Koťátka - narodila se s krátkým ocáskem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.2.2008 22:58

Včera nám kočička porodila 5 krásných zdravých koťátek, ale 3 mají kratší ocásek (viz.foto - zrzek normální, tmavý má kratší). Otázka zní: už jste se s tím někdy setkali? Bohužel tatínek je neznámý (kočička měla jít na kastraci,ale předběhla nás její říje a vynalézavost a tak jsme koťátkům dali šanci, domov jim určo najdeme), ale nemyslím si, že by u nás v okolí bydlel bezocasý kocour. Může se genetická odchylka objevit hned u 3 koťat v jednom vrhu? Původ kočky neznáme, vyhodili ji z jedoucího auta a tak bydlí s námi.

28.2.2008 08:20

odberryho napsal(a):
Včera nám kočička porodila 5 krásných zdravých koťátek, ale 3 mají kratší ocásek (viz.foto - zrzek normální, tmavý má kratší). Otázka zní: už jste se s tím někdy setkali? Bohužel tatínek je neznámý (kočička měla jít na kastraci,ale předběhla nás její říje a vynalézavost a tak jsme koťátkům dali šanci, domov jim určo najdeme), ale nemyslím si, že by u nás v okolí bydlel bezocasý kocour. Může se genetická odchylka objevit hned u 3 koťat v jednom vrhu? Původ kočky neznáme, vyhodili ji z jedoucího auta a tak bydlí s námi.

Mě se ten ocásek nezdá tak moc krátký. Podobné ocásky mívají moje novozené britky a narostou jim do běžné délky. Plemena s kratšími ocasy (bobtailové) mívají ocásky nejen kratší, ale i takové různě zakroucené. Co se týká jakéhokoliv genetického problému tak se samozřejmě může objevit u libovolného počtu koťat ve vrhu, ve vašem případě mi to ale nepřipadá jako nějaká vada nebo problém.

28.2.2008 09:13

alenav napsal(a):
Mě se ten ocásek nezdá tak moc krátký. Podobné ocásky mívají moje novozené britky a narostou jim do běžné délky. Plemena s kratšími ocasy (bobtailové) mívají ocásky nejen kratší, ale i takové různě zakroucené. Co se týká jakéhokoliv genetického problému tak se samozřejmě může objevit u libovolného počtu koťat ve vrhu, ve vašem případě mi to ale nepřipadá jako nějaká vada nebo problém.

Takový zalomený má jen jedno mimčo, no my jsme z toho byli docela paf, protože už jsme několik vrhů koťátek měli (v časovém rozmezí tak 20ti let) ale pokažé měli ocásky jeden jako druhý. Když si toho mamka všimla, tak si nejdřív myslela, že ocásek ukousla kočka s pupeční šňůrou. Ale jsou skvělí, vypadají jako krtečkové

2.3.2008 20:46

odberryho napsal(a):

Ocásky nejsou krátké,jsou normální.

21.3.2008 22:14

helin67 napsal(a):

koťátka povyrostly a tak posílám fotku "normálního" ocásku. Teď už to asi nedoroste

21.3.2008 22:16

helin67 napsal(a):

nám to ale vůbec nevadí

21.3.2008 22:20

helin67 napsal(a):

Protože teď je maminčino mlíčko mnohem důležitější
Jsou tak úžasní, roztomilí, nejlepší....kdo neměl koťátka, tak nepochopí

Přidejte reakci

Přidat smajlík