Dvouměsíční koťátka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2012 12:17
cornelka6

XXX.XXX.25.2

Chtěla bych vás poprosit o radu. Od babičky jsem si domů přivezla dvě dvouměsíční koťátka a mám je doma už týden. Kdykoliv se objevím, neustále mňoukají, a to i chvíli po tom co od nich odejdu. Nevím, čím to může být, jsem teprve začínající chovatel, ale myslím si, že se jim stýská po mamince. Taky pořád tak nějak šmejdí po bytě, myslím si, že ji hledají. Taky jsem se chtěla zeptat, čím je vhodné je krmit, protože se mi zdá že moc nejí. Dávám jim teplé polotučné mléko a občas maso a granule.

27.6.2012 12:43
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Co to je občas ?

Masa se nebojte , mohou ho denně . Dávám všechny druhy masa . Je to základ !
Stačí pro obě třeba 10 - 15 dkg na den.
Granule pro kot'ata nechte stále v misce . - Kdyby měla hlad .

http://jamis-kocky.net/strava.html
http://www.moje-kocka.cz/kote/pece-o-kote-16.html

Můžete mít doma pomůcku - knihu o kočkách .

27.6.2012 12:46
cornelka6

XXX.XXX.25.2

no to znamená ob den

27.6.2012 13:03
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

My jsme kot'atům dělali z kondenzovaného neslazeného Tatra mléka a z instantní krupicové kaše
kaši .
Asi tak
1/2 sklenky Tatry
1/2 sklenky horké vody
trochu inst. krupicové kaše
vyzkoušejte , udělejte řídkou kaši
kot'ata to měla ráda - mělo by to chutnat i Vám (- když tak Tatry víc než vody)

27.6.2012 13:09
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

A ještě.
Připadá mi , že mají hlad a je jim zima .
Jsou to mimina .

27.6.2012 21:53
danurba

XXX.XXX.50.200

Takhle malým koťatům bych dávala kravské mléko jen jako pochoutku, pokud jsou na něj zvyklé. Jinak bych krmila jen uvařené maso s rýží, nebo jemně nakrájené syrové maso tak 3x denně a bějhem dne by měly mít neustále v misce granule. V další misce je nutné, aby měly denně čerstvou vodu. Taky je nutné jim poskytnout pelíšek, kde jim bude teplo a dost podnětů na hraní.
Kravské mléko není vhodá strava pro žádnou kočku, tím spíš ne pro kotě ve vývinu!

28.6.2012 07:15
didi

XXX.XXX.2.151

cornelka6 napsal(a):
no to znamená ob den

Musíte je krmit masem či granulemi každý den!!! Z mléka už se nenasytí. Představte si, že jsou to tak 4leté děti - ty už taky jedí každý den snídani, oběd, večeři - nejsou jen na mléce.

Koťata mňaučí, protože jsou hladová a taky si asi ještě nezvykla na nové prostředí. Snaží se vás na to upozornit.
Vím, že je to nechtě, ale děláte jim z pobytu u vás malý koncentrák - rostou, potřebují z čeho si brát živiny.

28.6.2012 13:11
cinkalu

XXX.XXX.245.18

dostatek krmení je základ, tím nic nezkazíte. Mléko není pro kočku zdroj živin, je to masožravec.

23.7.2012 22:08
eluschi

XXX.XXX.173.6

Jen takový příběh k pobavení nezkušeného chovatele koček. Měli už jsme doma kočku a kocoura. Mamka si domů přivezla křížence mainské mývalí a venkovského mixe krásně zbarvený kocourek s úžasnou povahou. Mamka přijela s přenoskou k chovatelce a ptá se na jaké žrádlo je kocour zvyklí na to chovatelka odpověděla granulky a maso konzervu občas že mu dá olízat vršek od jogurtu či mu dá trošku smetany.
Po příjezdu domů dostal nové misky na žrádlo a vše se zdálo v pohodě. Dali jsme mu do jedné misky granulky a do druhé konzervu. Kocour nežral ničeho se ani nedotkl. Večer jsme zajely na nákup vzali jsme jinou značku krmení i konzerv. Opět ani se toho nedotkl. Tak jsme jely zase na nákup zase jiná značka a výsledek zase nežral. Ze začátku jsme si myslely že je to třeba z nového prostředí ale kocour si hrál s ostatními zvířaty ale jakmile měl jíst tak k tomu jen očichal a odešel. S granulkami si hrál a vyhazoval je z misky ani je nevzal ho tlamičky.
Potom jsem si vzala smetanu a jakmile si toho kocour všiml tak by byl schopný sežrat i tu krabici. Hned po té mi to došlo ona chovatelka nám lhala kocour si u ní vyřval něco lepšího a na to si dobře zvykl a proč by měl žrát maso když mu dávala smetanu a jogurt. Nakonec se nám podařilo ho "přeučit" na konzervy a granulky ale stálo nás to všechny nervy ale než jsme to zjistili tak se nám doma nastřádalo krmení pro kočky na celí rok. Teď už mu nevadí sežrat i ulovenou myš či cokoliv co najde.

23.7.2012 22:10
eluschi

XXX.XXX.173.6

ještě přidávám fotku teď už dospělého kocoura

Přidejte reakci

Přidat smajlík