janka
napsal(a):
prosím, poraďte. mám kocoura, kterému je 8 měsíců. dneska dceři načůral do skříně, včera jí nakadil do postele. nikdy to neudělal, je možné, že začal značkovat?
podle reakce dcery půjdeme z domu asi oba
Ahoj, náš kocour začal značkovat asi na 11m. ale tak děsně, že šel z bytu do haly-chodby, byl to ukrutněj puch a i kadil všude, napomohla ani kastrace, tak je venku ku spokojenosti jeho i naší.
laskominka
napsal(a):
Ahoj, náš kocour začal značkovat asi na 11m. ale tak děsně, že šel z bytu do haly-chodby, byl to ukrutněj puch a i kadil všude, napomohla ani kastrace, tak je venku ku spokojenosti jeho i naší.
myslím, že skutečně začal značkovat. Má na to věk. Kastrace je asi jediné i když ne 100% řešení.
Záleží jen na Vás. Pokud chcete mít číčáka doma tak asi fakt jen rychlou kastraci a doufat.
Ale značkování po kastraci hned nepřejde. Chce mu dát ještě tak 1-3 měsíce (u nás 3 týdny). Zatím je klid, tak snad, pokud se rozhodnete pro kastraci, budete mít štěstí jako my.
anita
napsal(a):
myslím, že skutečně začal značkovat. Má na to věk. Kastrace je asi jediné i když ne 100% řešení.
Záleží jen na Vás. Pokud chcete mít číčáka doma tak asi fakt jen rychlou kastraci a doufat.
Ale značkování po kastraci hned nepřejde. Chce mu dát ještě tak 1-3 měsíce (u nás 3 týdny). Zatím je klid, tak snad, pokud se rozhodnete pro kastraci, budete mít štěstí jako my.
díky za rady, zatím se kluk drží, dcera s ním nemluví, se mnou už jo . ještě ho chvilku nechám, uvidíme, jestli se nebudeme muset stěhovat (my dva)
janka
napsal(a):
díky za rady, zatím se kluk drží, dcera s ním nemluví, se mnou už jo . ještě ho chvilku nechám, uvidíme, jestli se nebudeme muset stěhovat (my dva)
Mám doma 10ti měsíčního mainského kocourka. Nemám ho na chov, jen jako mazlíka. Taky začal značkovat, čurá, kam se dá. Myslím, že na kastraci je u něho ještě brzy. Není nějaké jiné řešení, aby se mohla kastrace o nějakou dobu posunout?
Moc děkuju.
axa
napsal(a):
Mám doma 10ti měsíčního mainského kocourka. Nemám ho na chov, jen jako mazlíka. Taky začal značkovat, čurá, kam se dá. Myslím, že na kastraci je u něho ještě brzy. Není nějaké jiné řešení, aby se mohla kastrace o nějakou dobu posunout?
Moc děkuju.
to je právě ono, já ho mám taky jako mazlíka, prý ragdollvé dospívají později, proto tolik váhám.
janka
napsal(a):
prosím, poraďte. mám kocoura, kterému je 8 měsíců. dneska dceři načůral do skříně, včera jí nakadil do postele. nikdy to neudělal, je možné, že začal značkovat?
jen prosím nedávajte jako alternativu kastrace "lék A" (který nechci jmenovat, protože mi je jasné že jsou i lidé kteří by po něm i tak sáhli), to je lék pro nemocné muže, ale někteří chovatelé ho dávají kočkám a halvně kocourům aby utlumily pohlavní aktivitu. bylo nám to na jedné výstavě nabídnuté, když jsme si taky stěžovali na značný zápach, my to konzultovaly s urologem a ten nám řekl, že podávat tenhle lék rozhodně není vhodné, kočka se tím může předávkovat a není ani zjištěno jaké vedlejší účinky to na kočku má.
janka
napsal(a):
to je právě ono, já ho mám taky jako mazlíka, prý ragdollvé dospívají později, proto tolik váhám.
Jednorázově je možné u veterináře podat hormonální injekci, která kocouří projevy ještě na pár týdnů oddálí a překlenete tím období než bude možné přistoupit ke kastraci. Podle mého názoru ale ve chvíli kdy už kocour začíná značkovat jé už pohlavně dospělý a čas na jeho kastraci už nastal.
janka
napsal(a):
psal jste že je váš kocour ragdoll? já sháním ragdollaka na připuštění, kočka teda právě odříjila, ale pokud to ještě s tou kastrací nemáte rozhodnuté, napište mi na nepolapitelna@centru.cz