Dobrý den,jedna paní má kočku má asi 9 - 10 let,kočka se jí okotila a už od půlnoci nemůže porodit,porodila jedno živé dnes ráno jedno mrtvé ale ještě tam koťátka má ale né a né je porodit,majitelka si ale nemůže dovolit veterináře,neví někdo jak vyvolat porod nebo něco? Bojím se,že jinak dostaně kočička otravu krve :(
Uživatel s deaktivovaným účtem

vercar01
napsal(a):
Dobrý den,jedna paní má kočku má asi 9 - 10 let,kočka se jí okotila a už od půlnoci nemůže porodit,porodila jedno živé dnes ráno jedno mrtvé ale ještě tam koťátka má ale né a né je porodit,majitelka si ale nemůže dovolit veterináře,neví někdo jak vyvolat porod nebo něco? Bojím se,že jinak dostaně kočička otravu krve :(
No jestli si nemůžete dovolit veterináře, tak kočku nechte zastřelit myslivcem, protože otravu krve dostane a umře v bolestech a za dlouho.
Jediná možnost je císař se současnou kastrací. Vyvolat porod - to jde jenom když není překážka v porodních cestách, což asi bude, když je problém, nebo když jsou slabé stahy, ale to máte zase jenom u veterináře, kapačka, vápník, glukóza, oxytocin a když to nezabere, tak jsme zase u císaře, u takhle staré kočky je to asi jediné rozumné řešení.
hostalkova
napsal(a):
Mně trafí šlak, nechat rodit desetiletou kočku, ta už měla být vykastrovaná a měla si užívat kočičího důchodu. Chudinka malá-jak dopadla? Mám obavy, že dobře ne....
Vy si vážně myslíte že 10 let je už kočka - důchodce? Mně to tedy říká víc lidí, ale není to přehnané...? já to vidím jako kočka ve středním věku...porod tedy asi není úplně ok, ale zase žádná tragédie, co by zdravá kočka nezvládla, ne?
Samozřejmě, že desetiletá kočka je už pro rození koťat STARÁ!!! Proč si myslíte, že v chovných řádech je povoleno kočce mít koťata do osmého roku věku? Pak už rodit NESMÍ! To si myslíte, že je normální, aby rodila šedesátiletá ženská? Ekvivalentem desetileté kočky je totiž šedesátiletý člověk! Ještě si myslíte, že je to normální? Já tedy ne. Je to týrání zvířete, nic jiného, a takový majitel by zasluhoval dostat na pr...... a neměl by mít žádná zvířata .
kockomyska
napsal(a):
Vy si vážně myslíte že 10 let je už kočka - důchodce? Mně to tedy říká víc lidí, ale není to přehnané...? já to vidím jako kočka ve středním věku...porod tedy asi není úplně ok, ale zase žádná tragédie, co by zdravá kočka nezvládla, ne?
Vzhledem k tomu, že skoro všechny kočky co znám se dožily tak 13 let (některé i víc, ale to jsou vyjímky), tak ano, desetiletá kočka je stará. Zejména na porod!
Každopádně majiteli té čičiny to je evidentně fuk
I když je dotaz již z roku 2012 a kočka je vyřešená, tak se stále tyto věci dějí! A není od věci si to připomenout! Takže, nečekejte na zázrak a ihned k lékaři!!! Pokud se dostane vaše kočička do stejné situace, nezdržujte se psaním dotazu na ifaunu a upalujte k veterináři. A kočku vykastrovat