homnika
napsal(a):
Dobrý den, mám asi hloupý dotaz, tak se omlouvám, ale bojím se o mého Snížka. On špatně slyší. Může jestřáb napadnout kočku?
Děkuji za všechny odpovědi.
Jestřábové většinou po kočkách nejdou. Ale pokud se jedná a malé kotě, tak bych si na něj dávala pozor. A proč akorát Jestřáb? Létá kolem Vás? ... Jestli špatně slyší, tak bych si dávala pozor i na auta. Může přecházet přes cestu a neuslyší, že se k němu auto přibližuje. Máte bílou kočku?
homnika
napsal(a):
Dobrý den, mám asi hloupý dotaz, tak se omlouvám, ale bojím se o mého Snížka. On špatně slyší. Může jestřáb napadnout kočku?
Děkuji za všechny odpovědi.
Jsem na tom jako Vy - mám bílou kočku, která je úplně hluchá. Narodila se naší bílé kočce spolu se svojí bílou sestřičkou, která ale slyší a dnes žije v jiné rodině. Tuhle hluchou (říkáme jí Hluchavka) jsme si nechali. Je jí 7 měsíců a je docela malá. Už když se narodila, tak byla o třetinu menší než její sestřička. Nechali jsme ji vykastrovat, aby se netoulala za kocoury a taky, abychom neměli další Hluchavky (její matka už je taky vykastrovaná). Mám pocit, že ta hluchá kočka nějak ví, že má handicap - více se drží baráku, když jde někam dál, tak jen s ostatními kočkami a také se orientuje podle nich. Na silnici (tedy ZATÍM) neleze - doufám, že to jí vydrží, protože to je jediné nebezpečí i pro zdravou kočku - natož hluchou. Z dravců už strach nemám, lítají tady často (taky bydlíme skoro na samotě), ale žádnou kočku ještě nesebrali. Měla bych strach jen u úplně malého kotěte.
Jestřáb většinou si koček nevšímá, co se týče bílé slepice tak jestli ji máte jako jedinou mezi "jinak" zbarvenými slepicemi, tak jej to přitáhlo, protože se odlišovala od jiných. Stačí pustit kohouta nebo psa se slepicemi a nevypouštět je mimo dvorek. Za léta co se věnuji výzkumu dravých ptáků a šelem jsem nikdy zbytky kočky u jestřába nenašel. Více než na jestřába bych si dal pozor na ty auta. Hezký den Standa
Děkuji. Teď už je ze Snížka velkej kocour, tak už ani strach nemám. Navíc je líný jako veš a nejraději spí mezi okny nebo
Dobrý den,
jestřáby na kočky většinou neútočí, určitě není důvod k panice. Kočka je velmi mrštné zvíře a tak není úplně snadná kořist. Jiný případ jsou například králici či morčata, ty jsou poměrně snadnou kořistí. Vy se ale nemáte čeho bát :).
Kde vůbec bydlíte, že tam máte jestřáby?