Bohužel stala se pro mě ta nejhorší věc:(((
Mám rok dvě kočičí slečny, obě jsou kříženky obyč vesnická vs britka (jedna má mamku bílo černou vesnickou a tátu modrýho briťáka a druhá má tátu zrzečka obyč a mámu stříbrnou britku).
Poslední dva měsíce jsem dostávala doma záchvaty kašle až dušnosti..
tak jsem si chtě nechtě zašla na testy na alergologii a výsledek - alergie na kočičí moč.
Bohužel ty moje problémy s dýcháním jsou pro mě neúnosné, že sem se rozhodla holky darovat nějaké dobré duši.
Obě jsou vykastrované, očkované nejsou, Jsou zvyklé jen v bytě a chci, aby šly obě dohromady, protože jsou na sebe navzájem zvyklé.
Šarlotka je kočička želvovinové barvy, hrozně kontaktní, upovídaná a miluje mazlení - pořád!
Elinka je mourovatá holčička s bílýma tlapkama.. a je taková rezervovanější, pro mazlení si přijde jen když ona chce...
obě jsou zvyklé na syrové maso - kupované od Vetamixu, Elinka bohužel nepozře granule, zkoušela jsem hodně značek a nic..
Šarlotka papá i granule..
K nim bych dala dva velké kryté záchody a kdyby byl zájem, tak škrabadlo (ale holky ho dost zrasily, protože na něm blbnuly a zlomily sloupek, takze je v takovém neúplném stavu).
obě jsou zvyklé na pejska.
Kdybyste o někom věděli, kdo by se jich ujal, budu ráda.. A někdo, s kým sepíšu darovací smlouvu, kde bude samozřejmě dodatek, že když se jich bude chtít zbavit, musí mě kontaktovat a taky budu chtít pravidelné zprávy...
Taky se přidám hledám domov pro dva kocourky(5 a 7 let) jsou na sebe zvyklí, jeden briták a jeden obyč.mourovatý kocour, jsou zvyklý na byt i venku... nejlepe plz.kraj. V případě zájmu dovezu a koupím i pytel granulí do začátku. Ideál někam na statek nebo k rodinému domku. V případě zájmu email pro více informací sykorovaolina@seznam.cz
kacatko1986
napsal(a):
Bohužel stala se pro mě ta nejhorší věc:(((
Mám rok dvě kočičí slečny, obě jsou kříženky obyč vesnická vs britka (jedna má mamku bílo černou vesnickou a tátu modrýho briťáka a druhá má tátu zrzečka obyč a mámu stříbrnou britku).
Poslední dva měsíce jsem dostávala doma záchvaty kašle až dušnosti..
tak jsem si chtě nechtě zašla na testy na alergologii a výsledek - alergie na kočičí moč.
Bohužel ty moje problémy s dýcháním jsou pro mě neúnosné, že sem se rozhodla holky darovat nějaké dobré duši.
Obě jsou vykastrované, očkované nejsou, Jsou zvyklé jen v bytě a chci, aby šly obě dohromady, protože jsou na sebe navzájem zvyklé.
Šarlotka je kočička želvovinové barvy, hrozně kontaktní, upovídaná a miluje mazlení - pořád!
Elinka je mourovatá holčička s bílýma tlapkama.. a je taková rezervovanější, pro mazlení si přijde jen když ona chce...
obě jsou zvyklé na syrové maso - kupované od Vetamixu, Elinka bohužel nepozře granule, zkoušela jsem hodně značek a nic..
Šarlotka papá i granule..
K nim bych dala dva velké kryté záchody a kdyby byl zájem, tak škrabadlo (ale holky ho dost zrasily, protože na něm blbnuly a zlomily sloupek, takze je v takovém neúplném stavu).
obě jsou zvyklé na pejska.
Kdybyste o někom věděli, kdo by se jich ujal, budu ráda.. A někdo, s kým sepíšu darovací smlouvu, kde bude samozřejmě dodatek, že když se jich bude chtít zbavit, musí mě kontaktovat a taky budu chtít pravidelné zprávy...
Řekla bych, že udávat dospělé kočky je hodně složité, my měli problém udat i kotěcího nalezenečka, už to vypadalo, že se nikdo pro něj nenajde - nakonec naštěstí ano. Asi bych se být vámi začala smiřovat s tím, že svojí alergii budete muset řešit jinak, než zbavením koček. Dost jsem četla, že si časem tělo vybuduje imunitu proti alergenům "vlastních" koček. Také by snad měla již existovat i vakcína (nevím přesně na jaký alergen). Pokud je to jen na moč, tak vím o kamarádce, která zas má králíky a je alergická na králičí moč - ona to řeší tak, že záchod ona nečistí, to dělá její přítel. Jinak se to určitě také dá ovlivnit druhem podestýlky - zkusila jste třeba silikagel? To je nehrudkující podestýlka, moč nasávají ty "kamínky", není vůbec cítit (opravdu vůbec a to já u králíka používám hrudkující dřevitý cats best a kočka má silikagel a dovolím si tvrdit, že u silikagelu není cítit naprosto nic, u cats bestu, pokud králík jde několikrát za den přesně na stejné místo, tak to je trošku někdy cítit (čistím jednou denně). Kdyby králík neměl tendence k ochutnávání podestýlek a daly se přes silikagel přesévat bobky, tak má tuto podestýlku i on. No a v neposlední řadě musíte užívat neustále léky na alergii - jsem alergik (naštěstí jen pyly jarních stromů, tudíž s vakcínami mám hodně velkou šanci se z toho dostat), užívám stále antihistaminika, případně mám kapky do nosu a do očí.
olina30
napsal(a):
Taky se přidám hledám domov pro dva kocourky(5 a 7 let) jsou na sebe zvyklí, jeden briták a jeden obyč.mourovatý kocour, jsou zvyklý na byt i venku... nejlepe plz.kraj. V případě zájmu dovezu a koupím i pytel granulí do začátku. Ideál někam na statek nebo k rodinému domku. V případě zájmu email pro více informací sykorovaolina@seznam.cz
Bohužel jsem sice z Pardubického kraje, ale možná bychom mohli klukům poskytnout nový domov. Jsou kastovaní? Máme 2 kocourky a 2 kočičky, vše kastráti, v pohodě doma v rodinném domku nebo venku, ale na noc se vždy vrací. Jsou vaši kočičáci aspoň trochu zvyklí na psy?
kralikofil
napsal(a):
Řekla bych, že udávat dospělé kočky je hodně složité, my měli problém udat i kotěcího nalezenečka, už to vypadalo, že se nikdo pro něj nenajde - nakonec naštěstí ano. Asi bych se být vámi začala smiřovat s tím, že svojí alergii budete muset řešit jinak, než zbavením koček. Dost jsem četla, že si časem tělo vybuduje imunitu proti alergenům "vlastních" koček. Také by snad měla již existovat i vakcína (nevím přesně na jaký alergen). Pokud je to jen na moč, tak vím o kamarádce, která zas má králíky a je alergická na králičí moč - ona to řeší tak, že záchod ona nečistí, to dělá její přítel. Jinak se to určitě také dá ovlivnit druhem podestýlky - zkusila jste třeba silikagel? To je nehrudkující podestýlka, moč nasávají ty "kamínky", není vůbec cítit (opravdu vůbec a to já u králíka používám hrudkující dřevitý cats best a kočka má silikagel a dovolím si tvrdit, že u silikagelu není cítit naprosto nic, u cats bestu, pokud králík jde několikrát za den přesně na stejné místo, tak to je trošku někdy cítit (čistím jednou denně). Kdyby králík neměl tendence k ochutnávání podestýlek a daly se přes silikagel přesévat bobky, tak má tuto podestýlku i on. No a v neposlední řadě musíte užívat neustále léky na alergii - jsem alergik (naštěstí jen pyly jarních stromů, tudíž s vakcínami mám hodně velkou šanci se z toho dostat), užívám stále antihistaminika, případně mám kapky do nosu a do očí.
Tak jsem si ještě vzpomněla díky dnešku na tuto diskuzi. Jak jsem psala, že chodím na vakcíny na pyl, tak jsem byla dnes shodou okolností svědkem telefonátu jedné paní, co volala a vzala to zrovna sestřička když jsem byla na řadě, že paní shání alergologa, který by jí dal vakcínu na kočku. Sestřička jí už za mojí přítomnosti vysvětlovala, že je jednodušší se zvířete zbavit než dávat vakcínu, nakonec jí předala doktorce, s tím, že at se domluví s ní. Za chvíli vylezla doktorka a že paní nepřijme, že jí vakcínu dávat nebude a že jí paní teda řekla, že si najde někoho jiného a ironicky dodala, že je zvědavá, kdo paní vakcínu dá.
No mě to začlo hrozně zajímat, v čem je vlastně problém u té vakcíny. Takže když jsem šla potom na kontrolu reakce, zkusila jsem se dozvědět od sestřičky, co je za problém s tou vakcínou, jesli je tak drahá nebo že neúčinkuje nebo proč. Nato mi bylo odpovězeno, že stojí stejně jako ta moje, účinek také není zaručený stoprocentní, jako u každé vakcíny na alergii. No a já to tedy pořád nechápala v čem teda problém je, že paní doktorka odmítá vakcinu paní dát. Důvod je ten, že jednodušší je dát zvíře pryč, a že vakcinuje pouze profesionály jako jsou např. veterináři, kteří přicházejí s alergenem do kontaktu kvůli práci a ne někomu, kdo má zvíře jako mazlíčka, tudíž ho nutně nepotřebuje. Upřímně jsem byla docela v šoku a paní hrozně litovala, že na ní byla doktorka takhle ošklivá, jó kdyby to byl pyl, tak to bude slaďoučká jak med. Docela se mi zošklivila a přemýšlím o změně alergologa. Ale nevím, třeba to jsou všichni magoři, kteří by pacienty nejraději viděli ve sterilním prostředí???
No tak to je opravdu hnusný. Já když jdu na alergologii na testy, tak dopředu hlásím, že mám kočky a nehodlám se jich vzdát. Naštěstí mi nikdy nevyšla alergie na ně, mám jen na prach, peří, ale stejně mi vždycky doktorka říkala, že by rozhodně nebylo dobré dávat kočky pryč, protože ten stres u člověka, který se musí zbavit milovaného zvířete, mívá pak daleko horší následky, než alergie samotná. A věřím, že v případě výskytu alergie, by naše doktorka pomohla. Mimochodem, moje kamarádka má také alergii na kočky, ale doma má čtyři a už si na ně zvykla. Jen když někdy přijela k nám, měla trochu problémy, protože na mé kočky zvyklá nebyla. Takže ono se s tou alergií dá opravdu něco dělat, jen musí být doktorka ochotná, a ne jít tou nejjednodušší cestou - zbavit se kočky.
alenac
napsal(a):
No tak to je opravdu hnusný. Já když jdu na alergologii na testy, tak dopředu hlásím, že mám kočky a nehodlám se jich vzdát. Naštěstí mi nikdy nevyšla alergie na ně, mám jen na prach, peří, ale stejně mi vždycky doktorka říkala, že by rozhodně nebylo dobré dávat kočky pryč, protože ten stres u člověka, který se musí zbavit milovaného zvířete, mívá pak daleko horší následky, než alergie samotná. A věřím, že v případě výskytu alergie, by naše doktorka pomohla. Mimochodem, moje kamarádka má také alergii na kočky, ale doma má čtyři a už si na ně zvykla. Jen když někdy přijela k nám, měla trochu problémy, protože na mé kočky zvyklá nebyla. Takže ono se s tou alergií dá opravdu něco dělat, jen musí být doktorka ochotná, a ne jít tou nejjednodušší cestou - zbavit se kočky.
No já jsem tím byla hodně otřesena, takovým přístupem. A tak jsem se rozhodla udělat takovou anketku po známých, jestli se tak chová každý alergolog. Ta paní to evidentně doktorce řekla, že kočku pryč nedá, že chce zkusit vakcínu a ona se chovala takhle. Tak si říkám, co když se mi nedejbože jednou na zvíře alergie objeví, to pak jako budu muset hledat zas jinýho doktora? Přeci jen k ní chodím na vakcíny na pyl a ty ještě min. 2 roky brát budu. Nahlásila jsem to kamarádce, co k ní chodí taky a do budoucna chce taky číču. Tak jen poznamenala aha, tak když se mi jednou alergie projeví, tak si zas budu muset hledat jinýho doktora - stejná reakce jako já. Já jak jsem se bavila se sestřičkou, tak jsem jí říkala, no já bych se zachovala stejně jako paní, pokud by mi paní doktorka takhle odmítla pomoci, tak bych odešla. Sestřička byla taková opařená-:) Je mi to ale úplně jedno.
Uživatel s deaktivovaným účtem

no tak to je docela síla, říct jí že zvíře nutně nepotřebuje. já teda svého psa nutně potřebuji je to součást mého života a kdybych ho měla dát pryč bylo by to pro mne stejné jako dát do děcáku dítě. zřejmě paní doktorka nikdy neměla žádné zvíře jinak by tohle nemohla vypustit z pusy.
tak to je dost krutý. Vím, že brácha měl před lety zvýšený alergeny na kočky a psy, takže musely být jen venku. Vloni chodil na injekce, co mu zvyšovaly imunitu a ještě něco. (přesně nevím) a měli jsme doma psa, měsíc i koťata a u koťat trochu smrkal. Ale nic drastickýho (stejně ho do teď podezřívám, že to měl z nastydnutí, jelikož číči byly jen u mě v pokoji, ačkoli on ho má vedle). navíc se taky říká, že pokud se to v pubertě nezlomí k horšímu, že se to obvykle jen lepší.
Já bych u takové doktorky, nebýt v okolí jiný alergolog, asi zůstala - ale jak by mi řekla, ať je dám pryč, tak bych jí poslala asi k šípku a hledala jinde i za cenu, že by byl dál. Tohle mi nepřijde normální, místo toho, aby ráda pomohla a dala vakcínu, tak poslat kočku dál?
lavacca
napsal(a):
tak to je dost krutý. Vím, že brácha měl před lety zvýšený alergeny na kočky a psy, takže musely být jen venku. Vloni chodil na injekce, co mu zvyšovaly imunitu a ještě něco. (přesně nevím) a měli jsme doma psa, měsíc i koťata a u koťat trochu smrkal. Ale nic drastickýho (stejně ho do teď podezřívám, že to měl z nastydnutí, jelikož číči byly jen u mě v pokoji, ačkoli on ho má vedle). navíc se taky říká, že pokud se to v pubertě nezlomí k horšímu, že se to obvykle jen lepší.
Já bych u takové doktorky, nebýt v okolí jiný alergolog, asi zůstala - ale jak by mi řekla, ať je dám pryč, tak bych jí poslala asi k šípku a hledala jinde i za cenu, že by byl dál. Tohle mi nepřijde normální, místo toho, aby ráda pomohla a dala vakcínu, tak poslat kočku dál?
U nás je právě alergologů víc - no min. 4 další určitě. Já to zatím řešit nemusím naštěstí - testy na zvířata jsem měla všechny negativní (pes, kočka, králík). Ale kdyby něco, tak zkouším preventivně rozhazovat sítě, jak na tom jsou další zdejší alergologové, kdyby byl někdy problém. Protože jak jsem začla chodit na ty pylovky, tak o vánocích po 5ti měs. co tam chodím najenou buch a alergie na ořechy - 30 let nic a začnu s vakcínama a začne to. Tak se tak trochu bojím, že mi pak zas něco takovýho vyleze, ale bez vakcín jsem chcípák. Vlastně mi na to přišli jen díky tomu, že jsem se z obyčejného vira léčila měsíc s šíleným kašlem.
olina30
napsal(a):
Posouvám, domov už jsem našla pro briťáčka hledám ješte pro mourovatého kocourka Filipa, kastrovaný, hodný, zvyklý v bytě, ale rád chodí ven a na noc domů. V okolí Plzně dovezu + koupím granule do začátku.
Dobrý den,
bohužel se sem musím taktéž přidat. Byla nám zjištěna alergie na kočky u obou mých dcer, jelikož je odmítám ládovat práškama, musíme dát pryč kočku a kocoura, nevíte o někom kdo by se jich ujal? Kočička - Mafie - 4 roky, černá s bílou náprsenkou a bříškem, zvyklá doma, či na zahradě, spíše plachá(myslím, že i pro ní by bylo dobré, kdyby se jí někdo ujal, starší dcerka jí dává dost zabrat, a jí to vysloveně stresuje, až tak, že někdy shodí srst na nohou,pak hned srst zase doroste) a kocourek - Kája - 3 roky, hnědý mourek, velmi přítulný, zvyklý doma i venku. Obě kočičky jsou zvyklé na granule, ale kočičák sní takřka vše co mu dáte
Byla bych někomu hodnému velmi vděčná, kdyby se jich ujal a měl je rád, Jsou to moje lásky, ale děti jsou pro mě přednější...