Jana
Jana napsal(a):
Rozhodla jsem si pořídit sobě a dětem k Vánocům koťátko.Prolezla jsem všechno možné a scháněla nějaké informace.Názory jestli holčičku nebo kluka se dost liší a tak se chci zeptat přímo tady.Zamilovala jsem se do Perské činčilky.Takže o toto plemeno půjde
Ale potřebuji poradit.
Je lepší na gaučového mazlíka kočička nebo kocourek?Které pohlaví je mazlivější?A potom,když chtějí miminka -co jsem pochopila kočičky jenom brečí,ale kocourci brečí a ještě značkují.
A další věc jsou menší kočičky nebo kocourci?
Každopádně by číča podstoupila kastraci ať tak nebo tak
Pokud víte a máte zkušenosti poraďte prosím byla bych moc vděčná.
janac5
napsal(a):
Jana
Jana napsal(a):
Rozhodla jsem si pořídit sobě a dětem k Vánocům koťátko.Prolezla jsem všechno možné a scháněla nějaké informace.Názory jestli holčičku nebo kluka se dost liší a tak se chci zeptat přímo tady.Zamilovala jsem se do Perské činčilky.Takže o toto plemeno půjde
Ale potřebuji poradit.
Je lepší na gaučového mazlíka kočička nebo kocourek?Které pohlaví je mazlivější?A potom,když chtějí miminka -co jsem pochopila kočičky jenom brečí,ale kocourci brečí a ještě značkují.
A další věc jsou menší kočičky nebo kocourci?
Každopádně by číča podstoupila kastraci ať tak nebo tak
Pokud víte a máte zkušenosti poraďte prosím byla bych moc vděčná.
Já jsem velice spokojena s kočičkami - máme a měli jsme obojí. A konkrétně jedna, jejíž děda byl peršan je opravdu neskutečná - člověk si s ní může dělat cokoliv a ona si to nechá líbit. Kocouři jsou také mazlíci, ale co třeba moc nemusí je drbání na bříšku. Jinak u kočiček jsem si všimla, že jsou takové citlivější, jemnější. A hlavně co je skvělé - když se venčí kočička, tak nic necítím, když kocour, tak to je zápach široko daleko - i u kastrovaných.
Jinak co se týče sexuálních pudů, tak opravdu kočky spíše řvou a kocouři značkují, ale i dost kočiček značkuje také. Všeobecně jsou menší kočičky, ale také záleží na dědičných predispozicích, takže to nemusí být vždy pravidlo, ale ta velikost není stejně vůbec důležitá. Jinak asi před 3 lety jsme v mrazech našli kocourka - peršánka, měl už úplně orezlé pacičky a zoufalý v mrazech přišel k našim dveřím. Naše kočka ho u nás nesnesla, tak jsme mu museli hledat nové majitele - udali jsme ho jedné paní, milovnici všeho zvířectva. Sice za jeho léčení dala x tisíc kč (za ty tři dny co byl u nás se jevil jako zdravý, až u ní se nemoci ozvaly - hlavně kvůli špatně provedené kastraci, prý), ale nedá na něj dopustit, kocourek jezdí dokonce i na psí tábory, výborně vychází s jejich 2 ovčáky a čivavou.