Dobrý den, hledám informaci čím uměle dokrmit koťata. Je jim něco mezi 10 - 14 dny a kočka se zatoulala nebo něco horšího :(. Jsou 8 hodin bez mámy a nevypadá to, že by se chtěla nebo mohla vrátit. Jak dlouho mohou být bez mámy, než je mám začít uměle krmit a hlavně čím? Někde ve starém příspěvku jsem si přečetla tatra mléko + voda + máslo + med. Tatra mléko je široký pojem, mohu použít plnotučné z litrové krabice nebo takové to maličké (nebo to je smetana)? A když od krávy, tak nepasterované a ředit stejně? Děkuji
Nejrychlejší asi bude použití tatry - používá se neslazená s vysokým procentem tuku, takže žádná light odtučněná, žádná slazená, med nedávám, jen trošku glukopuru - dodá energii. A objednejte si mléko přímo pro koťata - nejlepší je od RC baby milk - v balení je i lahvička na krmení a hlavně se velice dobře rozmíchává (dáte do lahvičky vodu, mléko, zavřete a zatřepete a můžete krmit). Dobré je také mléko od Gimpetu, s Beapharem nemám moc dobré zkušenosti. Jestli je koťatům tak 14 dní, musíte ještě krmit každé dvě hodiny, ve třech týdnech stačí po třech hodinách, samozřejmě taky v noci. A koťata zahřívat - dát pod ně elektrickou dečku a nebo do pelíšku pet láhev s teplou vodou. Jestli jsou 8 hodin bez mléka, tak už je to dost velký problém. A hlavně po každém krmení musíte masírovat bříško v okolí řitního otvoru, aby se koťata vyprázdnila. Bude to hodně náročné a moc se nevyspíte, na to se připravte. Nejlépe by bylo, pokud byste sehnala v okolí kočku, která má zrovně přibližně stejně stará koťata a mohla byste k ní ta svoje dát.
já narazila na zajímavý produkt tady: http://www.baron.cz/kocka/steneci-mleko-welpenmilch-89184-k-X000606-X000658-X001344.html - asi něco jako sunar...ale zdá se mi, že jsou v tom umělé vitamíny :-( ...jinak řekla bych, že u koťat asi bude při ručním krmení složitější odhadnout, kolik přesně čeho dávat, aby neměly průjem a tak...držím palce
Právě proto je dobré to mléko od RC, nemusíte k němu přidávat žádné doplňky, nejsou po něm průjmy, koťata jej velmi dobře přijímají. Stačí jen dodržet návod - odměrka je taky součást balení. Zdánlivě je mléko dražší, ale když vezmete, že v balení je lahvička s několika dudlíky, odměrka, mléko je ve třech zvlášť balených sáčcích, takže když spotřebujete jen jeden balíček, další dva zůstanou neporušené a nekazí se a můžete je tak použít později, tak v závěru vychází levněji než ostatní mléka.
Uživatel s deaktivovaným účtem

nasefauna
napsal(a):
Dobrý den, hledám informaci čím uměle dokrmit koťata. Je jim něco mezi 10 - 14 dny a kočka se zatoulala nebo něco horšího :(. Jsou 8 hodin bez mámy a nevypadá to, že by se chtěla nebo mohla vrátit. Jak dlouho mohou být bez mámy, než je mám začít uměle krmit a hlavně čím? Někde ve starém příspěvku jsem si přečetla tatra mléko + voda + máslo + med. Tatra mléko je široký pojem, mohu použít plnotučné z litrové krabice nebo takové to maličké (nebo to je smetana)? A když od krávy, tak nepasterované a ředit stejně? Děkuji
Neexperimentujte a kupte mléko pro koťata v prášku. Tak budete mít jistotu, že to bude fungovat, tatra je o.k. jako nouzové krmení, ale odchov to není úplně to pravé ořechové. Když dostanou mrňousové kvůli experimentům průjem nebo zácpu, můžou vám jednoduše a snadno uhynout.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Neexperimentujte a kupte mléko pro koťata v prášku. Tak budete mít jistotu, že to bude fungovat, tatra je o.k. jako nouzové krmení, ale odchov to není úplně to pravé ořechové. Když dostanou mrňousové kvůli experimentům průjem nebo zácpu, můžou vám jednoduše a snadno uhynout.
Přesně tak.Na veterině Vám ho prodají.Odchovala jsem na něm 6 kotat.