Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2011 12:13
jajina

XXX.XXX.31.114

Zdravím,zoufale hledáme řešení jak na srst našeho Perského kocoura....je to nalezenec,byl vyhozen z auta,když jsme se ho ujali,měl podle veta minimálně 5 let,jeho strst byla celá zplstěná.Bohužel je u něj problém v tom,že se nenechá vyčesat,je hodně agresivní.Při česání vrčí,seká a kouše....takže se mu srst dost špatně udržuje,proto se snažíme ho alespoň stříhat,bohužel,je jeho chování stejné jako při česání,někdy horší.Má na sobě opravdu velké chuchvalce,které ho škudlí,na některých místech už do krve vydrbané.Už si nevíme rady jak ho zplstěné srsti zbavit.Kocour je spíš samotář,příjde jen když má náladu,nejspíš proto,že je nalezenec a každopádně s ním dřív nebylo dobře zacházeno (už jen proto,že nebyl zvyklý na žrádlo,byl na kost vyhublý a bál se lidí),je to jeho obrnný postoj.Prosím jestli máte někdo radu nebo zkušenosti jak mu pomoci,budu moc vděčná!Děkuji

24.1.2011 18:40
majkulka

XXX.XXX.237.148

Ahoj, tohle jsme řešili také. Rozdíl byl, že náš nalezenec byl černý:-), jinak to samé, neuvěřitelně zacuchaný, dlouhosrstý kočičák. Vyřešili jsme to tak, že jsem si od veta vzala SEDALIN-pro částečné uspání kocourka a osříhali jsme ho. Nejdříve z toho nejhoršího nůžkami a zbytek strojkem. Byla to jediná možnost.

25.1.2011 09:54
jajina

XXX.XXX.31.114

Děkuju za zkušenost,Sedalin už jsme také vyzkoušeli ale bohužel částečné uspání nám asi nestačí.Kromě toho,že neustál na nohou,choval se úplně stejně agresivně.

25.1.2011 10:10
majkulka

XXX.XXX.237.148

tak pak zkuste jedině úplné uspání. Vím, že na některých veterinách mají i službu se stříháním. Je to sice už dávno, ale udělali jsem to takhle u nalezence psa-briarda. Jiná možnost u něj také nebyla, takže jsem byla domluvená na veterině, že mi psa uspí a my ho doma ostříhali, včetně drábků

25.1.2011 12:26
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

Měla jsem perskou kočku - taky od dospělosti. Taky nebyla zvyklá nechat se česat.
1x za rok mi ji vet uspal a já jem ji ostříhala. Jiné řešení nebylo.

25.1.2011 19:07
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Mám přes 20 koček, z toho 10 perských. Všechny se nechají česat bez potíží, jen 2 kocouři se chovali jako ten Váš. Musela jsem je vždy nechat uspat a v narkóze ostříhat a vyčesat. Vydrželo to tak půl roku, a pak zase znovu. Řekla jsem si, že takhle to dál nejde, narkóza zatěžuje organismus a je nebezpečná. Zaměřila jsem se na psychiku a totéž radím i Vám. Teď 2 roky po poslední narkóze se nechají česat bez problémů, dokonce se jim to líbí. Kocourek má za sebou zřejmě neradostnou minulost, proto je takový, jak píšete. Peršani takoví nebývají, myslím, že důvodem bude psychika. Teď bude nutné ho uspat, ostříhat a případně přeléčit kůži. On už jen proto, že je zacuchaný, má zlou náladu, možná ho to i bolí, a proto je takový. Snažte se mu víc přiblížit, nenásilně mu stále dávat najevo, že mu neublížíte, že ho máte ráda. Je to běh na dlouhou trať a chce to spoustu trpělivosti, ale podaří se to, věřte mi, já tak zvládla i několik polodivokých bezdomovců z ulice, a to bylo jiné kafe. Jakmile pochopí, že jste na jeho straně, začne za Vámi chodit sám. Jednou rukou ho hlaďte, druhou jemně češte hladícím kartáčem třeba jen pár vteřin. Postupně si zvykne, a pak vyměňte kartáč za hřebínek. Nabídněte mu ho i jako hračku, ať se s ním seznámí. Takhle na něm "pracujte" každý den po chvilkách. Nebude to hned, ale věřte, že se podaří ho změnit. Pokud byste chtěla vědět více podrobností, mohu Vám sem poslat svůj mail. :-)

6.2.2012 14:17
lucka.v

XXX.XXX.73.101

jajina napsal(a):
Zdravím,zoufale hledáme řešení jak na srst našeho Perského kocoura....je to nalezenec,byl vyhozen z auta,když jsme se ho ujali,měl podle veta minimálně 5 let,jeho strst byla celá zplstěná.Bohužel je u něj problém v tom,že se nenechá vyčesat,je hodně agresivní.Při česání vrčí,seká a kouše....takže se mu srst dost špatně udržuje,proto se snažíme ho alespoň stříhat,bohužel,je jeho chování stejné jako při česání,někdy horší.Má na sobě opravdu velké chuchvalce,které ho škudlí,na některých místech už do krve vydrbané.Už si nevíme rady jak ho zplstěné srsti zbavit.Kocour je spíš samotář,příjde jen když má náladu,nejspíš proto,že je nalezenec a každopádně s ním dřív nebylo dobře zacházeno (už jen proto,že nebyl zvyklý na žrádlo,byl na kost vyhublý a bál se lidí),je to jeho obrnný postoj.Prosím jestli máte někdo radu nebo zkušenosti jak mu pomoci,budu moc vděčná!Děkuji

Jajino, ahoj, bude to znít šíleně, ale oholte ho. Srst mu doroste, a jakmile už se o ní doma vklidu bude starat, tak bude udržovaná. K tomu mu ještě můžete pomoct speciálním krmivem pro dlouhosrsté kočky, ve kterém je lososový olej (omega 3 a omega 6 mastné kyseliny pomáhají výborně na srst), my jsme spokojení s Brit Care, pro chlupatky mají variantu Long Hair :-)

6.2.2012 18:44
michelinav

XXX.XXX.16.250

Ahojte,mám stejný problém s mým Persoškem!:-( Z nějakých důvodů jsem ho musela dát na delší dobu na hlídání a teď jsem si ho dovezla opět domů,ale totálně zacuckaného! :-( Chtěla jsem se zeptat,za jak dlouho mu srst doroste a jestli se dají sehnat nějaké utišující léky i normálně,nebo jestli je nutno jít k veterináři.

6.2.2012 18:52
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

michelinav napsal(a):
Ahojte,mám stejný problém s mým Persoškem!:-( Z nějakých důvodů jsem ho musela dát na delší dobu na hlídání a teď jsem si ho dovezla opět domů,ale totálně zacuckaného! :-( Chtěla jsem se zeptat,za jak dlouho mu srst doroste a jestli se dají sehnat nějaké utišující léky i normálně,nebo jestli je nutno jít k veterináři.

Uspal mi kočku vet a já jsem si ji doma ostříhala .
( máte strojek ? - já jsem s tím zápasila nůžkama . . .)

6.2.2012 20:11
michelinav

XXX.XXX.16.250

Strojek jsem ještě nepoužila,nůžkama to jde špatně... Než na něj vytasím strojek,tak se pokouším zjistit,jaké jiné možnosti by ještě mohly být!:-( Ale vidím to bledě... A za jak dlouho mu ta srst doroste?

6.2.2012 20:46
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Už si přesně nepamatuju jak dlouho srst dorůstá .
Nemějte z toho strach . Kočce to sluší , chodí-li ven , je to praktické .
Dorůstá to hezky , stejnoměrně . Není zohavená .
Bude se Vám líbit .

6.2.2012 21:23
michelinav

XXX.XXX.16.250

No nevím,jestli je to teď praktické,když je venku -20°!smajlík Ale i tak ven nechodí,je to velmi domácí kocourek! :-)) Ale děkuji za rady,asi na něj zítra vlítnu se strojkem! :-(

4.3.2012 15:44
lucka.v

XXX.XXX.8.152

michelinav napsal(a):
No nevím,jestli je to teď praktické,když je venku -20°!smajlík Ale i tak ven nechodí,je to velmi domácí kocourek! :-)) Ale děkuji za rady,asi na něj zítra vlítnu se strojkem! :-(

Jak jste dopadli? :-)

8.3.2012 15:00
cinkalu

XXX.XXX.245.18

nyní oholit při uspání a potom česat i když nebude co, aby si zvykl, že to netahá, nemá cenu oholit a pak vzít hřeben do ruky až když je zacuchaný, čěště pravidelně i krátké chlupy aby zjistil že to netahá.

5.4.2012 19:04
michelinav

XXX.XXX.16.250

Tak my jsme nakonec dopadli tak,že jsem kocourka vzala strojkem! Kupodivu se ani nebránil,strojku se nebál,takže nebylo zapotřebí ani uspávadla!smajlík Vypadá teď sice,jak nepovedený výstavní kus,ale aspoň je zajímavější!:-)) Musím říct,že první den byl z nového "účesu" trošku nervózní,ale zvykl si rychle a hned šlo poznat,že se mu tím ulevilo,pač když byl celý zacuckaný,tak si nechtěl ani hrát,asi ho to bolelo.Teď už mu srst pomalu dorůstá a aspoň tolik nelíná!:-)

6.4.2012 06:30
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Jste šikovná . smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík