Dobrý den,
včera jsem našla tak 14dení kotě váží 204g bohužel mu mámu srazilo auto. Kotě mám doma a prosím o radu jak ho odchovat o různé tipy atd. U veterináře jsem byla už včera máme sušené mléko a snažím se krmit co dvě hodiny, celkem se nám daří jen je problém čím mléko podávat. O kočkách toho moc nevím a o vypiplání takovýho prcka už vůbec ne.
Předem moc děkuji
Hlavně nezapomenout masírovat bříško,po každém napití.A samozřejmě teplo.Jinak,je to fuška,ale ta radost,když se zadaří!Moc držím palce.Ještě mi napadlo,náš vet velice doporučoval kozí mlíko,když jsme byli v podobné situaci a kotě po něm dobře prospívalo,ale mi máme kozy,tak to nebyl problém.
v hračkářství se někdy dá koupit lahvička pro panenky s gumovým dudlíkem. Kdysi se v takových lahvičkách prodávaly drobounké bonbónky, ale to už je spousta let. Můžete zkusit dávat mléko z větší injekční stříkačky. My jsme odchovávali koťata od 16 dnů, vařili jsme jim kuřecí maso s rýží, rozmixovali na řídkou kaši a dávali z misky, koťata se to naučila docela obstojně zbaštit, jen toho měla víc na sobě než v sobě. Důležité je po každám krmení masírovat bříško a zadeček pomocí vlhké vaty nebo hadříku, aby se vyčůralo a vykakalo. To musíte dělat do doby, než uvidíte, že se vyprazdňuje i bez masáže. Pokud by dostalo průjem, musíte do něj dostat dost tekutin, dehydratace je pro takové kotě rychlá a smrtelná. Kotěti s průjmem jsem dávala vlažnou vodu s glukopurem. Držím palce, abyste to dokázali.