Dobrý den 😻,
mám dotaz, u baráků máme toulavku Mindu, je to kočička venkovní a přišla před rokem sama k nám.
Věděla jsem 14dní předem, že je těhulka, proto jsme připravili v dřevárce boudu kterou jsme vystlali senem. Včera jsme přijeli na chalupu a koukám, že Minda je štíhlá a cecíky má vydundané , šla jsem kouknout do pelíšku a tam prozatím 3mimi, jedno čérne po mamině, druhé šedo bílé a třetí mourovaté. Jen jemně jsem nahlídla abych něco nepokazila. Vypadá, že mrňousy mají +-týden. Boudu má Minda nahoře, má tam sucho a čisto, dnes přidám seno.
Můj dotaz zní co udělá a nebo přidat jak mamině tak mrňouskům na přilepšenou? Jezdíme na chalupě jednou za týden. Vypadá, že Minda je starostlivá mamina a prckové jsou k světu. Nechci nějak zasahovat jen přilepšovat.
Nikdy jsem neměla kočičky jen tady na baráku vždy toulavky které přišly a odešly.
Děkují předem Dája.
p.s pokud se mi podaří někdy vyfotit mimišky, přidám foto.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Boudu má Minda nahoře"
nevím, co to "nahoře" konkrétně obnáší, ale koťata začnou už brzy vylízat a pak by to "nahoře" mohlo být až fatální
"Můj dotaz zní co udělá a nebo přidat jak mamině tak mrňouskům na přilepšenou? "
tož mámu normálně krmit
maso, syrové či vařené, tvaroh
možno prefa mokré
kvalitní granule (pro kojící kočky)
voda
koťatům zatím nic
pak naškrábané maso, třeba smíchané s kotěcím mlíkem, tvarohem
(ale když vzpomenu dětská léta, kdy jsme měli kočku chatovou + koťata, tak jsem jim rovnou krájela maso na pidi kousky)
jen je nebezpečí, že když tam necháš zásobu granulí na týden, tak se tam natáhnou kolemjdoucí kočičáci
a to by pro mámu a koťata mohlo být nebezpečné
Děkují za odpověď hmn👍,
ve víšce mají boudu v dřevárce, výška -+2,5m. Výška protože máme tady dost dravců, kuny a lišky, jo a ještě plno okolních kocouru. Máš pravdu, že výška je blbý nápad, ale zase je to chrání.
Tak byla jsem v obchodě a nakoupila pro maminku👌 děkuji.
Na týden musím nechat granule, jinak to nejde, dám je nahoru.
Dája