Sabina89
XXX.XXX.114.254
Dobrý večer. Předem se omlouvám, pokud zde již nějaká diskuze na toto téma je, ale nemám na to pročíst vše.
Vzala jsem si od jedné paní 1,5letou britskou kočičku, která byla kastrovaná. Mám i doklad o provedené kastraci. Operace byla provedena 6.6.2012 a já jsem si kočičku vzala 17.1. tohoto roku. Po týdnu se začala mrouskat, toto se opakovalo v týdenních intervalech až do dnešního dne.
Kočičku jsem objednala po konzultaci s jiným veterinářem na operaci, kde měli zjistit, zda uvnitř něco nezůstalo. Dnes při operaci našli dělohu a celý vaječník, který měl na sobě i cysty. No nevím, co na to říci.
Za kastraci zaplatila bývalá majitelka 650,- a já za následnou operaci u jiného veta 1500,- (mimo jiné jsem platila i léčbu zanedbaného kočičího akné a jeho rozškrábání) . Jsem na rodičovské dovolené a peníze na mimořádné události sice máme, ale nesmí se toho nasbírat mnoho... No a tak bych ráda, kdybyste mi poradily, jakým způsobem postupovat při řešení tady této situace s vetem, který prováděl kastraci jako první. Chtěla bych, aby mi uhradil část operace - tj. výše jeho ceny za kastraci - 650,-.
Když jsem si kočičku vzala, tak jsem samozřejmě počítala s tím, že budu občas mít výdaje spojené s veterinou, ale k dnešnímu dni mě léčení kočičky stálo téměř 3000,- .
Budu moc ráda, když mi řeknete své názory a třeba i poradíte, jakým stylem postupovat. Dokumentaci jsem si již vyžádala a budu ji mít během týdne k dispozici.
Moc děkuji.
Nijak nehodnotím kvalitu práce prvního doktora, ale trochu mě zaráží, proč vy chcete vrátit peníze, když jste to neplatila. Kočku jste dostala zadarmo, peníze by snad mohl chtít vrátit původní majitel, když on to platil. Berte to tak, že jste (pravděpodobně zadarmo) dostala nekastrovanou kočku, kterou jste nechala vykastrovat a za kastraci zaplatila zcela běžnou cenu.
No tady jde o to, že jsem kočičku zdarma nedostala. Normálně jsem ji za určitou sumu koupila. Pokud jsem to nenapsala, tak se omlouvám, ale za kočičku jsem zaplatila. Dostala jsem i doklad o provedené kastraci.
V prvé řadě jsem chtěla kočičce vyřešit trápení, což se doufám povedlo a už nebude mít problémy. Další věc je ale, že majitelka o tomto problému věděla (to jsem z ní nakonec vypáčila) a neřekla mi o něm. Takže bych chtěla zpět část peněz za operaci kočky, která měla být při koupi vykastrovaná.
Možná to vypadá, že mi jde pouze o peníze, ale Vy byste byla v klidu, kdybyste koupila zvíře, které mělo být vykastrované a posléze zjistíte, že tomu tak není?? Toto byla opravdu věc, kterou jsem nečekala a nepředpokládala.
sabina89
napsal(a):
No tady jde o to, že jsem kočičku zdarma nedostala. Normálně jsem ji za určitou sumu koupila. Pokud jsem to nenapsala, tak se omlouvám, ale za kočičku jsem zaplatila. Dostala jsem i doklad o provedené kastraci.
V prvé řadě jsem chtěla kočičce vyřešit trápení, což se doufám povedlo a už nebude mít problémy. Další věc je ale, že majitelka o tomto problému věděla (to jsem z ní nakonec vypáčila) a neřekla mi o něm. Takže bych chtěla zpět část peněz za operaci kočky, která měla být při koupi vykastrovaná.
Možná to vypadá, že mi jde pouze o peníze, ale Vy byste byla v klidu, kdybyste koupila zvíře, které mělo být vykastrované a posléze zjistíte, že tomu tak není?? Toto byla opravdu věc, kterou jsem nečekala a nepředpokládala.
Tak to ano, nic z toho ve vašem prvním příspěvku nebylo. Jenže vás nepodvedl doktor, ale ta bývalá majitelka, která vám prodala zvíře a zatajila podstatnou "vadu". Takže peníze byste měla žádat od ní, a ona by pak asi mohla žádat peníze od doktora.
Proč doktor vykastroval kočku špatně, to netuším, ale asistovala jsem několikrát při kastraci kočky a najít vaječníky v té změti střev a blan není vůbec jednoduché. Vaječník je velký jen asi 5mm a vejcovod je "žilka" silná asi 2mm, a pokud má kočka například silnější vrstvu tuku, najít to je někdy opravdu nadlidský úkol. Dělohu možná nechal doktor schválně, ta se vyndavá jen spíše vyjímečně, většinou jen v případě, že se kastruje kočka březí. Možná doktor nemohl druhý vaječník najít, tak usoudil, že není vyvinutý, i to se stává. Také cena 650kč, je nestandartně nízká, defacto zhrnuje jen náklady na narkózu a šití. Takže možná si byl doktor vědom, že kastrace se mu příliš nepovedla, a třeba to i původní majitelce sdělil... kdo ví?
Vyoperovaný vaječník mi veterinář schoval, tak jsem si jej vyfotila. Přikládám foto.
No v dokladu je rozepsáno, že 250,- je za samotnou kastraci a 400,- za materiál a narkózu. Bývalá majitelka mi sama řekla, že si pro kastraci zvolili onoho veta, protože byl nejlevnější.
Ať už je to jak chce, jsem ráda, že to má Basty za sebou a bude bez potíží.
sabina89
napsal(a):
Vyoperovaný vaječník mi veterinář schoval, tak jsem si jej vyfotila. Přikládám foto.
No v dokladu je rozepsáno, že 250,- je za samotnou kastraci a 400,- za materiál a narkózu. Bývalá majitelka mi sama řekla, že si pro kastraci zvolili onoho veta, protože byl nejlevnější.
Ať už je to jak chce, jsem ráda, že to má Basty za sebou a bude bez potíží.
no téda, ten je...co jsem viděla při kastracích, byl vaječník vždy hladký a malý, takhle tedy asi vypadají ty cysty. Neprodávala náhodou majitelka kočku právě kvůli častému mrouskání?
Já si myslím , že to nebylo spíš, ale právě kvůli tomu. Ona i hovořila o tom, že by se jí zbavili (!!) už dříve, kdyby se našel zájemce. Ale stále mluvila o alergii dcery. Mají ještě další dvě kočky. Zda stále doma nebo již ne, to nevím.
Nechci nikoho podezírat, ale myslím, že se jim prostě nechtěl onen problém řešit a platit rekastraci, tak kočku prostě někomu šoupli. před námi ji měla ještě jedna žena, ale ta kočičku po jedné noci vrátila.