Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.9.2008 19:26
kosticka

XXX.XXX.201.228

Tak se náš rodinný zvěřinec rozrostl v úterý o nového člena-kotě. Bydlíme na vesnici, já mám psa, morčata a zakslého králíka a prarodiče mají kocoura a 2 psy. V úterý sem přijela ze školy a vidím u nás na zahradě kotě. No brácha prostě šel domů ze školy a z keřů na něj vykouklo kotě, šel za ním až domů, tak ho vzal k nám na zahradu. Je to asi 3-měsíční trojbarevný kocourek a je děsně pohublý, jenom kost a kůže. Tak mu dala babička v úterý mlíko a kapsičku pro kočky, no vrhl se na to jakoby týden nejedl. Takže u nás zůstal, jmenuje se Mikeš. Je to strašný mazel, sám mi skočí do klína, nechá se hlasit a při tom přede. Taky už loví myši. Absolutně nechápu, jak ho někdo mohl takhle vyhodit, úplně se divím, že má tak rád lidi, v minulosti moc dobrého asi nezažil. Máte taky někdo nalezence?

6.9.2008 12:45
rendy18

XXX.XXX.47.6

kosticka napsal(a):
Tak se náš rodinný zvěřinec rozrostl v úterý o nového člena-kotě. Bydlíme na vesnici, já mám psa, morčata a zakslého králíka a prarodiče mají kocoura a 2 psy. V úterý sem přijela ze školy a vidím u nás na zahradě kotě. No brácha prostě šel domů ze školy a z keřů na něj vykouklo kotě, šel za ním až domů, tak ho vzal k nám na zahradu. Je to asi 3-měsíční trojbarevný kocourek a je děsně pohublý, jenom kost a kůže. Tak mu dala babička v úterý mlíko a kapsičku pro kočky, no vrhl se na to jakoby týden nejedl. Takže u nás zůstal, jmenuje se Mikeš. Je to strašný mazel, sám mi skočí do klína, nechá se hlasit a při tom přede. Taky už loví myši. Absolutně nechápu, jak ho někdo mohl takhle vyhodit, úplně se divím, že má tak rád lidi, v minulosti moc dobrého asi nezažil. Máte taky někdo nalezence?

Tak buď je to kočička nebo máte doma pěknou raritu. Kocourci tříbarevní nebývají. Gen pro rezatou barvu je na chromozomu X, který mají jen holky..

6.9.2008 12:47
rendy18

XXX.XXX.47.6

kosticka napsal(a):

Teda abych to upřesnila. Kocourci mají chromozom X taky, ale jen jeden a když tam mají ten gen, tak jsou celí zezatí.
Dej sem fotku ať se pokocháme. Určitě je koťátko krásné ať je to co je to.

6.9.2008 16:38
kosticka

XXX.XXX.201.228

rendy18 napsal(a):
Teda abych to upřesnila. Kocourci mají chromozom X taky, ale jen jeden a když tam mají ten gen, tak jsou celí zezatí.
Dej sem fotku ať se pokocháme. Určitě je koťátko krásné ať je to co je to.

Opravdu je to kocour. Dneska ho vyfotím a hodím sem fotky.

6.9.2008 21:53
juhaj

XXX.XXX.201.94

kosticka napsal(a):
Opravdu je to kocour. Dneska ho vyfotím a hodím sem fotky.

Ahoj,máme taky nalezence.Loni v listopadu,kdy byla zrovna největší zima,nám před barákem sedělo pod stromem kotě,asi taky 3 měsíce.Trvalo 3 dny,než bylo tak zmožené zimou,že se dalo chytit.Ale teď je z něj domácí mazel jménem Macek!

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.9.2008 14:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

kosticka napsal(a):

Gratuluju k novému přírůstku - jestli je opravdu hubený, radši ho nechte prohlédnout veterinářem. Určitě by chtělo ho aspoň odčervit.

Jinak naše Koko k nám taky přišla jako nalezenec. A mým životem prošlo i několik dalších nalezenců, kteří ale nezůstali. Pro některé jsem našla nový domov, jiné jsem nalezla v tak zuboženém stavu, že nepřežili.

12.9.2008 13:44
shantal88

XXX.XXX.116.177

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Gratuluju k novému přírůstku - jestli je opravdu hubený, radši ho nechte prohlédnout veterinářem. Určitě by chtělo ho aspoň odčervit.

Jinak naše Koko k nám taky přišla jako nalezenec. A mým životem prošlo i několik dalších nalezenců, kteří ale nezůstali. Pro některé jsem našla nový domov, jiné jsem nalezla v tak zuboženém stavu, že nepřežili.

My taky patříme do klubu
Je to asi 2 měsíce kdy se na vyjíždce ke konim přimotalo kotě,malé hubené,černé s sem tam bílým chloupkem a obrovskýma ušima.Někdo se ho pravděpodobně snažil utopit.I proti ne příliš vekému nadšení rodičů při našem zvířecím stavu 2 psi a kocour v bytě přece jen svolili nechat prcka u nás,než se najde nový domov.Kočička umazlená,nenasytná zbaští všechno i psům když zapomenou něco v misce nakonec našla nečekaně domov u mého bratra,který si hodlal pořídit peršanku a ne nějakou-obyčejnou blbou kočku-už nějaký ten týten a malá mu v noci žužlá prsty na nohách za odměnu

15.10.2008 18:12
lilinkab

XXX.XXX.74.63

Já se taky můžu pochlubit nalezencem:) V červenci byly u nás hrozné deště a bouřky, pršelo asi týden v kuse. Jednou jsme přijeli do práce a celé dopoledne jsme slyšeli mrančení kotěte. Mysleli jsme si, že někdo zapomněl někde zavřenou kočku. Šla jsem do obchodu pro svačinu a hle:) u popelnice na mne vykoukla malá černá hlavička s dlouhýma ušima:) byl promoklý, hubený a totálně zmrzlý. V tu dobu mohl mít asi zhruba měsíc. Vzala jsem ho do práce, kde jsme se ho snažili trochu zahřát a dali jsme mu napapkat. Potom usnul a když se probudil přišel se pomazlit. Hned v tu chvíli jsme říkali, že si ho tam necháme..... "v zelenině přece kočka musí být" řekl můj děda, ke kterému jsem kocoura chtěla dát, aby měl domov. Já byla přihlášená do školy v Praze a jinak jsem z Krnova:) tak jsem začala přemýšlet, jestli vůbec v práci bude někdo, kdo se o kocoura postará, když já budu v Praze. Nakonec jsme si ho v práci nechali a dali mu jméno Vrchlický:) není to, že bychom ho našli u ulice Vrchlického:D ale proto, že u nás je ulice Vrchlického, kde žijí romští spoluobčané a protože byl černý jak cigánek, tak byl prostě Vrchlický. V Praze jsem měla bydlet u bratra (majitel zeleniny, kde jsem pracovala) a ptal se mě jestli si k němu budu chtít vzít i kocoura:) řekla jsem, že ano no a mohlo se stěhovat. Jenomže to by ho někdo pár dnů před odjezdem musel v práci zavřít do kanclu. Jelikož to nikdo neudělal a já zrovna už v práci nebyla druhý den byl kocour v háji. Celý den jsem ho hledala, vypsala jsem letáky. Jelikož, už byl čas stěhování do Prahy pověřila jsem vrátnou z práce, že kdyby se něco dozvěděla ať mi dá hned vědět. Měsíc uběhl a já už přestala doufat, že se kocour někdy najde. Asi po měsíci mi volala vrátná, že její dcera našla černého kocoura u nich na vesnici a že to je nejspíš on:) jela jsem se podívat a hned jsem věděla, že to je náš Vrchlický:) takže jsme s kocourem oba v Praze a zrovna prožíváme pubertu, takže bezesné noci protože kočičák si chce hrát:D takže k nalezencům mám, co říct já mám jednoho kocoura a je to nalezenec hned dvakrát:) škoda, že mi nejdou přetáhnout fotky z mobilu na pc bych jsem dala alespoň pár foteček:) takže nalezencům zdar a čest:)

20.10.2008 11:18
tamanah

XXX.XXX.30.34

kosticka napsal(a):

Já se také hlásím...Jen nevím kterou začít... K nám přišly tři takové kočky behem jednoho roka a zůstaly jak doma, tak i ve vzpomínkách... Začnu Inou
Je to asi 11let už, co jsem s mamkou kráčela po náměstí a kde se vzalo, tu se vzalo málé černé koťátko, byla zima a mrzlo... To škvrně na nás tak dlouho koukalo a mňančelo, až jsem ho odnesla k mamině do práce...Původně mamča říkala že to nejde, v té době u nás byla již 15letá kočičí dáma. ochrnutá na zadní nohy, pak její dcera Ida, Idina Linda a Lindin Bert...Takže by to byla pátá ... Nakonec nás ukecala...
Když přišel tata dom, nestačil se divit, protože říkal, že jí ráno viděl na zastávce a musel rychle pryc, aby ji domů nedotáhl, bylo mu jí líto...
Pak přišla Micka od taty z práce, přebývala tam asi tři roky v objektu, který se měl zrušit... Misi byla hodně nedůvěřivá k lidem i kočkám... V té době už bohužel nebyla naše nejstarší madam, ani Ida, kterou nám nešťastnou náhodou zakousl ve jejich 12letech sousedův pes...Micák si mě získal, jako žádná jiná...Důvěřovala mi, pokaždé mě vítala, rychle nabrala na váze a stala se z ni kukulička o váze min 5,5kg...Misi mi dělala /žasnou společnost 8 let, nezapomenu když mě ráno budila "bombou" vedle hlavy a čekala až vylezu z postele, dát ji mléko, jako jediná z něj neměla průjem, tak si to řádně užívala... Moje drahá kulatá, mě opustila pred rokem a půl, kdy jsem ji musela nechat utratit. měla karcinom spodní čelisti, in-operabilní...
Jako poslední nalezenec přišla Šiša, kterou před deseti lety, někdo z dalšími koťaty vyhodil do popelnice a ona jediná přežila, byla zavšivená a velká jako dlaň ruky, přitom dle vety měla 2 měsíce a víc...Šišu máme do dnes, Inu ostatně taky... No a pak už jen přeběhlíci od sousedů
Toť náš příběh

20.10.2008 11:20
tamanah

XXX.XXX.30.34

tamanah napsal(a):
Já se také hlásím...Jen nevím kterou začít... K nám přišly tři takové kočky behem jednoho roka a zůstaly jak doma, tak i ve vzpomínkách... Začnu Inou
Je to asi 11let už, co jsem s mamkou kráčela po náměstí a kde se vzalo, tu se vzalo málé černé koťátko, byla zima a mrzlo... To škvrně na nás tak dlouho koukalo a mňančelo, až jsem ho odnesla k mamině do práce...Původně mamča říkala že to nejde, v té době u nás byla již 15letá kočičí dáma. ochrnutá na zadní nohy, pak její dcera Ida, Idina Linda a Lindin Bert...Takže by to byla pátá ... Nakonec nás ukecala...
Když přišel tata dom, nestačil se divit, protože říkal, že jí ráno viděl na zastávce a musel rychle pryc, aby ji domů nedotáhl, bylo mu jí líto...
Pak přišla Micka od taty z práce, přebývala tam asi tři roky v objektu, který se měl zrušit... Misi byla hodně nedůvěřivá k lidem i kočkám... V té době už bohužel nebyla naše nejstarší madam, ani Ida, kterou nám nešťastnou náhodou zakousl ve jejich 12letech sousedův pes...Micák si mě získal, jako žádná jiná...Důvěřovala mi, pokaždé mě vítala, rychle nabrala na váze a stala se z ni kukulička o váze min 5,5kg...Misi mi dělala /žasnou společnost 8 let, nezapomenu když mě ráno budila "bombou" vedle hlavy a čekala až vylezu z postele, dát ji mléko, jako jediná z něj neměla průjem, tak si to řádně užívala... Moje drahá kulatá, mě opustila pred rokem a půl, kdy jsem ji musela nechat utratit. měla karcinom spodní čelisti, in-operabilní...
Jako poslední nalezenec přišla Šiša, kterou před deseti lety, někdo z dalšími koťaty vyhodil do popelnice a ona jediná přežila, byla zavšivená a velká jako dlaň ruky, přitom dle vety měla 2 měsíce a víc...Šišu máme do dnes, Inu ostatně taky... No a pak už jen přeběhlíci od sousedů
Toť náš příběh

Inuška

13.12.2008 19:19
kosticka

XXX.XXX.201.228

kosticka napsal(a):

A tady fotka Mikeše

20.8.2009 09:17
alik33

XXX.XXX.111.82

kosticka napsal(a):
A tady fotka Mikeše

My jsme před třemi roky našli u kamaráda dvě koťátka a jedno jsme si přivlasnili-tady je naše Adélka

20.8.2009 19:28
efendi

XXX.XXX.155.43

alik33 napsal(a):
My jsme před třemi roky našli u kamaráda dvě koťátka a jedno jsme si přivlasnili-tady je naše Adélka

Zdravím pěkné téma . Taky se přidám z kočičím nalezencem . Je to už asi 8 let co si nás ,,adoptovala,, divoká kočka, říkali jsme ji Micina nechala se pohladit a tolerovala naši přítomnost (doslova). Byla už docela stará když se ji narodily poslední koťata. Všechna se někde stratila, ale jednoho dne přivedla již celkem odrostlé kotě.. Na druhý den se už neobjevila. Patrně jako by tušlia, že tu už dlouho nebude ... Kocourek, říkáme mu Bertík, u nás zůstal a je tu už 9 let. Je divoký, ale natolik si zvykl, že se nechá pohladit a ošetřit. Každý den čeká trpělivě až přijedeme z práce asistuje při okopávání zahradky a podobně. . Máme další dva kočičáky a jednu kočičí slečnu.... Přikládám foto je takový zvláštní má kratší spodní čelist a jeden zub mu čouhá ven a často vyplazuje jazyk ....

20.8.2009 22:19
jurasek

XXX.XXX.112.250

efendi napsal(a):
Zdravím pěkné téma . Taky se přidám z kočičím nalezencem . Je to už asi 8 let co si nás ,,adoptovala,, divoká kočka, říkali jsme ji Micina nechala se pohladit a tolerovala naši přítomnost (doslova). Byla už docela stará když se ji narodily poslední koťata. Všechna se někde stratila, ale jednoho dne přivedla již celkem odrostlé kotě.. Na druhý den se už neobjevila. Patrně jako by tušlia, že tu už dlouho nebude ... Kocourek, říkáme mu Bertík, u nás zůstal a je tu už 9 let. Je divoký, ale natolik si zvykl, že se nechá pohladit a ošetřit. Každý den čeká trpělivě až přijedeme z práce asistuje při okopávání zahradky a podobně. . Máme další dva kočičáky a jednu kočičí slečnu.... Přikládám foto je takový zvláštní má kratší spodní čelist a jeden zub mu čouhá ven a často vyplazuje jazyk ....

taky jsme našli odhozená kotátka včera ,dva kocourci čistě bílí,jedno už má domov a druhé je k mání,je nádherný a vymazlený,kdyby měl někdo zájem písněte na email,jsme z okr.Trutnov

21.8.2009 19:08
jarucha

XXX.XXX.3.158

jurasek napsal(a):
taky jsme našli odhozená kotátka včera ,dva kocourci čistě bílí,jedno už má domov a druhé je k mání,je nádherný a vymazlený,kdyby měl někdo zájem písněte na email,jsme z okr.Trutnov

Taky se musím přidat. V úterý k nám domu přišlo hubený hladový kotě - kočička mourovatá a šíleně ráda se mazlí a dokonce se ani našich velkých psů nebojí a ráda s nima leží. Jen na ostatní naše kočky syčí. Byla dost zablešená a ještě jí chci odčervit. Buď se někomu ztratila, nebo (to si myslí manžel) jí někdo vyhodil. Fotku zatím nemám.

27.8.2009 21:50
dingo

XXX.XXX.192.170

jarucha napsal(a):
Taky se musím přidat. V úterý k nám domu přišlo hubený hladový kotě - kočička mourovatá a šíleně ráda se mazlí a dokonce se ani našich velkých psů nebojí a ráda s nima leží. Jen na ostatní naše kočky syčí. Byla dost zablešená a ještě jí chci odčervit. Buď se někomu ztratila, nebo (to si myslí manžel) jí někdo vyhodil. Fotku zatím nemám.

My jsme se též rozrostli.Někdo nám hodil za plot usmrkaného,vyhublého kocourka,který ani neviděl jak měl zalepená očička.Chudáček vážil akorát 320g.Další kočku už jsem vážně nechtěla,ale stěhujem se do baráčku na samotu a tam už se pátá kočka ztratí,nemyslim doslovně:-)Je to pěkněj raubíř a těm ostatním dává zabrat.

13.10.2009 10:14
czizecka

XXX.XXX.6.102

jurasek napsal(a):

ježíš ty jsou krásný ty bílý a odkud jste?

13.10.2009 10:21
czizecka

XXX.XXX.6.102

czizecka napsal(a):
ježíš ty jsou krásný ty bílý a odkud jste?

Já jsem minulý rok našla pod schodem v hospodě koucourka. Jen jsem chtěla říct že to není jen o tom že kotě někdo vyhodí, kočka prostě kotě porodí mimo domov nebo ho pak odvede nebo se kotě samo zatoulá.... Kotě není štěně

13.10.2009 10:22
czizecka

XXX.XXX.6.102

czizecka napsal(a):
Já jsem minulý rok našla pod schodem v hospodě koucourka. Jen jsem chtěla říct že to není jen o tom že kotě někdo vyhodí, kočka prostě kotě porodí mimo domov nebo ho pak odvede nebo se kotě samo zatoulá.... Kotě není štěně

.... Utys

5.11.2009 09:58
sambaja

XXX.XXX.122.211

kosticka napsal(a):

Moc pěkné téma tak se taky přidám s naším příběhem.Jezdívali jsme léta na chalupu,končila tam silnice a lišky tam dávaly dobrou noc Měli jsme sousedy,dva svérázní manželé,trempíci na odpočinku,kteří se na chalupu trvale přistěhovali.Sami neměli pomalu co jíst,ale kočiček různých nalezenců,měli 12.Stále jsem se na ně zlobila,že to nechávají nekontrolovaně množit a nabízela jsem odvoz a případně finanční pomoc na kastraci kočiček.Nikdy to nechtěli dopustit,že se o všechny postarají.Pak paní náhle v létě zemřela,manžel se z toho nemohl vzpamatovat a utápěl smutek v alkoholu.Šílela jsem protože jsem musela být přes týden ve městě a bála jsem se,že jim nedá najíst.Každou neděli jsem kočkám naložila plný lavor granulí a strčila do staré boudy,aby jim to nezmoklo.Dva měsíce trval tenhle stav,někdy jim dal nažrat,ale většinou nevěděl o světě.Pak jsem jednou v sobotu,už na podzim,kdy byla zima a plískanice,objevila,že nejmenší kotě z posledního vrhu má průjem a teče mu z očí.kotě bylo ani ne poloviční jak sourozenci,zablešené,svrab v uších,průjem,očička zalepená.To se nedalo jí tam nechat.sama jsem kočky nikdy doma neměla a tak jsem se bála,co na to manžel.Když kotě viděl,tak mi řekl,že jedeme rovnou na veterinu.na veterině nám po prohlídce řekl veterinář,že bude mít asi kotě více problémů,že nemá skoro žádné zuby a jestli bychom kotě raději nechtěli uspat.zeptala jsem se jenom jestli je schopen jí z toho dostat,pokud ne,že jí nebudeme trápit.Řekl,že to zkusíme.Mezi tím jsme se dozvěděli,že soused v opilosti spadl ze schodů a na následky zranění zemřel.Byl to nekonečný příběh udat po okolních vesnicích 11 koček,ale nakonec se mi to asi po 14 dnech povedlo.Majdu- kotě jsme si nechali.Skoro čtvrt roku se léčila na všechno možné.Nikdy nebude mít v pořádku trávení,musí mít speciální granule.Majda nemá zoubky,i to málo co měla jako kotě jí v důsledku tříměsíční léčby vypadalo.Všechno jídlo máčíme a mixujeme.Je jí už 7 let,je drobounká,nikdy nedorostla do velikosti dospělé kočičky,váží jen 2,3 kg.Je to ale největší mazel na světě,moje princezna.Před dvěma lety jsme si k ní pořídili siamáčka.Kocourek už má skoro 6 kg a Majdulka je proti němu jako pišišvor,ale umí ho usměrnit jedna dvě.Mají se moc rádi a nedají jeden bez druhého ránu.Majdulka od té doby nikdy nezastonala.Každý mi říkal,že nevydrží,ale já když vidím jak běhá a hraje si,tak říkám,že mě určitě přežije

5.11.2009 13:26

rendy18 napsal(a):
Tak buď je to kočička nebo máte doma pěknou raritu. Kocourci tříbarevní nebývají. Gen pro rezatou barvu je na chromozomu X, který mají jen holky..

No my měli taky tříbarevného kocoura, tak to asi moc rarita nebude. Jmenoval se Karel, taky nalezenec a ještě ho tehdy porazilo auto - bylo to kotě. Utrpěl úraz hlavy, měl hematom na mozku. Léčili jsme ho a jednou se válel u plotu a tam ho ukradli - byl moc milý. Od \"svědků\" jsme se dozvěděli, že si ho odnesly dvě \"dámy\". Dodnes na něj myslíme, jak to s ním vůbec dopadlo, když se mu takto přerušila léčba.....

Přidejte reakci

Přidat smajlík