Uživatel s deaktivovaným účtem

... když se mým kočkám chce spi se mnou, když ne, najdou si své místo někde v bytě.....

Tak to záleží zcela jistě na vás. Já si brala kočky do postele od malinkých koťátek a obě spí na polštářích za hlavou. Musí se častěji měnit povlečení a prakticky každý den přejedu polštáře před spaním lepicím válečkem, abych neměla ráno plnou pusu chlupů :D... mám totiž chlupatce. Ale kočky jsou jen a pouze doma, "ven" se chodí akorát provětrat na balkon.
Ono taky nemohla bych mít zavřené dveře do ložnice, máme 2+kk a u nás v ložnici mají kočky taky svoje pelíšky a škrabadla. Vedlo by to nejspíš k tomu, že by se v noci snažili dobívat k nám a já mám svůj spánek ráda. Další věc...vyhazovat kočku Xkrát za noc z postele by mě taky nebavilo ...
Jediné teda, co nesnáším je, když se v posteli olizují...Willy vydává zvuky mezi chrochtáním a mlaskáním a to opravdu nedávám ...takže mu vždycky připomenu, že toto teda né...buď se sebere a jde se umývat někam pryč, nebo toho nechá a lehne si a spinká.

nepovoluji ani nepřikazuji, prostě si dělají co chtějí a když chcou spát v posteli, nemám s tím problém, pokud nedělají bordel.

Kocouři spí s náma. Jako koťátka víc, teď spí každej v pelechu a nad ránem se nastěhují do postele. Někdy.
Někdy usínají večer v nohách, někdy oba, někdy jeden z nich. Jelikož stále nemáme dveře, nemám jim to jak zakázat. A nevadí mi to. Jen když usínám večer a oni pořádají divokou honičku (samozřejmě přes nás v posteli, to by jinak nebyla taková sranda) a potřetí mě vzbudí, rožnu a s důrazným "vypadni" jim vysvětlím, že ne. Stačí toto a jsou v klidu nebo se jdou kočkovat jinam.

Sýček
napsal(a):
Dobrý den. Chci znát váš osobní názor na spaní s kočkou v posteli. Dovolujete jí to? Nebo ne?
Ano. Starší kocour se mnou spí v posteli pravidelně, mladší má "období". Teď zrovna jo.

napsal(a):
Tak to záleží zcela jistě na vás. Já si brala kočky do postele od malinkých koťátek a obě spí na polštářích za hlavou. Musí se častěji měnit povlečení a prakticky každý den přejedu polštáře před spaním lepicím válečkem, abych neměla ráno plnou pusu chlupů :D... mám totiž chlupatce. Ale kočky jsou jen a pouze doma, "ven" se chodí akorát provětrat na balkon.
Ono taky nemohla bych mít zavřené dveře do ložnice, máme 2+kk a u nás v ložnici mají kočky taky svoje pelíšky a škrabadla. Vedlo by to nejspíš k tomu, že by se v noci snažili dobívat k nám a já mám svůj spánek ráda. Další věc...vyhazovat kočku Xkrát za noc z postele by mě taky nebavilo ...
Jediné teda, co nesnáším je, když se v posteli olizují...Willy vydává zvuky mezi chrochtáním a mlaskáním a to opravdu nedávám ...takže mu vždycky připomenu, že toto teda né...buď se sebere a jde se umývat někam pryč, nebo toho nechá a lehne si a spinká.
Jo, to olizování mi taky vadí, ruší mě při usínání.

My spíme dohromady, tedy mají to povoleno. V každém případě se mnou spí Klimentek, tomu nevadí, že se v noci vrtím. A Igin ten s námi spí pouze někdy, když má svou mazlivou - jinak spí na skříni, kde má svůj pelíšek a má nad námi dohled.

Bobča
napsal(a):
Sýčku,a co vy?.Spíte teda s kočkama?dovolujete jim to? ..Otevřela jste tu diskusi,tak dejte i svůj názor,hm?
Sýček rád otevírá diskuze... A pak nic.
Ale tahle je poprvé normální a nekontroverzní.
Ještě do letošního ledna s námi všichni kocouři i pes spali. Jenže náš kočičí senior trpí asi noční demencí (protože přes den se chová úplně normálně) a spaní s ním se po 16ti letech stalo nemožné. Takže teď dveře zavíráme a všichni se nacpali do pokoje k dceři, kde Tazmán v klidu spí. Demence se zřejmě vyskytuje pouze u nás v ložnici
odberryho
napsal(a):
Ještě do letošního ledna s námi všichni kocouři i pes spali. Jenže náš kočičí senior trpí asi noční demencí (protože přes den se chová úplně normálně) a spaní s ním se po 16ti letech stalo nemožné. Takže teď dveře zavíráme a všichni se nacpali do pokoje k dceři, kde Tazmán v klidu spí. Demence se zřejmě vyskytuje pouze u nás v ložnici
a jak se to projevuje
Bobča
napsal(a):
a jak se to projevuje
Neskutečně vysírá. Vždycky přišel, chvíli mazlení a šlo se spát. Teď leze po posteli, neustále mňauká, útočí na zbylé dva kocoury a vyhání je z postele, syčí na psa. Dva měsíce jsme se nevyspali, zkoušeli jsme ignorovat, sundávat z postele, nadávat , unavit a nakrmit před spaním v různém časovém odstupu....nic platné. Přes den běžné chování, v noci na zabití. Příčinu jsme nezjistili, ale ze zoufalství (muž už by s ním nejdraději v noci švihnul z okna) jsme se jednoho dne zavřeli a kupodivu klid. Na kamerách jsem pak viděla, že cca 3-5x za noc projde kolem, ale vrací se zpět k dceři.
Když se občas holka taky zavře, leží na pelechu se psem, nebo na gauči s mladšími kocoury.
Jsem ráda, že jinak je celkem ok. Bere léky na štítnou žlázu a občas kontrolujeme jaterní hodnoty, ale na svůj věk vůbec nevypadá.