Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.6.2010 21:27
e l i s

XXX.XXX.58.28

TAk jsem tu zas a zas si nevim rady.. k mé první kočce jsem si pořídila kotě mám ho doma 4 dny do dneška chodilo na hajzlík perfektně ale dnes chodí do jednoho místa jak čůrat a kakat smajlík... všímáme si ho stejně s první kočku si rozumí dobře viz. téma nezabije.. Proč? A jak mu vysvětli že ne...smajlík

22.6.2010 21:40
alenav

XXX.XXX.85.120

A kolik máte záchodků, jaké stelivo? Pokud je kotě u vás nové a ještě se neseznámilo s druhou kočkou určitě jsou nutné minimálně dva záchůdky. Ten druhý doporučuji umístit na to místo které si kotě vybralo a chodí na něj močit, později ho můžete postupně přesunout na vhodnější místo.

22.6.2010 22:02
e l i s

XXX.XXX.58.28

Ahoj mám dva záchudky a stelivo Mikeš, do teď mu to nevadilo 4 dny pohoda a teď?

22.6.2010 22:09
utahraptor

XXX.XXX.80.130

e l i s napsal(a):
Ahoj mám dva záchudky a stelivo Mikeš, do teď mu to nevadilo 4 dny pohoda a teď?

No možná ho ta starší kočka začala opravdu "deptat" až teď... někdy stačí, že si může sednout na místo kam vidí na oba záchody a už má kotě malér...

23.6.2010 05:58
alenav

XXX.XXX.85.120

Dvouměsíční kotě je ještě miminko a má být u matky a vy ho přivedete do nové rodiny, kde je navíc další kočka a divíte se. Kotě neví co se děje, je v obrovském stresu a v takové situaci má určuitě nárok na trochu toho čůrání mimo záchůdek. Předpokládám že z těch čtyř dnů kdy bylo kotě v pořádku asi byly minimálně dva dny o víkendu, kdy jste si kotě přivezli, byli jste s ním doma s ním a věnovali se mu. A potom nastaly všední dny, kočky jsou většinu dne doma samy a i když přijdete domů máte také své povinnosti a nemůžete se věnovat jen kočce a novému koťátku. Chce to trpělivost a hodně pochopení aby kotě v takové situaci zvládlo všechno co po něm chcete. Je to podobné jako s malým dítětem, které se také může ve stresové situaci (např. pobyt v nemocnici) začít opět počůrávat i když už plenky nemělo. Já jako chovatelka mám pro malá koťata obvykle záchůdků hodně, jakmile se na některém místě objeví loužička hned na něj přidám další záchůdek nebo pokud se tam nevejde záchůdek tak ho dám co nejblíže a na to místo dám třeba misku s granulkami. Navíc jsou koťata ze začátku jen v jedné místnosti. Teprve když v této jedné místnostio zvládnou záchůdky na 100% postupně rozšiřuji jejich teritorium do celého bytu.

23.6.2010 07:28
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

Řekla bych , že je chudák kotě opravdu stresované. Mělo být u mámy , ale lidi kočky nechají množit a pak ze strachu , aby ho vůbec udali , ho darují předčasně. I když znám horší případy - odeberou i mladší . . . . .
Píšete , že ho máte 4 dny. U nás nikdy kočka takhle brzy nebo tak rychle kotě nepřijala. Byla na něj zlá , žárlila , ale zvykla si,
ale trvalo to 3 - 4 týdny. Vycházejí spolu dobře.

24.6.2010 21:11
uhlík

XXX.XXX.96.2

No, myslím se, že to chce pouze čas a hlavně, jak už bylo psáno, trpělivost a koťátko se to časem naučí. Jen bych zavedla ještě více záchodků, aby mělo malé šanci. :-D

Přidejte reakci

Přidat smajlík