Dobrý den, jdu pro radu ... už nevím jak dál Máme kocoura (kastrát), přes zimu doma, přes léto venku a tady je problém. Doma ho neudržím a ani nechci (teď máme miminko), ale kolem našeho RD se potuluje cizí kocour, který našeho kastráta vyhání z jeho teritoria
Náš kocour má pelíšek na půdě a pak jsme mu ještě udělali vlez do garáže, kam teda zatím ten cizí kocour nemůže, neumí to. Bojím se ale, že se to naučí a bude další boj. Na té půdě se totiž odehrávají neskutečné boje, z kterých náš kocour vychází jako poražený, protože prostě raději zdrhne
.... Nejvíc mi ale vadí, že tenhle /pardon/ hajzlík mi obstříkává celý dům
... okna, fasádu, boty - všechno je nové. Oni totiž sousedi mají nekastrovanou kočku a ten zmetek tam chodí na námluvy - už se mu povedlo jí "obskočit" takže teď mají 4 koťata.
Můžete mi poradit jak odsud toho hajzlíka a vypudit, už mě bohužel napadají i černé myšlenky, jak by se mohl "ztratit" Máme nový dům, ale všechno mi tu smrdí a leze mi do záhovů
... granule proti kočkám použít asi nejde, když mám doma taky kočku
Já už fakt nevím, jsem zoufalá .... poradíte prosím
Pomoci může snad jen pes - aspon' my jsme v tu dobu měli klid.
Pes brzy rozliší vlastní kočku od cizí . Cizí vyhání a prohání.
Cizí kocour nám taky značkoval dům zvenčí i vevnitř - křeslo i spícího manžela na křesle.
Majitelé kocoura - v pohodě. Domluva ? Nebyla možná .
Kocoura jsme dali vykastrovat . Všimli si toho až za 14 měs. . . . .
Bohužel , kastrací rvačky nepřestaly - značkování tedy přestalo .
Můžu Vás ujistit , že zmizí-li kocour , brzy se tam objeví další . . . . . radím psa.
Všem mo děkuji za odpovědi
Problém je v tom, že ten kocour nikomu nepatří - teda z okolních domů určitě není, takže domluva z pánečkem určitě nebude.
Nicméně, klidně bych ho nechala vykastrovat - u našeho vet otázka cca 350,- problém je, že ho nechytím. Je plachý, jakmile uvidí člověka zdrhá.
No a psa máme. Jenže je to domácí pes. Ven samo chodí, v tomto počasí je venku celý den, domů chodí akorát na noc. Už jsme feňuli dávali na půdu, aby tam ten kocour cítil cizí pachy, ale neodradilo ho to, vesele si tam chodil dál.
Jasně, že nechci trávit kočky, ale tohle je tak blbá a zdá se bezvýchodná situace, že mě tyhle myšlenky prostě napadají ...
Jo a ty granule ... koupila jsem to v zahradnictví - nějaký Stop pes nebo co ... je to odpuzovač koček a psů... posype se tím záhon a kočky by tam neměly chodit. Zatím to funguje. Exituje to i ve spreji, ale přeci si nebudu šplíchat vlastní barák, když mám doma taky kočku ... i psa. Ach jo ......
Pokud kocoura nemůžete nalákat někam, kde byste ho mohla zavřít (např. do garáže), pak se dá chytit asi jen do sklopce. Ten by vám mohl půjčit nějaký útulek ve vašem okolí. Taky mívají sklopec myslivci. Trávit kočky - to je ten nejhorší možný způsob, jak se jich zbavit. Zvíře umírá dlouho v hrozných bolestech a křečích.
No ještě si ho učit chodit do té garáže Tam může jenom ten náš ňouma
Já jsem jenom napsala, že mě tyhle myšlenky napadají, né že je hodlám uskutečnit, taková povaha nejsem, zvířata miluju ..... Tenhle kocour má teda strašně "ošklivý" výraz, takovej zlej - to jsem vážně nikdy neviděla. Kolikrát jsem ho přistihla a až mě zamrazilo.
Zrovinka jsem se vrátila z venku, opět jsem umývala okno .... zase to tu smrdí
Ještě mě teda napadlo domluvit se s majiteli té nekastrované kočkdy, aby jí oni nechali vykastrovat, mělo by to účinek, přestal by sem ten kocour chodit ?????
Sousedé by jistě měli kočku nechat vykastrovat, nemuseli by řešit dvakrát ročně koťata, to ale váš problém s kocourem nevyřeší. Vyřešila by to jedině kastrace. Náš kocour se taky přitoulal a byl agresivní i vůči lidem. Po kastraci u nás zůstal a je z něj mírumilovný tvor.
Odkud jste? Možná bych o nějakém útulku poblíž, kde mají sklopec, věděla...
hadock
napsal(a):
No ještě si ho učit chodit do té garáže Tam může jenom ten náš ňouma
Já jsem jenom napsala, že mě tyhle myšlenky napadají, né že je hodlám uskutečnit, taková povaha nejsem, zvířata miluju ..... Tenhle kocour má teda strašně "ošklivý" výraz, takovej zlej - to jsem vážně nikdy neviděla. Kolikrát jsem ho přistihla a až mě zamrazilo.
Zrovinka jsem se vrátila z venku, opět jsem umývala okno .... zase to tu smrdí
Ještě mě teda napadlo domluvit se s majiteli té nekastrované kočkdy, aby jí oni nechali vykastrovat, mělo by to účinek, přestal by sem ten kocour chodit ?????
- nepomůže to . . . . .
- okupuje a značkuje území ostatních koček + kocourů i kastrovaných i nekastrovaných . . . .
Do prčič
myslela jsem, že by ta kastrace sousedovic kočky mohla lecos vyřešit - že by už neměl důvod sem lézt. Tak dneska ostříkaný muškáty na okně a květináč před domem
Tenhle kocour je fakt drzej jak opice jsem zapoměla sebrat misku našemu kocourovi se žrádlem, kde měl odčervovací tabletu - on to nesežral, ale ten cizák naprosto s přehledem, takže ještě takový zmetky tu odčervuju
mmch jsem z Jihlavy, zkusím nějaký útulek vygooglit
všem děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

jak to dopadlo s kocourem jestli se můžu zeptat?
Frame

XXX.XXX.219.50
Také řeším teď agresivního kocoura. Značkuje, rve se s ostatními, neustále doráží na kotě, které si přinesli děti k domu...
zkoušel jsem jej prohnat, střílel jsem po něm airsoft pistolí, které se teda bojí a zdrhá, ale za pár minut se klidně drze vrátí a leze po síťce na oknech, parapetech. Nemám moc nápad, jak se ho zbavit, zatím mám plán takový:
Dokud neprovede nic vážného (zabití kotěte, větší škody, zradnění dětí apod), koupil jsem si na něj tohle:
http://www.airsoftguns.cz/m14-od-cyma-cm-032...jak se objeví, dostane plnou dávku, snad ho to přesvědčí trochu více.
Pokud překročí "červenou lini" = někomu ublíží, vyndám na něj ze skříně "konečné řešení":
weihrauch hw97
Psa si chceme pořídit příští rok, chtěl bych z něj mít lovce koček, pak se snad bude vyhýbat našemu pozemku.
Nevím jestli má někdo lepší nápad, nikde jsem nic neviděl. Spousta mírumilovných řešení, které ovšem nikam nevedou, takže za sebe nejlepší pro něj co jsem vymyslel, je vyčíhat jej párkrát s airsoft samopalem a dostatečně ho pokropit. Nezabije, moc neublíží (nestřílet na hlavu-oči), ale mělo by štípat, což doufám zabere. Pak už mi napadá jen léčka - past a pochycení vymáchat ve vodě nebo vzít a odvést někam daleko do lesů, ať si machruje tam.
Chodil k nám nekastrovaný kocour, bylo nám ho líto a pouštěli jsme ho dovnitř, z ničeho nic nám ovládl revír a na naše kočky útočil a naše kočky se bály jít i kám. Od té doby jej nepouštíme dovnitř a vše se urovnalo, ráno zavoláme jmenem a kočky přiběhnou, nakrmíme, jdeme do práce a tak dokola . toto je ten cizinec, který hlídal náš vchod.