Zdravím, potřebuju radu.Dostala jsem kocoura, teď je 5měsíců starý. Mám jej v bytě, ještě společně s fretkou. Dosud vše OK, no problem, čistotný... Chodím na 12ctky do práce, taky se srovnal s tím že 2dny je doma "sám".....
Předevčírem jsem přijela večer domů a byl pročůraný fretčiný pelíšek!Včera prozměnu polštář na gauči.Ne označkovaný, ale regulérně pročůraný!!!Tak jsem uklidila vše.. A dnes do rána zůstal u TV na zemi ležet polštář a ráno byl- pročůraný Není tu brečící smajlík, ale já mám nervy na pochodu a nevím, co s tím... :-(
Proč to dělá???
molly
napsal(a):
Zdravím, potřebuju radu.Dostala jsem kocoura, teď je 5měsíců starý. Mám jej v bytě, ještě společně s fretkou. Dosud vše OK, no problem, čistotný... Chodím na 12ctky do práce, taky se srovnal s tím že 2dny je doma "sám".....
Předevčírem jsem přijela večer domů a byl pročůraný fretčiný pelíšek!Včera prozměnu polštář na gauči.Ne označkovaný, ale regulérně pročůraný!!!Tak jsem uklidila vše.. A dnes do rána zůstal u TV na zemi ležet polštář a ráno byl- pročůraný Není tu brečící smajlík, ale já mám nervy na pochodu a nevím, co s tím... :-(
Proč to dělá???
možná je mu smutno a tímhle "zlobením" se tě jen snaží zaujmout, aby ses mu více věnovala. S fretkou mají možnost kontaktu? Mají možnost si hrát? Pokud ne, tak je to jako bys doma nechávala o samotě jedno malé mimčo - nudí se a není nikdo, kdo by se mu věnoval. doporučovala bych pořídit ještě jednoho kotíka podobného věku, aby se mohli zlobit navzájem a budeš mít po problému - a kocourek bude o 100 % spokojenější, to mi věř jedna kočka nebo dvě, to už se ani nepozná
molly
napsal(a):
Proč to dělá???
je také možné, že má zdravotní problém a snaží se na sebe upozornit,můj prostřední kocour to také takhle děla a měl zánět močových cest.
Když by byl zdravotně OK, tak zkuste ještě do jeho záchodku kápnout pár kapek kozlíkových kapek.