Ahoj,
našla jsem inzerát na toto združení, že pořádají aukci kvůli záchraně koníků, které nikdo nechce nebo jsou nemocní. Dívala jsem se na jejich web a o tom tam není ani zmínka, celkově na mě ty stránky působí divně a nevěrohodně.
Ptám se, jestli je někdo zná a ví o nich?
https://ostrovnadeje.webnode.cz/.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Jedině tam zajet a vše si dobře prohlédnout.
Uživatel s deaktivovaným účtem

jesie
napsal(a):
Ahoj,
našla jsem inzerát na toto združení, že pořádají aukci kvůli záchraně koníků, které nikdo nechce nebo jsou nemocní. Dívala jsem se na jejich web a o tom tam není ani zmínka, celkově na mě ty stránky působí divně a nevěrohodně.
Osobně zajet a prohlédnout-no.
, A pokud se vám nechce hned jezdit do Sýrie, když zvažujete příspěvek Lékařům bez hranic, můžete alespoň klikat, i když je síť promazávaná, pořád se něco najde. A pak zvážit, jestli si ten výlet uděláte a nač se tam budete ptát a koukat.
Když kouknu na link webu, je mi vždy divné, když web v O nás nemá konkrétní jméno a příjmení "na první dobrou".Ani dál na webu nějak moc představení lidí nefiguruje.Ale je tam jako kontakt mobil,
Pokud si ho dáte do gůgla, najde vám třeba toto: http://www.agroseznam.cz/cz/agro-firmy/detail-firmy/10633-ostrov-nadeje-o-s.html
Takže jsme u jména Lenka Sodomková.Jméno je v Rohanu známo 18 let. Pokud jste v Rohanu také déle a netrpíte ztrátou paměti, klikáte pouze, abyste se nedopustila nepřesností.
http://www.equichannel.cz/kone-z-penzionu-regalia
Je známo, takže zadáváte do gůgla krom jména i jméno útulku z článku na EQ a zjistíte, že je známo růžně, i takto:
Podotýkám, že i jméno pana Bobála je známo různě.Nespokojíte se s jedním zdrojem, ale hledáte dál, už máte jméno a příjmení provozovatele, název a umístění předchozího působení, přibyla jména koní Líbezná a Rekša-dáte to do gůgla a stopujete dál, najdete třeba toto:
http://www.equichannel.cz/regalia-v-lednu-2008
a ten poslední link já považuji za velmi seriozní, jedná se o bratra majitelky, kterého jsem na síti pár let sledovala, angažoval se i u Rolinky, informuje nemanipulativně, pod článkem linkuje zdroje.
A vzalo vám to pár minut a žádné koruny a přehled máte větší, než při osobní návštěvě na pár hodin-pro tu se ostatně na základě nastudovaného můžete rozhodnout a pak udělat, jak myslíte.
Lidé, čtěte!
napsal(a):
Osobně zajet a prohlédnout-no.
, A pokud se vám nechce hned jezdit do Sýrie, když zvažujete příspěvek Lékařům bez hranic, můžete alespoň klikat, i když je síť promazávaná, pořád se něco najde. A pak zvážit, jestli si ten výlet uděláte a nač se tam budete ptát a koukat.
Když kouknu na link webu, je mi vždy divné, když web v O nás nemá konkrétní jméno a příjmení "na první dobrou".Ani dál na webu nějak moc představení lidí nefiguruje.Ale je tam jako kontakt mobil,
Pokud si ho dáte do gůgla, najde vám třeba toto: http://www.agroseznam.cz/cz/agro-firmy/detail-firmy/10633-ostrov-nadeje-o-s.html
Takže jsme u jména Lenka Sodomková.Jméno je v Rohanu známo 18 let. Pokud jste v Rohanu také déle a netrpíte ztrátou paměti, klikáte pouze, abyste se nedopustila nepřesností.
Je známo, takže zadáváte do gůgla krom jména i jméno útulku z článku na EQ a zjistíte, že je známo růžně, i takto:
Podotýkám, že i jméno pana Bobála je známo různě.Nespokojíte se s jedním zdrojem, ale hledáte dál, už máte jméno a příjmení provozovatele, název a umístění předchozího působení, přibyla jména koní Líbezná a Rekša-dáte to do gůgla a stopujete dál, najdete třeba toto:
http://www.equichannel.cz/regalia-v-lednu-2008
a ten poslední link já považuji za velmi seriozní, jedná se o bratra majitelky, kterého jsem na síti pár let sledovala, angažoval se i u Rolinky, informuje nemanipulativně, pod článkem linkuje zdroje.
A vzalo vám to pár minut a žádné koruny a přehled máte větší, než při osobní návštěvě na pár hodin-pro tu se ostatně na základě nastudovaného můžete rozhodnout a pak udělat, jak myslíte.
Lidé, čtěte!
Díky za elaborat.

Doplněk: omylem vložen jeden link dvakrát, ale moc to nevadí. Pokud čtete i diskuzi pod článkem v posledním linku z EQ, snadno se proklikáte k dalším událostem podle nalezených indicií, je tam zmíněn i pitevní nález Rekšy i hříbě Sagy.
EQ má úžasný archiv, články většinou reflektovaly causy větší, diskuze causy menší, rohanskou historii a stopy je dobré hledat i tam, příslušnými vyhledavači.
jesie
napsal(a):
Ahoj,
Žofré patří poděkování, že si dala tu práci. A přidávám se s tím, aby lidi četli, aby se zajímali...
Když zadám do vyhledávače Ostrov naděje o.s., vyjede mi: Domov pro koně na dožití... Ano, dožilo jich tam spousta, na můj vkus až příliš a kdyby neměli tu smůlu a nenarazili na Sodomkovi, možná by žili dodnes...
Před časem jsem narazila na inzerát, že nabízí ustájení a pomoc s problematickými koňmi. Vyhledala jsem jejich FB stránky a prohlédla fotky a videa... Když jsem narazila na chudáka Háčka (Air Rainy Hack), který většinu života prožil v tomto zařízení, nemohla jsem ani spát... Týrání koní i po všech těch kauzách s utýranými koňmi pokračuje... Veřejně, za podpory sponzorů...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Jenže kdo jim ty koně dává? Kde se berou? Kam se starým, nebo nemocným koněm, že? Mám čerstvou zkušenost z návštěvy KVS u mého kamaráda.Pane bože oni řešili, že býka přestěhoval do vedlejšího stání a nehlásil to! Chápete tři metry vedle.Přitom má zvířata v nádherným stavu a stará se o ně jak to nejlépe jde.Dostal deset tisíc pokutu.Strašný jak člověk co má vše v pořádku a snaží se aby to tak zůstalo dostane po "držce" asi za to, že se nechá.Pak na druhou stranu "zmrd" co má kulový a není si na něm co vzít se vesele směje a pokračuje ve veřejném týrání zvířat.Já mám takový pocit, že za týrání zvířat hrozí trest odnětí svobody až dva roky, ne? Tak co dělají naši soudci? Proč jim to nenapálí? Tak máme demokracii nebo bordel a ten kdo se nechá, chová se slušně je "idiot" který všechno "odskáče"? Ryba smrdí od hlavy.ale bohužel tady to smrdí už komplet až k ocasu.
Je 100 + 1 možností, kam so starým a nie zdravým koňom.
Otázka je - z čoho takíto ľudia žijú a môžu naďalej podporovať svoje zvrátené chute "zachraňovať" a ukazovať sa v tom nejlepšom svetle, prevádzakovať svoje "azyly" a "útulky" ?
Ja ti dám presnú odpoveď- takíto ľudia a ich zariadenia existujú vďaka ľudom, ako si ty
Zbytok presne popísala žofré.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Horsana
napsal(a):
Je 100 + 1 možností, kam so starým a nie zdravým koňom.
Otázka je - z čoho takíto ľudia žijú a môžu naďalej podporovať svoje zvrátené chute "zachraňovať" a ukazovať sa v tom nejlepšom svetle, prevádzakovať svoje "azyly" a "útulky" ?
Ja ti dám presnú odpoveď- takíto ľudia a ich zariadenia existujú vďaka ľudom, ako si ty
Zbytok presne popísala žofré.
Ne Horsanko, nežijí kvůli mě.Žijí proto, že je absolutně selhávající kontrola toho jak žijí.Na co teda máme tu KVS? Vlastně máte pravdu je to taky kvůli mě, protože tam nemůžu vletět a vymlátit těm "chcípákům" všechny zuby z huby.By se hrůzou budili při vyslovení slova azyl pro koně.
To nie je pravda. KVS - závisí od inšpektora a celá organizácia musí rešpektovať zákony, ktoré platia v danej krajine. Tak isto sa kôň umiestňuje do náhradnej starostlivosti horšie, než pes, nehovoriac ak je koní viac. Vaše zákony nepoznám, naše sú v tomto rigidné a v neprospech zvierat, to sa stáva. Evidentne ani zákony ako majú v USA neochránia zvieratá od týrania.
Takéto zariadenia by skrátka a dobre nikdy nemali ani na zakúpenie balíka sena, keby neboli štedro dotované ľuďmi s dobrými srdiečkami.
Kone by im tam skapali a bol by pokoj, na ďalšie by už proste nemali, nemohli by si ich proste dovoliť živiť, udržiavať pri živote a drankať stále viac a viac peňazí. Prevádzkovanie takýchto zariadení je proste parazitický spôsob obživy.
Horsana
napsal(a):
To nie je pravda. KVS - závisí od inšpektora a celá organizácia musí rešpektovať zákony, ktoré platia v danej krajine. Tak isto sa kôň umiestňuje do náhradnej starostlivosti horšie, než pes, nehovoriac ak je koní viac. Vaše zákony nepoznám, naše sú v tomto rigidné a v neprospech zvierat, to sa stáva. Evidentne ani zákony ako majú v USA neochránia zvieratá od týrania.
Takéto zariadenia by skrátka a dobre nikdy nemali ani na zakúpenie balíka sena, keby neboli štedro dotované ľuďmi s dobrými srdiečkami.
Kone by im tam skapali a bol by pokoj, na ďalšie by už proste nemali, nemohli by si ich proste dovoliť živiť, udržiavať pri živote a drankať stále viac a viac peňazí. Prevádzkovanie takýchto zariadení je proste parazitický spôsob obživy.
Poslední dva odstavce- moje řeč.
Myslím, že není řeč o péči či "péči" v těchto zařízeních či dokonce o eventuelním týrání, ale o samotné jejich existenci. Že prostě útulek pro koně je špatně už z principu.
Tato zařízení mohou fungovat díky tomu, že někteří lidi spatřujou v jejich existenci smysl, že jim přijde jako fajn věc, pokud lze starého nebo nemocného koně někam umístit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Tak to já zase smysl v azylu pro koně vidím moc velký, když je mezi "koňáky" takové procento "pošahanců" co se neumí postarat o svého koně.Tak koně sežerem když za to vlastně vůbec nemůže?Vždyť je to jenom kůň, že? A psy utratíme protože majitel je "debil" a vyhodil ho na ulici.Boží společnost a jak vyspělá. Proč by sakra mělo za blbost platit pořád to zvíře? Chodí tady sakra někdo vůbec osobně do útulku pro zvířata? Nebo se jenom blafe jako obvykle?
Mám dlhoročnú osobnú skúsenosť s útulkom pre psy, stála som pri zrode útulku v našom meste.
A osobne som sa niekoľkokrát angažovala v pomoci koňom v Hladomorni, zbytočne.
Trúfnem si tvrdiť, že dokážem rozoznať, čo je košer a čo je lep na mäkkosrdcatých ľudí s peniažkami.
Za mňa jedine Ranč Vránov a zbytok bohužiaľ.
A áno, radšej je sežerme a utraťme, ako by sme ich mali nechať roky trpieť v niečom takom, ako je Ostrov Naděje, nemyslím si, že akurát predlžovanie utrpenia a zbavovanie sa zodpovednosti je znakom nejakej extra vyspelej spoločnosti.
Horsana
napsal(a):
Naše KVS na nahlášení o týrání koní reagovala dobře. Majitel měl poníky jako VDJ a při neuposlechnutí pokynů pro nápravu mu hrozilo odebrání dotací. Takže to dal vcelku do pořádku a navíc snížil stav stádečka na minimum.
Zákony jsou potřeba, ale všechno je to o lidech.
Hledala jsem ještě podrobnější informace k tomuto o.s. Zarazil mě jejich inzerát na facebookové skupině, byli to vše věci, které se běžně vyhazují (rozdrbané podsedlovky apod.) a oni to nabízeli jako aukci.
Narazila jsem i na nedávnou konverzaci s Horsana, kde se řešila "Hladomorna", ale tam mi uniklo, zda je to na našem území či jinde.
Taktéž se přidávám k dotazu, jak je to možné? Už jen webové stránky Ostrova Naděje mě donutily vykulit oči : Hřebeček u nich narozený, z klisny u nich ustájené a rádi by s ním do sportu? Navíc celkový, oficiální počet koní na webu je 4...to moc nevypadá jako útulek, ale jako rodinná farma.
Proto se ptám, proto se zajímám.
Evidentně jsou to známé skupiny a řeší se to minimálně 10 let...

Hledejte dál. Klíčová slova jsou třeba: Rolinka, zvířecí táta Váňa, Chvojen, achalové -týrání?, Útulek Bianka, koně Jankov, koně na statku v Měníku, koně Rousínov, ranč Miata...
Ono je toho víc, některá jména se objevují opakovaně a s vazbou na jiná.Někteří jsou na několikátém místě, za ty roky, chovají se dost podobně. Další kapitola jsou světští.
Hladomorna je na Slovensku.
K pochopení problematiky na začátek dopuručuji EQ, článek z titulk(vyhledavačem) Týraní koně z pohledu práva.
Je to hodně čtení, hodně práce, i s odkazy a diskuzemi. Bez toho nelze pochopit, co určitě nepomáhá( zachraňování před utracením, sponzorování žrádla, brigády), že neexistuje rychlé řešení i kudy by to možná šlo. A tolik práce a času nikdo obětovat nechce. Je to moc práce, na roky, kontroverzní a výsledek možná, zlepšení.Ti, co dávali čas a sílu a často i peníze ( na cestovné, právníky) před víc než deseti lety a vydrželi to několik let, odpadli únavou materálu, ale hodně se naučili. Nikdo další se nenašel, natož tým a na několik let. Objeví se kausa, velký křik, nikdo se neučí z minulého, za chvíli ticho, systém se nehnulA za chvíli další kausa a pár dalších nováčků objevuje objevené.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Horsana
napsal(a):
Mám dlhoročnú osobnú skúsenosť s útulkom pre psy, stála som pri zrode útulku v našom meste.
A osobne som sa niekoľkokrát angažovala v pomoci koňom v Hladomorni, zbytočne.
Trúfnem si tvrdiť, že dokážem rozoznať, čo je košer a čo je lep na mäkkosrdcatých ľudí s peniažkami.
Za mňa jedine Ranč Vránov a zbytok bohužiaľ.
A áno, radšej je sežerme a utraťme, ako by sme ich mali nechať roky trpieť v niečom takom, ako je Ostrov Naděje, nemyslím si, že akurát predlžovanie utrpenia a zbavovanie sa zodpovednosti je znakom nejakej extra vyspelej spoločnosti.
Já taky samozřejmě naprosto neříkám nic proti Vám Horsanko.Jen mám jiný náhled na spravedlnost na světě.Pro mě je trest smrti ten nejvyšší a je jedno jestli je to zvíře nebo člověk.Protože nejsme schopni potrestat viníka zabijeme oběť.To zní hrozně takhle bez serepetiček.Ten pes nebo kůň by žil rád někde v dobrých podmínkách, ale měl smůlu že si ho koupil někdo kdo ho nakonec odloží.Tak a někdo slušný s dobrým srdcem mu může nabídnout azyl.Vlastně nemůže protože náš stát který umožnil provozovat útulek podvodníkům kteří by měli spíš sedět a nehlásat do světa jak pomáhají opuštěným zvířatům natolik poškodili ty slušné, že už není nikdo kdo může pomoci.No a já který rád pomůže dobré věci jsem taky nahraný a i kdybych měl třeba deset tisíc tun granulí a sena a bůh ví čeho není to nic platné, protože mě zase chybí prostor pro koně a znalosti bez kterých to nejde.Tak já jsem na rozsudky typu raději je sežereme a utratíme velmi opatrný a raději celý jejich slavný útulek pošlu opět do televize.Novináři jsou totiž ti nejlepší strážci demokracie a práva na světě.
Já celkově nedokážu pochopit motivy, darovat či "odprodat" starého koně, protože se mi už nehodí nebo najednou nemám peníze...Ale o tom jsem psát nechtěla..
Provozovat útulek znamená se řídit pravidly. Minimálně Státní veterinární zprávy.A jestli ta neshledala nic špatného, je to na pováženou.
Finančně bych nikdy žádný útulek nepodpořila, když už, tak krmení, deky, vitamíny...
Jinak děkuji za typy...projedu si to...

Viděla jsem za ty roky několik výsledků šetření KVS i SVS i opakovaná, redakce Jezdectví a EQ k tomu kdysi vyjížděly a psaly reportáže, s linky na dokumenty, KatkaL.byla precizní.
A medializací jsem viděla taky dost, jsou k dohledání v těch okruzích, které jsem psala, i s následnými výsledky dodnes.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Viděla jsem za ty roky několik výsledků šetření KVS i SVS i opakovaná, redakce Jezdectví a EQ k tomu kdysi vyjížděly a psaly reportáže, s linky na dokumenty, KatkaL.byla precizní.
A medializací jsem viděla taky dost, jsou k dohledání v těch okruzích, které jsem psala, i s následnými výsledky dodnes.
Tak je žofré pošlu do té televize znovu.Opakování je matka moudrosti přeci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Horsana
napsal(a):
Slušní ľudia s dobrým srdcom môžu predsa ponúknuť azyl komukoľvek.
Nemusia preto však zakladať OZ, útulok, ani nič podobné. A nemusia preto nastavovať verejne stále prázdne dlane s výzvami "máme krmivo na týždeň, pomôžte ".
Nemůžou Horsanko a zvlášť ne u těch koní ne.Většina lidí nemá koně kam "ubytovat", nemá potřebné znalosti, dostatek peněz atd.Z vlastní zkušenosti Vám můžu potvrdit že dostat se ke koni jen tak bez nějakých jezdeckých ambicí je hodně těžké.Přitom já je mám ale rád, myslím koně samozřejmě.Tak kam by člověk mohl jet nabídnout svoje skromné znalosti a nějaké ty peníze? Ano správně, těm potřebným v azylu. Tam totiž na Vás nebudou koukat jak na zjevení z vesmíru s tykadýlky na hlavě.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak je žofré pošlu do té televize znovu.Opakování je matka moudrosti přeci.
Já si myslím, že stejné postupy nesou stejné výstupy.
Pokud si paní vybírá pána určitým způsobem a třikrát si našla alkoholika a způsob nezměnila, moc bych si od čtvrtého výběru neslibovala a není to o " prostě strašné smůle".
Též se podle mého za těch 14 let změnil způsob mediální práce, i té investigativní, i poptávka se změnila.
Každý ať koná nebo nekoná, jak myslí, já budu dělat totéž a než začnu konat pokus s vodou do kyseliny, dám si čas na seznámení se s již ověřenými fakty a proběhlými pokusy .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Já si myslím, že stejné postupy nesou stejné výstupy.
Pokud si paní vybírá pána určitým způsobem a třikrát si našla alkoholika a způsob nezměnila, moc bych si od čtvrtého výběru neslibovala a není to o " prostě strašné smůle".
Též se podle mého za těch 14 let změnil způsob mediální práce, i té investigativní, i poptávka se změnila.
Každý ať koná nebo nekoná, jak myslí, já budu dělat totéž a než začnu konat pokus s vodou do kyseliny, dám si čas na seznámení se s již ověřenými fakty a proběhlými pokusy .
Výroba třaskavin je můj obor žofre.Jak snadné je vyrobit primitivní střelnou bavlnu, že? Tak opatrně protože Vás zrovna mám na ifauně moc rád.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemůžou Horsanko a zvlášť ne u těch koní ne.Většina lidí nemá koně kam "ubytovat", nemá potřebné znalosti, dostatek peněz atd.Z vlastní zkušenosti Vám můžu potvrdit že dostat se ke koni jen tak bez nějakých jezdeckých ambicí je hodně těžké.Přitom já je mám ale rád, myslím koně samozřejmě.Tak kam by člověk mohl jet nabídnout svoje skromné znalosti a nějaké ty peníze? Ano správně, těm potřebným v azylu. Tam totiž na Vás nebudou koukat jak na zjevení z vesmíru s tykadýlky na hlavě.
Trochu pokřivený pohled, řekla bych.
Bohužel je to tak, že většina lidí nemůže zachraňovat koně, protože na to nemá peníze, znalosti, prostory, čas...prostě zachraňuju jen to, co zvládnu bez toho, že se ze mě samotné stane též zoufalec, potřebující pomoc.Konkrétně já se momentálně cítím pouze na záchranu malého psa do deseti kil. Někdo možná nemá ani na to.
Bohužel 99% všech těch azylů též nemá finance, znalosti nebo prostory...hlavně tedy ty finance, protože staří nebo nemocní koně stojí hromadu peněz, ještě jednou tolik, co zdraví, řekla bych. Takže ty azyly se snaží získat finance citovým vydíráním veřejnosti, množením zachraňovaných koní a následným prodejem hříbat, vožením klientů na chudácích, kteří by si zasloužili klid na pastvině apod.
Pokud si někdo zajištěný s dobrým zázemím přibere k vlastním koním nějakého chudáka a poskytne mu domov, proti tomu nic, tomu fandím.
Ale založit asi domov pro koně, když už je předem jasné, že to finančně neutáhnu a budu závislá na finančních darech, to je prostě blbě.
Pokud máte koně rád, pomožte jim tak, že nebudete podporovat podobná zařízení. Je to jako koupit si štěně z množírny - jednoho chudáčka sice zachráníte, ale v podstatě svým jednáním množičům zajišťujete existenci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Terven
napsal(a):
Trochu pokřivený pohled, řekla bych.
Bohužel je to tak, že většina lidí nemůže zachraňovat koně, protože na to nemá peníze, znalosti, prostory, čas...prostě zachraňuju jen to, co zvládnu bez toho, že se ze mě samotné stane též zoufalec, potřebující pomoc.Konkrétně já se momentálně cítím pouze na záchranu malého psa do deseti kil. Někdo možná nemá ani na to.
Bohužel 99% všech těch azylů též nemá finance, znalosti nebo prostory...hlavně tedy ty finance, protože staří nebo nemocní koně stojí hromadu peněz, ještě jednou tolik, co zdraví, řekla bych. Takže ty azyly se snaží získat finance citovým vydíráním veřejnosti, množením zachraňovaných koní a následným prodejem hříbat, vožením klientů na chudácích, kteří by si zasloužili klid na pastvině apod.
Pokud si někdo zajištěný s dobrým zázemím přibere k vlastním koním nějakého chudáka a poskytne mu domov, proti tomu nic, tomu fandím.
Ale založit asi domov pro koně, když už je předem jasné, že to finančně neutáhnu a budu závislá na finančních darech, to je prostě blbě.
Pokud máte koně rád, pomožte jim tak, že nebudete podporovat podobná zařízení. Je to jako koupit si štěně z množírny - jednoho chudáčka sice zachráníte, ale v podstatě svým jednáním množičům zajišťujete existenci.
Kdepak Terven.Množiče toleruje tento stát a jeho legislativa.Potažmo lidé, kteří v něm žijí.Koukněte kolik lidí tady bude tahat ze své kobyly hříbě.Já rozhodně ne.Já jsem v tomhle nevinný jak nemluvně.Ono je koníčků totiž málo, víte? Sice už je není kam skoro dávat ale oni jsou přece ti uvědomělí majitelé, kteří tomu rozumí. A nevěřte tomu jak si pečlivě vybírají budoucího majitele. Stačí jen chvilku platit dva koně a velmi rychle začnou slevovat ze svých požadavků na ideálního majitele.Víte co tyhle "slaboduché" jedince napadne nejdřív když pořídí fenku? No ano ta štěňátka samozřejmě.Meifi je rozumnější než devadesát procent všech těchto chovatelů budoucího psího "neštěstí". Kde oni se ti nezodpovědní majitelé jenom berou.Na ifaunu asi nechodí ani jeden.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
A já se jdu zase nějaký čas zabývat něčím jiným než koňmi.Když už jsem vám nic nepřinesl, tak alespoň jste měli možnost okusit "amíka" naživo.Mě se tu u Vás líbilo.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to já zase smysl v azylu pro koně vidím moc velký, když je mezi "koňáky" takové procento "pošahanců" co se neumí postarat o svého koně.Tak koně sežerem když za to vlastně vůbec nemůže?Vždyť je to jenom kůň, že? A psy utratíme protože majitel je "debil" a vyhodil ho na ulici.Boží společnost a jak vyspělá. Proč by sakra mělo za blbost platit pořád to zvíře? Chodí tady sakra někdo vůbec osobně do útulku pro zvířata? Nebo se jenom blafe jako obvykle?
V principu s Vámi souhlasím.
V realitě bych toho koně skutečně raději porazila a snědla, než ho odvezla do útulku.
Útulek, aby plnil svou funkci, nesmí být existenčně závislý na milodarech zvenčí.
Útulek tedy může fungovat jen tak, že za á někdo bohatý se stálým příjmem ho bude financovat, za bé tak, že bude sám výdělečný, za cé tak, že provozovatelem bude stát nebo obec jako je to u útulků psích a kočičích.
Bohatí se stálým příjmem raději koupí fotbalový tým nebo, když už mají blízko ke koním, koupí dostihového koně a budou se na něj jezdit dívat, jak (ne)vyhrává.
Výdělečný útulek je blbost - to znamená, že tam bude 5 zdravých pojízdných koní, aby uživili jednoho dědečka. Co bude s těmi zdravými pojízdnými koňmi, až zestárnou? Jiný útulek? Nebo pořídíme dalších pětadvacet zdravých koní?
Útulek provozovaný státem nebo obcí snad ani neexistuje. Jestli někdo znáte, sem s tím.
Takže jo, pokud stojím před dilematem, co se starým nemohoucím koněm, nedám ho do útulku, protože dobrý útulek prakticky neexistuje (resp. teď to může fungovat, ale za rok za dva dojdou majiteli finance nebo útulek někdo pomluví a dárci přestanou přispívat - a co pak?). Buď se o něj zvládnu postarat sama, nebo jde do salámu (nebo, pokud ten kůň je natolik prošpikovaný léčivy, že po smrti nemůže být prospěšný, a to ani zvířatům, tak teda ta kafilerka).
Na druhou stranu bych se koně nikdy nezbavila proto, že jsem si našla mladší náhradu. Každé zvíře, které mám teď, je nad těmi, které hypoteticky v budoucnosti mohu mít.
Co se týče velkých hospodářských zvířat, státní útulek jako takový neznám. Ale na rozdíl od psů a koček v zásadě není potřeba - v případě rozhodnutí veterinární správy o odebrání zvířete z důvodu týrání apod. přebírá odpovědnost obec a umísťuje zvíře do péče jí vybraného subjektu, péči hradí a následně náklady vymáhá po původním majiteli. To, že u skotu a prasat je to spíš tak, že takové případy spíše končí porážkou zvířat, je pravda, u koní ta péče občas je, ale zda vždy, to je otázka.
Ideální to není, ale aspoň něco.
Na druhou stranu, nevidím důvod, aby takový státní útulek existoval. Psa i kočku lze celkem pohodlně opustit, u koní by to tak snadné být nemělo, díky celé legislativě okolo, registraci hospodářství apod. Finální odpovědnost má vždy majitel koně. A pokud to nestačí, tak efektivně konající vet. správa.
Trochu osobně k Ostrovu Naděje - pokud se jedná o stáj v Mokrém? Dívala jsem se po netu a vypadá to, že paní se jen přestěhovala.
Byli jsme tam na hubertu vloni, já tam nikdy nebyla, ale od kamarádky vím, že v tom místě dřív koně byly, pak pár let nic a teď si to pronajali noví majitelé od vesnice.
Z huberta udělali naprosto neskutečnou politickou propagaci (jasné, sypou se jim pak snáz peníze), bylo to před volbami a auta tam měla KDU, ANO a TOPka. :D Statek obehnaný "zdí" ze hnoje, místama bordel, stáj (bývalý kravín) co bylo vidět z kraje, tak renovovaná. Ven z boxů koukalo pár pěkných koní, paní se očividně hodně zajímá o chov arabů.
Je mi jasné, že to je off topic, ale k hubertu chci jen napsat, že horší a nebezpečnější hubert jsem nikdy nezažila, klus po silnici, master nakloněný v sedle v 45 stupňovém úhlu, cval po vrstevnici ošklivého svahu, neznalost místa...
Nevím o nich osobně nic, ale co jsem si teď přečetla, tak to zhruba odpovídá takovým "mistrům"... Udělali na mě teda dost hrozný dojem, ale co se týče podmínek koní, přišlo mi to tam ok - byly tam výběhy a slušné boxy.

Mno vytvořila jsme dlouhý rozborový elaborát, ifauna ho odmítá vložit, že obsahuje nepovolené znaky. Peku na to,
Jdu dělat něco užitečného, o tom, že lajka-obec neposoudí, vo co komu go a co s tím a za své prachy na vodovod nemůže umísťovat dobře, protože trefí zas jen do "Rolinky", která je ochotná, zadarmoa známá, jsem už psala vícekrát.

saola
napsal(a):
Jesie, to není k smíchu
Jak psala žofré, je třeba nezapomínat na historii, pátrat, shánět si informace, nenechat se nachytat na navoněné webovky.
Humor je ok. Jesie se ptá a čte. Je to i dobrý příklad, nedat jen na jeden zdroj, vlastní web, hledat vždy vícezdrojově a nejlépe z těch navzájem kontroverzních.
Webovky jsou stokrát přepsané, stěhované, půl věcí tam chybí, každá druhá kobyla poně je ušklebená dáma, jestli ještě opravdu žije stará Rita, tak do Rolinky přišla z Bianky nebo přímo od O.V. pravopis děs, do výkladní skříně. Za hančuse to bylo lepš, jen ty aktualizace a předávání info od horalky vázly téží. V zemřelých určitě nejsou všichni, nevidím třeba Červa, který s dalšími uhořel. I když příběh Johanky je laděný na doják, nějaký obrázek o kvalitě dvou let jejího života a smyslu operací si uděláte. Sám Čert měl zájemce a popis jeho příběhu vypadal původně jinak, stejně u jeho matky Satanas Lady, i ta měla zájemce, který ji chtěl a kvalifikaci měl. A tak I sem nás ještě chodí pár, kteří si to pamatují nebo zálohovali
.
Víte, je to příšerná beznadej.
Protože vím co obnáší starani se o koně včetně nákladu, tak silné pochybuji ze jakýkoliv útulek na území ČR pro koně je naprosto fér a žije jen z toho co prezentuje.
Dneska opět článek na netu, mnozitelce psu sebrali z otresnych podmínek přes 200 psu...poté co lidi okolo atakovali úřady 6 let!
Takže možné je zřejmě i to, ze lidi odloží svého parťáka na základě slušně vypadající webovek.
Naopak po zadání do googlu Rolinka, vylezlo jen velmi málo z průšvihu a spíše jen odkazy na jejich web, což je zvláštní, ale vím, ze šikovný IT člověk i tohle umi zařídit.
Až když cíleně zadám Rolinka na equi nebo na ifaune, dozvím se opravdu více info...
flyhigh
napsal(a):
Trochu osobně k Ostrovu Naděje - pokud se jedná o stáj v Mokrém? Dívala jsem se po netu a vypadá to, že paní se jen přestěhovala.
Byli jsme tam na hubertu vloni, já tam nikdy nebyla, ale od kamarádky vím, že v tom místě dřív koně byly, pak pár let nic a teď si to pronajali noví majitelé od vesnice.
Z huberta udělali naprosto neskutečnou politickou propagaci (jasné, sypou se jim pak snáz peníze), bylo to před volbami a auta tam měla KDU, ANO a TOPka. :D Statek obehnaný "zdí" ze hnoje, místama bordel, stáj (bývalý kravín) co bylo vidět z kraje, tak renovovaná. Ven z boxů koukalo pár pěkných koní, paní se očividně hodně zajímá o chov arabů.
Je mi jasné, že to je off topic, ale k hubertu chci jen napsat, že horší a nebezpečnější hubert jsem nikdy nezažila, klus po silnici, master nakloněný v sedle v 45 stupňovém úhlu, cval po vrstevnici ošklivého svahu, neznalost místa...
Nevím o nich osobně nic, ale co jsem si teď přečetla, tak to zhruba odpovídá takovým "mistrům"... Udělali na mě teda dost hrozný dojem, ale co se týče podmínek koní, přišlo mi to tam ok - byly tam výběhy a slušné boxy.
Tak oni se Sodomkovi neustále stěhují...
Svoji činnost začali v Otročíně v Západních Čechách. Odtud se přestěhovali do Oplotce, kam jsem jezdívala za kamarádkou, která tam v té době bydlela. Často jsme chodívaly kolem jejich "stáje hrůzy". Viděla jsem dost na vlastní oči... Bylo to v době, kdy se řešila Rekša a Líbezná: http://www.utulek-tachov.wz.cz/. Ne dlouho předtím tam uhynuli další dva koně.
Za nějaký čas měl pan Sodomka vážný úraz a vypadalo to, že budou muset činnost ukončit - aniž bych komukoliv přála cokoliv špatného, v tomto případě jsem věřila, že boží mlýny melou a že všichni ti koňští chudáci díky tomu, co se stalo, najdou lepší domov. V té době se Sodomkovi opět stěhovali - tentokrát na Milevo několik koní opravdu poslali "o dům dál", zůstala jim pouze arabka Kassey a Air Rainy Hack, pokud mám správné informace. Pak jsem o nich nějaký čas neslyšela, ale ve vyhledávači mi vypadlo, že pak byli u Javorníku https://sumpersky.denik.cz/zpravy_region/v-bilem-potoce-pecuji-o-vyslouzile-kone-podivejte-se-20130206.html a teď jsou zase v Mokré u Opočna, kde to teda podle fotek konečně vypadá pro ty koně trochu důstejně.
Ještě pár odkazů:
http://ostrov-nadeje.blog.cz/rubrika/kone-z-ostrova-nadeje
http://www.js-sedmihori.estranky.cz/clanky/jezdci/.
flyhigh
napsal(a):
Tak abych se taky vyjádřila k Hubertu v Mokrém. Akce jsem se taktéž účastnila a vůbec nechápu, co zde šíříte. S pořádkem nebyl žádný problém. Celý Hubert se jel krokem, aby byl bezpečný pro všechny účastníky. Pouze na jedné louce se loty rozdělily na skokany a ty co čekali, než se doskáče. A každý kdo se svým koněm šel do cvalu a skoků měl na výběr. A neznalost místa, na tu jste přišla jak? Obecně mi přijde váš příspěvek jako jedna velká fáma, ale s tím holt nic nenadělám.
Hezký zbytek dne.
lemonek1202
napsal(a):
Tak abych se taky vyjádřila k Hubertu v Mokrém. Akce jsem se taktéž účastnila a vůbec nechápu, co zde šíříte. S pořádkem nebyl žádný problém. Celý Hubert se jel krokem, aby byl bezpečný pro všechny účastníky. Pouze na jedné louce se loty rozdělily na skokany a ty co čekali, než se doskáče. A každý kdo se svým koněm šel do cvalu a skoků měl na výběr. A neznalost místa, na tu jste přišla jak? Obecně mi přijde váš příspěvek jako jedna velká fáma, ale s tím holt nic nenadělám.
Hezký zbytek dne.
Jela jste vloni? :-D Poklusem za traktorem přes celé Mokré - dva km? Pokud krokem, tak se cesta hledala asi jak, když "masterové" se neobtěžovali podívat za sebe? Neustále roztrhaný lot? Hledání "pokladu" natolik zmatené, že pořadatelé netušili, kdy mají vyjet? Dali volnou ruku lidem, takže ti samozřejmě naspídovaní se museli rozjet honem rychle aby jim to neuteklo, což s sebou vzalo spoustu dalších koní, a cválalo se tím pádem na místě kde se cválat nemělo = po vrstevnici prudkého, podmáčeného svahu? Což o to, já si kobylu udržela, ale kamarádka nemá tak stopro koně, a ta se jen modlila?
Rozdělení na skoky tam opravdu bylo, o tom se vůbec nebavím, tam problém nebyl.
Pro mě osobně to byl nejhorší hubert co jsem zažila. Psychicky náročný, ne fyzicky. A jak říkám, slečna master to dokončila, když jela celou dobu na boku koni a při pauze se ani nepokusila přesedlat.
flyhigh
napsal(a):
Jela jste vloni? :-D Poklusem za traktorem přes celé Mokré - dva km? Pokud krokem, tak se cesta hledala asi jak, když "masterové" se neobtěžovali podívat za sebe? Neustále roztrhaný lot? Hledání "pokladu" natolik zmatené, že pořadatelé netušili, kdy mají vyjet? Dali volnou ruku lidem, takže ti samozřejmě naspídovaní se museli rozjet honem rychle aby jim to neuteklo, což s sebou vzalo spoustu dalších koní, a cválalo se tím pádem na místě kde se cválat nemělo = po vrstevnici prudkého, podmáčeného svahu? Což o to, já si kobylu udržela, ale kamarádka nemá tak stopro koně, a ta se jen modlila?
Rozdělení na skoky tam opravdu bylo, o tom se vůbec nebavím, tam problém nebyl.
Pro mě osobně to byl nejhorší hubert co jsem zažila. Psychicky náročný, ne fyzicky. A jak říkám, slečna master to dokončila, když jela celou dobu na boku koni a při pauze se ani nepokusila přesedlat.
Ano, jela jsem loni. Bohužel vše, co zde jmenujete organizátoři ani neovlivní. Na Huberta mají jezdit dobře přiježdění a ovladatelní koně, kdyby to tak bylo, žádné takové problémy by nenastávali. A jestli mě na Hubertu osobně něco vadilo, byla to jen paní na velká rezaté kobyle, která absolutně nerespektovala zásady bezpečnosti a neustále si s ní stoupala před toho černého hřebce, ačkoliv na to byla upozorněna několikrát, kdyby takoví nejezdili, bylo by to pro všechny bezpečnější.
lemonek1202
napsal(a):
Ano, jela jsem loni. Bohužel vše, co zde jmenujete organizátoři ani neovlivní. Na Huberta mají jezdit dobře přiježdění a ovladatelní koně, kdyby to tak bylo, žádné takové problémy by nenastávali. A jestli mě na Hubertu osobně něco vadilo, byla to jen paní na velká rezaté kobyle, která absolutně nerespektovala zásady bezpečnosti a neustále si s ní stoupala před toho černého hřebce, ačkoliv na to byla upozorněna několikrát, kdyby takoví nejezdili, bylo by to pro všechny bezpečnější.
Bohužel nesouhlasím, tohle jsou přesně ty věci, které organizátor ovlivní - kvalita mastera, tratě, organizace. Ještě na jednu věc si vzpomínám - když jsme šli poklusem po Mokrém, vedl nás traktor. Řidič si všiml, že se lot veeelmi rozpadl, zpomalil, a master opět bez ohlédnutí ho začala popohánět. To, že pro ni to bylo přijatelné tempo jí stačilo. Jednou jsem byla master a vím, že to není žádná sranda, hlídat si lot, přechody přes silnici, správné tempo; udělala jsem taky jednu blbost, ale tady jsem prostě neviděla minimální snahu. Krom toho, že lidsky mi přišli v pohodě, to koňsky bylo dost na prd.
Bohužel jsme byli asi natolik pohrouženi do té nespokojenosti s celým hubertem, že opravdu nevím o čem mluvíte. Možná nás nejvíc mrzelo, že jsme původně plánovali ten den vyjet na jiného huberta, se kterým máme skvělou zkušenost, ale vzhledem k děravým hlavám a zapomenutým průkazům jsme se vraceli a už jsme ho nestihli. Možná bych soudila méně přísně, ale ten cval po svahu je pro mě nezapomenutelný. Opravdu se divím, že tam někdo nezahučel.
Ale jsme lidi a každý svět vidíme jinak. Já už vím kam nikdy nepojedu, teď ještě navíc vím o majitelích, a tím to pro mě hasne. Nemám důvod to dál pitvat.
Zdravím všechny. Hledám zrovna nějaké informace o tomto místě. Mám zas opačný postup. Jela jsem se kouknout na jednoho koně z inzerátu -prodej koně, dovoz, atd. Je v tomto útulku ustájený. Nechci tu veřejně hodnotit mé první dojmy. Nejsem zkušený koňák, a tak nevím ještě, jak má co vypadat. Místo na mě však působilo v zásadě hezky, koně měli čisto a vypadaly spokojeně. Rozhodně si nemyslím, že by manželé, kteří útulek vlastní nějak profitovali. Řekla bych, že obětovali celý svůj život a dělají, co můžou. Pohnutky si tedy myslím, že mají dobré. Jestli ale dělají něco špatně, to za takovou chvíli nedokážu posoudit. Každý koňák má nějaký svůj styl složený z různých informací v a zkušeností. Tedy podle mě, tak jak jsem to doposud pochopila...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
luciš
napsal(a):
Zdravím všechny. Hledám zrovna nějaké informace o tomto místě. Mám zas opačný postup. Jela jsem se kouknout na jednoho koně z inzerátu -prodej koně, dovoz, atd. Je v tomto útulku ustájený. Nechci tu veřejně hodnotit mé první dojmy. Nejsem zkušený koňák, a tak nevím ještě, jak má co vypadat. Místo na mě však působilo v zásadě hezky, koně měli čisto a vypadaly spokojeně. Rozhodně si nemyslím, že by manželé, kteří útulek vlastní nějak profitovali. Řekla bych, že obětovali celý svůj život a dělají, co můžou. Pohnutky si tedy myslím, že mají dobré. Jestli ale dělají něco špatně, to za takovou chvíli nedokážu posoudit. Každý koňák má nějaký svůj styl složený z různých informací v a zkušeností. Tedy podle mě, tak jak jsem to doposud pochopila...
Nikoho nechci urazit, ale tady se neptáte na správném místě. Moc tu pochopení pro ty ubožátka nikdo nemá.Vykašlete se na internet a jeďte tam kde se dozvíte mnohem víc a hlavně pravdu.Já jsem to taky udělal a dušička má klid.
Přesně to si myslím. Odsoudit je jednoduché. Pochopit někdy těžké. Člověk se často musí oprostit od fám a pomluv a udělat si SVŮJ vlastní názor. Je třeba se koukat ZA ten problém. Já jsem včerejší návštěvu v útulku v sobě vyhodnotila, snažím se vidět to dobré, a bylo-li něco jinak, tak bylo, nikdy není všude vše stejné. Mám taky klid.
Zdravím. Co se týče Ostrova Naděje, tak můj názor na tuto stáj je naprosto pozitivní. Sama tam jezdím za svojí ustájenou kobylkou. Koně jsou tu dobře krmení, mají dostatek pohybu, dostatečně velké pastviny, prostorné boxy, přístup k vodě, kamerový systém na veškerý prostor stájí i kolem, apod. Prostě já jsem co se týče koní naprosto spokojená.
Co by se týkalo manželů Sodomkových, tak jsou to perfektní lidi s obrovskými zkušenostmi. Ráda bych viděla, který kůň ve stáji je týraný. Sodomkovi mají s koňmi celoživotní praxi. Odchovali x koní, hříbat, koní co jsou teď hodně vysoko ve sportu. Jako hodně málo lidí v České Republice rozumí koním a rozumí i lidem. O různých praxích v zahraničí a světových hřebčínech ani nemluvím. Prostě suproví lidé co se dokáží vcítit do lidí a do koní a dokáží je sesynchronizovat tak, aby koně šli s chutí, lidé šli s chutí a hlavně aby se pracovalo v pohodě, s klidem a s radostí.
Ohledně Hajánka (Air Rainy Hack), tak je to starší kůň po úraze zadních nohou. Z vašeho pohledu je nemyslitelné aby se vůbec hýbal a nejlépe aby byl na pastevku 24/7 a už jen byl na dožití. Samozřejmě je to váš názor a já vám ho neberu. Ale kolik z vás je fyzioterapeutů, masérů, chemoterapeutiků, chiropraktiků nebo veterinářů abyste mohli posoudit jeho zdravotní stav? Všichni jste jistě jen "přirození komunikátoři". To že kdyby Hajda jenom stál, tak by se mu ty nohy zhoršily, ztuhnul by a nejspíš už by mezi námi nebyl, to nikdo z vás neví. Jen neustále kibicovat a všechno hned brát jako týrání...
Na Hubertu jsem nebyla, takže nemůžu soudit, ale můžu se vyjádřit alespoň k tomu, co organizátoři mohli a nemohli ovlivnit. To že nemáte stoprocentní koně a bojíte se aby vás někde nevyrakvili a vyjedete s nimi na Hubert, a pak ne že byste uznali, že je to vaše chyba, to je jedna věc. Druhá věc je, že vy sedíte na koni a VY máte povinnost jet tak, aby to vašeho koně neohrozilo a neohrozilo to nikoho jiného. Vysvětlete mi prosím, jak můžete dávat nám za vinu, že VY jste s VAŠÍM koněm secválala mírný kopec dolů abyste je dohnala? Pokud jste si ho do toho pobídla, tak se nemáme vůbec o čem bavit, a pokud vám to ten kůň secválal nedobrovolně, tak to není náš problém, a s takovým koněm byste měla ještě pracovat než vyjedete na Hubert, a když už chcete vyjet, měla byste být ráda, že vás ten kůň někde nevyrakvil a nesvádět VAŠÍ vinu na nás.
Co se aukce týče, tak tu mám na starosti já a žádné rozdrbané věci na prodej nejsou. Pokud milá mladá paní máte vystudovanou alespoň základní školu, měla byste dle mého umět číst, což znamená že nápis DOBROČINNÁ AUKCE si asi přečtete. Tím pádem nechápu důvod vaší reakce. Všechny prodávané věci jsou dary od lidí, které nevyužijeme, takže jsme se je rozhodli prodat za nějakou symbolickou cenu, aby je někdo kdo je potřebuje víc než my využil. Prodaly se stojany na sedlo a poprsák. Paní co si tyto věci koupily jsou naprosto spokojeny a čekají na druhé kolo aukce. Z mého pohledu jen nemáte do čeho rýpat.
Nakonec všichni jste tu strašně chytří, ale kolik z vás se bylo v Mokrém osobně podívat a zajímali se o Ostrov Naděje i jinak než jenom přečíst si internetové diskuze a to je všechno co víte. Vytahovat minulost, tu největší špínu, o které ani nevíte, zda je pravdivá. Zase jste si to jen přečetli v nějaké internetové diskuzi. Dokud sem nepřijedete osobně a do očí nám neřeknete to samé, co píšete zde, jste v mých očích jen bezcenní internetoví jezdci. Nebráníme se jakékoliv odpovědi, jen je potřeba abyste přijeli a zeptali se. Věřit tomu co si přečtete, to umí každej. To že se stěhovali jenom s Kassey a s Hajdou taky není pravda. Další internetová diskuze. Odjeli s pěti koňmi. Maličkost, ale přesně z těchto maličkostí vznikají pomluvy, nejasnosti a zbytečné diskuze. Mimochodem když jsou u nás koně na dožití, je logické, že tu ty koně dožijí a nebudou žít dalších 100 let. K tomuto také nevím co dodat.
Zvláštní je, že nikdo z vás nenapsal ani mě, ani Ostrovu naděje, ale ptáte se zde. Ptám se proč. Myslíte si že víte o nás víc než o sobě víme my sami? Víte jak stupidní myšlenka to je? Někdy nechápu jak někdo takový vůbec může pracovat s koňmi. No podle všeho nemůže, když si pak ani koně nudržíte aby vám nesecválal kopec. Nikdo z vás nevidí ty dobré věci, o kterých se v internetových diskuzích nikdo nezmíní. Co třeba ta spousta dětí, lidí a koní hrabajících se ve hnoji po různých psychosomatických zážitcích od znásilnění až po smrt, co se poprvé od doby zážitku zasmály, uvolnili, otevřeli se.
Osobně jsem strasně ráda, že můžu být součástí spolku jako je Ostrov Naděje. Jsem vděčná za všechno co mi dali a dávají každý den. I když emočně je to pro mě někdy velice těžké, posouvám se směrem dopředu a hrabu se ze svého hnoje. Nesu si za sebou uzlíček nervů, který mi Sodomkovi pomáhají zahodit. Pozoruji to i na té své kobylce. Pokud Ostrov Naděje nepoznáte osobně, nepochopíte to. Je to otázka psychiky a důvěry. Vy už se jen bojíte, že by do vás někdo viděl a někdo by vám řekl do očí pravdu a vy byste se sesypali. Neustáli byste to. Na internetu se jen pousmějete a napíšete chytrý komentář. Závidíte že někomu se daří. Co mám k tomu víc říct.
Děkuju Ostrovu naděje a celému jeho týmu za jeho trpělivost, ochotu, pokoru a lásku. Děkuju jim za světlo na konci nekonečného tunelu. Děkuju jim za pomoc vymotat se z nekončícího labyrintu života. Jen díky nim jsem tím kým jsem a jsem za to ráda. Děkuju všem podrazákům co jsem v životě potkala, protože nebýt jich, nejspíš bych teď nebyla tam kde jsem, a nejspíš bych nikdy manžele Sodomkovi nikdy nepotkala. Ještě jednou díky.
Myslím si, že komentář SallyChanell naprosto vystihuje vše...Posuzovat soudit odsoudit, možná to někdo neřeší. Je hloupé se vyjadřovat k něčemu, co neznám, natož to úplně pohanět. Nemám ráda tyhle diskuze, protože často se stane, že se člověk na něco ptá a strhne se to v trapnou konverzaci a spousty prázdných a utrhačných řečí. Je fakt, že třeba ohledně ovcí a koz jsem se na tomhle portálu dozvěděla dost na to, abych se do chovu směle pustila...ale co pitomých a posměšných a sprostých řečí si člověk musel přečíst, než se dozvěděl to hlavní...Na pomlouvání a tlachání by měl být speciální web, kde by se uspokojovali ti, co do jinak normálních diskuzí vnáší jed a zášť... Založte to někdo, ať je klid!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
SallyChannel
napsal(a):
Co to trochu rozvést? To je komentář za všechny prachy..
Psali to na netu a tak to bude pravda.😂
Ale darovat koně a po zimě ho i s doklady z pastviny ukrást je taky způsob. O týrání se u nás nejedná, což potvrdila veterinární zpráva, která mimo jiné napsala, že máme chov na velice dobré úrovni. Čekám jen, kdy napíšeš že by naší koně měli působit špatným dojmem, mají jen jedno čištění, jedno sedlo, jednu uzdečku, mají pupínky apod.. Nejvíce křičí ten, kdo má sám máslo na hlavě, a není ho málo.
Rozvádět to moc nechci, už jednou na mě od Sodomků padlo trestní oznámení. Co se týče SallyChannel, vůbec nevím kdo jsi, co to meleš o krádeži a o koho vlastně jde, ale věřím, že jestli se to doopravdy stalo měli k tomu dobrý důvod. Víš, vlastně mně je tě líto, protože oni oblbnou každého, někdo na to přijde dřív, někdo později a z někoho holt vysávají prachy a energii napořád. Je mi tě hodně líto, protože až ti to sepne, budeš sakra zklamaná.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Já se tedy nechci nikoho zastávat nebo proti někomu "brojit",ale krom trestního oznámení na DummM ze strany Sodomkových jsem se nic konkrétního nedozvěděl.🙁Celkem je mi jasné,že lidi co na mě podají trestní oznámení nebudu mít moc v lásce a ani je nebudu nikde moc chválit.Pro případné zájemce o informace,bych opět doporučil osobní návštěvu.Jeden útulek pro koně se tu kdysi "hustě" zdrbnul a netvrdím,že to kdysi tak být nemohlo,ale již rok tam pravidelně jezdím a zvířata jsou tam na prvním místě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.44
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já se tedy nechci nikoho zastávat nebo proti někomu "brojit",ale krom trestního oznámení na DummM ze strany Sodomkových jsem se nic konkrétního nedozvěděl.🙁Celkem je mi jasné,že lidi co na mě podají trestní oznámení nebudu mít moc v lásce a ani je nebudu nikde moc chválit.Pro případné zájemce o informace,bych opět doporučil osobní návštěvu.Jeden útulek pro koně se tu kdysi "hustě" zdrbnul a netvrdím,že to kdysi tak být nemohlo,ale již rok tam pravidelně jezdím a zvířata jsou tam na prvním místě.
Jestli myslis bianku tak to bych jako vzor fakt nedavala. Pamatuju si z davnych dob udrzovani kone prolezlyho rakovinou skrz naskrz ale prispivejte at je tu o chlup dyl. Co na tom ze trpi. Timhle se mi pani visnakova zprotivila uz pred mnoha lety.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestli myslis bianku tak to bych jako vzor fakt nedavala. Pamatuju si z davnych dob udrzovani kone prolezlyho rakovinou skrz naskrz ale prispivejte at je tu o chlup dyl. Co na tom ze trpi. Timhle se mi pani visnakova zprotivila uz pred mnoha lety.
Nikdo není dokonalý.🙂 Ovšem kolika zvířatům dala domov a pomohla jim najít nový už důležité není,viď? 🙂 A ani dnes kdy už je sláva útulků dávno pryč a je to sakra prodělečný podnik,tak zvířata stejně neopustila.🙁 Tohle jsou prostě lidi vzácní a trochu z jiné galaxie.Stejně jako tady na fauně např. Oťásek.☺️ Pro běžnou populaci jsou holt nepochopitelní a mnohdy vyvolají i celkem humbuk kvůli jednomu starému koni co je již k ničemu z pohledu společenských norem.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nikdo není dokonalý.🙂 Ovšem kolika zvířatům dala domov a pomohla jim najít nový už důležité není,viď? 🙂 A ani dnes kdy už je sláva útulků dávno pryč a je to sakra prodělečný podnik,tak zvířata stejně neopustila.🙁 Tohle jsou prostě lidi vzácní a trochu z jiné galaxie.Stejně jako tady na fauně např. Oťásek.☺️ Pro běžnou populaci jsou holt nepochopitelní a mnohdy vyvolají i celkem humbuk kvůli jednomu starému koni co je již k ničemu z pohledu společenských norem.
No jenomže se na to dá podívat i jinak. Každý kůň je finančně náročný. Starý kůň je náročnější řekněme o polovinu. Nemocný je většinou tak 3 až 5x? dražší než zdravý.
Takže - budu mít 3 koně které sama zvládám (dorost + použitelný + starý). Zvládám a po nikom nežebrám.
Nebo nemám prachy, chci koně. Zvládnu kolem toho tu hromadu keců a upoutávání pozornosti - založím si útulek. A když to jde dobře, tak mám koně zadarmo, zajezdím si (jo oni mají i světlejší chvilky a přece se potřebují hýbat). A když to jde suprově, mám to i jako zaměstnání... (nebo si z útulkových peněz postavím něco svého)
Jo a ti co by za koně dýchali, by spíš potřebovali nějakou terapii. Protože prostě aby mohli pomáhat, musí nejdříve sami být stabilní ( nejen finančně).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Pipilota
napsal(a):
No jenomže se na to dá podívat i jinak. Každý kůň je finančně náročný. Starý kůň je náročnější řekněme o polovinu. Nemocný je většinou tak 3 až 5x? dražší než zdravý.
Takže - budu mít 3 koně které sama zvládám (dorost + použitelný + starý). Zvládám a po nikom nežebrám.
Nebo nemám prachy, chci koně. Zvládnu kolem toho tu hromadu keců a upoutávání pozornosti - založím si útulek. A když to jde dobře, tak mám koně zadarmo, zajezdím si (jo oni mají i světlejší chvilky a přece se potřebují hýbat). A když to jde suprově, mám to i jako zaměstnání... (nebo si z útulkových peněz postavím něco svého)
Jo a ti co by za koně dýchali, by spíš potřebovali nějakou terapii. Protože prostě aby mohli pomáhat, musí nejdříve sami být stabilní ( nejen finančně).
Tak vy jste třeba taky vzácná,já nevim.☺️ Víte pipiloto, dnes otázka financování čehokoli znamená pouze dva možné "stavy".Sehnal si prachy, nesehnal si prachy.Na kickstarteru borec vybral na bramborový salát peníze,co by stačili na provoz jednoho koně na pár měsíců.😂 Tak když můžou lidi platit takovou kravinu jako ten salát,proč by nemohli přispět jednomu koníkovi na lepší život? ☺️ Náhodou tam je hezky a strávíte s fajn lidičkama pěknou neděli.☺️ Lepší než kino za "sedum kil" kde jsem usnul.Prospal jsem minimálně pět set.😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
https://www.mcshakespeare.cz/blog/5-podivnosti-ktere-kickstarteru-ziskaly-vic-nez-byste-cekali/
A že nekecám s tím salátem a dalšími podivnostmi.😂
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
https://www.mcshakespeare.cz/blog/5-podivnosti-ktere-kickstarteru-ziskaly-vic-nez-byste-cekali/
A že nekecám s tím salátem a dalšími podivnostmi.😂
Jenze kdyz se nevybere na salat, borec ho neuvari. A kdyz se nevybere na kone, tak jako nebude zrat?
Jakoze založit utulek jen na darech mi a nemit to opravdu dobre promyslene, mi prijde celkem nezodpovedne.
Kdyby byl každý majitel plně zodpovědný za své zvíře až do jeho konce a stát byl schopen takovou odpovědnost v zájmu toho zvířete bez pardonu vymoci, tak by nemusely hladomorny a koncentráky typu bianka, rolinka, stekník a další ostrovy naděje vůbec existovat, a jejich nemocní provozovatelé by si své komplexy či duševní poruchy a běsy (spasitelský komplex, asociální psychopatie apod.) holt odreagovávali jinak než týráním a mořením zvířat.
ALe tak to bohužel není, takže je mi záhadou, za co vlastně tu bianku a Višňákovou tak strašně, Meifi, obdivuješ, protože za péči o staré koně to rozhodně není. Nemá peníze, prostředky ani znalosti k tomu, aby byla schopná o ta zvířata pečovat. Umí hezky kňučet a žebrat, to jo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
saola
napsal(a):
Kdyby byl každý majitel plně zodpovědný za své zvíře až do jeho konce a stát byl schopen takovou odpovědnost v zájmu toho zvířete bez pardonu vymoci, tak by nemusely hladomorny a koncentráky typu bianka, rolinka, stekník a další ostrovy naděje vůbec existovat, a jejich nemocní provozovatelé by si své komplexy či duševní poruchy a běsy (spasitelský komplex, asociální psychopatie apod.) holt odreagovávali jinak než týráním a mořením zvířat.
ALe tak to bohužel není, takže je mi záhadou, za co vlastně tu bianku a Višňákovou tak strašně, Meifi, obdivuješ, protože za péči o staré koně to rozhodně není. Nemá peníze, prostředky ani znalosti k tomu, aby byla schopná o ta zvířata pečovat. Umí hezky kňučet a žebrat, to jo.
Jo Saolko s tím bych souhlasil a bylo by to opravdu krásný kdyby ti majitelé byli zodpovědní a starali se o své na nich závislé "kamarády" až do posledních chvil.Bohužel to tak není zdaleka vždy a víš jak si hrdě tito lidé říkají? "Koňáci".🙁 Jsou mezi vámi a kolikrát jsou to daleko větší odborníci než já a nebo ty.Ono bezohlednost moc s odborností nesouvisí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
akscha
napsal(a):
Jenze kdyz se nevybere na salat, borec ho neuvari. A kdyz se nevybere na kone, tak jako nebude zrat?
Jakoze založit utulek jen na darech mi a nemit to opravdu dobre promyslene, mi prijde celkem nezodpovedne.
Ale proč na to být sám? Sama to paní utáhne,ale pomoc je vždy vítaná.Víte nebo možná nevíte jak jsem já tehdy sháněl kam jít ke koním? Do jezdecké stáje jít "čumět" na koně vypadalo dost prapodivně.😂 Notabene když neumíte vůbec nic kolem koní? To schválně někdy zkuste přijít takhle do sportovní stáje a uvidíte jak na vás budou koukat.😂 Prachy z vás za jezdecký výcvik moc nekoukají a tím pádem s pánem bohem.Možná by nějaký malý soukromník byl trochu ochoten,ale jinak zkrátka výcvik jezdce za "pětset" hoďka a pak další "jelito" prosím.😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
saola
napsal(a):
Meifi, zase neodpovídáš na otázku a jen všeobecně plácáš: co je na Višňákové a její "péči" o koně tak obdivuhodného, že považuješ za důležité ji tady v dobrém zmiňovat?
Stará se o koně a pejsky které jiní už nechtěli.☺️ Rozhodně po mě nic nechce a nežebrá.🙁 To je jen moje věc jestli něco přivezu,nebo ne.A to že koním nerozumí bych tedy netvrdil.
Jsem si jista, že ty poznáš, když někdo koním rozumí. Hned, jak vlezeš někam do dveří, rozhlédneš se a máš prostě jasno - tady koním rozumějí. A nejlépe, když seš tam poprvé.
Voz si jí, co chceš, to je tvoje rozhodnutí. Ale díky takovým, co jí něco vozí, posílají peníze či přijdou přiložit ruku, ta hladomorna funguje, protože ona sama žádné prostředky už nemá.
Když jí uletí střecha, nevadí, ono se zas vyžebrá aspoň na tu lepenku, že barák není obytný a je v dezolátním stavu, nevadí, my jsme přece nadšenci, a když prostě chceme zachránit mezka, tak na něj těch 8 000 Kč vyžebráme, abychom ho vykoupili, ale na pojistku samozřejmě nemáme, a ani ji naštěstí nepotřebujeme, protože když se něco stane, tak zapláčeme na ksichtoknize a on se někdo zase slituje.
I když ty zlaté časy milionových sbírek na chudáky týrané koníšky v takových koňomornách už jsou zaplaťpánbúh snad definitivně pryč.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
saola
napsal(a):
Jsem si jista, že ty poznáš, když někdo koním rozumí. Hned, jak vlezeš někam do dveří, rozhlédneš se a máš prostě jasno - tady koním rozumějí. A nejlépe, když seš tam poprvé.
Voz si jí, co chceš, to je tvoje rozhodnutí. Ale díky takovým, co jí něco vozí, posílají peníze či přijdou přiložit ruku, ta hladomorna funguje, protože ona sama žádné prostředky už nemá.
Když jí uletí střecha, nevadí, ono se zas vyžebrá aspoň na tu lepenku, že barák není obytný a je v dezolátním stavu, nevadí, my jsme přece nadšenci, a když prostě chceme zachránit mezka, tak na něj těch 8 000 Kč vyžebráme, abychom ho vykoupili, ale na pojistku samozřejmě nemáme, a ani ji naštěstí nepotřebujeme, protože když se něco stane, tak zapláčeme na ksichtoknize a on se někdo zase slituje.
I když ty zlaté časy milionových sbírek na chudáky týrané koníšky v takových koňomornách už jsou zaplaťpánbúh snad definitivně pryč.
Já tu její osobní věci vytahovat určitě nebudu.Ovšem klidně pojedu k lidem bydlícím v chatrči s dobrým srdcem,než do načinčaného domu plného lidí se srdcem z kamene.🙁 Naopak mě je velmi sympatické že ze svého "luxusu" raději sleví a obětuje ho např. těm koním.Mohla by koně dát na jatky,psy vystřelit asi na měsíc a dostavět dům.Ovšem ifauna by byla asi spokojená a to stojí za to,ne?
Její osobní věci na netu jsou, není třeba to plevelit tady.
Díváš se na to špatně - ona žádný luxus nemá, všechno, co má k dispozici, vyjma podmáčeného baráku a pozemku, jí sponzorují lidé, kteří jí přispívají na ty chudáky koně.
Takže ona se veze na "solidaritě" s těmi koňmi.
Správně by to mělo být naopak - mám prostředky, prosperuji, tak si mohu dovolit zachraňovat.
A ne že se rozhodnu zachraňovat, a vy ostatní mi to budete platit, protože umím vzbuzovat lítost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
saola
napsal(a):
Její osobní věci na netu jsou, není třeba to plevelit tady.
Díváš se na to špatně - ona žádný luxus nemá, všechno, co má k dispozici, vyjma podmáčeného baráku a pozemku, jí sponzorují lidé, kteří jí přispívají na ty chudáky koně.
Takže ona se veze na "solidaritě" s těmi koňmi.
Správně by to mělo být naopak - mám prostředky, prosperuji, tak si mohu dovolit zachraňovat.
A ne že se rozhodnu zachraňovat, a vy ostatní mi to budete platit, protože umím vzbuzovat lítost.
Saolko na útulkovém účtu se sejde pár tisíc.😓 Jak bych ti nějak něžně vysvětlil tu pomoc zvířatům..Můj bratranec utekl od rodiny a dětí během deseti minut.Prostě oznámil a odešel.Bylo mu jedno jestli manželka skočí z okna,jak utáhne bydlení,co děti budou dělat kdyby náhodou opravdu skočila a prostě šel.Tak já vlastně přispívám na útulek pro děti?😂 Co já z toho mám? Děti to moje nejsou a jeho manželce maximálně přivezu kytičku k narozkám a občas nějakou pozornost.Možná bych se na to měl vykašlat a když na děti prostě nemá,tak ať je dá asi do ústavu,ne? Nikdo jiný bohužel nemá zájem sponzorovat cizí děti.Hele nenapadlo tě někdy,že bych je mohl mít rád? Stejně jako toho koně co čeká který "blb" se zase přijde zeptat proč by se na něm nedalo jezdit s kissing syndromem? Vždyť známá normálně jezdí? On ten kůň chce taky být živý jako my a dá se mu zabezpečit život za pouhých 3000 měsíčně.Hele,mě pořád prachy zbývají.☺️
Na útulkovém účtu se víc jak 5 000 měsíčně standardně nesejde. Na podzim se Višňáková probrala, a chtěla to zavřít, prý vzhledem k cenám sena - stačilo zafňukat, a penízky se sypou.
Skutečně bys někoho, kdo v listopadu zjistí, že seno je drahé, nazval, že koním rozumí?
Ale penízky se sypou dál, tak se holt teď na jaře kupuje, pardon zachraňuje, mezek za další tisíce, aby mohl spolu s ostatními stát v bahně a něco se směrem k donorům dělo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
saola
napsal(a):
Na útulkovém účtu se víc jak 5 000 měsíčně standardně nesejde. Na podzim se Višňáková probrala, a chtěla to zavřít, prý vzhledem k cenám sena - stačilo zafňukat, a penízky se sypou.
Skutečně bys někoho, kdo v listopadu zjistí, že seno je drahé, nazval, že koním rozumí?
Ale penízky se sypou dál, tak se holt teď na jaře kupuje, pardon zachraňuje, mezek za další tisíce, aby mohl spolu s ostatními stát v bahně a něco se směrem k donorům dělo.
To se ale Saolko může stát každému majiteli koně.Kolik letos majitelů koní seno připravilo o koně? A moře jich zaspalo a to už bylo známo že bude "draho".Třeba jen stačilo vynechat dovču,ne? Hele vem to takhle:Kde seženu přístup ke koni kdy chci a za 2500 Kč? I s kávou, často i jídlem a klidně ti vše kolem koní ukáže a vlastně naučí? Si přečti inzeráty na spolujízdy.Zkušeného a samostaného jezdce.Ne blba co to odvede domů z výběhu a vyčistí.😂.Ten konec znamenal,že nepřijme už další a stávající "obyvatelé" dožijí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
saola
napsal(a):
Jakože tvým byznysem je shromažďování chorých koní, a najednou v listopadu zjistíš, že nemáš ani seno ani dost peněz na seno, když zima ještě ani nezačala?
To se opravdu nemůže stát každému, nevím, proč ji omlouváš.
Vlastně máš pravdu.☺️ Já zase mizím na nějakou dobu a tak zatím čus všem co to tu se mnou ustáli ve zdraví.🤗 Čus.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Saolko na útulkovém účtu se sejde pár tisíc.😓 Jak bych ti nějak něžně vysvětlil tu pomoc zvířatům..Můj bratranec utekl od rodiny a dětí během deseti minut.Prostě oznámil a odešel.Bylo mu jedno jestli manželka skočí z okna,jak utáhne bydlení,co děti budou dělat kdyby náhodou opravdu skočila a prostě šel.Tak já vlastně přispívám na útulek pro děti?😂 Co já z toho mám? Děti to moje nejsou a jeho manželce maximálně přivezu kytičku k narozkám a občas nějakou pozornost.Možná bych se na to měl vykašlat a když na děti prostě nemá,tak ať je dá asi do ústavu,ne? Nikdo jiný bohužel nemá zájem sponzorovat cizí děti.Hele nenapadlo tě někdy,že bych je mohl mít rád? Stejně jako toho koně co čeká který "blb" se zase přijde zeptat proč by se na něm nedalo jezdit s kissing syndromem? Vždyť známá normálně jezdí? On ten kůň chce taky být živý jako my a dá se mu zabezpečit život za pouhých 3000 měsíčně.Hele,mě pořád prachy zbývají.☺️
Nelze srovnat lidi/děti s koňmi. Nevyléčitelně nemocného,starého, vyšinutého koně lze uspat. Děti, matky samoživitelky a seniory ne.
A že kůň chce žít? To jo, pokud je mu dobře nebo alespoň ne špatně. Ale zvířata to dokáží v určité chvíli zabalit. Prostě už nechtějí ve stávajícím stavu žít. Nesrovnávat se sebevrahy.
A udržovat při životě koně (jiné zvíře) který už žít nechce, TO je TÝRÁNÍ ! Nikoli milosrdný odchod na věčné pastviny. A toto se u Višňákové děje.
Ta žena je nemocná. Ne fyzicky, ale psychicky. Měla by se léčit.
A pokud na ni máte vliv, přesvědčte ji, aby snížila stav zvěře na minimum.
Mám svá zvířata ráda, léčím, když je potřeba, ale nebudu je na silu držet při životě, jen pro svůj "dobrý pocit", či proto, co by řekli lidi, že jsem je nechala uspat.

To Marfis. Oťáska bych k Višňákové vůbec nepřirovnávala. Pracuje, na koně si vydělá, jsou pro ni zjevně životním koníčkem a má dobré srdce. Nepíše srdceryvné komentáře na net, nestěžuje si na neustálou nepřízeň osudu ve všech směrech, nenatahuje ruku a nevyžaduje příspěvky a pomoc ve všem okolo svého života. Žádné fotky ubohých zvířátek. Neznám Oťáska osobně, ale přijde mi podle diskuzí jako člověk, který to má v hlavě srovnané.
Višňáková je pro mě opravdu z jiné galaxie. Peníze si dávejte kam chcete, váš názor vám nikdo nebere. Ale nepleťte si touhu pomoci s touhou po moci. Jde o pozornost, pózu a manipulaci.
Další chudák u Sodomkových v Ostrovu naděje... :( Klisna Latibela. Fotka z FB stránky Ostrova naděje ze dne 9. 9. 2020.
Ferdapes

XXX.XXX.151.6
katara
napsal(a):
Tak oni se Sodomkovi neustále stěhují...
Svoji činnost začali v Otročíně v Západních Čechách. Odtud se přestěhovali do Oplotce, kam jsem jezdívala za kamarádkou, která tam v té době bydlela. Často jsme chodívaly kolem jejich "stáje hrůzy". Viděla jsem dost na vlastní oči... Bylo to v době, kdy se řešila Rekša a Líbezná: http://www.utulek-tachov.wz.cz/. Ne dlouho předtím tam uhynuli další dva koně.
Za nějaký čas měl pan Sodomka vážný úraz a vypadalo to, že budou muset činnost ukončit - aniž bych komukoliv přála cokoliv špatného, v tomto případě jsem věřila, že boží mlýny melou a že všichni ti koňští chudáci díky tomu, co se stalo, najdou lepší domov. V té době se Sodomkovi opět stěhovali - tentokrát na Milevo několik koní opravdu poslali "o dům dál", zůstala jim pouze arabka Kassey a Air Rainy Hack, pokud mám správné informace. Pak jsem o nich nějaký čas neslyšela, ale ve vyhledávači mi vypadlo, že pak byli u Javorníku https://sumpersky.denik.cz/zpravy_region/v-bilem-potoce-pecuji-o-vyslouzile-kone-podivejte-se-20130206.html a teď jsou zase v Mokré u Opočna, kde to teda podle fotek konečně vypadá pro ty koně trochu důstejně.
Ještě pár odkazů:
http://ostrov-nadeje.blog.cz/rubrika/kone-z-ostrova-nadeje
http://www.js-sedmihori.estranky.cz/clanky/jezdci/.
Já kdysi jezdívala každý víkend z Prahy, kolem roku 2003-2005, pomáhat a jezdit do Otročína. Statek byl sice v šíleném stavu konstrukčně, ale o koně bylo perfektně postaráno, jezdilo tam hodně mladých slečen z "dobrých rodin", denně čistily stáje, krmily koně, práce bylo hodně a zorganizovaná jak na drátkách, tenkrát mi až na svéráznou osobnost Lenky Sodomkové neviděla nic podezřelého, a to jsem se tam pohybovala jako "doma" často několik let, koně byli v pořádku, Lenka je milovala -, byl tam Koran a Líbezná, Líbezná byla mladá a úplně skvělá a zdravá.... oak se nějak odtrhli a neozývali, vůbec jsem nemohla uvěřit, co jsem za pár let četla. Vždycky to špatné nebylo...