Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2013 15:06
elaphka

XXX.XXX.165.89

Zdravím,

vím, že se tu granule a otázky typu "čím krmit" řeší opravdu pořád, každopádně měla bych na Vás jeden dotázek:

Babiččina kočka - roční, vykastrovaná, polovenkovní, bez PP - byla doteď krmena marketovými značkami Whiskas, Friskies, sem tam Kitekat. Problém je v tom, že úplně přestává žrát masové kapsičky, popř. konzervy, a dokonce odmítá i lahůdky jako vařená kuřecí srdíčka, maso z kuřecích krků, které babička místo do polívky dá číče smajlík pro rejpaly: nekrmí tím pořád, chce jí jen někdy přilepšit. Naše čičina se po tom může utlouct.
Nepomáhá ani "drsná" domluva způsobem "nechceš to? Nic jiného nebude." To si dá maximálně tak tři, čtyři sousta, aby nepošla hlady, a jde od toho.

Nyní k dotazu: tím, že odmítá maso, je vlastně pořád na granulích, jejichž dávku je ochotná spást celou. Snažím se domluvit babičce, aby tedy rovnou koupila nějaké pořádné, když jí stejnak kočka nic jiného nežere, a přestala krmit obilovinami s 4% masa.
Jaké máte názory na granule Taste of Wild pro kočky? Chutná jim? Vím, že na rozdíl od Whiskas jsou opravdu masové (četla jsem složení), tudíž se na ně musí přejít pomalu, aby se neublížilo trávení. Každopádně, jsou v takové cenové relaci, které je babička ještě schopna zaplatit (v přepočtu 115,- Kč/1 kg). Je to dobrá volba, anebo jsou za tuto cenu ještě nějaké lepší?
A ještě, jak donutit kočku pít? Moc často ji pít nevidíme, a máme o ní trošku strach.

Děkuji všem za rady a odpovědi na mé všetečné otázky! smajlík

28.6.2013 19:40
domča14

XXX.XXX.69.142

Naše číča měla taky sem tam období, že radši byla na granulích, než snědla vařené masko jenom pro ni.

Každopádně změna značky by byla na místě i kdyby nepřestala jíst kapsičky (pokud je to whiskas atd. stejně tam žádné maso není, jenom obilí)

Taste of the Wild naší kočičce nesmírně chutnal (hlavně rybí). Přecházela z RC, po kterých kočkám nic jiného prý nechutná, s Whiskasem atd.. by to mohlo být zrovna tak.. Zkusila bych jako první ty rybí, jsou mastnější, takže by mohly chutnat :)

Mohla bych doporučit i Acanu a Applaws, ale ty už je o něco dražší..

29.6.2013 05:05
momi

XXX.XXX.92.42

domča14 napsal(a):
Naše číča měla taky sem tam období, že radši byla na granulích, než snědla vařené masko jenom pro ni.

Každopádně změna značky by byla na místě i kdyby nepřestala jíst kapsičky (pokud je to whiskas atd. stejně tam žádné maso není, jenom obilí)

Taste of the Wild naší kočičce nesmírně chutnal (hlavně rybí). Přecházela z RC, po kterých kočkám nic jiného prý nechutná, s Whiskasem atd.. by to mohlo být zrovna tak.. Zkusila bych jako první ty rybí, jsou mastnější, takže by mohly chutnat :)

Mohla bych doporučit i Acanu a Applaws, ale ty už je o něco dražší..

Já nevím, já jsem slyšela, že rybí příchuť moc kočky neláká, ale to je asi jen konzervou.
Jinak TOTW granule jsou fajn, klidně ať si je zakladatelka koupí, ale nejprve bych si objednala nějaký vzoreček smajlík

29.6.2013 09:41
domča14

XXX.XXX.69.142

momi napsal(a):
Já nevím, já jsem slyšela, že rybí příchuť moc kočky neláká, ale to je asi jen konzervou.
Jinak TOTW granule jsou fajn, klidně ať si je zakladatelka koupí, ale nejprve bych si objednala nějaký vzoreček smajlík

To je kočka od kočky, takhle se to říct nedá, ale jde spíš o tu mastnotu, protože ostatní tak mastné nejsou, tak proto, ale jinak máte pravdu. Chtělo by to nejdřív nějaké vzorečky :)

29.6.2013 12:21
plisak

XXX.XXX.236.4

já naše kočky rozjídám na syrovém hovězím nebo na olejovkách

Přidejte reakci

Přidat smajlík