ahoj všem,
o víkendu si jedeme pro dlouho očekávanou briťulku s PP. Má krásnou, modrokrémovou barvu (BRI g) a my bychom se s ní rádi účastnili výstav, později možná i odchovali nějaká koťátka. Ve výstavách psů se vyznám, ale kočičí výstavy jsou pro mě ne španělská, ale vyloženě thajská vesnice
poradíte mi, prosím, kde sehnat informace, jak to na kočičích výstavách chodí? Jak se rozdělují třídy, od jakého věku do které třídy kočku přihlásit, co je potřeba pro výstavy zařídit, atd... Taky by mě zajímalo, zda jsou povinné ty různé záclonky a polštářky, které jsem viděla ve výstavních klecích, případně kde se dají sehnat?
a jak to asi tak přibližně chodí na první výstavě kočičky?
předem díky a omlouvám se, pokud je můj dotaz pitomej
Když si kupujete koťátko s pp na výstavy, tak se na tohle všechno nejdřív ptejte chovatele, od kterého kotě kupujete. On by vám měl být tím největším rádcem, tohle by měla být součást chovatelského servisu. Budete vystavovat jeho odchov, tak ten by měl být pro něj i reklamou a proto by vám měl ve všem pomoci. Pokud to nehodlá udělat a koupí kotěte pro něj všechno končí, tak není něco v pořádku. Jiná věc ovšem je, pokud kupujete kotě na mazlíka a přesto chcete kotě vystavovat a uchovnit - i o tom by měl chovatel vědět, možná kotě prodává na mazlíka právě proto, že má třeba nějakou exteriérovou vadu a na výstavě by mu jeho chov moc dobře neprezentovalo.
alenac
napsal(a):
Když si kupujete koťátko s pp na výstavy, tak se na tohle všechno nejdřív ptejte chovatele, od kterého kotě kupujete. On by vám měl být tím největším rádcem, tohle by měla být součást chovatelského servisu. Budete vystavovat jeho odchov, tak ten by měl být pro něj i reklamou a proto by vám měl ve všem pomoci. Pokud to nehodlá udělat a koupí kotěte pro něj všechno končí, tak není něco v pořádku. Jiná věc ovšem je, pokud kupujete kotě na mazlíka a přesto chcete kotě vystavovat a uchovnit - i o tom by měl chovatel vědět, možná kotě prodává na mazlíka právě proto, že má třeba nějakou exteriérovou vadu a na výstavě by mu jeho chov moc dobře neprezentovalo.
chovatelka slíbila, že nám o víkendu všechno vysvětlí... to jen že já abych věděla na co se případně ptát, v tu chvíli mě nic moc asi nenapadne...
kočičku kupujeme na výstavy a do chovu
Tak to je fajn. Je jasné, že se najednou nestihnete zeptat na vše, navíc v euforii z nového koťátka na spoustu věcí můžete zapomenout, ale jestli budete mít dobrý vztah s chovatelem, tak se ho můžete kdykoliv později na vše vyptat a ideální by bylo, kdybyste se třeba domluvili, že byste na první výstavu jeli společně - tam vám může být chovatel dobrým rádcem a průvodcem a všechno vám ukázat.