Problém se srstí, poradíte???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.10.2008 19:22
tamanah

XXX.XXX.30.34

Ahojky, máme takovej problém s kočičkou, kastrát, žádná papírová madam, letos ji bylo 11let... Před pár lety měla problém se srstí, začla se skrabat, trhat a vyškubávat si srst, kromě toho že vypadá jak pako, tak v zimě je pak samo víc nachlazená, zasoplená... Dělají se jí stroupky na kůži a dorostlá srst je taková hrubá... Řešilo se to samo i s vetem, svrab to není, blešky taky ne, pravidelně odblešujem, odčervujem, všechno...Testy a stěry neukázaly nic, v té době měla problém i se slinivkou...Veta si myslí, že je to na něco alergie, ale ne a ne přijít na co....Teď asi tři roky klid, srst ji dorostla, prostě zase krasavice, ale po dnešku jsem si všimla, že to začíná znovu, to stejný....
Máte někdo taky takovej problém, kdo z vás s tím má nějaké zkušenosti, nenapadá vás, na co by mohla mít alergii???? Kočička je v domku i venku, dle toho kdy a kde chce být ona, je to mazílek..Ještě máme 10letou kočku, 3letou a ročního kocoura...Vše kastráti, pošetření, pravidelně prohlížení při sebemenším problémku, trochu rozmazlenci.. S vetem to budem asi stejně určitě řešit, ale jen jestli se nekdo z vás s tím setkal... Díky moc za každou radu... Tamanah

19.10.2008 19:45
pupulu

XXX.XXX.244.1

tamanah napsal(a):
Ahojky, máme takovej problém s kočičkou, kastrát, žádná papírová madam, letos ji bylo 11let... Před pár lety měla problém se srstí, začla se skrabat, trhat a vyškubávat si srst, kromě toho že vypadá jak pako, tak v zimě je pak samo víc nachlazená, zasoplená... Dělají se jí stroupky na kůži a dorostlá srst je taková hrubá... Řešilo se to samo i s vetem, svrab to není, blešky taky ne, pravidelně odblešujem, odčervujem, všechno...Testy a stěry neukázaly nic, v té době měla problém i se slinivkou...Veta si myslí, že je to na něco alergie, ale ne a ne přijít na co....Teď asi tři roky klid, srst ji dorostla, prostě zase krasavice, ale po dnešku jsem si všimla, že to začíná znovu, to stejný....
Máte někdo taky takovej problém, kdo z vás s tím má nějaké zkušenosti, nenapadá vás, na co by mohla mít alergii???? Kočička je v domku i venku, dle toho kdy a kde chce být ona, je to mazílek..Ještě máme 10letou kočku, 3letou a ročního kocoura...Vše kastráti, pošetření, pravidelně prohlížení při sebemenším problémku, trochu rozmazlenci.. S vetem to budem asi stejně určitě řešit, ale jen jestli se nekdo z vás s tím setkal... Díky moc za každou radu... Tamanah

To je problém kde se většinou nezjistí proč.Ale je dobré odčervovat každé 3 měsíce-stylem 1. a pak zopakovat za 10 dní.Někdy to dělají vnitřní paraziti.Problém srsti je dobré řešit buď Biotinem H nebo Forte nebo Ungiotin.Případně jiný kvalitní přípravek pro srst.Samozřejmě srst vyčesávat,aby se odstraňovali staré chlupy a nevznikali lupy.Jiná rada mě nenapadá!!Přeji ať je kočička v pohodě!Pokuď by se to zhoršovalo pomáhají kortikoidy,ale je to velmi krajní řešení.

19.10.2008 19:56
odberryho

XXX.XXX.206.139

tamanah napsal(a):

Ráda bych Vám poradila, ale to samé teď řeším s kocourkem. On je tedy nekastrovaný, ale pokud se to nezlepší, tak na kastraci půjde. Máme s vetkou zatím teorii, že je to způsobeno hormony, vyšší produkce mazu na kořeni ocasu ucpává žlázky a z nich se pak dělají ošklivé vředy. To bych chápala, ale během zhruba dvouměsíční léčby se mu už několikrát objevila vyrážka i na jiných místech, zejména na hlavě. Měnili jsme už 3x antibiotika, měli jsme mastičku s kortikoidy, ale ta jeho problém ještě zhoršovala. Alergii na potraviny jsme vyloučili a veškeré kultivace jsou také negativní. Vypadá jak oškubaná kačenka, pořád ho něco svědí a já už nevím, jak dál postupovat, aby mu to opravdu pomohlo. Držím palce ať na něco příjdete. Vy to máte o to těžší, že se kočička pohybuje i venku a tak nemůžete vědět, jestli tam něco nezbaští nebo se o něco neškrábne a to pak vyvolá alergickou reakci.

19.10.2008 23:17
4502

XXX.XXX.0.178

tamanah napsal(a):

Dobry vecer.Delala jsem na veterine a vetsinou takovekocky mely bud blesky,ucpane zlazky,nektere kocky to mohou mit take nejen psy,hlavne takove co jedi vice měkou stravu a starsi kocky,dale mohou mit alergii na veprove,hovezi,drubezi maso v granulich pak doporucuji-jehneci,zverinu na tu byvaji alergicke malokdy a hlavne vzdy pomahala Purina Proplan pro citlivou srst a jeste lepsi je ji koupit u veterinare jako lecebne granule,u nas tato krmiva vylecila i slabou cukrovku a kocourum pisek v mocaku.Pokud to nezabere zkusim jeste na neco prijit,jste nez prijdete na to cim to je zkusila bych ty lecebne granule od Puriny pro velmi citlivou kuzi,tim nic nezkazite.Jeste take toto muze zpusobovat v byte velke sucho s malou vlhkosti,zvlast u starsich kocek ktere se rychleji dehydruji uz i bez sucha,takze vice vohy a doma vic vlhka pokud ma jen suche stroupky a ne mokvajici tak to spise vadi sucho.Dale jeste dobra moznost je jit k veterinari ktery ma laser,ten take pomaha na spustu veci,ktere by nikoho nenapadly a kocky na nej reaguji pozitivne velmi rychle.Tak snad se vam to podari,drzim palce.

20.10.2008 10:26
tamanah

XXX.XXX.30.34

4502 napsal(a):
Dobry vecer.Delala jsem na veterine a vetsinou takovekocky mely bud blesky,ucpane zlazky,nektere kocky to mohou mit take nejen psy,hlavne takove co jedi vice měkou stravu a starsi kocky,dale mohou mit alergii na veprove,hovezi,drubezi maso v granulich pak doporucuji-jehneci,zverinu na tu byvaji alergicke malokdy a hlavne vzdy pomahala Purina Proplan pro citlivou srst a jeste lepsi je ji koupit u veterinare jako lecebne granule,u nas tato krmiva vylecila i slabou cukrovku a kocourum pisek v mocaku.Pokud to nezabere zkusim jeste na neco prijit,jste nez prijdete na to cim to je zkusila bych ty lecebne granule od Puriny pro velmi citlivou kuzi,tim nic nezkazite.Jeste take toto muze zpusobovat v byte velke sucho s malou vlhkosti,zvlast u starsich kocek ktere se rychleji dehydruji uz i bez sucha,takze vice vohy a doma vic vlhka pokud ma jen suche stroupky a ne mokvajici tak to spise vadi sucho.Dale jeste dobra moznost je jit k veterinari ktery ma laser,ten take pomaha na spustu veci,ktere by nikoho nenapadly a kocky na nej reaguji pozitivne velmi rychle.Tak snad se vam to podari,drzim palce.

No s těma ucpanyma žlázkama problém měla, to vím, ale nevím kdy naposledy... To sucho je také docela mmožné, začíná topná sezona a tak i to by ji mohlo vadit, ale když ona věčně vysedává na topení, jen co se trochu zařerje, už si nahřívá prdelku a tlemí z okna ven....
Ta alergie na to maso - je převážně u granul? Ona Inča kkdyž může, tak než konzervu, většinou granule, konzervu jen někdy, jinak dostávají všelijaké konzervy, granule měla od Puriny na ledviny, ale jak se jmenovaly, nevím už. Jinak dostává i syrové maso, vařené atd...
Stroupky jsou suché, nemokvají, ale postupně si vyškubává srst. až vypadá jak špatně oškubaná slepice..Chtěla jsem ji nafotit, ale potvora pořád před foťákem utíká...
Foto Iny když je období klidu, fotku oškubánka zde nemám, dodám později

20.10.2008 10:28
tamanah

XXX.XXX.30.34

tamanah napsal(a):
No s těma ucpanyma žlázkama problém měla, to vím, ale nevím kdy naposledy... To sucho je také docela mmožné, začíná topná sezona a tak i to by ji mohlo vadit, ale když ona věčně vysedává na topení, jen co se trochu zařerje, už si nahřívá prdelku a tlemí z okna ven....
Ta alergie na to maso - je převážně u granul? Ona Inča kkdyž může, tak než konzervu, většinou granule, konzervu jen někdy, jinak dostávají všelijaké konzervy, granule měla od Puriny na ledviny, ale jak se jmenovaly, nevím už. Jinak dostává i syrové maso, vařené atd...
Stroupky jsou suché, nemokvají, ale postupně si vyškubává srst. až vypadá jak špatně oškubaná slepice..Chtěla jsem ji nafotit, ale potvora pořád před foťákem utíká...

A hlavička ty uši má kudrnaté od mala, taky byla nalezená jako koťátko

20.10.2008 15:51
4502

XXX.XXX.0.178

tamanah napsal(a):

Dobry den.Ano na maso v granulích může být také alergie,sice nejčastěji jsem to viděla u psů,ale u koček to také být může.Být vámi pokud je to možné zkusím dávat ted jen ty granule Purina s jehněčím,nebo zvěřinou,k tomu už jen mléčné výrobky,žádné maso ani konzervu,maximálně konzervu-Purina také jehněčí,zvěřina i rybu,ale pokus seženete bez tak to.Pokud se to zlepší přejdu na to uplně.Kočky jsou dnes tak citlivé,že ani starším kočkám není dobré dávat maso,zvyšuje to Ph v moči a stejně každá druhá zvlášt starší trpí na písek.Na veterině každý kdo dával maso dřív či později měl nějaký problém,vždy zabralo vyloučení masa a podávání jen Puriny.Opravdu.Pokud je to třeba ta Purina není už důvod přidávat maso.Uplně nejhorší co může být je míchat maso s granulemi.Konzerva neuškodí pokud se dáva jen zřídka a jen kvalitní.Já svým kočkám dávám jen Purinu,Royal plus konzerva občas od puriny nebo hills ale jen pokud kočka kojí nebo kotatum,dospělým jen zřídka. Pak tvaroh polotučný,kotatum plnotučný,jogurt nic víc.Jsou uplně zdravé,mají krásnou srst a kondici.Maximálně vyjímečně chytly virozu,ale snad jen jednou co je mám.Asi má každý své zkušenosti ale já jsem svědkem asi 8 let tohodle.Pokud toto budete krmit plus třeba třikrát zkusíte ten laser mělo by to pomoct at už to získala zčehokoliv.Můžte potřít postižená místa Betadinem.Nic víc zatím.Zkuste to a uvidíte.Pěkný den přeji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík