Krásné úterý všem. Právě jsme se přestěhovali do domečku a chceme si pořídit kočičku, která bude bydlet uvnitř, ale bude moci chodit i ven. Už jsem se trochu dívala, ale nemůžu si vybrat mezi Birmou, něvskou maškarádou, ragdoll a tureckou angorou. Kočička by měla být mazlivá a společenská. Určitě si chcem pořídit kočičku, ne kocourka, aby nám nový baráček nezačal značkovat, vím, že se to dá řešit kastrací, ale přecejenom chcem kočičku. Popřípadě navrhněte nějaké plemeno hodné, společenské kočičky, nejlépe s dlouhorstou, nebo polodlouhosrstou.
Děkuji :)
Pokud, chcete kočku pouštět i ven, tak si raději zajděte kouknout do útulku. Pokud si pořídíte jednu ze jmenovaných plemen, tak pokud s PP, málokterý chovatel vám jí prodá, když bude vědět , že ji chcete pouštět ven. Pokud si pořídíte bez PP, tak "chovatelům" je to často jednou, ale koupíte si drahého křížence. Na kočku venku číhá dost nebezpečí a pokud pochází z generacích, které nebyli venku, tak je to pro ní o dost nebezpečnější. Tím neříkám, že kočka s PP nedokáže venku přežít. Další věc je, že ta plemena která jste jmenovala jsou dost atraktivní a mohlo by se stát, že vám ji někdo ukradne.
Samotřejmě, většina koček je ráda, když může ven, ale je důležitá zvážit rizika. Hodně záleží kde bydlíte, u lesa a polí vám ji venku může zastřelit myslivec a u silnice přejet auto. Vhodná je např. voliéra.
Jinak i kočku by jste měli kastrovat, ušetříte sobě i jí dost trápení.
A další vhodná plemena např. Sibiřská, Mainská kočka.
ahoj souhlasím s tou mainskou mývalí kočkou, když bude dobře socializovaná a bude vědět že doma bude mýt plnou misku papání tak se vrátí domů. My bydlíme na samotě u lesa kde nejezdí auta a jen občas sem někdo vyloženě zabloudí. Doma mám obyčejného venkovanna kastrový, peršanku kočka kastroavná a mainského mývalího kocoura nekasstrovný . Všichni chodí lovit myši a vždy se vracejí domů kolem 8 hodiny jsou všichni v pelíšku a spokojeně spinkají. Je to na socializaci a tom jak se u vás kočce bude líbit a mainské jsou kočky "z venkova" které byli hodně dlouho přehlížené a pohlíželo se na ně jako na kočky chudých. Takže byli dlouho chované jen jako kočky na statcích a chodily do lesů atd... já je mám venku s přístupem do domu a pro jistotu jsem jim dala na krk elastický pružný obojek s reflexem a taky obojek proti klišťatům takže jsou na to už od koťat zvyklí a nevadí jim to a nikdy se jim nic nestalo a nikdo mi je neukradl... :) A když vidí myslivec obojek reflex tak mu dojde že kočka není tulák ale má někde pelíšek. Jednou mi kocour donesl králíka a to mi soused myslivec řekl že to musel být slabý kus a že kočka to tímto lovem pěkně protřídí od těch zdravých jedinců....