Jak udržet kočku u domu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.11.2009 17:30
sajma

XXX.XXX.200.139

mame baraček, koně a pejska, jelikož máme ty koně tak i pro ně žrádlo-oves, řepu, granule, tvrdý chleba, je to v sudech a tak ale ty myši se zdržujou a dost tak mě napadla kočička ale jak ji udržet aby neutekla hlavně kvuli psa? pes je sice akční na kočky ale jen je prohnat a nikdy nic neuděla, vždy když kočku dohoní tak si k ní sedne a hledí max štěká ale prostě ten pud utíkat tam je, jak to vymyslet a¨by tam zustala??

17.11.2009 18:17
juhaj

XXX.XXX.201.94

sajma napsal(a):
mame baraček, koně a pejska, jelikož máme ty koně tak i pro ně žrádlo-oves, řepu, granule, tvrdý chleba, je to v sudech a tak ale ty myši se zdržujou a dost tak mě napadla kočička ale jak ji udržet aby neutekla hlavně kvuli psa? pes je sice akční na kočky ale jen je prohnat a nikdy nic neuděla, vždy když kočku dohoní tak si k ní sedne a hledí max štěká ale prostě ten pud utíkat tam je, jak to vymyslet a¨by tam zustala??

Psa bych viděla jako nejmenší problém.Pes,který bez rozpaků venku kočky natvrdo loví,většinou domácí nechává být.A nejspíš se stanou i kamarádi.Chce to opatrně skamarádit,nechat kotě psovi očichat a nedovolit mu ho honit.Postupně si vybudují mezi sebou vztah,toho bych se vůbec nebála-mluvím z bohaté zkušenosti majitelky psů,koček i koní-měli jsme po nastěhování do nového ve stáji krysy a opravdu s nimi kočky dokázaly docela zatočit.Spíš se bude kočka toulat.Kocour,pokud ho nevykastrujete,zmizí i na několik dní.Kočka bude během mrouskání taky v trapu,nebo se za ní budou táhnout nápadníci.A samozřejmě nechtěná koťata.Pokud vykastrujete,sníží se riziko stráty a toulání o dost velké procento,ale pokud je kočka navolno,stát se může bohužel cokoli(cizí pes,něčí vzduchovka,auto atd.).Ale kočku si pořiďte,ke koním a na myšky a koneckonců i jako další domácí zvířátko je super !Dana

24.11.2009 09:44
6kaca6

XXX.XXX.204.27

juhaj napsal(a):
Psa bych viděla jako nejmenší problém.Pes,který bez rozpaků venku kočky natvrdo loví,většinou domácí nechává být.A nejspíš se stanou i kamarádi.Chce to opatrně skamarádit,nechat kotě psovi očichat a nedovolit mu ho honit.Postupně si vybudují mezi sebou vztah,toho bych se vůbec nebála-mluvím z bohaté zkušenosti majitelky psů,koček i koní-měli jsme po nastěhování do nového ve stáji krysy a opravdu s nimi kočky dokázaly docela zatočit.Spíš se bude kočka toulat.Kocour,pokud ho nevykastrujete,zmizí i na několik dní.Kočka bude během mrouskání taky v trapu,nebo se za ní budou táhnout nápadníci.A samozřejmě nechtěná koťata.Pokud vykastrujete,sníží se riziko stráty a toulání o dost velké procento,ale pokud je kočka navolno,stát se může bohužel cokoli(cizí pes,něčí vzduchovka,auto atd.).Ale kočku si pořiďte,ke koním a na myšky a koneckonců i jako další domácí zvířátko je super !Dana

Nápodobně. Ze psa bych taky strach neměla. Přikládám foto našeho leonbergra s naším kocourkem. Byl nalezen u lesa a vážil pouhých 0,4 kg. Na fotce už má cca kilo. Se psem vychází naprosto suprově. Spí spolu v boudě, kolikrát pes leží na dvoře a kočka zahrabaná v chlupech pod ním, že nejde ani vidět. Nyní jsem dostala další kočku co by jinak skončila bůhví kde. Černá, perská, asi roční s poměrně velkou nadváhou. Dostala jsem ji tak v ráří/říjnu a celou dobu je venku. Hezky zhubla a na psa si taky zvykla. Jako typickej gaučák, co když ho člověk pustil za branku, tak ani nepřelezla dřevěnej plotek a stála třeba pul hodiny před brankou a nevěděla jak dom, se už stala samostatná kočka, která se i orientuje a snad miši ěnkdy chytat bude. Nalezenýho kocourka nám soused přejel autem a měl zlomenou pánev. Nyní už je v pořádku. Sice je po té události plašší, ale aspon ho nikdo nevezme. Naši první kočku jsme doma měli asi 5 let a pak ji přejelo auto a další asi 4 kočky se ztratily. Z toho 3 koťata a jedna dospělá, ale dle mého to nebylo ani jednou zaviněno psem. Pravda, občas je prožene, ale jenom zesrandy. Nalezenýho kocourka jsme našli aj se segrou - která se taky stratila - a ta jak je viděla tak je začala olizovat a snažila se je otočit na břicho a kočky z toho byly docela na větvi, protože pomalu ani chodit nemohly jak byly malý a slabý, ale zvykli si. Nalezená segra se ztratila - spíš ji někdo vzal, protože nejednou jsme načapali lidi jak už si je berou s sebou.... Přikládám tedy fotku zmíněnou nahoře a podotýkám, že si tak lehli sami od sebe a když jsme je pozorovali z okna, tak oba spali. Po otevření dveří kočka zbystřila

11.1.2010 16:01
kockysos

XXX.XXX.9.4

sajma napsal(a):

Kočku musíte držet první 3-4 týdny doma, jinak vám u domu nezůstane a vydá se hledat svůj původní domov - viz Zásady při přemístění koček: http://www.kocky-hodonin.estranky.cz/ clanky/zeptali-jste-se-nas /Zasady-pro-premisteni-kocek

24.1.2010 19:34
elliss

XXX.XXX.161.14

kockysos napsal(a):
Kočku musíte držet první 3-4 týdny doma, jinak vám u domu nezůstane a vydá se hledat svůj původní domov - viz Zásady při přemístění koček: http://www.kocky-hodonin.estranky.cz/ clanky/zeptali-jste-se-nas /Zasady-pro-premisteni-kocek

Můj otec vždycky říká,že pes má pána a kočka má barák..Ještě nikdy se mi nestalo,že by nám utekla kočka-pokud jsem si ji přinesla jako malé kotě,vždycky jsem ji měla tak týden doma,aby si zvykla a pak šla normálně ven-a nikdy nebyl problém..

24.2.2010 10:06
karalawolfova

XXX.XXX.176.203

sajma napsal(a):

Dej jí nažrat. Zní to asi divně, ale podle mých zkušeností je to jedinný důvod, proč ty kočky se mnou kamarádí. Možná taky proto, že se občas zlomím a pustím je dovnitř na verandu, kde je gauč a topení, což se v mrazech hodí. Mám čtyři kočky a kocoura. Kocour má samozřejmě své výlety, ale ten můj minimálně každý druhý den přijde domů. Pravděpodobně totiž bydlí ještě u někoho, tuto zimu ztloustl, že vypadal jako těhotný a to nebylo ode mně. To tam někde určitě zabíjeli prase a on jim ho sežral. A opačně - komu se ztrácejí kočky - vidím na venkově ve svém okolí - ti krmí v lepším případě granule do mísy za stodolou a vodu ať si nalížou.

24.2.2010 10:13
karalawolfova

XXX.XXX.176.203

karalawolfova napsal(a):
Dej jí nažrat. Zní to asi divně, ale podle mých zkušeností je to jedinný důvod, proč ty kočky se mnou kamarádí. Možná taky proto, že se občas zlomím a pustím je dovnitř na verandu, kde je gauč a topení, což se v mrazech hodí. Mám čtyři kočky a kocoura. Kocour má samozřejmě své výlety, ale ten můj minimálně každý druhý den přijde domů. Pravděpodobně totiž bydlí ještě u někoho, tuto zimu ztloustl, že vypadal jako těhotný a to nebylo ode mně. To tam někde určitě zabíjeli prase a on jim ho sežral. A opačně - komu se ztrácejí kočky - vidím na venkově ve svém okolí - ti krmí v lepším případě granule do mísy za stodolou a vodu ať si nalížou.

A ještě - dávej jí nažrat tak dobře, aby s tebou ty myši byla ochotna měnit za mňamky. Moje kočka chytá i potkany a křečky, je to silná kočka a ví, že když mi to dá před dveře, že dostane třeba i plátek Herkulesu. To by bylo aby nebylo. A to jsem si jí přivezla z pražskýho bytu jako půlroční - to už je skoro dospělá kočka. A její synek - ten kocour taky nosí, málo, ale oni kocouři nechytají - jak víme z večerníčků. A teď mám ještě tři odrostlá koťata, každé od jiné matky a žádné naše a uvidíme ....zatím jen sedí na oknech, buší packami do čerstvě umytých a řvou - pusť nás taky domů, když si pustila tu starou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík