Uživatel s deaktivovaným účtem

Je třeba nejen si registrovat hospodářství pro chov zvířete (jakékoli větší zvíře od ovcí a koz výš), ale hlavně mu pořídit druhého poníka nejlépe podobného věku. Omýlá se to tu stále dokola, že chovat koně jako jen jednoho jedince je 1) protizákonné,2) u většiny zvířat reálně hraničí s psychickým týráním.. zkuste pohledat vyhledávačem něco jako "kůň do samoty".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Samota a kůň opravdu nejde dohromady.Jinak taky by mě zajímalo jak to je s tím hospodářstvím?Pokud koně chováte jako zájmové zvíře nikoli hospodářské.Jo jsem líný to hledat v zákoně kdyby se někdo ptal..
hanulinka

XXX.XXX.17.204
Plne souhlasim, ze je treba mit koniky alespon 2
ale o tom, ze si kazda soukroma osoba, ktera si poridi poncla musi vyrizovat hospodarstvi jsem teda nic neslysela...
silne pochybuji, ze vsechna ta devcata co maji koniky maji registrovana hospodarstvi.

václavmazač
napsal(a):
Prosím je třeba u chovu poníka jen pro radost tohoto někde registrovat ? Jedná se o pětiměsíční hříbě shetlandského pony.
Pokud jste ponďu koupili a má už průkaz, je třeba poslat jen hlášení změny majitele na ústřední evidenci koní, formulář ke stažení na www.uek.cz a pokud ho budete mít doma, tak je třeba zaregistrovat i to hospodářství.
http://www.equichannel.cz/papiry-na-kone-papiry-na-staj.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Samota a kůň opravdu nejde dohromady.Jinak taky by mě zajímalo jak to je s tím hospodářstvím?Pokud koně chováte jako zájmové zvíře nikoli hospodářské.Jo jsem líný to hledat v zákoně kdyby se někdo ptal..
Kůň je ze zákona hospodářské zvíře a je jedno jestli je to domácí mazlík nebo ho chováte na maso .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
No to bych si tak jistý nebyl Dess.Mě právník říkal, když jsem za ním byl s problémem jak dostat toho valáška z té situace s exekucí na něm uvalené, že právě ke zvířeti chovaném jako zájmové by se dal uplatnit pojem "citová vazba" a je to prý jedno jestli je to kůň a nebo třeba pes.Jsem na mobilu a dneska budu, tak je dost obtížné to hledat.
václavmazač
napsal(a):
Prosím je třeba u chovu poníka jen pro radost tohoto někde registrovat ? Jedná se o pětiměsíční hříbě shetlandského pony.
Máte li prase, kozu, ovce, koně, osly a jejich křížence, krávy a dokonce drůbež od konkrétního počtu jedinců, už musíte mít registrované hospodářství.
Máte li koně v ustájení, musí mít hospodářství vedeno ustajovatel.
Je úplně jedno, jestli máte doma poníčka, nebo stádo chlaďasů, nutnost registrace stále trvá
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No to bych si tak jistý nebyl Dess.Mě právník říkal, když jsem za ním byl s problémem jak dostat toho valáška z té situace s exekucí na něm uvalené, že právě ke zvířeti chovaném jako zájmové by se dal uplatnit pojem "citová vazba" a je to prý jedno jestli je to kůň a nebo třeba pes.Jsem na mobilu a dneska budu, tak je dost obtížné to hledat.
Ale citovou vazbu přece můžete mít i ke zvířeti hospodářskému, ne?To by měl i zákon umožnit
Už jen třeba podle zdejších rozsáhlých polemik o odvezení koní na jatka

To meifi: Citovou vazbu možná můžete zkoušet uplatnit z právního hlediska v rámci nějaké újmy spočívající v narušení vztahu člověka ke zvířeti, či naopak, ale těžko budete obhajovat před orgány státního dozoru, že váš kůň je chovaný jako zájmový, máte k němu citovou vazbu a proto není hospodářské zvíře a z toho důvodu nemáte zřízené hospodářství
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Jdu to najít. A když náhodou budete chtít tak můžete taky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
D) hospodářským zvířetem zvíře chované pro produkci živočišných produktů, vlny, kůže nebo kožešin, popřípadě pro další hospodářské nebo podnikatelské účely, zejména skot, prasata, ovce, kozy, koně, osli a jejich kříženci, drůbež, králíci, kožešinová zvířata, zvěř a jiná zvířata ve farmovém chovu a ryby, včetně zvířat produkovaných jako výsledek genetických modifikací nebo nových genetických kombinací,
e) zvířetem v zájmovém chovu zvíře, u kterého hospodářský efekt není hlavním účelem chovu, a to buď chované v prostorách k tomu určených nebo v domácnosti, jehož chov slouží především zájmové činnosti člověka, nebo zvíře sloužící člověku jako jeho společník
Tak podle tohoto by kůň nemusel být hospodářské zvíře.Klidně to může být společník
Nemůžu nějak najít zákon který by předepisoval koně jako HZ.Opravdu bych v tomhle chtěl mít jasno a proto jsem tak otravný.

To vycházíte z definice hospodářského zvířete pro účely zákona na ochranu zvířat proti týrání.
Pokud se budeme bavit v souvislosti s tématem, registrací hospodářství, je každý chovatel, který drží koně(třebaže jednoho malého pro radost) ve vlastní nebo pronajaté stáji nebo na vlastním nebo pronajatém pozemku, povinen zaregistrovat na předepsaném tiskopise (registrační lístek chovatele) u pověřené osoby všechna svá hospodářství, na kterých koně chová a vést registr koní oslů a jejich kříženců a není opravdu podstatné, za jakým účelem tato zvířata chová.
Meifi, nevím, co pořád máte za problém. KAŽDÉHO koně (poníka, oslíka) musíte jako chovatel zaregistrovat do ústřední evidence. Chovatelem se AUTOMATICKY stáváte, jakmile máte v péči koně a dokonce ani nemusí být Váš. JAKÝKOLIV prostor, kde koně držíte, musí být registrovaný jako hospodářství. S citovou vazbou to nemá nic společného.
POKYNY PRO VEDENÍ ÚSTŘEDNÍ EVIDENCE KONÍ, OSLŮ A JEJICH KŘÍŽENCŮ
Povinné osoby(ve smyslu plemenářského zákona, ve vztahu k chovu koní)
- chovatelé
- provozovatelé jatek
- provozovatelé shromažďovacích středisek
- uživatelská zařízení
- asanační podniky
- dopravci
Chovatel
Chovatelem je každý, kdo zvíře nebo zvířata vlastní, nebo drží anebo je pověřen se o ně starat, ať již za úplatu, nebo bezúplatně, a to i na přechodnou dobu.
Hospodářství
Hospodářstvím se rozumí:
- stavba, zařízení nebo místo v držení jednoho chovatele,
- pozemek, na kterém jsou zvířata držena nebo více takových pozemků, které se nacházejí i na více katastrálních územích, ale tvoří spolu jeden celek,
- pozemek nebo pozemky bezprostředně navazující na stáj nebo na soubor stájí a tvoří s ním jeden celek.
Úplné znění Pokynů najdete zde: http://www.uek.cz/download/pokyny.pdf.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Děvčata mi si nerozumíme.Vždy jde o tu definici.Pokud kůň je určitě pouze hospodářské zvíře, tak pak je to jasné.Ovšem pokud se dá označit termínem "zájmové zvíře", tak to už je naprosto jiná věc.To máte jako u zbraní..Už jste viděli někdy "loveckou" zbraň? Já ještě nikdy, protože žádná taková zbraň neexistuje.Zákon zná pouze pojem"zbraň krátká a dlouhá" Nic víc.Proto klidně může sportovní střelec nabývat do vlastnictví jakoukoli zbraň třeba i s parohama. .Proto se ptám a jde mi o tu definici "zájmového" zvířete.Zatím jsem nenašel nic co by nasvědčovalo tomu, že kůň je striktně HZ.

Meifi, je to úplně jedno.
Plemenářský zákon o šlechtění, plemenitbě a evidenci hospodářských zvířat výslovně zahrnuje mezi hospodářská zvířata skot, buvoly, koně, osly, prasata, ovce, kozy, drůbež, plemenné ryby a včely a chovem je pro účely tohoto zákona skupina výše uvedených evidovaných zvířat nebo i jednotlivá evidovaná zvířata, držená jedním chovatelem nebo společně více chovateli za účelem jejich rozmnožování, získávání jejich produktů, produkce jatečných zvířat, anebo za účelem jejich sportovního nebo zájmového využití...

Sisi: pokud ho někdo napráší, může na něj přijít kontrola a pohrozit, že si má registraci dát do pořádku a když přijdou znovu a nebude to mít, tak pokuta. Je to nesmysl, ale daný státem jako milion jiných nesmyslů. Prostě to tak je nastavené.
Rozumím tomu pro případ, že sem vtrhne nějaká epidemie (jako byla ptačí chřipka) a bude potřeba lokalizovat všechny eventuelní přenašeče v dané lokalitě...
Ale je mi jasné, že spousta babiček, co mají doma jednu dojku (kozu / krávu) se nezabývaj wellfare zvířat, tedy jim neplánují pořídit ani stádovou kamarádku, ani strejc, co s jedním valachem stahuje dřevo mu nebude kupovat druhýho kámoše, kterýho neuživí... a o daných zákonech a vyhláškách nemají ani páru. A nikdo je neřeší.
Dotaz zadavatelky ale zněl, zda je třeba byť i poníka pro radost někde registrovat.
Tak jsme odpovídali (správně), že je toho ze zákona povinná.
To, že Meifi si mele svou, bych už nechala být. Je nám (Dess, Balisek...) to myslím dost jedno, jak si myslíte, že to má být. Definice z úřadů jsou jasné. Je naprosto jedno, zda se jedná o hospodářské zvíře nebo zájmové - jde o sekci "koňovití", kteří se již od jednoho kusu evidují.
Stejně jako nikoho nezajímá, jestli máte psa výstavního nebo pouličního vořecha - za toho i toho platíte u městského úřadu stejný poplatek.
Pokud bude ponďa doma, stejně si musí majitel/chovatel zaregistrovat hospodářství, nic to nestojí a je to důležité např. v případě nějaké nákazy v dané lokalitě.
My musíme mít číslo a knihu hospodářství i na jedno miniprase:)
Registrovat..?... Jestli třeba tazatelka nemyslí právě ten průkaz koně. Takže otázka může znít, má koník průkaz?
napsal(a):
Je třeba nejen si registrovat hospodářství pro chov zvířete (jakékoli větší zvíře od ovcí a koz výš), ale hlavně mu pořídit druhého poníka nejlépe podobného věku. Omýlá se to tu stále dokola, že chovat koně jako jen jednoho jedince je 1) protizákonné,2) u většiny zvířat reálně hraničí s psychickým týráním.. zkuste pohledat vyhledávačem něco jako "kůň do samoty".
Omlouvám se - OT - ale omílat ( něco dokola) je s měkkým. Profesionální deformace učitelky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
To proto, že HZ je chováno pro zisk, pro užitek atd.Zájmové zvíře je jako společník člověka bez zjevného dalšího prospěchu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Jak jinak chcete to zvíře, které vodíte na druhém konci vodítka pojmenovat? Létající orel? Ne, je to kůň, nazývá se tak, je to jeho pojmenování, živočišný druh. Registrovat hospodářství musí každý chovatel (držitel) KONĚ. A je jedno, jestli je hospodářský, chovatelský, nebo postelový. To tam definováno není. Jednoduše, "držíte" koně, máte povinnost hospodářství zaregistrovat. O jeho prospěšnosti, či jestli to někdo dělá či nedělá, či o tom ví či neví, se tu může diskutovat do nekonečna.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
rencamo
napsal(a):
Omlouvám se - OT - ale omílat ( něco dokola) je s měkkým. Profesionální deformace učitelky.
Meifi má taky chybu v pravopisu, tu mu neopravíte?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To proto, že HZ je chováno pro zisk, pro užitek atd.Zájmové zvíře je jako společník člověka bez zjevného dalšího prospěchu.
OT. Hospodářská zvířata mohou být chována pro zisk i k zájmovému využití. Osobně bych proto měla za to, že pokud nejsou mým výrobním prostředkem v podnikání, zdrojem příjmů atd. mohu si s klidem vytvářet citovou vazbu a zařazení v kolonce hospodářské zvíře na tom nic nemění..
napsal(a):
OT. Hospodářská zvířata mohou být chována pro zisk i k zájmovému využití. Osobně bych proto měla za to, že pokud nejsou mým výrobním prostředkem v podnikání, zdrojem příjmů atd. mohu si s klidem vytvářet citovou vazbu a zařazení v kolonce hospodářské zvíře na tom nic nemění..
Tak bych to taky viděla, ale jak píše Meifi, zákon to podává jinak.
Žádné " láska je láska" nebude
Prostě, hospodářské zvíře je sice k sežrání, ale citová vazba se zakazuje
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Meifi má taky chybu v pravopisu, tu mu neopravíte?
Meifi ten má chyb..Nejen pravopisných.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Meifi ten má chyb..Nejen pravopisných.
Ty Vám ale učitelka neopraví.
Je úplně jedno, jestli je kůň chovaný na práci, na "ňuchňání", jako zájmové nebo hospodářské zvíře. Registraci hospodářství podléhají všichni koňovití. Bez výjimky. Nechápu, proč se tu řeší využití konkrétního zvířete.
Zdůvodnění je takové, že v případě nákazy má mít veterinární správa podrobné informace o tom, kde se kolik a jakých zvířat chová. Proto se vedou různé knihy a pohybu zvířat, kam se zapisuje i jednodenní výjezd koně mimo hospodářství. U takové IAK apod. je naprosto jedno, jestli mám poníčka na zahradě nebo stádo beganů...
Pletete tu dva různé zákony dohromady, toto se definice zájmového zvířete absolutně netýká
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.114
Ano pokud by opravdu bylo v nějakém zákoně napsáno koňovití jsou jen HZ, tak naprosto souhlas.Jenže nenašel jsem nic takového a spíš opak že může být chován jako zájmové zvíře kde musíte splnit určité podmínky.No schválně hledejte a uvidíte co najdete.Dokonce jsem našel i lidi co to taky tvrdí na jiné diskuzi.

S vámi to rodiče museli mít těžký
Zákon Zákon č.154/2000 Sb., o šlechtění, plemenitbě a evidenci hospodářských zvířat a o změně některých souvisejících zákonů
§ 2 (1) Pro účely tohoto zákona se rozumí
e) chovem skupina evidovaných zvířat nebo i jednotlivá evidovaná zvířata, držená jedním chovatelem nebo společně více chovateli za účelem jejich rozmnožování, získávání jejich produktů, produkce jatečných zvířat, anebo za účelem jejich sportovního nebo zájmového využití,
Vyjmenovaná hospodářská zvířata dle tohoto zákona jsou skot, buvoli, koně, osli, prasata, ovce, kozy, drůbež, plemenné ryby a včely. Takže tolik k definici hospodářských zvířat a zájmového chovu
Dále ze stránek http://www.cmsch.cz/ustredni-evidence
POVINNOST REGISTRACE
Na každého chovatele hospodářských zvířat se vztahuje povinnost registrovat se u ČMSCH, a.s., pokud množství zvířat, která chová, dosáhne níže uvedeného stavu:
SKOT, TUŘI (od 1 ks)
OVCE, KOZY (od 1 ks)
KONĚ, OSLI A JEJICH KŘÍŽENCI (od 1 ks)
PRASATA (od 2 ks)
FARMOVÁ ZVĚŘ (od 1 ks)
BĚŽCI (od 1 ks)
VČELY
DRŮBEŽ
Anebo podloženo vyhláškou
Vyhláška č.136/2004 Sb., kterou se stanoví podrobnosti označování zvířat a jejich evidence a evidence hospodářství a osob stanovených plemenářským zákonem
§ 28 Vymezení hospodářství pro účely jeho zaevidování u pověřené osoby
(1) Hospodářstvím se pro účely jeho zaevidování u pověřené osoby4) rozumí
a) stavba, zařízení nebo místo v držení jednoho chovatele,
b) pozemek, na kterém jsou zvířata držena, nebo více takových pozemků, které se nacházejí i na více katastrálních územích, ale tvoří spolu jeden celek; pokud tento pozemek nebo tyto pozemky bezprostředně navazují na stáj nebo na soubor stájí s chovem zvířat, která jsou na pozemku pasena a tvoří s ním jeden celek, jedná se o jedno hospodářství.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Http://www.cmsch.cz/ustredni-evidence/kone, -osli-a-jejich-krizenci/registrace-provozovny
Registraci chovatelů koní provádí ČMSCH, a.s. na základě registračního lístku chovatele. Po zpracování údajů uvedených na registračním lístku bude chovateli přiděleno tzv. číslo provozovny a zasláno potvrzení o registraci.
•Povinnost registrovat se u ČMSCH, a.s má pouze ten chovatel, jehož kůň (koně) stojí na jeho pozemku (pozemku, který má v nájmu).
•Registrace provozoven se nevztahuje na majitele koní ustájených v nájemních stájích. V tomto případě má povinnost registrace provozovny majitel takových stájí.
Kde je zde napsáni kůň - hospodářské zvíře, nebo kůň - zájmové zvíře? Já tam pořád vidím jen kůň/koně.

To, co se tady poté několikrát zopakovalo, jsem napsala v 8:50 dostatečně jasně. Akorát bez vkládání úryvků z odborných webů.
Takže díky -Veru-, že si dala tu práci a vložila sem nějaké relevantní zdroje informací. Mě se jen kvůli hádajícímuse Meifimu nechtělo plýtvat časem. vlastně i Coudas něco přihodila
To, že se tu vyskytují v písemném projevu hrubky, je naprosto legitimní a normální. Je fakt úlet, že si tu někdo na někom bude honit triko, aniž by byl komukoli jakkoli užitečný radou k danému tématu. To, že máte zmáklou gramatiku líp než já, mě na zadel neposadí, vážená rencamo. (díky Coudas za podotek Kdybych měla opravovat příspěvky např. po Lenacii nebo Atlantidě, tak bych nedělala nic jiného. Zas mi nepřijde, že jsem na tom až tak špatně..).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Registrace je jasně dána již několik let. To, že se to někomu nelíbí, tak to neudělá, a nikdo ho nenapráší, je ta omílaná "neznalost zákona neomlouvá".
No, co se češtiny a gramatických chyb týká, ty jsou věčné, a že se člověk splete, to se snad stane každýmu, byť mně to taky někdy skládá do kolen. Ale není to přece nic oficiálního, běžnej hovor ne...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Veru ale vy mě a ostatní tady pěkně houpáte.To v tomto zákoně vůbec není obsaženo.Jedná se o plemenářský zákon č.154/2000sb..Jinak máš Hhippie pravdu..Meifi se hledá, ale v práci a hezky do osmé hodiny večerní. Dess možná byste se opravdu divila jak zodpovědný člověk ve skutečnosti jsem.Vše co mám je moje a bez halíře dluhu.Rodiče zrovna se mnou doopravdy starost neměli nikdy žádnou.Nikdy jsem nepřišel s prosíkem typu " maminko, tatínku jsem v obrovském průšvihu potřebuji peníze" To že někomu hned tak neskočím na jeho tvrzení je snad možná ke cti, né?
Vždyť ten zákon co tady dala Veru nikdo ani nečetl a něco tvrdí?Notabene mě nejde o registraci koně v ÚEK, ale o povinnost mít registrované hospodářství v případě dejme tomu dvou koní, které budu chovat pouze jako společníka a nikoli jako HZ.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.59
Meifi smir se s tim ze registraci mit musis a pokud ne budes proste pokutovanej kdyz te nekdo naprasi. Muze se ti to libit a nemusi ale je to holej fakt. A pokud um cist vidis to tam jasne. Kun proste musi v hospodarstvi bejt registrovanej a je uplne u prde le na co a proc ho mas. Konec tecka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
A ještě jsem si blbě přečetl příspěvek od Hhippie. Hádající se Meifi. Nikoli hledající se Meifi. Zapomeňte že jsem se ptal, jo? Stejně si to musím zjistit sám jako vždy. Jinak moc děkuji za snahu všem a to nemyslím sarkasticky.Opravdu děkuji.

Myslím, že jsi občas obojí
Peace.
Meifi, ten zákon jsem sem dala, protože je v něm definice hospodářského zvířete a ta vyhláška se váže k němu. Takže ano, zákon samotný s tímto moc společného nemá, ale vyhláška je stěžejní a přebírá definici HZ z tohoto zákona. Stačí číst pořádně. Fakt nevím, proč kolem tak kopeš, toto prostě neokecáš, kůň je v souvislosti s registrací hospodářství kůň a je jedno, jestli ho chováš na řízky nebo jako sekačku... Máš koně na zahradě = potřebuješ číslo hospodářství. Zavolej si zítra ČMSCH, když máš potřebu o tom diskutovat, tam ti to vysvětlí.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Veru ale vy mě a ostatní tady pěkně houpáte.To v tomto zákoně vůbec není obsaženo.Jedná se o plemenářský zákon č.154/2000sb..Jinak máš Hhippie pravdu..Meifi se hledá, ale v práci a hezky do osmé hodiny večerní. Dess možná byste se opravdu divila jak zodpovědný člověk ve skutečnosti jsem.Vše co mám je moje a bez halíře dluhu.Rodiče zrovna se mnou doopravdy starost neměli nikdy žádnou.Nikdy jsem nepřišel s prosíkem typu " maminko, tatínku jsem v obrovském průšvihu potřebuji peníze" To že někomu hned tak neskočím na jeho tvrzení je snad možná ke cti, né?
Vždyť ten zákon co tady dala Veru nikdo ani nečetl a něco tvrdí?Notabene mě nejde o registraci koně v ÚEK, ale o povinnost mít registrované hospodářství v případě dejme tomu dvou koní, které budu chovat pouze jako společníka a nikoli jako HZ.
Meifi, při vší úctě - neumím se rozhodnout, zda jste opravdu tak nechápavý nebo to děláte schválně, abyste poutal pozornost. Takže znovu a pomalu:
1. Každý chovatel, který drží koně na vlastním nebo pronajatém pozemku, musí si POVINNĚ zaregistrovat hospodářství,.
2. Chovatelem je každý, kdo zvíře vlastní anebo je pověřen se o něj starat, ať již za úplatu, nebo bezúplatně, a to i na přechodnou dobu.
3. Hospodářstvím se rozumí jakákoliv stavba, zařízení nebo místo v majetku nebo v nájmu chovatele.
Nemá to nic společného s tím, zda chováte koně na maso nebo na mazlíka! Zkrátka pokud umístíte byť jediného poncla u sebe na zahradě nebo si tuto zahradu pronajmete od souseda, stává se hodpodářstvím, podléhajícím povinné registraci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Tak to si můžu teda dělat co chci, protože v průkazu koně mám jako chovatele nějakého cizího chlapa kterého vůbec neznám.Asi dostane pokutu teda on.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Já to přiznám raději hned ještě teď večer abych ráno tady zase nenašel nějaké dedukce mého duševního stavu. To je jasný že si dělám "prdel". Mě to jen tak napadlo protože sem chodí dost lidí si dělat akorát srandu s občas zcela evidentně "pitomými dotazy" a baví se asi dobře.Ale vydrželi jste to dlouho. Dokázal bych oponovat s takovou kravinou i déle, ale nesmím si Vás tu "naprdnout".Že mi to odpustíte.Když né hned, tak časem třeba
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Myslím, že to jste udělal už dávno

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já to přiznám raději hned ještě teď večer abych ráno tady zase nenašel nějaké dedukce mého duševního stavu. To je jasný že si dělám "prdel". Mě to jen tak napadlo protože sem chodí dost lidí si dělat akorát srandu s občas zcela evidentně "pitomými dotazy" a baví se asi dobře.Ale vydrželi jste to dlouho. Dokázal bych oponovat s takovou kravinou i déle, ale nesmím si Vás tu "naprdnout".Že mi to odpustíte.Když né hned, tak časem třeba
Už vám bylo deset let?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Ono já tu češtinu asi "prznim" docela obstojně i jiným způsobem.Můj slovosled taky stojí za to asi, že jo? Je mi vůbec rozumět někdy? Slovensky nerozumím vůbec, google naštěstí funguje dobře a Ostravu jsem považoval za nějakou slavnou stáj nebo druh výběhu.
Já znám akorát kousek Prahy a vím kde jsem se narodil, pak znám ještě Prostějov z dob výcviku tady u Vás a to je všechno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Už vám bylo deset let?
788400000.Tolik je to vteřin od doby co mi bylo deset let.
Accuracy

XXX.XXX.1.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ono já tu češtinu asi "prznim" docela obstojně i jiným způsobem.Můj slovosled taky stojí za to asi, že jo? Je mi vůbec rozumět někdy? Slovensky nerozumím vůbec, google naštěstí funguje dobře a Ostravu jsem považoval za nějakou slavnou stáj nebo druh výběhu.
Já znám akorát kousek Prahy a vím kde jsem se narodil, pak znám ještě Prostějov z dob výcviku tady u Vás a to je všechno.
Co slovosled, to je ještě jakž takž. Ale diakritika zapláče pokaždé, když napíšete větu.
Myslím, že hippie to schytala právě proto, že píše většinou správně, tam ta hrubka prostě zarazí. Kdo píše jako tatar pořád, toho už nikdo neřeší.
Ale co už, každý jsme nějaký. Kdo se jazykem neživí, umí dítěti poradit při psaní úkolů a oficiální texty píše správně, má všechno, co potřebuje. Ostatní je jaksi nadstandard. Líbit se mi to nemusí (a ani nelíbí), ale je to tak a hotovo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Accuracy
napsal(a):
Co slovosled, to je ještě jakž takž. Ale diakritika zapláče pokaždé, když napíšete větu.
Myslím, že hippie to schytala právě proto, že píše většinou správně, tam ta hrubka prostě zarazí. Kdo píše jako tatar pořád, toho už nikdo neřeší.
Ale co už, každý jsme nějaký. Kdo se jazykem neživí, umí dítěti poradit při psaní úkolů a oficiální texty píše správně, má všechno, co potřebuje. Ostatní je jaksi nadstandard. Líbit se mi to nemusí (a ani nelíbí), ale je to tak a hotovo.
Vy jste moc přesná. I podle nicku.