Ahoj chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s kočkami z útulků. Jaké jste měli problémy pokud nějaké byli pište prosím :) Chci si pořídit nějakou novou kočičku a napadl mě útulek tak se chci zeptat na názory jaké jsou tam kočičky po stránce zdravotní i jak jsou vychované, naučené na wc a podobně.
A pokud jste z moravy a někde blízko vás je útulek kde kočičky mají tak mi to sem napište taky, pokud by měli internetové stránky nebo i jen město kde se nachází přijedu se ráda podívat a možná i nějakou zahráním a dám jí nový domov....
Ahoj, s přítelem jsme si vzali naši kočku z útulku jako koťátko. Odrazoval nás personál, že je prý moc hubená a má průjem, že asi umře. Ale pak jsem zjistila, že jim dávali konzervy Whiskas. Doma jsme jí dali kvalitní stravu a přibírala a dodnes je to velký jedlík. Byli jsme nezkušení a šli si do útulku pro kočičku s pocitem, že uděláme dobrý skutek. Teprve potom jsme zjistili jaké všechny problémy se projevily. Někdo jí pohodil v krabici v metru, je to jen naše teorie, ale dodnes si myslíme, že právě proto se extrémně bojí hlasitých zvuků, např. sušičky na kterou by měla být po letech zvyklá, druhá kočka klidně u sušičky usne. Jde se schovat a šíleně ječí, myslím si, že se jí připomíná to trauma (zvuk sušičky - zvuk přijíždějícího metra. Také jako koťátko byla odstavená od mámy strašně brzy, takže měla problémy jak s chozením na záchod, kousala, sála nám tričko...později jsme se dozvěděli, že je to tím brzkým odstavem. Kamarádka si pořídila již starší pětiletou kočku, která se na ní hodně upjala a pokaždé, když kamarádka odešla do práce, kočka jí kadila všude možně, i když měla k dispozici dva čisté záchody. Když byla kamarádka doma, tak to kočka nedělala a po odloučení od kamarádky byla strašně vystresovaná, hodně zhubla a vypadaly jí chlupy a nebylo to nemocí.
Určitě neodrazuju od kočky z útulku, je to určitě dobrá věc a zvířátka jsou velmi vděčná, ale musí se počítat s tím, že si to koťátko nebo kočka ponese nějaké traumata nebo ne úplně správné vzorce chování, které by měla kočka vychovaná doma s láskou a péčí. Přesto si myslím, že to jsou jedni z nejvděčnějších zvířátek.
Ahoj, včera jsem si adoptovala kocoura z brněnského útulku a byla jsem úplně konsternována z jejich přístupu...
Všude příjemně uklizeno a čisto, jak, kdybych přišla do veter.ordinace. Příjemný a profesionální přístup jejich zaměstnanců, na mně taky udělal dojem, ale hlavně ,- kocoura vykastrovali, odčervili, naočkovali, natetovali jeho přijímacím číslem (takže, kdyby se tam ocitl znovu, ví čí je). Zaplatila jsem 200 kč a odjížděla jsem s dobrým pocitem, že aspoň někde to dělají pořádně... (viz.Kociánka atd.)
http://www.mpb.cz/utulek-pro-zvirata/
Já už mám druhého chlupáče z útulku a nemohu si stěžovat. Je to dost o lidech. Někdo se i v útulku snaží zachovat si určitý standard-t.j. snaží se kočičáky maximálně socializovat a připravit je na další "cestu životem" a někdo je bere jako další kus o který se je třeba starat. Takže asi tak. Nevím odkud jste,ale za sebe doporučuji útulek ve Čtyřkolech- Nadějě pro čtyři packy.
Romana
sneckyno
napsal(a):
Já už mám druhého chlupáče z útulku a nemohu si stěžovat. Je to dost o lidech. Někdo se i v útulku snaží zachovat si určitý standard-t.j. snaží se kočičáky maximálně socializovat a připravit je na další "cestu životem" a někdo je bere jako další kus o který se je třeba starat. Takže asi tak. Nevím odkud jste,ale za sebe doporučuji útulek ve Čtyřkolech- Nadějě pro čtyři packy.
Romana
... z moravy, je to tam napsaný