Zdravicko. Mame doma 11mesicniho kastrovaneho (pred 3 tydny) kocourka sphynxe. Predevcirem jsem si vsimla, ze ma nejspis natekle uzliny na krku. Pritel mi tvrdi, ze uz to ma celou dobu, co ho mame (tj necele dva tydny) a ze obcas "psika"... Toho jsem si vsimla jenom asi dvakrat, ale je fakt e casto dela jinou vec-jako by si pomlaskne a nadechne nejspis pusou, kterou u toho otevre. Prijde mi tozeby to mozna mohlo bejt nejakej zvlastni kychani.
Nechci ho tahat hned s kazdou kravinou k veterinari, proto bych se rada poradila, co celkove radite na posileni imunity v zimnich mesisich (topime, okna mame zavrena-jsem hodne zimomriva, ale stane se, ze neco protahne, ze je v noci chladneji,...). Samozrejme ma k dispozici teply pelisek, i kdyz spi spis s nami v posteli. A vetsinu dne nam stejne travi na kline, ven vubec nechodi. Napadlo me mu poridit nejakej oblecek ale nevim, jestil to neni zbytecne zhyckani. Na omak mi prijde teply, obcas miva studeny ocasek nebo ouska.
Granulky ma k dispozici nonstop (zrovna prechazime z Royal Canin Kitten na dospelacke, plus ma k dispozici i Perfect Fit Junior, a papka oba druhy tak nejak stejne), vecer dostava kapsicku, voda taky nonstop.
Na posílení imunity jsou vhodné např. přípravky na bázi betaglutanů, které seženete jako humánní doplněk stravy v běžné lékarně. V chovatelských potřebách koupíte různé vitaminové pasty a bonbóny, u veterináře nebo na internetu jsou k mání i speciální přípravky (např. s L-lysinem).
Pokud má však kocour zduřené uzliny a kýchá, rozhodně bych to nepovažovala za "kravinu" a navštívila veterináře.
Souhlasím s příspěvkem výše. Není to kravina- rozhodně uvedené potíže nepodceňujte a zajděte s čičinou k vetovi co nejdříve. Já před 2 lety takhle přišla o mojí britskou kočičku, která vypadala, že jen něco špatného snědla a nemá svůj den- nechtěla jsem letět k vetovi s kdejakým prdem, jenže se to hrozně rychle rozjelo
Pak jsme sice byli u veta denně, ale přesto za pár dní umřela na zánět ledvin