Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.7.2018 08:38

Dobry den všem,
Tak že mam tu jeden příběh a byla bycb rada za váš názor. Tak že včera večer jsme si s kamarádkou řekli ze by jsme si mohli vyjít na krokovku bez sedla tak jsme šli no ale koně se nam zplasili a zacali cvalat. Vyly zahrnutí do udidla a nesly zastavit opravdu nesli! Kamaradka zpadla a kun kterého měla ji kopnul do hlavy. Hmed jak zpadla tak se jeji kůň zastavil a ja jsem nohla uz toho sveho zastavit. Běžela jsem chytit jejiho koně a pak rychle za ní. Chvili se nehybala ale pak de rozkoukala moc jsem se o ni bála.. Říkala ze mela chvíli okno. No a tak chtela koně trochu potrestat a dala mu jednu bičem (tak ze, kun ma zmirnenou bolest tak ze kdyz mu date silou pres plece tak pronej je to jak miniaturní pohla ek a ja pak akorat nastvanej) No ale to najednou na nás začal řvát nejaky chlap ze alten kůň za to nemůže(no to taky tak jako nevim, na vyjížďkach dela problemi furt a ted mi málem zmrzacil kamarádku) a potom se k němu pridala nějaká starší pani pry ze vsechno videla a ze jsme dělali kraviny, a ze to nahlásí. (no nevim co myslela to ze jsme chtěli jet v kroku v pšenici a nebo to ze se kone zplasili a malem mi k zmrazacili kamarádku. Prosim kdyztak nerypejte jsem z toho takova dost hotová protože kamaradka ma otres mozku

10.7.2018 09:56

začaly prázdniny...

10.7.2018 11:22

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
začaly prázdniny...

No právě.. Hezky to zacina.

10.7.2018 12:50
bubel

XXX.XXX.60.165

Trestáte koně za vaší hloupost? sedněte si na houpacího.

10.7.2018 17:29
karo2702

XXX.XXX.172.116

Pardon, ale tohle je vaše hloupost. Pokud koně znáte a víte jak se chovají (když jste jely bez dozoru), tak víte, co od nich čekat.
Navíc mlátit koně za to, že se něčeho lekl nebo bál, navíc pak několik minut po tom, co se to stalo, je hloupost. Myslíte si, že si z toho ten kůň něco vezme? Že ví, za co to bylo?
Doufám, že jste měly aspoň helmy!

10.7.2018 17:38
kapička

XXX.XXX.64.44

Já se po pádu většinou koni omluvím, že mě ztratil, a nebo se ho snažím uklidnit, u toho nedávám, abych nějak přiměla sebe se nebát. Ale mlátit ho za to, že se neudržím v sedle? Nejsem svatá, a když kůň pode mnou dělá nějaké vylomeniny, tak nemám problém mu jednu lupnout nebo být sprostší v hubě, když teda toho koně znám a vím, jaká bude jeho reakce, podle mě lepší než ho pak honit po silnici. Ale abych si na něm vybíjela zlost? To ani náhodou. Kůň se nechal chytit a za to dostal, jestli je učenlivý, tak příště hodně štěstí při chytání

10.7.2018 17:38
lenacia

XXX.XXX.211.203

Kůň, který dělá problémy i normálně a vy jedete bez sedla...
Podle mě jen někdo trolí... Doufám.

10.7.2018 17:54

Dobry den všem,
Tak že mam tu jeden příběh a byla bycb rada za váš názor. Tak že včera večer jsme si s kamarádkou řekli ze by jsme si mohli vyjít na krokovku bez sedla tak jsme šli no ale koně se nam zplasili a zacali cvalat. Vyly zahrnutí do udidla a nesly zastavit opravdu nesli! Kamaradka zpadla a kun kterého měla ji kopnul do hlavy. Hmed jak zpadla tak se jeji kůň zastavil a ja jsem nohla uz toho sveho zastavit. Běžela jsem chytit jejiho koně a pak rychle za ní. Chvili se nehybala ale pak de rozkoukala moc jsem se o ni bála.. Říkala ze mela chvíli okno. No a tak chtela koně trochu potrestat a dala mu jednu bičem (tak ze, kun ma zmirnenou bolest tak ze kdyz mu date silou pres plece tak pronej je to jak miniaturní pohla ek a ja pak akorat nastvanej) No ale to najednou na nás začal řvát nejaky chlap ze alten kůň za to nemůže(no to taky tak jako nevim, na vyjížďkach dela problemi furt a ted mi málem zmrzacil kamarádku) a potom se k němu pridala nějaká starší pani pry ze vsechno videla a ze jsme dělali kraviny, a ze to nahlásí. (no nevim co myslela to ze jsme chtěli jet v kroku v pšenici a nebo to ze se kone zplasili a malem mi k zmrazacili kamarádku. Prosim kdyztak nerypejte jsem z toho takova dost hotová protože kamaradka ma otres mozku

..otřes mozku dle textu máte spíše Vy sama...jak můžete trestat koně že se lekl...až Vy se jednou v leknutí někomu šlápnete na nohu, tak bych Vám přála takové jedno malé pohlazení holí po hřbetě...a hamtat někomu v pšenici to už je také na ránu, ale pro Vás a Vaší kamarádku...

10.7.2018 20:22

Takové případy jako zadavatelka jsou přesně ten důvod, proč jsem nikdy svého koně nenabídla k ježdění další osobě... ani když jsem na něj neměla moc času na mateřské, a jen žral a flákal se... ale radši ať se fláká ve výběhu než takové bezmozky na jeho hřbetě.

Neregistrovaný uživatel

10.7.2018 20:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ještě že tam byl ten pán s tou rozumnou paní.

10.7.2018 23:08
koně

XXX.XXX.174.63

Dobry den všem,

Názor? Jaký a na co?
Že neumíte jezdit, přesto lezete na holé koně? Taháte je někam do obilí, před žněmi?
Že koně, který se zastaví a počká, když mu pytel ho... spadne ze zad, následně potrestáte ?
Myslím, že kamarádka měla velké štěstí, že z toho všeho byl jen otřes mozku.
I když, silně pochybuji, že se vám dvěma má co otřást, když děláte takové hlouposti

11.7.2018 01:07
Mellara

XXX.XXX.49.86

Trestat koně za to že se LEKL? To až se příště splaší, pravděpodobme už ho nechytíte. Přeji mu hodně štěstí, ať se od takových lidí dostane co nejdřív co nejdál.
Jako pardon, že hned reaguji takhle, ale kůň je zvíře, splašil se a vy ho za to trestáte? Tohle mě vždycky rozčílí. Vždycky těm lidem, které koně trestají za to že se splašil, říkám: "Hele víte co? Tak až si třeba budete venku na lavičce číst knížku nebo koukat do mobilu, tak k vám skočím, vy se leknete a já vás za to zbiju. Uvidíme jak budete potom reagovat na toho koně, až se vám splaší znovu."
Ještě si dovolím reagovat na tuto konkrétní větu "a ted mi málem zmrzacil kamarádku". Ta kamarádka se spíše skoro zmrzačila SAMA.
Víte co? Běžte s tou svou kamarádkou jezdit místo koní třeba na kolo, nebo na motorku, nebo na tříkolku, nebo vůbec na jakoukoliv neživou věc. Do tý si můžete mlátit jak chcete a to opravdu nikoho trápit nebude. Narozdíl od živých zvířat.

11.7.2018 01:33
lenacia

XXX.XXX.211.203

jak se to tu rozjelo, já se teda přiznám že sem v včera zlískala kobylu. A že mě to sakra mrzí.
Nechtěla jít do potoka, vybrala jsem místo v korytě, kde voda tekla jen těsně u okraje, a bylo jí sotva po podrážku boty, a většinu koryta vyplňoval štěrk.
Tak tam stojím vedle ní, jemně zamlaskám a tušírkou ťuknu abych ji pobídla. A ona místo toho vyrazila do strany na mě, nejdřív mě natlačila na strom a pak dál razila vší silou přímo přesemě kupředu. Jen tak tak jsem to ustála a udržela vodítko, ale jak ta mě tím vytočila, tak sem jí tušírkou několikrát silně pleskla přes plece, až se jí tam pak vyrýsovali šlice.
Hrozně mě to mrzí, na tyhle pěší procházky po okolí s ní chodím hlavně pro to, abychom si tak nějak upevnily vztah. Obávám se, že tímhle jsem to jenom zatraceně zhoršila

11.7.2018 07:03
kapička

XXX.XXX.50.18

Záleží na povaze. Já se přiznám, že mi takhle ruply nervy 2x v životě. Pokaždé u stejného koně, nejsem jediná, komu u něj došla trpělivost... A následky to na něm nemá žádné. Je to to nejmazlivější a nejdotěrnější stvoření na světě. Jinak škodič obecný, spratek, kterého maj občas plné zuby i ostatní koně ( konečně se našel nějaký, co se ho nebojí nakopnout a hned je s miláčkem lepší pořízení), miluje drbání tím nejtvrdším rýžákem na těch nejcitlivějších místech.
Ale udělat to třeba jedné kobyle, co je citlivá, tak se k ní nebudu moct měsíc přiblížit.

11.7.2018 08:38

lenacia: nevidím na tom nic tak strašného, pokud by moje kobyla přešla přese mě tak, jak popisujete, tak bych reagovala minimálně stejně. Své koně mám naučené tak, že i kdyby jim přejel za p*delí tank, tak přese mě prostě nesmí za žádných okolností. Chápou to oba velmi dobře a i když se leknou, tak v případě uskakování si vždy vyberou jiný směr než ten, kde stojím já. Je to otázka bezpečnosti.

11.7.2018 08:43
saola

XXX.XXX.85.35

lenacia: než začneš rovnat kobylu a upevňovat si s ní vztah, ze kterého je ona dle vyznění tvých příspěvků na nervy a labil, měla by sis najít hlavně nějakou psychologickou/psychiatrickou pomoc pro sebe...a začít se rovnat trochu sama...
myšleno jako doporučení v dobrém

11.7.2018 10:22

karo2702 napsal(a):
Pardon, ale tohle je vaše hloupost. Pokud koně znáte a víte jak se chovají (když jste jely bez dozoru), tak víte, co od nich čekat.
Navíc mlátit koně za to, že se něčeho lekl nebo bál, navíc pak několik minut po tom, co se to stalo, je hloupost. Myslíte si, že si z toho ten kůň něco vezme? Že ví, za co to bylo?
Doufám, že jste měly aspoň helmy!

Tak ze, nejsme zadny 3 pipiny aby jsme nemeli helmy, a je to u tech koni dost tezky kdyz se po každý chovaji jinak tak nerejpejte.

11.7.2018 10:23

Tak ze, nejsme zadny 3 rocni pipiny aby jsme nemeli helmy, a je to u tech koni dost tezky kdyz se po každý chovaji jinak tak nerejpejte.

11.7.2018 10:43
etnies86

XXX.XXX.245.26

já spíš tipuju že tu chtěl někdo rozpoutat diskusi - kopnutí do hlavy, zmlácení koně, jeli jsme zasetým polem..., nemyslím, že jde o opravdový dotaz, jak že se tomu říká ? troll?

a jestli to slečny myslejí vážně (což pochybuji) tak to nemá cenu taky komentovat.

11.7.2018 10:56

etnies86 napsal(a):
já spíš tipuju že tu chtěl někdo rozpoutat diskusi - kopnutí do hlavy, zmlácení koně, jeli jsme zasetým polem..., nemyslím, že jde o opravdový dotaz, jak že se tomu říká ? troll?

a jestli to slečny myslejí vážně (což pochybuji) tak to nemá cenu taky komentovat.

Přesně tak, proto píšu "prázdniny začaly" trollové a malé děti nemají co na práci.

11.7.2018 11:17

Moje rada jsou pravidla českého pravopisu a procvičit si základy jako shoda podmětu s přísudkem, psaní s/z a skloňování slov. Na koni nejezdit.

11.7.2018 11:21
vandal

XXX.XXX.94.101

etnies86 napsal(a):

Přesně tak, někdo se nudí, tak provokuje. Pokud to opravdu myslejí vážně nemá cenu vůbec komentovat.

11.7.2018 12:12
blackmyday

XXX.XXX.159.107

Tak ze, nejsme zadny 3 pipiny aby jsme nemeli helmy, a je to u tech koni dost tezky kdyz se po každý chovaji jinak tak nerejpejte.

Velmi těžce pochybuji, že by některý z těch koni patřil vám. Spíš mi připadá že jsou to koně, které obletují zástupy tobě podobných husiček a ty se divíš, že se stalo co se stalo? To byla jediná možnost, jak se proti tobě a tvým kamarádkám bránit. Je mi těch koni líto, muset trpět agresivní zacházení.
Btw, majitel koní ví, že mu je mlátíte a vystavujete nebezpečí?

11.7.2018 12:33
lenacia

XXX.XXX.211.203

saola napsal(a):
lenacia: než začneš rovnat kobylu a upevňovat si s ní vztah, ze kterého je ona dle vyznění tvých příspěvků na nervy a labil, měla by sis najít hlavně nějakou psychologickou/psychiatrickou pomoc pro sebe...a začít se rovnat trochu sama...
myšleno jako doporučení v dobrém

Nevím proč, jediný problém který mám by vyřešila jedině plastická operace za 40 tis... V našem městě je navíc jen soukromá ordinace, kde se platí. Ostatně já odmítám jít k doktorovi, že sem na hlavu, aby mi napsal doporučení a pak zbytečně platit dopravu a ztrácet čas, a pak ještě třeba muset utrácet dál zbytečně za nějaký chemický prášky.

11.7.2018 12:58
Mellara

XXX.XXX.49.86

Tak ze, nejsme zadny 3 rocni pipiny aby jsme nemeli helmy, a je to u tech koni dost tezky kdyz se po každý chovaji jinak tak nerejpejte.

Mě tedy přijde, že mladší děti jsou ohledně helmy zodpovědnější než puberťáci.
A ano, koně se chovají pokaždý jinak. Na tom není nic zvláštního. Nejsou to stroje, ale živí tvorové.

11.7.2018 16:33
karo2702

XXX.XXX.172.116

Pokud se chovají pokaždé jinak, jsou tedy dosti nevyzpytatelní. Takže se ptám znovu, proč na ně lezete, když mají takovou povahu?

11.7.2018 16:36
karo2702

XXX.XXX.172.116

karo2702 napsal(a):
Pokud se chovají pokaždé jinak, jsou tedy dosti nevyzpytatelní. Takže se ptám znovu, proč na ně lezete, když mají takovou povahu?

A taky, stále jsem od tebe neslyšela odpověď na mojí otázku.

"Navíc mlátit koně za to, že se něčeho lekl nebo bál, navíc pak několik minut po tom, co se to stalo, je hloupost. Myslíte si, že si z toho ten kůň něco vezme? Že ví, za co to bylo?"

Pokud vím, zvířata se nemlátí, nikdy, i kdyby se ti pokoušelo cokoliv udělat, prostě NIKDY!. Pokud jsi teda normální, proč to děláš?

11.7.2018 17:35
Dotaz

XXX.XXX.110.146

lenacia napsal(a):
Nevím proč, jediný problém který mám by vyřešila jedině plastická operace za 40 tis... V našem městě je navíc jen soukromá ordinace, kde se platí. Ostatně já odmítám jít k doktorovi, že sem na hlavu, aby mi napsal doporučení a pak zbytečně platit dopravu a ztrácet čas, a pak ještě třeba muset utrácet dál zbytečně za nějaký chemický prášky.

A co psychoterapie? Ta bývá i na pojišťovnu, pokud ji tedy potřebujete. Léky se tam neberou. Ale není to pro sralbotky, to předesílám. Má to smysl jen v případě, kdy chce člověk problém řešit.

11.7.2018 19:13
lenacia

XXX.XXX.168.82

Dotaz napsal(a):
A co psychoterapie? Ta bývá i na pojišťovnu, pokud ji tedy potřebujete. Léky se tam neberou. Ale není to pro sralbotky, to předesílám. Má to smysl jen v případě, kdy chce člověk problém řešit.

jak říkám, mě by fakt pomohla jen ta plastická operace, to jsem tak nějak vykoumala smama že by mi pomohlo fakt nejvíc k tomu být zase tak nějak šťastná. Takže pokud mi psycholog nemůže přeceptat t to a pojiš´tovna proplatit nedá se svítit.

11.7.2018 19:22
Dotaz

XXX.XXX.110.146

lenacia napsal(a):
jak říkám, mě by fakt pomohla jen ta plastická operace, to jsem tak nějak vykoumala smama že by mi pomohlo fakt nejvíc k tomu být zase tak nějak šťastná. Takže pokud mi psycholog nemůže přeceptat t to a pojiš´tovna proplatit nedá se svítit.

A máte jistotu, že vám plastika zlepší život? To, že budete vypadat jinak, z váš šťasného člověka automaticky neudělá, ta změna stejně musí přijít v hlavě.

11.7.2018 19:23
lenacia

XXX.XXX.168.82

Dotaz napsal(a):
A máte jistotu, že vám plastika zlepší život? To, že budete vypadat jinak, z váš šťasného člověka automaticky neudělá, ta změna stejně musí přijít v hlavě.

popravdě, tenhle zákrok je interní, takž ejinak vypadat nebudu, jen se budu cítit mnohem lépe.

11.7.2018 19:33
Dotaz

XXX.XXX.110.146

A bez té operace se nedá kvalitně žít a nebo daný stav tolerovat - tzv. mít se ráda?

11.7.2018 19:36
lenacia

XXX.XXX.168.82

Je to už víc jak rok, a nedá.. to je totiž to co se mi dělá jen těžko. Tolerovat to... to prostě nejde. A kvůli tomu se současně nenávidím, a nenáviděla bych se víc, kdybych to tolerovala, a přijala.

11.7.2018 19:50
Dotaz

XXX.XXX.110.146

A zkusit doktora Měšťáka? Dělá některé zákroky se slevou a některé dokonce zdarma.

Neregistrovaný uživatel

11.7.2018 19:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No tohle už sranda není..Teda ale doktory bych rozhodně nenechal na sebe šahat, pokud to není vysloveně nutné.Bývalá majitelka kobči si nechala operovat prsa a operace se nepovedla.Já nevím jak to vypadá, ale něco jsem slyšel že blbě.Tak opatrně s těmi operacemi Lenacie.smajlík

11.7.2018 19:56
lenacia

XXX.XXX.168.82

Dotaz napsal(a):
A zkusit doktora Měšťáka? Dělá některé zákroky se slevou a některé dokonce zdarma.

tohle je plastika, tu udělá jen plastický chirurg, nejlevněji vychází na asi 20 tis... Což je zatím pořád moc na našetření.

11.7.2018 20:04
lenacia

XXX.XXX.168.82

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No tohle už sranda není..Teda ale doktory bych rozhodně nenechal na sebe šahat, pokud to není vysloveně nutné.Bývalá majitelka kobči si nechala operovat prsa a operace se nepovedla.Já nevím jak to vypadá, ale něco jsem slyšel že blbě.Tak opatrně s těmi operacemi Lenacie.smajlík

tohle je malá operace, v plné narkóze... Chápu, že to lidem přijde jako pitomost, možná to tak i je, ale já cítím, že to potřebuju, abych mohla začít od začátku.

11.7.2018 20:08
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Měšťák je plastický chirurg.
http://www.esthe-plastika.cz/lekari/jan-mestak.

11.7.2018 20:13
lenacia

XXX.XXX.168.82

Dotaz napsal(a):
Měšťák je plastický chirurg.
http://www.esthe-plastika.cz/lekari/jan-mestak.

ach tak... Já už mám víceméně někoho vybraného podle referencí, ale raději nejdřív našetřím a pak se budu ptát. na vážno.

11.7.2018 20:18
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Tak snad se vám to podaří a výsledek bude podle vašich představ s jako vedl. efekt to pomůže i psychice.

11.7.2018 20:22
lenacia

XXX.XXX.168.82

Dotaz napsal(a):
Tak snad se vám to podaří a výsledek bude podle vašich představ s jako vedl. efekt to pomůže i psychice.

hymenoplastika není něco co bych zkoumala do detailu, ale ano, je o jediná možnost.

Neregistrovaný uživatel

11.7.2018 20:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lenacia napsal(a):
hymenoplastika není něco co bych zkoumala do detailu, ale ano, je o jediná možnost.

To Vás trápí taková blbost?

11.7.2018 20:29
lenacia

XXX.XXX.168.82

ano.

11.7.2018 20:32

..to co jeden vidí jako blbost, může být pro druhého velmi zásadní věc...obdivuji ale sílu toho, kdo tohle dokáže veřejně přiznat - pojmenovat...

11.7.2018 20:34
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Takže psychická obroda a nový start ruku v ruce s tělesnou obrodou? Nu, proč ne. Já to musela řešit zase obráceně. ;).

11.7.2018 20:36
lenacia

XXX.XXX.168.82

Dotaz napsal(a):
Takže psychická obroda a nový start ruku v ruce s tělesnou obrodou? Nu, proč ne. Já to musela řešit zase obráceně. ;).

tak nějak. Prostě chci vymazat to co mi ten člověk provedl... a co já sama sobě provedla.

Neregistrovaný uživatel

11.7.2018 20:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

To ta poslední moje známost po mě chtěla právě vyřešit opačný problém. Ve třiceti a pana jí hrozně vadilo a styděla se.Tak nevím jestli se někdo našel.

lenacia napsal(a):
tak nějak. Prostě chci vymazat to co mi ten člověk provedl... a co já sama sobě provedla.

...moc držím palce aby se povedlo, ale jste silný člověk ač si myslíte že ne a zvládnete to, třeba ne hned, ale jednoho dne určitě ano...

Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jo sorry už to chápu.

11.7.2018 20:48
lenacia

XXX.XXX.168.82

...moc držím palce aby se povedlo, ale jste silný člověk ač si myslíte že ne a zvládnete to, třeba ne hned, ale jednoho dne určitě ano...

je to prostě strašně složité... to by bylo na referát abych to celé vysvětlila.

11.7.2018 20:55

lenacia napsal(a):
je to prostě strašně složité... to by bylo na referát abych to celé vysvětlila.

..rozumím...

Neregistrovaný uživatel

11.7.2018 21:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Možná by ale nebylo úplně marné se pokusit alespoň se někomu vypovídat..Jako odborníkovi myslím.smajlík

11.7.2018 21:20
saola

XXX.XXX.228.19

lenacia:
tak se vraťme ke kobyle. Domnívám se, že pokud si nevyřešíte své osobní vnitřní běsy, je zbytečné po kobyle cokoliv chtít či se snažit utužovat vztah. Protože kobyla je z vás neurotická, zmatená, nemá ve vás žádnou oporu a nevystupujete vůči ní jako tvor, v jehož společnosti se cítí bezpečně.

Takže jakékoliv učení nových věcí se míjí účinkem - viz to chození do potoka - pokud chcete koně naučit chodit bezpečně na povel do vody, dávno před tím by měl umět chodit na vodítku, respektovat váš osobní prostor a neválcovat vás. Výsledná jelita od tušírky jsou kontraproduktivní a ničemu nepomáhají - jen jste si vylila svou frustraci na koni.

Ve vašem duševním stavu bych vás ke koni teda nepustila, napřed se vyrovnejte se svými strašidly a pak něco teprve učte koně.

Myslím si, že ani avizovaná plastická operace ničemu nepomůže, protože problém je pouze a jedině ve vaší hlavě. Je to stejné, jako když si člověk říká: až zhubnu, tak budu šťastnější, budu mt víc kamarádů, všechno bude lepší, bude se mi dařit, potřebuji jen shodit ty špeky a změnit postavu - to je samozřejmě naprostá kravina...

11.7.2018 21:25
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Taky si myslím, že odborná psychoterapeutická pomoc by nebyla od věci, ale to je samozřejmě na vás, jakou cestou to budete řešit. Ale třeba by se vám ulevilo.

11.7.2018 21:37
lenacia

XXX.XXX.168.82

saola napsal(a):
lenacia:
tak se vraťme ke kobyle. Domnívám se, že pokud si nevyřešíte své osobní vnitřní běsy, je zbytečné po kobyle cokoliv chtít či se snažit utužovat vztah. Protože kobyla je z vás neurotická, zmatená, nemá ve vás žádnou oporu a nevystupujete vůči ní jako tvor, v jehož společnosti se cítí bezpečně.

Takže jakékoliv učení nových věcí se míjí účinkem - viz to chození do potoka - pokud chcete koně naučit chodit bezpečně na povel do vody, dávno před tím by měl umět chodit na vodítku, respektovat váš osobní prostor a neválcovat vás. Výsledná jelita od tušírky jsou kontraproduktivní a ničemu nepomáhají - jen jste si vylila svou frustraci na koni.

Ve vašem duševním stavu bych vás ke koni teda nepustila, napřed se vyrovnejte se svými strašidly a pak něco teprve učte koně.

Myslím si, že ani avizovaná plastická operace ničemu nepomůže, protože problém je pouze a jedině ve vaší hlavě. Je to stejné, jako když si člověk říká: až zhubnu, tak budu šťastnější, budu mt víc kamarádů, všechno bude lepší, bude se mi dařit, potřebuji jen shodit ty špeky a změnit postavu - to je samozřejmě naprostá kravina...

tak to zase ne, u mě platí pravidlo, že svoje osobní problémy si ke koni netahám. Ty nechávám na chvíle, kdy jsem doma sama.
Celá tahle situace se zničenou důvěrou v lidi se obloukem mýjí vztahu mezi mnou a Sárou.
Naopak mě kontakt s ní uklidňuje.
Sama jsem byla překvapená co provedla, pro to mě to tak rozhodilo, protože vyjma doby, kdy byla měsíc v té sportovní stáji na připouštění, tak můj prostor respektuje, na vodítku chodí a funguje. Když ne, stačí opravdu jen jemné posunky k nápravě. Takže jsem vedle ní stála, a ani jsem nechtěla aby vysloveně vešla do koryta, už jsem to chtěla ukončit a jen ji přimět ještě k maličkému kroku trochu blíž, a nelámat to přes hůl. A pak se to semlelo. Opravdu v tom nehledejte nějako frustraci z něčeho, na co sem v tu chvíli fakt nemyslela.

Plastika je jen krok, pro mě rozumný krok, který musím učinit, protože jiné kroky nefungovaly. Protože právě vím, že to tak jak říkáte není, protože jestli někdy zhubnu (k čemuž taky ty procházky slouží), tak šťastnější budu pro to, že nebudu tolik zatěžovat Sáru. Lidi už jsou mi ukradení, proto chci tou opeací vymazat co mi člověk provedl a vymazat to.

12.7.2018 08:13

lenacia napsal(a):
tak to zase ne, u mě platí pravidlo, že svoje osobní problémy si ke koni netahám. Ty nechávám na chvíle, kdy jsem doma sama.
Celá tahle situace se zničenou důvěrou v lidi se obloukem mýjí vztahu mezi mnou a Sárou.
Naopak mě kontakt s ní uklidňuje.
Sama jsem byla překvapená co provedla, pro to mě to tak rozhodilo, protože vyjma doby, kdy byla měsíc v té sportovní stáji na připouštění, tak můj prostor respektuje, na vodítku chodí a funguje. Když ne, stačí opravdu jen jemné posunky k nápravě. Takže jsem vedle ní stála, a ani jsem nechtěla aby vysloveně vešla do koryta, už jsem to chtěla ukončit a jen ji přimět ještě k maličkému kroku trochu blíž, a nelámat to přes hůl. A pak se to semlelo. Opravdu v tom nehledejte nějako frustraci z něčeho, na co sem v tu chvíli fakt nemyslela.

Plastika je jen krok, pro mě rozumný krok, který musím učinit, protože jiné kroky nefungovaly. Protože právě vím, že to tak jak říkáte není, protože jestli někdy zhubnu (k čemuž taky ty procházky slouží), tak šťastnější budu pro to, že nebudu tolik zatěžovat Sáru. Lidi už jsou mi ukradení, proto chci tou opeací vymazat co mi člověk provedl a vymazat to.

Psychické problémy sa nedajú neťahať nikam, sú tam vźdy, niekde vzadu a ovplyvňujú naše reakcie, či chceme, alebo nie. Vzhľadom na vyššie písané si naozaj myslím, že potrebuješ terapiu, ako soľ, čí skôr, tým lepšie. Plastikou nič nevymažeš, problém nie je fyzický, ale psychický a čo sa stalo, operácia nezmení.

12.7.2018 09:00
lenacia

XXX.XXX.173.31

Psychické problémy sa nedajú neťahať nikam, sú tam vźdy, niekde vzadu a ovplyvňujú naše reakcie, či chceme, alebo nie. Vzhľadom na vyššie písané si naozaj myslím, že potrebuješ terapiu, ako soľ, čí skôr, tým lepšie. Plastikou nič nevymažeš, problém nie je fyzický, ale psychický a čo sa stalo, operácia nezmení.

Já nejsem magor. Vím co ovlivňuje a co ne. A jestli tady něco ovlivnilo moje jednání tak to byl adrenalin a strach z toho že po mě vyjela. Tyhle pocity co mám mám rok, a najednou se stane tohle a může za to něco co ani není? Ale prosím vás... Já žádnou terapii nepotřebuju, protože já se nedomnívám že můj pohled na to co se stalo je špatný. Nepotřebuju poslouchat kecy o tom že to nic nebylo a že to zažil každý, a že musím jít dál a blá bílá bílá. Jen zbytečně vyhodím prachy za cestu, zbytečně přijdu o čas co můžu trávit se Sárou, a nic z toho nebude, protože já mám svoje zasady, a jednou z nich je věrnost a druhá čistota. O obojí sem přišla, nechci to tak, takže to vynuluju, a po operaci to pro mě přestane existovat a znova už to neudělám.

12.7.2018 09:54

lenacia napsal(a):
Já nejsem magor. Vím co ovlivňuje a co ne. A jestli tady něco ovlivnilo moje jednání tak to byl adrenalin a strach z toho že po mě vyjela. Tyhle pocity co mám mám rok, a najednou se stane tohle a může za to něco co ani není? Ale prosím vás... Já žádnou terapii nepotřebuju, protože já se nedomnívám že můj pohled na to co se stalo je špatný. Nepotřebuju poslouchat kecy o tom že to nic nebylo a že to zažil každý, a že musím jít dál a blá bílá bílá. Jen zbytečně vyhodím prachy za cestu, zbytečně přijdu o čas co můžu trávit se Sárou, a nic z toho nebude, protože já mám svoje zasady, a jednou z nich je věrnost a druhá čistota. O obojí sem přišla, nechci to tak, takže to vynuluju, a po operaci to pro mě přestane existovat a znova už to neudělám.

nikto netvrdí, že si magor. ale evidentne máš traumu, s ktorou sa nejako potrebuješ vysporiadať. a vypísanie sa na konskom fóre to naozaj nevyrieši. od toho tá pomoc odborníka je.

12.7.2018 12:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dobry den všem,

Žádné rýpání.
Jste obě hloupé až na půdu. Pán vám měl oběma jednu vrazit, abyste si pamatovaly, co se dělá a co ne, jak se to dělalo dřív.
Jsem ráda, že se koním nic nestalo. Mimo tu vaší nebeskou pitomost, bít koně za svou neschopnost.
Když neumíte jezdit bez sedla, nejezděte do otevřené krajiny, ale jen na jízdárně. Za vás může někdo posbírat, když spadnete.
Snad si z toho vezmete obě ponaučení.

12.7.2018 12:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

Koně jsou útěková zvířata.
Pokud se děje něco nestandardního, utíkají. To nevíte?
Pokud se od vás bude něco nestandardního dít kočce, tak vás poškrábe!
Takže pokud si zapamatujete, že když kůň neví, tak utíká, budete na tom hnedle lépe.
Taky připomínám, že kůň není zvíře útočné, ale váží kolem půl tuny, je schopen táhnout vůz a s jezdcem přeskočit překážku. Takže opravdu má hodně síly, která správně neusměrněná může být destruktivní.
Máte štěstí, že má kamarádka pouze otřes mozku, mohla mít např.zuby rozeseté v tom obilí, pokud by kůň nejen utíkal, ale si při tom i vykopl.

12.7.2018 13:04

lenacia napsal(a):

Z vašeho popisu kobyla po vás nevyjela, jak si myslíte...koně obecně mají strach jít blátem, neznámou vodou, mají důvodné podezření, že se tam utopí smajlík (přitom ve výběhu lítají po blátě jako magoři, že) to že se na vás natlačila nebyl útok, ale vybrala si tu cestu, kterou jste šla vy, protože ta byla pro ní bezpečná, to že to vzala tak hopem vás vystrašilo...a za odměnu, že to přešla dostala nalískáno...no teď budete mít ještě větší deprézi

12.7.2018 14:36
lenacia

XXX.XXX.173.31

Z vašeho popisu kobyla po vás nevyjela, jak si myslíte...koně obecně mají strach jít blátem, neznámou vodou, mají důvodné podezření, že se tam utopí smajlík (přitom ve výběhu lítají po blátě jako magoři, že) to že se na vás natlačila nebyl útok, ale vybrala si tu cestu, kterou jste šla vy, protože ta byla pro ní bezpečná, to že to vzala tak hopem vás vystrašilo...a za odměnu, že to přešla dostala nalískáno...no teď budete mít ještě větší deprézi

tak to je právě úplnej opak toho co se stalo... nebudu řešit že sem fakt vybrala to nejlepší místo, a sama jsem tam před tím vešla a prošla se abych se ujistila, že se nikde nic nepropadne, takže mě kobyla teoreticky skutečně viděla a tedy i viděla cestu kudy jsem šla.
To, co se stalo, to, máš pravdu, opravdu nebyl útok, byl to útěk, protože ona nešla tam, kam já sem chtěla, ani cestou, kudy sme šly, ona se uhnula ke mě do strany, pryč od potoka, přičem mě tím strhla na plece, a rozeběhla se směrem zpátky k cestě (a to směrem kterým jsme před tím nešli).
kdyby to vzala za mnou hopem do potoka, tak to bych ji chválila, ale ona mě strhla a rozeběhla se OD potoka a to vysloveně přesemě. A protože to nepřešla, ale utekla a to tak že mě při tom zválcovala, tak dostala nalískáno... Ano, teď přemýšlím nad hodně věcma. Jednak, jestli mě bude respektovat, jestli to neudělá znova a jestli ji kdy někdy do toho potoka dostanu, nebo bych to neměla už zkoušet. Mrzí mě to z mnoha důvodů, a budu muset vymyslet co s tím teď. Ale s čímkoliv co mě trápí doma to nemá nic společného.

12.7.2018 15:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):
tak to je právě úplnej opak toho co se stalo... nebudu řešit že sem fakt vybrala to nejlepší místo, a sama jsem tam před tím vešla a prošla se abych se ujistila, že se nikde nic nepropadne, takže mě kobyla teoreticky skutečně viděla a tedy i viděla cestu kudy jsem šla.
To, co se stalo, to, máš pravdu, opravdu nebyl útok, byl to útěk, protože ona nešla tam, kam já sem chtěla, ani cestou, kudy sme šly, ona se uhnula ke mě do strany, pryč od potoka, přičem mě tím strhla na plece, a rozeběhla se směrem zpátky k cestě (a to směrem kterým jsme před tím nešli).
kdyby to vzala za mnou hopem do potoka, tak to bych ji chválila, ale ona mě strhla a rozeběhla se OD potoka a to vysloveně přesemě. A protože to nepřešla, ale utekla a to tak že mě při tom zválcovala, tak dostala nalískáno... Ano, teď přemýšlím nad hodně věcma. Jednak, jestli mě bude respektovat, jestli to neudělá znova a jestli ji kdy někdy do toho potoka dostanu, nebo bych to neměla už zkoušet. Mrzí mě to z mnoha důvodů, a budu muset vymyslet co s tím teď. Ale s čímkoliv co mě trápí doma to nemá nic společného.

Kdybych měla takto rozebírat každé hnutí mé kobyly, nikdy bych nejezdila. Koně jsou jiní, než lidé. Myslet si, že si kůň myslí to, co já, nebo že uvažuje jako já, je ptákovina.
Koně jsou zvířata stereotypu. Pokud se chováte ve stejných situacích a na stejných místech a ve stejném čase stejně, jste čitelní a kůň vám rozumí, pak se s ním domluvíte i bez řečí.
Ovšem pokud vám nerozumí, buď se vystresuje a blbne nebo přebírá iniciativu. Pokud máte koně rozumného, zkušeného, dopadne to dobře, pokud ne, máte problém.
Vykašlete se na VELKÉ přemýšlení, zařiďte to tak, abyste spolem vycházely. Nikdy nebudete vůdčí typ, nikdy nebudete vyrovnaná natolik, abyste byla koni oporou. Zkuste, zda se dá na Sáru natolik spolehnout, aby přemýšlela za vás obě. A pokud ano, nekecejte jí do toho, pokud vás nebude ohrožovat. Jen si udržujte osobní prostor. To znají i koně.Když to vyjde, zjednodušíte si život. Hodně. Obě.

12.7.2018 16:20
Horsana

XXX.XXX.40.140

lenacia - aký si myslíš že sa dá vybudovať vzťah s bičom v ruke ?

Ty by si túžila po takom vzťahu, kde by na teba ten druhý bral bič (prípadne iný donucovací a trestací prostriedok) ?

12.7.2018 16:28
lenacia

XXX.XXX.173.31

sisi58 napsal(a):
Kdybych měla takto rozebírat každé hnutí mé kobyly, nikdy bych nejezdila. Koně jsou jiní, než lidé. Myslet si, že si kůň myslí to, co já, nebo že uvažuje jako já, je ptákovina.
Koně jsou zvířata stereotypu. Pokud se chováte ve stejných situacích a na stejných místech a ve stejném čase stejně, jste čitelní a kůň vám rozumí, pak se s ním domluvíte i bez řečí.
Ovšem pokud vám nerozumí, buď se vystresuje a blbne nebo přebírá iniciativu. Pokud máte koně rozumného, zkušeného, dopadne to dobře, pokud ne, máte problém.
Vykašlete se na VELKÉ přemýšlení, zařiďte to tak, abyste spolem vycházely. Nikdy nebudete vůdčí typ, nikdy nebudete vyrovnaná natolik, abyste byla koni oporou. Zkuste, zda se dá na Sáru natolik spolehnout, aby přemýšlela za vás obě. A pokud ano, nekecejte jí do toho, pokud vás nebude ohrožovat. Jen si udržujte osobní prostor. To znají i koně.Když to vyjde, zjednodušíte si život. Hodně. Obě.

To už sem zkoušela, a bohužel taková není. I když si myslím, že potenciál na to má, je strašně chytrá.
Pokud nebude březí přemýšlím, že bych ji poslala k někomu na trénink, třeba k Santarové nebo tak.

Neregistrovaný uživatel

12.7.2018 16:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ty Lenacie jeď někam na tréning.Vždyť ta kobča nic nedělá! Jenom se lekne nového.Nezdá se ti, že na ní trochu moc tlačíš? Mě trvalo skoro měsíc než šla do vody.Chodili jsme to okukovat a prostě nakonec se kousek po kousku koby odváží.To že si jí bila když se bála je hodně špatně.Fakt se drž toho co ti říkala Zuzka a proboha vykašli se na hříbátko a na napravování koně "někým".Ti jí tam dorazí akorát.Stejně až by se ti vrátila, tak by se za čas vrátila do starých kolejí.

12.7.2018 17:44
koně

XXX.XXX.174.63

lenacia napsal(a):
To už sem zkoušela, a bohužel taková není. I když si myslím, že potenciál na to má, je strašně chytrá.
Pokud nebude březí přemýšlím, že bych ji poslala k někomu na trénink, třeba k Santarové nebo tak.

Kobyla pravděpodobně jinému člověku, normálnímu, přímému, čitelnému bude taky normálně fungovat a vycházet vstříc
Takže pro vás nějaká kobylí převýchova bude jen vyhozenými penězi.
Zrovna tak hříbě, taky ho nedokážete vychovat a navíc některé kobyly po hříbatech, když je mají pod sebou, dokážou být hodně protivné na okolí, včetně člověka.
Berte situaci jak, radujte se, že s vámi kobyla vůbec někam jde a vrátíte se společně a ve zdraví.
Kobylu nenuťte a neprovokujte nějakými potenciálně problematickými místy, kde vaše působení vždycky ztroskotá a uvrhne vás zpět do depréze

12.7.2018 19:03
lenacia

XXX.XXX.168.82

Ty Lenacie jeď někam na tréning.Vždyť ta kobča nic nedělá! Jenom se lekne nového.Nezdá se ti, že na ní trochu moc tlačíš? Mě trvalo skoro měsíc než šla do vody.Chodili jsme to okukovat a prostě nakonec se kousek po kousku koby odváží.To že si jí bila když se bála je hodně špatně.Fakt se drž toho co ti říkala Zuzka a proboha vykašli se na hříbátko a na napravování koně "někým".Ti jí tam dorazí akorát.Stejně až by se ti vrátila, tak by se za čas vrátila do starých kolejí.

Bormanne, já s kobylou pravidelně trenuju tak jak můžeš říct že nic nedělá...
Plus do vody a přes potok je rozdíl. Stála jsem přímo v tekoucí vodě v teniskách a nenateklo mi do nich. To už stála v hlubší louži. Takže ne, netlačím. Navíc už byla se mnou i v rybníce a plavala.

Vaše teorie stojí na tom, že mám deprese všude kam se podívám, ale nemám, jediný problém co mám se týká úplně něčeho jiného a toho bych nikdy nedopustila, aby nějakej Nykodým zasahoval ještě do dalších aspektů mého života! Fakt ne.

A možná bych se udržela tvrzení "někým", pokud jde o Santarovou, případně o někoho jako Olda Novák, ještě přemýšlím koho bych oslovila.

A dál jak jako kašlat na hříbě? To jako že když bude březí tak co? Spláchnout do hajzlu 10 tisíc a nechat to zamáčknout nebo jak si to představuješ?

12.7.2018 19:09
lenacia

XXX.XXX.168.82

Kobyla tohle dělá každému. Kamarádku suverénně vyvezla cvalem pryč z jízdárny, a pak udělala úprk od součástek na stavbu el. Vedení které tam bylo připravené... Také jí nechtěla jít kolem šutru atd atd.

A nevím kde berete deprese. Jediný co možná tak to, že mě mrzelo že sem ji potrestala až moc. Nečekala jsem že potok, ve kterém můžu stát i v teniskách a nenateklo mi do nich bude pro ni tak nepředstavitelný problém že jen aby se tomu vyhla tak půjde prudce presemě. Když den před tím mi věřila natolik že se mnou prošla kolem kavkazáka v kotci, který skákal na pletivo div že ten kotec držel.

12.7.2018 19:33
koně

XXX.XXX.174.63

Kamarádka na tom může být jezdecky a s komunikačními schopnostmi dost podobně, jako vy, to bych neviděla jako měřítko Chtěla jsem napsat, že nějakým renomovaným cvičitelům chodit bude.
Věřila, nevěřila, kolem psa by třeba prošla i sama, třeba to bylo směrem domů, zrovna se jí chtělo, atd atd.Je spousta věcí, které koním vadí jen někdy a různě intenzivně.To chce taky vysledovat. Na to vám nemusí nijak věřit.
Myslím, že vaše kobyla už má dávno u vás jasno, Že kdy, kam, do čeho půjde je jen její rozhodnutí
Koně jsou velmi empatičtí a dobře vědí, co u koho můžou, a taky co kdo může jim
Proto píšu, že byste jí tak nějak měla následovat a děkovat pokaždé, když dojdete v pořádku a společně.
V podstatě už to psala někde výš Sisi.

12.7.2018 19:42
lenacia

XXX.XXX.168.82

koně napsal(a):
Kamarádka na tom může být jezdecky a s komunikačními schopnostmi dost podobně, jako vy, to bych neviděla jako měřítko Chtěla jsem napsat, že nějakým renomovaným cvičitelům chodit bude.
Věřila, nevěřila, kolem psa by třeba prošla i sama, třeba to bylo směrem domů, zrovna se jí chtělo, atd atd.Je spousta věcí, které koním vadí jen někdy a různě intenzivně.To chce taky vysledovat. Na to vám nemusí nijak věřit.
Myslím, že vaše kobyla už má dávno u vás jasno, Že kdy, kam, do čeho půjde je jen její rozhodnutí
Koně jsou velmi empatičtí a dobře vědí, co u koho můžou, a taky co kdo může jim
Proto píšu, že byste jí tak nějak měla následovat a děkovat pokaždé, když dojdete v pořádku a společně.
V podstatě už to psala někde výš Sisi.

Já věřím že jim bude reagovat, ale do vody ji dostanou jen díky tomu že už tam dostali desítky jiných koní a stejně tak její reakce lépe zvládnou,. protože už je vytuší a ví co udělat. kamarádka s ní taky nemá problém, i přes to, že si vymejšlí, ale přesto jí to Sára udělá.
Ale dám krk na to, že to udělá. A nebo se o to pokusí.

A věřte že věřila. Protože to bylo také dost přemlouvání aby šla, a taky se zděšeně vyplašila. Ale pak za mnou šla... Opravdu to není o tom co jenom chce ona a potok byl první věc za poslední roky, kde sem takhle narazila a kde se tohle stalo.

Neregistrovaný uživatel

12.7.2018 20:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71

lenacia napsal(a):
Bormanne, já s kobylou pravidelně trenuju tak jak můžeš říct že nic nedělá...
Plus do vody a přes potok je rozdíl. Stála jsem přímo v tekoucí vodě v teniskách a nenateklo mi do nich. To už stála v hlubší louži. Takže ne, netlačím. Navíc už byla se mnou i v rybníce a plavala.

Vaše teorie stojí na tom, že mám deprese všude kam se podívám, ale nemám, jediný problém co mám se týká úplně něčeho jiného a toho bych nikdy nedopustila, aby nějakej Nykodým zasahoval ještě do dalších aspektů mého života! Fakt ne.

A možná bych se udržela tvrzení "někým", pokud jde o Santarovou, případně o někoho jako Olda Novák, ještě přemýšlím koho bych oslovila.

A dál jak jako kašlat na hříbě? To jako že když bude březí tak co? Spláchnout do hajzlu 10 tisíc a nechat to zamáčknout nebo jak si to představuješ?

Já tím jenom chtěl říct netříšti své síly a neber si toho moc.Vždyť si sama psala jak se ti vrátila koby z připouštění.To byl pro ní zase stres, víš? smajlík Popravdě můžu ti říct že až budeš mít ke koby ještě hříbě, tak máš dalšího tvora k výchově a péči.A vím dobře co všechno obnáší hříbátko za starosti.Je to samozřejmě tvoje rozhodnutí.

12.7.2018 20:13
lenacia

XXX.XXX.168.82

Já tím jenom chtěl říct netříšti své síly a neber si toho moc.Vždyť si sama psala jak se ti vrátila koby z připouštění.To byl pro ní zase stres, víš? smajlík Popravdě můžu ti říct že až budeš mít ke koby ještě hříbě, tak máš dalšího tvora k výchově a péči.A vím dobře co všechno obnáší hříbátko za starosti.Je to samozřejmě tvoje rozhodnutí.

nebude to první hříbě co budu mít na starost.

12.7.2018 20:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):
nebude to první hříbě co budu mít na starost.

No právě.
Buďte ráda, že jste ráda a kašlete na výchovu a výcvik. Prostě si užívejte krásné chytré kobči. Choďte tam, kde to znáte, svezte se na jízdárně, když je klid a hezky a nebo Sáru jen tak paste.
Rodrigo Pessoa z vás nikdy nebude, tak jako z mnoha dalších majitelů koní. Tak proč si himbajs kazíte spolužití s kobylou pitomostma?!
Experimentujte třeba s líčením nebo s oblíkáním a ne s tím, jak zacházet s koněm. Vždyť z vás musí být kobyla už úplně jurodivá.

12.7.2018 20:36
Aner

XXX.XXX.49.86

Já problém v tom, že ji lenacia potrestala když šla přes ní nevidím. Já svého za tohle taky trestam. Můj osobní prostor musí respektovat. Má hodně přes půl tuny a já svoje zdraví nebudu riskovat. Po vudci stáda by si taky nedovolil skočit... nebo by dostal "do tlamy".

Neregistrovaný uživatel

12.7.2018 21:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71

Já bych se bál osoby co mě bije.

12.7.2018 21:49
lenacia

XXX.XXX.168.82

sisi58 napsal(a):
No právě.
Buďte ráda, že jste ráda a kašlete na výchovu a výcvik. Prostě si užívejte krásné chytré kobči. Choďte tam, kde to znáte, svezte se na jízdárně, když je klid a hezky a nebo Sáru jen tak paste.
Rodrigo Pessoa z vás nikdy nebude, tak jako z mnoha dalších majitelů koní. Tak proč si himbajs kazíte spolužití s kobylou pitomostma?!
Experimentujte třeba s líčením nebo s oblíkáním a ne s tím, jak zacházet s koněm. Vždyť z vás musí být kobyla už úplně jurodivá.

a to je přesně ten důvod proč nechci psychyatra... aby mi někdo řekl, že se nemám snažit, a jen se smířit s osudem...

Neregistrovaný uživatel

12.7.2018 22:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71

Je a proč chodit cestou jak ovládat koně, když se dá jít cestou jak nejlépe ulehčit koni soužití semnou? Třeba máš potenciál někde zcela jinde? Není přece žádnou prohrou být s koněm jen pro něj.smajlík

12.7.2018 22:10
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):
a to je přesně ten důvod proč nechci psychyatra... aby mi někdo řekl, že se nemám snažit, a jen se smířit s osudem...

Jak smířit s osudem? Co to plácáte?
Máte se pouze smířit s tím, že z vás nebude dobrý jezdec na koni a pro Sáru vůdce stáda. O ostatním si rozhodujte sama, po tom mi nic není a ani tomu nerozumím.
Jen se vám snažím (a taky kobyle) ulehčit soužití. Neustále se trápíte věcmi, které nezměníte, prostě to nedokážete, stejně jako se vám nepodaří, změnit si barvu očí.
Místo abyste si užívala s kobylou klidné chvilky, vymýšlíte vyfikundace, které vám stejně k ničemu nejsou.
Vy jste masochistka! Vám se prostě líbí, se neustále něčím týrat. No je to vaše volba, ale kobylu z toho vynechte, ano?

lenacia napsal(a):

Mezi psychiatrem a psychologem je rozdíl, a žádný vám jistě neporadí smířit se, rozebere s váma problém a naučí vás si sebe vážit bez lékařských zásahů, žádná hanba to není, má několik známých co navštěvují nebo ve složité životní situaci vyhledali pomoc odborníka...pan Müller a pan Thurgau bodují u mě jsem jednodušší osobnost momentálně po únavném dni medový Jack.
PS: problém s nadužíváním alkoholu nemám...smajlík

sisi58

XXX.XXX.191.1

Je a proč chodit cestou jak ovládat koně, když se dá jít cestou jak nejlépe ulehčit koni soužití semnou? Třeba máš potenciál někde zcela jinde? Není přece žádnou prohrou být s koněm jen pro něj.smajlík

To se jí snažím vysvětlit. Buď nechápe nebo nechce pochopit. Ach jo.

12.7.2018 22:19
koně

XXX.XXX.174.63

Nechce pochopit

12.7.2018 22:53
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Tak teda nevím, co si vybrat. Na jednu stranu tu tvrdíte, jak má jít do konfliktu sama se sebou u psychologa a to nepříjemné zdolat, nevyhýbat se tomu, ale čelit a následně zpracovat (čili opravit). A na druhou stranu jí tu radíte, aby s kobylou postupovala přesně obráceně, tedy že se má vyhýbat loužím a ostatním potenciálním krizovým situacím, jen aby náhodou kobyla neměla důvod k vymýšlení, radíte obcházet problém a hlavně ho neřešit. Až si kobyla usmyslí, že nevyleze z vrat, tak má podle vás dělat co? Přestat chodit ven z areálu?

Myslím, že každý, přes koho by to kůň takhle vzal, by reagoval stejně. Přece ho za to nebude chválit.

12.7.2018 23:02
lenacia

XXX.XXX.168.82

Dotaz napsal(a):
Tak teda nevím, co si vybrat. Na jednu stranu tu tvrdíte, jak má jít do konfliktu sama se sebou u psychologa a to nepříjemné zdolat, nevyhýbat se tomu, ale čelit a následně zpracovat (čili opravit). A na druhou stranu jí tu radíte, aby s kobylou postupovala přesně obráceně, tedy že se má vyhýbat loužím a ostatním potenciálním krizovým situacím, jen aby náhodou kobyla neměla důvod k vymýšlení, radíte obcházet problém a hlavně ho neřešit. Až si kobyla usmyslí, že nevyleze z vrat, tak má podle vás dělat co? Přestat chodit ven z areálu?

Myslím, že každý, přes koho by to kůň takhle vzal, by reagoval stejně. Přece ho za to nebude chválit.

děkuji.

12.7.2018 23:04

Dotaz napsal(a):

Já nemám problém koni jednu lísknout, ale musím vědět, že na to mám a ustojím to a "vztah" s koněm mi nepůjde do kopru. Já tou korekcí chci koně opravit a musí tušit- vědět, za co to je a proč.
Např. louže venku na vyjížďce a louže u stáje, furt je to louže, ale míra stresu je jiná a já si můžu dovolit koně přitlačit u stáje, tam si na tom trvám, na vyjížďce do konfliktu nejdu, v klidu objedu neupozorňuju na případný problém, kůň toho má dost sám o sobě, ono to přijde samo..(začínáme jezdit ven mimo jízdárnu a halu- ve všech chodech a zatím větší problém nebyl).

12.7.2018 23:13
lenacia

XXX.XXX.168.82

Mezi psychiatrem a psychologem je rozdíl, a žádný vám jistě neporadí smířit se, rozebere s váma problém a naučí vás si sebe vážit bez lékařských zásahů, žádná hanba to není, má několik známých co navštěvují nebo ve složité životní situaci vyhledali pomoc odborníka...pan Müller a pan Thurgau bodují u mě jsem jednodušší osobnost momentálně po únavném dni medový Jack.
PS: problém s nadužíváním alkoholu nemám...smajlík

Já mám docela v živé představě jak to bude u psychologa vypadat. Taky už sem u jedné kdysi byla.
Já prostě nechci žít s touhle určitou věcí, proto chci ten zákrok. Protože se prostě necítím příjemně sama pro sebe. Jakýkoliv další potencionální vztah by pro mě znamenalo, ž e sem běhna... protože se tak cítím. A žádný psycholog, psychyatr, antidepresiva ani chlast mě nepresvědčí o opaku.

12.7.2018 23:33

lenacia napsal(a):
Já mám docela v živé představě jak to bude u psychologa vypadat. Taky už sem u jedné kdysi byla.
Já prostě nechci žít s touhle určitou věcí, proto chci ten zákrok. Protože se prostě necítím příjemně sama pro sebe. Jakýkoliv další potencionální vztah by pro mě znamenalo, ž e sem běhna... protože se tak cítím. A žádný psycholog, psychyatr, antidepresiva ani chlast mě nepresvědčí o opaku.

Každý má své potřeby, které jsou fyziologické a vyplývají z podstaty bytí, pokud jste věřící asi to se svým svědomím nemáte lehké, pokud jste skálo pevně vřesvědčena, že operativně se zbavíte svých nepříjemných pocitů šetřete, ale aby jste se nemýlila, k tomu by jste se měla dopracovat u odborníka, to by jste s mím měla probrat, jaké to bude pak, jiné- stejné, kdo ví.

12.7.2018 23:49
lenacia

XXX.XXX.168.82

Každý má své potřeby, které jsou fyziologické a vyplývají z podstaty bytí, pokud jste věřící asi to se svým svědomím nemáte lehké, pokud jste skálo pevně vřesvědčena, že operativně se zbavíte svých nepříjemných pocitů šetřete, ale aby jste se nemýlila, k tomu by jste se měla dopracovat u odborníka, to by jste s mím měla probrat, jaké to bude pak, jiné- stejné, kdo ví.

všechno je to o mysli člověka... Po 20 letech, kdy jsem se liem vyhýbala a nehledala žádný kontakt, jsem se odhodlala překonat tu zeď kterou jsem kolem sebe vystavěla... a dopadlo to tak, že si někdo vzal něco pro mě hodně důležitého, a pak mě odhodil jako kus hadru... takže chci zpátky a potřebuju orpavit tu zničenou zeď mého bezpečí.

13.7.2018 00:09

lenacia napsal(a):
všechno je to o mysli člověka... Po 20 letech, kdy jsem se liem vyhýbala a nehledala žádný kontakt, jsem se odhodlala překonat tu zeď kterou jsem kolem sebe vystavěla... a dopadlo to tak, že si někdo vzal něco pro mě hodně důležitého, a pak mě odhodil jako kus hadru... takže chci zpátky a potřebuju orpavit tu zničenou zeď mého bezpečí.

Hm, takový je život za zdí, málo kdo to má v prvních vztazích na jedničku...

13.7.2018 00:12
lenacia

XXX.XXX.168.82

Hm, takový je život za zdí, málo kdo to má v prvních vztazích na jedničku...

proto ji potřebuju spravit, aby mi sem neproudili bílí chodci.

13.7.2018 00:13
lenacia

XXX.XXX.168.82

lenacia napsal(a):
proto ji potřebuju spravit, aby mi sem neproudili bílí chodci.

což zní v kotextu nechutně, ale je to narážka na hru o trůny!

13.7.2018 00:35

lenacia napsal(a):
což zní v kotextu nechutně, ale je to narážka na hru o trůny!

Pár dílů jsem viděla a neoslovilo mne to...až bude mít den 30 hodin a já zlonenou nohu a ruku zatím nestíhám.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2018 01:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Podle mě dnes lidi jsou jak utržení ze řetězu a podle toho i ty vztahy vypadají.To ani netušíte a už je zase další kámoš nebo kámoška bez partnera.Na tohle jim kašlu z vysoka. Ještě se nechat operovat kvůli tomu? To určitě.Ovšem nemusíš kvůli tomu budovat "zdi" Lenacie.Lidi jsou někdy pro zábavu i dobrý matroš. No a kecy o lásce ať si nechají na FB. Po všem co jsem viděl a sem tam i zažil nevěřím.Jak by se mohli potom rozejít po deseti letech, když se před tím tolik milovali? A ještě ty kecy u toho o dušení a že jeden druhého nesnášeli vlastně.Tak pokud máš takovou povahu, že tě vzal jeden vztah takhle u srdce, tak opatrně na další..Aby si se nenachávala operovat každý druhý rok.Leze to do peněz totiž. smajlík Myslím to v míru, jo?

13.7.2018 05:43
lenacia

XXX.XXX.168.82

Podle mě dnes lidi jsou jak utržení ze řetězu a podle toho i ty vztahy vypadají.To ani netušíte a už je zase další kámoš nebo kámoška bez partnera.Na tohle jim kašlu z vysoka. Ještě se nechat operovat kvůli tomu? To určitě.Ovšem nemusíš kvůli tomu budovat "zdi" Lenacie.Lidi jsou někdy pro zábavu i dobrý matroš. No a kecy o lásce ať si nechají na FB. Po všem co jsem viděl a sem tam i zažil nevěřím.Jak by se mohli potom rozejít po deseti letech, když se před tím tolik milovali? A ještě ty kecy u toho o dušení a že jeden druhého nesnášeli vlastně.Tak pokud máš takovou povahu, že tě vzal jeden vztah takhle u srdce, tak opatrně na další..Aby si se nenachávala operovat každý druhý rok.Leze to do peněz totiž. smajlík Myslím to v míru, jo?

Neboj se, já už neplánuju nikdy s nikým být až v takové míře.

13.7.2018 08:14

Ale zaujímavé je, že u kobyly nad terapiou rozmýšľas, lebo má podľa teba problém, ktorý nejaký odborník môže vyriešiť. Ale sebe pomôcť nechceš, lebo si “v pohode”.

13.7.2018 08:21
lenacia

XXX.XXX.173.31

Ale zaujímavé je, že u kobyly nad terapiou rozmýšľas, lebo má podľa teba problém, ktorý nejaký odborník môže vyriešiť. Ale sebe pomôcť nechceš, lebo si “v pohode”.

Protože zatímco u Sáry je to jen o výcviku, u mě by to bylo o tom, že by chtěli abych vnímala věci jinak, a já je nechci vnímat jinak, protože se mi tak ty věcí vnímat prostě nelíbí.

13.7.2018 08:35
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):

Radím neřešit, kvůli kobyle.
Ta je v této diskuzi prioritní. Lenacia je dospělý svéprávný člověk, musí si své problémy řešit sama. Ale ať do toho nezatahuje kobylu.
Táhne se to 3 nebo 4 roky? Nevím. Ale Sára má svatou trpělivost, je to charakter a proto ji chci svou radou ušetřit dalších experimentů.
Až se srovná majitelka, může zkusit zapracovat na svém vztahu ke kobyle.

U toho potoka. Který čert Lenacii nakukal, že má přes tu strouhu jít? A proč ona neví, že kobyla, která musi, protože má majitelku jakou má, řešit problémy sama, tak že tato kobyla si samozřejmě vybere průchod, podle ní, tedy bezpečný.
Pokud kůň majiteli nevěří, jedná dle instinktů. Proč ho za to trestat?

13.7.2018 08:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já nemám problém koni jednu lísknout, ale musím vědět, že na to mám a ustojím to a "vztah" s koněm mi nepůjde do kopru. Já tou korekcí chci koně opravit a musí tušit- vědět, za co to je a proč.
Např. louže venku na vyjížďce a louže u stáje, furt je to louže, ale míra stresu je jiná a já si můžu dovolit koně přitlačit u stáje, tam si na tom trvám, na vyjížďce do konfliktu nejdu, v klidu objedu neupozorňuju na případný problém, kůň toho má dost sám o sobě, ono to přijde samo..(začínáme jezdit ven mimo jízdárnu a halu- ve všech chodech a zatím větší problém nebyl).

To je přesně ono, co jsem myslela! Perfektně jste to napsala!
Já asi moc nepřehledně, či složitě.

13.7.2018 09:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):

Až vyřešíte tohle, najdete si něco jiného.
Jsou dobří i špatní psychologové, jako ve všech profesích. Najděte dobrého, ten pomůže. Hledat umíte. Tolik znalostí o různých výstrojích na koně, co máte vy, já rozhodně nemám.

13.7.2018 09:06
lenacia

XXX.XXX.173.31

sisi58 napsal(a):
Až vyřešíte tohle, najdete si něco jiného.
Jsou dobří i špatní psychologové, jako ve všech profesích. Najděte dobrého, ten pomůže. Hledat umíte. Tolik znalostí o různých výstrojích na koně, co máte vy, já rozhodně nemám.

o výstrojích jo? já teda nevím jestli je chambon a obřišák nějaká výstroj o které byste neměla dostatečnou znalost... protože nic jiného už dobré 3 roky nepoužívám.

13.7.2018 09:19
lenacia

XXX.XXX.173.31

A orpavu nevím jestli sem toho chtěla tak moc, vejít do koryta potoka, ve kterém prakticky ani žádná voda nebyla. Vy z toho děláte, jak kdybych po ní chtěla překročit řeku Kongo v nejhlubší části.
Ale to už bychom se zase dostali k tomu, že údajně kvůli mému rozchodu si to vybíjím na koni... Což je pytchovina! Jedinýco říkám je, že jedinej můj problém je tohle, a tohle rozhodně nijak nenarušuje můj vztah k Sáře... protože tohle bylo opravdu porpvé, kdy mi něco takového udělala...
Prostě všechna moje práce s kobylou neexistuje, všechno je jen náhoda,

A tohle bude asi photoshop že?
↓↓↓.

13.7.2018 09:19
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):
Protože zatímco u Sáry je to jen o výcviku, u mě by to bylo o tom, že by chtěli abych vnímala věci jinak, a já je nechci vnímat jinak, protože se mi tak ty věcí vnímat prostě nelíbí.

Nesmysl, není to jen o výcviku.
Mám kobylu, kterou si syn koupil, protože byla spolehlivá v terénu.To byla její jediná dobrá vlastnost. Byla šklebivá, nespolupracující, náladová. Navíc je muchařka a tedy hysterická z hmyzu.
A ještě k tomu je velká. Lidi s ní nic nechtěli mít, báli se jí a obcházeli ji obloukem.
A víte co? Nikdy jsem se ji nepokoušela cvičit.
Jen jsem po ní chtěla dodržování několika málo pravidel. A to tak, že nenásilně. Stále znovu a znovu, furt dokola. Trvá to samozřejmě déle, než když koně do svých požadavků tlačíte nasilu.
Ale pomalý postup se vyplatil. Může k ní kdokoliv. Jezdí na ní i drobná dívka. Mohu ji nechat procházet po areálu, aniž bych ji musela hlídat. Jediný úraz, který od ní hrozí je, že vás načutne, když zvedne nohu, abyste ji podrbala na vemínku.
Znám hranice svých možností ve výcviku koní. Jsem rozmazlovač a krmič, ale mám se ráda, takže pár základních pravidel dodržuji.
Vám to taky radím. Snažte se s kobylou vycházet po dobrém, mějte pár jednoduchých požadavků, na kterých budete trvat a hlídejte si svůj osobní prostor. Jednoduché a účinné.
Pokud byste chtěla sportovat, musela byste tuto strategii změnit. To by nešlo. Ale u vás by to mělo fungovat.

13.7.2018 09:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):
o výstrojích jo? já teda nevím jestli je chambon a obřišák nějaká výstroj o které byste neměla dostatečnou znalost... protože nic jiného už dobré 3 roky nepoužívám.

Druhy sedel, druhy deček, atd., atp.
Pokud někdo vznese v nějaké diskuzi dotaz na výstroj, přispěcháte s odkazy na to či ono.
Takže buď si vymýšlíte a radíte blbosti nebo nepíšete pravdu teď! Tak jak?
Ale o tom to není. Jde o to, že hledat na netu umíte. Tak hledejte.

13.7.2018 09:31
etnies86

XXX.XXX.245.26

no já nevím, já si teda myslím, že tu vodu mohla přejít, minimálně nepřecházet člověka a to bych ji taky lupla, ať to je jak to je. nevěřím, že kdyby vás kůň převálcoval kvůli tomu že najednou nechce přes vodu tak pohoda, nic se nestalo, hodnej koníček...
to je jedno z pravidel ne, že kůň přes vás nepůjde

souhlasím s tím, že pokud si lenacio věřit nebudete, nebude vám věřit kůň, pokud nebudete psychicky v pohodě a vyrovnaná...

osobně si myslím že to co chcete vyřešit operací byste si opravdu měla srovnat hlavně v hlavě, vy jste s tím souhlasila a to že to nevyšlo se děje, jak říká boorman, taky byste mohla takhle řešit operaci častěji i když teď tvrdíte že už nic takového dělat nebudete (to mi přijde dost divné, sex do života patří, je fajn, a pokud někdy budete chtít náky vztah určitě to bez sexu nepůjde;).

13.7.2018 09:34
koně

XXX.XXX.174.63

Dotaz napsal(a):

Lenácie se výrazně potácí sama v sobě.Proto nemůže po kobyle, která má jasno chtít, aby jí bez obav následovala kamkoli si Lenácie zamane.Protože osoba slabá, nejistá, nevyrovnaná, neumí dát řečí těla jasně najevo, že ona to chce a s ní to kobyla dá.Takoví lidé prostě jsou, osoby nevýrazné, něco v sobě potlačující.
Mladý nebo drobet citlivější kůň by Lenácii dávno někde usmýkal, ten by s ní ani z těch vrat nevylezl.Pokud by se mu nechtělo.
Žlutá je teplokrevná, ve středním věku, ta z areálu vyleze, protože má své sebevědomí.Už leccos zažila a třeba ví, že venku je s něčím na hlavě visícím, příjemněji, než třeba na obdélníku
Neřeším, že Lenácie kobylu někde přetáhla tušírkou u potoka.Kobyla to pravděpodobně taky neřeší.
To co vám se zdá divné, rada typu "na kobyle nepracuj, na sobě ano" mě přijde naprosto logická.Protože dokud se člověk nesrovná sám v sobě, nemůže smysluplně pracovat se zvířetem.Takže dokud si Lenácie bude připadat normální, dokud si v sobě nepřipustí problém a nenechá odborně srovnat své chandry, tak jí kobyla prostě šlapat nebude
Takže v daném stavu by Lenácie měla být ráda, že s ní kobyla někam jde a někdy jí i v něčem vyhoví a opravdu by neměla provokovat, nic.

13.7.2018 09:37
lenacia

XXX.XXX.173.31

sisi58 napsal(a):
Druhy sedel, druhy deček, atd., atp.
Pokud někdo vznese v nějaké diskuzi dotaz na výstroj, přispěcháte s odkazy na to či ono.
Takže buď si vymýšlíte a radíte blbosti nebo nepíšete pravdu teď! Tak jak?
Ale o tom to není. Jde o to, že hledat na netu umíte. Tak hledejte.

Ano umím hledat na netu, ano pravda, spolupracovala sem na tvorbě jezdeckého e-shopu takže nějaký drobný přehled mám, ale pochybuju že lepší než vy.
Ale taky umím jiné věci například si vyřešit svoje problémy svépomocí.

13.7.2018 09:46
lenacia

XXX.XXX.173.31

etnies86 napsal(a):
no já nevím, já si teda myslím, že tu vodu mohla přejít, minimálně nepřecházet člověka a to bych ji taky lupla, ať to je jak to je. nevěřím, že kdyby vás kůň převálcoval kvůli tomu že najednou nechce přes vodu tak pohoda, nic se nestalo, hodnej koníček...
to je jedno z pravidel ne, že kůň přes vás nepůjde

souhlasím s tím, že pokud si lenacio věřit nebudete, nebude vám věřit kůň, pokud nebudete psychicky v pohodě a vyrovnaná...

osobně si myslím že to co chcete vyřešit operací byste si opravdu měla srovnat hlavně v hlavě, vy jste s tím souhlasila a to že to nevyšlo se děje, jak říká boorman, taky byste mohla takhle řešit operaci častěji i když teď tvrdíte že už nic takového dělat nebudete (to mi přijde dost divné, sex do života patří, je fajn, a pokud někdy budete chtít náky vztah určitě to bez sexu nepůjde;).

Když to je jak hlava 22...
Já si věřím, a při manipulaci s koněm jsem klidná a sebevědomá. Vždyť ta Kobyla se mnou byla schopná slézt extra prudký kopec a pak ho vylézt nahoru. Ale do pitomýho potůčku najednou nevleze, protože v tu chvíli já mám psych. problém?

To co chci vyřešit operací už v hlavě srovnané mám, teď to chci srovnat i tam.
Ano souhlasila sem, a dostala jsem do držky tím nejhnusnějším způsobem, chápu že jiné se s tím srovnaj a dou si hledat znova. Já taková nejsem. Nehodlám to znova podstupovat. Představa sexu s někým dalším je mi odporná, takže tak...
Ale s koněm to nemá nic společného... Až na to že sex s koněm je taky odporný

13.7.2018 10:12
etnies86

XXX.XXX.245.26

podvědomě třeba tu nejistotu cítila a tak vám teď zrovna nevěřila protože psychické rozpoložení nebylo ok, ono i když se na oko chováme že je vše ok, kůň vše vnímá. dokud to nebude vnitřní, ale jen navenek tak koně neoblafnete.
to se vám tu snaží hodně lidi naznačit. nademnou to hezky vysvětlili.

ale stojím si za tím že ten kůň nezareagoval dobře a klidně bych ho taky přetáhla (jednou ne víckrát)
teď jsem četla knížku koně nikdy nelžou. zajímavé čtení. doporučuji
jedna z věci která v tom je, že bud je vůdce kůň vladnoucí silou, koně ho vlastně moc rádi nemají a nebo pak jsou koně kteří si ostatní koně dobrovolně vyberou za šéfa...

věřte že jednou někdo přijde a bude to dobrý, sex si užijete
jiná situace by byla kdyby vás fakt někdo znasilnil a tak, ale takhle byste to měla hodit za hlavu
vy jste čekala něco víc, nabídla mu to nejcennější, on vás holt využil a šel dál, to se prostě děje ale právě to že to chcete řešit až tak radikálně vypovídá že to srovnané v hlavě nemáte jak píšete a odborná pomoc by byla na místě. ale to je vaše věc, jen se vám snažíme poradit a myslím že všichni to tady vidí stejně. Váš život, vaše rozhodnutí, ale můžou to být taky jen vyhozené peníze ;).

13.7.2018 10:17
etnies86

XXX.XXX.245.26

ještě mě napadla jedna terapie - co si tak s těma chlapama pohrát, užít si to a odkopnout je.

13.7.2018 10:17
etnies86

XXX.XXX.245.26

jen teda těm sviním to bude jedno a chlapa co by to zasáhlo by si to nezasloužil, tak vlastně blbej nápad.

13.7.2018 10:27
lenacia

XXX.XXX.173.31

Ale tohle s tím prostě nemá co společného.
Já ty procházky a všechno právě beru jako meditaci. Kdy není nic než já a Sára.

Tohle je věc, která prostě nemá vliv na mě u koní. Protože u koní tohle neřeším. To už by za to mohlo víc to, že zrušili seriály Emerald City a Dominion...

Pokud jde o mě, já ti za hlavu hodit nechci. Přišla jsem i něco na co jsem byla hrdá, a chci to zpátky. Nechci poslouchat někoho, jak mi radí smířit se s mým osudem a hodit to za hlavu. Protože to nebudu já. Já chci být já. Prostě udělám za pomoci operace Aproximaci do roku 2016.

13.7.2018 10:28
lenacia

XXX.XXX.173.31

etnies86 napsal(a):
ještě mě napadla jedna terapie - co si tak s těma chlapama pohrát, užít si to a odkopnout je.

Nejsem běhna abych roztahovala pro zábavu.

13.7.2018 11:53
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):
Ano umím hledat na netu, ano pravda, spolupracovala sem na tvorbě jezdeckého e-shopu takže nějaký drobný přehled mám, ale pochybuju že lepší než vy.
Ale taky umím jiné věci například si vyřešit svoje problémy svépomocí.

Milá zlatá, bohužel neumíte.
Je mi to líto, ale opravdu ne. Bazírujete na blbostech, neřešíte problémy zásadního rázu. Pokud byste byla schopná vyřešit se svépomocí, nebudete tu předestírat ten problém, který jste tu zmínila. Víte, kapka studu nikdy neškodí. To, co jste napsala, by tu nejspíš žádná jiná nenapsala.Vám to nevadí, ale vadí vám sdělit erudovanému člověku své problémy, se kterými by vám pomohl mnohem lépe, než my tu.
Navíc je nám nebo tedy alespoň mě, poněkud nepříjemné, číst na "koních" o něčím hymenu.

13.7.2018 12:46
fialka0

XXX.XXX.152.37

musím se zastat uživatelky lenacia - také jsem měla podobný zážitek s koněm. Měla jsem koně- plnokrevníka, který byl opravdu krevnatý, byly jsme spolu 15 let-nikdy mi nic neudělal poslouchal, vše dobré. Jednou jsme šli na vycházku do lesa procházeli jsme kolem kamene, kolem kterého jsme chodili každý den, kůň měl nějakou divnou náladu, úplně zešílel lekl se kamene a nacpal se na mě. Nijak jsem nezareagovala-ještě jsem ho konejšila, aby byl chudáček v pohodě že to nic není-byla to chyba jako SVINĚ. Za dva dny jsme procházeli znovu, koník v pohodě jako nic prošel kolem kamene- na zpáteční cestě mě přímo převálcoval, když uviděl ten kámen. Šlápnul mi na jednu nohu o kterou zakopnul a vší silou mě porazil k zemi a zlámal mi tu druhou na milion kousků- v tu chvíli jsem byla pod takovým nátlakem adrenalinu, že jsem mu takovou natáhla až mě ruka bolela víc jak ta rozdrcená noha. Část nohy mám amputovanou-díky tomu, že jsem při prvním pokusu koni nenatáhla hned. Takže to co tu slečně radíte mi přijde jako nesmysl. Kůň se pak uklidnil a celý život respektoval osobní prostor-jak moc si to pamatoval. Takže za mě je jedna výchovná správně. Koukněte jak jsem dopadla já. Jsem mrzák do smrti.

13.7.2018 12:53
lenacia

XXX.XXX.173.31

sisi58 napsal(a):
Milá zlatá, bohužel neumíte.
Je mi to líto, ale opravdu ne. Bazírujete na blbostech, neřešíte problémy zásadního rázu. Pokud byste byla schopná vyřešit se svépomocí, nebudete tu předestírat ten problém, který jste tu zmínila. Víte, kapka studu nikdy neškodí. To, co jste napsala, by tu nejspíš žádná jiná nenapsala.Vám to nevadí, ale vadí vám sdělit erudovanému člověku své problémy, se kterými by vám pomohl mnohem lépe, než my tu.
Navíc je nám nebo tedy alespoň mě, poněkud nepříjemné, číst na "koních" o něčím hymenu.

já žádný závažný problém nemám, ne nějaký který by 'vyřešil' psycholog. Psycholog je pro lidi, kteří ty triky neznají, já je ale znám. Je to totiž psychická manipulace bay si člověk začal šrotovat v hlavě něco jiného než si myslí... Inu, nefungovalo to před lety, nebude ani teď. Protože u mě nemá co fungovat. Protože já plně chápu, že to mám vnímat jinak. Ale nechci to tak vnímat, protože mi to vnímání přijde plitké a špatné...
A nemá to nic společnýho s tím, že nechtěla do potoka... celá ta pohádka vystavěná na tom, že někde hluboko mám problém kvůli tomu že před rokem mi někdo něco udělal- a hádám že ty předchozí roky to bylo pro to, ž e sema si nikoho neměla nebo nevím...

13.7.2018 13:41
neznasme

XXX.XXX.152.37

lenacia napsal(a):
já žádný závažný problém nemám, ne nějaký který by 'vyřešil' psycholog. Psycholog je pro lidi, kteří ty triky neznají, já je ale znám. Je to totiž psychická manipulace bay si člověk začal šrotovat v hlavě něco jiného než si myslí... Inu, nefungovalo to před lety, nebude ani teď. Protože u mě nemá co fungovat. Protože já plně chápu, že to mám vnímat jinak. Ale nechci to tak vnímat, protože mi to vnímání přijde plitké a špatné...
A nemá to nic společnýho s tím, že nechtěla do potoka... celá ta pohádka vystavěná na tom, že někde hluboko mám problém kvůli tomu že před rokem mi někdo něco udělal- a hádám že ty předchozí roky to bylo pro to, ž e sema si nikoho neměla nebo nevím...

A nemáte komplexy třeba z tohotoho, že jste tlustá? To taky muze ovlivnovat psychiku.

13.7.2018 13:51
lenacia

XXX.XXX.173.31

neznasme napsal(a):
A nemáte komplexy třeba z tohotoho, že jste tlustá? To taky muze ovlivnovat psychiku.

komplexy z toho že sem tlustá maj dost možná tak lidi co mi nadávaj, že sem tlustá... Já tohle opravdu tak neberu.

13.7.2018 14:38
blackmyday

XXX.XXX.159.107

Lenancie, já se tě taky zastanu. Nikdo tady neví co se přesně odehrávalo ve tvém životě, nikdo nezná tvůj způsob myšlení...
Jestli si myslíš, že ti změna byť fyzická pomuze, tak jdi do toho. Já jsem taky člověk, kterému povídání s lidmi, ať už s rodinou nebo nějakým rádoby profikem nepomůže, já taky ke své vyrovnanosti potřebuju změnu situace.
A to se Sárou, nikdo opět neví co se přesně stalo, nikdo Sáru nezná a ostatní tě tady jen neoprávněně napadají.
Taky jsem musela nedávno koníka vyškubat a dokopat, protože mi málem vrazil do ciklisty a těhotné paní. V tom momentě to nešlo jinak a udělala jsem správně.

13.7.2018 14:52

Ale né. Lenacia opět v akci. Pokud je Váš přístup ke koni stejný, jako Váš přístup ke psovi (viz. pořad ve kterém jste účinkovala), tak jsou veškeré rady opravdu úplně zbytečné.

Jsou lidé, kteří nemají dost emapatie a neumí se ke zvířatům chovat. Většinou si ale tito lidé zvířata alespoň nepořizují...

13.7.2018 14:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

blackmyday napsal(a):
Lenancie, já se tě taky zastanu. Nikdo tady neví co se přesně odehrávalo ve tvém životě, nikdo nezná tvůj způsob myšlení...
Jestli si myslíš, že ti změna byť fyzická pomuze, tak jdi do toho. Já jsem taky člověk, kterému povídání s lidmi, ať už s rodinou nebo nějakým rádoby profikem nepomůže, já taky ke své vyrovnanosti potřebuju změnu situace.
A to se Sárou, nikdo opět neví co se přesně stalo, nikdo Sáru nezná a ostatní tě tady jen neoprávněně napadají.
Taky jsem musela nedávno koníka vyškubat a dokopat, protože mi málem vrazil do ciklisty a těhotné paní. V tom momentě to nešlo jinak a udělala jsem správně.

Váš kůň měl být připraven natolik, aby mohl jít mezi lidi. Což zřejmě nebyl.
Opět trest pro koně za chybu majitele. Neznám totiž koně, který by měl problém s těhotnou ženou či s cyklistou. Ani jeden z nich není pro normálně vedeného koně bubákem.
Co se týká Lenacie, její stav je trvalý a nic s tím nedělá, už roky je to stejné.Nic se, podle jejího psaní, nezměnilo.
Nikdo by nic nepsal a nic jí nedoporučoval, pokud by zas a znovu, netahala své osobní problémy do diskuzí o koních.

13.7.2018 14:57
Horsana

XXX.XXX.40.140

lenacia napsal(a):
komplexy z toho že sem tlustá maj dost možná tak lidi co mi nadávaj, že sem tlustá... Já tohle opravdu tak neberu.

Myslíš si, že ak ti niekto povie, že si tučná, že to je nadávka ?

13.7.2018 15:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

fialka0 napsal(a):
musím se zastat uživatelky lenacia - také jsem měla podobný zážitek s koněm. Měla jsem koně- plnokrevníka, který byl opravdu krevnatý, byly jsme spolu 15 let-nikdy mi nic neudělal poslouchal, vše dobré. Jednou jsme šli na vycházku do lesa procházeli jsme kolem kamene, kolem kterého jsme chodili každý den, kůň měl nějakou divnou náladu, úplně zešílel lekl se kamene a nacpal se na mě. Nijak jsem nezareagovala-ještě jsem ho konejšila, aby byl chudáček v pohodě že to nic není-byla to chyba jako SVINĚ. Za dva dny jsme procházeli znovu, koník v pohodě jako nic prošel kolem kamene- na zpáteční cestě mě přímo převálcoval, když uviděl ten kámen. Šlápnul mi na jednu nohu o kterou zakopnul a vší silou mě porazil k zemi a zlámal mi tu druhou na milion kousků- v tu chvíli jsem byla pod takovým nátlakem adrenalinu, že jsem mu takovou natáhla až mě ruka bolela víc jak ta rozdrcená noha. Část nohy mám amputovanou-díky tomu, že jsem při prvním pokusu koni nenatáhla hned. Takže to co tu slečně radíte mi přijde jako nesmysl. Kůň se pak uklidnil a celý život respektoval osobní prostor-jak moc si to pamatoval. Takže za mě je jedna výchovná správně. Koukněte jak jsem dopadla já. Jsem mrzák do smrti.

Kůň je velké, těžké zvíře. Majitelé na to zas a znova zapomínají. Také je to tvor, který při nebezpečí nejdřív utíká a pak se ptá. A plnokrevník je navíc velmi rychlý v reakcích.
Sama píšete, že směrem tam s kamenem problém neměl. Že vás převálcoval směrem domů je smůla. Jen nevím, co to má společného s tím, že měl být při leknutí se kamene, seřezán. Vás taky někdo mlátí, když se vyděsíte?

Neregistrovaný uživatel

13.7.2018 15:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Lenacie pamatuješ co jsem tehdy tady psal o respektu? A že to má co dočinění se strachem? Vidíte jak to z nich leze postupně?Normálka prostě koně zmydlí a hotovka.Ten si to potom nedovolí, protože má strach a je tu vztah jak brno.

13.7.2018 15:14
neznasme

XXX.XXX.152.37

sisi58 napsal(a):
Kůň je velké, těžké zvíře. Majitelé na to zas a znova zapomínají. Také je to tvor, který při nebezpečí nejdřív utíká a pak se ptá. A plnokrevník je navíc velmi rychlý v reakcích.
Sama píšete, že směrem tam s kamenem problém neměl. Že vás převálcoval směrem domů je smůla. Jen nevím, co to má společného s tím, že měl být při leknutí se kamene, seřezán. Vás taky někdo mlátí, když se vyděsíte?

Čtěte pořádně, paní jasně psala, že kolem toho kamene nekolik let. Chapu to tak, ze 15 let chodi kolem stejné věci. Jednoho dne si kůň usmyslí že se te věci začne bát. Co měla zena asi dělat? Fialka rozumim vam, take si muj kun občas vymyslí, jen aby nemusel jit z ohrady.

13.7.2018 15:18

neznasme napsal(a):
Čtěte pořádně, paní jasně psala, že kolem toho kamene nekolik let. Chapu to tak, ze 15 let chodi kolem stejné věci. Jednoho dne si kůň usmyslí že se te věci začne bát. Co měla zena asi dělat? Fialka rozumim vam, take si muj kun občas vymyslí, jen aby nemusel jit z ohrady.

Trpíte rozdvojenou osobností, že se zastáváte sama sebe? :).

Neregistrovaný uživatel

13.7.2018 15:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ježiši lidi Vy snad těm koním vůbec nerozumíte? Jakého kamene se bál? Vždyť on se bojí věcí na kilometr daleko! To jenom Vy si myslíte že to byl ten kámen.Lekl se pravděpodobně něčeho zcela jiného a mnohem dál.Že za to dostane na hubu a příště se nelekne? Blbost přece.

13.7.2018 15:21
fialka0

XXX.XXX.152.37

No ja bychto vás chtěla vidět paní chytrá Sisi. Kdyby vás prevalcovalo 600kg...Ještě byste chudáškovi koníškovi dala pusinku a pohladila ho, za to jak se bál ne? Ten kůň chodil timto směrem několik let tam a zpátky.

13.7.2018 15:31
fialka0

XXX.XXX.152.37

No tak na te louce k lesu byla jenjsem cesta, trava a ten kámen. Tak čeho jineho? Bormane, jak tak ctu vasena příspěvky, tak radeji nic nekomentujte. Vždyť vy konim vubec nerozumite :(.

13.7.2018 15:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

neznasme napsal(a):

Však píšu to samé. Kůň chodil kolem kamene v pohodě. Pak se lekl a blbnul. Majitelka ho nezbila. Znovu šli kolem kamene, vše ok. Na zpáteční cestě začal kůň blbnout a majitelka se mu připletla pod nohy. Smůla. Co jiného? Myslíte, že kdyby koně zrubala, když se poprvé lekl, že by kolem kamene příště šel klidně? Nebo o co vám jde?

Neregistrovaný uživatel

13.7.2018 15:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

fialka0 napsal(a):
No tak na te louce k lesu byla jenjsem cesta, trava a ten kámen. Tak čeho jineho? Bormane, jak tak ctu vasena příspěvky, tak radeji nic nekomentujte. Vždyť vy konim vubec nerozumite :(.

No ale aspoň vím jak se koně chovají a čeho se taky bojí.Trávím u koní opravdu mnoooho času a není lepší učitel než kůň.

13.7.2018 15:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

fialka0 napsal(a):
No ja bychto vás chtěla vidět paní chytrá Sisi. Kdyby vás prevalcovalo 600kg...Ještě byste chudáškovi koníškovi dala pusinku a pohladila ho, za to jak se bál ne? Ten kůň chodil timto směrem několik let tam a zpátky.

O co vám jde?
Kůň chodí v pohodě kolem kamene. Pak se jednou v tom místě zděsí a šílí. Bylo psáno, že nebyl potrestaný, ale chlácholený. Ok.
Znovu tím místem šel, jako kdykoli v minulosti a nic se nestalo. Zase ok. Pak tudy šel znovu, vyděsil se a pošlapal vás. Je to smůla.
Šlo o to, že jste psala, že kdybyste koně místo chlácholení zbila, jste přesvědčená, že by vás nepošlapal.
S tím já nesouhlasím. Bít někoho, kohokoli, kvůli tomu, že se lekl nebo bojí, je zcestné.
Lituji, že jste měla úraz. Ale jsem přesvědčená, že zbití koně, který se bál, by nic nezměnilo ve váš prospěch.
Když už jsme u toho strachu. Budu teď argumentovat stejně pitomě, jako vy, neměla jste tam tudy už s koněm chodit!

13.7.2018 15:41
fialka0

XXX.XXX.152.37

No ale aspoň vím jak se koně chovají a čeho se taky bojí.Trávím u koní opravdu mnoooho času a není lepší učitel než kůň.

Dobře a čeho se tedy podle vás 2x za sebou leknul? Ujišťuji vás, že je tam pouze cesta, tráva a ten zatraceny kámen;).

13.7.2018 15:44
fialka0

XXX.XXX.152.37

sisi58 napsal(a):
O co vám jde?
Kůň chodí v pohodě kolem kamene. Pak se jednou v tom místě zděsí a šílí. Bylo psáno, že nebyl potrestaný, ale chlácholený. Ok.
Znovu tím místem šel, jako kdykoli v minulosti a nic se nestalo. Zase ok. Pak tudy šel znovu, vyděsil se a pošlapal vás. Je to smůla.
Šlo o to, že jste psala, že kdybyste koně místo chlácholení zbila, jste přesvědčená, že by vás nepošlapal.
S tím já nesouhlasím. Bít někoho, kohokoli, kvůli tomu, že se lekl nebo bojí, je zcestné.
Lituji, že jste měla úraz. Ale jsem přesvědčená, že zbití koně, který se bál, by nic nezměnilo ve váš prospěch.
Když už jsme u toho strachu. Budu teď argumentovat stejně pitomě, jako vy, neměla jste tam tudy už s koněm chodit!

Nebojte nechodím, jak jsem již psala nohu mám amputovanou, pokud to měl být výsměch, tak vás lituji pro vaši inteligenci. Ale víte co karma je zdarma, hezký den. Veronika.

13.7.2018 16:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

fialka0 napsal(a):
Nebojte nechodím, jak jsem již psala nohu mám amputovanou, pokud to měl být výsměch, tak vás lituji pro vaši inteligenci. Ale víte co karma je zdarma, hezký den. Veronika.

Jaký výsměch?
Neměla jste tam víc chodit po té, co se tam vydivočil. Nikoli po vašem úrazu. A ano karma je karma. Jen nevím, proč mi to píšete. Já jsem vás nezmrzačila a ani vám to nepřeji, nejsem bezcitná, jak si nejspíš myslíte. Sice nevím proč, ale pokud to tak cítíte, nebudu vám odporovat.

13.7.2018 16:05
neznasme

XXX.XXX.152.37

Berte paní Sisi s rezervou, co ji tak sleduji na facebooku, tak reje do všech a všeho

13.7.2018 16:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

neznasme napsal(a):
Berte paní Sisi s rezervou, co ji tak sleduji na facebooku, tak reje do všech a všeho

Najednou do všeho reju?
Ale to vám nebrání mi psát sz s dotazem. A není to první dotaz, který tu ke koním vznášíte.
Jste začátečník, dle otázek, ale přesně víte, co druzí nedělají správně. Zajímavé.
Však proč byste si nepřisadila, když se schováváte za odpovídající nick.

13.7.2018 16:21
neznasme

XXX.XXX.152.37

Nejsem začátečník, kone mam nekolik let. Jenže u koni je furt se co učit ;) navíc je toto konska diskuze nebo snad ne? Tudíž se mohu zeptat na to, co nevím :) ale chapu že vy jste dle prispevku dokonala, takze je zřejmě pro vas každý začátečník.

13.7.2018 16:27
etnies86

XXX.XXX.245.26

no mě spíš zarazila slečna blackmyday, co koně vyškubala a dokopala, ach jo.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2018 16:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

etnies86 napsal(a):
no mě spíš zarazila slečna blackmyday, co koně vyškubala a dokopala, ach jo.

Mě taky.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2018 16:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

neznasme napsal(a):
Nejsem začátečník, kone mam nekolik let. Jenže u koni je furt se co učit ;) navíc je toto konska diskuze nebo snad ne? Tudíž se mohu zeptat na to, co nevím :) ale chapu že vy jste dle prispevku dokonala, takze je zřejmě pro vas každý začátečník.

Sisi je člověk, co má odvahu se zvířete taky zastat.No a násilí na zvířatech moc nefandí.Pokud do někoho kopu, tak na něm konám násilí a je jedno jestli to je pes, kůň a nebo třeba člověk.Notabene ten kůň sem napsat nemůže jestli to bylo opravdu tak nutné ho bít.

13.7.2018 16:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

neznasme napsal(a):

Nejsem dokonalá, sama se neustále vzdělávám a učím. Jen už je to nějaký ten pátek, co to dělám, takže mě opravdu některé dotazy lidí, kteří mají koně, docela překvapí. A vadí mi, pokud někdo neznalost a neschopnost svádí na koně.

Ano jsme na diskuzi, proto jsem napsala to, co jsem napsala. Nemusíte číst. Určitě najdete někoho, kdo vám poradí tak, aby se vám to líbilo. Já píšu tak, aby se mé rady líbily hlavně koním. Majitelé jsou pouze prostředníky.

13.7.2018 17:16
lenacia

XXX.XXX.173.31

Ale né. Lenacia opět v akci. Pokud je Váš přístup ke koni stejný, jako Váš přístup ke psovi (viz. pořad ve kterém jste účinkovala), tak jsou veškeré rady opravdu úplně zbytečné.

Jsou lidé, kteří nemají dost emapatie a neumí se ke zvířatům chovat. Většinou si ale tito lidé zvířata alespoň nepořizují...

To si mě tak trochu pletete s Atlantidou. Protože já žádného psa nemám. A jediný v čem sem vystupovala je video Bambi se Ptá.

13.7.2018 17:18
lenacia

XXX.XXX.173.31

Horsana napsal(a):
Myslíš si, že ak ti niekto povie, že si tučná, že to je nadávka ?

Myslím že když mi někdo řekne že sem "vypasený prase" či "hrouda tuku" a nebo "tlustá 3,14ča" tak jo, je to nadávka.

13.7.2018 17:27
lenacia

XXX.XXX.173.31

Lenacie pamatuješ co jsem tehdy tady psal o respektu? A že to má co dočinění se strachem? Vidíte jak to z nich leze postupně?Normálka prostě koně zmydlí a hotovka.Ten si to potom nedovolí, protože má strach a je tu vztah jak brno.

Mě taky máma jako malou znydlila když sem něco fakt echt provedla. A mám jí dál ráda. Já sem nešťastná že sem ji v dané situaci šlehla 4x, protože ano, poté co mě sejmula o strom a převálcovala mě, ve mě bublal adrenalin s bolestí a zděšení z toho co se nečekaně stalo...
Ale dneska mi holka udělala radost když šlapala jako hodinky. A stejně tak mi dělá radost, že vždycky stojí u výběhu, když odcházím a sleduje mě dokud jí nezmizím z dohledu.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2018 18:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lenacia napsal(a):
Mě taky máma jako malou znydlila když sem něco fakt echt provedla. A mám jí dál ráda. Já sem nešťastná že sem ji v dané situaci šlehla 4x, protože ano, poté co mě sejmula o strom a převálcovala mě, ve mě bublal adrenalin s bolestí a zděšení z toho co se nečekaně stalo...
Ale dneska mi holka udělala radost když šlapala jako hodinky. A stejně tak mi dělá radost, že vždycky stojí u výběhu, když odcházím a sleduje mě dokud jí nezmizím z dohledu.

smajlík To je paráda když jsi pro ní zajímavá, viď? Tak co se stalo se občas stát může a důležité je že to mrzí.smajlík Když budeš myslet na ní a ne na nedůležité věci, tak budeš mít vztah co ti budou závidět skoro všichni.

13.7.2018 18:09
lenacia

XXX.XXX.173.31

smajlík To je paráda když jsi pro ní zajímavá, viď? Tak co se stalo se občas stát může a důležité je že to mrzí.smajlík Když budeš myslet na ní a ne na nedůležité věci, tak budeš mít vztah co ti budou závidět skoro všichni.

Je to příjemné, v bývalé stáji to nedělala, tam se otočila a odešla.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2018 18:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

https://www.youtube.com/watch?v=AkrptW9waBk
Vem si takové obyčejné strouhání a jde to i jinak.Nejsou koně jako koně a taky lidi jako lidi.

13.7.2018 18:50
saola

XXX.XXX.28.207

lenacia napsal(a):

Chce mít jistotu, že se nevrátíte...

13.7.2018 19:14
lenacia

XXX.XXX.173.31

saola napsal(a):
Chce mít jistotu, že se nevrátíte...

to by měla větší jistotu kdyby odcávala na druhou stranu výběhu, tam bych se za ní totiž fakt nevracela

13.7.2018 22:04

https://www.youtube.com/watch?v=AkrptW9waBk
Vem si takové obyčejné strouhání a jde to i jinak.Nejsou koně jako koně a taky lidi jako lidi.

je to zajímavé, neznám důvod, proč to takhle dělají, ale myslím, že asymetrie kopyta nebude nic moc...tak nevím, jestli je pro koně pohodlnější u toho ležet nebo mít šišatý kopyta.

13.7.2018 22:04
Mellara

XXX.XXX.49.86

fialka0 napsal(a):
Dobře a čeho se tedy podle vás 2x za sebou leknul? Ujišťuji vás, že je tam pouze cesta, tráva a ten zatraceny kámen;).

Kůň mohl vidět nebo slyšet něco co vy ne. Na tom není nic zvláštního. Kořist při nebezpečí zdrhá. Pokud se váš kůň leknul, tak prostě chtěl utéct. To je instinkt kořisti, a tento instinkt jim pomáhá přežít. A i domestikovaní koně stále mají instinkty kořisti.
A v trávě nebo za kamenem se taky může skryvat dost pro koně nebezpecných věcí.

13.7.2018 22:09
Horsana

XXX.XXX.40.140

Mellara napsal(a):
Kůň mohl vidět nebo slyšet něco co vy ne. Na tom není nic zvláštního. Kořist při nebezpečí zdrhá. Pokud se váš kůň leknul, tak prostě chtěl utéct. To je instinkt kořisti, a tento instinkt jim pomáhá přežít. A i domestikovaní koně stále mají instinkty kořisti.
A v trávě nebo za kamenem se taky může skryvat dost pro koně nebezpecných věcí.

No presne tak, to je pohľad človeka - nič tam nebolo, iba cesta a kameň. Ale kôň mohol vidieť, alebo inak vnímať ešte ďalších 100+ 1 vecí.

13.7.2018 22:15
Mellara

XXX.XXX.49.86

To je podle mě obecně velký problém při práci se zvířaty, ať už je to kůň, pes, kočka, žralok nebo sova. Lidé si zřejmě myslí, že zvířata přemýšlí stejně jako oni a podle toho jednají. Ale oni stejně přemýšlet nikdy nebudou.
Já se snažím, ať už u koní nebo třeba psů, pochopit jak věci vnímají oni. A podle toho reagovat. Ne nadarmo jsem četla tolik knih a článků o etologii a podobně. I v angličtině nebo němčině. A to normálně moc nečtu Ale pomohlo to. Teď lépe chápu, jak věci vidí dané zvíře a podle toho reaguji. A hned to jde lépe

Neregistrovaný uživatel

13.7.2018 22:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

je to zajímavé, neznám důvod, proč to takhle dělají, ale myslím, že asymetrie kopyta nebude nic moc...tak nevím, jestli je pro koně pohodlnější u toho ležet nebo mít šišatý kopyta.

Taky jsem nad tím přemýšlel, ale valáškovi by tohle určitě šlo.smajlík Právě že asymetrie kopyt bude asi jedna báseň.Každé bude originál. No ale spíš šlo o to že se kůň cítí v bezpečí a nechá si klidně dělat manikůru.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2018 22:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ale tenhle frajer asi staví přístřešek a chyběli mu na stavbě dveře.
https://youtu.be/-xPVDZvOJ8Q.

13.7.2018 23:00
lenacia

XXX.XXX.173.31

Ale tenhle frajer asi staví přístřešek a chyběli mu na stavbě dveře.
https://youtu.be/-xPVDZvOJ8Q.

popravdě mi to moc vtipné nepřijde. Koník se tam zahákl o ohlávku. A pak si mohl o dveře ublížit nebo ublížit dalščím koním.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2018 23:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jo chápu tě, ale ublížit si může kůň na každém skoku v parkuru.Vždyť i při western závodech se u nás převalil kůň přes hlavu a dobře mu vůbec nebylo.Notabene co můžeš dělat s tím, že kůň potřeboval tak nutně ty dveře?

13.7.2018 23:45
lenacia

XXX.XXX.173.31

Jo chápu tě, ale ublížit si může kůň na každém skoku v parkuru.Vždyť i při western závodech se u nás převalil kůň přes hlavu a dobře mu vůbec nebylo.Notabene co můžeš dělat s tím, že kůň potřeboval tak nutně ty dveře?

ale tohle není žáný, že si může nějakou náhodou nebo špatným vedením jezdce. Kůň ty dveře neptořeboval, chtěl se o ně otřít a zahákl se o kliku ohlávkou. zpanikařil a začal utíkat... A ten bělouš měl zatraceně nervy ze železa. Třeba Sáry by jim to tam vyrvala být tam uvázaná a tohle se u ní dít.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2018 23:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lenacia napsal(a):
ale tohle není žáný, že si může nějakou náhodou nebo špatným vedením jezdce. Kůň ty dveře neptořeboval, chtěl se o ně otřít a zahákl se o kliku ohlávkou. zpanikařil a začal utíkat... A ten bělouš měl zatraceně nervy ze železa. Třeba Sáry by jim to tam vyrvala být tam uvázaná a tohle se u ní dít.

Joo v pohodě.Nebezpečné to samozřejmě je a dveře nepotřeboval.

14.7.2018 00:04
etnies86

XXX.XXX.245.26

https://www.ifauna.cz/kone/clanky/r/detail/8050/kone-a-bubaci/

pro všechny pro pochopení proč koně vidí bubáka a my ne ;).

Neregistrovaný uživatel

14.7.2018 00:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jo svatá pravda.Stačí chodit kolem popelnic a týden se nic neděje.Hrdina přece a nějaká popelnice ho nerozhodí.Hmm ovšem za týden je jedna popelnice otevřená.Kriste pane tohle je přesně ta popelnice z hororu.Koněžravá takzvaně.

14.7.2018 06:57
kapička

XXX.XXX.5.211

To s těma dveřma nemůže snad nikomu normálnímu přijít vtipný? Vždyť je to nebezpečná situace, jestli kůň vyvázl zdraví, tak měl z pekla štěstí. Zlomená chrupavka na nose od ohlávky, popáleniny, odřeniny, pomlácené přední nohy, v panice klidně nějaká tržná rána od okolních předmětů, zmrzačení koně a lidé kolem.
Ale jestli to někomu pro jde vtipné, tak prosím, ale asi potřebuje psychologa nebo psychiatra. A asi bych nechtěla být jeho koněm, když mu přijdou takové opravdu nebezpečné situace k smíchu.

14.7.2018 07:16
Mellara

XXX.XXX.49.86

etnies86 napsal(a):
https://www.ifauna.cz/kone/clanky/r/detail/8050/kone-a-bubaci/

pro všechny pro pochopení proč koně vidí bubáka a my ne ;).

Pěkně napsáno

14.7.2018 08:04
kapička

XXX.XXX.64.44

Furt se řeší, jak má mít člověk s koněm vyřešený osobní prostor. A najednou nevadí, že kůň člověka převálvcuje? Byť ze strachu. Možná. Kdo tam byl? Já třeba na koních, které dobře znám, poznám jestli se fakt bojí nebo se jim nechce. Když se opravdu bojí, je lepší si dávat pozor, uklidňovat, nemotat se pod nohy. Ale když se jim jen nechce?
Upřímně kdo z vás by se nechal koněm převálcovat a nic by mu na to neřekl?

14.7.2018 08:58
blackmyday

XXX.XXX.159.107

Zase si domyšlíte situace, kůň se mi opravdu nelekl ciklisty nebo paní a vy hned začněte házet špínu ani vlastně nevíte co se stalo. Ubohost této konverzace nemá mezí. Toho cvokaře bych doporučila všem zde. Btw četli jste nebo viděli Pýchu a předsudek?

14.7.2018 09:31
etnies86

XXX.XXX.245.26

a vám blackymyday přijde etické že jste musela vyškubat a dokopat koně, to jako fakt?
jako nemám nic proti upozornění, potrestání ale vyškubat koně... no comment.

14.7.2018 09:41
dsj

XXX.XXX.207.141

Já si vždycky když slyším nebo čtu diskuze na tohle téma vzpomenu na moje 4 noci na JIPce: spadla jsem z kroku, před stájí,10m před místem kde obvykle sesedám, relax. Kobyla se lekla - dodnes vůbec nevím čeho, byla na známém místě, nic nového, vyskočila nahoru a do strany(přísahám, že jsem viděla střechu traktoru zezhora) a já jsem přistála přímo pod ní. Jak mě přeskakovala, tak o mě zakopla zadní nohou - zlomená žebra, proražená plíce, otřes mozku, podezření na prasklý obratel, podezření na zlomeninu zápěstí.
Když mě v nemocnici přijímali, tak mi doktorka řekla, že jsem ten den už třetí koňařka. Na JIPce na pokoji se mnou ležela koňařka se zlomenou pánví a měla tam ležet ještě 3 měsíce, ta neustále plakala bolestí. Naproti děvče které nevím co mu bylo, ale vím, že to také měla na dlouho, dokonce jí jednou připojili na dýchání a během noci jí sestry kontrolovaly každou půlhodinu. Během mého příjmu přivezly další zraněnou koňařku údajně se zlomeným obratlem...
Jinak byl na příjmu jeden fotbalista se zlomeným prstem a dvě miminka s horečkou...
Doktorky mi řekly, že tohle je každý vídend - když nejsou dostihy, tak jsou závody...
Já se vždyky držím zásady, že moje bezpečnost a bezpečnost lidí je nejdůležitější, důležitější než kůň, a to je pro mě absolutní začátek všeho co dělám s koňmi - ale jsou situace, které se nedají předvídat, koně jsou prostě stvoření chaosu... něco můžeme ovlivnit, ale pořád je část která vůbec není v našich rukách...

14.7.2018 10:10
canka

XXX.XXX.35.234

Ja se teda taky musim Lenacie zastat v tom, jak se v dane situaci zachovala..zachovala bych se podobne, pokud by kobyla nerespektovala muj osobni prostor...ja teda nepouzivam zadnou tusirku, ale pokud by kobyla skocila na me, dostala by proste lepanec a okrikla bych ji..pokud by uskocila jen na stranu, ale ne na me, neresila bych to, kobylu nechala uklidnit a pak bych v klidu dal pokracovala v tom, aby kobyla udelala alespon jeden krok kopytem do vody, dal bych ji v Lenacii pripade zatim nenutila, pak bych ji pochvalila a s kobylou s potucku odesla..
Mam kobylu 15 let, kdyz udelala nejakou blbost a nebyla to pro ni nova nebo neznama situace, ale rutina, dostala jednu vychovnou a na nasem vztahu to teda zadne nasledky neudelalo..mame krasny vztah a ja mam doma kone, na ktereho se muzu za kazde situace na 100% spolehnout..takze Lenacie za me tady nebudu rozebirat tve osobni problemy, to si myslim je jen a jen tva vec, s tim bych se tu nesverovala, to je spis vec ke svereni treba nejlepsi kamaradce nebo tobe nejblizsimu cloveku..ale nenech kobylu zasahovat do tveho osobniho prostoru, a kdyz udela neco takoveho, jasne ji stanov pravidla respektu..ne zadnym mlacenim, ale jedno normalni placnuti tusirkou po pleci a okriknuti neni zadny hrich, jen pripomenuti, ze ty tam ses a na tebe skakat nesmi..clovek nesmi nechat ujet nervy, musi jednat racionalne, i kdyz je v tu chvili nastvany, jak se kun zachoval..A jen jestli ti muzu poradit, kun se necha hodne ovlivnit momentalni naladou a pocity cloveka..az pujdes priste ten potok zkusit znova( a nevzdavej to jen kvuli tomu, ze jednou uskocila), bud klidna, uvolnena, nech pred tim potokem kobylu klidne hodinu stat, popasat, at jste proste uvolnene obe(nesmis mit podvedomy strach, ze to udela znovu-vyciti to), a chtej po ni postupne kroky, nemusi tam hned vlezt cela..to uz pak prijde samo, az uvidi, ze o nic nejde a ty ji nikam nenutis hned..pak to bude nejkrasnejsi pocit, az za tebou vleze se 100% duverou..

14.7.2018 10:47
lenacia

XXX.XXX.173.31

canka napsal(a):
Ja se teda taky musim Lenacie zastat v tom, jak se v dane situaci zachovala..zachovala bych se podobne, pokud by kobyla nerespektovala muj osobni prostor...ja teda nepouzivam zadnou tusirku, ale pokud by kobyla skocila na me, dostala by proste lepanec a okrikla bych ji..pokud by uskocila jen na stranu, ale ne na me, neresila bych to, kobylu nechala uklidnit a pak bych v klidu dal pokracovala v tom, aby kobyla udelala alespon jeden krok kopytem do vody, dal bych ji v Lenacii pripade zatim nenutila, pak bych ji pochvalila a s kobylou s potucku odesla..
Mam kobylu 15 let, kdyz udelala nejakou blbost a nebyla to pro ni nova nebo neznama situace, ale rutina, dostala jednu vychovnou a na nasem vztahu to teda zadne nasledky neudelalo..mame krasny vztah a ja mam doma kone, na ktereho se muzu za kazde situace na 100% spolehnout..takze Lenacie za me tady nebudu rozebirat tve osobni problemy, to si myslim je jen a jen tva vec, s tim bych se tu nesverovala, to je spis vec ke svereni treba nejlepsi kamaradce nebo tobe nejblizsimu cloveku..ale nenech kobylu zasahovat do tveho osobniho prostoru, a kdyz udela neco takoveho, jasne ji stanov pravidla respektu..ne zadnym mlacenim, ale jedno normalni placnuti tusirkou po pleci a okriknuti neni zadny hrich, jen pripomenuti, ze ty tam ses a na tebe skakat nesmi..clovek nesmi nechat ujet nervy, musi jednat racionalne, i kdyz je v tu chvili nastvany, jak se kun zachoval..A jen jestli ti muzu poradit, kun se necha hodne ovlivnit momentalni naladou a pocity cloveka..az pujdes priste ten potok zkusit znova( a nevzdavej to jen kvuli tomu, ze jednou uskocila), bud klidna, uvolnena, nech pred tim potokem kobylu klidne hodinu stat, popasat, at jste proste uvolnene obe(nesmis mit podvedomy strach, ze to udela znovu-vyciti to), a chtej po ni postupne kroky, nemusi tam hned vlezt cela..to uz pak prijde samo, az uvidi, ze o nic nejde a ty ji nikam nenutis hned..pak to bude nejkrasnejsi pocit, az za tebou vleze se 100% duverou..

já ani nechtěla aby tam vešla, chtěla sem aby udělala ještě krok dopředu. Je tam trochu problém, že je tam menší schůdek dolů (asi 10cm?) a prostě nechtěla jít. Asi si sebou příště vezmu ještě jednoho člověka.

14.7.2018 13:00
Horsana

XXX.XXX.40.140

To, že dvere visiace za ohlávku nie sú sranda môže pochopiť asi až človek, ktorý čosi také zažil.
Extrémne príšerný zážitok, ktorú u mňa viedol k značnej paranoji, ani nemám síl to popísať, lebo si to nechcem dolovať z pamäti vo farbách a zvukoch.
Nikdy som odvtedy na koňovi nenechala ohlávku, nikde, ani na chvíľočku, bez dozoru.

Nikdy viac a to sme mali šťastie s nešťastí, poznám koňa čo sa tak zabil.

14.7.2018 13:42
kapička

XXX.XXX.64.44

Tak já třeba naštěstí nikdy žádný průšvih u koní tohoto druhu nezažila. Maximálně nějaké to urvání se z úvazu při leknutí. Ale už jenom z toho, že tak nějak se snažím koně poznávat, mi je jasný, že v takový chvíli kůň "nevidí, neslyší". A absolutně nechápu, jak to může někomu, kdo se prezentuje jako milovník koní, co by pomalu odstřelil každého, kdo jezdí a nepamskuje, přijít k smíchu...

14.7.2018 14:35
sisi58

XXX.XXX.191.1

blackmyday napsal(a):
Zase si domyšlíte situace, kůň se mi opravdu nelekl ciklisty nebo paní a vy hned začněte házet špínu ani vlastně nevíte co se stalo. Ubohost této konverzace nemá mezí. Toho cvokaře bych doporučila všem zde. Btw četli jste nebo viděli Pýchu a předsudek?

Nerozumím o co vám jde.
Nikdo z přispívajících u té popisované události nebyl. Tudíž se k tomu vyjadřují dle svých zkušeností. Každý máme jiné.
Co vám na tom přijde ubohé?
Mě spíš přijde ubohé, posílat diskutující k cvokaři. Z jakého titulu jste se pasovala do role soudce?
Mimochodem.
V 99% případů jsou úrazy u koní způsobeny nedodržením nějakých pravidel. Např. bezpečnostních (absence přilby) nebo neznalostí chování koní( vyděšený kůň prchá a to i přes člověka).

Neregistrovaný uživatel

14.7.2018 15:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Holky samozřejmě je to nebezpečné, ale nevěřím Vám ani náhodou, že by se Vám to nemohlo stát? Opravdu nikdy jste nenechaly koně na chviličku bez dozoru? Víte nad čím já spíš pláču? Nad lidmi co nutí koně do nebezpečných situací, které vůbec nejsou nutné.Taky když tu ten "blb" málem koni zlomil krk jsem mu řekl svůj názor.Je ti něco? Ne v pohodě, není.Tebe jsem se neptal..S dveřmi to dopadlo dobře a nic se nestalo.Tudíž je to jen veselá příhoda se šťastným koncem. Taky se v hřebčíně stalo, že koně protrhli pásku a došli k "vietnamce" před obchod.Proč šli tam? Protože je vedla moje koby a tam jsme chodili často pro mrkvičku.Takže vlastně velká klika, protože taky mohli jít na druhou stranu a dojít až k silnici. smajlík A taky větnamka hned volala majiteli.Zaplať bůh za mrkev a vietnamce.

14.7.2018 15:14
lenacia

XXX.XXX.173.31

kapička napsal(a):
Tak já třeba naštěstí nikdy žádný průšvih u koní tohoto druhu nezažila. Maximálně nějaké to urvání se z úvazu při leknutí. Ale už jenom z toho, že tak nějak se snažím koně poznávat, mi je jasný, že v takový chvíli kůň "nevidí, neslyší". A absolutně nechápu, jak to může někomu, kdo se prezentuje jako milovník koní, co by pomalu odstřelil každého, kdo jezdí a nepamskuje, přijít k smíchu...

Mě se něco podobného stalo.
Měla sem koby u úvazu. Ani sem ji neměla uvázanou, jen jednou obtočené vodítko kolem klády. Stojím hned u ní a najednou přímo kolem její hlavy proletěl obrovský pták. Jakože fakt obrovskej.
A i přesto, že bylo vodítko jen obtočené a běžně ho mohla ona či já prostě protáhnout, tentokrát, jak sebou prudce trhla, tak vodítko nepovolilo, a nepovolila ani karabina. Takže urvala obrovskou kládu z uvaziště a běžela směrem k bráně. Až tam se zastavila. Od té doby už vodítko nechávám jen volně...
Nic se jí naštěstí nestalo, ale fyzio jí na krku přesto našla bloky, které se daly vysvětlit prakticky jen tímhle.

14.7.2018 15:51
kapička

XXX.XXX.64.44

Ne, fakt mi to nepřijde vtipné, ani když se nakonec nic nestalo. Mohl to být dost velký průšvih.
Stejně tak se nesměju tomu, když nám odešli koně z ohrady, protože jsme zapomněli zavřít jeden z asi milonu vchodů. Nestalo se vůbec nic, šly vedle na louku, když jsme je chytali, tak někteří běhali kolem jak arabové. Ale v pohodě jsme některé chytli a zbytek šel nakonec s náma. Nestalo se nic, tímhle směrem je to konec světa, koně byli bez ohlávek. Ale stejně na to nikdo nevzpomínáme jako na vtipnou historku. Spíš to máme jako varování.
Vtipný je u koní třeba to, když se jeden vyčurá druhému pod nos, a ten chudák z toho smradu začne flémovat. Vtipný je, když si dám pivo, zvědavý kůň chce taky, a sotva ochutná, tak se začne šklebit a flémovat. Vtipný je, když se s koněm drbem navzájem.
Ale situace, kdy se mohlo něco stát za vtipný nepovažuju, ať se týkají zvířat nebo lidí. Jediná výjimka jsem já osobně, ze svý nešikovnosti si srandu dělám, ale i tak věci, který mohly skončit velkým průšvihem, i když humorně vypadat mohly, jako vtipnou historku ze života nevyprávím.

14.7.2018 15:57
Horsana

XXX.XXX.40.140

Myslím že píšem celkom jasne, že sa mi to stalo.
Dokonca pri bohulibej činnosti, kobyla sa poflakovala po stajni na voľno a chodila somrovať do prípravovne krmív, na ktorej sa dokonca naučila otvárať dvere za kľučku. Mala som z toho ohromnú radosť a srandu. Pravda, väčšinu času tú ohlávku nemala, vtedy raz žiaľ áno.

Úväz - ešte v drevných dobách takto kolegyňa uviazala koňa o odkvap, ťažký, liatinový, viazala ho tam roky. Kôň sa zľakol, dodnes vlastne nevieme čoho, urval tú rýnu v dĺžke asi tak 3 metre, cestou zničil dve autá a na záver zmasakroval seba, rok nebolo isté, či to prežije a s akými následkami.

14.7.2018 16:03
lenacia

XXX.XXX.173.31

kapička napsal(a):
Ne, fakt mi to nepřijde vtipné, ani když se nakonec nic nestalo. Mohl to být dost velký průšvih.
Stejně tak se nesměju tomu, když nám odešli koně z ohrady, protože jsme zapomněli zavřít jeden z asi milonu vchodů. Nestalo se vůbec nic, šly vedle na louku, když jsme je chytali, tak někteří běhali kolem jak arabové. Ale v pohodě jsme některé chytli a zbytek šel nakonec s náma. Nestalo se nic, tímhle směrem je to konec světa, koně byli bez ohlávek. Ale stejně na to nikdo nevzpomínáme jako na vtipnou historku. Spíš to máme jako varování.
Vtipný je u koní třeba to, když se jeden vyčurá druhému pod nos, a ten chudák z toho smradu začne flémovat. Vtipný je, když si dám pivo, zvědavý kůň chce taky, a sotva ochutná, tak se začne šklebit a flémovat. Vtipný je, když se s koněm drbem navzájem.
Ale situace, kdy se mohlo něco stát za vtipný nepovažuju, ať se týkají zvířat nebo lidí. Jediná výjimka jsem já osobně, ze svý nešikovnosti si srandu dělám, ale i tak věci, který mohly skončit velkým průšvihem, i když humorně vypadat mohly, jako vtipnou historku ze života nevyprávím.

po tom popisu jsem si vzpomněla na to, jak se Sára drbala, a na pysku jí zůstal chuchvalec ze zimní srsti

Neregistrovaný uživatel

14.7.2018 17:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lenacia napsal(a):
po tom popisu jsem si vzpomněla na to, jak se Sára drbala, a na pysku jí zůstal chuchvalec ze zimní srsti

Já jako teď se bojim napsat že je to vtipné.Musím počkat co Kapička a Horsana.Kdyby náhodou si kůň kvůli té srsti na čumáku nějak ublížil a já zase dostanu pak že se tomu směju. Dovedu si představit že by se kůň tolik soustředil na ten chomáč, až by spadnul z útesu přímo do moře a utonul chudinka malinkej.

14.7.2018 17:36
etnies86

XXX.XXX.245.26

no mě to teda taky nepřijde vtipné to video s dveřma ale velmi nebezpečné pro koně i okolí a ještě že se nic nestalo.

musím přiznat že se mi stala taky nepříjemná příhoda, kůň uvazán u břevna, tak jako roky předtím, kůň vyrovnaný, nelekající, bla bla. jenže jednou se něčeho fakt lekla, začla zděšeně couvat, já šla hned uvolnit uzel, jenže to už vytrhla břevno (cca 2,5m), mě s tím praštila, že jsem spadla k zemi... naštěstí během chvilky zastavila a nechala se vysvobodit, ale fakt jsem byla štastná, že se to obešlo bez následků. protože ty nohy to mohli pěkně odsrat a kousek další kůň... jo ale můj pád mohl vypadat vtipně.

14.7.2018 17:49
Horsana

XXX.XXX.40.140

etnies86 napsal(a):
no mě to teda taky nepřijde vtipné to video s dveřma ale velmi nebezpečné pro koně i okolí a ještě že se nic nestalo.

musím přiznat že se mi stala taky nepříjemná příhoda, kůň uvazán u břevna, tak jako roky předtím, kůň vyrovnaný, nelekající, bla bla. jenže jednou se něčeho fakt lekla, začla zděšeně couvat, já šla hned uvolnit uzel, jenže to už vytrhla břevno (cca 2,5m), mě s tím praštila, že jsem spadla k zemi... naštěstí během chvilky zastavila a nechala se vysvobodit, ale fakt jsem byla štastná, že se to obešlo bez následků. protože ty nohy to mohli pěkně odsrat a kousek další kůň... jo ale můj pád mohl vypadat vtipně.

No, proste toto dokáže pochopiť iba ten, kto to zažil.
Kiež by takýchto zážitkov bolo čo najmenej, ideálne žiadny - ale zas potom človek sakra prehodnotí čo a ako.

Neregistrovaný uživatel

14.7.2018 22:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145

Tak to vypadá dobře a vzduch čistý. Tak Lenacie to je super fotka a přišlo mi to vtipné.

14.7.2018 22:23
Mellara

XXX.XXX.49.86

Tak hlavně je potřeba rozlišovat kdy se kůň opravdu bojí a kdy si ze mě prostě dělá srandu. Pokud si ze mě prostě dělá srandu tak mu napraskam klidně 10. Nebo 50. Aby pochopil co může a co ne. Ale pokud se kůň bojí, jaký smysl má napráskat mu? Pak si spojí dohromady, že se lekl a dostal napráskáno. A příště možná až se lekne, tak uteče a už se nevrátí ze strachu, že dostane napráskáno.
Ovšem pokud kůň jde přese mně (i v případě že se splašil) tak samozřejmě dostane. Ale musí dostat okamžitě, aby věděl za co to je. Snad si dává pozor aby to nenabral do stromu, tak si může dávat pozor aby to nenabral do mě jakožto jeho vůdce.

14.7.2018 22:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

Mellara napsal(a):
Tak hlavně je potřeba rozlišovat kdy se kůň opravdu bojí a kdy si ze mě prostě dělá srandu. Pokud si ze mě prostě dělá srandu tak mu napraskam klidně 10. Nebo 50. Aby pochopil co může a co ne. Ale pokud se kůň bojí, jaký smysl má napráskat mu? Pak si spojí dohromady, že se lekl a dostal napráskáno. A příště možná až se lekne, tak uteče a už se nevrátí ze strachu, že dostane napráskáno.
Ovšem pokud kůň jde přese mně (i v případě že se splašil) tak samozřejmě dostane. Ale musí dostat okamžitě, aby věděl za co to je. Snad si dává pozor aby to nenabral do stromu, tak si může dávat pozor aby to nenabral do mě jakožto jeho vůdce.

Tak to se půjdu podívat, jak napráskáte koni, který přes vás přešel.
Mimochodem, o stromu kůň ví, že krz něj neprojde, nějaká 60 kilová postavička mu nezabrání, v úprku od bubáka.
Vůdčí klisna se ožene nebo kopne, když se do ní někdo natlačí, ale nikoli ve zlosti, pouze kvůli osobnímu prostoru. Váš příspěvek však vyzněl tak, že se nase.ete a koně zbušíte.
Dosáhnete toho, že se vás kůň bude bát, nikoli toho, že se ve vaší společnosti bude cítit bezpečný. To je velký rozdíl.
Zajímavý termín. Vůdce koně.

14.7.2018 22:55
Mellara

XXX.XXX.49.86

Sisi, nějak mi není jasná jedna věc, prijde mi, že máte názor takový, podruhé zas makový, a nakonec zase úplně jiný, tak se dovolím zeptat se vás. Když jde kůň přes vás uděláte co? (Samozřejmě pokud to stihnete než skončíte rozslapaná na zemi.)
Zřejmě jste to úplně nepochopila. Nevadí. Ja rozlišuji strach od pocitu bezpečí, důvěry, respektu. Pokud vím, že mu musím napraskat 50, aby mě nebral jako hračku pro pobavení, tak to udělám. I presto může vztah fungovat. Naopak, pokud to neudělám a kůn si se mnou bude dělat co chce a všechno mu projde, vztah asi fungovat úplně nebude.

Neregistrovaný uživatel

14.7.2018 23:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak asi zemřu pod jejich kopyty..Nedokážu ani myslet na to že bych je bil.Mírně plácnout asi jo, ale naštěstí jsem to nikdy udělat nemusel.Dej bůh, ať nám to tak vydrží.

Neregistrovaný uživatel

15.7.2018 07:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.212

Mellara napsal(a):
Sisi, nějak mi není jasná jedna věc, prijde mi, že máte názor takový, podruhé zas makový, a nakonec zase úplně jiný, tak se dovolím zeptat se vás. Když jde kůň přes vás uděláte co? (Samozřejmě pokud to stihnete než skončíte rozslapaná na zemi.)
Zřejmě jste to úplně nepochopila. Nevadí. Ja rozlišuji strach od pocitu bezpečí, důvěry, respektu. Pokud vím, že mu musím napraskat 50, aby mě nebral jako hračku pro pobavení, tak to udělám. I presto může vztah fungovat. Naopak, pokud to neudělám a kůn si se mnou bude dělat co chce a všechno mu projde, vztah asi fungovat úplně nebude.

Pucila bych ti nekteryho z mejch bejvalejch koni, jeden by te po jednom prasknuti sel zabit, druhymu by to bylo uplne u zadku neb to byl mamut co nic moc necejtil a treti kobyla by chytla hysterak ve kterym by nejspis zmrzacila tebe nebo sebe kazdopadne pak by ses k ni nejmin x tejdnu nepriblizila ani nahodou. A buhvi jestli by sis na ni pak este nekdy sedla smajlík
Jeste jsem nezazila kone co by cloveka chtel prevalcovat jen tak z pleziru aby musel byt zmlacen. Ale jen do toho. Delej si to jak chces. Jen abys na to jednou nedojela az natrefis na zvire ktery na silu nefunguje.

Neregistrovaný uživatel

15.7.2018 07:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.212

Mellara napsal(a):

Jinak nerikam nechat si libit vsecko. Ale je rozdil placnout kone bicikem sice silne ale jednou dvakrat aby se rozsvitilo a sakra jina donej tim bicem vsi sjlou busit jak pisete. Ja na svy kone musela pouzit max ranu rukou kdyz kousal. A to na jednoho jedinyho. Na zbyle kone to treba nikdy nebylo. Umela jsem s nimi vyjit a odmenou mi byla uzasna spolehliva zvirata ocjotne jdouci do jakekoli cinnosti kterou jsem si pro ne vymyslela a rada pobyvajici v me pritomnosti. I kdyz klidne priznam ze jako jezdec jsem vzdycky stala za pendrek.

Neregistrovaný uživatel

15.7.2018 08:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.204

Mellara napsal(a):

Jen tak mezi nama inteligentni clovek znaly pravidel co nema kone "houpaciho" vi ze koni se neleze za prd*l, nepodlejza se mu pod brichem pri cisteni a ze si nikdy nemam stoupat pred kone. Prave proto aby me v pripade leknuti neprevalcoval. To ze jsou lidi hloupi a na bezpecnostni pravidla zapominaj je jejich hloupost akorat skoda ze jsou ty zvirata pak zbytecne trestana za neco cemu se dalo nadherne predejit. Stacilo by premejslet.

15.7.2018 08:12
sisi58

XXX.XXX.191.1

Mellara napsal(a):

Víte, já upřednostňuji prevenci. Dělám vše pro to, aby se mi taková situace nestala.
Naposledy se na mě řítil kůň tak před 10 léty, to byla ovšem šílená kobyla, a to stačilo zařvat. Jsem malá, ale hlas mám znělý. Naši koně jsou zvyklí, že když se mi něco na jejich chování nelíbí, zalehne jim v uších.
Jde o to, prostě takovou situaci nepřipustit. Nerozumím třeba tomu, jak ten koník slečnu mohl pošlapat u toho kamene. Původně jsem si myslela, že to bylo nějaké super úzké místo, kde mohli projít jen jeden za druhým. Ale uprostřed ničeho, ne rovném placu? Koně si velmi dávají pozor na své nohy, bez nich nepřežijí. Pokud má tedy kůň možnost volby, jde tudy, kde mu nehrozí zranění nohou. Předpokládala bych tedy, že se koník slečně na rovném vyhne. Určitě jsou ale koně, co se nevyhnou(asi 2 jsem viděla), ale to je spíš vyjimka. A zase jsme u prevence. Další věc, kterou dodržuji je, že mé zdraví je přednější, než kůň. Takže pokud by se fakt vedený kůň vyděsil tak, že by byl neovladatelný, pustím ho.
Hodně lidí taky dělá to, že se začne vztekat, když je kůň na slovo neposlechne nebo jde jinak, než si přejí. A vzteklý majitel nemusí situaci dobře zvážit. A pokud koně navíc začne bít hlava nehlava, zadělává si na problém. Kůň se určitě bude snažit utéct a pokud to nepůjde i zaútočí.
Nemám nic proti klepnutí bičíkem. Ovšem jde o korekční klepnutí jako upozornění, aby mě kůň vnímal a to ze sedla.
Nevím jak vy, ale já koně nevodím s bičem v ruce. Takže nechápu, jak se vám podaří mu, při neposlušnosti, nasázet 10 nebo 50 ran bičem?
Možná se vám zdá, že píšu pokaždé něco jiného. Když to tedy shrnu. Koně vychovávám pořád. Vybírám si takové, kteří jsou slušní. Koně nebiju, jsou velcí, mohli by mi to vrátit. Upřednostňuji prevenci a používání hlavy, abych nad koněm vyhrála bez toho, abych šla do konfliktu. Nesnažím se za každou cenu zvítězit. Pokud nastane situace, kdy usoudím, že jde o kejhák, upřednostňuji své zdraví.Čert vem mé dominantní postavení.
Šlo by to takto?

15.7.2018 08:27
dsj

XXX.XXX.207.141

Mellara napsal(a):

Mellaro, jesli se dostáváte do situací, kdy musíte koni napráskat klidně 10. Nebo 50x, tak to znamená, že jste 10. nebo 50x úplně, úplně, úplně naprosto mimo. Pokud byste totiž reagovala přiměřeně a včas k situaci, tak by vám stačilo jen ukázat bičíkem nebo se na koně podívat a on by rozuměl. Dělat něco blbě není nic neobvyklého, ale udělat to blbě tolikrát a nic z toho nevyvodit už je průser - chtělo by to začít přemýšlet jak to dělat jinak.

15.7.2018 09:22
kapička

XXX.XXX.64.44

U nás ve stáji (vzorek 7 koní s totožným přístupem) jsem vypozorovala, že jsou koně, kteří se snad rodí s tím, že na člověka se nešlape, to je až dojemné koukat, jak si dávají pozor třeba na dítě, které je vede, pak jsou koně, kteří si to nechají vysvětlit a až na nějaké vyhrocenější situace člověka respektují a našlápnou na něj a pak jsou koně, kterým je to jedno. To jsou takzvané tanky. Jdou prostě tam kam chtějí, nezajímá je co je kolem, co mají pod nohama. K tomu, aby člověka přejeli, šlápli mu na nohu, přímáčkli na zeď nepotřebují žádného bubáka, stres, stačí, že je něco zaujme a prostě jdou. Asi vás nepřekvapí, že to jsou notoričtí zakopávači. Klidně se na naprosté rovině zamyslí tak, že si zakopnou o vlastní nohy (není to zdravotní problém). Prostě jim je jedno, co maj pod nohama, kolem sebe, jako tank všechno přejedou. Jinak to jsou normálně vychování koně, člověka respektují, nohy dávaj na myšlenku, jsou hodní, klidní...
A z každým z nich bych při v diskuzi popisovaných situacích postupovala jinak. Znát jenom koně z první skupiny, tak nepochopím, že je někdo mohl praštit, u koní tanků to chápu až moc dobře, protože mi přijde, že udělat na ně pořádné bububu je jediný způsob, jak je probrat ze snění a přežít.

15.7.2018 11:28
Mellara

XXX.XXX.49.86

Jen tak mezi nama inteligentni clovek znaly pravidel co nema kone "houpaciho" vi ze koni se neleze za prd*l, nepodlejza se mu pod brichem pri cisteni a ze si nikdy nemam stoupat pred kone. Prave proto aby me v pripade leknuti neprevalcoval. To ze jsou lidi hloupi a na bezpecnostni pravidla zapominaj je jejich hloupost akorat skoda ze jsou ty zvirata pak zbytecne trestana za neco cemu se dalo nadherne predejit. Stacilo by premejslet.

Jen tak mezi náma, koně mohou uskočit i do strany. A před koně je občaa potreba jít taky.

15.7.2018 11:34
Mellara

XXX.XXX.49.86

Asi jsem to popsala špatně. Nebo to někdo špatně pochopil. Nemyslela jsem mlátit koně hlava nehlava. Už se mi stalo několikrát, že jsem potrestala koně a on po mě vyjel. Tak dostal znovu. Jiný dostal když mě začal mačkat ke zdi. Tak dostal ještě několikrát dokud neuhnul. A podobných případů by bylo víc.

Neregistrovaný uživatel

15.7.2018 11:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.204

Mellara napsal(a):
Jen tak mezi náma, koně mohou uskočit i do strany. A před koně je občaa potreba jít taky.

uskočit a jít přes člověka je ale sakra rozdíl.

15.7.2018 11:41
Mellara

XXX.XXX.49.86

uskočit a jít přes člověka je ale sakra rozdíl.

Oprava: do strany, kde je clověk. Myslela jsem totiž že to bude jasné
To byla reakce na ta bezpečnostní pravidla, kdy jste vyjmenovala jako nebezpecné vsechny strany kromě nad a vedle (tedy na koni a vedle něj).

15.7.2018 13:39

Mellara napsal(a):

Je rozdíl, když vás zvíře respektuje nebo má z vás respekt, řeknu lajcky, buď je zvíře zvyklé poslouchat je ovladatelné, nemá problém poslechnout i v ztížené situaci a ve stresu nebo prostě nereaguje tak hekticky(neříkám, že se nemůže leknout, to ano, každého něco vystraší, ale brzo se uklidní a vnímá okolí), to ho naučíte spravedlivým přístupem- snažím se počtem opakování o pochopení situace bez afektu někdy i s drobnou korekcí. Pak je ten druhý příklad, kdy kůň poslouchá, protože se "bojí", někdo si nedal práci to koni vysvětlit, tak aby chápal, co se od něj očekává, dostal nařezat, ale když přijde ztížená situace, kůň absolutně je hluchý a slepý v panice, naučené nefunguje, protože to nebylo naučené ale vynucené a jde přes mrtvoly. To je rozdíl někdy koni jednu lísknout nebo ho lískat za každé blbé ustoupení bokem.

Neregistrovaný uživatel

15.7.2018 14:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Zažil jsem ženskou co vychovávala koně tušírkou i na procházce.Kůň se lekl a hned na to začal caplovat, protože očekával že za to dostane nařezáno.Jenže to byl asi týden co jsem poprvé viděl koně.No tak jestli tohle je u koně nutné, tak to koně vypouštím jsem si tehdy říkal.Potom hřebčín, oáza klidu, hodní a příjemní koně. Kdyby se koby nestěhovala do hřebčína tehdy, tak si dodnes myslím že se koně zkrátka takhle ovládají.Vážně to tak vypadalo, že když nedostane na zadek, tak snad odletí.

15.7.2018 14:28
Mellara

XXX.XXX.49.86

Je rozdíl, když vás zvíře respektuje nebo má z vás respekt, řeknu lajcky, buď je zvíře zvyklé poslouchat je ovladatelné, nemá problém poslechnout i v ztížené situaci a ve stresu nebo prostě nereaguje tak hekticky(neříkám, že se nemůže leknout, to ano, každého něco vystraší, ale brzo se uklidní a vnímá okolí), to ho naučíte spravedlivým přístupem- snažím se počtem opakování o pochopení situace bez afektu někdy i s drobnou korekcí. Pak je ten druhý příklad, kdy kůň poslouchá, protože se "bojí", někdo si nedal práci to koni vysvětlit, tak aby chápal, co se od něj očekává, dostal nařezat, ale když přijde ztížená situace, kůň absolutně je hluchý a slepý v panice, naučené nefunguje, protože to nebylo naučené ale vynucené a jde přes mrtvoly. To je rozdíl někdy koni jednu lísknout nebo ho lískat za každé blbé ustoupení bokem.

Mluvíte o něčem jinem. Neřežu koné hlava nehlava. Nemlátím ho. Netrestám ho za "každé ustoupení bokem", jak vy píšete, ani za to že se lekl. Ale občas je potřeba ho potrestat. A pokud ho potrestám, a on se po mě ožene zuby, tak dostane ránu. To ale neznamená že ho začnu řezat hlava nehlava.

Neregistrovaný uživatel

15.7.2018 15:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

https://www.youtube.com/watch?v=JZm-k0HOZt4
A ještě se tomu směje "idiot". Přitom se kůň akorát bojí.

Neregistrovaný uživatel

15.7.2018 15:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jinak já beru inspirace tady.smajlík Sice to asi vypadá pro lidi divně občas, ale mě lidi nezajímají. To je radosti u pouhého čištění, co? Nemám dnes již sebemenších pochyb, že tohle koně vnímají a to dost pozitivně.Jenže háček je v tom, že takový člověk už musí být.Pozitivní, bezprostřední a mít je rád tak jak jsou.Z čeho mít radost, když zdánlivě není z čeho? No přece z toho, že se nic neděje.Teda děje se vždy něco a dnes se třeba děje to, že jsou koně zdraví a spokojený.No to je radosti si představte. Zítra už to tak být nemusí a tak si to užíváme plnými doušky.smajlík
https://www.youtube.com/watch?v=KoImNo6AHH4.

9.8.2018 17:01
florindela

XXX.XXX.44.8

Moje rada jsou pravidla českého pravopisu a procvičit si základy jako shoda podmětu s přísudkem, psaní s/z a skloňování slov. Na koni nejezdit.

Taky mě to napadlo - čeština! Kamarádka zpadla, koně nešly... V případě překlepů potrénovat psaní nebo koupit fungující klávesnici (i když v případě psaní z mobilu může být ten text tedy všelijaký). Ale co já dělám a mohla by dělat i zadavatelka, nic to nestojí, překontrolovat chyby a opravit překlepy. Vždy si po sobě ten text naposledy přečtu a teprve potom odešlu. Při doučování češtiny nehrozí taková rizika, jako při ježdění. Kamarádka "Koňařky" s tím bičováním koně pochybila - kárat koně se musí hned, jak jak něco provede a bez násilí, ale nikdy ne tehdy, pokud kůň za to nemůže. Pokud se opravdu něčeho lekne, je na místě spíš koně uklidnit, bičem si nepomůžete, je to pro koně ještě větší stres a jsou koně citliví na bič, kteří při použití biče začnou jančit jenom z něj (oprávněně!). Holky zřejmě ještě nejsou natolik dobrými jezdkyněmi, aby jakéholiv koně zvládly, hlavně, že tahají bič! Když jsem chodívala s mamkou na vyjížďky s Minkou, v životě jsme bičík nepotřebovaly. Tak třeba se slečny poučí a zkusí jezdit bez biče toho koně, kterého ještě nějak zvládnou.
P.S: před odesláním tohoto textu jsem si jej celý znovu přečetla a opravila několik překlepů. Možná mi tam nějaká chybka zůstala, nikdo nejsme dokonalý, ale mělo by to být už jenom minimium. Doporučuji zadavatelce totéž a uvidí, jak se její písemný projev o mnoho vylepší, bude vyspělejší a důvěryhodnější.

Neregistrovaný uživatel

9.8.2018 18:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

https://youtu.be/EYmdAZUnVfI
Výchova bičem a kopanci.Jak vidíte hrozně to pomáhá a kůň musí mít potom báječný vztah k člověku.Třeba z něj bude i dobrý sporťák..Ovšem těžko parťák a přítel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík