Ahoj vsichni kamaradi kocek, poradte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2006 08:43

Mam doma krasnou kocku, krizenou s perskou. Mam ji uz skoro 2 roky a mam ji moc rada. Problem je v tom, ze z ni neustale padaji jemne bile chlupy, ktere se tezko odstranuji a jsou vsude videt. Ja jsem si uz zvykla, ze venuju hodne casu kartacovani ruznych veci i kocky same. Ale muj pritel ji nema rad a stezuje si na ty jeji chlupy. Mam je rada oba a za kocku citim odpovednost, jsem z toho smutna. Nechtela bych se mezi nimi rozhodovat. Vite co by se s tim dalo delat?

15.1.2006 05:32

canis lupus napsal(a):
Mam doma krasnou kocku, krizenou s perskou. Mam ji uz skoro 2 roky a mam ji moc rada. Problem je v tom, ze z ni neustale padaji jemne bile chlupy, ktere se tezko odstranuji a jsou vsude videt. Ja jsem si uz zvykla, ze venuju hodne casu kartacovani ruznych veci i kocky same. Ale muj pritel ji nema rad a stezuje si na ty jeji chlupy. Mam je rada oba a za kocku citim odpovednost, jsem z toho smutna. Nechtela bych se mezi nimi rozhodovat. Vite co by se s tim dalo delat?

Tak to je opravdu těžké radit. Kočku můžete česat jak chcete, ale odstranit chlupy dokonale se vám stejně nepodaří. Kočka je kočka a jsou i horší věci které by vám mohla po bytě nechávat. Myslím si že přítel na kočku trošku žárlí a kdyby to nebyly chlupy určitě by si stejně našel něco jiného na co by si stěžoval. To je spíš otázka pro psychologa, který se zabývá mezilidskými vztahy. Pokud přítel jen brblá a vás i kočku respektuje, tak bych tomu nechala volný průběh. Pokud by ale vyhrotil situaci a nutil by vás volit mezi ním a kočkou tak bych se rozhodla pro kočku, protože o přítele který nerespektuje vás a vaše přání není co stát a nakonec by to nejspíš stejně špatně dopadlo. Asi to bude znít tvrdě, ale životní zkušenosti mě bohužel naučily.

18.1.2006 14:22

canis lupus napsal(a):

Možná by pomohly i nějaké vitamíny na srst, mohly by zmírnit vypadávání chlupů.

19.1.2006 21:13

canis lupus napsal(a):

Ne zcela souhlasím s Alenou, nemyslím si, že je potřeba soudit přítele jen kvůli tomu, že mu vadí chlupy.
¨Měla jsem ¨doma stejný problém. Často přítel slyšel¨:"Když jsi si mě našel, tak jsem už kočku měla, tak víš do čeho jsi šel." Kočička zemřela ve 3.5 letech a musím říct, že už mám doma jiné a dokonce 2.
Chlupů je doma docela dost,ale myslím, že jsme našli kompromis. Já častěji luxuji a přítel se naučil převlékat se ihned jak přijde domu a věci "naven" si zavírá do VŽDY čisté skříně. Občas sice slýchávám, že je chlupatej od MÝCH koček, tak hold vezmu kartáč a pucuji. Myslím, e určitě i ty s přítelem najdete nějaký kompromis abys nemusela vybírat. Já osobně bych si těžko vybrala a obávám se, že kvůli mé tvrdohlavosti by vyhrály kočky a pak bych si nadávala.

19.1.2006 22:27

anita napsal(a):
Ne zcela souhlasím s Alenou, nemyslím si, že je potřeba soudit přítele jen kvůli tomu, že mu vadí chlupy.
¨Měla jsem ¨doma stejný problém. Často přítel slyšel¨:"Když jsi si mě našel, tak jsem už kočku měla, tak víš do čeho jsi šel." Kočička zemřela ve 3.5 letech a musím říct, že už mám doma jiné a dokonce 2.
Chlupů je doma docela dost,ale myslím, že jsme našli kompromis. Já častěji luxuji a přítel se naučil převlékat se ihned jak přijde domu a věci "naven" si zavírá do VŽDY čisté skříně. Občas sice slýchávám, že je chlupatej od MÝCH koček, tak hold vezmu kartáč a pucuji. Myslím, e určitě i ty s přítelem najdete nějaký kompromis abys nemusela vybírat. Já osobně bych si těžko vybrala a obávám se, že kvůli mé tvrdohlavosti by vyhrály kočky a pak bych si nadávala.

Tak dekuju Vam vsem za rady. My spolu sice nebydlime, ale myslim, ze to je na obzoru, tak abych byla pripravena. Dik

20.1.2006 08:42

anita napsal(a):

Ale o tom můj příspěvek je. Váš přítel se naučil kočičí chlupy tolerovat a smířil se s nimi i když protestuje. Je ale otevřený ke kompromisům - vy víc uklízíte a on se naučil převlékat se hned po příchodu. I původní pisatelce jsem psala, že pokud to toleruje a jen brblá tak je to v pořádku. Pokud by ale tolerantní nebyl a vyhrotil by situaci až k tomu, že by pisatelku nutil rozhodovat se mezi ním a kočkou tak by to svědčilo o tom že ochota ke kompromisům z jeho strany není a zřejmě by se to projevilo i v jiných životních situacích.

20.1.2006 08:43

vemusa napsal(a):
Možná by pomohly i nějaké vitamíny na srst, mohly by zmírnit vypadávání chlupů.

Žádné vitamíny ani jiné přípravky nezabrání línání kočky zvláště dlouhosrsté na 100%. Pravidelné česání může množství chlupů v bytě omezit, ale nikdy se jich nemůžete zbavit úplně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík