Kočka nemůže porodit

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.8.2012 10:17
vercar01

XXX.XXX.155.68

Dobrý den,jedna paní má kočku má asi 9 - 10 let,kočka se jí okotila a už od půlnoci nemůže porodit,porodila jedno živé dnes ráno jedno mrtvé ale ještě tam koťátka má ale né a né je porodit,majitelka si ale nemůže dovolit veterináře,neví někdo jak vyvolat porod nebo něco? Bojím se,že jinak dostaně kočička otravu krve :(smajlíksmajlíksmajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.8.2012 12:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

vercar01 napsal(a):
Dobrý den,jedna paní má kočku má asi 9 - 10 let,kočka se jí okotila a už od půlnoci nemůže porodit,porodila jedno živé dnes ráno jedno mrtvé ale ještě tam koťátka má ale né a né je porodit,majitelka si ale nemůže dovolit veterináře,neví někdo jak vyvolat porod nebo něco? Bojím se,že jinak dostaně kočička otravu krve :(smajlíksmajlíksmajlík

No jestli si nemůžete dovolit veterináře, tak kočku nechte zastřelit myslivcem, protože otravu krve dostane a umře v bolestech a za dlouho.

Jediná možnost je císař se současnou kastrací. Vyvolat porod - to jde jenom když není překážka v porodních cestách, což asi bude, když je problém, nebo když jsou slabé stahy, ale to máte zase jenom u veterináře, kapačka, vápník, glukóza, oxytocin a když to nezabere, tak jsme zase u císaře, u takhle staré kočky je to asi jediné rozumné řešení.

19.8.2012 22:42
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Jak to dopadlo ? smajlík

23.9.2012 16:46
hostalkova

XXX.XXX.131.159

Mně trafí šlak, nechat rodit desetiletou kočku, ta už měla být vykastrovaná a měla si užívat kočičího důchodu. Chudinka malá-jak dopadla? Mám obavy, že dobře ne....smajlík

25.9.2012 08:49
kockomyska

XXX.XXX.5.32

hostalkova napsal(a):
Mně trafí šlak, nechat rodit desetiletou kočku, ta už měla být vykastrovaná a měla si užívat kočičího důchodu. Chudinka malá-jak dopadla? Mám obavy, že dobře ne....smajlík

Vy si vážně myslíte že 10 let je už kočka - důchodce? Mně to tedy říká víc lidí, ale není to přehnané...? já to vidím jako kočka ve středním věku...porod tedy asi není úplně ok, ale zase žádná tragédie, co by zdravá kočka nezvládla, ne?

25.9.2012 10:04
hostalkova

XXX.XXX.131.159

Samozřejmě, že desetiletá kočka je už pro rození koťat STARÁ!!! Proč si myslíte, že v chovných řádech je povoleno kočce mít koťata do osmého roku věku? Pak už rodit NESMÍ! To si myslíte, že je normální, aby rodila šedesátiletá ženská? Ekvivalentem desetileté kočky je totiž šedesátiletý člověk! Ještě si myslíte, že je to normální? Já tedy ne. Je to týrání zvířete, nic jiného, a takový majitel by zasluhoval dostat na pr...... a neměl by mít žádná zvířata smajlík .

25.9.2012 18:05
tereza.128

XXX.XXX.207.198

kockomyska napsal(a):
Vy si vážně myslíte že 10 let je už kočka - důchodce? Mně to tedy říká víc lidí, ale není to přehnané...? já to vidím jako kočka ve středním věku...porod tedy asi není úplně ok, ale zase žádná tragédie, co by zdravá kočka nezvládla, ne?

Vzhledem k tomu, že skoro všechny kočky co znám se dožily tak 13 let (některé i víc, ale to jsou vyjímky), tak ano, desetiletá kočka je stará. Zejména na porod!:-(
Každopádně majiteli té čičiny to je evidentně fuk

26.9.2012 07:58
kockomyska

XXX.XXX.5.32

inu dobrá. mé dvě kočky se dožily jedna 18, druhá 18,5 let. přítelova teď měla 16. každopádně ty co mám já teď mají jiný životní styl, jednomu je teď cca 10, druhé 2. tak uvidím. vždycky jsem měla kastráty, takže ohledně porodu se nebojte, že bych nechala zabřeznout 10ti letou mícu.

31.5.2014 20:52
alzbetakocka

XXX.XXX.51.246

Dobrý den,
stala se mi podobná situace a jediné řešení je císařský řez a musí se provést co nejrychleji. Jinak je velká pravděpodobnost, že kočka nepřežije. V takovýchto případech je vždy nejdůležitější rychlá pomoc zvěrolékaře.

1.6.2014 09:24
iva1962

XXX.XXX.148.9

I když je dotaz již z roku 2012 a kočka je vyřešená, tak se stále tyto věci dějí! A není od věci si to připomenout! Takže, nečekejte na zázrak a ihned k lékaři!!! Pokud se dostane vaše kočička do stejné situace, nezdržujte se psaním dotazu na ifaunu a upalujte k veterinářismajlík. A kočku vykastrovatsmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík