Krmivo pro kočky Mera Cat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2014 21:55
ali.zachari

XXX.XXX.5.207

Dobry den,
chtela bych poprosit o radu. Znate prosim nekdo krmeni pro kocky Mera cat? Jak je kvalitni? Dostala jsem od jedne chovatelky typ na toto krmivo, ale nemam s nim zadne zkusenosti. U tohoto krmiva me hodne prekvapila cena, cca 700 kc/ 10 kg, coz je oproti orijenu vyrazne mene. Proto bych se vas chtela zeptat na kvalitu.
Dekuji moc.

20.1.2014 22:17
ali.zachari

XXX.XXX.5.207

Zde prikladam jeste odkaz na toto krmivo:

http://www.meradog.cz/cz/produkty/ostatni-produkty/kocky-mera-cat.html

diky moc

24.1.2014 16:48
lavacca

XXX.XXX.1.3

ali.zachari napsal(a):
Dobry den,
chtela bych poprosit o radu. Znate prosim nekdo krmeni pro kocky Mera cat? Jak je kvalitni? Dostala jsem od jedne chovatelky typ na toto krmivo, ale nemam s nim zadne zkusenosti. U tohoto krmiva me hodne prekvapila cena, cca 700 kc/ 10 kg, coz je oproti orijenu vyrazne mene. Proto bych se vas chtela zeptat na kvalitu.
Dekuji moc.

Drůbeží masová moučka, kukuřice, pšenice, ječmen, škvarky moučka, krmiva z kukuřičného lepku, živočišný tuk, masová moučka, živočišné bílkoviny (hydrolyzované), dužnina z cukrové řepy (cukr odstraněn), lněné semínko, chlorid sodný, pivovarské kvasnice (sušené), lososový olej, sušená vejce, slunečnicový olej

takže maso jen na 1. místě a pak až na 7.místě? K čemu mají být kočce škvarky? Vidím 3 obiloviny + další obilné složky.

No, za ty prachy se dají sehnat lepší granule (např. Brit premium a Brit Care a Brit Carnilove cat, Chicopee, ANF feline, Bardog Cat, Josera, Happy cat, Feline Perfection, K-9 feline, Iams,..)

24.1.2014 16:50
lavacca

XXX.XXX.1.3

jinak oproti Orijenu je to hooodně kvalitou dolů. stačí porovnat složení.

Orijen: Čerstvé kuřecí maso, kuřecí moučka (nízký obsah popela), krůtí moučka, červenohnědé brambory vařené v páře, severští síhové ulovení ve volné přírodě, kuřecí tuk, celá čerstvá vejce, moučka z lososa, olej z lososa a ančoviček, tapiok, kuřecí výtažek, slunečnicový olej, lněný olej, Atlantské řasy, v páře vařená mrkev, špenát, hrách a rajčata, na slunci sušená vojtěška, jablečná vláknina, semeno jitrocele (psyllium), extrakt z rozmarýnu, kořen čekanky, lopuchu a proskurníku (FOS), extrakt z kvasnic (MOS), glukosami HCl, brusinky, černý rybíz, L-karnitin, semeno fenyklu, květ heřmánku, ostropestřec mariánský, ptačinec, saturejka zahradní, chondroitin sulfát.

mrkněte i na tyto značky: N&D grain free cat, Oliver´s, Calibra cat, Nutram cat, Nativia cat, Nutra Gold, Bento Kronen, Meowing Heads, Canine Caviar, Taste of the wild feline, FirstMate, Artemis feline, Acana, Applaws, Arden Grange , Visán Optima

- jsou cenově srovnané a co kvalita x cena jsou to fajn granule. Jsou samozřejmě další značky, ale tam mi hodně vycházelo kvalita x cena dost mimo (dost obilné, apod. na tu "luxusní" cenu).

25.1.2014 15:28
momi

XXX.XXX.92.130

lavacca napsal(a):
Drůbeží masová moučka, kukuřice, pšenice, ječmen, škvarky moučka, krmiva z kukuřičného lepku, živočišný tuk, masová moučka, živočišné bílkoviny (hydrolyzované), dužnina z cukrové řepy (cukr odstraněn), lněné semínko, chlorid sodný, pivovarské kvasnice (sušené), lososový olej, sušená vejce, slunečnicový olej

takže maso jen na 1. místě a pak až na 7.místě? K čemu mají být kočce škvarky? Vidím 3 obiloviny + další obilné složky.

No, za ty prachy se dají sehnat lepší granule (např. Brit premium a Brit Care a Brit Carnilove cat, Chicopee, ANF feline, Bardog Cat, Josera, Happy cat, Feline Perfection, K-9 feline, Iams,..)

Ehm... podle mě je lepší než Mera Cat taky ONTARIO. Je to kadaské krmivo...;)

25.1.2014 16:27
ali.zachari

XXX.XXX.106.94

Ok, mate pravdu. Nakonec jsem objednala Taste of the Wild.
http://www.granule.cz/granule-pro-kocky/taste-of-the-wild-pro-kocky/.
Tak snad to byla dobra volba :)

25.1.2014 20:34
lavacca

XXX.XXX.1.3

momi napsal(a):
Ehm... podle mě je lepší než Mera Cat taky ONTARIO. Je to kadaské krmivo...;)

za a) je to kanadské krmení

za b) paní má rozpočet jiný, takže jsem levnější krmení neuváděla

za c) Pokud se zamyslíme nad tím, že stojí stejně či i méně než český Brit a přitom sem museli Ontario dovézt (takže se tím zvýšila cena), je škoda nekoupit české krmení a nemít tak kvalitnější krmení.

26.1.2014 05:51
momi

XXX.XXX.92.130

lavacca napsal(a):
za a) je to kanadské krmení

za b) paní má rozpočet jiný, takže jsem levnější krmení neuváděla

za c) Pokud se zamyslíme nad tím, že stojí stejně či i méně než český Brit a přitom sem museli Ontario dovézt (takže se tím zvýšila cena), je škoda nekoupit české krmení a nemít tak kvalitnější krmení.

Nějak moc jsem nepochopila Vaší odpověď, ale podle mě je Ontario taková zlatá střední cesta. A když už je to podle Vás špatný, tak se podívejte na složení Whiskasu a zjistíte, že Ontario není žádný blaf.

26.1.2014 10:08
dejna

XXX.XXX.26.250

lavacca napsal(a):

No tak Chicopee má děsný složení: Kukuřice, drůbeží moučka, pšeničná mouka, kukuřičný gluten, živočišný tuk, vepřová moučka, rybí moučka, pšenice, ječmen, moučka z jater, chlorid draslíku, sodík, čekanka, kvasnice. To je ještě horší než ten Mera cat. smajlík To už je lepší Míca: hovězí maso a produkty hovězího původu (min.35%), rýže, pšenice, kukuřice, drůbeží tuk, rybí tuk, kvasnice, cukrovkové řízky sušené, minerální látky. Ale to je jedno, na tyhle lowend granule se asi zadavatelka neptala. Za dobrou cenu a kvalitní jsou podle mě Porta21, ten poměr kvalita /cena jiné neporazí.

Porta 21 Feline Finest Adult Cat, 75 Kč za kg
složení: mleté drůbeží maso, mleté ryby, hnědá rýže, kuřecí tuk, mletý ječmen, mletý oves, řízečky z cukrové řepy (zbavené cukru), ančovičkové a sardinkové maso, na slunci sušená alfalfa (luzerne), sušené pivní kvasnice, lněná semínka, přírodní kuřecí příchuť, sušené vejce, sůl, chlorid draselný, rajčatový protlak, Choline Chloride, taurin, brusinky, prášek z Juka Schiddigera, výtažek z rozmarýnu, směs bylinek 2% stávající z: tymianu, máty peprné, kopřivy, hladkého jilmu, kvassie hořké

http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/porta21_biokrmivo/170759. V porovnání se všemi zde zmíněnými granulemi nebe a dudy.

Porta 21 Feline Finest Sensible - Grain Free, 90 Kč za kg:
složení: mleté drůbeží maso (64%), sušené brambory, čerstvé kuřecí maso (9,15%), kuřecí tuk, řízečky z cukrové řepy (zbavené cukru), sušené pivní kvasnice, celulóza, MOS (Mannan-Oligosacharidy), FOS (Fructooligosaccharid), sušené brusinky,extrakt ze zeleného čaje.

http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/porta21_biokrmivo/170758

Porta 21 Feline Finest Cats Heaven , 100 Kč za kg:
složení: mleté kuřecí maso (41%), kuřecí maso (20,53%), brambory, kuřecí tuk, sušené pivní kvasnice, řepná dužina (zbavena cukru), minerální látky, celulóza, MOS (Mannan-Oligosacharidy), FOS (Fructooligosacharidye), brusinky (0,04%), výtažek ze zeleného čaje(0,01%), glukosamin, chondroitinsulfat.

http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/porta21_biokrmivo/357425

27.1.2014 16:44
lavacca

XXX.XXX.1.3

dejna napsal(a):
No tak Chicopee má děsný složení: Kukuřice, drůbeží moučka, pšeničná mouka, kukuřičný gluten, živočišný tuk, vepřová moučka, rybí moučka, pšenice, ječmen, moučka z jater, chlorid draslíku, sodík, čekanka, kvasnice. To je ještě horší než ten Mera cat. smajlík To už je lepší Míca: hovězí maso a produkty hovězího původu (min.35%), rýže, pšenice, kukuřice, drůbeží tuk, rybí tuk, kvasnice, cukrovkové řízky sušené, minerální látky. Ale to je jedno, na tyhle lowend granule se asi zadavatelka neptala. Za dobrou cenu a kvalitní jsou podle mě Porta21, ten poměr kvalita /cena jiné neporazí.

Porta 21 Feline Finest Adult Cat, 75 Kč za kg
složení: mleté drůbeží maso, mleté ryby, hnědá rýže, kuřecí tuk, mletý ječmen, mletý oves, řízečky z cukrové řepy (zbavené cukru), ančovičkové a sardinkové maso, na slunci sušená alfalfa (luzerne), sušené pivní kvasnice, lněná semínka, přírodní kuřecí příchuť, sušené vejce, sůl, chlorid draselný, rajčatový protlak, Choline Chloride, taurin, brusinky, prášek z Juka Schiddigera, výtažek z rozmarýnu, směs bylinek 2% stávající z: tymianu, máty peprné, kopřivy, hladkého jilmu, kvassie hořké

http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/porta21_biokrmivo/170759. V porovnání se všemi zde zmíněnými granulemi nebe a dudy.

Porta 21 Feline Finest Sensible - Grain Free, 90 Kč za kg:
složení: mleté drůbeží maso (64%), sušené brambory, čerstvé kuřecí maso (9,15%), kuřecí tuk, řízečky z cukrové řepy (zbavené cukru), sušené pivní kvasnice, celulóza, MOS (Mannan-Oligosacharidy), FOS (Fructooligosaccharid), sušené brusinky,extrakt ze zeleného čaje.

http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/porta21_biokrmivo/170758

Porta 21 Feline Finest Cats Heaven , 100 Kč za kg:
složení: mleté kuřecí maso (41%), kuřecí maso (20,53%), brambory, kuřecí tuk, sušené pivní kvasnice, řepná dužina (zbavena cukru), minerální látky, celulóza, MOS (Mannan-Oligosacharidy), FOS (Fructooligosacharidye), brusinky (0,04%), výtažek ze zeleného čaje(0,01%), glukosamin, chondroitinsulfat.

http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/porta21_biokrmivo/357425

Ono záleží u toho Chicoppe na druhu - např. Chicopee Dry Adult Seafood má dobré složení, viz :

Kuřecí maso, kukuřičný gluten, živočišný tuk (konzervován směsí tokoferolů a vitaminu E), rybí maso, bílkovinný hydrolizát, játra, chlorid draselný, extrakt z čekanky, kvasnice

nebo i Chicopee lamb & rice: jehněčí moučka( min. 13,7 % ), rýže (min. 13,7 % ), drůbeží moučka, kukuřice, kukuřičný lepek, drůbeží tuk, ječmen, pšenice, pšeničná mouka, rybí moučka, protein hydrolyzáty, lněné semínko, sušená vejce, sušené řepné řízky, sušené pivovarské kvasnice, chlorid draselný, Yucca - Prášek ( min. 0,14 % ), výtažek z kvasnic, čekanka - prášek ( inulin 0,10 % ), hexametafosfát sodný

Ale uznávám, že jsou i lepší značky, samozřejmě. smajlík

27.1.2014 16:51
lavacca

XXX.XXX.1.3

momi napsal(a):
Nějak moc jsem nepochopila Vaší odpověď, ale podle mě je Ontario taková zlatá střední cesta. A když už je to podle Vás špatný, tak se podívejte na složení Whiskasu a zjistíte, že Ontario není žádný blaf.

Tak znova - Brit a Ontario sežene člověk za stejnou cenu. Akorát u Britu platí obsah, kdežto u Ontaria obsah + dovoz Kanady. Už pochopila?

A nebýt toho, že jsme ti to Ontario doporučili na nemoderce, tak krmíš ještě teď tím Whiskasem, tak nevím, co tady ze sebe děláš takovou odbornici na granule. smajlík Navíc nikdo neřekl, že je Ontario na úrovni obilných hnusů jako je Whiskas, apod.

27.1.2014 16:53
lavacca

XXX.XXX.1.3

Osobně bych to co do kvality seřadila takto:

Míca, Dibaq, Ontario, Eminent, Catmix, Bozita feline, Brit premium a Brit Care a Brit Carnilove cat, ANF feline, Bardog Cat, Josera, Happy cat, Feline Perfection, K-9 feline, Iams, N&D grain free cat, Oliver´s, Calibra cat, Nutram cat, Nativia cat, Nutra Gold, Bento Kronen, Meowing Heads, Canine Caviar, Taste of the wild feline, FirstMate, Porta 21 Feline, Artemis feline, Acana, Applaws, Arden Grange , Visán Optima

28.1.2014 15:49
momi

XXX.XXX.92.130

lavacca napsal(a):
Tak znova - Brit a Ontario sežene člověk za stejnou cenu. Akorát u Britu platí obsah, kdežto u Ontaria obsah + dovoz Kanady. Už pochopila?

A nebýt toho, že jsme ti to Ontario doporučili na nemoderce, tak krmíš ještě teď tím Whiskasem, tak nevím, co tady ze sebe děláš takovou odbornici na granule. smajlík Navíc nikdo neřekl, že je Ontario na úrovni obilných hnusů jako je Whiskas, apod.

Mimochodem, kočku už nějakou dobu (myslím půl roku) krmím Britem a Ontariem. Na nemoderce jste mi Ontario vůbec nedoporučovali, já jsem si ho sama našla a vyzkoušela. A ty povídačky na nemoderce o granulích už dávno skončily, jestli jste si nevšimla. Už jsou asi rok staré. Už tam vůbec nechodím, vždy si jen něco přečtu a už tam raději nic nepíšu, protože vy to PRÝ nemáte rádi. Já si raději budu povídat tady na moderované diskuzi s normalníma lidma, kteří mi umí alespoň normálně odpovědět.

28.1.2014 16:41
lavacca

XXX.XXX.1.3

momi napsal(a):
Mimochodem, kočku už nějakou dobu (myslím půl roku) krmím Britem a Ontariem. Na nemoderce jste mi Ontario vůbec nedoporučovali, já jsem si ho sama našla a vyzkoušela. A ty povídačky na nemoderce o granulích už dávno skončily, jestli jste si nevšimla. Už jsou asi rok staré. Už tam vůbec nechodím, vždy si jen něco přečtu a už tam raději nic nepíšu, protože vy to PRÝ nemáte rádi. Já si raději budu povídat tady na moderované diskuzi s normalníma lidma, kteří mi umí alespoň normálně odpovědět.

Osobně jsem ti tam to Ontario psala, mimo jiné i toho Brita, ale jinak dobrý....

28.1.2014 18:06
dejna

XXX.XXX.26.250

momi napsal(a):

Teď chodíš vyzvídat na modrýho kocoura, viď? smajlík http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=4978&sid=0e289c8c8c3907f6c5b9949e944394c1

28.1.2014 18:08
momi

XXX.XXX.92.130

lavacca napsal(a):
Osobně jsem ti tam to Ontario psala, mimo jiné i toho Brita, ale jinak dobrý....

No tak toho Brita jste mi doporučila, ale Ontario jsem si každopádně našla sama.

19.6.2015 20:11
Dondi

XXX.XXX.252.144

Dobrý den, a co tahle řada od Mera: Wahre Liebe? Naše kočiny je milují skoro všechny.
Třeba tyhle pro Vybíravé gurmány mají:
Komponenty „krocan a losos“ jsou použity v sušené formě. Celkový podíl masa resp. ryb odpovídá 70 % původně čerstvého masa.
Skvělé jsou i pro Lupiče a četníky, Malé objevitele...
Nejsem odborník, RC bych jim nikdy nekoupila, ale tyto mi přijdou kvalitní...

19.6.2015 20:37
lavacca

XXX.XXX.164.49

Dondi napsal(a):
Dobrý den, a co tahle řada od Mera: Wahre Liebe? Naše kočiny je milují skoro všechny.
Třeba tyhle pro Vybíravé gurmány mají:
Komponenty „krocan a losos“ jsou použity v sušené formě. Celkový podíl masa resp. ryb odpovídá 70 % původně čerstvého masa.
Skvělé jsou i pro Lupiče a četníky, Malé objevitele...
Nejsem odborník, RC bych jim nikdy nekoupila, ale tyto mi přijdou kvalitní...

Abych přímo ohodnotila ty "Mera Cat Wahre Liebe pro vybíravé gurmány":

Rýže (32%), moučka z krůtího masa (28%), lososový prášek (10%), sádlo, kukuřičný lepek, řepné kousky (2,5%), vlákna celulózy (2%), lněná semínka (1,5%), lososový olej (1,4%), živočišné bílkoviny (hydrolyzované), slunečnicový olej (0,9%), chlorid sodný, pivní kvasnice, prášek z čekanky (0,3%, bohatý na inulin), sušená vejce, jogurtový prášek (0,2%), prášek z lesního ovoce (0,1%), kvasnicový extrakt (0,04%, bohatý na ß-glukany), moučka z květů aksamitníku (0,03%, bohaté na lutein), prášek z Yucca schidigera.

-) takže obsah masa 28+10 = 38% a zbytek je co? Rýže je ok, ale nač do toho cpát kukuřičný lepek?!? Sádlo dá kočce jako co krm tuku navíc? živočišné bílkoviny - to je co? kuře? a co z něj? pařáty?křídla? peří?

Suma sumárum za cenu těhle granulí (Cena 150, - za kilo při koupi 4 kg balení, při koupi 8 kg teda 136, -/kg ) máte už velmi kvalitní bezobilné granule. O tom, že další receptury obsahují rovnou celou kukuřici a pšenici, ani nemluvím.

Pokud chcete něco přímo ze zoohitu, tak Porta 21 Grain free (ty dalš receptury už nic moc, tahle je jediná bezobilná) nebo Applaws, Taste of the Wild či Acana.

20.6.2015 18:09
Dondi

XXX.XXX.252.144

lavacca napsal(a):
Abych přímo ohodnotila ty "Mera Cat Wahre Liebe pro vybíravé gurmány":

Rýže (32%), moučka z krůtího masa (28%), lososový prášek (10%), sádlo, kukuřičný lepek, řepné kousky (2,5%), vlákna celulózy (2%), lněná semínka (1,5%), lososový olej (1,4%), živočišné bílkoviny (hydrolyzované), slunečnicový olej (0,9%), chlorid sodný, pivní kvasnice, prášek z čekanky (0,3%, bohatý na inulin), sušená vejce, jogurtový prášek (0,2%), prášek z lesního ovoce (0,1%), kvasnicový extrakt (0,04%, bohatý na ß-glukany), moučka z květů aksamitníku (0,03%, bohaté na lutein), prášek z Yucca schidigera.

-) takže obsah masa 28+10 = 38% a zbytek je co? Rýže je ok, ale nač do toho cpát kukuřičný lepek?!? Sádlo dá kočce jako co krm tuku navíc? živočišné bílkoviny - to je co? kuře? a co z něj? pařáty?křídla? peří?

Suma sumárum za cenu těhle granulí (Cena 150, - za kilo při koupi 4 kg balení, při koupi 8 kg teda 136, -/kg ) máte už velmi kvalitní bezobilné granule. O tom, že další receptury obsahují rovnou celou kukuřici a pšenici, ani nemluvím.

Pokud chcete něco přímo ze zoohitu, tak Porta 21 Grain free (ty dalš receptury už nic moc, tahle je jediná bezobilná) nebo Applaws, Taste of the Wild či Acana.

Moc děkuji za reakci a musím říct, že čumím na drát ... Tak špatné jsem to opravdu nečekala. V těch krásných barevných popiscích (mimochodem i na krásném obalu...) píšou úplně jiné věci a já to takhle do hloubky neumím rozluštit. Samozřejmě, že jsem si přečetla, že jsou tam obiloviny, ale vzhledem k deklarovanému obsahu masa v čerstvém stavu - na který jsem se já nachytala - mi to nepřišlo až tak hrozné... Ale tohle je fakt zklamání..
Já se snažím naše čtyři kočiny krmit kvalitně - fakt jsem je už mučila vším bezobilným, co se dá sehnat, čili nejen Applaws a TOTW a Acana, ale i Orijen, First Mate, Artemis... Ale nic moc - chcípli by hlady, být jen na tom... Pak jsem zkoušela i Greenwoods - taky ze Zoohitu - deklarují jako Grain free - ale ta varianta Turkey & Rice - ta šla pár dní a pak do kopru. Měli jsme i Purizon, Feringa, GranataPet s krevetami či kachnou - taky snad vše bez obilovin, ale úspěch nula... Všechno se pokazilo, když jsme našli naši milovanou kočičku, bylo jí jen 5 týdnů, tak jsme kolem ní skákali jako kolem mimča a koupila jsem ve Zverimexu RC Baby Cat a pak Kitten. Poté jsme zjistili, že kočiny milujeme a pořídili jsme ještě Ragdolla a za půl roku birmy - holku a klučíka. Teďka jsou všichni v rozmezí 1 - 1,5 roku. A doma stále musí být "nějaká kotěcí varianta", nejvíce bohužel milují ty zatracené RC Kitten . Nechci je už kupovat, ale vždy nakonec podlehnu. I když teď jsem právě myslela, že jim je definitivně vyženu z hlavy granulemi Wahre Liebe - o kterých jsem doufala, že jsou OK. Na kočinách nechci absolutně šetřit, jsou jako moje děti. Ale co s nimi? i když jim ten děsný Royal míchám s něčím lepším, tak to třídí jako holoubkové v Popelce. Upřímně jediné, co jsem nezkoušela je ta Porta 21. Tak asi učiním poslední pokus... A ještě prosím - jsou ty Wahre Liebe opravdu tak moc špatné - horší než Royal Canin? To bych totiž asi nepřežila ...

20.6.2015 19:31
joanne.s

XXX.XXX.49.76

Dondi napsal(a):
Moc děkuji za reakci a musím říct, že čumím na drát ... Tak špatné jsem to opravdu nečekala. V těch krásných barevných popiscích (mimochodem i na krásném obalu...) píšou úplně jiné věci a já to takhle do hloubky neumím rozluštit. Samozřejmě, že jsem si přečetla, že jsou tam obiloviny, ale vzhledem k deklarovanému obsahu masa v čerstvém stavu - na který jsem se já nachytala - mi to nepřišlo až tak hrozné... Ale tohle je fakt zklamání..
Já se snažím naše čtyři kočiny krmit kvalitně - fakt jsem je už mučila vším bezobilným, co se dá sehnat, čili nejen Applaws a TOTW a Acana, ale i Orijen, First Mate, Artemis... Ale nic moc - chcípli by hlady, být jen na tom... Pak jsem zkoušela i Greenwoods - taky ze Zoohitu - deklarují jako Grain free - ale ta varianta Turkey & Rice - ta šla pár dní a pak do kopru. Měli jsme i Purizon, Feringa, GranataPet s krevetami či kachnou - taky snad vše bez obilovin, ale úspěch nula... Všechno se pokazilo, když jsme našli naši milovanou kočičku, bylo jí jen 5 týdnů, tak jsme kolem ní skákali jako kolem mimča a koupila jsem ve Zverimexu RC Baby Cat a pak Kitten. Poté jsme zjistili, že kočiny milujeme a pořídili jsme ještě Ragdolla a za půl roku birmy - holku a klučíka. Teďka jsou všichni v rozmezí 1 - 1,5 roku. A doma stále musí být "nějaká kotěcí varianta", nejvíce bohužel milují ty zatracené RC Kitten . Nechci je už kupovat, ale vždy nakonec podlehnu. I když teď jsem právě myslela, že jim je definitivně vyženu z hlavy granulemi Wahre Liebe - o kterých jsem doufala, že jsou OK. Na kočinách nechci absolutně šetřit, jsou jako moje děti. Ale co s nimi? i když jim ten děsný Royal míchám s něčím lepším, tak to třídí jako holoubkové v Popelce. Upřímně jediné, co jsem nezkoušela je ta Porta 21. Tak asi učiním poslední pokus... A ještě prosím - jsou ty Wahre Liebe opravdu tak moc špatné - horší než Royal Canin? To bych totiž asi nepřežila ...

RC jsou prima ochucené, nedivím se, že oproti nim neobstojí žádné granule. jsou až návykové bohužel.
osobně doporučuji vysadit úplně,
pokud nechtějí jiné granule, nenuťte je. Krmte masem, případně opravdu kvalitními masovými konzervičkami.
Wahre liebe se mně osobně taky nelíbí, když koukám na složení. Vám v tom složení nevadí, že tam je kukuřice /špatně stravitelná pro kočku/ a sádlo, a docela vysoko ve složení?
nicméně vás trošku potěším. RC mají složení horší. plno obilí a používají rakovinotvorné antioxidanty.

20.6.2015 19:34
joanne.s

XXX.XXX.49.76

Jinak míchání granulí je technika pozvolného přechodu na novou značku. Pokud nejde o přechod granulí na jinou značku, granule určo "neřeďte".

21.6.2015 16:31
fikovnice

XXX.XXX.11.32

Dondi napsal(a):

Tak to máte teda pěkné gurmány...smajlík. Já úplně náhodně objednala u ZOOHITU právě "Greenwoods" - malá balení, ale několik příchutí. Kupovala jsem něco jiného a šlo mi jen o to navýšit cenu, abych měla dopravu zdarma, a to bylo úplné šílenství...takže i když mi to zde někdo tuším pohaněl, tak jsou na cestě další Greenwoods plus na zkoušku Purizon.
Jj, kočky bývají mlsné jak kozy...:-D.

21.6.2015 17:45
Dondi

XXX.XXX.252.144

Jj, mám ty potvůrky strašně rozmazlený. Nikdy jsme kočiny neměli, jenom pejska, o kterého jsme bohužel po 13ti letech přišli a teďka máme takovou "kočičárnu" Začlo to nalezenou kočinkou, té jsme pořídili brášku ragdolla a neuteklo ani půl roku a už jsme jeli pro birmu a přijeli se dvěma. Ale jsou to všechno miláčkové a jsou strašně hodní. Jsem s nimi v přírodě na chatě, protože pracuji z domova a jsou moc šťastní, vylítaní a spokojení. Teda až na ten dlabanec. Tak jsem se na sebe zlobila, že jim stále ustupuji a podlézavě stále předkládám Royal Canin, že jsem ráno načala odkládaný pytel First Mate se slibem - nic jiného nedostanete, rošťáci! Jsem zvědavá, jak dlouho mi to vydrží.. Jinak myslím, že Greenwoods jsou OK, ono úplně ta bezobilná krmiva, já nevím, mě to skoro přijde jako přísná dieta u člověka... Chci pro ně to nejlepší, ale nějakou zlatou střední cestu, aby byli zdraví a šťastní. Zkrátka granulkami Greenwoods nic nezkazíte a Purizonem už vůbec ne, ten je super "de-luxe". Moji miláčkové mě s ním ovšem poslali k šípku, jak s kuřecí, tak i s rybí variantou

21.6.2015 18:05
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Střídejte všechny, nezabije je to.

21.6.2015 19:17
lavacca

XXX.XXX.164.49

Dondi napsal(a):

RC jsou ještě horší.. to aspoň pro uklidnění. :)

Ono je to jasné - RC x beobilné granule jsou něco jako pro děti čokoláda x ovoce. Taky si radši nacpou do pusy tu čokoládu...

Tu Portu zkuste. Brala si ji ode mě známá pro svoji zmlsanou bengálku, která odmítla i TOTW a fakt ji chutnají, že od té doby kupuje jen ty Porty. Předtím byla právě na RC.

21.6.2015 19:26
jlem

XXX.XXX.86.143

Taky bych střídala, mám doma vždy několik druhů granulí a kočce je normálně střídám, Orijen Regional red s Orijenem kuřecím a k tomu mám rybí Purizon, nikdy žádné trávicí problémy nebyly.
Akorád jsem překvapená, že kočky dávají přednost nekvalitnímu krmivu před kvalitním. My když jsme koťátko kupovali, tak jsem tomu za mák nerozuměla a koupila při cestě pro kočičku Brit care malé balení a k tomu Friskies granule na střídání a když jsem jí doma nasypala Brit, tak ho jedla krásně a večer jsem jí dala jako změnu ten Friskies a toho se ani nedotkla, ten jsem pak celý musela věnovat kamarádce, které je jedno, čím kočky krmí. Ale chci říct, že moje kočka hned poznala kvalitu. A pak jsem to začala víc studovat a přešli jsme z Britu Care na ten Orijen a Purizon, ale do budoucna toho vyzkouším i víc, bezobilného, mám ráda, když má kočka pestrou stravu, tj. maso, kapičky, granule, dávám občas tvaroh, pak kupuju takovou tu tekutou pochoutku, po tom se může utlouct, prostě asi by to krmení mělo být pestré než jen jeden druh granulí.

21.6.2015 20:12
fikovnice

XXX.XXX.99.69

jlem napsal(a):
Taky bych střídala, mám doma vždy několik druhů granulí a kočce je normálně střídám, Orijen Regional red s Orijenem kuřecím a k tomu mám rybí Purizon, nikdy žádné trávicí problémy nebyly.
Akorád jsem překvapená, že kočky dávají přednost nekvalitnímu krmivu před kvalitním. My když jsme koťátko kupovali, tak jsem tomu za mák nerozuměla a koupila při cestě pro kočičku Brit care malé balení a k tomu Friskies granule na střídání a když jsem jí doma nasypala Brit, tak ho jedla krásně a večer jsem jí dala jako změnu ten Friskies a toho se ani nedotkla, ten jsem pak celý musela věnovat kamarádce, které je jedno, čím kočky krmí. Ale chci říct, že moje kočka hned poznala kvalitu. A pak jsem to začala víc studovat a přešli jsme z Britu Care na ten Orijen a Purizon, ale do budoucna toho vyzkouším i víc, bezobilného, mám ráda, když má kočka pestrou stravu, tj. maso, kapičky, granule, dávám občas tvaroh, pak kupuju takovou tu tekutou pochoutku, po tom se může utlouct, prostě asi by to krmení mělo být pestré než jen jeden druh granulí.

"Akorád jsem překvapená, že kočky dávají přednost nekvalitnímu krmivu před kvalitním..."

To dělá spousta koček, i moji kocouři. Je to tím, že ta nekvalitní krmiva jsou více dochucovaná, tj. rozumějte: více slaná, kořeněná, apod. Už to tu probíhalo mnohokrát - analogie s lidskou stravou - např. dobrá (ale nezdravá) pizza vs. např. syrová zelenina... Já osobně také raději sáhnu po té pizze než po té zelenině .

21.6.2015 20:16
Dondi

XXX.XXX.252.144

Ano, tužím se, zkouším, lákám, improvizuji a samozřejmě stále nakupuji . Naštěstí máme moc hodnou sousedku, která chodí za opuštěnými kočičkami a díky naší "šlechtě" nikoliv s Whiskasem, ale s tím nejlepším, co je na trhu...

21.6.2015 20:44
jlem

XXX.XXX.86.143

Jasně, máte pravdu, já taky nesahám po zelenině, ale radši kafčo s dortíkem, to bych si nikdy neodřekla. Ale u těch granulí a kapsiček: když čichám k tomu nekvalitnímu krmivu, tak to dost smrdí, ale když jsem poprvé koupila ten Orijen, tak mě překvapilo, jak krásně voněl, ale to i ten Brit, kdežto ten Friskies páchnul. Kamarádka mi ukázala pytel Whiskasu, který jim koupili rodiče a to taky dost smrdělo a navíc to bylo nepřirozeně barevné, já si myslím, že i těm kočkám musí víc chutnat ty kvalitní krmiva. Ale RC neznám, ten možná bude těm kočkám vonět, jestli je dobře ochucený.
Já se přiznám, že jsem za toto fórum vděčná, už jsem tu našla tolik cenných rad nejen kolem stravy, bez toho kdoví, čím bych Micku krmila. A dokonce i moje kamarádka, která mi připadá fakt inteligentní, tak mi narovinu řekla (není to ta, co krmí tím Whiskasem), že by jí nenapadlo, že Whiskas je nekvalitní, že kdyby měla kočku, že by to považovala za nejlepší, když to říkaj v té reklamě, takže věřím, že spoustu lidí kupuje ten Whiskas proto, že si myslí, že je to TOP . Taktéž mám u nás známou, co má kočku a doposud krmila Whiskasem a když jsem jí promluvila do duše, že to není to pravé, tak mě poprosila, zda bych jí neobjednala vzorky Orijenu, tak jsem jí je spolu se svým novým balením objednala a její kočka prý byla nadšená, tak mám radost.

22.6.2015 10:02
fikovnice

XXX.XXX.99.69

jlem napsal(a):
Jasně, máte pravdu, já taky nesahám po zelenině, ale radši kafčo s dortíkem, to bych si nikdy neodřekla. Ale u těch granulí a kapsiček: když čichám k tomu nekvalitnímu krmivu, tak to dost smrdí, ale když jsem poprvé koupila ten Orijen, tak mě překvapilo, jak krásně voněl, ale to i ten Brit, kdežto ten Friskies páchnul. Kamarádka mi ukázala pytel Whiskasu, který jim koupili rodiče a to taky dost smrdělo a navíc to bylo nepřirozeně barevné, já si myslím, že i těm kočkám musí víc chutnat ty kvalitní krmiva. Ale RC neznám, ten možná bude těm kočkám vonět, jestli je dobře ochucený.
Já se přiznám, že jsem za toto fórum vděčná, už jsem tu našla tolik cenných rad nejen kolem stravy, bez toho kdoví, čím bych Micku krmila. A dokonce i moje kamarádka, která mi připadá fakt inteligentní, tak mi narovinu řekla (není to ta, co krmí tím Whiskasem), že by jí nenapadlo, že Whiskas je nekvalitní, že kdyby měla kočku, že by to považovala za nejlepší, když to říkaj v té reklamě, takže věřím, že spoustu lidí kupuje ten Whiskas proto, že si myslí, že je to TOP . Taktéž mám u nás známou, co má kočku a doposud krmila Whiskasem a když jsem jí promluvila do duše, že to není to pravé, tak mě poprosila, zda bych jí neobjednala vzorky Orijenu, tak jsem jí je spolu se svým novým balením objednala a její kočka prý byla nadšená, tak mám radost.

"A dokonce i moje kamarádka, která mi připadá fakt inteligentní, tak mi narovinu řekla (není to ta, co krmí tím Whiskasem), že by jí nenapadlo, že Whiskas je nekvalitní, že kdyby měla kočku, že by to považovala za nejlepší, když to říkaj v té reklamě, takže věřím, že spoustu lidí kupuje ten Whiskas proto, že si myslí, že je to TOP."

No jo, já to tu zrovna nedávno psala. Že bohaté firmy díky dobrému PR a mediální masáži totálně oblbnou lidi (viz "Kočky by kupovaly Whiskas!" ). Myslím, že kdyby se udělal průzkum někde na ulici či v obchoďáku, tak by možná většina lidí třeba zrovna ten Whiskas považovala za TOP krmivo. Mimochodem já prozřela také díky iFAUNĚ, i když asi větším dílem kvůli úmrtí minulého kocourka. Zemřel (byl uspán) v hrozném stavu na selhání ledvin, a tehdy mi vetka řekla, že se na tom podepsalo krmení. Ufackovala bych se... Na druhou stranu byl to venkovský - vlastně chalupový - kocour, nekastrovaný, a dožil se asi 12 let, což právě u venkovního kocoura není málo... Teď ty svoje dva bytové kocoury se snažím krmit zdravěji, na prvním místě se snažím pro ně mít syrové maso...
A také je fajn, že tento web objevuje čím dál tím více lidí, a nepíšeme si tu jen tři jak tomu donedávna bylo .

22.6.2015 10:24
jlem

XXX.XXX.86.143

Jo, taky si myslím, že je to super web plný zkušených lidí, co ta zvířata chovají několik let. To já jsem totální začátečník s jednou kočičkou.
To je mi líto, toho Vašeho kocourka,12 let je dobrý věk, ale škoda ho. Když jsem to četla, tak jsem šťastná, že krmím od kotěte kvalitně. I když bohužel to syrové maso jí nejede, holt je to kočka granulová, kapsičky máme Brit, ty jí celkem jedou. A zkoušela jsem i vařit, ale totální fiasko s hovězím. Zkusím postupně zavádět syrové maso, holt nic jiného nedostane, když to nesní. Mám ještě zásoby krmného masa v mrazáku.
A kolik máte teď kočiček?

22.6.2015 12:03
Dondi

XXX.XXX.252.144

lavacca napsal(a):
RC jsou ještě horší.. to aspoň pro uklidnění. :)

Ono je to jasné - RC x beobilné granule jsou něco jako pro děti čokoláda x ovoce. Taky si radši nacpou do pusy tu čokoládu...

Tu Portu zkuste. Brala si ji ode mě známá pro svoji zmlsanou bengálku, která odmítla i TOTW a fakt ji chutnají, že od té doby kupuje jen ty Porty. Předtím byla právě na RC.

Mohu se ještě zeptat k té Portě: Mám vzít tu klasickou zelenou, tj. Porta 21 Feline Finest Sensible grain free, nebo nějakou tu holistickou: Porta 21 Holistic, dokonce koukám, že mají i Porta 21 Feline Finest Cats Heaven (dobré recenze) a také tam píší, že je to bez obilovin, i když to není vypíchnuté v názvu...
Jinak naši měli rádi i Regal (bez obilovin), ale ten kotěcí, u nás je vůbec problém (a to máme mladé velké kočky) s dospěláckýma granulema, moc je nechtějí - když koupím nějakou kvalitní značku ve verzi Adult, tak jsme většinou skončili... Zas na druhou stranu např. FirstMate či TOTW, kde to výrobci nerozlišují, se jednoho krásného dne přejedly a byl taky konec...
A ještě k předchozímu příspěvku - taky jsem moc ráda za tento web, protože jsem po "roce a něco" chovatelství zjistila, že mi v žádném obchodě neporadí a informace načerpané z internetu si nedokážu sama vždy správně "přeložit" - třebas ta zmýlená u granulí Wahre Liebe - i když to pořád beru tak, že masa tam je celkem dost a jediným hrozným obilím kukuřice, která je snad zase menší zlo než pšenice :)... A to bylo radosti, že mi to baští. Od včera máme načnuté FirstMate, tak chodím "přepočítávat" kolik granulek ubylo, ale žádná sláva. Naši se bohužel nenají ani masa, ke kapsičkám a konzervám se hrnou, ale tím to končí - povrtají se v tom a jde to venkovním kočinám... Konzervy Bozita v Tetra Packu, Feringa bez obilí, TOTW přímo nenávidí, ale krmit Miamor filets nebo Shiny Cat 4 velké kočky je dost drahá sranda a Ragdoll už sám o sobě (jak říkají chovatelé) je spíš granulkový. Navíc nesnášejí to "mleté" a filety jsou děsně drahé. Vařené maso ani náhodou, syrové též než - u nás bez problémů můžete zapomenout dát nákup s masem obratem do lednice - nic se nestane (nikdo mi to nevěří...). Zato šunčičku, to by mohli - všichni jsou ochotní pro tu od kosti vražit

22.6.2015 12:19
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Dondi: jestli chcete dobrou masovou konzervu, ale velkou /tudíž ekonomičtější/ určitě zkuste Cosma. mají je jen na zoohit.cz, ale jsou velmi dobré. Poměr kvalita/cena je super.
Podle me i kocoura jsou jak shiny/doporučuji tuňákovou příchuť, u nás nejoblíbenější. Pak ještě kuřecí.

Animonda Carny je taky fajn, ale jen pro kočky, co jsou ochotné žrat paštiku. U nás s paštikou nepochodím a prý to není žádná výjimka.

Jinak co se týče dobrých značek granulí, které se přejedly. Osobně doporučuji vybrat značek pár různých, třeba tři, a granule střídat, klidně krmím tři čtyři značky postupně za rok, a kočce se nepřejedly, i když koupím velký pytel 6 kg.

22.6.2015 12:27
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Dondi ještě jednou: tohle je top

http://www.zoohit.cz/shop/kocky/konzervy/cosma/cosma_thai/315747

Cosma thai chutnají kočce nejvíc. Cosma original je ještě levnější, prostě není tak dobře ochucená. Zejména sardinková kočce moc nejede /ačkoliv sardinky pro lidi sežere klidně/

Složení mají ale super obě řady, a i na pohled vypadá otevřená konzerva jak tuňák kousky pro lidi, nádhera.

22.6.2015 12:29
jlem

XXX.XXX.86.143

To já Vám věřím, že můžete zapomenout dát nákup do ledničky, u nás se totiž taky nic nestane. Naše kočka jí dost málo, hlavně granule a v ostatním se též povrtá. A až bude velká, tak taky kapsičky kupovat nebudu, zatím jo, protože váží 3,2 kg, takže stačí na den 1 kapsa a granulky, ale kdyby vážila víc, tak už se ty kapsy dost prodraží. Já vím, že nejlepší je krmit syrovým masem, ale jak je to naučit? Ono to chce asi vydržet a nedat nic, jako je to s dětma, jiný nebude a stav se na hlavu . Holt u nás i u Vás vítězí granulky.

22.6.2015 12:34
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já mám kočku dospělou a dávám taky jednu kapsičku denně. půlku ráno, půlku večer. Má to rád, ale zároveň celou nesežere, a pak mu oschne a to už on nechce vůbec.. takhle je spokojen on i má peněženka.
A hlady nestrádá, po celý den má k dispozici podle mě kvalitní granule /Orijen, Go natural, Acana nebo Annamaet grain free/.

22.6.2015 12:37
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ještě s tím povrtáním se v kapsičce. Dříve to tak kocourek taky dělal. Zlepšilo se to, když jsem mu ponělikrát kapsičku nedala vůbec a měl jen granule. Plus taky s věkem se mu stravovací návyky ustálily, zvykl si na tu kombinaci granule a kapsička.
Jinak doporučuji do každé kapsičky přidat cca dvě velké lžíce vody. Kočce to lépe šmakuje, dostane do sebe více vody a pomaleji kapsička osychá. To se mi fakt velmi osvědčilo, nemám to ze své hlavy ale též z nějakých chovatelských stránek.

22.6.2015 12:49
jlem

XXX.XXX.86.143

Souhlasím, přesně tak to dělám,1/2 ráno a 1/2 večer, někdy jen 1/2 za den a druhý den 1/2. Někdy bohužel kočička nesní ani tu půlku kapsičky.
Jsem ráda, že to máme stejně, protože se mi zdálo, že půlka kapsičky ráno je dost málo a pořád jsem si dělala starosti, jestli to není příliš málo a teď vím, že asi není.

22.6.2015 12:54
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Pokud má kočička kromě toho k dispozici i granule, tak není.

někdo krmí jenom granulemi.

22.6.2015 12:56
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jinak doporučuji střídat i vícero výrobců kapsiček dokola, nejen příchutě, i výrobce.

Brit care mi taky kočka žere, ale střídám s Shiny Cat, Cosma thai/original, Animonda vom feinsten Select.

22.6.2015 13:02
Dondi

XXX.XXX.252.144

joanne.s napsal(a):
Dondi: jestli chcete dobrou masovou konzervu, ale velkou /tudíž ekonomičtější/ určitě zkuste Cosma. mají je jen na zoohit.cz, ale jsou velmi dobré. Poměr kvalita/cena je super.
Podle me i kocoura jsou jak shiny/doporučuji tuňákovou příchuť, u nás nejoblíbenější. Pak ještě kuřecí.

Animonda Carny je taky fajn, ale jen pro kočky, co jsou ochotné žrat paštiku. U nás s paštikou nepochodím a prý to není žádná výjimka.

Jinak co se týče dobrých značek granulí, které se přejedly. Osobně doporučuji vybrat značek pár různých, třeba tři, a granule střídat, klidně krmím tři čtyři značky postupně za rok, a kočce se nepřejedly, i když koupím velký pytel 6 kg.

Joanne.s: Vy jste naprosto úžasná a já teďka tak upřímně směju (nebo nevím, jestli spíš nebrečet...) - vypadá to, že jsem k Vám chodila "do učení", a to poctivě a dokonce jsem dávala pozor, ale výsledek je u mě v pravdě žalostný!
Zoohit mám fakt ráda a nakupuji tam pravidelně :). Takže Cosma konzervy známe, ale "ouvej" - ono je nám to asi nějak moc zdravé, moc bez chuti, moc suché... (Trik níže popsaný - přidat vodu - ano, to je moje oblíbená disciplína kvůli našemu ragdollovi Gabimu - ten vychlemtá ten tekutý obsah a na maso kašle, i kdyby tam byl bůh ví jaký zázrak). Takže pravidlo číslo jedna - ano ředíme poctivě (někomu více, někomu méně). Birmičkám stačí přidat takový ten maltózový či jiný ochucovač v pytlíčku (Miamor, Vitacraft), naše milovaná obyčejná kočička zase spíš jen tak, jak to je z kapsičky či konzervičky. Ale všichni svorně - musejí to být kousky - vlákna masa. Jinak to považují, že jsem se pomátla na rozumu, co jim to dávám. Mám ještě 6 konzerv Feringa (naprosto grain free a ty do nich nacpu, i kdyby se měli zbláznit - smíchám to s něčím jedlým - já jim dám, že "fašírku" nebudou...). Přitom "paštiku" - opravdu takto nazvanou - mají birmy "výjimečně" rády - ty maličké od Gourmetu (já vím, je to srágora) - jenom jako mlsku.
Takže ke konzervám - příště objednám Cosma Thai. Brali jsme nature či original, nebo jak se to nazývá, na Thai se mi zdály horší reference, ale zkusím je!

Pokud jde o ty granule, tak se obávám, že střídám až moc... Naše kočiny mají stabilně nasypáno minimálně 3-4 druhy granulí (nějaké základní, co baští a pak dále ty, co "testuji"). Prostě mají čtyři mističky a každé granulky jiné. Některé zůstávají, (bohužel zrovna ten RC ), některé se mění, když neuspějí a nastupují nové - to je u nás nejčastější disciplína a přiznávám se, že mi docházejí výrobci i nápady . Pytle kupuji maximálně 2,3 kg (TOTW), více se u nás nikdy bez vyhození nebo darování nespotřebovalo... Něco dělám zcela evidentně špatně... Ale trávení mají všechny OK a vitální jsou až až :).

22.6.2015 13:09
Dondi

XXX.XXX.252.144

jlem napsal(a):
Souhlasím, přesně tak to dělám,1/2 ráno a 1/2 večer, někdy jen 1/2 za den a druhý den 1/2. Někdy bohužel kočička nesní ani tu půlku kapsičky.
Jsem ráda, že to máme stejně, protože se mi zdálo, že půlka kapsičky ráno je dost málo a pořád jsem si dělala starosti, jestli to není příliš málo a teď vím, že asi není.

Taky dávám ráno 1/2 kapsičky a večer 1/2 kapsičky (protože mají k dispozici granule celý den).
Ale i při takovém šetření jsou to pro čtyři kočiny 4 kapsičky za den (dám jim to ráda, ale zároveň zaplať pán bůh, že se nasytí granulemi, birmy mají přes 4,5 kila, ragdoll přes 6 kilo, to bychom kapsičkami nenakrmili...

22.6.2015 13:09
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ano, kocourkovi ty zelené Cosma original taky zas tak nejely, už kupuji jen výjimečně pár kousků. A už nikdy makrelové a sardinkové. Zrovna tak nežere Brit care pražma,

zato tuňákové miluje. I kuřecí má rád.

jinak mně osobně se zdá, že Cosma original /zelené/ konzervy jsou takové sušší. Sušší než Cosma thai.
Jinak doporučuji vyzkoušet Cosma thai nejen konzervy, ale i kapsičky á 100g. ačkoliv stejná řada jak konzerva, kocourek to má ještě radši, nevím proč. asi jsou ještě méně suché.

22.6.2015 13:10
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ještě existuje přírodní řada Cosma, ta je celkem novinková, Cosma nature nebo natural.
Tu jsem nezkoušela, připadá mi už hodně drahá.

22.6.2015 14:32
Dondi

XXX.XXX.252.144

joanne.s napsal(a):
Ano, kocourkovi ty zelené Cosma original taky zas tak nejely, už kupuji jen výjimečně pár kousků. A už nikdy makrelové a sardinkové. Zrovna tak nežere Brit care pražma,

zato tuňákové miluje. I kuřecí má rád.

jinak mně osobně se zdá, že Cosma original /zelené/ konzervy jsou takové sušší. Sušší než Cosma thai.
Jinak doporučuji vyzkoušet Cosma thai nejen konzervy, ale i kapsičky á 100g. ačkoliv stejná řada jak konzerva, kocourek to má ještě radši, nevím proč. asi jsou ještě méně suché.

Konzervičky Thai koupím tedy teď v další objednávce a doufám, že opravdu nebudou tak "suché" jako ty zelené - jsem ráda, že jsem neměla šálení smyslů. A Thai kapsičky mám z poslední objednávky, zkusím je tedy dnes večer, zatím jsem je neotevřela, tak snad mě s tím nepošlou do háje

22.6.2015 14:37
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Mně přijdou Cosma thai kapsy stejně mokré jako konzervičky Shiny Cat.
A ty kocourek miluje. Obzvlášť poslední příchut z kamenné prodejny Petcentra /zoohit tuto variantu nenabízí/ losos s dýní: po té se jen zaprášilo

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.6.2015 14:49

Dondi: abyste v tom nebyla tak sama, já vás potěším... Mám dva kocourky birmy, oba byli povedení jedlíci, ale ten jeden se nějak "zpovykal" a tolika krmení co jsem od února nakoupila, tím bych zajisté dlouhodobě uspokojila útulek o 20ti jedincích... Cosmu kapsičky dřív stravovali s nadšením. Ty zelené nechtěli. Jsou opravdu suché.

22.6.2015 15:11
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jinak mám negativní zkušenosti s poslední řadou Cosma, Glory. Ač je dražší, kocour vůbec nadšení nejevil, žral spíš aby mi udělal radost, a i tak nechal..

22.6.2015 19:22
fikovnice

XXX.XXX.99.69

jlem napsal(a):
Jo, taky si myslím, že je to super web plný zkušených lidí, co ta zvířata chovají několik let. To já jsem totální začátečník s jednou kočičkou.
To je mi líto, toho Vašeho kocourka,12 let je dobrý věk, ale škoda ho. Když jsem to četla, tak jsem šťastná, že krmím od kotěte kvalitně. I když bohužel to syrové maso jí nejede, holt je to kočka granulová, kapsičky máme Brit, ty jí celkem jedou. A zkoušela jsem i vařit, ale totální fiasko s hovězím. Zkusím postupně zavádět syrové maso, holt nic jiného nedostane, když to nesní. Mám ještě zásoby krmného masa v mrazáku.
A kolik máte teď kočiček?

Já mám teď dva kocoury - oba útulkáče. Staršímu teď začalo táhnout na 3.rok a mlaďas (jak mu někdy říkámsmajlík ) bude mít v srpnu rok. Ale věk není přesný, protože to jsou oba kocouři zachránění z hrozných podmínek a přesné datum narození se neví.
Já začátečnice nejsem, jsou to moji již několikátí kocouři, ale třeba stran složení granulí se rozhodně za odbornici nepovažuji ...
Nejvíce ale opravdu doporučuji to syrové maso (vyjde Vás to i nejlevněji) a hlavně to chce opravdu trpělivě vyzkoušet všechny druhy mas. Nezapomněla jste na rybí maso? Už si připadám jak pitomec, že pořád píšu to stejné . Ale fakt je to tak, že pomalu co kočka, to jiná chuť na jídlo a druh jídla. I moji kocouři jsou v něčem hodně rozdílní. Ale shodnu se s Vámi v tom hovězím - to mi odmítají oba, přitom patří mezi nejdoporučovanější... Takže u nás vede syrové vepřové a staršímu kocourovi kupuji filé. Zapomněla jsem, že jsem u nich moc nepochodila ani s drůbežím a na občas a střídmě doporučované vnitřnosti se tváří asi tak: "Cos nám to koupila za šlichtu, no abych Ti udělal radost, tak si tak 2 nebo 3 kousky vezmu!"

22.6.2015 19:24
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Dondi napsal(a):
Mohu se ještě zeptat k té Portě: Mám vzít tu klasickou zelenou, tj. Porta 21 Feline Finest Sensible grain free, nebo nějakou tu holistickou: Porta 21 Holistic, dokonce koukám, že mají i Porta 21 Feline Finest Cats Heaven (dobré recenze) a také tam píší, že je to bez obilovin, i když to není vypíchnuté v názvu...
Jinak naši měli rádi i Regal (bez obilovin), ale ten kotěcí, u nás je vůbec problém (a to máme mladé velké kočky) s dospěláckýma granulema, moc je nechtějí - když koupím nějakou kvalitní značku ve verzi Adult, tak jsme většinou skončili... Zas na druhou stranu např. FirstMate či TOTW, kde to výrobci nerozlišují, se jednoho krásného dne přejedly a byl taky konec...
A ještě k předchozímu příspěvku - taky jsem moc ráda za tento web, protože jsem po "roce a něco" chovatelství zjistila, že mi v žádném obchodě neporadí a informace načerpané z internetu si nedokážu sama vždy správně "přeložit" - třebas ta zmýlená u granulí Wahre Liebe - i když to pořád beru tak, že masa tam je celkem dost a jediným hrozným obilím kukuřice, která je snad zase menší zlo než pšenice :)... A to bylo radosti, že mi to baští. Od včera máme načnuté FirstMate, tak chodím "přepočítávat" kolik granulek ubylo, ale žádná sláva. Naši se bohužel nenají ani masa, ke kapsičkám a konzervám se hrnou, ale tím to končí - povrtají se v tom a jde to venkovním kočinám... Konzervy Bozita v Tetra Packu, Feringa bez obilí, TOTW přímo nenávidí, ale krmit Miamor filets nebo Shiny Cat 4 velké kočky je dost drahá sranda a Ragdoll už sám o sobě (jak říkají chovatelé) je spíš granulkový. Navíc nesnášejí to "mleté" a filety jsou děsně drahé. Vařené maso ani náhodou, syrové též než - u nás bez problémů můžete zapomenout dát nákup s masem obratem do lednice - nic se nestane (nikdo mi to nevěří...). Zato šunčičku, to by mohli - všichni jsou ochotní pro tu od kosti vražit

"A ještě k předchozímu příspěvku - taky jsem moc ráda za tento web, protože jsem po "roce a něco" chovatelství zjistila, že mi v žádném obchodě neporadí..."

Souhlasím s Vámi! Byla jsem až zděšena, když jsem musela dělat osvětu v našem zveráči a když se mě zeptali:"Ono vážně krmivo Whiskas není kvalitní?" Děs a hrůza!

22.6.2015 19:27
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):

U nás zajímavost: Shiny nechutnají téměř vůbec ani jednomu, Carny tak trochu uzobnou...
Takže asi půjdu do té Cosmy, tu ještě neznáme... !

22.6.2015 19:31
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Dondi napsal(a):
Joanne.s: Vy jste naprosto úžasná a já teďka tak upřímně směju (nebo nevím, jestli spíš nebrečet...) - vypadá to, že jsem k Vám chodila "do učení", a to poctivě a dokonce jsem dávala pozor, ale výsledek je u mě v pravdě žalostný!
Zoohit mám fakt ráda a nakupuji tam pravidelně :). Takže Cosma konzervy známe, ale "ouvej" - ono je nám to asi nějak moc zdravé, moc bez chuti, moc suché... (Trik níže popsaný - přidat vodu - ano, to je moje oblíbená disciplína kvůli našemu ragdollovi Gabimu - ten vychlemtá ten tekutý obsah a na maso kašle, i kdyby tam byl bůh ví jaký zázrak). Takže pravidlo číslo jedna - ano ředíme poctivě (někomu více, někomu méně). Birmičkám stačí přidat takový ten maltózový či jiný ochucovač v pytlíčku (Miamor, Vitacraft), naše milovaná obyčejná kočička zase spíš jen tak, jak to je z kapsičky či konzervičky. Ale všichni svorně - musejí to být kousky - vlákna masa. Jinak to považují, že jsem se pomátla na rozumu, co jim to dávám. Mám ještě 6 konzerv Feringa (naprosto grain free a ty do nich nacpu, i kdyby se měli zbláznit - smíchám to s něčím jedlým - já jim dám, že "fašírku" nebudou...). Přitom "paštiku" - opravdu takto nazvanou - mají birmy "výjimečně" rády - ty maličké od Gourmetu (já vím, je to srágora) - jenom jako mlsku.
Takže ke konzervám - příště objednám Cosma Thai. Brali jsme nature či original, nebo jak se to nazývá, na Thai se mi zdály horší reference, ale zkusím je!

Pokud jde o ty granule, tak se obávám, že střídám až moc... Naše kočiny mají stabilně nasypáno minimálně 3-4 druhy granulí (nějaké základní, co baští a pak dále ty, co "testuji"). Prostě mají čtyři mističky a každé granulky jiné. Některé zůstávají, (bohužel zrovna ten RC ), některé se mění, když neuspějí a nastupují nové - to je u nás nejčastější disciplína a přiznávám se, že mi docházejí výrobci i nápady . Pytle kupuji maximálně 2,3 kg (TOTW), více se u nás nikdy bez vyhození nebo darování nespotřebovalo... Něco dělám zcela evidentně špatně... Ale trávení mají všechny OK a vitální jsou až až :).

"Birmičkám stačí přidat takový ten maltózový či jiný ochucovač v pytlíčku (Miamor, Vitacraft),..."

Toto neznám, ty ochucovače. Co přesně to prosím Vás je? Není to něco nezdravého? A dá se to koupit i v kamenných obchodech?

22.6.2015 21:10
lavacca

XXX.XXX.164.49

Myslela jsem přímo ty zelené Porta 21 Grain Free. Ty ostatní už nějaké to obilí obsahují, co si pamatuju, jak jsem to tak pročítala...ale nakonec jsem zakotvila u Brit Care I´m, (ta nová řada) + občas na prostřeídání ber ještě TOTW canyon river.

Co se týče krmení masem - u nás nejvíc chutná syrové vepřové a hovězí (to hlavně droby, ale samo i svalovina), pak mají rády ryby (Vetamix - kapr a sumeček; mořské ryby syrové nechtějí - ale přitom granule mají nejradši rybí ?!? No, zkoušela jsem zatím lososa a tresku, ale možná je odradila ta malá zrnitost té mletiny? kdoví no..) a pak až kuřecí, atd. I já sama se jim snažím dávat spíš ty druhy mas, které nejsou v granulích, ať to mají pestré. :)

A každý jsme nějak začínali - u nás taky jedli před několika lety Whiskas a Friskies a myslela jsem si, jak dobře je krmíme - no, jen do doby než jsem otočila pytel a s hrůzou zjistila, co ten pytel obsahuje...pak jsme skočili na Brity a Ontario -) Profine -) Brit Care -) TOTW, Porta 21 Grain Free, Brit Carnilove /ten je nějak neoslovil/ a teď jsme zakotvili u Brit Care I´m - zatím jsme měli kitten, sunny (losos), lilly (jehněčí), chystám se objednat ty zvěřinové, ať to mají pestré. :)

A co se týče toho krmení jinou značkou - to není o tom, že kočce dáte vedle sebe x misek a ať si vybere - kočky jsou v tomhle konzervativní a prostě budou jíst ty, co doposud. To chce cíleně začít postupně vmíchávat. A navyšovat množství nových granulí a ubírat ty stávající. Já osobně běžně míchám do sebe 2 druhy granulí - např. teď mají mix Brit Care I´m s jehněčím a do toho vmíchané rybí TOTW. A vždy jak kupuju nový pytel, tak postupně vmíchávám do těch stávajících. Tak se mi zatím ani jednou nestalo, že by kočky odešly od misky znechuceně pryč.

No a k slavnému RC - to si dovezla kočka s sebou a taky jsme ji to přeučili. Opět metodou postupného vmíchávání těch lepších granulí. Ono ty RC totiž hrozně voní - to je celý fór, proč to kočky tak rády jedí, že jsou víc ochucené. A na to výrobce vsází - ochutím to = kočka to bude ráda jíst a majitel to bude kupovat, aby kočička byla spokojená.

23.6.2015 07:29
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Taky bych kočkám rozhodně nenechala několik misek s granulemi.
Když končí pytel a mám jinou značku, prostě míchám, asi 7 dní, a postupně snižuju poměr starých granulí a navyšuji počet nových.

Jinak se mi osvědčilo na granule používat odměrku, a ne je jen tak sypat z pytle /kvůli přehledu, kolik kočka sežere třeba za den/.

23.6.2015 10:15
Dondi

XXX.XXX.252.144

fikovnice napsal(a):
"A ještě k předchozímu příspěvku - taky jsem moc ráda za tento web, protože jsem po "roce a něco" chovatelství zjistila, že mi v žádném obchodě neporadí..."

Souhlasím s Vámi! Byla jsem až zděšena, když jsem musela dělat osvětu v našem zveráči a když se mě zeptali:"Ono vážně krmivo Whiskas není kvalitní?" Děs a hrůza!

Tak to je přesně ono a člověk si musí pomoci sám, případně najít takovýto parádní web! Moje první návštěva Happy Zoo byla velmi zajímavá - našli jsme maličkou kočičku, chceme si jí nechat, už jí máme naočkovanou, co jí máme dát, zatím papá kapsičky Whiskas junior (a prodavačka omdlela...). Ale konec toho nákupu je ještě smutnější. Odcházela jsem poučena, co je to Whiskas za hrůzu a nesla jsem si plnou tašky další hrůzy, které se do dnešního dne nemohu zbavit - kotěcí kapsičky a granulky Royal Canin - tehdy Baby Cat, nyní Kitten

23.6.2015 10:26
Dondi

XXX.XXX.252.144

fikovnice napsal(a):
"Birmičkám stačí přidat takový ten maltózový či jiný ochucovač v pytlíčku (Miamor, Vitacraft),..."

Toto neznám, ty ochucovače. Co přesně to prosím Vás je? Není to něco nezdravého? A dá se to koupit i v kamenných obchodech?

Tak nevím, jestli to budu umět vložit. Snad to nic špatného není. Může se to podávat jako pamlsek, já tím "zpoživateňuji kapsičky": Níže popis, zkusím vložit i obrázky. Ten Miamor zatím jen na Zoohitu (hlavně kvůli bezoárům ho beru), Vitacraft normálně v obchodě (i třeba Kaufland).

Vitacraft Cat Liquid - Snack kuře/taurin.Doplňkové krmivo pro kočky. (Mají více příchutí). stojí to dost 5 ks cca 60 Kč tuším - takový dlouhý hubený pytlíček po 15 g. Mezi 4 kočky dělím dva.

Akceptace kočkami je 98%. Bez barviv, umělých příchutí a dochucovadel.

Složení: maso a masné deriváty (4% kuřecí maso), rostlinné deriváty, oleje a tuky, mléko a produkty z mléka.

Jakostní znaky: 88,7% vlhkost,3,5% proteiny,2,7% tuky,1% popela,0,5% vláknina,200mg/kg taurin.

Tady je ten Miamor:

Přednosti Miamor Cat Snack Multibox 24 x 15 g:

•speciální krém proti smotkům chlupů v trávicím traktu jako doplněk stravy pro všechny kočky
•dvě lahodné varianty: Sladový krém a Sladový sýr
•se sladovými výtažky a cennými balastními látkami
•podporuje trávení: podporuje přirozené vylučování spolknutých chlupů
•bez cukru a barviv
•s taurinem pro zdravé srdce a ostrý zrak

Složení:
Sladový krém:
maso a vedlejší živočišné produkty, vedlejší rostlinné produkty (např.10% slad,4% balastní látky), mléko a mléčné výrobky.
Sladový sýr:
maso a vedlejší živočišné produkty, vedlejší rostlinné produkty (např.10% slad), mléko a mléčné výrobky (4% sýr).
Přídatné látky:
nutriční látky:
taurin (200mg/kg).

23.6.2015 10:39
Dondi

XXX.XXX.252.144

To lavacca:

Tak tohle páchám též a bála jsem, že je to hodně špatná metoda (jak píšete - jak já taky přimíchávám k RC zdravější granulky):

A co se týče toho krmení jinou značkou - to není o tom, že kočce dáte vedle sebe x misek a ať si vybere - kočky jsou v tomhle konzervativní a prostě budou jíst ty, co doposud. To chce cíleně začít postupně vmíchávat. A navyšovat množství nových granulí a ubírat ty stávající. Já osobně běžně míchám do sebe 2 druhy granulí - např. teď mají mix Brit Care I´m s jehněčím a do toho vmíchané rybí TOTW. A vždy jak kupuju nový pytel, tak postupně vmíchávám do těch stávajících. Tak se mi zatím ani jednou nestalo, že by kočky odešly od misky znechuceně pryč.

No a k slavnému RC - to si dovezla kočka s sebou a taky jsme ji to přeučili. Opět metodou postupného vmíchávání těch lepších granulí. Ono ty RC totiž hrozně voní - to je celý fór, proč to kočky tak rády jedí, že jsou víc ochucené. A na to výrobce vsází - ochutím to = kočka to bude ráda jíst a majitel to bude kupovat, aby kočička byla spokojená.

Ale je to k vzteku, přesně jak píšete - kočiny stále nejvíc žerou z té, kde je RC, případě z těch, kde mají Wahre Liebe, nechce se mi to obratem vyhodit, nepřijdou mi až tak strašně, i když mě samozřejmě kvalitou zklamali... K tomu mají Feringu a Greenwoods a nyní i Fist Mate (nezájem o nic...).
Dají si namíchaný RC (předpokládám, že to ty potvory přebírají) a Wahre Liebe - to jim tam nechávám, aby nepadli hlady. Nic jiného by pro ně nemuselo existovat. Jednu dobu jsem aplikovala lososový olej v postřikovači, ale ani ťuk - vůbec ne to nepřilákalo.

Vyzkouším 100% tu zelenou Portu 21 a přemýšlím o tom Brit I ´m - zde je hodně chválen. Akorát že naši žádný Brit nechtěli ani ochutnat (jedině tak kapsičku...).

23.6.2015 12:29
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ale je to k vzteku, přesně jak píšete - kočiny stále nejvíc žerou z té, kde je RC, případě z těch, kde mají Wahre Liebe, nechce se mi to obratem vyhodit, nepřijdou mi až tak strašně, i když mě samozřejmě kvalitou zklamali...

pro dondi: já bych je taky nevyhazovala. všechny druhy jmenovaných granulí bych klidně dokrmila, postupně. Doporučuji ale dodržet max dva druhy naráz, a to ještě namíchané v jedné misce.

Akorát jedny bych nabídla venkovním kočkám bez domova nebo odnesla do útulku, tam budou nadšení. Jsou to RC. Mají opravdu škodlivou konzervaci/antioxidanty, tak proto.
Nic nedejte na fakt, že je kočky mají nejradši. Jsou velmi dobře dochucené.

http://jakubdvorak.blog.idnes.cz/c/33187/Test-Kocky-by-kupovaly-Whiskas-a-co-Vy.html

zábavný, ale i poučný článečeksmajlík

23.6.2015 13:30
Dondi

XXX.XXX.252.144

joanne.s napsal(a):
Ale je to k vzteku, přesně jak píšete - kočiny stále nejvíc žerou z té, kde je RC, případě z těch, kde mají Wahre Liebe, nechce se mi to obratem vyhodit, nepřijdou mi až tak strašně, i když mě samozřejmě kvalitou zklamali...

pro dondi: já bych je taky nevyhazovala. všechny druhy jmenovaných granulí bych klidně dokrmila, postupně. Doporučuji ale dodržet max dva druhy naráz, a to ještě namíchané v jedné misce.

Akorát jedny bych nabídla venkovním kočkám bez domova nebo odnesla do útulku, tam budou nadšení. Jsou to RC. Mají opravdu škodlivou konzervaci/antioxidanty, tak proto.

http://jakubdvorak.blog.idnes.cz/c/33187/Test-Kocky-by-kupovaly-Whiskas-a-co-Vy.html

Moc děkuji za odkaz, určitě přelouskám, hned jak budu mít chvilku. A moc ráda to vytisknu a dám přečíst sousedce, která je naprostý "zvířemil" jak pejsků, tak kočiček, ale nemá rozum, hlídá norskou lesní a teďka i sibiřskou od syna (má je v létě tady na chatě, jako já svou smečku) a oni kupují jen a zásadně RC v 10 kg baleních! Jdou z toho na mě mrákoty...
Já nemám žádné přebytky RC, jak jsem psala, kupuji (asi jsem pitomá) jen malá balení, aby jim to stále "vonělo"... A bohužel, venkovní kočiny krmíme obyčejnými konzervami, protože ty venkovní potvory granule "neumí" - ani předem namočené, ani smíchané s konzervou. Ráno je pak "odsekáváme od misek...

23.6.2015 13:36
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Dondi: to není odborný článek o granulích.
Je to tak zábavně psané, laický test, kterak jeden majitel kočky ochutnával různé běžně dostupné značky granulí, mezi nimi i RC.

23.6.2015 13:41
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Venkovní granule neumí?
smajlík)
ale umí. Ale mají radši konzervičky. Sedím v práci s kolegyní, která má taky obyčejné kočky venkovní, domů se chodí jen nažrat.
a na granule se moc netváří. Mnohem raději konzervu, klidně obyčejnou.
Jednu dobu kvůli tomu večer ani nechodily domů, ale nažrat se k sousedce.

Jinak na granule velmi doporučuji pořídit veliký kontejner hermeticky uzavřený. I po 4 měsících tak jsou stále křupavé a chutnají jako čerstvé. Pak můžete koupit klidně šestikilovku.

23.6.2015 14:03
Dondi

XXX.XXX.252.144

joanne.s napsal(a):
Venkovní granule neumí?
smajlík)
ale umí. Ale mají radši konzervičky. Sedím v práci s kolegyní, která má taky obyčejné kočky venkovní, domů se chodí jen nažrat.
a na granule se moc netváří. Mnohem raději konzervu, klidně obyčejnou.
Jednu dobu kvůli tomu večer ani nechodily domů, ale nažrat se k sousedce.

Jinak na granule velmi doporučuji pořídit veliký kontejner hermeticky uzavřený. I po 4 měsících tak jsou stále křupavé a chutnají jako čerstvé. Pak můžete koupit klidně šestikilovku.

No a dovedete si představit, že mi tam ti chudáci "bezdomáči" nechali na dešti FirstMate, nebo upražit na slunci TOTW a já se nervovala, že jsou hlady! To jsou tedy pacholci! A důkladně to oblízali, když to měli s konzervou a granule zůstaly... Jde na mě depka...No já jim to večer spočítám - takových zbytků potřebuji, aby zdlábli...
Jinak granulky pečlivě zavírám, nejsem žádný flink, to nebojte. Pořádně vymačkám vzduch a když je suchý zip, tak dám ještě několik kolíčků nebo svorek. Velké balení jsem zatím nebrala, protože "nejsme ustálení" - tedy kromě RC a to nemíním tolerovat . Takže v těch našich zkušebních "budete-nebudete" mi nevadí kupovat 400g -2,3 kg (to váží nejmenší balení TOTW). A ani to se celé nesnědlo... Birmičky jsou hodně kapsičkové a naše číňulka domácí s ragdollíkem to s těmi granulemi nezachrání. Kór když největší žravec - ragdoll - je největší bojovník za RC...A jdu si přečíst ten článek, aby se trochu pobavila

23.6.2015 19:20
lavacca

XXX.XXX.164.49

Dondi napsal(a):
No a dovedete si představit, že mi tam ti chudáci "bezdomáči" nechali na dešti FirstMate, nebo upražit na slunci TOTW a já se nervovala, že jsou hlady! To jsou tedy pacholci! A důkladně to oblízali, když to měli s konzervou a granule zůstaly... Jde na mě depka...No já jim to večer spočítám - takových zbytků potřebuji, aby zdlábli...
Jinak granulky pečlivě zavírám, nejsem žádný flink, to nebojte. Pořádně vymačkám vzduch a když je suchý zip, tak dám ještě několik kolíčků nebo svorek. Velké balení jsem zatím nebrala, protože "nejsme ustálení" - tedy kromě RC a to nemíním tolerovat . Takže v těch našich zkušebních "budete-nebudete" mi nevadí kupovat 400g -2,3 kg (to váží nejmenší balení TOTW). A ani to se celé nesnědlo... Birmičky jsou hodně kapsičkové a naše číňulka domácí s ragdollíkem to s těmi granulemi nezachrání. Kór když největší žravec - ragdoll - je největší bojovník za RC...A jdu si přečíst ten článek, aby se trochu pobavila

Přesně tak, míchat ideálně jen 2 druhy a klidně postupně obměňovat. Já to tak taky dělám, že namíchám postupně 2 do sebe a 1 nechávám dále a 2.změním. Tj. měla jsme pro čičiny kombinaci Brit Care I´m sunny (nebo jak - s lososem :) a TOTW. A pak jsem jim namíchala Brit Care I´m sunny s Brit Care I´m lilly sensitive (jehně). Jinak já to beru po těch 7,5 kg baleních a přesypávám si to do velkého barelu a pak mám ještě menší kyblík s víkem, ze kterého beru denně, abych neotvírala pořád i ten barel. A tak granule vydrží krásně voňavé a křupavé fakt dlouho. :) Krmíme hlavně masem, takže takhle mám granule většinou v tom barelu cca 3 měsíce. Jinak Brit Care I´m má i uzavíratelný pytlík na zip, takže se dá nechat i tak. :)

Jinak souhlasím s tím, že hladová kočky by granule snědla v mžiku. Je jasný, že když vědí, že z člověka vymámí kapsičku / konzervu, že si na ní počkají. Jsou to chytrá stvoření.

24.6.2015 08:11
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Dondi napsal(a):

V předchozím příspěvku jsem četla, že kupujete jen malá balení proto, aby jim to stále vonělo.
proto jsem poradila pořídit barel/kontejner na granule.

24.6.2015 08:57
Dondi

XXX.XXX.252.144

To joanne.s:
To ano, malé balení - aby jim to stále vonělo a bylo to čerstvé, dále že nevím, zda jim to bude chutnat, je s tím šikovná manipulace a skladování a cestování a navíc ta malá balení bývají i často v akci - jako ochutnávková - takže je to prostě kombinace vícero důvodů

28.6.2015 15:16
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Dondi napsal(a):
Tak nevím, jestli to budu umět vložit. Snad to nic špatného není. Může se to podávat jako pamlsek, já tím "zpoživateňuji kapsičky": Níže popis, zkusím vložit i obrázky. Ten Miamor zatím jen na Zoohitu (hlavně kvůli bezoárům ho beru), Vitacraft normálně v obchodě (i třeba Kaufland).

Vitacraft Cat Liquid - Snack kuře/taurin.Doplňkové krmivo pro kočky. (Mají více příchutí). stojí to dost 5 ks cca 60 Kč tuším - takový dlouhý hubený pytlíček po 15 g. Mezi 4 kočky dělím dva.

Akceptace kočkami je 98%. Bez barviv, umělých příchutí a dochucovadel.

Složení: maso a masné deriváty (4% kuřecí maso), rostlinné deriváty, oleje a tuky, mléko a produkty z mléka.

Jakostní znaky: 88,7% vlhkost,3,5% proteiny,2,7% tuky,1% popela,0,5% vláknina,200mg/kg taurin.

Tady je ten Miamor:

Přednosti Miamor Cat Snack Multibox 24 x 15 g:

•speciální krém proti smotkům chlupů v trávicím traktu jako doplněk stravy pro všechny kočky
•dvě lahodné varianty: Sladový krém a Sladový sýr
•se sladovými výtažky a cennými balastními látkami
•podporuje trávení: podporuje přirozené vylučování spolknutých chlupů
•bez cukru a barviv
•s taurinem pro zdravé srdce a ostrý zrak

Složení:
Sladový krém:
maso a vedlejší živočišné produkty, vedlejší rostlinné produkty (např.10% slad,4% balastní látky), mléko a mléčné výrobky.
Sladový sýr:
maso a vedlejší živočišné produkty, vedlejší rostlinné produkty (např.10% slad), mléko a mléčné výrobky (4% sýr).
Přídatné látky:
nutriční látky:
taurin (200mg/kg).

Jee, já to čtu až teď. Tak se zpožděním moc děkuji!

28.6.2015 15:53
saty

XXX.XXX.10.1

Dondi napsal(a):
Tak to je přesně ono a člověk si musí pomoci sám, případně najít takovýto parádní web! Moje první návštěva Happy Zoo byla velmi zajímavá - našli jsme maličkou kočičku, chceme si jí nechat, už jí máme naočkovanou, co jí máme dát, zatím papá kapsičky Whiskas junior (a prodavačka omdlela...). Ale konec toho nákupu je ještě smutnější. Odcházela jsem poučena, co je to Whiskas za hrůzu a nesla jsem si plnou tašky další hrůzy, které se do dnešního dne nemohu zbavit - kotěcí kapsičky a granulky Royal Canin - tehdy Baby Cat, nyní Kitten

První část návštěvy "prodavačka omdlela" znám a velmi dobře naposledy dneska ráno když na pokladně přistál prokletý pytel whiskas granulí... baba řeší co je nejlepší pro rybičky a kočku odbude tímto...
no poslechnout si to nechtěla
RC je taky průšvih problém je že na tom krámě není moc co doporučit jiného než brit care I´m protože rc hill´s a proplan prostě doporučit nezvládám, prostě mám morální blok :-D.

28.6.2015 18:08
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):

"Joanne", já si také přečetla ten blog na iDNES, je to sice fakt legračně napsáno, ale co říkáte tomu žalostnému výsledku, tj. jaké granule vůbec autor testoval a jaké pak u nich zvítězily? Je vidět, že lidi se pořád nechávají zmanipulovat jednak reklamami a druhak vety, kteří jsou zároveň dealery (slušným vetům se omlouvám) !

28.6.2015 18:11
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
První část návštěvy "prodavačka omdlela" znám a velmi dobře naposledy dneska ráno když na pokladně přistál prokletý pytel whiskas granulí... baba řeší co je nejlepší pro rybičky a kočku odbude tímto...
no poslechnout si to nechtěla
RC je taky průšvih problém je že na tom krámě není moc co doporučit jiného než brit care I´m protože rc hill´s a proplan prostě doporučit nezvládám, prostě mám morální blok :-D.

No jo, kéž by Vás takových bylo víc! A navíc ještě přesvědčit nadřízené, ať nakupují i to opravdu kvalitní zboží. Myslím, že by se našli lidi, kteří by si i v těch kamenných obchodech za lepší značku připlatili, obzvlášť pokud by to bylo doprovázeno osvětou jakou děláte třeba Vy.

28.6.2015 20:55
joanne.s

XXX.XXX.62.165

fikovnice napsal(a):
"Joanne", já si také přečetla ten blog na iDNES, je to sice fakt legračně napsáno, ale co říkáte tomu žalostnému výsledku, tj. jaké granule vůbec autor testoval a jaké pak u nich zvítězily? Je vidět, že lidi se pořád nechávají zmanipulovat jednak reklamami a druhak vety, kteří jsou zároveň dealery (slušným vetům se omlouvám) !

Fíkovničko, to opravdu není žádný test. autor z legrace sám ochutnal několik marketovek a RC jednoznačně zvítězily v chutnosti. Proto jsem ten odkaz sem dala. Ne jako opravdový test granulí, ale že z něj pěkně vykukuje, proč RC kočky upřednostňují a nechtějí jinak, prostě je to velmi dobrě navoněné a ochucené, návyková dobrůtka.

28.6.2015 21:00
saty

XXX.XXX.10.2

fikovnice napsal(a):
No jo, kéž by Vás takových bylo víc! A navíc ještě přesvědčit nadřízené, ať nakupují i to opravdu kvalitní zboží. Myslím, že by se našli lidi, kteří by si i v těch kamenných obchodech za lepší značku připlatili, obzvlášť pokud by to bylo doprovázeno osvětou jakou děláte třeba Vy.

Víc nás nebude jelikož tato práce je trošičku o nervy.
Typu dotazy 2 minuty před zavíračkou "Máte krmení pro bonsaj?" "myslíte ty kytku/strom?" "Jo tak máte ho?" to musíte do zahradnictví tady jste v petshopu" "takže to nemáte?!" "ne nemáme krmení pro bonsaj"
Každopádně v této práci budu končit v nějaké dohledné době
Osvěta je fajn ale už mi to tu vážně "leze na mozek".

28.6.2015 21:03
joanne.s

XXX.XXX.62.165

Krmení pro bonsaj

29.6.2015 01:39
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Fíkovničko, to opravdu není žádný test. autor z legrace sám ochutnal několik marketovek a RC jednoznačně zvítězily v chutnosti. Proto jsem ten odkaz sem dala. Ne jako opravdový test granulí, ale že z něj pěkně vykukuje, proč RC kočky upřednostňují a nechtějí jinak, prostě je to velmi dobrě navoněné a ochucené, návyková dobrůtka.

Děkuji za krásné oslovení!
Já myslím, že jsem to pochopila, že jde o takový srandablog. Ale autor dle mě zjistil, že RC jsou nejchutnější a kdyby to ekonomicky zvládal, tak by je své kočce kupoval. Protože jim ale kočka baští i cosi levnějšího (už si nevybavuji co to bylo), tak závěr blogu je ten, že tedy budou krmit tím levnějším šrotem. Takže vím, že nešlo o test granulí, ale když si vezmete, že ten článek měl hodně vysokou karmu, tak si jej zřejmě přečetlo a přečtou tisícovky lidí...no a zas se třeba někdo nechá i takovýmto srandatestem ovlivnit. Takže já to myslela takto .

1.7.2015 22:41
Dondi

XXX.XXX.252.144

Ještě si dovolím vrátit se ke granulím Porta 21 Feline Finest Grain free (zelený pytel), protože v této diskuzi byly zmiňované jako bez obilné (souhlasím) a tudíž asi 100x lepší než něco nějaké Wahre Liebe od Mera (zmiňuji, abych úplně nevybočila z hlavního tématu této diskuze). Jala jsem se tedy už skutečně přistoupit k objednávce a začala na Zoohitu vyklikávat požadované zboží. Nejvíce mě překvapilo, že na Heuréce je jen "jediná" recenze na Porta 21, čekala bych jich víc - chtěla jsem se podívat, kde to všude mají, ale opravdu mě to vrátilo do Zoohitu. A tam přišel kámen úrazu - taky jsem rozklikla hodnocení a užasla jsem - nových hodnocení (mladších 1 roku) je tam pomálu, ale když už jsou, tak stojí "za to": Granule prý smrdí, tím pádem výkaly a tudíž záchodky též smrdí, z tlamiček smrdí, někdo po nich zvrací, někdo má vyrážku... A tím myslím kočinky, nikoliv páníčky srandisty, viz. odkaz na legrační blog výše
Tak teď už jsem v rozpacích, jestli je vzít, když jsem do nich zatím v záchvatu paniky zdravé výživy začala snad i celkem úspěšně futrovat: FirstMate Chicken Meal with Blueberries. Dříve měly docela rádi od této značky rybu, ale nyní to kuře celkem ujde. Ale koukám, že asi co kočka, toť jiné choutky na granulky...

2.7.2015 08:03
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Myslíte toto?

http://www.zoohit.cz/feedback/shop/kocky/granule/porta21_biokrmivo/504117

http://www.zoohit.cz/feedback/shop/kocky/granule/porta21_biokrmivo/170758

Nevím, kolikrát jste už na zoohit.cz nakupovala. Já asi desetkrát. Hodnocení produktu jsem nedala snad žádné, zoohit mě k tomu nijak nenutí.
Portu jsem žádnou nezkoušela, leč tady na ifauně už jsem několikrát narazila na zmínky o ní, a žádnou negativní si nevybavuji.

Holt Portu21 má v nabídce jen zoohit, tudíž recenze najdete jen tam. Ale mně osobě nepřipadají ani příliš negativní, ani mi jich málo nepřipadá.
Ovšem jak na základě složení, tak na základě přečtených hodnocení bych superchutné granule nečekala. Spíš poměrně zdravé, kvalitní složení a poměr cena kvalita super.

2.7.2015 08:53
Dondi

XXX.XXX.252.144

joanne.s napsal(a):
Myslíte toto?

http://www.zoohit.cz/feedback/shop/kocky/granule/porta21_biokrmivo/504117

http://www.zoohit.cz/feedback/shop/kocky/granule/porta21_biokrmivo/170758

Nevím, kolikrát jste už na zoohit.cz nakupovala. Já asi desetkrát. Hodnocení produktu jsem nedala snad žádné, zoohit mě k tomu nijak nenutí.
Portu jsem žádnou nezkoušela, leč tady na ifauně už jsem několikrát narazila na zmínky o ní, a žádnou negativní si nevybavuji.

Holt Portu21 má v nabídce jen zoohit, tudíž recenze najdete jen tam. Ale mně osobě nepřipadají ani příliš negativní, ani mi jich málo nepřipadá.
Ovšem jak na základě složení, tak na základě přečtených hodnocení bych superchutné granule nečekala. Spíš poměrně zdravé, kvalitní složení a poměr cena kvalita super.

Dobrý den, ano, filtrovala jsem jen to druhé hodnocení, kde je samotná zelená Porta 21 bez dárečků či pozorností, nebo jak to nazvat.
Já tedy hodnocení píši vždy (ač laik, ale nikoliv ve stylu chutná-nechutná, snažím se poctivě popsat složení), protože hodnocení chovatelů je to jediné, co se dá kolikrát na netu přečíst. Já jsem počítačový "bušič", ať žije školní průprava, tak to mám nabušeno během minutky, čas mi to nezabere. Dost mě třeba štve, proč prakticky nikdo nehodnotí First Mate - to ho nikdo nekupuje? Nebo Regal, Essential Food, Fromm Family ? Na ty se také nedá přečíst hodnocení - jedině takto v diskuzích a to mi strašně dlouho trvalo, než jsem takové weby objevila a je to docela časová hoňka.
na Ifauně jsou příspěvky skutečně bez vady, naprosto souhlasím!
Vyzkouším je, už jsem se rozhodla včera a mám je už "v košíku" - hrozně mi trvá, než udělám objednávku, kupuju jim vždycky různé blbůstky... Tak je to tak na dva dny...Zkrátka učiníme ten pokus a podám raport

2.7.2015 15:36

"Zapáchají", ale většina bezobilných granulí s podílem červeného masa má silné aroma. Podotýkám jen, že jsou tvrdší.

Pokud potřebujete více recenzí, zkuste mrknout ještě na stránky com:

http://www.zooplus.com/feedback/shop/cats/dry_cat_food/porta_21/feline_finest/170966

Osobně nejsem "jazykoman", ale hvězdičkám rozumím smajlík a sem tam nějakou recenzi hodím do překladače

2.7.2015 17:10
Dondi

XXX.XXX.252.144

To blazice:
Osobně nejsem "jazykoman", ale hvězdičkám rozumím smajlík a sem tam nějakou recenzi hodím do překladače
Hodnotím jako vynikající nápad, je vidět, že mi v tomto vedru nefunguje mozek - ať žije překladač Google - vůbec mě to nenapadlo!

Evča66

16.11.2015 21:04
Evča66

XXX.XXX.208.62

Ahoj, jen tip na opravdu dobré krmivo. Krmím kočičku od malička Purina ONE. Dělají spousty variant jak pro kočky doma, malé, kastrované... A kočička je vitální a má opravdu pěknou srst...

16.11.2015 22:12
saty

XXX.XXX.209.206

Evča66 napsal(a):
Ahoj, jen tip na opravdu dobré krmivo. Krmím kočičku od malička Purina ONE. Dělají spousty variant jak pro kočky doma, malé, kastrované... A kočička je vitální a má opravdu pěknou srst...

Purina ONE složením nic super tedy podle mého není. Navíc pokud krmivo pro kočky vlastní výrobce sušenek je něco špatně.

17.11.2015 10:09
lavacca

XXX.XXX.164.49

Evča66 napsal(a):

Za tu cenu seženete rozhodně kvalitnější krmení, které na rozdíl od Puriny One nevidělo maso jen z rychlíku.

18.11.2015 00:24
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Evča66 napsal(a):

Provozujete tímto reklamu?

22.9.2022 16:27

Nahlášeno. Nový porno příspěvek, aby bylo jasno. Ne reklama.

Přidejte reakci

Přidat smajlík