Dva kocouri a stene - prosim poradte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.7.2011 15:06
kimicat

XXX.XXX.248.112

Potrebovala bych poradit, vcera jsme si domu privezli stene erdelteriera a bohuzel to jeden nas kocour opravdu nezvlada :( (mame 2 britske) Vcera v poledne jsme ho privezli a kocour je od te doby zalezly za stolem nebo za prackou, nezere, nepije ani na zachod nechodi. Pokud to tedy nedela kdyz jsme venku nebo v noci, kdy bylo stene s nami zavrene v loznici, ale to nepoznam, vzhledem k tomu, ze tu mame jeste toho druheho, ktery sice na stene syci, ale opatrne se priblizuje kdyz spi a v klidu zere, chodi na zachod, atd.. Zvlada to.
Ten druhy bohuzel vypada uplne v soku, porad nekde schovany, nehyba se, proste uplne paralyzovany. Nevim si s nim rady. Uz jsme oba kocoury zavreli do pracovny se zachudkem a zradlem a vodou, stene uz tam nema pristup, ale presto je porad nekde zalezly, oci navrch hlavy, nevim co s nim a je nam z toho uz s pritelem hrozne smutno, bojime se o nej. Neporadil by nekdo jak je seznamovat? Asi ted budou muset par dni byt oddeleni, aby se kocour aspon nazral, napil (i kdyz zatim to stejne nedela, ani kdyz tam jsou zavreni), ale to preci nejde naporad :( Umel by nekdo poradit?
Ted jsem zkousela si v pracovne vzit hracku na tycce a to kocour aspon trochu zacal reagovat, sleduje ji a jednou po ni kousek vybehnul, ale jinak porad prikrceny nekde v koute :(
Vzdycky byl hrozny stresař, vystraseny i z vlastniho stinu, takze jsme cekali potize, ale az takovyhle stav nas desi a nevime co s nim - jak je seznamit :(

13.7.2011 14:56
cinkalu

XXX.XXX.197.182

Mám 5 mainů, když jsem přivezla štěně ruského teriéra které bylo větší než kocouři, tak to také jeden z nich těžce nesl, ale pud sebezáchovy byl silnější, po 3 dnech to rozchodil. Myslím, ale, že žral když štěně spalo. Neberte to jako 100 % radu, každé zvíře je jiné, ale já bych se toho nebála, dejte mu čas, určitě ale neseznamujte násilím, ani nijak jinak. Nechte tomu volný průběh, jen zamezte štěněti útoky na kocourka, nechte to zkrátka na nich. Hodně štěstí.

15.7.2011 20:52
kimicat

XXX.XXX.15.253

cinkalu napsal(a):
Mám 5 mainů, když jsem přivezla štěně ruského teriéra které bylo větší než kocouři, tak to také jeden z nich těžce nesl, ale pud sebezáchovy byl silnější, po 3 dnech to rozchodil. Myslím, ale, že žral když štěně spalo. Neberte to jako 100 % radu, každé zvíře je jiné, ale já bych se toho nebála, dejte mu čas, určitě ale neseznamujte násilím, ani nijak jinak. Nechte tomu volný průběh, jen zamezte štěněti útoky na kocourka, nechte to zkrátka na nich. Hodně štěstí.

Moc dekuji za odpoved. Kocourek uz se docela srovnal. Dokonce chodi na pruzkumy kdyz stene spi. Kdyz je vzhuru a kocky zahledne, tak se za nimi rozebehne a oni utecou na splhadlo. Snazime se ho maximalne krotit, ale nevypada, ze by se je vubec snazil kousnout, jen se chce honit.

Rozhodli jsme se ale, ze udelame do pracovny dvirka do dveri pro kocky, at se maji kam schovat kdyz budou chtit mit klid. Kdyz jsme doma, tak budou dvere otevrene.

23.7.2011 19:08
cinkalu

XXX.XXX.197.182

tak skvělé, uvidíte že to půjde, někomu to holt trvá déle :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík