Dobrý den, mám doma skoro 4 měsíční kotě - je to typická skleníkovka, nikdy nebyla venku - je odčervená a čerstvě naočkovaná (Nobivac Forcat). Byla na prohlídce a je zdravá. Před týdnem jsem domů donesla asi měsíční koťě - bylo ve špatném stavu - rýma, podchlazení, silný zánět očí- asi chlamydie??? Vypadalo to s ním zle, ale teď už je to lepší, celou dobu bylo v oddělené místnosti, aby nenakazilo původní číču. Asi zůstane u nás - tak se chci zeptat - když se doléčí - jak oči, tak rýma...pak se doléčí další věci - asi svrab apod. a nechá se naočkovat - jaké je riziko dát ho k té druhé? Veterinářka říkala, že už to bude v pořádku, ale ráda bych ještě další názory...vím, že očkování není na vše a nerada bych nějak ublížila původní kočce...Máte s tím někdo nějaké zkušenosti??
A ještě - dostává každých 12 hodin antibiotika + optalmo framykoin, ale je třeba ho i odčervit - mám tu tabletu cestal cat (od vetky), ale myslím, že je lepší počkat s tím až dobere antibiotika, aby to nebyl takový zápřah pro organismus...??? Díky
Nejde sem vložit přímý odkaz, takže se podívejte sem: www.kocky-online.cz - fórum - vztahy s kočkou - kočičí karanténa. Je to na konci první nebo na začátku druhé stránky. Pro malé nemocné kotě není cestal cat vhodný. Je třeba použít šetrnější odčervovadlo, nejlépe banminth pastu, kterou koupíte u veterináře.