Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.9.2007 08:32

Čekáme naše první koťátka, a tak bych potřebovala trošku poradit. Naše kočice je dnes březí šedesát dní. Už od soboty má hrozně nalité cecíky, břicho málem tahá po zemi, ale koťátka stále nikde. Kočka je jinak v pohodě- baští, v rámci možností si hraje. Výtok nemá žádný. Jen mě to zaráží, protože jsem se tady dočetla, že cecíky se nalijí tak den dva před porodem. Je to tedy normální?
Díky za odpovědi, Katka

19.9.2007 11:22

cervka napsal(a):
Čekáme naše první koťátka, a tak bych potřebovala trošku poradit. Naše kočice je dnes březí šedesát dní. Už od soboty má hrozně nalité cecíky, břicho málem tahá po zemi, ale koťátka stále nikde. Kočka je jinak v pohodě- baští, v rámci možností si hraje. Výtok nemá žádný. Jen mě to zaráží, protože jsem se tady dočetla, že cecíky se nalijí tak den dva před porodem. Je to tedy normální?
Díky za odpovědi, Katka

Tak můžu Tě ujistit, že je to úplně normální. Mě rodila kočena v neděli a to měla 67. den. Cecíky měla nalité tak deset dní. Druhá kočena má dneska 66. den, cecíky nalité, výtok žádný a nic. Na bříšku jsou vidět pohyby koťátek, tak to neřeším. Radila jsem se s vetem a ten říkal, že pokud neporodí 69 den tak mám přijet, nebo když ustanou pohyby tak přijet hned. Jinak kamarádce v minulém týdnu rodily dvě kočeny, obě taky 67 den. Asi to je dneska moderní

30.10.2007 10:35

cervka napsal(a):
Díky za odpovědi, Katka

koťátka se nám narodila šedesátý druhý den, ale kočka to všechno zvládla sama v noci, takže my už přišli k hotovému. Je to šikula Jen mě trošku vystrašilo to, co jsem v porodní bedně našla. Kromě dvou krásných kočiček, porodila jednoho mrtvého koucourka a pak zřejmě ještě tři nějak nevyvinutá koťátka. Ta nevyvinutá zřejmě zbaštila, protože jsme našli jen hlavičky. To je příroda, chápu to. Ale co mě zarazilo, že hlavičky byly o dost menší než u živých koťátek a mrtvého kocourka a jedna byla dokonce neosrstěná. Myslíte, že jde o genetickou vadu? Je chyba v kočce nebo kocourovi? nebo to může být něčím, v průběhu březosti?
Další koťátka nechystáme, budeme kastrovat, ale stejně na to pořád myslím.
Děkuji za odpovědi.

30.10.2007 13:40

cervka napsal(a):
Díky za odpovědi, Katka

Hele, můžu ti poskytnout čerstvou reportáž z porodu:
http://www.hovawartbert.estranky.cz/ clanky/mame-radi-zvirata
(mezeru smazat)
Třeba tě uklidní, že i když se vyskytly problémy, netřeba panikařit.
Držíme palečky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík