Ahojte,
mám problém. 16.06.2005 sa našej mačičke narodilo doma 5 mačiatok. Mačička nám v ruji prehrýzla sito na okne a utiekla /mala byť 2 týždne po ruji kastrovaná/. Od pôrodu nebola vonku ale predvčerom /štvrtok 29.06.2005/ sa nedopatrením (neopatrne otvárané vonkajšie dvere) dostala von. Od vtedy sa nevrátila. Nikdy nebývala vonku dlhšie ako 5-6 hodín a väčšinou sa aj tak zdržiavala vnútri pri nás, lebo je to strašne maznavá mačička. Obávam sa preto, že sa jej niečo stalo /aj keď nebývame pri frekventovanej ceste a asi by sme videli jej telo, keby ju niekto zrazil/. Mačiatka kŕmime detskou výživou BEBA 1 v pomere 1:3 a masírujem im brušká. Kŕmenie ide dosť ťažko. Máme špeci fľaštičku, ale zatial ide viac von ako dnu. Vylúčili z tela zatiaľ iba moč, tak neviem, či je to ok. Ráno pred odchodom do práce sme ich nakŕmili, napriek tomu však veľmi dlho pišťali a ja neviem, čo mám robiť.
Má niekto nejakú dobrú radu, či skúsenosti?
prskavka
napsal(a):
Ahojte,
mám problém. 16.06.2005 sa našej mačičke narodilo doma 5 mačiatok. Mačička nám v ruji prehrýzla sito na okne a utiekla /mala byť 2 týždne po ruji kastrovaná/. Od pôrodu nebola vonku ale predvčerom /štvrtok 29.06.2005/ sa nedopatrením (neopatrne otvárané vonkajšie dvere) dostala von. Od vtedy sa nevrátila. Nikdy nebývala vonku dlhšie ako 5-6 hodín a väčšinou sa aj tak zdržiavala vnútri pri nás, lebo je to strašne maznavá mačička. Obávam sa preto, že sa jej niečo stalo /aj keď nebývame pri frekventovanej ceste a asi by sme videli jej telo, keby ju niekto zrazil/. Mačiatka kŕmime detskou výživou BEBA 1 v pomere 1:3 a masírujem im brušká. Kŕmenie ide dosť ťažko. Máme špeci fľaštičku, ale zatial ide viac von ako dnu. Vylúčili z tela zatiaľ iba moč, tak neviem, či je to ok. Ráno pred odchodom do práce sme ich nakŕmili, napriek tomu však veľmi dlho pišťali a ja neviem, čo mám robiť.
Zkuste urychleně sehnat náhradní mámu, která má taky koťátka. Pokud chodíte do práce, obávám se, že sami byste to nezvládli... Hledejte. V chov.stanicích, v útulcích... Držím palce.
prskavka
napsal(a):
Ahojte,
Našla se kočička?A co její koťátka?Daří se jim?
litanie
napsal(a):
Našla se kočička?A co její koťátka?Daří se jim?
Ahoj. Maminka sa našla, bohužiaľ, zrazilo nám ju auto. Mačiatka majú 5 týždňov, všetky sú zdravé, hravé, už papajú samé z misky a sú naučené na záchodík. Zo začiatku to bolo dosť drsné, prvé dva dni nevypili viac ako 2 ml mliečka (nie kravského). Hlavne o najmladšiu a najmenšiu Elu som sa bála. Potom sa to zvrtlo a pili ako divé a to už som vedela, že sme za vodou. Sú strašne prítulné, milujú ľudskú spoločnosť. Dve baby si nechávame, ostatné mačiatka sú už zadané. Najradšej by som si ich však nechala všetky.
haha
napsal(a):
Zkuste urychleně sehnat náhradní mámu, která má taky koťátka. Pokud chodíte do práce, obávám se, že sami byste to nezvládli... Hledejte. V chov.stanicích, v útulcích... Držím palce.
Ahoj henka, no kŕmenie šlo aj keď chodíme do práce - mali sme pestúnku . Také drobce by som nenechala 8 hodín samé o hlade a smäde. Radila som sa aj na inom fóre a ak máte záujem, sú tam aj ich foto (od narodenia po teraz): http://www.cats.sk/forum/viewtopic.php?t=102
Prajem vašim cicuškám všetko naj. Som rada, že náš príbeh skončil dobre.