Uživatel s deaktivovaným účtem

Záleží, jak to děláte. Honění dospělého, zkušeného a zcela bezproblémového koně v kruhovce, protože čekáte na signály join-up je zbytečná buzerace a prudění již naprosto spolupracujícího zvířete.
Mimochodem, přirozená komunikace není žádná separátní disciplína, je to veškerá vaše interakce s koněm. Už jen to, že pro koně dojdete do výběhu, vyčistíte si ho a nasednete je taková lekce přirozené komunikace. Velká část lidí selže už v této fázi, protože před nimi kůň utíká, nerespektuje vodítko a osobní prostor, při čištění po nich šlape, při nasedání ho musí držet pomocník, protože nevydrží v klidu stát...

Myslím, že chleba stran ohledů k cvičenému se láme na otázce " co udělám, když neudělá, co jsem chtěla".
NHS je nátlak zcela jistě, je to takové více nebo méně soft vyhrožování- uhni, nebo tě kousnu, couvej, nebo tě bacím karabinou do sanice. Jde to ale provozovat tak, že použiju jen první stupínek tlaku a na něm vydržím, nestupňuji, + jakýkoli náznak ochoty vyhovět ihned odměním, odebráním toho tlaku minimálně.Dělala jsem v modelu soft tlaku většinu svého času s koňmi.
Teď spíš přemýšlím, jak moc je R+ manipulace a jak moc mi vadí manipulovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Přirozeně se musí chovat hlavně člověk a ne kůň. Viděl jsem nedávno video, jak docela známý horseman, autor několika knih byl náhodnou kamerou natočen jak mydlí koně o sto šest.Nějak jeho manželka tam byla do toho namočená taky.Neviděli jste to někdo taky? Dostalo se to ven a bylo z toho docela pozdvižení.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Linda Parelli v akci.Bormann jí nazve docela známý horseman. Já ty osobnosti beru vlažně, co?
https://youtu.be/FBMuVVMXNUQ.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Linda Parelli v akci.Bormann jí nazve docela známý horseman. Já ty osobnosti beru vlažně, co?
https://youtu.be/FBMuVVMXNUQ.
tak možná by sis rád poslechl její vyjádření?
https://www.youtube.com/watch?v=GEo-_pyz-z0.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Jo viděl jsem..Podle mě výmluvy a nevěřím tomu.S takhle vyplašeným koněm který se bojí větru ve větvích se nedá pracovat na něčem takovém jako je osobní prostor a respekt.Prostě to frajerka nezvládla a netušila jak bude díky tomu "slavná".
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo viděl jsem..Podle mě výmluvy a nevěřím tomu.S takhle vyplašeným koněm který se bojí větru ve větvích se nedá pracovat na něčem takovém jako je osobní prostor a respekt.Prostě to frajerka nezvládla a netušila jak bude díky tomu "slavná".
víš co, l já neobhajuji její chování, nicméně bych uvítala celé video z celého tréninku...
To je jako viz můj příběh u potoka.
Kdyby mě někdo natočil, jak už Sáře švíhám ty tři rány bičíkem, tak bych vypadala jako nejhorší tyran koní... Jenže fakt, že mě před tím doslova převálcovala a šla přesemě je docela zásadní informací k vytvoření celkového pohledu na věc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
víš co, l já neobhajuji její chování, nicméně bych uvítala celé video z celého tréninku...
To je jako viz můj příběh u potoka.
Kdyby mě někdo natočil, jak už Sáře švíhám ty tři rány bičíkem, tak bych vypadala jako nejhorší tyran koní... Jenže fakt, že mě před tím doslova převálcovala a šla přesemě je docela zásadní informací k vytvoření celkového pohledu na věc.
Do mě kolikrát koby strčila už.Ona klidně jde vedle mě a my tak moc osobní prostor neřešíme. Stalo se taky že blbě šlápla a už jsem jí měl připláclou na "ksichtě". Prostě se stalo a ona mě nechtěla nijak ublížit.Tak jsem jí řekl že je "kráva" těžká" a je vyřešeno. Ještě se šla mrknout jestli se ze mě nevysypala mrkev a pamlsky. To by byla škoda to tam nechat prej. Takže kdybych eventuelně byl magor a "zbil" jí, co bych si pomohl? Stejně by vůbec nevěděla proč jí najednou její kámoš bije.Notabene bych koně stejně nedokázal uhodit.
No, já ti nevím... Za zásah do mého osobního prostoru se snažím kone důsledně trestat (nutím ustoupit, okriknu, plácnu). Chci, aby byl kůň v přítomnosti člověka opatrny a dával pozor. Je to z bezpečnostních důvodů, protože nikdy nevíš, kdy se co semele a pokud kůň člověka nijak neřeší (však on se vždycky uhne), máš zaděláno na problém. Ona taky kobi může jednou vykopnout po vedlejším koni a neřešit, že stojíš mezi nimi :)
A vychovávat neznamena bit někoho jako magor.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
akscha
napsal(a):
No, já ti nevím... Za zásah do mého osobního prostoru se snažím kone důsledně trestat (nutím ustoupit, okriknu, plácnu). Chci, aby byl kůň v přítomnosti člověka opatrny a dával pozor. Je to z bezpečnostních důvodů, protože nikdy nevíš, kdy se co semele a pokud kůň člověka nijak neřeší (však on se vždycky uhne), máš zaděláno na problém. Ona taky kobi může jednou vykopnout po vedlejším koni a neřešit, že stojíš mezi nimi :)
Já to vím moc dobře jak to má být, ale koby tohle nedělá jako pořád. Se jednou stalo a jinak dává docela slušně pozor na moji maličkost. Když se pohybuji ve stádě koní na pastvině, tak už je dobře znám a vím kdo s kým by mohl..Porovnám je dřív než k něčemu může dojít.Už je mám tak "zmáklí", že na pastevko dorazím s jedním kýblikem krmení a napapá se kůň který chci já.To zase jak jsem pořád u nich, tak si tohle dovedeme dohodnout.Ovšem nikdy jsem jim ani chlup "nezkřivil".Respekt ze mě mají a ani neví kde ho vzali.

Marfis...takhle okatá samochvála taky smrdí...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Marfis...takhle okatá samochvála taky smrdí...
Jo teď když to po sobě čtu, tak si to taky uvědomuji.Jenže jak to mám říct jinak? Nemám s nimi opravdu žádný problém a je pravda že vím jak to normální lidi mají s koněm.Nic moc abych pravdu řekl v nájemních stájích.V hřebčíně kolikrát koně před svými majiteli utíkali.Já už vím dnes jak důležité je být u svého koně každý den.Utvrdila mě v tom i místní slečna co tu má koně a taky je tu každý den.Vztah je na úplně jiném levelu než u ostatních.Tak já už toho nechám a přestanu vám to tu vykládat.Uvědomuji si jak málo času mají běžní lidé.Znám už i v okolí několik lidí, co to mají podobně jako já s koňmi.Čili už pozornost upírám tam a tady už vás přestanu "prudit nesmyslama". No občas možná jo.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo teď když to po sobě čtu, tak si to taky uvědomuji.Jenže jak to mám říct jinak? Nemám s nimi opravdu žádný problém a je pravda že vím jak to normální lidi mají s koněm.Nic moc abych pravdu řekl v nájemních stájích.V hřebčíně kolikrát koně před svými majiteli utíkali.Já už vím dnes jak důležité je být u svého koně každý den.Utvrdila mě v tom i místní slečna co tu má koně a taky je tu každý den.Vztah je na úplně jiném levelu než u ostatních.Tak já už toho nechám a přestanu vám to tu vykládat.Uvědomuji si jak málo času mají běžní lidé.Znám už i v okolí několik lidí, co to mají podobně jako já s koňmi.Čili už pozornost upírám tam a tady už vás přestanu "prudit nesmyslama". No občas možná jo.
Tak když po koni nikdy nic nechcete, tak se logicky nedostáváte do situací, které byste musel nějak řešit. Myslím, že srovnávat se s lidmi, kteří po koni chtějí i nějakou tu práci, je trochu mimo. Vy svoje koně nevychováváte, nenastavujete jim hranice, jednáte spíše podle jejich vůle. To je pak snadné se plácat po rameni, jak mi to jde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Dotaz
napsal(a):
Tak když po koni nikdy nic nechcete, tak se logicky nedostáváte do situací, které byste musel nějak řešit. Myslím, že srovnávat se s lidmi, kteří po koni chtějí i nějakou tu práci, je trochu mimo. Vy svoje koně nevychováváte, nenastavujete jim hranice, jednáte spíše podle jejich vůle. To je pak snadné se plácat po rameni, jak mi to jde.
Noo nechci nic.Spíš máme na všechno dost času.Když jsem viděl v hřebčíně jak paní zítra jede na závody a dnes učí koně né nastupovat do přepravníku, ale nějak ho tam narvat. Když jsem věděl že se budeme stěhovat, tak jsem valáška taky musel seznámit znovu s přepravníkem.Jenže to by jiný z nás vyrostl o dvacet centimetrů. Trvalo to měsíc než jsme přepravák dokonale ozkoumali a chodil tam bez vodítka.Bohužel má dodnes utkvělou představu že i v tom co nám teď stojí je určitě mrkev. Zase na druhou stranu už jenom nakoukne a když nic, tak jdeme ven.Koby bohužel chodí do přepraváku perfektně, ale jen když je to na nečisto.Takže v den co jsme měli jet nechtěla nasoupit a týden před tím chodila jak na tužkové baterky. Podle mě věděla jak odjížděli ostatní koně, že se něco děje.Pak v novém ustájení večer vlezla do přepravníku sama a prej tak bylo to tu hezký, ale jedeme domů.

akscha
napsal(a):
To není o trestu, ale o opravě... trestem bych to nenazývala, to je takové moc až "agresivní".

Marfis- Dotaz měl/a myslím na mysl fyzickou práci koně, koni to již po několika opakováních bude jasné, co se bude dít a tam se láme chleba...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Marfis- Dotaz měl/a myslím na mysl fyzickou práci koně, koni to již po několika opakováních bude jasné, co se bude dít a tam se láme chleba...
Už se Verun nebudu pouštět do debat o práci s koněm.Mě je totiž dávno jasné, že i koně mají své dny kdy se chce a kdy ne.Hodně lidí si představuje že když dorazí za koněm, tak ten s chutí přiběhne a bude se ochotně účastnit jakékoli práce co jsme si my lidé vymysleli.Tak to víme asi většina že to tak není.Tam potom vznikají ty situace toho lámání chleba o kterém mluvíš.Už nemám nic proti ježdění na koni, ale musí to toho koně bavit.A to prostě mnoho lidí nepozná a nebo nechce poznat.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Už se Verun nebudu pouštět do debat o práci s koněm.Mě je totiž dávno jasné, že i koně mají své dny kdy se chce a kdy ne.Hodně lidí si představuje že když dorazí za koněm, tak ten s chutí přiběhne a bude se ochotně účastnit jakékoli práce co jsme si my lidé vymysleli.Tak to víme asi většina že to tak není.Tam potom vznikají ty situace toho lámání chleba o kterém mluvíš.Už nemám nic proti ježdění na koni, ale musí to toho koně bavit.A to prostě mnoho lidí nepozná a nebo nechce poznat.
Tak tu zase z ostatních nedělejte tyrany, co koně, protože do něj nesypou kila mrkve, jen využívají. I ostatní jsou se svými koňmi rádi, ale věnují se i jejich výchově. Je to půltunové zvíře, které prostě musí člověka respektovat. To, že vám nevadí, že kůň nerespektuje váš osobní prostor, neznamená, že to má být normou pro ostatní. Sám tu píšete, jak vám kobyla, i přes váš přístup, nechtěla nastoupit. A to po ní chcete naprosté minimum. Kdybyste po ní chtěl další, pro jiné koně běžné, věci, tak byste třeba taky narazil. A už by to nebyla taková pohádka, jakou nám tu líčíte.
Podle mě prostě srovnáváte nesrovnatelné.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud kůň sportuje, musí být fyzicky na to připravený a to někdy i kuwa bolí, kůň je zvíře a logicky nebude dělat rád to, co je mu nepříjemné..pak už se můžem bavit o charakteru (ne každý kůň má svého jezdce) Já kobyle říkám když si nesu sedlo, narodila jsi se jako kůň, tak se nediv a ona se nediví...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Do mě kolikrát koby strčila už.Ona klidně jde vedle mě a my tak moc osobní prostor neřešíme. Stalo se taky že blbě šlápla a už jsem jí měl připláclou na "ksichtě". Prostě se stalo a ona mě nechtěla nijak ublížit.Tak jsem jí řekl že je "kráva" těžká" a je vyřešeno. Ještě se šla mrknout jestli se ze mě nevysypala mrkev a pamlsky. To by byla škoda to tam nechat prej. Takže kdybych eventuelně byl magor a "zbil" jí, co bych si pomohl? Stejně by vůbec nevěděla proč jí najednou její kámoš bije.Notabene bych koně stejně nedokázal uhodit.
Tak samozřejmě že když do mě kůň šťouchne, tak se neotočím a nenapálím jí pár ran. Ano, občas se stane, že jdeme po výběhu, vedu jí ven, takkdyž se zastavím, oda de dál a žďuchne mi hlavou do zad, protože při té cestě chrápe, tak se otočím a říkám jí, ať se probere, trošku, opravdu malíko cuknu vodítkem, fakt jen aby zacinkala karabina v kroužku a tím ji probrala, a chtěla po ní tochu ustoupit. Ale to je prostě úplně diametrální rozdíl od situace, kdy přímo z místa se otočila na mě, a vyrazila cvalem přesemě a tlačila mě na plecích kupředu, sejmula mě o strom, a já posléze měla několik týdnů nepoužitelnou ruku, která mi do dvou dnů u ramene zfialověla a dělalo mi problémy s ní cokoliv dělat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71
napsal(a):
Pokud kůň sportuje, musí být fyzicky na to připravený a to někdy i kuwa bolí, kůň je zvíře a logicky nebude dělat rád to, co je mu nepříjemné..pak už se můžem bavit o charakteru (ne každý kůň má svého jezdce) Já kobyle říkám když si nesu sedlo, narodila jsi se jako kůň, tak se nediv a ona se nediví...
Víš už jsem asi životem v dalším století, ale koně nám sloužili už až až.Teď už jsme v době kdy nemusí.Dřív to byla nutnost, protože nic jiného nebylo.Taky řekněme si to na rovinu je to zastaralý, nevhodný, nákladný, nebezpečný a nepohodlný dopravní prostředek. Nic nemám proti normálnímu ježdění do přírody a v duchu jak se říká pohody jak pro jezdce, tak pro koně.Ale vrcholové ježdění až za okraj možností koní neuznávám.To je u mě týrání pouze za účelem zisku.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Víš už jsem asi životem v dalším století, ale koně nám sloužili už až až.Teď už jsme v době kdy nemusí.Dřív to byla nutnost, protože nic jiného nebylo.Taky řekněme si to na rovinu je to zastaralý, nevhodný, nákladný, nebezpečný a nepohodlný dopravní prostředek. Nic nemám proti normálnímu ježdění do přírody a v duchu jak se říká pohody jak pro jezdce, tak pro koně.Ale vrcholové ježdění až za okraj možností koní neuznávám.To je u mě týrání pouze za účelem zisku.
Asi myslíš dostihový sport ačkoliv vzhledem k cenám trenérů, výši startovného a faktu, že výhra se dělí mezi trenéra, žokeje a majitele koně to není žádná závratná cena. Kor když kůň ve vrcholovém sportu stojí měsíčně klidně se vším všudy i 30 tisíc a víc. A závody za rok může vyhrát třeba jen dva.
V parkuru a drezuře pak standardní závody nemají finanční odměny, případně v rámci pár tisícovek, ale častěji jsou to hmotné ceny od sponzora - uzdečka, odpocka, pytel krmení a pohár.
Ten zisk o kterém mluvíš jde zpátky do koně. Na koních se vydělává jinak, závodní kůň bude vždycky mínusová položka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
kapička
napsal(a):
By mě zajímalo, kde je ve sportovním jezdectví ten finanční zisk? (zamyšlený smajlík).
Jasně že nemyslím hoby "kodrcání" někde za Prahou. Ve vysokém sportu už se hýbou jiný prachy.Tady v čechách to tak horké asi není, ale jinde je to vlastně "průmysl".Nemilosrdný a ke zvířatům bezohledný.Vždyť tu Hhippie minule trochu vyprávěla o němcích, ne?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jasně že nemyslím hoby "kodrcání" někde za Prahou. Ve vysokém sportu už se hýbou jiný prachy.Tady v čechách to tak horké asi není, ale jinde je to vlastně "průmysl".Nemilosrdný a ke zvířatům bezohledný.Vždyť tu Hhippie minule trochu vyprávěla o němcích, ne?
Ony se ty peníze možná točí, ony v tom ty peníze jsou, ale vem si že už koupě kvalitního koně ZAČÍNÁ na částkách 5000 Eur, ty peníze se ti ale nikdy plně nevrátí! Nikdy. I když koně prodáš nikdy se ti nevrátí investice do něj.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
Jo je to váš názor.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
Sponzor sponzoruje vždy moc rád něco na čem prodělává. Tak to uzavřem že si ten názor necháme každý svůj a bude klid, ne? Stejně na tom nic tady nezměníme.

Sponzor(většínou majitel) sponzoruje z více důvodů- např. jméno firmy za jménem koně, odpis z daní, a ano může tam být i výdělek, ale myslím, že spíš až když jde kůň do chovu a tím ty koně dál přežívají i v dnešní době, kdy už to je nepohodlný dopravní prostředek.

Já tedy nevím, proč se tu řeší nevýdělečnost koní...? Asi to tu máme všichni, že koně jsou prostě náš koníček a každý koníček - jakože hobby - něco stojí. A jsou levnější a dražší koníčky... mno...a to je všechno.
Myslím, že vlastnictvím koně si vydělává jen málokdo. A tím myslím jak tím, že mám opravdu špičkového sportovce a nebo to, že je opravdu dobrý jezdec a zabývá se kupováním nadějných, leč zatím surových, koní, jejich naježděním a posláním do světa za co nejkratší čas (protože víceméně jen tak to může být výdělečné...).
Nikdo si tu snad nestěžuje, že jsou koně jen žrout peněz, ne? Každý, kdo nějakého pořizuje, s tím už dopředu počítá. A až časem se většinou ukáže, že ani největší pesimista nepočítal s tím, že je to AŽ TAKOVÝ žrout peněz a času...
Ale co si počít, když bez nich nemůžeme být...?
napsal(a):
Já tedy nevím, proč se tu řeší nevýdělečnost koní...? Asi to tu máme všichni, že koně jsou prostě náš koníček a každý koníček - jakože hobby - něco stojí. A jsou levnější a dražší koníčky... mno...a to je všechno.
Myslím, že vlastnictvím koně si vydělává jen málokdo. A tím myslím jak tím, že mám opravdu špičkového sportovce a nebo to, že je opravdu dobrý jezdec a zabývá se kupováním nadějných, leč zatím surových, koní, jejich naježděním a posláním do světa za co nejkratší čas (protože víceméně jen tak to může být výdělečné...).
Nikdo si tu snad nestěžuje, že jsou koně jen žrout peněz, ne? Každý, kdo nějakého pořizuje, s tím už dopředu počítá. A až časem se většinou ukáže, že ani největší pesimista nepočítal s tím, že je to AŽ TAKOVÝ žrout peněz a času...
jen se tu snažíme meifimu vysvětlit, že to všechno vnímá úplně špatně. Viz jak říkáš, vlastnictvím koně si vydělá málokdo.

napsal(a):
Takového jednoho znám: MANŽEL. (ale je to realista)
Tak občas mi spočte kolik mě kůň stojí ročně(dělá to i u psa, tam započítá i nevypočitatelné položky- smrad a chlupy ) kolik mě stojí účet u Spořitelny(mám i u Fio) kolik měsíčně "prožerem"- ale na tom má zásluhu spíš on...no nemslí to zase tak smrtelně vážně, ale je dobré si ty čísla připomínat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Vždyť mluvíme jeden o voze a druhý o koze.
Tento průmysl mám na mysli.
https://youtu.be/9TJVA2lwW4A.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Marfis, ale to je všude, jen se musí včas vysadit...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Mě ještě nic hezčího než je kůň peníze nežralo.
A je to náhodou skromná holka.Si představ přijít na rande s kilem mrkve a pár jablky? No to bych pusu určitě nedostal. Spíš přes ní. Tak v přepočtu od koby pusu klidně dostanu za 30 korun. Takže jak žrout peněz?
Ne, nechápeme se. O finanční zisk opravdu nejde, těch peněz i top majitelé dostihových stáji do koní narvou mnohem víc než získají. A platí to i ve světě. Třeba to dělají kvůli svému egu ( ostatně takových lidí je spousta a nemusí s koňmi sportovat), reklamě nebo proto, že je to baví. Ale kvůli penězům fakt ne. Ne každý má takové štěstí, že mu ve stáji stojí budoucí Galileo nebo American Pharoah.
V Americe jedou mnohem víc v lécích, je to fakt větší byznys, než v Evropě. Ale furt to není nic, na čem by člověk mohl zbohatnout. Pokud teda nebude mít kliku a nekoupí druhého Phar Lapa...
Jenže podle vás Meifi, by měli být všichni koně vypuštěni do ustájení 12/12, majitel by je směl leda drbat a cpát mrkví a běda mu, když by chtěl po koni něco, co kůň nechce. Takže ano, z vašeho pohledu se dá pochopit, že vám každý člověk sportující a koňmi připadá jak zločinec.
kapička
napsal(a):
Ne, nechápeme se. O finanční zisk opravdu nejde, těch peněz i top majitelé dostihových stáji do koní narvou mnohem víc než získají. A platí to i ve světě. Třeba to dělají kvůli svému egu ( ostatně takových lidí je spousta a nemusí s koňmi sportovat), reklamě nebo proto, že je to baví. Ale kvůli penězům fakt ne. Ne každý má takové štěstí, že mu ve stáji stojí budoucí Galileo nebo American Pharoah.
V Americe jedou mnohem víc v lécích, je to fakt větší byznys, než v Evropě. Ale furt to není nic, na čem by člověk mohl zbohatnout. Pokud teda nebude mít kliku a nekoupí druhého Phar Lapa...
Jenže podle vás Meifi, by měli být všichni koně vypuštěni do ustájení 12/12, majitel by je směl leda drbat a cpát mrkví a běda mu, když by chtěl po koni něco, co kůň nechce. Takže ano, z vašeho pohledu se dá pochopit, že vám každý člověk sportující a koňmi připadá jak zločinec.
Lépe bych to nenapsala...
Tyhle sporty jsou o prestiži. Kvalitní kůň s mnoha úspěchy je stále ve vysokých sférách jakýsi symbol bohatství, moci a úspěchu.
Nicméně drogování koní je sakra dražší sranda než běžné trénování. A stojí 5x víc než běžné trénování. Ale je plno lidí co má koně jen na couračky a i tam kůň trpí. Znám lidi co na koně, kterému je i 4 komora úzká, narvou pfiff beauty a jedou na několikahodinovou vyjížďku...
No a pokud jde o skupinu Peta:
https://www.petakillsanimals.com/.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kiež by sa toto týkalo iba dostihového priemyslu. Ale áno, v ostatných jazdeckých športoch tie peniaze nie sú tak na očiach a nevysielajú sa v TV. A berie sa ďaleko menej vzoriek na doping, než v dostihoch.
Znám spoustu stáji, kde majitele mají kone jako hlavní zdroj obživy. Jenže při bližším zkoumání ty peníze nikdy nezískali sportem, ale z dotací, provozem polnosti, a nějaké drobné prodejem hribat a hotových koní. Jediná výjimka, kterou skutečně živí kone, je pronajímá filmařům.
Sponzor vydělává na tom, že skrze kone zviditelni svou značku a lidi si koupí jeho produkt (cokoliv od krmení po sportovní vybavení). Drtivá čast sponzorů svou reklamu pribije na hrazeni kolbiste a výsledky vůbec neřeší, takže žádné vykořisťování.
A i u filmu musíte být dobří a mít styky, aby jste mohli spolupracovat se zahraničními společnostmi, protože u českého filmu nezbohatnete. Slyšela jsem přímo u zdroje, že na jednom českém projektu dostávali 500 Kč (slovy pět set ) na koně za den. A to se vyplatí
A jinak to taky není moc na zbohatnutí, na uživení se jo, ale nic moc extra. Dneska je poptávka po P.R.E., protože se dobře učí i různé triky, rádi spolupracují s člověkem a před kamerou jsou impozantní. Jenže pokud chcete filmové koně dělat vážně, tak je dobré mít dvojníky. Takže jednoho super luxusního výstavního hřebce pod kaskadéra, který bude umět padat, lehat, dělat mrtvého, vzpínat se, skákat, a pak potřebujete co nejpodobnějšího koně pod herce, který bude umět v klidu stát, je mu jedno, že na něm jede skoro nejezdec, neleká se, nevyhazuje, je ovladatelný, klidný, vyrovnaný a přesto nádherný pro záběry z blízka s hercem na hřbetě. A takových párů je potřeba víc.
A to nemluvím o penězích za tréninky a za výstavbu aspoň nějakého jezdeckého areálu, protože herci chodí na kurzy jezdectví, aby na tom koni aspoň vypadali.
Prostě ani tady z vás nebude milionář.
Peniaze zarábajú kone, ktoré pracujú v lese.
Život väčšiny z nich stojí za houno, žijú v nejakom smradľavom chlieve s reťazou okolo krku a keď doslúžia, idú na bitúnok. Česť výnimkám, ale čo sa týka starostlivosti a zdravia, tak vo väčšine prípadov ide o hlboký stredovek. Bežné je kuť 2 x ročne a všetko liečiť púšťaním žilou.
Športové kone si v porovnaní s týmito chudákmi žijú ako v bavlnke.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Teda ale u nás stahuje pán s koněm občas dřevo pro hajného a popravdě jeho ČMB je ve skvělé péči. Dělá jen ráno a pak ho veze domů aby ho nežrala hovada.Má doma ještě jednoho už v důchodu.Kůň při práci byl úplně v klidu a chlap s ním byl neskutečně sehraný.Jsem se s ním dal do řeči když jsem byl na procházce s pesanou tehdy.Vodu sebou měli a kůň vypadal spokojeně a v pohodě.Samozřejmě když jsem mu přinesl nějaké ty pamlsky byl ještě o stupeň spokojenější.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
kapička
napsal(a):
No ale uznej kdyby byl každý majitel jako řekněme já, tak by se v kuličkách ikea nikdy nemohlo objevit koňské maso. Neměli by ho kde vzít totiž.Také nešťastní koně by neexistovali.Inzerce by nebyla plná starých a nechtěných koní.Hele nebyl by ten koňosvět lepší? Alespoň pro koně? Akorát mrkev by asi zdražila kvůli zvýšené poptávce a spotřebě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Jinak zapoměli jste na jednu součást např.dostihového sportu a to jsou sázky.Tam se právě v tom USA točí hodně peněz.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No ale uznej kdyby byl každý majitel jako řekněme já, tak by se v kuličkách ikea nikdy nemohlo objevit koňské maso. Neměli by ho kde vzít totiž.Také nešťastní koně by neexistovali.Inzerce by nebyla plná starých a nechtěných koní.Hele nebyl by ten koňosvět lepší? Alespoň pro koně? Akorát mrkev by asi zdražila kvůli zvýšené poptávce a spotřebě.
Zajímavé... Takže koňské kuličky ti vadí ale hovězí ne?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy žijete asi v nějaké duhové zemi, ne?
V Polsku jsou koňská jatka běžná, koně se odtud vozí i do Itálie. Je to pro ně jako u nás vepřové či hovězí. Tam nezachraňují každého koně, ale pokud nesplňuje standard, tak jde prostě na výkrm a do salámu. Se divím, že s vaším přístupem vůbec pijete mléko a jíte maso. O co je kráva míň než kůň?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
Zajímavé... Takže koňské kuličky ti vadí ale hovězí ne?
Leni už jsem to tu psal mockrát..Je to otázka výběru a pokud by to otázka výběru nebyla, tak by jsme klidně jedli sami sebe.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Dotaz
napsal(a):
Vy žijete asi v nějaké duhové zemi, ne?
V Polsku jsou koňská jatka běžná, koně se odtud vozí i do Itálie. Je to pro ně jako u nás vepřové či hovězí. Tam nezachraňují každého koně, ale pokud nesplňuje standard, tak jde prostě na výkrm a do salámu. Se divím, že s vaším přístupem vůbec pijete mléko a jíte maso. O co je kráva míň než kůň?
Noo ono já ani to hověz nejím. Že je něco běžné, neznamená že je to správné.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Noo ono já ani to hověz nejím. Že je něco běžné, neznamená že je to správné.
A mléko pijete, věci s palmáčem jíte? Není vám líto kuřat, co nikdy nevidí nebe a za 28 dní je po nich? I ostatní zvířata využíváme, třeba hospodářská jsou týrána často ve velkém - viz mlékárenský průmysl. Ale konina v kuličkách je tragédie...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Teda ale u nás stahuje pán s koněm občas dřevo pro hajného a popravdě jeho ČMB je ve skvělé péči. Dělá jen ráno a pak ho veze domů aby ho nežrala hovada.Má doma ještě jednoho už v důchodu.Kůň při práci byl úplně v klidu a chlap s ním byl neskutečně sehraný.Jsem se s ním dal do řeči když jsem byl na procházce s pesanou tehdy.Vodu sebou měli a kůň vypadal spokojeně a v pohodě.Samozřejmě když jsem mu přinesl nějaké ty pamlsky byl ještě o stupeň spokojenější.
A nad hlavami mali dúhu a do toho hrala Enya.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Horsana
napsal(a):
A nad hlavami mali dúhu a do toho hrala Enya.
Ty si tam byla taky? Horsanko vím moc dobře že na slovensku je situace kolem tohoto tématu mnohem horší.Musíš si uvědomit, kde bereš inspiraci ty a kde já.Jsem sotva dvacet km od Prahy a to bude sakra rozdíl od řekněme hranic slovenska s maďarskem.Jeden ze slováků se mnou pracuje a je napůl maďar.Vím jaká je tam situace.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ty si tam byla taky? Horsanko vím moc dobře že na slovensku je situace kolem tohoto tématu mnohem horší.Musíš si uvědomit, kde bereš inspiraci ty a kde já.Jsem sotva dvacet km od Prahy a to bude sakra rozdíl od řekněme hranic slovenska s maďarskem.Jeden ze slováků se mnou pracuje a je napůl maďar.Vím jaká je tam situace.
Tak určite, minule som tu u nás videla prejsť po ceste auto, hneď som sa tri krát prežehnala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Horsana
napsal(a):
Tak určite, minule som tu u nás videla prejsť po ceste auto, hneď som sa tri krát prežehnala.
Jako promiň, ale to je pravda.Jenom kolik si vydlá tam a kolik tady u nás? Ty vado z toho bych si srandu tedy nedělal.Tam je proti nám docela slušná bída.Proč myslíš že jel sem makat? Kde by tam vzal 40 000 měsčně?
Vyhlídkový přelet nad primitivním Slovenskem je vskutku adrenalinový zážitek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Tak tohle mě "sere" děvčata. Srandu mám rád a klidně i ze mě, ale z toho že chlap tam makal jako šroub za patnáct tisíc a skoro neuživil rodinu..Nic končím tohle mě "nasralo".Jsem vás měl za lepší lidi. Buď horsana ví "kulový" o jihu a nebo lže.
Ještě sem si vzpomněla jak Talián vaří halušky
https://m.youtube.com/watch?v=60OTJeVSzco.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak tohle mě "sere" děvčata. Srandu mám rád a klidně i ze mě, ale z toho že chlap tam makal jako šroub za patnáct tisíc a skoro neuživil rodinu..Nic končím tohle mě "nasralo".Jsem vás měl za lepší lidi. Buď horsana ví "kulový" o jihu a nebo lže.
Joo Horsano! Pěkně kecáš! Ve skutečnosti seš Češka bydlící na Florenci a děláš si tu z nás srandu!
lenacia
napsal(a):
Joo Horsano! Pěkně kecáš! Ve skutečnosti seš Češka bydlící na Florenci a děláš si tu z nás srandu!
Tak určiteeee :D
Nemám šajnu, o akom jihu sa hovorí, ale to nevadí, hlavne že Marfis to vie a vie úplne presne, od kolegu, jedného, o celej situácii v našej krajine a tak isto vie úplne presne, od vysneného pána, čo robí s ťažákom len ráno, o tom, aká je situácia u ťažných koní v ČR, aj v zaostalej SR, lebo kolega od maďarských hraníc a blablablablablabla.
A lžu samozrejme ja, ako inak :D.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Horsana
napsal(a):
Nemám šajnu, o akom jihu sa hovorí, ale to nevadí, hlavne že Marfis to vie a vie úplne presne, od kolegu, jedného, o celej situácii v našej krajine a tak isto vie úplne presne, od vysneného pána, čo robí s ťažákom len ráno, o tom, aká je situácia u ťažných koní v ČR, aj v zaostalej SR, lebo kolega od maďarských hraníc a blablablablablabla.
Horsano s tažákem ti slušní dělají jen ráno a dopoledne.Ale to je jedno.Napište to rovnou že už je to tady pouze osobní záležitost.Tady už nejde o to co se napíše, ale kdo to napíše.

Horsana
napsal(a):
A teraz bude zase deaktivovaný, bože!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
Tobě jsem chtěl nabídnout pomoc, ale kašlu na tebe.Že nemáš kamarády? Divíš se?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tobě jsem chtěl nabídnout pomoc, ale kašlu na tebe.Že nemáš kamarády? Divíš se?
A s čím bys mi chtěl jako pomoct Meifi? Zaplatit cvokaře nebo co... Promiň ale to vyprávění o Slovensku prostě k vtipům doslova evokovalo, a dneska sem se tak upřímně nasmála, jako už dlouho ne. Až na mě bušili sousedi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
A teraz bude zase deaktivovaný, bože!
To nebude určitě. Kvůli vám tady? Už dávno ne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
A s čím bys mi chtěl jako pomoct Meifi? Zaplatit cvokaře nebo co... Promiň ale to vyprávění o Slovensku prostě k vtipům doslova evokovalo, a dneska sem se tak upřímně nasmála, jako už dlouho ne. Až na mě bušili sousedi.
Ona ti pomůže Horsana.Třeba si tě vezme do Košic a budeš mít alespoň kámošku.

Jezis, lidi, vy nevite, jak blbej den jsem dneska mela.
Ale po precteni tehle diskuse se tu tlucu do stehen a brecim smichy... Dekuji, takhle jsem se uz dlouho nepobavila!
Naprosto nejvic me rozsekal prispevek Horsany o tom, jak kolem ni projelo auto a trikrat se pokrizovala!
Diky, vazne!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kdyby byl každý majitel koně jako vy, tak nejsou žádná koňská plemena a vývoj koně by skončil někde u koně převalského.
A takový kůň s nějakými metabolickými problémy by byl u takového majitele hodně nešťastný. Furt cpaný pamlsky. Klaustrofobik by to taky nedal. Zavírání na noc do boxu...
A to jsme u věci, která mi vadí asi nejvíc. Když vidím, jak naši důchodci jsou šťastní na pastevku, kde si do boxu zalezou dobrovolně kdy chtějí. Kontakt s člověkem mají taky podle toho jak se jim chce. Prostě si na nějakých 6 ha dělají co se jim zlíbí a nikdo jim nediktuje, kde a kdy mají být zavření. A pak vy, který se prezentujete jako ten nejdokonalejší majitel na světě, zavíráte své koně do boxu. Tím je vlastně omezujete a bránit jim v komunikaci se stádovými kolegy. A bez důvodu, nepotřebujete zázemí ( sedlovna, klubovna, jízdárna, hala), koně nepotřebují svůj klid, aby si po tréninku nebo náročné vyjížďce v klidu odpočinuli a ani o krmení nejde, když jste u koní denně a ten kyblíček jim tak můžete dát. Prostě mi všechny vaše identity zavání káže vodu, pije víno...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To nebude určitě. Kvůli vám tady? Už dávno ne.
Strašne dávno, už to bude hádam aj mesiac.
napsal(a):
Jezis, lidi, vy nevite, jak blbej den jsem dneska mela.
Ale po precteni tehle diskuse se tu tlucu do stehen a brecim smichy... Dekuji, takhle jsem se uz dlouho nepobavila!
Naprosto nejvic me rozsekal prispevek Horsany o tom, jak kolem ni projelo auto a trikrat se pokrizovala!
Diky, vazne!
A ešte som si odpľula cez plece, samozrejme :D.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ona ti pomůže Horsana.Třeba si tě vezme do Košic a budeš mít alespoň kámošku.
Víš Meifi... Opravdu. S čím ty si mi chtěl pomoct? Když kvůli pár vtípkům vyjedeš, otočíš o 180°, a začneš bejt pěkně hnusnej... Hezky si se vybarvil jen co je pravda... Díky ale od takového člověka pomoct nechci. Připomínáš mi kamarádku na základce. Ta se se mnou kamarádila až do chvíle, kdy ji začali ostatní šikanovat stejně jako mě... Tak přijala jejich nabídku "přidej se k nám proti Lence, a nebudeme tě dál šikanovat"... A ona to udělala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
kapička
napsal(a):
Kdyby byl každý majitel koně jako vy, tak nejsou žádná koňská plemena a vývoj koně by skončil někde u koně převalského.
A takový kůň s nějakými metabolickými problémy by byl u takového majitele hodně nešťastný. Furt cpaný pamlsky. Klaustrofobik by to taky nedal. Zavírání na noc do boxu...
A to jsme u věci, která mi vadí asi nejvíc. Když vidím, jak naši důchodci jsou šťastní na pastevku, kde si do boxu zalezou dobrovolně kdy chtějí. Kontakt s člověkem mají taky podle toho jak se jim chce. Prostě si na nějakých 6 ha dělají co se jim zlíbí a nikdo jim nediktuje, kde a kdy mají být zavření. A pak vy, který se prezentujete jako ten nejdokonalejší majitel na světě, zavíráte své koně do boxu. Tím je vlastně omezujete a bránit jim v komunikaci se stádovými kolegy. A bez důvodu, nepotřebujete zázemí ( sedlovna, klubovna, jízdárna, hala), koně nepotřebují svůj klid, aby si po tréninku nebo náročné vyjížďce v klidu odpočinuli a ani o krmení nejde, když jste u koní denně a ten kyblíček jim tak můžete dát. Prostě mi všechny vaše identity zavání káže vodu, pije víno...
Víš ono je mi to už úplně jedno co si kdo myslí.Já jsem dnes došel k názoru, že ani tady není moc rozdíl mezi lidmi a jste stejní jako většina těch co potkávám.Mezi tím se mi podařilo sehnat lidi podobně smýšlející o zvíatech jako já díky bohu.Promiň Kapi, ale fakt jsem ještě nepotkal v reálu lidi co schvalují např. koně na maso.Sorry to opravdu jenom tady.Ti co mi byli sympatičtí už se tu na to dávno vykašlali.Proč asi, že? A co bych tu jako měl dál hledat ja? Názor jedné vetky? Nebo žofky? To prosím bez urážky dotyčných.Nebo pořád poslouchat jak je pastevko ráj pro koně? Tak nedávno byl nedaleko od nás pokus o krádež koně.Možná si o tom slyšela.Hádej jestli z pastevka a nebo z boxu?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
Víš Meifi... Opravdu. S čím ty si mi chtěl pomoct? Když kvůli pár vtípkům vyjedeš, otočíš o 180°, a začneš bejt pěkně hnusnej... Hezky si se vybarvil jen co je pravda... Díky ale od takového člověka pomoct nechci. Připomínáš mi kamarádku na základce. Ta se se mnou kamarádila až do chvíle, kdy ji začali ostatní šikanovat stejně jako mě... Tak přijala jejich nabídku "přidej se k nám proti Lence, a nebudeme tě dál šikanovat"... A ona to udělala.
A ty už si zapoměla jak si tady z tebe dělala srandu tuším New Foundland? Kvůli snad váze na koni a já se tě snažil zastávat? Kolikrát tě tu ty "guru" sjeli na dvě doby a já se k nim snad přidával? Tak já neotáčím Lenko, ale co už je moc je zkrátka moc.Jsi na řadě a počkej až tu někdo bude mít špatnou náladu.Paměť mi slouží ještě dobře..
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A ty už si zapoměla jak si tady z tebe dělala srandu tuším New Foundland? Kvůli snad váze na koni a já se tě snažil zastávat? Kolikrát tě tu ty "guru" sjeli na dvě doby a já se k nim snad přidával? Tak já neotáčím Lenko, ale co už je moc je zkrátka moc.Jsi na řadě a počkej až tu někdo bude mít špatnou náladu.Paměť mi slouží ještě dobře..
Takže mi tu vyčítáš co přesně? Že sem tě nepodpořila v tvém vyprávění o Slovensku? A jak bych mohla když můj známý si tam vydělává 1500 Eur? A když vím že on je platební rozdíl i mezi Prahou a Karlovými Vary například... Takže jo udělala jsem si srandu, sorry.
A čekat nebudu nemám čas.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
Takže mi tu vyčítáš co přesně? Že sem tě nepodpořila v tvém vyprávění o Slovensku? A jak bych mohla když můj známý si tam vydělává 1500 Eur? A když vím že on je platební rozdíl i mezi Prahou a Karlovými Vary například... Takže jo udělala jsem si srandu, sorry.
A čekat nebudu nemám čas.
Já nepsal přece o Bratislavě a nebo jiném městě.Já psal o jihu slovenska u hranic s Maďarskem.Tam je situace diametrálně jiná než tady u Prahy.Proč bych ti něco vyčítal? Jen jsem ti chtěl osvěžit paměť.Chápeš co tady ti lidi dělají? Já už to pochopil dávno.Proto jsem dělal malého hloupého a lechtal jim ego. A fungovalo to jedna báseň.Kolik měl hlasů nick Meifi? Skoro tisíc.Jen jsem si dovolil mít jiný názor, tak začal hon na čarodejnice. Notabene jsem nikoho nechtěl vidět a to taky přispělo k eskalaci nesnášenlivosti.Tak pozor Lenko ať nemáš jiný názor než místní "guru".Uvidíš ten šrumec.Tak čau.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já nepsal přece o Bratislavě a nebo jiném městě.Já psal o jihu slovenska u hranic s Maďarskem.Tam je situace diametrálně jiná než tady u Prahy.Proč bych ti něco vyčítal? Jen jsem ti chtěl osvěžit paměť.Chápeš co tady ti lidi dělají? Já už to pochopil dávno.Proto jsem dělal malého hloupého a lechtal jim ego. A fungovalo to jedna báseň.Kolik měl hlasů nick Meifi? Skoro tisíc.Jen jsem si dovolil mít jiný názor, tak začal hon na čarodejnice. Notabene jsem nikoho nechtěl vidět a to taky přispělo k eskalaci nesnášenlivosti.Tak pozor Lenko ať nemáš jiný názor než místní "guru".Uvidíš ten šrumec.Tak čau.
jenže ty porovnáváš jih slovenska s Prahou! Prahu můžeš tak maximálně porovnávat s tou bratislavou! Vem si že tady na západě čech je průměrná mzda taky těch 15-17 tisíc. Na 40 tady nedosáhne prakticky nikdo, protože takový plat tady nenabízejí... Možná tak řidič trolejbusu dosáhne na 30 no, a potom ti co pracují v německu.
Ty odcházíš ve chvíli, kdy se ti snažíme vysvětlit, že je fajn že seš krmič ale naštěstí krmíš víceméně jen své koně... ale jaksi to nic neznamená, protože to neznamená že se tvá kobyla má lépe než koně ostatních zde, protože musí pracovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
jenže ty porovnáváš jih slovenska s Prahou! Prahu můžeš tak maximálně porovnávat s tou bratislavou! Vem si že tady na západě čech je průměrná mzda taky těch 15-17 tisíc. Na 40 tady nedosáhne prakticky nikdo, protože takový plat tady nenabízejí... Možná tak řidič trolejbusu dosáhne na 30 no, a potom ti co pracují v německu.
Ty odcházíš ve chvíli, kdy se ti snažíme vysvětlit, že je fajn že seš krmič ale naštěstí krmíš víceméně jen své koně... ale jaksi to nic neznamená, protože to neznamená že se tvá kobyla má lépe než koně ostatních zde, protože musí pracovat.
Horsanko vím moc dobře že na slovensku je situace kolem tohoto tématu mnohem horší.Musíš si uvědomit, kde bereš inspiraci ty a kde já.Jsem sotva dvacet km od Prahy a to bude sakra rozdíl od řekněme hranic SLOVENSKA S MAĎARSKEM.
Tohle jsem napsal a snažil se učitelce vysvětlit, že tam je malinko rozdíl i v mentalitě lidí a přístupu ke zvířatům.Jinak Leni u nás si dobrý tesař vydělá 50 000 měsíčně.Na živnost o rekněme dvacku víc.Novostavby jsou zkrátka za deset míčů a tam se sto litrů skoro ztratí.Jen více práce jsou kolikrát za půl milionu.Proč myslíš, že kašlu na nějakou elektrotechniku a věnuji se řemeslu? Takový peníze by mi sice třeba v Dellu dali taky, ale za jakou cenu? Lítat až do nevím kdy a řešit laksní přístup Microsoftu k bezpečnosti? Vždyť oni vydají červnouvou záplatu a ani teď v září ještě neopravili co napáchali. A zákazník bude šílet jak to, že polovina stanic nejede? Linux je taky díra do vesmíru, jen se to tolik neříká.Viz aféra Mint.

No nevím, jestli tadle diskuse byla za břicho se popadající, pár seků tam bylo, ale jinak nic moc, asi nejsem tak infantilní. ...já bych tedy souhlasila s Meifim, taky si myslím, že ty jižní části slovenska, obvzlášť ty s romskou komunitou jsou dost zubožené...
Byla to moje první myšlenka po přečtení Horsamy příspěvku o zacházení s koňmi do lesa na Slovensku, sama přece od takového člověka zanedbaného koně koupila a jak žil ví, toulá se po horách a ví jak tam žijou lidé a odtud má asi i tu zkušenost, ne každý bača a dřevař je zvědavý na "novoty". Tady v Čechách sa taky najdou hovada, ale myslím, že převažuje "respekt" k takto vycvičenému koni do lesa a kočí si těch koní dost považují a jsou na ně pyšní.
Tak jasně, že na Slovensku jsou místa, kde jsou na tom špatně, ale podávat to jako Meifi v prvním příspěvku, který vyzněl, že je Slovensko 100 let za opicema... To je fakt pohled Pražáka nebo Středočecha, který tu vidí akorát ty prachy, prachy a prachy. Jako rodilý Pražák tohle nesnáším, protože tihle lidi nám dělají špatnou pověst.
Když vyjedu do Krkonoš, tak ten rozdíl v platech je obrovský. Plat učitelky byl nedávno ještě v Praze tak možná k žití na ubytovně nebo spolubydlení. Tam v Krkonoších to je hezká práce, s dobrou pracovní dobou a za pěkné peníze. V podstatě pokud je holka chytrá na humanitní vědy, rodiče maj peníze na to ji držet na studiích ( to tady ve středu Čech není zas tak obvyklé, řešit jestli má rodina peníze na studium dítěte, že bych tam v těch Krkonoších měli taky středověk...) tak jde na peďák právě s vyhlídkou slušné práce, kde navíc nebude muset řešit jestli stihne vyzvednout dítě ze školky.
Šikovní řemeslníci odtamtud jezdí makat do Prahy za 300 Kč/h a odvádí zřejmě slušnou práci. V Praze mám zkušenost, že pražští dělaj i za 800 Kč/h a člověk aby je furt hlídal.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Horsanko vím moc dobře že na slovensku je situace kolem tohoto tématu mnohem horší.Musíš si uvědomit, kde bereš inspiraci ty a kde já.Jsem sotva dvacet km od Prahy a to bude sakra rozdíl od řekněme hranic SLOVENSKA S MAĎARSKEM.
Tohle jsem napsal a snažil se učitelce vysvětlit, že tam je malinko rozdíl i v mentalitě lidí a přístupu ke zvířatům.Jinak Leni u nás si dobrý tesař vydělá 50 000 měsíčně.Na živnost o rekněme dvacku víc.Novostavby jsou zkrátka za deset míčů a tam se sto litrů skoro ztratí.Jen více práce jsou kolikrát za půl milionu.Proč myslíš, že kašlu na nějakou elektrotechniku a věnuji se řemeslu? Takový peníze by mi sice třeba v Dellu dali taky, ale za jakou cenu? Lítat až do nevím kdy a řešit laksní přístup Microsoftu k bezpečnosti? Vždyť oni vydají červnouvou záplatu a ani teď v září ještě neopravili co napáchali. A zákazník bude šílet jak to, že polovina stanic nejede? Linux je taky díra do vesmíru, jen se to tolik neříká.Viz aféra Mint.
Ešte si trochu doštuduj geografiu, pretože hranicu s Maďarskom máme “od Bratislavy po Košice”.
(A regióny s nedostakom práce sú všade, či na juhu, severe, alebo východe).
Inak sa absolútne odmietam zapájať do nejakých sociologických a demografických debát.
Chcela som poukázať na to, že jediné odvetvie, kde kone pracujú fakt za prachy v podstate na ruku, nie s návratnosťou "až sa ukáže, dorastie, zaskáče, zabehá" je ťažba a goralské kone v Poľských Tatrách, nie šport.
Ale to nie je v telke, ani na internetoch, takže sa o tom málo vie.
Zájdite si občas do regiónu Zakopane, alebo Morskie Oko. Padne vám sánka, za to vám ručím.
Ten pracujúci kôň je ľuďmi často vnímaný ako pozostatok zo starých dobrých čias, čosi čisté, poctivé, kedy sa hospodár o svoje zviera perfektne staral, lebo ho živilo a aj celú rodinu.Asi sa staral, v rámci možností, zvyšok už je však podľa mňa iba spomienkový optimizmus.
No, aj teraz ho živí, ale ak sa čosi vytento, dá sa veľmi rýchlo odlifrovať na bitúnok, Poliak príde až k vám domov, rýchlo a rád, prípadne ak už je veľmi zle, tak šup ho do osady a kúpi sa nový.
Sú ľudia, čo si toho svojho nechajú aj dlhšie, ale nie je ich veľa, určite neprevažujú.
Nepochybujem, že aj títo chlapíci majú svoje zvieratá radi, nie raz som tu videla drsných chlapov plakať, no tento kolobeh oni považujú za normálny.
A iste, logiky títo ľudia pochádzajú z prostredia, kde je čo ťažiť, zatiaľ.
Horsana
napsal(a):
Inak sa absolútne odmietam zapájať do nejakých sociologických a demografických debát.
Chcela som poukázať na to, že jediné odvetvie, kde kone pracujú fakt za prachy v podstate na ruku, nie s návratnosťou "až sa ukáže, dorastie, zaskáče, zabehá" je ťažba a goralské kone v Poľských Tatrách, nie šport.
Zájdite si občas do regiónu Zakopane, alebo Morskie Oko. Padne vám sánka, za to vám ručím.
Ten pracujúci kôň je ľuďmi často vnímaný ako pozostatok zo starých dobrých čias, čosi čisté, poctivé, kedy sa hospodár o svoje zviera perfektne staral, lebo ho živilo a aj celú rodinu.Asi sa staral, v rámci možností, zvyšok už je však podľa mňa iba spomienkový optimizmus.
No, aj teraz ho živí, ale ak sa čosi vytento, dá sa veľmi rýchlo odlifrovať na bitúnok, Poliak príde až k vám domov, rýchlo a rád, prípadne ak už je veľmi zle, tak šup ho do osady a kúpi sa nový.
Sú ľudia, čo si toho svojho nechajú aj dlhšie, ale nie je ich veľa, určite neprevažujú.
Nepochybujem, že aj títo chlapíci majú svoje zvieratá radi, nie raz som tu videla drsných chlapov plakať, no tento kolobeh oni považujú za normálny.
v těch tažných se nevyznám, ale vím že na vesnici u prarodičů býval chlápek co měl vždy dva koně, jednoho důchodce, kterej už dřevo netahal, ale dělal druhému společníka, a mladého co makal a tahal. Když už starej nebyl ani jako společník moc vhodnej, dal se "pryč" a pořídil se mladej, kterej se začal zaučovat, pak makali oba nebo na střídačku, a po odchodu staršího do důchodu zase tahal jen ten mladší... takovej nekonečnej koloběh.

Co se týká hovad, jsme v oblasti, kde jich je hodně a v lese se od jedenácti hodin dopoledne (v jejich sezóně od půlky června cca do začátku až poloviny srpna, podle toho, kdy začínají chladná rána) nedá být. Proto se práce v lesních školkách, jako třeba vyžínání atd. směruje na brzké ráno a dopoledne. Pro práci s koněm to není jiné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ešte si trochu doštuduj geografiu, pretože hranicu s Maďarskom máme “od Bratislavy po Košice”.
(A regióny s nedostakom práce sú všade, či na juhu, severe, alebo východe).
Jasně že jo, ale přece netěžíte s koněm v Bratislavě a nebo v Košicích. Asi ve městě nebude tolik lesů. O to přece šlo celou dobu a ani mě nenapadlo že bych měl přesně specifikovat ten "jih".Blbého by asi nenapadlo že v místech s výskytem souvislého hospodářského porostu.Jinými slovy v lese. Dnes jsem to znovu probíral s tím slovákem a běžně se tam tahají přes hranice koně bez průkazu a podobně.Vždyť on dělal v lese s pilou asi deset let a něco o tom ví tím pádem.Jinak nic proti slovensku a jeho obyvatelům.Podle mě škoda toho rozpadu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Co se týká hovad, jsme v oblasti, kde jich je hodně a v lese se od jedenácti hodin dopoledne (v jejich sezóně od půlky června cca do začátku až poloviny srpna, podle toho, kdy začínají chladná rána) nedá být. Proto se práce v lesních školkách, jako třeba vyžínání atd. směruje na brzké ráno a dopoledne. Pro práci s koněm to není jiné.
Joo přesně takhle jsem to dostal podané i já.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Horsana
napsal(a):
Není to zdaleka jediné odvětví kde pracují koně za prachy.Cirkus, poutě, dostihy a vlastně i školní kůň.V hřebčíně si se mohla taky svézt za pár kileček na koni a to placeno hotově a hned. Jinak ano já ti to věřím že v místech které popisuješ to takhle chodí s koňmi.Je to pro ně prostě traktor se čtyřma nohama. To je jen otázka "zcivilizování" oblasti.Jednoduše pokrok i v myšlení lidí vůči koním a zvířatům obecně.

Moyda
napsal(a):
Tak je rozdíl mezi koněm do lesa a dostihovým. Ten z lesa když vyrazí dělat tak ty prachy má jistý, ale dostihák musí být dobrej a mít kliku a ješte si stěží vydělá na provoz.
A ešte k tomu behať tie dostihy aspoň v Nemecku a ďalej na západ.
Už som to u písala x-krát, mala som dostihového koňa(a mám ho stále, len už houby robí), bol to relatívne vyhravací kôň a stále som bola rada na konci sezóny, keď si pokryl aspoň tie náklady na prevádzku- teda štartovné, jazdné a prepravu. Čím lepší kôň, tým vyšsie náklady- na tréning, štartovné(percentá z dotáci, jazdné...), preprava, atď. Stávky v našich podmienkach sú skôr na smiech, než na nejakú zárobkovú činnosť. Ak by som chcela cash, chodím voziť deti niekam do mesta, do parku, na kúpaliská.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Tak přímo do kuchyně trenéra dostiháků jsem neviděl v hřebčíně, ale nebyl na tom nijak zoufale.Uživil bez problémů dva lidi pod sebou, náklady na provoz, provozoval také ustájení koní.Jen vím o jednom koni tam a měsíčně tréning 24 000 od německého vlastníka.Své dostiháky měl snad jen dva.Takže já nemluvím o jednom svém dostihákovi.Mluvím o těchto lidech.Ve své podstatě něco jako Váňa.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak přímo do kuchyně trenéra dostiháků jsem neviděl v hřebčíně, ale nebyl na tom nijak zoufale.Uživil bez problémů dva lidi pod sebou, náklady na provoz, provozoval také ustájení koní.Jen vím o jednom koni tam a měsíčně tréning 24 000 od německého vlastníka.Své dostiháky měl snad jen dva.Takže já nemluvím o jednom svém dostihákovi.Mluvím o těchto lidech.Ve své podstatě něco jako Váňa.
a poslouchal si někdy Váňu jak vypráví o tom jak se stará o koně... Výhra jednoho koně jde do všech ostatních co nevyhráli!
Tak příklad, máme klisnu lepší čtyřka kdyby jsme nebyli ve svém neudělali si své krmení a vše okolo, platím jen jezdce, tak zaplatím trenérovi mim 150 až 160 tisíc za rok. Loni kobyla neběhala špatně přesto vydělala nějakych 20 tisíc. Druhá jednickova vydělala asi 140 tisíc. Obě vyhrávaci a přesto by se nezaplatila ani ta jednickova. A teď mi Meifi řekni kde je ten balík peněz který na tom majitelé mají?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Jak říkám neviděl jsem přímo do financování trenéra.On byl dostihový trenér a svoje koně měl myslím jen dva.Sponzory jsem tam v hřebčíně potkal a jeden byl i docela známý zpěvák český.Já pochopitelně nevěděl kdo to je. Prostě tam už začínal ten malinkatý "byznys".Taky občas majitel s několika koňmi zmizel na čas do německa.Když mě tohle vlastně moc nezajímalo.Hlavně že se koníci vrátili zdravý.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
a poslouchal si někdy Váňu jak vypráví o tom jak se stará o koně... Výhra jednoho koně jde do všech ostatních co nevyhráli!
Ano Leni, ale na jeho areál by běžný člověk musel žít po dobu několika století aby si ho mohl pořídit. A to je pořád taaakhle malinkej proti "racing syndicate" např v tom USA.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Notabene i tohle je "byznys".Myslíte že Váňa chválí Babiše jen tak zdarma? Nevlastní on Babiš náhodou závodiště? Věříte že Váňa dokonce měl kandidovat za jeho hnutí? I takhle se dělá ten "kšeft" kolem koní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Váňa je na pronajatém
"Nejbohatší" u nás asi bude Luka mladší, ten běhá s koněma ve Francii, ale zase platí spoustu personálu, musí mít kvalitní vozový park, velmi dobrý tréninkový areál (all-weather dráha, zavlažovaná dráha, kolotoče, solárka...)
A ke školním koním, pokud nemáte X ha pozemků na dotace, tak přes zimu jste rádi, když proplatíte, co máte, zaplatíte zaměstnance a koním žrádlo, ale vy si dáte maximálně malé kapesné.
Váňa je v politice už strašně dlouho, c té regionální. A prostě se nechal před těmi 8 nebo kolika lety zvlbout jako spousta dalších sportovců a umělců (nikoho neomlouvám) A opravdu kandidoval, neúspěšně, asi před 4 lety do senátu za ANO. Od té doby jsem od něj o politice neslyšela ani slovo...
Babišovi žádné závodiště nepatří, Agrofert park v Pardubicích je v majetku města Pardubice, a Agrofert je jen hlavní sponzor (něco jako se jmenují fotbalové stadiony každou chvíli po jiném sponzorovy). Ostatní závodiště mají (většinou) soukromého majitele, ale ani jeden z nich není Babiš a ani žádná z jeho firem.
Ještě jste nám neprozradil, jak teda ten sportovní kůň majiteli vydělá, když musí platit jeho ustájení, trénink, jezdce, startovné, veterináře apod.? Jen tu operujete s trenérem, který nemá s majitelem koně nic společného a který si konstantně vydělává svou prací a má někdy bonus při výhře svěřence. Jak ten kůň podle vás uživí toho majitele, když je to ten business?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Špičkový sprinter v domácí přípravě: sezóna 2013 přišla zaokrouhleně na 200 tisíc Kč nákladů (60 tisíc ustájení,15 600 kovář, výjezd do Berlína 16 660, cca 24 tisíc Kč jádro, doprava (pouze cena nafty) 13 500, poplatky JC ČR 65 374, - a ostatní 4800, -). Zisk za sezónu 2013 byl 219 200.
Tak asi musí být kůň dobrý a když jich je dejme tomu pět, nemusí to být bída s nouzí.Do nákladů není započítán sponzoring, který může pokrýt značnou část výdajů a nebo i komplet celou.Zisk předpokládám je papírová záležitost a v dalších položkách se dá ponížit.Podle mě tomu tak i bude, protože jen hlupák by si zisk šponoval a platil z něj daně.Čili daňový poradce určitě sníží zisk ztrátamy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
marion108
napsal(a):
Marfis, diky... Kdybych tusila, ze tohle Vana rekl... Hmm... Ja fakt netusila, ze je pro Babisovskej... Fuj...
Nemáte zač. On měl i kandidovat za to "pohnutí"..Tedy pardon "hnutí". Nedopadlo to kvůli nějak snad vysokému intelektu a komunikačním schopnostem zmíněné osoby.

Nerozumiem tomu, sezóna stála 200.000 a kôň zarobill 219.000?
Domáca príprava znamená kôň trénovaný majiteľom, bez nákladov za mesačný paušálny tréning- preto aj dojazd na dostihy iba za naftu, čo normálne nefunguje.
Sponzoring znamená čo? Za celý život v dostihovej stajni bol sponzoring max. vo forme % zľavy na nákup vitamínov, či krmiva. Málokedy sa stalo, že prišiel niekto, dal na stôl paniaze a povedal, že tu máte pre všetkých. Najčastejšie dá peniaze firma, za ktorú neskôr behá kôň. Väčsinou dá paušalne čiastku, zvyšok dopláca tréner. Pravda, dotácie ale obvykle ostávaju trénerovi.
Z tohtoto výpočtu môžěs vidieť, že špičkový šprintér(mikesh?), trénovaný majiteľom, je v pluse asi 19.000kč. Hotový milionár.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
kapička
napsal(a):
Váňa je v politice už strašně dlouho, c té regionální. A prostě se nechal před těmi 8 nebo kolika lety zvlbout jako spousta dalších sportovců a umělců (nikoho neomlouvám) A opravdu kandidoval, neúspěšně, asi před 4 lety do senátu za ANO. Od té doby jsem od něj o politice neslyšela ani slovo...
Babišovi žádné závodiště nepatří, Agrofert park v Pardubicích je v majetku města Pardubice, a Agrofert je jen hlavní sponzor (něco jako se jmenují fotbalové stadiony každou chvíli po jiném sponzorovy). Ostatní závodiště mají (většinou) soukromého majitele, ale ani jeden z nich není Babiš a ani žádná z jeho firem.
Dostihové závodiště ve Velké Chuchli prochází inovací. A to díky novému majoritnímu vlastníkovi. V prosinci získala rodina podnikatele Radovana Vítka většinový podíl ve společnosti Turf, která přes další firmy pořádá dostihy a také vlastní budovy a část pozemků v Chuchli.
Takhle se to dělá Kapi.Je tam zainteresováno mnoho firem a ty mezi sebou mají další smlouvy o kterých ale již veřejnost nic neví.Ty nebo já se nemá šajnu dozvědět že Vítkova firma má smlouvu o řekněme "pronájmu" a nebo i správcovstv jiné firmě a tam už může figurovat třeba ten Agrofert.Váňa určitě věděl víc než my a podle toho se dalo vydedukovat proč ten Babiš.
Možná byste si ten článek, z kterého citujete, mohl i přečíst.
Dostihy jsou všeobecně známy jako nerentabilní sport, nejen u nás, ale prakticky všude na světě. Majitelé to dělají pro zábavu, slávu, adrenalin a jako koníček, nicméně ne jako nástroj vydělávání peněz. Samozřejmě existují obří projekty, které jsou založeny na velkém počtu koní a efektivním byznys přístupu, které pak mohou být dlouhodobě výdělečné, ale těch opravdu moc není.
Pokud máte opravdu dobrého koně a jen jednoho, krátkodobě na tom můžete skutečně vydělat, ale z dlouhodobého hlediska se vždy jedná o černou díru, zvláště máte-li dostihových koní více. Za dobrou sezónu se dá považovat ta, pokud ten dobrý kůň zaplatí provoz ostatních koní ve stáji (např. když vyhraje Velkou pardubickou) a stáj tak není v červených číslech. Představa dlouhodobého zisku díky vlastnictví dostihových koní je jinak iluzorní, alespoň v Evropě.
Odpověď na otázku, jaký je poměr mezi tréninkovými poplatky a průměrným výdělkem připadajícím na jednoho koně, dává každoročně odpověď Ročenka IFHA. Pro ČR a rok 2011 platilo, že náklady na trénink se vrací zhruba ve 23 %, což je velmi nízká návratnost. Data jsou nepříznivá prakticky pro celou Evropu, kde tak provozování dostihů je v souhrnu spíše pro zábavu než pro jakýkoliv reálný zisk. I země, která je na tom v Evropě nejlépe - velmi štědře dotovaná Francie, která má obří dotace i na dostihy nejnižších kategorií, a kam směřují koně z celé Evropy za snahou si přilepšit rozpočet - měla za rok 2011 návratnost 54 %.
Náš dostihový provoz zkrátka stojí a padá s majiteli. Pokud budeme brát za bernou minci nejnižší možné souhrnné náklady 150 tisíc Kč/dostihový rok, tak z počtu 1 196 koní si letos na svůj provoz vydělalo závratných 87 koní... Tedy zaokrouhleno celkem 7,3 % koní si vydělalo na svůj dostihový provoz. Nesmíme zapomínat, že ještě 10 % z výhry jde žokeji a trenérovi. Čísla se v průběhu dostihových sezón nemění, oscilují kolem 10 % koní, kteří si svými výdělky zaplatí svůj trénink a provoz.
Atd.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Nerozumiem tomu, sezóna stála 200.000 a kôň zarobill 219.000?
Domáca príprava znamená kôň trénovaný majiteľom, bez nákladov za mesačný paušálny tréning- preto aj dojazd na dostihy iba za naftu, čo normálne nefunguje.
Sponzoring znamená čo? Za celý život v dostihovej stajni bol sponzoring max. vo forme % zľavy na nákup vitamínov, či krmiva. Málokedy sa stalo, že prišiel niekto, dal na stôl paniaze a povedal, že tu máte pre všetkých. Najčastejšie dá peniaze firma, za ktorú neskôr behá kôň. Väčsinou dá paušalne čiastku, zvyšok dopláca tréner. Pravda, dotácie ale obvykle ostávaju trénerovi.
Z tohtoto výpočtu môžěs vidieť, že špičkový šprintér(mikesh?), trénovaný majiteľom, je v pluse asi 19.000kč. Hotový milionár.
V pohodě Barborko..On zisk se počítá až po odečtení všech možných nákladů.V tomto případě tedy kůň vydělal 419 tisíc celkově.Ovšem kolik ještě z toho byli náklady zaplacené sponzory se už nedozvíme.Vše je to ale jen papírově a zkomplikovat se to dá za pomoci daňového poradce. Taky máme schopnou paní.
Řeší se tu dvě různé věci. V dostihach se samozřejmě točí velké peníze (sponzoring, sázky, provoz areálu) a vydělat se tam dá. Jen ty hlavní peníze nepřichází z výher koní, tj. "vykořisťování sportovních koníčku" :).
Prostě to zaplatí lidé, kteří koupi vstupenku, vsadí na koně a úplně nejlíp koupi inzerovaný produkt od sponzora; dále pak sponzoři a majitelé, přičemž někteří v nich v tom žádnou návratnost nehledaji. Ty peníze za výhry jsou naprostá minority a jsou tam jen proto, aby celá na show běžela.
Teda alespoň tak to chápu já :).
Tak pozor Vítek si koupil Chuchli aby si tam udělal parkurovy areál na příští rok plánuje jen asi 15 dostihových dnů, což je pro dostihy likvidační. Žádného dostihového koně nevlastní a prachy taky na koních nevydělal. A Váňa v tomhle prsty opravdu nemá, kdyby mohli majitelé a trenéři do toho mluvit tak závodiště patří jockey clubu jak to má být.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Dotaz
napsal(a):
Možná byste si ten článek, z kterého citujete, mohl i přečíst.
Dostihy jsou všeobecně známy jako nerentabilní sport, nejen u nás, ale prakticky všude na světě. Majitelé to dělají pro zábavu, slávu, adrenalin a jako koníček, nicméně ne jako nástroj vydělávání peněz. Samozřejmě existují obří projekty, které jsou založeny na velkém počtu koní a efektivním byznys přístupu, které pak mohou být dlouhodobě výdělečné, ale těch opravdu moc není.
Pokud máte opravdu dobrého koně a jen jednoho, krátkodobě na tom můžete skutečně vydělat, ale z dlouhodobého hlediska se vždy jedná o černou díru, zvláště máte-li dostihových koní více. Za dobrou sezónu se dá považovat ta, pokud ten dobrý kůň zaplatí provoz ostatních koní ve stáji (např. když vyhraje Velkou pardubickou) a stáj tak není v červených číslech. Představa dlouhodobého zisku díky vlastnictví dostihových koní je jinak iluzorní, alespoň v Evropě.
Odpověď na otázku, jaký je poměr mezi tréninkovými poplatky a průměrným výdělkem připadajícím na jednoho koně, dává každoročně odpověď Ročenka IFHA. Pro ČR a rok 2011 platilo, že náklady na trénink se vrací zhruba ve 23 %, což je velmi nízká návratnost. Data jsou nepříznivá prakticky pro celou Evropu, kde tak provozování dostihů je v souhrnu spíše pro zábavu než pro jakýkoliv reálný zisk. I země, která je na tom v Evropě nejlépe - velmi štědře dotovaná Francie, která má obří dotace i na dostihy nejnižších kategorií, a kam směřují koně z celé Evropy za snahou si přilepšit rozpočet - měla za rok 2011 návratnost 54 %.
Náš dostihový provoz zkrátka stojí a padá s majiteli. Pokud budeme brát za bernou minci nejnižší možné souhrnné náklady 150 tisíc Kč/dostihový rok, tak z počtu 1 196 koní si letos na svůj provoz vydělalo závratných 87 koní... Tedy zaokrouhleno celkem 7,3 % koní si vydělalo na svůj dostihový provoz. Nesmíme zapomínat, že ještě 10 % z výhry jde žokeji a trenérovi. Čísla se v průběhu dostihových sezón nemění, oscilují kolem 10 % koní, kteří si svými výdělky zaplatí svůj trénink a provoz.
Atd.
Dotaz papírově znám firmy, co jsou ve ztrátě dlouhá léta a majitel neumírá hlady. Nemůžu tady troubit do světa jak je výhodné být někdy ve ztrátě.Pokud např. investuji do zlepšení stavu okolí naší firmy dejme tomu milion korun, tak kdo půjde měřit kolik se toho skutečně udělalo a jestli tím úpravcem nebyl můj známý čistě náhodou vlastnící firmu na poskytování těchto služeb?Notabene to žádný zákon přeci nezakazuje.Ovšem tím pádem se ocitám ve ztrátě třeba za čtvrtletí a nebo i dvě.To znamená nemám zisk a daně nula.A i kdybych si za ten milion postavil další stáj, tak je to ale moje stáj a dá se říct částečně proplacená státem.

Takže zisk cca 220.000? Čiže cca 18.000 mesačne? To je veľa? Na jedného koňa v “domácom” tréningu? Behá sa od dubna, prvé dotácie bývali vyplatené tak okolo května( už som čakala aj dva mesiace napríklad na vyplatenie), no. Takže 5 mesiacov zisk nula, ina výdaje, kôň žerie, treba platit štartovné, jazdné, chodí na dostihy, potrebuje podkovy, na JC už pri registrácii zaplatené takmer tých 60.000... a stále sa bavíme o koni, ktorý behal veľmi úspešne. Že napríklad niekto na takého koňa čaka niekoľko rokov a dovtedy bol -200.000 päť rokov, to sa nepíše nikde...mne napríklad vyšiel až štvrtý kôň, dovtedy som jedného platila od odstavu, v štyroch šiel pod sedlo, pár som mala v prenájme na jednu sezónu- odpadá nákupná cena, ale na dráhe si zarobil nejaké smiešne drobné iba jeden z nich.
A daj kontakty na tých tajomných sponzorov, momentálne máme stajňu plnú koní športujúcich na medzinárodnej úrovni a tí hajzli nie a nie prísť a platiť :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Je ovšem i m jasné, že proti třeba i drezůře v Německu to tady je jen slabá káva.Prý je to tam populárnější než hokej jako sport.To jsem jenom slyšel někde, tak ne že mě tu začnete kamenovat.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je ovšem i m jasné, že proti třeba i drezůře v Německu to tady je jen slabá káva.Prý je to tam populárnější než hokej jako sport.To jsem jenom slyšel někde, tak ne že mě tu začnete kamenovat.
Takže nám tu vnucuješ zaručené info co jsi jenom slyšel někde, pravděpodobně od nějakého odborníka zasvěceného jako ty a když ti dojdou argumenty tak skočíš do jiného odvětví?
No z výher to ti koně nemají, to jste snad už pochopil. Jestli ztrátu z jejich provozu majiteli zaplatí někdo jiný, to je už o něčem jiném. Ale nedovolila bych si tvrdit, že vlastnit dostihového koně je jisté terno.
Teď se podíváme na to, jak vypadá bilance u největších majitelů domácího dostihového provozu za rok 2013.
Zisk na jednotlivého koně byl vypočten ze vzájemné bilance výdajů (přihlášky/startovné) a příjmů (výhry, majitelské prémie), tudíž v tom nejsou zahrnuty náklady na trénink a další, jejichž výši jsme už zmiňovali.
Pan Trávníček (majitel trojnásobné vítězky Velké pardubické Orphee des Blins) provozoval loni celkem 28 koní a díky vítězství Orphee des Blins ve VP má statistiku 131 726, - výher na koně (mějme na paměti, kolik stála příprava jednotlivých koní).
Stáj vlastněná současným prezidentem JC ČR p. Charvátem měla na dráze 24 koní a výhry na koně činily 60 651 Kč.
Bývalý prezident JC ČR ing. Václav Luka (mj. majitel Zulejky) na dráze měl 32 koní, z toho zisk na koně činil závratných 22 449 Kč.
Další velká stáj Rabbit Trhový Štěpánov na dráze též měla 32 koní, nicméně zprůměrované výhry na jednoho koně byly 15 094 Kč.
Celkem 22 koní běhalo v barvách EŽ Praha, zprůměrované výhry na jednoho koně 21 768 Kč.
Mnozí z vás budete znát Orling, třeba proto, že jejími přípravky krmíte své koně. Ta za sezónu 2013 měla 22 koní na dráze s ziskem na jednoho koně 13 320 Kč.
Známými barvami jsou i K-K Metal a.s., kterým vyběhlo loni 15 koní s průměrným ziskem 19 372 Kč.
Stáj Wrbna si s 15 koňmi vydělala celkem 6 606 Kč na koně, zatímco stáj Josefa Váni měla doma průměrný zisk 4 572 Kč na koně. Mějme na paměti, že se operuje s daty týkající se pouze domácího dostihového provozu.
Stájí, které si za tuto sezónu 2013 vydělalo více než 150 tisíc Kč na koně, bylo 5 z celkového počtu 422, z toho čtyři stáje se ziskem měly pouze jednoho, ale výjimečného koně...
Moyda
napsal(a):
Ano pokud máte jednoho výjimečného dá se vydělat, ale těch výjimečných je míň jak šafránu .
Nebo máte sakra štěstí a ostatní velikou smůlu.
https://www.youtube.com/watch?v=ZnE-q5rOEKQ.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Takže zisk cca 220.000? Čiže cca 18.000 mesačne? To je veľa? Na jedného koňa v “domácom” tréningu? Behá sa od dubna, prvé dotácie bývali vyplatené tak okolo května( už som čakala aj dva mesiace napríklad na vyplatenie), no. Takže 5 mesiacov zisk nula, ina výdaje, kôň žerie, treba platit štartovné, jazdné, chodí na dostihy, potrebuje podkovy, na JC už pri registrácii zaplatené takmer tých 60.000... a stále sa bavíme o koni, ktorý behal veľmi úspešne. Že napríklad niekto na takého koňa čaka niekoľko rokov a dovtedy bol -200.000 päť rokov, to sa nepíše nikde...mne napríklad vyšiel až štvrtý kôň, dovtedy som jedného platila od odstavu, v štyroch šiel pod sedlo, pár som mala v prenájme na jednu sezónu- odpadá nákupná cena, ale na dráhe si zarobil nejaké smiešne drobné iba jeden z nich.
A daj kontakty na tých tajomných sponzorov, momentálne máme stajňu plnú koní športujúcich na medzinárodnej úrovni a tí hajzli nie a nie prísť a platiť :).
To není samozřejmě moc, ale zase pokud bych tedy koupil koně za půl milionu a on se mi zaplatil za dva roky bez toho že jsem ho viděl? Není to tak zlá investice. No ale máte pravdu v tom, že živit se tím bych nechtěl.V čechách to zkrátka moc populární sport není.Ani mě prosím neměj za zlé, že sporty se zvířaty mi nevoní.Nikdy jsem to neuznával a to ani v době dávno před tím než jsem se namotal ke koním.
Podle mě v čechách zoufale chybí místo, kam by obyčejní lidé mohli jít ke koním.Né jezdit, ale zkrátka jít ke koním.Ale mezera bude již brzy zaplněna a vím už o člověku co to zkusí.Teda já v tom prsty nemám zatím. Jízdáren milion a na tohle se zapomělo asi.Uvidíme jak to pošlape.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Devčata vy mě nechápete..Když se zítra rozhodnu koupit si dostiháka, tak pokud možno dobrého.Za půl milionu už by mohl být solidní, ne? A pak se starají jiní a já čekám na prachy.Akorát já bych půl milionu hezky projel, protože Meifi.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Devčata vy mě nechápete..Když se zítra rozhodnu koupit si dostiháka, tak pokud možno dobrého.Za půl milionu už by mohl být solidní, ne? A pak se starají jiní a já čekám na prachy.Akorát já bych půl milionu hezky projel, protože Meifi.
Hm, pak si taky může zlomit nohu ve výběhu a nebo ho vyřadí trénink, než vám to stihne splatit. :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Moyda
napsal(a):
Takže nám tu vnucuješ zaručené info co jsi jenom slyšel někde, pravděpodobně od nějakého odborníka zasvěceného jako ty a když ti dojdou argumenty tak skočíš do jiného odvětví?
Moydo ježiš já už to nemůžu napsat zřetelněji..Zkrátka se jenom tady s vámi bavím a tak k tomuto tématu už nic nemám, tak jsem se jenom zeptal jestli někdo neslyšel o drezůře v německu a její popularitě.Víte kde jsem to slyšel? V televizi a tuším že to byl pořad Království za koně.Do jiného odvětví? Drezůra je taky o koních a pokud má popularitu v německu, tak se tam budou hýbat peníze dost slušné.Háčko, Vy, Dotaz a možná jsem někoho ještě zapoměl mě zkrátka nemáte rádi.Proč vám tu tolik vadím? Mám jiné názory? To je život.Jsem moc aktivní? To je život.Někdo mě tady už tehdy upozornil, že budím příliš dojem spokojenosti a bezstarostnosti.Tak se ptám není to trochu tím? Proč mě třeba koně pochopila bez problémů a ví že u koní jsem jedno velké sluníčko.Někdy přiznám i naivní.S lidmi u nás ve stáji nemám problém, v hřebčíně taky ne(krom těch několika nedorozumění).Nevím, ale když zkrátka v realitě komukoli řeknu při pohledu na koně že nechápu jak tomu někdo může ublížit, tak po mě nikdo nevyjíždí.Dokonce drtivá většina bych řekl i souhlasí.Tady po mě vyjede spousta lidí a dělá ze mě s prominutím "debila".
marion108
napsal(a):
Marfis, diky... Kdybych tusila, ze tohle Vana rekl... Hmm... Ja fakt netusila, ze je pro Babisovskej... Fuj...
Já bych se kvůli koním upsala i čertu.Pokud by to bylo pro jejich dobro.Celou dobu, co mám koně, musím dělat kompromisy a někdy kvůli tomu hodně skřípám zubama.
Vy máte nejspíš štěstí, že máte dost peněz, takže když se vám něco nelíbí, můžete to ustajovateli říci a prásknout za sebou dveřmi. Nebo dodavateli, nebo kovářovi nebo veterináři.
No a Váňa je na tom nejspíš stejně jako já, jen má na starost těch koní víc.
Za minulého režimu, pokud jste chtěla dělat určitou práci nebo nějakou zájmovou činnost, se to bez účasti v SSM či KSČ neobešlo. Ale to neznamená, že ti lidé byli zapálení komunisti.
Btw všichni jsme Babišovští, jinak by nebyl tam, kde je.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Schválne, kúp si ročka za pol milióna na dražbe a o tri roky si povieme, koľko si na tom trhol.
Áno, robiť dostihové kone sa rozhodne oplatí viac, než parkúr, drezúru, či podľa mňa najväčšiu dieru na peniaze, vytrvalosť. Ale rozhodne to nefunguje tak, že si kúpim koňa za 500.000, jemu sa v troch rokoch naozaj zadari a 500.000 zarobí a ja si buchám po vrecku, ako sa mi zadarilo. Pretože dovtedy už sa do koňa vrazilo minimálne-ak budem brať náklady toho “doma trénovaného” 2,5x200.000. Ak bude kôň komerčne ustajnený u “ lepšieho” trénera, nebudem platiť za jadro a ustajnenie ročne 84.000, ale takmer 150.000.
Váňovi hlavne pomohli výjazdy do ITA s końmi, kde sa mu darilo a boli naozaj veľmi pekné dotácie. Lenže talanska ekonomika nie je tak silná a štát odmieta platiť také vysoké čiastky, takže posledných cca 5 rokov sa čaká na dotácie občas aj rok. Čo je fakt super, lebo doma stojí ďalších x koní, ktorý chcu žrať a nezaujíma ich, či poslali talinani peniaze, alebo nie. Tak isto ľudia, platiť ľudí treba celoročne,12 mesiacov, málokto pošle po sezóne pracovných jazdcov preč, lebo pre nich nemá robotu. Atď, aď.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dostihové závodiště ve Velké Chuchli prochází inovací. A to díky novému majoritnímu vlastníkovi. V prosinci získala rodina podnikatele Radovana Vítka většinový podíl ve společnosti Turf, která přes další firmy pořádá dostihy a také vlastní budovy a část pozemků v Chuchli.
Takhle se to dělá Kapi.Je tam zainteresováno mnoho firem a ty mezi sebou mají další smlouvy o kterých ale již veřejnost nic neví.Ty nebo já se nemá šajnu dozvědět že Vítkova firma má smlouvu o řekněme "pronájmu" a nebo i správcovstv jiné firmě a tam už může figurovat třeba ten Agrofert.Váňa určitě věděl víc než my a podle toho se dalo vydedukovat proč ten Babiš.
tvl vy se mi zdáte
A co asi říkám, jiná závodiště v republice maji většinou soukromé majitele, kteří jsou známí
A maifiho odpověď: Ale kapi, ty b.bko jedna naivní, Chuchle je v soukromém vlastnictví pana xz.
Upřímně, málem jsem si poprskala monitor snídaní, díky za prodloužení života, díky tomuhle záchvatu smíchu
Víte meifi, možná jste osobně milí a sluníčkoví, to tady na diskuzi může málo kdo posoudit. Ale v psaném projevu se vyjadřujete jako samolibí egoista, který má svoji pravdu, ta je jediná zaručená správná. A běda, jestli má někdo jiný názor. To je hned tupá naivka, která nevidí do zákulisí.
Tady máte holt tu smůlu, že jste narazil na lidi, kteří mají reálné zkušenosti se sportovními stájemi, lidi, kteří se přes 20 velmi podrobně zabývají výživou koní, skutečné veterináře (ano vaše oblíbené "háčko" je opravdu MVDr.), skutečné chovatele a skutečné majitele dostihových koní. A vy se je snažíte přesvědčit, že jejich vlastní zkušenosti a zkušenosti jejich známých jsou chybné, že to tak tak ve skutečnosti není. Jako důkaz přiložíte nějaký internetový zdroj, jednou jsem slyšel a když jde do tuhého, tak vytáhnete svoje tajné armádní kontakty, které pochopitelně nemůžete prozradit.
Nikdy nepřiznáte, že jste se mýlil, že jste se spletl nebo jste něco špatně pochopil. Máte prostě vždycky pravdu a radši zesměšníte ostatní, než přiznat porážku.
sisi58
napsal(a):
Já bych se kvůli koním upsala i čertu.Pokud by to bylo pro jejich dobro.Celou dobu, co mám koně, musím dělat kompromisy a někdy kvůli tomu hodně skřípám zubama.
Vy máte nejspíš štěstí, že máte dost peněz, takže když se vám něco nelíbí, můžete to ustajovateli říci a prásknout za sebou dveřmi. Nebo dodavateli, nebo kovářovi nebo veterináři.
No a Váňa je na tom nejspíš stejně jako já, jen má na starost těch koní víc.
Za minulého režimu, pokud jste chtěla dělat určitou práci nebo nějakou zájmovou činnost, se to bez účasti v SSM či KSČ neobešlo. Ale to neznamená, že ti lidé byli zapálení komunisti.
Btw všichni jsme Babišovští, jinak by nebyl tam, kde je.
Naopak, take stale delam kompromisy, take jsem v minulosti kvuli konim prisla mnohokrat do neprijemnych situaci. Treba letos je takova krize, ze jen cekam az se to prehoupne a bude zas lip.
Mam problem z dostihovym sportem, protoze vyrabi mlade kone duchodce, nici je fyzicky i psychicky, aspon ti ktere jsem potkala jako vyrazene na tom tak byli. Coz je ale ostatne vsude i na hobby urovni, jen ne tak moc... I pres to jsem Vanu mela jako takoveho idola, co fakt neco dokazal. Ale jestli za nim stoji tenhle clovek, tak uz se mi to nelibi. Pan Babis nam udelal v zivote mnoho problemu. Pan Babis ma za cil znicit male podnikatele a tim padem, pokud by se rozhodl a pichl si prstem muzem ze dne na den znicit to co poctivi budovali mnoho let a mne tim pripravit o to co zivi zvirata, ptotoze ta fakt vydelacna nejsou. Znam par miliardaru, kteri z nej maji vitr, asi vedi proc... Znam i firmy, ktere zanikly... No uz koncim...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
marion108
napsal(a):
Naopak, take stale delam kompromisy, take jsem v minulosti kvuli konim prisla mnohokrat do neprijemnych situaci. Treba letos je takova krize, ze jen cekam az se to prehoupne a bude zas lip.
Mam problem z dostihovym sportem, protoze vyrabi mlade kone duchodce, nici je fyzicky i psychicky, aspon ti ktere jsem potkala jako vyrazene na tom tak byli. Coz je ale ostatne vsude i na hobby urovni, jen ne tak moc... I pres to jsem Vanu mela jako takoveho idola, co fakt neco dokazal. Ale jestli za nim stoji tenhle clovek, tak uz se mi to nelibi. Pan Babis nam udelal v zivote mnoho problemu. Pan Babis ma za cil znicit male podnikatele a tim padem, pokud by se rozhodl a pichl si prstem muzem ze dne na den znicit to co poctivi budovali mnoho let a mne tim pripravit o to co zivi zvirata, ptotoze ta fakt vydelacna nejsou. Znam par miliardaru, kteri z nej maji vitr, asi vedi proc... Znam i firmy, ktere zanikly... No uz koncim...
Ano to se musím přidat.U nás už zavřeli hospodu kvůli jeho slavnému EET.Narostla jednoduše agenda a to zpracování vám nikdo zdarma dělat nebude.On starší člověk se na to může jednoduše vykašlat.Přibyly mu zkrátka starosti tím a i platby účetní např.Obec mu dala i nájem prostorů za minimum a stejně nic.To jsou jeho slova a obec shání někoho kdo by se toho ujal i s místním obchůdkem.K dostihům mám podobný názor a jen si stačí přečíst inzerci jak dost kupujících požaduje koně bez dostihové kariéry v minulosti.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano to se musím přidat.U nás už zavřeli hospodu kvůli jeho slavnému EET.Narostla jednoduše agenda a to zpracování vám nikdo zdarma dělat nebude.On starší člověk se na to může jednoduše vykašlat.Přibyly mu zkrátka starosti tím a i platby účetní např.Obec mu dala i nájem prostorů za minimum a stejně nic.To jsou jeho slova a obec shání někoho kdo by se toho ujal i s místním obchůdkem.K dostihům mám podobný názor a jen si stačí přečíst inzerci jak dost kupujících požaduje koně bez dostihové kariéry v minulosti.
Presne proto skoncila i nase hospudka... Bohuzel eet bylo neco, co uz by se neutahlo... Nastesti to nebyl hlavni zdroj financi...
Omluva za OT...
marion108
napsal(a):
Já nerozporuji, co za "člověka" je Babiš. Spíš docela chápu, že se člověk, jako je p.Váňa, může dostat do situace, kdy ho Babiš využije. Bohužel se od závazků k takovému "člověku" velice špatně odstupuje. Vzpomeňte si, že kdysi lidí Babiše vítali, neboť bylo známo, že chce vést stát, jako fabriku.Tak ta vize byla pěkná. Ale tehdy se ještě nevědělo, to co teď.
Takže bych p.Váňu nezatracovala, neboť koně fakt umí!
sisi58
napsal(a):
Já nerozporuji, co za "člověka" je Babiš. Spíš docela chápu, že se člověk, jako je p.Váňa, může dostat do situace, kdy ho Babiš využije. Bohužel se od závazků k takovému "člověku" velice špatně odstupuje. Vzpomeňte si, že kdysi lidí Babiše vítali, neboť bylo známo, že chce vést stát, jako fabriku.Tak ta vize byla pěkná. Ale tehdy se ještě nevědělo, to co teď.
Ja zas nepopiram, ze Vana je borec, jen me zase dostalo, jak dlouhe ma prsty Babis. Ale fakt se mi z toho zveda kufr... A lec fakt neco Vana dokazal, tak nyni uz v mych ocich je ten, co verejne podporuje Babise, ktery me, moje deti i zvirata ohrozuje.
sisi58
napsal(a):
EET ve své představě vypadalo zajímavě, ale jako všechno, i tohle se v čechách zkonilo... Hlavně pro to, že je vůbec nezajímala náročnost pořízení... Ale upřímně sem víc zrušených hospůdek zaregistrovala až po zákazu kouření...
Řeknu to to tak jak to je, v dnešní době není žádná strana politická, která by skutečně plnila to co slibuje. Naše město bylo prvním městem, ve kterém vyhráli Piráti... naše město byl jediným městem v našem kraji, kde vyhráli Piráti i loni při volbách nové vlády.
A přesto tady rozdíl nevnímám.. naopak naše město přinutilo velice dlouho provozovanou drogerii, která fungovala už když sem byla maličkatá holčička, na hlavní ulci zavřít poté, co zvýšili už tak dost vysoký nájem, a mimo jiné se rozhodli investovat roční finanční náklady na údržbu silnic v celém městě do nové silnice, která zahrnuje výstavbu zbrusu nové přjezdové cesty, vástavby parovacích míst a osazení nočního osvětlní k firmě, která do této opravy své příjezdovky a parkoviště nedá ANI KORUNU!... Fórem je, že daná firma končí s výrobní částí a bue propouštět stovky zaměstnanců... Stejnej fór byl s Pirátským autobusem s txtem "pusťte nás na ně", kterej přijel před městskou nemocnici vyřešit nějaké smlouvy a snad i odkup zpátky do vlastnictví města- což se neuskuteční...
Takže plivat na ANO, jistě to jde, ale plivat se dá na všechny strany.
Pokud jde o Váňu, tak každej ví, že jeho život nebyl pozlátko, a taky každý ví že to není žádnej zlatoušek... Ale své zkušenosti u koní si doopravdy vydřel. Dělal žokeje zamlada v Německu, a plno lidí si ho pamatuje. Moje bývalá trenérka ježdění byla trenérkou dostihových koní, měla dokonce vlastní dosihovou stáj, ta by mohla vyprávět... A taky vyprávěla. O příběhu jak Váňa přišel o část plíce, inu dělal hnusárny během dostihů ostatním, takové ty podobné jaké provedl tenkrát Amant Grisovi (a jaké v jednom z vedlejších dosihů udělal jeho synáček v polovině závodu).
I při souboji mezi Sixteen v roce 2011 jí křížil Váňa Triumenovým zadkem trasu...
Ale tady a v jeho věku mu nikdo jeho místo ukazovat nebude, jako v němecu, kde při tom přišel o onu část plíce. Tady dostane pokutu 500 korun, však je to božskej Váňa...
Ale koně dělat doopravdy umí. On ten náš horskej vzduch pod Vladařem na Karlovarsku má prostě svojí energii. tady u nás choulostiví koníčci moc nevydrží .
A ono, viděli ste někdo jeho areál? Ono to vzhledově až takové terno není jako jiné dostihové stáje co jsem viděla. Všechno je to hlavně funkční než zbytečně luxusní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
kapička
napsal(a):
Víte meifi, možná jste osobně milí a sluníčkoví, to tady na diskuzi může málo kdo posoudit. Ale v psaném projevu se vyjadřujete jako samolibí egoista, který má svoji pravdu, ta je jediná zaručená správná. A běda, jestli má někdo jiný názor. To je hned tupá naivka, která nevidí do zákulisí.
Tady máte holt tu smůlu, že jste narazil na lidi, kteří mají reálné zkušenosti se sportovními stájemi, lidi, kteří se přes 20 velmi podrobně zabývají výživou koní, skutečné veterináře (ano vaše oblíbené "háčko" je opravdu MVDr.), skutečné chovatele a skutečné majitele dostihových koní. A vy se je snažíte přesvědčit, že jejich vlastní zkušenosti a zkušenosti jejich známých jsou chybné, že to tak tak ve skutečnosti není. Jako důkaz přiložíte nějaký internetový zdroj, jednou jsem slyšel a když jde do tuhého, tak vytáhnete svoje tajné armádní kontakty, které pochopitelně nemůžete prozradit.
Nikdy nepřiznáte, že jste se mýlil, že jste se spletl nebo jste něco špatně pochopil. Máte prostě vždycky pravdu a radši zesměšníte ostatní, než přiznat porážku.
No Kapi ukaž mi tady jedinného neeegoistu. Někteří by to mohli provozovat i závodně. Jinak popravdě jsou věci o kterých nehodlám diskutovat s nikým.V hřebčíně jsem viděl své a až uvidím něco jiného, tak se klidně veřejně omluvím. Nikdy nekoukám na to kde kdo co říká a nebo píše, ale zajímá mě výsledek a skutečný stav.Mě jako zaláskovaného nováčka u koní rozhodně dostihy nepřitahují.Chladil jsem koním natažené šlachy několikrát.O hodinaření koní zblblých dlouhým pobytem v boxech jsem už tu tehdy mluvil snad.Měl jsem možná pech na to kam jsem se dostal, ale to je taky zkušenost.Tím nechci říct že je to tak všude.Ovšem uvěřím tomu až to uvidím.Exkurze mi rozhodně nestačí, protože to vážně uvidím jen zlomek skutečnosti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Ovšem snad si nevzpomínám že bych odporoval Háčku v nějaké odborné problematice týkající se veteriny.Pohádali jsme se jen o útulcích páč je šoupla všechny smahem do jednoho pytle a pak asi nemá ráda lidi od armády.Pokud si pamatuji dobře, tak nějaký blbec jí tehdy někam vylákal a tvrdil něco o misích nebo čert ví co.Za to já ale nemůžu a rozhodně nikoho nikam nelákám a ani netoužím po tom někoho kontaktovat osobně.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ovšem snad si nevzpomínám že bych odporoval Háčku v nějaké odborné problematice týkající se veteriny.Pohádali jsme se jen o útulcích páč je šoupla všechny smahem do jednoho pytle a pak asi nemá ráda lidi od armády.Pokud si pamatuji dobře, tak nějaký blbec jí tehdy někam vylákal a tvrdil něco o misích nebo čert ví co.Za to já ale nemůžu a rozhodně nikoho nikam nelákám a ani netoužím po tom někoho kontaktovat osobně.
Mňa nikto nikam nevylákal, ak máš zlú pamäť, tak nemlž, je to strašne priehľadné. Prípadne možno skús užívať ginkgo, ty máš bylinky rád, pamäť je sfiňa.
Pre občerstvenie pamäti- týpek z armády vôbec nebol z armády, mala s ním česť moja kamarátka a bol to rovnaký barón Prášil, ako ty.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Horsana
napsal(a):
Mňa nikto nikam nevylákal, ak máš zlú pamäť, tak nemlž, je to strašne priehľadné. Prípadne možno skús užívať ginkgo, ty máš bylinky rád, pamäť je sfiňa.
Pre občerstvenie pamäti- týpek z armády vôbec nebol z armády, mala s ním česť moja kamarátka a bol to rovnaký barón Prášil, ako ty.
To máš jedno jestli to byla kamarádka, sestra a nebo ty. I u mě je jen otázka jestli ti to věřím. Zrovna tak tvoje "hrůzostrašné" příběhy o tyranech koní a jsou stejně založeny jen na základech "někdo napsal na netu".Jestli ti to někdo tady "baští" je jen jeho problém.Jinak proti tobě osobně nic nemám.Máš akorát takové dost unáhlené soudy někdy a zapomínáš že ostatní nemohou tak lehce využívat výhod kliniky jako ty.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To máš jedno jestli to byla kamarádka, sestra a nebo ty. I u mě je jen otázka jestli ti to věřím. Zrovna tak tvoje "hrůzostrašné" příběhy o tyranech koní a jsou stejně založeny jen na základech "někdo napsal na netu".Jestli ti to někdo tady "baští" je jen jeho problém.Jinak proti tobě osobně nic nemám.Máš akorát takové dost unáhlené soudy někdy a zapomínáš že ostatní nemohou tak lehce využívat výhod kliniky jako ty.
Tak pozor ti co byli na equichanelu ty hrůzostrašny historky měli i s fotodokumentaci, a rozhodně budeme spíš věřit Horsaně než tajemnému hradu v karpatech.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Moyda
napsal(a):
Tak pozor ti co byli na equichanelu ty hrůzostrašny historky měli i s fotodokumentaci, a rozhodně budeme spíš věřit Horsaně než tajemnému hradu v karpatech.
Joo, vždyť já vám to neberu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.109
marion108
napsal(a):
Ja zas nepopiram, ze Vana je borec, jen me zase dostalo, jak dlouhe ma prsty Babis. Ale fakt se mi z toho zveda kufr... A lec fakt neco Vana dokazal, tak nyni uz v mych ocich je ten, co verejne podporuje Babise, ktery me, moje deti i zvirata ohrozuje.
A zamyslel se někdo doprkna proč ho Váňa začal podporovat? Ne... To že mu Babiš slíbil podporu v boji o pardubický závodiště, politickou i finanční - tehdy když na tom bylo závodiště mizerně a měl být bu´d nový provozovatel či prodej. Takže Babiše já osobně nesnáším ale celkem chápu proč do toho Váňa šel a fakt se mu nedivim.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.109
lenacia
napsal(a):
EET ve své představě vypadalo zajímavě, ale jako všechno, i tohle se v čechách zkonilo... Hlavně pro to, že je vůbec nezajímala náročnost pořízení... Ale upřímně sem víc zrušených hospůdek zaregistrovala až po zákazu kouření...
Řeknu to to tak jak to je, v dnešní době není žádná strana politická, která by skutečně plnila to co slibuje. Naše město bylo prvním městem, ve kterém vyhráli Piráti... naše město byl jediným městem v našem kraji, kde vyhráli Piráti i loni při volbách nové vlády.
A přesto tady rozdíl nevnímám.. naopak naše město přinutilo velice dlouho provozovanou drogerii, která fungovala už když sem byla maličkatá holčička, na hlavní ulci zavřít poté, co zvýšili už tak dost vysoký nájem, a mimo jiné se rozhodli investovat roční finanční náklady na údržbu silnic v celém městě do nové silnice, která zahrnuje výstavbu zbrusu nové přjezdové cesty, vástavby parovacích míst a osazení nočního osvětlní k firmě, která do této opravy své příjezdovky a parkoviště nedá ANI KORUNU!... Fórem je, že daná firma končí s výrobní částí a bue propouštět stovky zaměstnanců... Stejnej fór byl s Pirátským autobusem s txtem "pusťte nás na ně", kterej přijel před městskou nemocnici vyřešit nějaké smlouvy a snad i odkup zpátky do vlastnictví města- což se neuskuteční...
Takže plivat na ANO, jistě to jde, ale plivat se dá na všechny strany.
Pokud jde o Váňu, tak každej ví, že jeho život nebyl pozlátko, a taky každý ví že to není žádnej zlatoušek... Ale své zkušenosti u koní si doopravdy vydřel. Dělal žokeje zamlada v Německu, a plno lidí si ho pamatuje. Moje bývalá trenérka ježdění byla trenérkou dostihových koní, měla dokonce vlastní dosihovou stáj, ta by mohla vyprávět... A taky vyprávěla. O příběhu jak Váňa přišel o část plíce, inu dělal hnusárny během dostihů ostatním, takové ty podobné jaké provedl tenkrát Amant Grisovi (a jaké v jednom z vedlejších dosihů udělal jeho synáček v polovině závodu).
I při souboji mezi Sixteen v roce 2011 jí křížil Váňa Triumenovým zadkem trasu...
Ale tady a v jeho věku mu nikdo jeho místo ukazovat nebude, jako v němecu, kde při tom přišel o onu část plíce. Tady dostane pokutu 500 korun, však je to božskej Váňa...
Ale koně dělat doopravdy umí. On ten náš horskej vzduch pod Vladařem na Karlovarsku má prostě svojí energii. tady u nás choulostiví koníčci moc nevydrží .
A ono, viděli ste někdo jeho areál? Ono to vzhledově až takové terno není jako jiné dostihové stáje co jsem viděla. Všechno je to hlavně funkční než zbytečně luxusní.
Areály má pokud vím dva, Bohuslav a Mlýnce.. Bohuslav to je síla, no bejvalej kravín no Mlýnce už jsou hezčí

Marion: nějak nemám chuť se pouštět do politických debat - snažím se jim vyhýbat, lidi většinou jen rozhádá a stejně to nevede k ničemu, ale - máte stejné pocity jako já. Nemám sice žádné vlastní hospodářství, přesto cítím, že by se mohlo stát, že lidi, kteří celý život něco budují a opravdu do toho jdou srdcem a obětují tomu životy celé své rodiny, můžou velmi snadno přijít o všechno. To je něco, co není odpustitelné, není přehlídnutelné a...je pro ty hospodáře absolutně demoralizující a likvidační.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Ano bude nám to komplikovat život všem.Bude to produkovat další a další úřady a úředníky.Už vidím jak hospodář nadšeně skáče, že si musí pořídit EET pokladnu, aby mohl prodávat mléko a další výrobky.Víte jako "ajťák" moc dobře vím jak se dají tímhle způsobem tahat z lidí peníze.Tyhle mašinky nejsou navždy a občas se porouchají.To zase stojí nemalé peníze.No a za dva roky až si na to lidi zvyknou se jako na potvoru bude muset pořídit EET 2.0.Důvod? Staré algoritmy zabezpečení.Bohužel se to o kousek nevejde do staré verze ROMKy původní pokladny.A kdyby jen EET..Kontrolní hlášení nebo bůh ví co ještě a o narůstajících poplatcích ani nemluvě.Jenže teď je konjunktura a když dorazí krize? Sundá nám tyto povinnosti někdo z krku? Bude totiž mnohem těžší vydělat 20 000 než je tomu nyní.Proto těmto hračkám vůbec nefandím a stejně tak nefandím např zrušení hotovosti.Vemte si jenom, že trochu vypomáhám někomu s rodinným rozpočtem a to samozřejmě v hotovosti.Ona si zařídí co potřebuje koupit.Nebýt už hotovost, tak abych se vlastně bál, že na ní vletí finančák a začne jí danit to málo co jí dám a nebo jí obviní z nezdanění příjmu.Jdu sice dost do extrému, ale i tak je to nemilá představa.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano bude nám to komplikovat život všem.Bude to produkovat další a další úřady a úředníky.Už vidím jak hospodář nadšeně skáče, že si musí pořídit EET pokladnu, aby mohl prodávat mléko a další výrobky.Víte jako "ajťák" moc dobře vím jak se dají tímhle způsobem tahat z lidí peníze.Tyhle mašinky nejsou navždy a občas se porouchají.To zase stojí nemalé peníze.No a za dva roky až si na to lidi zvyknou se jako na potvoru bude muset pořídit EET 2.0.Důvod? Staré algoritmy zabezpečení.Bohužel se to o kousek nevejde do staré verze ROMKy původní pokladny.A kdyby jen EET..Kontrolní hlášení nebo bůh ví co ještě a o narůstajících poplatcích ani nemluvě.Jenže teď je konjunktura a když dorazí krize? Sundá nám tyto povinnosti někdo z krku? Bude totiž mnohem těžší vydělat 20 000 než je tomu nyní.Proto těmto hračkám vůbec nefandím a stejně tak nefandím např zrušení hotovosti.Vemte si jenom, že trochu vypomáhám někomu s rodinným rozpočtem a to samozřejmě v hotovosti.Ona si zařídí co potřebuje koupit.Nebýt už hotovost, tak abych se vlastně bál, že na ní vletí finančák a začne jí danit to málo co jí dám a nebo jí obviní z nezdanění příjmu.Jdu sice dost do extrému, ale i tak je to nemilá představa.
To je ale všude. Myslíte, že s doktory se někdo bavil, jak mají vykazovat svoji práci? Spousta z nich by si dodnes vystačila s psacím strojem a balíčkem ručně psaných receptů. Bohužel již před lety museli nakoupit PC, vyúčtování mít v elektronické podobě, jinak jim to pojišťovna nevezme. K tomu potřebný program s nemalým ročním poplatkem. Dále e-recepty, kdy se platí jak za modul programu, tak pro ty méně technicky zdatné i za zavedení. GDPR je pak zase skvělým důvodem pro některé subjekty k tomu, aby vás nutily zřídit za pár tisíc modul připojení do jejich systému, aby ušetřily na poštovném, i když ostatním nevadí posílat výsledky jako dosud poštou. Takže buď zaplatíte a nebo běháte jako de*il 3x týdně na poštu, kde vaši občanku a její údaje znají už skoro z paměti, protože najednou je třeba stejný papír posílat doporučeně.
A k tomu nad vámi pojišťovna, která vám nedá vydělat víc, než kolik jste vydělal ve srovnávacím období (2015 či 2016 pro tento rok), bez ohledu na to, že vám přišlo víc lidí. Dostanete tohle a možná taky pokutu. Do toho zodpovědnost za zdraví lidí, kteří kolikrát neposkytnou validní informace o svém zdrav. stavu.
A pak si přečtete, jaká tragédie je koupit relativně levnou EET kasu, připojit ji na internet a jak je třeba kvůli tomu zavírat spoustu provozoven. No, nevím.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
fandím ti... pojďme si všichni hed tď najednou vybrat všechny naše peníze ať je mám cash... OH WAIT! Tolik peněz není!
Dotaz
napsal(a):
To je ale všude. Myslíte, že s doktory se někdo bavil, jak mají vykazovat svoji práci? Spousta z nich by si dodnes vystačila s psacím strojem a balíčkem ručně psaných receptů. Bohužel již před lety museli nakoupit PC, vyúčtování mít v elektronické podobě, jinak jim to pojišťovna nevezme. K tomu potřebný program s nemalým ročním poplatkem. Dále e-recepty, kdy se platí jak za modul programu, tak pro ty méně technicky zdatné i za zavedení. GDPR je pak zase skvělým důvodem pro některé subjekty k tomu, aby vás nutily zřídit za pár tisíc modul připojení do jejich systému, aby ušetřily na poštovném, i když ostatním nevadí posílat výsledky jako dosud poštou. Takže buď zaplatíte a nebo běháte jako de*il 3x týdně na poštu, kde vaši občanku a její údaje znají už skoro z paměti, protože najednou je třeba stejný papír posílat doporučeně.
A k tomu nad vámi pojišťovna, která vám nedá vydělat víc, než kolik jste vydělal ve srovnávacím období (2015 či 2016 pro tento rok), bez ohledu na to, že vám přišlo víc lidí. Dostanete tohle a možná taky pokutu. Do toho zodpovědnost za zdraví lidí, kteří kolikrát neposkytnou validní informace o svém zdrav. stavu.
A pak si přečtete, jaká tragédie je koupit relativně levnou EET kasu, připojit ji na internet a jak je třeba kvůli tomu zavírat spoustu provozoven. No, nevím.
Ona je provozovna a provozovna... Nase hospudka byla jen hobby... Vydelala par stovek za tyden. Vzdy byla nekuracka. Proste misto, kde ae lidi z dediny mohou setkavat...
marion108
napsal(a):
Ona je provozovna a provozovna... Nase hospudka byla jen hobby... Vydelala par stovek za tyden. Vzdy byla nekuracka. Proste misto, kde ae lidi z dediny mohou setkavat...
Ale vždyť je to stejné, jako když doktor (třeba v důchodu) někam jezdí už jen jednou týdně na pár hodin ordinovat. Nemůže vyúčtovat jinak, než jak je po něm požadováno. Že má malý výdělek, protože má krátké ordinační hodiny, nikoho nezajímá a nikdo po něm papírové účetnictví přebírat nebude. Leda mu to el. vyúčtuje někdo jiný, koho si ze svého výdělku zaplatí, jinak se prostě musí přizpůsobit a je na něm zvážit, jestli mu ta nutná investice do PC, programu atd. za to stojí.
Chápu, že je to pro vás změna, ale nepřijde mi to tak nespravedlivé. Všichni jsou na tom stejně, od všech se požaduje totéž. Je to prostě nová podmínka podnikání.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Dotaz
napsal(a):
Ano Dotaz.Vždyť píšu že nám to zkomplikuje život všem.Myslím všechny tyto "nástroje kontroly".Samozřejmě ne jen EET.
Mně třeba tyhle nástroje nepřijdou úplně zbytečné. Jestli bude mít e-recept nějakou další dimenzi jako třeba statistiku vydaných léků na pacienta, aby se eliminovali ti, co léky nadužívají ve velkém, tak proč ne. Osobně třeba vítám možnost konečně vidět, jestli si lidi ty léky aspoň vyzvednou.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano Dotaz.Vždyť píšu že nám to zkomplikuje život všem.Myslím všechny tyto "nástroje kontroly".Samozřejmě ne jen EET.
život nám všem koplikuej mnoho věcí... vždyť plno lidí ani dnes neumí používat počítač, důchodci a chytré mobily? Natož internetové bankovnictví, zajímavě a vtipně je to podané v Comebacku v díle Jmenuje se Dagmar :D.
Jak říkám, víc hospod vesnických jsem viděla zavřít kvůli zákonu kuřáckému, který na nás seslala EU, než kvůli EET. A to asi jen pro to, že čajovna zde skončila ještě před zavedením první vlny, z důvodu, který by ji čekal tak jako tak, malé výdělky kvůli velice špatnému místu umístění.
Ano, EET potřebuje HODNĚ úprav, ale jede už dlouho a kupodivu nic dál už se neděje, nevnímám že by EET někomu dále ztrpčovala život, či teď kvůli ní lidé zavírali. Problémem, který hlavně lidé s EET měli bylo pořízení úplně nových věcí. Už ti nestačila ona zmiňovaná knížečka, potřeboval si počítač, internet, a k tomu novou kasu a k tomu program a se vším ses msuel naučit, poněkud náročné právě z důvodu že program i kasu už daný člověk obvykle měl svůj. To je štvalo nejvíc. Ale u nás nejvíc štěkal stejnak chlápek, u kterého každej věděl, že rád občas někoho natáhne, nebo 'obere stát', takže přesně ten člověk, kvůli kterému se to zavedlo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71
koně
napsal(a):
Pěkně se nám ten psychický nátlak rozjíždí
Nebojte on ten "psychický nátlak" určitě zase příjde. Ono to zase někoho totiž "nasere".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
život nám všem koplikuej mnoho věcí... vždyť plno lidí ani dnes neumí používat počítač, důchodci a chytré mobily? Natož internetové bankovnictví, zajímavě a vtipně je to podané v Comebacku v díle Jmenuje se Dagmar :D.
Jak říkám, víc hospod vesnických jsem viděla zavřít kvůli zákonu kuřáckému, který na nás seslala EU, než kvůli EET. A to asi jen pro to, že čajovna zde skončila ještě před zavedením první vlny, z důvodu, který by ji čekal tak jako tak, malé výdělky kvůli velice špatnému místu umístění.
Ano, EET potřebuje HODNĚ úprav, ale jede už dlouho a kupodivu nic dál už se neděje, nevnímám že by EET někomu dále ztrpčovala život, či teď kvůli ní lidé zavírali. Problémem, který hlavně lidé s EET měli bylo pořízení úplně nových věcí. Už ti nestačila ona zmiňovaná knížečka, potřeboval si počítač, internet, a k tomu novou kasu a k tomu program a se vším ses msuel naučit, poněkud náročné právě z důvodu že program i kasu už daný člověk obvykle měl svůj. To je štvalo nejvíc. Ale u nás nejvíc štěkal stejnak chlápek, u kterého každej věděl, že rád občas někoho natáhne, nebo 'obere stát', takže přesně ten člověk, kvůli kterému se to zavedlo.
Ano souhlasím.Víš občas i stát obrat musím.Nedávno za mnou přišla z vedlejší vesnice paní a prý jstli by mě mohla moc poprosit kvůli elektrice.Od vidění jí znám a tak vím jak na tom asi je finančně.Nutné se udělalo, ale nemůžu si dovolit vybalit na ní faktůru s plnou cenou.Taky materiál použitý je starší(kabely, jističe, zásuvky a další).Vlastně podle norem bych to dělat neměl..Jenže kde na to nové a drahé asi vezme ženská sama, dvě děti a plat kolem čtrnácti tisíc? Může tedy vařit možná na ohništi a svítit si loučema, ale to je dost nepraktické.Čili i proto mě štve přílišná kontrola pomocí elektronických věciček.Jak by mi paní zaplatila, kdyby nebyla hotovost, ale jen karty? Nedovolil bych si platbu převodem, protože by na mě mohl skočit finančák.Zvlášť kdyby mě třeba i někdo prásknul.Buď bych tedy musel zaplatit i materiál který se musel dokoupit ze svého a nebo koukat na to, jak bere možná peníze i dětem na svačinu. To raději okrouhnu stát malinko i s panem Babišem.Nebo ať pan Babiš příjde a paní to doplatí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Dotaz
napsal(a):
Mně třeba tyhle nástroje nepřijdou úplně zbytečné. Jestli bude mít e-recept nějakou další dimenzi jako třeba statistiku vydaných léků na pacienta, aby se eliminovali ti, co léky nadužívají ve velkém, tak proč ne. Osobně třeba vítám možnost konečně vidět, jestli si lidi ty léky aspoň vyzvednou.
Ano s tím bych si dovolil souhlasit.Jenže kolik to bude stát peněz, které by jinak mohli být vynaloženy třeba na péči? Jinými slovy máme opravdu na to? Nebo se opět zvýší doplatky na léky a péči z naší kapsy? Naše lékařka šla raději už do důchodu kvůli těmto věcem a přitom to byl skvělý praktik s obrovskými zkušenostmi.Ta slovenka co přišla do ordinace po ní? Kriste pane ta stojí za to..Polovina bývalých pacientů už utekla. Ta prostě s pacientem nemluví.Čumí do třech monitorů a mlčí. Pár mých známých tam chodí taky a tak to nebylo jen na mě osobně.Zlatá paní doktorka Housková. Psací stroj, ale lékař vynikající i podle počtu chváli v místním tisku.Slovenka možná taky bude mít kolonku v novinách, ale aby to nebylo v černé kronice.
Tak taky by třeba měli další (drahá) vyšetření pro stále neuspokojivý stav, volají si opakovaně rychlou pro bolesti hlavy/zad a nakonec zjistíte, že jen neužívají léky, které jim byly doporučeny a na jejich potíže by pomohly. Nebo naopak jiní obchází několik doktorů, aby jim všude napsali stejné léky - to jsou ti závisláci nebo kšeftaři. Čili nějaké úspory by to třeba přineslo, je otázkou, jestli jsou natolik markantní, že se tahle akce vyplatí. To ale bez toho, aniž by se to zkusilo, se to nezjistí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Dotaz
napsal(a):
Tak taky by třeba měli další (drahá) vyšetření pro stále neuspokojivý stav, volají si opakovaně rychlou pro bolesti hlavy/zad a nakonec zjistíte, že jen neužívají léky, které jim byly doporučeny a na jejich potíže by pomohly. Nebo naopak jiní obchází několik doktorů, aby jim všude napsali stejné léky - to jsou ti závisláci nebo kšeftaři. Čili nějaké úspory by to třeba přineslo, je otázkou, jestli jsou natolik markantní, že se tahle akce vyplatí. To ale bez toho, aniž by se to zkusilo, se to nezjistí.
Když já osobně Dotaz mám úplně jiné představy o fungování státu.Dokonce i systém bych rád změnil.Vrátit morálku lidí na únosnou mez a osoby nerespektující zákony tvrdě potrestal.Takže i toto zneužívání péče by bylo společensky nepřípustné a tresty přísné.Tím by se vyřešily příčiny a ne následky na kterých si stejně zase jen někteří staví svůj "byznys".Uvidíme jaké změny nám přinese čas.Ovšem o tom že se změny blíží vůbec nepochybuji.Podotýkám jen můj názor a nikomu ho nenutím.Abych zase nebyl to...Víte co.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když já osobně Dotaz mám úplně jiné představy o fungování státu.Dokonce i systém bych rád změnil.Vrátit morálku lidí na únosnou mez a osoby nerespektující zákony tvrdě potrestal.Takže i toto zneužívání péče by bylo společensky nepřípustné a tresty přísné.Tím by se vyřešily příčiny a ne následky na kterých si stejně zase jen někteří staví svůj "byznys".Uvidíme jaké změny nám přinese čas.Ovšem o tom že se změny blíží vůbec nepochybuji.Podotýkám jen můj názor a nikomu ho nenutím.Abych zase nebyl to...Víte co.
" osoby nerespektující zákony tvrdě potrestal"
ale okrádat stát se asi jak nerespektování zákona nebere... nebo máš a vše dvojí metr?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
" osoby nerespektující zákony tvrdě potrestal"
ale okrádat stát se asi jak nerespektování zákona nebere... nebo máš a vše dvojí metr?
Sebe bych taky zavřel.

Co se čílíte, že si Babiš našel mezery v zákonech a dokáže je využít? Dyť je nepsal, pokud bych měla jeho možnosti, nechovala bych se jinak...že jako ministr financí říká, ševča zaplať daně? každý na tu EEt kasu dostal příspěvek, nebo ne? Že má dlouhé prsty, no a co, kdo v dnešní době ruce rukou nemyje u všech a všude napříč stranami...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Copak já si moc stěžovat nemůžu, ale spíš dovedu "soucítit" s lidmi co mají hlouběji do kapsy.Neříkám že za vše může Babiš, ale vy musíte vědět jak se vás dotknou další a další nařízení.A to i přeneseně. Jinak Babiš je mi sympatický v otázce migrace.Tam mu držím palce.

napsal(a):
Co se čílíte, že si Babiš našel mezery v zákonech a dokáže je využít? Dyť je nepsal, pokud bych měla jeho možnosti, nechovala bych se jinak...že jako ministr financí říká, ševča zaplať daně? každý na tu EEt kasu dostal příspěvek, nebo ne? Že má dlouhé prsty, no a co, kdo v dnešní době ruce rukou nemyje u všech a všude napříč stranami...
Chybí mi morálka a etika, když se odmávne na no a co, kdo to dnes nedělá, je to smutný.
Escobar rozdával peníze chudým. Každý psychopat má nějakou fasádu a za ní sedí manipulace.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Myslím že tam "nahoře" bude víc psychopatů.Možná i všichni.Vlastně těžko může být někdo úspěšný a přitom být lidumil bez touhy šplhat přez ostatní.Za ty prachy bych tam Babišovi taky šel klidně na nějakou židli "psychopatit".Třeba ministra zemědělství bych bral.Sice tomu nerozumím, ale takových ministrů jsme tu už měli a republika jede dál Místo rozumných návrhů bych tam spřádal intriky a likvidoval potencionální politické protivníky.Nenápadně Babišovi "přiohýbal" mírně zákony na veřejné tendry.Byl by se mnou spokojený kluk jeden ušatý.