Vylíhly se nám želvičky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2006 19:49

onca napsal(a):
je jim dnes 7 měsíců

A jak to souvisí s kočkami?

22.2.2006 14:41

alenav napsal(a):

Nesouvisí, Onca si asi spletla diskuzi. V každém případě k želvím miminkům gratuluji a přidávám jedno foto z krmení. Kočkolidé prominou.

24.2.2006 15:58

alenav napsal(a):

já se moc omlouvám opravdu jsem se spletla.

24.2.2006 16:06

jindral napsal(a):
Nesouvisí, Onca si asi spletla diskuzi. V každém případě k želvím miminkům gratuluji a přidávám jedno foto z krmení. Kočkolidé prominou.

chtěla bych se zeptat, máte na želvičku certifikát?
My ( můj kamarád) jsme vajíčka našli u jednoho pána, ve výběhu. Ten nám řekl, že se z toho stejně nic nevylíhne a že si je můžeme vzít...tak si je kamarád vzal, vytvořil líheň a povedlo se ( je šikulka) ze 4 vajíček se vylíhly 3 krásné želvičky. Jen taď nevíme, jak získat certifikát, nebo jestli je můžeme prodat bez osvědčení. Vlastně ani nevíme, k čemu ten certifikát je....jen jsme slyšeli, že bychom mohli dostat pokutu .

27.2.2006 13:28

onca napsal(a):
já se moc omlouvám opravdu jsem se spletla.

Ahoj Yvo, doporučila bych Ti zadat tu otázku s fotečkou do moderované diskuze na terarijních zvířatech, tam Ti určitě odpoví odborník. To já vůbec nejsem, já mám doma cca 10let jen jednu T.hermanni boettgeri. Dostala jí dcera před platností CITES, já vůbec nevěděla, že nějaké CITES existuje a co to je, takže jsem o doklady k želvě ani dodatečně nežádala a teď už to dělat nebudu, protože bych o ní akorát přišla a ještě bych zaplatila pokutu. Protože jsou želvy chráněné, evidují se /registrační list CITES/ a většinou je můžeš prodat, pokud k nim máš registraci a vyjímku. Samozřejmě záleží na kupujícím, někdo třeba bude rád, že bude mít želvu a bude mu jedno, že nemá doklady.
Proč se neobrátíte na majitele rodičů? Pokud má želvy registrovaný, nebude problém získat registraci na potomstvo. Jinak tvůj kamarád je opravdu moc šikovný a k želvičkám ještě jednou gratuluju. Mimochodem víte, co jsou za druh?

28.2.2006 11:56

jindral napsal(a):
Ahoj Yvo, doporučila bych Ti zadat tu otázku s fotečkou do moderované diskuze na terarijních zvířatech, tam Ti určitě odpoví odborník. To já vůbec nejsem, já mám doma cca 10let jen jednu T.hermanni boettgeri. Dostala jí dcera před platností CITES, já vůbec nevěděla, že nějaké CITES existuje a co to je, takže jsem o doklady k želvě ani dodatečně nežádala a teď už to dělat nebudu, protože bych o ní akorát přišla a ještě bych zaplatila pokutu. Protože jsou želvy chráněné, evidují se /registrační list CITES/ a většinou je můžeš prodat, pokud k nim máš registraci a vyjímku. Samozřejmě záleží na kupujícím, někdo třeba bude rád, že bude mít želvu a bude mu jedno, že nemá doklady.
Proč se neobrátíte na majitele rodičů? Pokud má želvy registrovaný, nebude problém získat registraci na potomstvo. Jinak tvůj kamarád je opravdu moc šikovný a k želvičkám ještě jednou gratuluju. Mimochodem víte, co jsou za druh?

Moc děkuji za radu...už jsem to napravila a vložila příspěvek tam, kam patří. Na majitele rodičů se obrátit nelze, náhodně jsme se s nimi setkali na dovolené a ani nevíme, jak se jmenuje. A cestovat přes půl republiky není momentálně možné.
A ještě jednou se omlouvám všem kočkomilům, Kamarád chtěl vložit příspěvek sám, ale nejde mu se zaregistrovat , tak jsem se mu snažila ukázat, jak na to a omylem jsem vložila fotky do koček ( zrovna jsem řešila tu naši číču a nepřehodila téma)
...a stejně ho nelze zaregistrovat

Přidejte reakci

Přidat smajlík