Vzít koťata nebo je ještě nechat u jejich nemocné mámy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2012 10:23
bathory

XXX.XXX.218.115

Pečujeme o dvě malá koťátka,které jsme našli ještě jako slepá cca před 5ti týdny. Protože je jejich máma divoká a navíc je i nemocná (asi kočičí rýma) museli jsme je kvůli neustále zalepeným očím přeléčit kapkami Tobrex od zvěrolékaře. Krásně to zabralo, 14 dní byl klid a včera už zase mělo jedno kotě zalepené očičko, které jsme ošetřili a obě mají asi taky rýmu, protože mají zaschlý výtok u nosu. Veterinář říkal, že mám zase poléčit a když to nepomůže přijít si pro antibiotika. Přiznám se, že přemýšlím, zda to bude mít nějaký efekt, když je máma zase nakazí smajlík Vážně uvažuju, že je mámě vezmu a dám je domů, kde nebude prach, už pěkně jedí namočené granule a maso, ale je fakt že stále ještě pijí mlíko od mámy, fakt nevím, co mám dělat.... Nechci nic uspěchat, ale pohled na nemocná koťata mi nedělá moc dobře a tuším, že na očkování jsou ještě malá a stejně nemocná...smajlík

28.8.2012 11:23
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Těžké rozhodování .
Jste-li přesvědčena , že je nemoc matky ohrožuje a oddělíte je měla by kot'ata v pohodě odrůst .
Není to optimální , ale neublíží jim to .
Budou závislá - závislejší na člověku .

28.8.2012 11:32
bathory

XXX.XXX.218.115

rapotacka11 napsal(a):
Těžké rozhodování .
Jste-li přesvědčena , že je nemoc matky ohrožuje a oddělíte je měla by kot'ata v pohodě odrůst .
Není to optimální , ale neublíží jim to .
Budou závislá - závislejší na člověku .

No na životě snad zatím ohrožená nejsou, jsou čiperné, hravé, v pohodě jedí, ale ty strupy u nosu a očí prostě nejsou OK a abych do nich cpala už teď léky horem spodem a zbytečně taky není dobré... Je to fakt hrozné rozhodování smajlík

28.8.2012 12:10
danurba

XXX.XXX.66.77

Vzhledem k tomu, že už je koťatům pokud dobře počítám asi 6 týdnů, raději bych je vzala od matky a pořádně přeléčila, než je vystavovala stále další infekci. Není to pro ně ideální,, určitě bych je ještě pár týdnů nechala spolu, než bych je poslala do světa, aby jejich psychické trauma bylo co nejmenší.

28.8.2012 12:18
bathory

XXX.XXX.218.115

danurba napsal(a):
Vzhledem k tomu, že už je koťatům pokud dobře počítám asi 6 týdnů, raději bych je vzala od matky a pořádně přeléčila, než je vystavovala stále další infekci. Není to pro ně ideální,, určitě bych je ještě pár týdnů nechala spolu, než bych je poslala do světa, aby jejich psychické trauma bylo co nejmenší.

děkuji, koťata u nás zůstanou, kočku žádnou nemáme a u domu je jí potřeba. Budou odčervená a naočkovaná. :-)

19.6.2013 16:01
homnika

XXX.XXX.13.32

Zdravím. Moje Rozárka má 3týdenní miminka. Koťátka mají ještě "nedospalky" na očích. Mám jim to otírat oftaloseptonexem?

Přidejte reakci

Přidat smajlík