Koťata mi byla nabídnuta tímto způsobem: "Kočka nám přivedla koťata, vezmeš si je nebo je máme zabít?"
Koťata jsou u mě v bytě a k odběru budou tak za měsíc. Černobílá kočička (s větším podílem bílé) a dva kocourci.
Tohle je klasický způsob "udávání" koťat. Majitelům je líto dát 600 za kastraci a pak vydírají dobrosrdečné lidi! Proč by měli nést odpovědnost za svou kočku!!!
Je dobře, že jste se jich ujali, koťata jsou nádherná. Snad se pro ně najdou hodní lidé. Ale co dál? Takhle vám budou nosit koťta 3x do roka! Zkuste si s majiteli kočky promluvit o kastraci.
danurba
napsal(a):
Tohle je klasický způsob "udávání" koťat. Majitelům je líto dát 600 za kastraci a pak vydírají dobrosrdečné lidi! Proč by měli nést odpovědnost za svou kočku!!!
Je dobře, že jste se jich ujali, koťata jsou nádherná. Snad se pro ně najdou hodní lidé. Ale co dál? Takhle vám budou nosit koťta 3x do roka! Zkuste si s majiteli kočky promluvit o kastraci.
To jste z laciného kraje - 600 za kastraci. Za kocoura u nás chce vetka 650 a za kočku 1200. A to je tenhle vet levnější než na klinice ve městě kde jsme původně bydleli.
Tím samo neomlouvám lenost majitelů řešit nechtěná koťata civilizovaně, jen tiše závidím vaši cenu za kastraci.
nadja
napsal(a):
To jste z laciného kraje - 600 za kastraci. Za kocoura u nás chce vetka 650 a za kočku 1200. A to je tenhle vet levnější než na klinice ve městě kde jsme původně bydleli.
Tím samo neomlouvám lenost majitelů řešit nechtěná koťata civilizovaně, jen tiše závidím vaši cenu za kastraci.
U nás - ve městě - jsme minulý rok dávali za kastraci kočky 1500,-- (narkoza injekční, rána lepená, nešitá). Sestra dávala 1500,-- za kastraci kocoura v inhalačce. Tak to zas tak u nás drahé není, na stotisícové město-:)
nadja
napsal(a):
Máte pravdu, mám velké štěstí na veterináře. Jsme na vesnici a on tu malá zvířata ošetřuje prakticky jen za náklady a mám podezření, že někdy ani za ty ne. Takže mě před rokem kastrace kočky opravdu stála 600kč, asistovala jsem u toho, jinak by to bylo dražší o zaplacení asistenta. Ale ani těch 1500 není tak závraná částka, aby to lidi nemohli dát. Vždyť je to jen jednou za (kočičí) život. Druhá možnost je kočku sledovat, kam porodí a koťata jí odebrat hned po narození odnést na veterinu utratit. To jsou řádově desetikoruny. Zabít pětitýdenní koťata je humus a to radši nepřemýšlím nad způsobem zabití.
curly.jane
napsal(a):
Dobrý den,
náhodou, není ještě nějaké koťátko k dispozici? Hledám pro svojí dvouletou čičinu kamaráda/kamarádku;)
Případné info prosím na curly.jane@seznam.cz.
Díky!
Koukněte do inzerce , je tam koťat i větších kočiček na darování plno.
Např. https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/1670121/daruji-kotata/