Když naší kočce bylo 14 let, museli jsme si vzít 6letého psa. Ten nesmí na kočku ani pohlédnout, a poctivě naše přání plní. Kočka se ho přestala bát, ale poslední dobou si dovoluje. Čeká ve dveřích, ve vrátkach, kudy musí pes projít, a tam ho napadne drápama, jako že si pes dovoluje k ní přijít moc blízko. Po několika incidentech jsem se rozhodla, ji to zakázat. Kočka není pes, tak ji vždy jen okřiknu, ale nemá to žádný efekt.
Můžete mě někdo poradit?
Myslím, že kdyby byla kotě, tak bych jí dala jednu přes čumáček, ale tuhle jinak vychovanou hodnou stařenku nechci vystrnadit. Upřímně - je u mě na prvním místě, pak je pes a ti další, ale nemůže si tohle dovolovat, protože psovi může dojít trpělivost a může ji zakousnout.
Děkuji za rady.
Dobrý den,
Myslím, že ho kočka jen provokuje a časem se to zlepší. Dávejte hlavně oběma stejnou pozornost, aby na sebe nezačali žárlit, pak by se to jen zhoršilo. Ale opravdu jsem přesvědčená, že si vzájemnou pozici musí vybudovat mezi s sebou sami, a že z nich pak budou parťáci. Pokud by to bylo časem stále problém, můžete svůj dotaz zaslat zkušenému veterináři Puriny One. Online poradnu naleznete zde:http://www.purina-one.cz/poradna/.