Šutřík- vďaka, ale viete, že to nebolo vždy ľahké a že som na to nebola sama, aj diskusia na EQCH mi veľmi pomáhala, je dobré mať si kde vyliať srdce, lebo tá akcia bola extrémne emočne náročná, pretože zo začiatku išlo kobyle o život, každý deň som čakala, že potratí a potom ten drôt, operácia, sťahovanie, pôrod, kedy sme nevedeli termín a tak ďalej.
Všetko dopadlo dobre, maličký bude mať o chvíľu už dva roky, predala som ho do výborných podmienok, žltú madam stále mám, hoci na nej nikdy nebudem chovať ani jazdiť, je členom konskej rodiny a tešíme sa, že sme to zvládli.
Ale vzhľadom na to, čím všetkým si kobyla musela prejsť a predsa všetko zvládla ma strašne točí večné kuňkanie ľudí, ktorí akože zachránili koňa a teraz nevedia, čo si s ním počať, večne je chudý, nemajú peniaze, nemajú evidentne poniektorí ani zdravý rozum...nechápem načo to všetko :/.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Každý člověk, který pomůže zvířeti v nouzi si zaslouží obdiv.
Tak ešte pre predstavu, s čím kobyla prišla a čo mala v nohe a aké to bolo po operácii :
Zrejme už nikdy v živote takúto záchranu nevykonám, ale proste ak si porovnám stav, v akom bola moja žltá a ako to zvládla a kone tunajších poniektorých hrdiniek, tak mi je ťažko, pretože tie kone nemajú žiadny iný dôvod vyzerať ako vyzerajú, iba že ich niekto nevie adekvátne nakŕmiť, prípadne odčerviť, proste že zlyhala tá najzákladnejšia starostlivosť, žiadna nadstavba, proste úplné základy.
Už vôbec sa nevyjadrujem k akejsi "práci" sto a viac kg osôb s hajtrami v takom stave, to je niečo absolútne mimo moje chápanie a môj vesmír.
Petraa

XXX.XXX.77.111
Horsana - mohla bych poprosit o odkaz na příběh této kobči na EQCH? Zajímá mě to a ráda bych si ho přečetla. Děkuji.
Petraa
napsal(a):
Horsana - mohla bych poprosit o odkaz na příběh této kobči na EQCH? Zajímá mě to a ráda bych si ho přečetla. Děkuji.
Iste, začína na strane 7, odo dňa,. kedy som ju prvý krát uvidela,2.9.2014 a rozhodla sa, že ju tam nemôžem nechať, lebo to nemôžte prežiť (kobyla bola 24/7).
Priviezli sme ju 30.9.2014
http://www.equichannel.cz/forum/diskuze/1326842/7
Celý príbeh potom pokračuje tu, v podstate až do dnešného dňa: http://www.equichannel.cz/forum/diskuze/1328652
Ale je toho veľa na čítanie, po žltej sa nám ešte po nejakom čase podarilo zachrániť kobylu s rakovinou kopýt, tak veľká časť je o nej, ale to bolo až nejaký čas po tom, čo kobyla úspešne porodila.
Mám rada tú diskusiu, často sa k nej vraciam, keďže som prišla kvôli vírusu o všetky fotky, je to taký archív nielen dátumov a fotiek, ale hlavne pocitov a pre mňa zaujímavé a zvláštne čítanie, takto spätne. Pre nezasväteného človeka neviem, myslím, že všetci zúčastnení boli do toho trošku emočne namočení :)
A všetci boli skvelí, za čo im patrí moja obrovská vďaka.
Petraa

XXX.XXX.77.111
Horsana
napsal(a):
Iste, začína na strane 7, odo dňa,. kedy som ju prvý krát uvidela,2.9.2014 a rozhodla sa, že ju tam nemôžem nechať, lebo to nemôžte prežiť (kobyla bola 24/7).
Priviezli sme ju 30.9.2014
http://www.equichannel.cz/forum/diskuze/1326842/7
Celý príbeh potom pokračuje tu, v podstate až do dnešného dňa: http://www.equichannel.cz/forum/diskuze/1328652
Ale je toho veľa na čítanie, po žltej sa nám ešte po nejakom čase podarilo zachrániť kobylu s rakovinou kopýt, tak veľká časť je o nej, ale to bolo až nejaký čas po tom, čo kobyla úspešne porodila.
Mám rada tú diskusiu, často sa k nej vraciam, keďže som prišla kvôli vírusu o všetky fotky, je to taký archív nielen dátumov a fotiek, ale hlavne pocitov a pre mňa zaujímavé a zvláštne čítanie, takto spätne. Pre nezasväteného človeka neviem, myslím, že všetci zúčastnení boli do toho trošku emočne namočení :)
A všetci boli skvelí, za čo im patrí moja obrovská vďaka.
Děkuju moc! Tyto příběhy se šťastným koncem a lidmi, kteří to mají v hlavě srovnané a ví, o čem ta záchrana je, mám ráda. Jdu začít číst. :).
Hm, tak som sa začítala do diskusie, tak dokonca mala iba 400 kg, čo bolo skutočne už na hrane.
Ako dokázala udržať graviditu, to dodnes netuším.
Samozrejme že kobylu pripustili zmrdným žltým paintom v nádeji, že sa zadarí zase žlté žriebä, ale smola.
Na foto jej syn už v novom domove.
Tmavý ryšiak :D.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71
Horsana
napsal(a):
To si nemyslím, videla som už veľa záchran, ktoré nedopadli, alebo dopadli veľmi, veľmi zle.
Ježiši vždyť jste udělala báječnou věc.Přesně jak píše Couďas..Obdiv a uznání.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ježiši vždyť jste udělala báječnou věc.Přesně jak píše Couďas..Obdiv a uznání.
Iste, ja som rada, že som sa rozhodla kobylu si vziať.
No na záchranu som nebola sama a vedela som, že mám pomerne neobmedzené finančné zdroje a odbornú aj ľudskú podporu a pomoc okolia, ktorá sa mi javí aj dnes a vždy bude javiť omnoho dôležitejšia, ako financie.
Sama by som to nezvládla, bol to fakt beh na dlhú trať, neviem si predstaviť, že by som si ako začiatočník kobylu vzala a skúšala na nej čosi metódou pokus/omyl a usypala jej preventívne trochu kremeliny, ani si neviem predstaviť, že by som sa utrhovala na ľudí, ktorí mi chceli pomôcť a evidentne boli skúsenejší než ja.
Proste v tomto prípade mali šťastie všetci zúčastnení.
Pritom sama som striktným odporcom kadejakých konských zhromaždísk, plných zúbožených zvierat, na ktoré si šibnuté sociopatky nechávajú posielať peniaze od ľudí, ktorí si chcú takto kúpiť dobrý pocit.
Som vet a pri výkone svojho povolania častejšie vidím, ako záchrana dopadla zle, než dobre, bohužiaľ.
Ten čas tak letí, to už je 2,5 roku, co jsem nedočkavě na EQCH aktualizovala stránku, abych se dozvěděla, jak na tom Lina (?) je...
Obecně já tady vidím obrovský rozdíl v zachraňování a zachraňování. Já si třeba nedovedu představit, jak by koně v takovém stavu byl schopný zachránit obyčejný člověk, který chodí do zaměstnání, není veterinář, nemá k dispozici kliniku, kolegy, studenty, vědomosti, zkušenosti... To nijak nesnižuje můj obdiv k Horsaně, ale myslím si, že ne každý musí za každou cenu zachraňovat, protože to prostě není jen se chudáčka koníčka ujmout a platit mu ustájení...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71
kapička
napsal(a):
Ten čas tak letí, to už je 2,5 roku, co jsem nedočkavě na EQCH aktualizovala stránku, abych se dozvěděla, jak na tom Lina (?) je...
Obecně já tady vidím obrovský rozdíl v zachraňování a zachraňování. Já si třeba nedovedu představit, jak by koně v takovém stavu byl schopný zachránit obyčejný člověk, který chodí do zaměstnání, není veterinář, nemá k dispozici kliniku, kolegy, studenty, vědomosti, zkušenosti... To nijak nesnižuje můj obdiv k Horsaně, ale myslím si, že ne každý musí za každou cenu zachraňovat, protože to prostě není jen se chudáčka koníčka ujmout a platit mu ustájení...
Právě proto si musíme takových lidí moc vážit..Každý to nemůže udělat.
A.nti

XXX.XXX.164.81
Ty kravo z Podmok drz uz hubu.
A.nti

XXX.XXX.164.81
Drz hubu ty kravo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Horsana
napsal(a):
To si nemyslím, videla som už veľa záchran, ktoré nedopadli, alebo dopadli veľmi, veľmi zle.
Bylo to tu napsáno kapičkou, já jsem to myslela trochu jinak, ale to nevadí. Pomoct zvířeti a honit si ego rádoby záchranou je diametrální rozdíl. Ten, kdo se zvířete ujme, postará se jak má a dotáhne vše do konce si obdiv zaslouží. Ti "druzí" si zaslouží něco jiného.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Na obdiv já upřímně kašlu..V obci zde co máme stáj posedává bezdomovec s menší ovčandou a jsou to vážně kámoši na život a na smrt.Z toho mála co má se dělí s ní.Před zimou jsem s ním mluvil proč nechodí na přespání do azyláku? Nevemou mu tam pejska a tak nemůže..Nabídl jsem mu že bych jí vzal k sobě.To byste viděli tu rekci..Ten by jí nedal ani za půl miliónu.Nezlobte se na mě, ale to je u mě frajer pán.Neopustí svého přítele ani za nic a tak to má být.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na obdiv já upřímně kašlu..V obci zde co máme stáj posedává bezdomovec s menší ovčandou a jsou to vážně kámoši na život a na smrt.Z toho mála co má se dělí s ní.Před zimou jsem s ním mluvil proč nechodí na přespání do azyláku? Nevemou mu tam pejska a tak nemůže..Nabídl jsem mu že bych jí vzal k sobě.To byste viděli tu rekci..Ten by jí nedal ani za půl miliónu.Nezlobte se na mě, ale to je u mě frajer pán.Neopustí svého přítele ani za nic a tak to má být.
Jistě. Tomu pánovi ráda přispěji "drobné do kloboučku"
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!