Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím,
pro pobavení - jaké jsou největší zlozvyky Vašich koček.
U nás společný zlozvyk obou kocourů je v noci útočení na nohy pod peřinou - oba moc dobře vědí, že to nesmí (a stačí na ně pouze zakřičet celým jménem a už zdrhají)
Snažila jsem se to staršího kocoura odnaučit, tj. nejprve jsem ho vyběhala před spaním (nezabralo), koupila mu kočičí koberec (ano ten miluje, ale provokovat nepřestal). Nyní už mu pouze vynadám, a dále to neřeším.
A jaké jsou zlozvyky každého z nich?
Iginek - je neuvěřitelně trucovitý kocour, hlupák, když nejsem doma tak se nenažere, a klidně se pozvrací. Úplatky nefungují. Nebo při návratu z veteriny, trucuje klidně půl dne a nežere.
Klimentek - ten je zase strašně neobytný, nemáš čas, ale já chci - tak budu mňoukat, či se snažit jakýmkoliv způsobem získat Tvou pozornost, že povolíš a budeš si se mnou hrát.
Tak se pochlubte s největšími hříchy svých miláčků.

moje kočky nemají žádné zlozvyky, jsou prostě normálně nevychované, protože doma prostě jedeme styl cochcárna. takže nevedu žádné takové věci jakože tam a tam se nesmí skákat, co stejně k ničemu nevede. kytky, které nechci, aby okousaly, jsou na lednici a jídlo, které nechci, aby sežraly, je buď v lednici nebo v troubě.
že mi zničili polystyrenovou tapetu už jsem nějak vnitřně přijala. že jsou všude chlupy mi nevadí. že vylévaly nory lavorek, tak má nora těžkou kameninovou misku na vodu a taky to funguje.
na malý kocoury teda ukrutně leze jako a jedou ve velkým homoromanci, takže to je asi tak jediné. ale 12.5. bude kulišmik.

Kocour je dokonalý. Nemá žádný zlozvyk, můžu si ho jen pochvalovat
No, dobře, je trochu upovídaný. To je ale tím, že je sám, a nemá s kým, tak musí aspoň se mnou. Ale já jsem ho v tom podporovala, takže si za to můžu sama, a že mi to teď občas vadí, to je můj problém

Pan Bečka loví Šťopku (mopslice) na zahradě při venčení. Ona je chudák už fakt prastará, slepá a hluchá, takže o něm vůbec neví a on jí najednou skočí na záda... Takže poslední dobou musím fungovat jako ochranka. Je zajímavý, že na tu druhou mopsli si to netroufne.
Max brnkal na žaluzie taky-líbil se mu ten rachot(na spodním díle balkonových dveří-úplně je zkřivil),ale na žbrndání vody z misek byl teda expert..Tak jsem pořídila "napaječku" a byl klid..A šplhání po síti-byly v ní díry,že by protetěla i včela až ji vyloupl,a spadl s ní na balkon..Přitom měl sloup až do stropu

U nás má každá z koček svoje specifikum...Lyarra (ragdoll) strašně ráda předníma "škrábe" plastové a skleněné povrchy...občas si u zrcadla stoupne jak surikata a hrabe do něj předníma pacičkama...a když zahrabává bobek na záchodě, tak zásadně zahrabává po zdech toalety, co by hrabala do písku, že ...občas takhle drbe i do dveří od myčky, když je zapnutá. Na druhou stranu si myslím, že se to naučila dělat cíleně i proto, že přítel vždycky vyběhnul, že "tytyty, to se nedělá", ale kočka šťastná, že si přivolala pozornost .
No a Willy (MCO) je úchylák na plastové obaly. Nežere to, jen mu asi dělá dobře do toho kousat.
No a tohle neberu jako zlozvyk, ale vždy když otevřeme mrazák, tak se z nějakého záhadného důvodu dožaduje kostky ledu, ale jako fakt úplně nadšeně, že ji fakt nutně potřebuje...No a když ji dostane na talířek, tak ji vyhodí pacenou z talíře na podlahu a odejde ...
Jo a když si v koupelně zpívám, tak maiňáček se přidá taky a kvílíme tam oba
napsal(a):
Kocour je dokonalý. Nemá žádný zlozvyk, můžu si ho jen pochvalovat
No, dobře, je trochu upovídaný. To je ale tím, že je sám, a nemá s kým, tak musí aspoň se mnou. Ale já jsem ho v tom podporovala, takže si za to můžu sama, a že mi to teď občas vadí, to je můj problém
Náš první kocour /černý) byl taky upovídaný,
na všechno odpovídal, měl velikou škálu zvuků.
Moc ráda na ty "dialogy" vzpomínám ...

rapotacka11
napsal(a):
Náš první kocour /černý) byl taky upovídaný,
na všechno odpovídal, měl velikou škálu zvuků.
Moc ráda na ty "dialogy" vzpomínám ...
To dělá i náš Willy.
Jakmile na něj někdo promluví, tak vrkne zpátky, jako hrdlička. Občas i mňouká, když má jó co říct. U jiné kočky jsem tohle nezažila. Takže si doma takhle povídáme. Já mu vždycky něco vyprávím a on hezky odpovídá .

Tak já se Kocoura i zeptám, jaký má na to názor, a on buď mňoukne "néééé" nebo "jop" A kolikrát si o něčem rozhoduje - "chceš salám? - rybu? - sýr?" nebo "mám ti otevřít okno?" či "chceš do pokoje?"

napsal(a):
To dělá i náš Willy.
Jakmile na něj někdo promluví, tak vrkne zpátky, jako hrdlička. Občas i mňouká, když má jó co říct. U jiné kočky jsem tohle nezažila. Takže si doma takhle povídáme. Já mu vždycky něco vyprávím a on hezky odpovídá .
Můj mladší kocour taky. Sotva vylezu z postele, začne konverzovat.
Naše půlka kocoura má neskutečný nadání motat se pod nohy a způsobovat pády a sprosté litanie svých obětí. Má nadání šplhat mi venku na záda a roztomile mi čučet do xichtu. Má nadání honit proud hadice a útočit, jako pan Bečka, na nic netušící psí oběti, v letu je kopnout do hrudníku a jako blecha se odrazit zpět do prostoru. Má knír a vypadá jak Hitler za mlada. Taky se tak chová.

U nás nejvtipnější mňoukání je Igin, když honí mouchu a běhá za ní a při tom mňouká. Ale mňoukání kocourů nepovažuji za zlozvyk, počítala jsem s tím, když jsem si pořizovala bengála.
Ani Viktor, ani Gucci nevydají hlásku, tak to bylo vlastně i u předchozích koček. Řekla bych, že někdo z nich mňoukne tak jednou ročně, Viktorka jsem slyšela poprvé nedávno vydat zvuk...po třech letech, co ho máme. Máš hlad? Mlaskne, nebo ani to se nedá říct, jen na sucho pleská puskou. Když někam chce, zaškrábe, ale zvuk prostě nevydá. Gucci mňouká jen a pouze, když byla v noci venku a ráno ji najdu sedící za prosklenýma dveřma na terase. To ji pustím: no kde si prosim tě celou noc? A to je hrozné: mňau, mňau mňaaaau, mňau.... To už ji pak brzdím: boha neřvi, vzbudíš celý barák, aby si se nepotento...