dobrý den, ráda bych se vás zeptala jak nejlépe skamarádit dospělou kočku se psama. Mám doma psy a přinesla jsem si domu dospělou kočku. Zatim je mám oddělené aby se kočka mohla rozkoukat. V plánu mám, že až si zvykne tak jí za pár dní seznámim se psama. Zatim na sebe koukaj přes mříž kterou mám mezi futrama - zábranu. Kočka je zatím vyplašená z nového prostoru a tak vše pozoruje z "bezpečného místa" pod gaučem Mohli by jste mi poradit jak nejlépe je seznámit aby na obou stranách byla spokojenost a kočička se jich v budoucnu nebála? Jak dlouho mám počkat na odstraníní zábrany?
eby
napsal(a):
dobrý den, ráda bych se vás zeptala jak nejlépe skamarádit dospělou kočku se psama. Mám doma psy a přinesla jsem si domu dospělou kočku. Zatim je mám oddělené aby se kočka mohla rozkoukat. V plánu mám, že až si zvykne tak jí za pár dní seznámim se psama. Zatim na sebe koukaj přes mříž kterou mám mezi futrama - zábranu. Kočka je zatím vyplašená z nového prostoru a tak vše pozoruje z "bezpečného místa" pod gaučem Mohli by jste mi poradit jak nejlépe je seznámit aby na obou stranách byla spokojenost a kočička se jich v budoucnu nebála? Jak dlouho mám počkat na odstraníní zábrany?
Zdravím, my měli doma stejný případ. Přinesli jsme si dospělého 2 letého kocoura a měli jsme už doma hafana a jednoho kocoura. Pustili jsme ho hned ze začátku k nim a číča se o sebe postarala sama. Když otravoval pes, tak zavrčel, zaprskal a byl klid a na druhého kocoura dělal to samé.Zhruba po2-3 týdnech spolu už normálně žili bez problémů a zůstalo jim to doteď Pokud víte, že jí psi neublížej, tak ji zkuste mezi ně pustit a postupně je seznamovat..a nebojte,kočky se uměj bránit
Určitě bude vrčet, pokud psi nezná,ale nebojte se toho. Oni psi když od ní slíznou nějaké to škrábnutí, tak si dají sami pozor a budou mít před číčou respekt.
eby
napsal(a):
Ještě maličkost...Pokud budete držet číču dlouho stranou , bude seznamování čím dál těžší, nejlépe začít co nejdřív, jakmile kočička navykne novému prostředí. Tak držím palce
antis
napsal(a):
Ještě maličkost...Pokud budete držet číču dlouho stranou , bude seznamování čím dál těžší, nejlépe začít co nejdřív, jakmile kočička navykne novému prostředí. Tak držím palce
Děkuju za radu. Číča už se trochu otrkala, mě už se nebojí a ukazuje pupík abych jí drbala Psi jí určitě neublížej, ale zajímaj se o ní. Zatím se je snažím držet od sebe. Když je vidí tak bručí. Už jsem párkrát dovolila psum být ve stejné místnosti a celkem pozoruju pokroky. Dříve bručela jen když je viděla, dneska už stáli od sebe metr - sice byla v pozoru, ale zvládla to dobře. Snad se nám to podaří a budou z nich kámoši
Už se těšim až budou spolu ležet v pelíšku