Nemocné kotě - karanténa

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2010 09:20
lacerta7

XXX.XXX.209.210

Dobrý den, mám doma skoro 4 měsíční kotě - je to typická skleníkovka, nikdy nebyla venku - je odčervená a čerstvě naočkovaná (Nobivac Forcat). Byla na prohlídce a je zdravá. Před týdnem jsem domů donesla asi měsíční koťě - bylo ve špatném stavu - rýma, podchlazení, silný zánět očí- asi chlamydie??? Vypadalo to s ním zle, ale teď už je to lepší, celou dobu bylo v oddělené místnosti, aby nenakazilo původní číču. Asi zůstane u nás - tak se chci zeptat - když se doléčí - jak oči, tak rýma...pak se doléčí další věci - asi svrab apod. a nechá se naočkovat - jaké je riziko dát ho k té druhé? Veterinářka říkala, že už to bude v pořádku, ale ráda bych ještě další názory...vím, že očkování není na vše a nerada bych nějak ublížila původní kočce...Máte s tím někdo nějaké zkušenosti??

A ještě - dostává každých 12 hodin antibiotika + optalmo framykoin, ale je třeba ho i odčervit - mám tu tabletu cestal cat (od vetky), ale myslím, že je lepší počkat s tím až dobere antibiotika, aby to nebyl takový zápřah pro organismus...??? Díky

24.6.2010 07:45
lacerta7

XXX.XXX.209.210

No, tak teda díky za rady

24.6.2010 12:57
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

Co Vám máme radit ? Vy jste přeci s nimi , víte jak na tom je . . . . .
Je nás víc , kdo jsme se ujali bezdomovečka , a až když se nám zdál být v pořádku , pustili jsme ho ke svým. Měli jsme štěstí , naše kočky se ničím nenakazily a totéž přeli i Vám.

24.6.2010 13:30
lacerta7

XXX.XXX.59.254

No, ano, ptala jsem se na zkušenosti - jak to kde dopadlo, takže asi jen názory + rady od někoho kdo o tom ví víc než já. Nicméně děkuji alespoň Vám.

24.6.2010 18:33
nadajansova

XXX.XXX.72.25

Nejde sem vložit přímý odkaz, takže se podívejte sem: www.kocky-online.cz - fórum - vztahy s kočkou - kočičí karanténa. Je to na konci první nebo na začátku druhé stránky. Pro malé nemocné kotě není cestal cat vhodný. Je třeba použít šetrnější odčervovadlo, nejlépe banminth pastu, kterou koupíte u veterináře.

25.6.2010 02:30
lacerta7

XXX.XXX.209.210

Děkuji Vám za odkaz...taky zrovna zvažuji testy.... Jinak tuto tabletku mi dala veterinářka, která mrně léčí...dneska jsem se na kontrole ptala (byla tam její kolegyně) jestli je to určitě vhodné a odsouhlasila to...tak nevím...už jsem ho odčervila...

Přidejte reakci

Přidat smajlík