Týrání koně - petice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.10.2018 12:42
frenchiebulldog

XXX.XXX.60.130

https://www.krimi-plzen.cz/a/tyrani-koni-ve-zbuchu/

Dobrý den, lidé hledají pomoc při podepsání petice, bohužel známá byly svědek a majitelé nechali koně umřít na místě. Koně jsou půl roku bez vody bez žrádla. Bohužel veterina u koní byla před 14 dny a řekla že jsou koně v absolutním pořádku. Koně se lidé pokouší vykoupit ale majitel koně prodat nechce.

21.10.2018 13:02
saola

XXX.XXX.160.90

Takle koně nevyhubnou za den ani týden. Tak na co si to hrajete?

Kde byli ti tajemní svědci, obeznámení s případem, proč se nestarali, když začalo být jasné, že ustájení nevyhovuje a koně nedostávají, co mají, a fatálně chátrají?

Sladkobolné kecy o osmnáctileté Terezce, které museli utratit koně, jsou k ničemu, spíš by ta petice měla být o potrestání nezodpovědného majitele a zároveň všech včetně sousedů, kteří věděli a nekonali, a taky Terezky.

21.10.2018 14:45
canka

XXX.XXX.35.234

Jestli mě něco dokáže nasr.t,tak je to tohle!!!Ti koně jsou v katastrofálním stavu,lidi o tom ocividne vedeli a nikdo nic neudelal?A az ted,kdyz to dopadlo,jak to dopadlo,to nekdo resi..
Kdyz ja se dozvedela o vyhublych konich u nas v okoli,hned jsem se tam rozjela,vse nafotila,resila s veterinou,na mistnim obecnim urade..a i kdyz od toho vsichni nejdriv davali ruce pryc,pak kdyz jsem to roznesla mezi konaky,kovare a veterinare,tak se to trochu hnulo..a taky tam jeden kun hlady umrel..sla bych do toho znovu,kdybych zjistila,ze se neco takoveho deje zase..nebudte radsi priste lhostejni k takovymhle situacim,protoze kun je zvire a to se samo branit nemuze!!!Potrebuje pomoc cloveka..tak konejte!

Neregistrovaný uživatel

21.10.2018 15:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

canka napsal(a):
Jestli mě něco dokáže nasr.t,tak je to tohle!!!Ti koně jsou v katastrofálním stavu,lidi o tom ocividne vedeli a nikdo nic neudelal?A az ted,kdyz to dopadlo,jak to dopadlo,to nekdo resi..
Kdyz ja se dozvedela o vyhublych konich u nas v okoli,hned jsem se tam rozjela,vse nafotila,resila s veterinou,na mistnim obecnim urade..a i kdyz od toho vsichni nejdriv davali ruce pryc,pak kdyz jsem to roznesla mezi konaky,kovare a veterinare,tak se to trochu hnulo..a taky tam jeden kun hlady umrel..sla bych do toho znovu,kdybych zjistila,ze se neco takoveho deje zase..nebudte radsi priste lhostejni k takovymhle situacim,protoze kun je zvire a to se samo branit nemuze!!!Potrebuje pomoc cloveka..tak konejte!

Tak ono selhala i KVS když před 14 dny tam shledala vše v pořádku. Ten koník nemohl za 14 dní se dostat do takového stavu.
Co ty odřeniny a holá vylysalá místa? Pokud tam byla KVS evidentně se někdo koním snažil pomoci. Prý to bylo hlášeno několikrát a nikdy KVS nic neshledala. Ono i když jsou zvířata hubená ale mají seno a vodu tak to KVS nechá být. Buzerují ty co mají vše OK a kde mají zasáhnout na to kašlou. Ukázkou byla Kauza Jankovice. 5 Dlouhých let se nic nedělo až když se do toho vložila TV Prima hnulo se to. To mě asi štve nejvíc tam kde je potřeba konat tak KVS chrápe a přehazují si to s obcí jak horký brambor.

Někde jsem četla že lidé z okolí se snažili koním pomoci že jim nosili i seno. Otázka je jak to bylo. Ale pokud to byla pravda že i lidi je krmili senem tak když na to KVS kašle majitelka koně neprodá co lidem zbývá?

Je to smutná ukázka co jsou někteří lidi zač a koník na tom byl opravdu podle dokumentace špatně. Divila bych se kdyby ho zvedli. Evidentně už byl zesláblí že už sílu neměl. Doufám že viníci trestu neujdou

21.10.2018 16:25
frenchiebulldog

XXX.XXX.60.130

Se známou jsem dnes u koní byla, chtěla jsem se přesvědčit na vlastní oči. A ano opravdu vše vypadá tak, jak je nafocené. Hned první soused co se nachází vedle ohrady, se dal do konverzace a přiznal se že majitelům vypomáhal s elektřinou a občas koním něco on a místní sousedé donesli, my jsme osobně koním přivezly něco k žrádlu, bohužel je to absolutní minimum co potřebují. Majitel ke koním údajně jezdí max. 1x za 14dní a koně má na starost jedna ze slečen/paní která se nachází v tomto místě. Záležitost s týráním koní se zde řeší už po několikáté, bohužel zatím neúspěšně. Doufám že se povede koně z těchto podmínek dostat a budou mít lepší život. je to hnus co se v poslední době děje.

Neregistrovaný uživatel

21.10.2018 19:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

frenchiebulldog napsal(a):
Se známou jsem dnes u koní byla, chtěla jsem se přesvědčit na vlastní oči. A ano opravdu vše vypadá tak, jak je nafocené. Hned první soused co se nachází vedle ohrady, se dal do konverzace a přiznal se že majitelům vypomáhal s elektřinou a občas koním něco on a místní sousedé donesli, my jsme osobně koním přivezly něco k žrádlu, bohužel je to absolutní minimum co potřebují. Majitel ke koním údajně jezdí max. 1x za 14dní a koně má na starost jedna ze slečen/paní která se nachází v tomto místě. Záležitost s týráním koní se zde řeší už po několikáté, bohužel zatím neúspěšně. Doufám že se povede koně z těchto podmínek dostat a budou mít lepší život. je to hnus co se v poslední době děje.

Snad se to povede ale tak nahlásit to obyvatelé KVS mohli anonymně. Takto zaplatil životem ten koník. Hlavně všude jsou jiné informace.

Slečna Eliška si kvůli tomu zrušila i profil na FCB.

Neregistrovaný uživatel

21.10.2018 19:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.156

Jsou určité případy kdy bych i krádež koní byt by to bylo za účelem poslání na polský jatka schvalovala....

21.10.2018 19:22
Dotaz

XXX.XXX.235.225

To si KVS jen napsala návštěvu a nikdo tam nebyl, nebo proč nezasahuje? Kdo jiný, když ne veterináři?

Neregistrovaný uživatel

21.10.2018 19:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Dotaz napsal(a):
To si KVS jen napsala návštěvu a nikdo tam nebyl, nebo proč nezasahuje? Kdo jiný, když ne veterináři?

řekla bych že nechtěj papírovat ono je jednoduší bu*zerovat ty co mají vše ok ale když se láme chleba přehazují si to s obcemi jak horký brambor. Asi by neškodila petice aby KVS konala svou práci

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.10.2018 20:15

horký brambor... kvs nemůže zabavit žádná zvířata. může maximálně napsat lejstro, že tam a tam dochází k týrání, ale vykonavatelem čehokoliv je vždy obec.

21.10.2018 20:20

Jako velký problém v řešení těchto kauz vidím to, že ČR prakticky nemá žádný záchytný systém pro případy hromadného týrání velkých zvířat. Pokud je nutné je zabavit, obec musí dohodnout místa v komerčních stájích a platit péči za komerční ceny + veterinu, kterou ti kachetičtí chudáci potřebují. Taky neexistuje žádná forma zkráceného řízení speciálně pro případy týrání zvířat, jako ji mají některé země, takže i banální propadnutí týraných koní může trvat roky a soud třeba nakonec zvířata (nepochopitelně ) vrátí majiteli - viz. relativně nedávno kauza vyhublých chlaďasů. Obce a KVS tak raději kolikrát strkají hlavu do písku, majiteli max. uloží pokutu, nebo dělají neúčinně ty-ty-ty a tiše doufají, že se problém buď nějak vyřeší sám od sebe, nebo ta zvířata prostě chcípnou . Lidé už jsou dnes docela všímaví a většinou ty problémy (i opakovaně) hlásí, i příslušné zákony máme, jenže státní aparát se prostě ne a ne pohnout . Jediná možnost jak pomoci je medializovat, to to pak najednou jde.

Neregistrovaný uživatel

21.10.2018 20:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
horký brambor... kvs nemůže zabavit žádná zvířata. může maximálně napsat lejstro, že tam a tam dochází k týrání, ale vykonavatelem čehokoliv je vždy obec.

Jasně a obec to zas hodí na KVS. Neučte mě to znát

Neregistrovaný uživatel

21.10.2018 20:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Jako velký problém v řešení těchto kauz vidím to, že ČR prakticky nemá žádný záchytný systém pro případy hromadného týrání velkých zvířat. Pokud je nutné je zabavit, obec musí dohodnout místa v komerčních stájích a platit péči za komerční ceny + veterinu, kterou ti kachetičtí chudáci potřebují. Taky neexistuje žádná forma zkráceného řízení speciálně pro případy týrání zvířat, jako ji mají některé země, takže i banální propadnutí týraných koní může trvat roky a soud třeba nakonec zvířata (nepochopitelně ) vrátí majiteli - viz. relativně nedávno kauza vyhublých chlaďasů. Obce a KVS tak raději kolikrát strkají hlavu do písku, majiteli max. uloží pokutu, nebo dělají neúčinně ty-ty-ty a tiše doufají, že se problém buď nějak vyřeší sám od sebe, nebo ta zvířata prostě chcípnou . Lidé už jsou dnes docela všímaví a většinou ty problémy (i opakovaně) hlásí, i příslušné zákony máme, jenže státní aparát se prostě ne a ne pohnout . Jediná možnost jak pomoci je medializovat, to to pak najednou jde.

Ono by bylo dobré volat po změně zákona

21.10.2018 20:28

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jasně a obec to zas hodí na KVS. Neučte mě to znát

no, hodí. ona kvs nic jinýho dělat nemůže. pokud obec odmítne zvířata zabavit, což odmítne, protože kam obec ubytuje hromadu týraných koní/dobytka/čehokoliv, tak s tím kvs celkem nic jinýho neudělá. oni jsou opravdu jen od toho, aby vytvořili to lejstro. nebo aby ho nevytvořili, protože si to starosta nepřeje.

21.10.2018 20:31
frenchiebulldog

XXX.XXX.60.130

nejhorší je že se řeší pořád jen nějaké (doslova) srač*y a na toto se zapomíná. Nechápu kde to žijeme, zdá se mi že jen u nás v ČR jsou až tak stupidní zákony a na to, aby se zvířata měli dobře se nekouká. Koně se týrají prakticky na každém kroku a nemluvně o dalších zvířatech... proč si lidi ty zvířata sakra pořizují! Nechápu opravdu jak si koně, nebo jakékoliv jiné zvíře může koupit člověk, který se neumí postarat a zajistit sám sebe, natož zvíře... Hodně lidí by se mělo zamyslet...je mi z toho všeho zle.

Neregistrovaný uživatel

21.10.2018 20:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

řekla bych že nechtěj papírovat ono je jednoduší bu*zerovat ty co mají vše ok ale když se láme chleba přehazují si to s obcemi jak horký brambor. Asi by neškodila petice aby KVS konala svou práci

Taky bych to tak viděl.Co k tomu dál psát? Teď když se to teprve zmedializuje,tak se začne něco dít.To už jsem jednou zažil.Já můžu akorát podpořit některého z těch "nebožátek" co to přežili potom v útulku.Ale vidíte že obyčejní lidé se snažili koním pomoci alespoň tím přinesením něčeho.Bohužel ještě trochu víc té snahy to chtělo.

Neregistrovaný uživatel

21.10.2018 20:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

frenchiebulldog napsal(a):
nejhorší je že se řeší pořád jen nějaké (doslova) srač*y a na toto se zapomíná. Nechápu kde to žijeme, zdá se mi že jen u nás v ČR jsou až tak stupidní zákony a na to, aby se zvířata měli dobře se nekouká. Koně se týrají prakticky na každém kroku a nemluvně o dalších zvířatech... proč si lidi ty zvířata sakra pořizují! Nechápu opravdu jak si koně, nebo jakékoliv jiné zvíře může koupit člověk, který se neumí postarat a zajistit sám sebe, natož zvíře... Hodně lidí by se mělo zamyslet...je mi z toho všeho zle.

Ano a kdyby se chtělo,tak to jde.Zřízení záchytné státní stanice pro tato zvířata by nebyl tak nesplnitelný úkol.Máme daleko dražší "kraviny" a tak by to zase tolik nebolelo.Náklady na léčbu a péči automaticky hradí majitel zabaveného zvířete.Všechno jde když se chce.Jenže ono se raději rozhází peníze za projekty co nikdy ani nejsou uskutečněny,než za takové zařízení třeba.Klidně bych i jako firma poskytl sponzorský dar každý rok na dobrou věc.

21.10.2018 20:54
saola

XXX.XXX.160.90

Meifi, jasně, stát by se měl postarat o kdekoho.....mám spoustu nápadů, kde by se dalo ušetřit, třeba na výsluhách, ale to bys asi nesouhlasil, že? Rozhodně mne napadá mnoho užitečnějších projektů, kam dávat státní peníze než jsou výsluhy......
Tohle ale není problém státu, to je problém obce a jejího vedení. Jenže lidi v obci chtějí radši kanalizaci a vodovod, než platit léčbu a krmení pro týrané koně. Je jen málo starostů, kteří do toho půjdou - víš, co to obnáší za náklady?
A vymahatelnost po původním majiteli těch zvířat? No, nenech se vysmát.
Ale nikdo ti nebrání nabídnout pomocnou ruku, peníze či vlastní sádlo - nabídni se, že si nějakého chudáka týraného vezmeš a budeš se o něj starat.

21.10.2018 21:02

Přesně. Jako představa, že péči o zabavené týrané zvíře bude platit původní majitel je sice pěkná, ale to je všechno. Z těch lidí kolikrát nedostanete ani uložené pokuty, natož desítky nebo stovky tisíc za takové ustájení stáda týraných větších zvířat, za krmivo a veterinární péči.

A starosta, který místo kanalizace a školky z rozpočtu obce zacvaká něco takového pravděpodobně rychle dostarostuje, protože zase, pomoc vypadá pěkně na facebooku, ale v reálu, když to pak vidíte, že máte zachráněnýho koníčka ale nemáte tu školku, tak lidi z obce s dětmi by radši tu školku.

Neregistrovaný uživatel

21.10.2018 21:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Holkyyy.Co sem pletete starostu obce? Já myslel stát jako stát.Například ministerstvo zemědělství a podobně.Na takovou instituci by se našli peníze v rozpočtu.Vůbec nemějte obavy.Lepší než deset miliard na "inkluzi"například.V jiných státech to jde a tady ne? Možná máte místo státu byrokratický bordel,neschopný akce a lumpům pro smích,ale za to já nemůžu.Stát co si nedovede porafit je špatný stát.Jinak výsluhu obětuji klidně do poslední koruny.Mě AČR neplatí totiž ani korunu.☺️ Jinak znovu opakuji.Když se chce,tak to jde.

21.10.2018 22:00
Dotaz

XXX.XXX.235.225

https://www.facebook.com/tereza.bednarova.984/posts/2096449660405742

Pokusím se překopírovat, nelze to vložit.

21.10.2018 22:11
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Vyjádření původní majitelky.

21.10.2018 22:19
saola

XXX.XXX.160.90

A proč jste to sem dala?
Nechte to na PČR a veterinární správě, je zbytečné tady takovým textem ještě více zdůrazňovat, že slečna je hysterická, nesoudná, naprosto nezodpovědná a neschopná se postarat o zvíře, které si pořídila, avšak bohužel svéprávná.

Škoda toho koně.

21.10.2018 22:23

Se obávám, že takovch ještě bude... při ceně sena dopadnou všichni ti koně, jejichž majitelé si nemůžou dovolit zaplatit ani kačku navíc, takhle nebo v lepším případě na jatkách.

21.10.2018 22:24
Dotaz

XXX.XXX.235.225

saola napsal(a):
A proč jste to sem dala?
Nechte to na PČR a veterinární správě, je zbytečné tady takovým textem ještě více zdůrazňovat, že slečna je hysterická, nesoudná, naprosto nezodpovědná a neschopná se postarat o zvíře, které si pořídila, avšak bohužel svéprávná.

Škoda toho koně.

Tak je to jedna strana sporu, myslím, že je dobré si udělat obrázek. Jinak tu jen teoretizujeme, protože nemáme vyjádření nikoho. A přístup do skupiny, kde to je, nemá každý.
Třeba já jsem nechápala z dostupných informací, o co přesně jde (mimo tedy toho, že jde o smrt koně), tady jsem se aspoň dozvěděla něco konkrétního od jedné zúčastněné strany.
Třeba je na tom někdo podobně.

21.10.2018 22:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

saola napsal(a):
A proč jste to sem dala?

Škoda toho koně.

A vyšetřuje to tedy někdo? Nebo víte víc?

21.10.2018 22:35
saola

XXX.XXX.160.90

Vycházím z informací v odkaze zadavatelky:
cituji.... "Dnešní případ nám byl oznámen kolem jedné hodiny odpoledne jako možné týraní zvířat. Na místo vyjeli policisté z Nýřan a bylo zjištěno, že u koně skutečně včera zasahovala veterinářka, která byla na místě i dnes, kdy musela zvíře utratit.
My se veškerými okolnostmi zabýváme a ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z týrání zvířete," uvedla k případu dnes v podvečer mluvčí policie.

Tak snad to řeší.....

Neregistrovaný uživatel

21.10.2018 22:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Dotaz napsal(a):
Tak je to jedna strana sporu, myslím, že je dobré si udělat obrázek. Jinak tu jen teoretizujeme, protože nemáme vyjádření nikoho. A přístup do skupiny, kde to je, nemá každý.
Třeba já jsem nechápala z dostupných informací, o co přesně jde (mimo tedy toho, že jde o smrt koně), tady jsem se aspoň dozvěděla něco konkrétního od jedné zúčastněné strany.
Třeba je na tom někdo podobně.

Hlavně to může lidi i varovat před takovými...Lidmi? Díky Dotaz za "sdílení".

21.10.2018 23:04
Dotaz

XXX.XXX.235.225

No není zač. Spíš byla slečna prezentována v TV (neviděla jsem reportáž, jen FB přímý přenos TV Prima) jako světice a poškozená. A pravda je, že tomu dost pomohla. Dokonce v komentářích píší, že koně v tomto stavu očkovali, což by nám tu mohli říct veterináři, zda je to vhodné. A o těchto ustajovatelích slyším prvně, ale problémy prý nejsou poprvé. Aspoň člověk tuší, komu se v budoucnu vyhnout, když hledá ustájení.

Neregistrovaný uživatel

21.10.2018 23:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Dotaz napsal(a):
No není zač. Spíš byla slečna prezentována v TV (neviděla jsem reportáž, jen FB přímý přenos TV Prima) jako světice a poškozená. A pravda je, že tomu dost pomohla. Dokonce v komentářích píší, že koně v tomto stavu očkovali, což by nám tu mohli říct veterináři, zda je to vhodné. A o těchto ustajovatelích slyším prvně, ale problémy prý nejsou poprvé. Aspoň člověk tuší, komu se v budoucnu vyhnout, když hledá ustájení.

https://plzen.idnes.cz/soud-rozpleta-pripad-zmlaceneho-pomocnika-na-statku-v-rochlove-pst-/plzen-zpravy.aspx?c=A120515_173834_plzen-zpravy_sor

Svatouškové to nebudou.Tam bych si pro koně šel s brokovnicí a střílel bez výstrahy.

22.10.2018 00:06
Horsana

XXX.XXX.40.140

Kachektické zvieratá sa nevakcinujú.
No kompletka v očkovacom preukaze sa zas veľmi páči napríklad ľubovoľnej kontrole, hoci aj z KVS.

22.10.2018 20:49
Arbora

XXX.XXX.225.250

A ktorý z tých štyroch koní z fotiek má byť podvýživený a týraný?

22.10.2018 20:57
Slon Indický

XXX.XXX.16.163

Já teda na fotkách z odkazu marfiho vidím koně v sice výběhu bez trávy, ale u sena a všechny v dobré výživové kondici, opravdu se nedivím, že KVS nic nepatricneho neshledala... Kdo ví, v jakém stavu tam taky kůň, který musel být utracen, přišel...

Neregistrovaný uživatel

22.10.2018 20:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Pravděpodobně tyto koně již nakrmili.Ono když už vám krouží policie kolem ohrad..Děje se i nemožné.Možná se jenom ten podviživený koník co musel být utracen zapomněl zajít najíst toho krásného nového balíku.

22.10.2018 21:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

Na FB byly jiné fotky. K těmto čtyřem koním tam byli ještě 2 hodně špatní. Nevím, zda víc, bylo to dost zmateně napsané od majitelky toho utraceného koně.
A taky na těch fotkách chybělo jakékoliv krmení. Ten balík je očividně nový. Celý ten příspěvek se ztratil.

22.10.2018 21:04
Slon Indický

XXX.XXX.16.163

Tihle 4 se evidentně za pár dnů takhle nevyzrali. Je možné, že některé koně krmili a na některých šetřili, nebo jsou tihle hodně dobře krmitelni, každopádně tyhle 4 za tyrane označit nejde.

22.10.2018 21:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tohle je ten uspaný koník. A takoví byly na fotkách dva. Tedy stojící a podvyživení.

Neregistrovaný uživatel

22.10.2018 21:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Je jasné,že když tam umřel kůň na podvíživu a dehydrataci,tak to ráj pro koně nebyl.Dnes holt lidi nejsou tak nevšímavý k podobným praktikám některých "chovatelů" koní.Proč příspěvek zmizel s FB? FB takovou věc stáhne sám na žádost.Když mojí osobu bude někdo propírat na FB,tak mám taky možnost to ohlásit.FB majitelku kontaktuje a ta to stáhne.Udělala totiž chybu a uváděla jména.

22.10.2018 21:18
Slon Indický

XXX.XXX.252.180

Hm, plnokrevny valach, ten bohužel jen na malé dávce sena nevyžije, zvlášť, pokud ho třeba tihle 4 nepustili k žrádlu. Každopádně smutné, bohužel plnokrevnici budou tuhle zimu s nedostatkem sena hodně zranitelní, zvlášť, když jsou jako levní koně často u nepříliš majetnych lidí.

Neregistrovaný uživatel

22.10.2018 21:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

sisi58 napsal(a):
Tohle je ten uspaný koník. A takoví byly na fotkách dva. Tedy stojící a podvyživení.

Ano a i teď příspěvek ještě jde zobrazit.Chápu i komentáře že je to jen vina majitelky a jak koně nejdřív prodala a podobné věci.Potud je to pravda,ale to nijak neviviňuje "chovatele" jak se o koně staral.Naší majitelce stáje tu dva koně taky takhle zůstali a přeci by jim nikdo neupřel to co potřebují.Kolikrát ze srandy si i postěžuje,ale nic nemyslí vážně.

22.10.2018 23:54
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Majitelé si koně odvezli, aspoň to je článku. Najednou se jim nelíbilo, v jakém jsou koně stavu. Ale přitom do toho úmrtí je tam klidně nechali. To nepochopím.

Neregistrovaný uživatel

23.10.2018 01:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Dotaz napsal(a):
Majitelé si koně odvezli, aspoň to je článku. Najednou se jim nelíbilo, v jakém jsou koně stavu. Ale přitom do toho úmrtí je tam klidně nechali. To nepochopím.

Protože je to Dotaz přesně ten případ,kdy jsem tu kolikrát tvrdil ať majitelé koní jezdí za svým miláčkem.Nedůvěřuj a prověřuj zní mé heslo.Hřebčín byl taky fajn do doby než se msjitel zmrzačil.To byste viděla jak tam najednou ta péče opadla.A co myslíte že majitelé koní věděli? Velké kulové i o tom,čím se koně krmili.Sám jsem si musel krmivo raději přivézt své.Tohle bych jim nedal ani kdybych je nenáviděl.A i ten přechod ze dne na den byl zkrátka proti všem zásadám.S majitelem jsme se nakonec rozešli ve zlém.To víte že jsem neudržel jazyk za zuby.Ovšem já v jeho invaliditě fakt prsty nemám.

3.11.2018 22:59
florindela

XXX.XXX.44.8

Evidentně jsou tu dva odlišné odkazy. Na Idnesu vypadají ti černí a jeden bílý kůň vcelku normálně, ten bílý je štíhlejší, ale pořád rozdíl oproti odkazu krimi.plzeň na začátku, kde je sice ten stejný bílý kůň, ale další koně jsou těžce vyhublí - podvyživení a je tam i ten mrtvý kůň Patrik. Nevím, pro má Saola pifku na slečnu Terezu, podle článku a vyjádření dala Patrika v dobré víře na ustájení k dalším koním - zřejmě ho nemohla mít doma nebo nechtěla, aby byl sám. Spousta lidí si koně někde ustájí, to není nic divného. Nemají však takovou smůlu na ustajovatele, zřejmě nejprve netušila, k jakým svi.ňákům koně dává. Na začátku byli třeba všichni v pořádku, pokud ne, mělo ji to varovat. Ale postupem času si chtěla koně odvézt, ale ten hwanzl pořád částku zvyšoval, a ona tolik peněz neměla. Možná jim prodala koně za nějakou malou částku, aby neplatila ustájení, třeba neměla na celou péči, tak koně prodala, s tím, že pak bude mít (asi vydělá) nějaké peníze a očekávala, že zpětný odprodej bude za částku, za jakou Patrika prodávala ona. Ale kolikrát ti, kteří týrají koně, za ně chtějí částky odpovídající zdravému a možná i nadějnému koni. Kůň byl na tom čím dál hůř a čím dál vyšší částka je tím pádem tržně nelogická a jasně ukazuje na vyčuranost bohužel už majitele (i když morálně je jím stále paní Terezka). Nabízí se myšlenka, že si mohla koně odvézt načerno, ale kdo ví, zda by jí pak při velké dávce smůly nepřišili krádež a nevrátili koně tomu tyranovi. Již zde padlo, že KVS prý nekonala - a kdo jiný měl konat? Nabízí se myšlenka zalarmovat nějaké aktivisty, ale v případě, že by měli odvahu vniknout tam a koně odvést, museli by mít odvahu i nést všechny důsledky takového rozhodnutí. Kdyby je odvezli do lepších podmínek, nenašel by se nějaký byrokrat, kterému by paragrafy byly víc než koně, že k odvozu neměli povolení? Navíc by vznikl precedens, kterého by se v budoucnu dalo zneužít proti normálním chovatelům. Když se někomu znelíbí, měl by plný výběh aktivistů, kteří by mu odváželi koně? Sice by aktivisté, kteří neustále vykřikují o právech zvířat, byli aktivní a něco pro ně dělali, ale lépe to zkusit nejprve přes oficiální instituce. KVS nekoná, tak další ... plemenářskou inspekci, pokud dotyčný s koňmi podniká, živnostenský odbor, má-li koně jako zemědělské hospodářství, pak Zemědělskou a potravinářskou inspekci, nebo nejlépe inspektora chovu koní, příslušné regionální chovatelské sdružení (Západočeský svaz chovatelů koní)... Ti by mohli mít zkušenosti nebo pravomoci (nejlépe obojí) a umět vyvinout větší tlak než jedna paní. A také by se možná mezi ouřady našel i někdo, kdo nepřemýšlí paragrafy, ale selským rozumem (ale třeba ty zákony nejsou až tak špatné, taky však záleží na jejich výkladu v praxi). Asi si mohla zjistit, zda mezi majiteli koní v okolí není nějaký právník. Je škoda, že to nikoho nenapadlo včas. Cožpak se ve vesnici o tom nemluvilo? Spousta kauz se po vypuštění na sociální sítě začně řešit, tak třeba to mohl někdo zkusit takhle. Škoda, že v té vsnici to nikoho nenapadlo. Ještě mi chybí ve výčtu PČR, ale tam dost záleží na tom, kdo tam sedí, jsou tam lidé rozumní a také ti, kteří jsou schopni raději vybírat pokuty za parkování, ale skutečný zločin léta nevyřeší. Neříkám, že se má parkovat proti předpisům a tak, to jsem uvedla jako příklad něčeho méně závažného, protože zaparkované auto nikoho neohrožuje tak, jako to, které, řízeno nějakým pirátem silnic, jede.

4.11.2018 08:34
koně

XXX.XXX.174.63

Nevím,nebyla jsem tam.
Ale podle mě slečna snad prodala koně těm Barchánkovým,protože už neměla peníze.A bůhví ,jak už tenkrát vypadal.
Na mě to dělá dojem,že se tam pohádala ,odtáhla do Kozolup a ve Zbůchu svého koně spíš tak jako nenápadně ponechala.I tací lidé jsou
Jsou takové málo zodpovědné osoby,které někde získají levně koně a nedomýšlí,že je to žrout peněz napořád
Zaráží mě doba,tři měsíce,vysloveně uvádí ve svém srdceryvném příspěvku.Prodala jsem jim ho , s tím ,že ho za tři měsíce odkoupím??Co se může v tak špatné ,Terezou popisované, situaci se zdravím a penězi změnit, za tři měsíce??
Kdyby byla normální,koně by prostě nechala ustájit,za něj platila a jezdila pravidelně dohlížet.Čímž by věděla jak vypadá a nenechala by jeho stav dojít do extrému
Tereza se navíc pilně léčila ze stesku tím,že jezdila v blízkých Kozolupech.A nebyla schopna popojet těch pár km se ani podívat na nejmilovanějšího??
No a Barchánkovi evidentně neposkytovali nadstandartní péči,kterou konkrétně Patrik potřeboval.Ostatní koně na fotkách zas tak úplně týraně nevypadali.
Je tedy fakt,že museli mít silné žaludky,když stav Patrika nechali dojít tak daleko. Většina ustajovatelů se slituje.Protože nechce,aby mu na dvoře strašila nebohá kostra.A na to hřeší takové slečny Terezy ,co koníky odloží a automaticky tím hodlají přehodit zodpovědnost.
Takže ,za mě ,vina je jednoznačně na slečně Tereze.Koupila si koně,nechtěla platit,za koně a pak se diví,že chudák umře.
A zjistí to úplně náhodou ,protože jí někdo zavolá,že koník vypadá špatně.Jinak by byla dále v klidu
V oblasti je X různých jiných ustájení,takže nebyl důvod,aby ho nechala dlouze umírat zrovna ve Zbůchu

4.11.2018 10:02
saola

XXX.XXX.58.8

Jenže za ustájení se platí, a z celé kauzy mám pocit, že slečna Tereza si prostě vybrala stáj, kde byli ochotní se dohodnout, že platit nemusí tři měsíce a pak že koně odkoupí zpět. Tedy vlastně že zaplatí odloženě až za tři měsíce.
To, že by se měl kůň během těch tří neplacených měsíců taky krmit, z dohody zřejmě vypadlo

Tak uvidíme, jak to bude luštit policie a případně orgány, činné v trestním řízení.

4.11.2018 13:40

To jak ti koně dopadli je především vina pečovatele, který jim měl dát nažrat, ale i těch lidí, kteří denně chodili kolem, obce- v zastoupení starosty, který nejednal....todle denně vidět tak ty koně snad i osobně zastřelím.

Neregistrovaný uživatel

4.11.2018 14:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Co tohle může být za lidi..Koukat na to jak kůň umírá hlady.To i kdyby nevím co se dělo,tak přece nakrmit ho musím.Chápu že jsou to náklady a slečna je teda taky expert k pohledání,jenže za to ten kůň nemůže.Vlastně mi připomíná minulou majitelku dnes již mojí kobči.To byla taky expertka na zodpovědnost a na práci jako lev.Zařvala a šla si lehnout.

Neregistrovaný uživatel

4.11.2018 16:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

No když ono je popůlárnější řešit cirkusy než opravdu místa kde zvířata trpí. Ta kampaň proti cirkusům je pouze na odvedení pozornosti od množíren a opravdových tyranů!

Napřed hlas zvířat, svoboda zvířat a jiné neziskovky brečeli a brojili proti množírnám. Když zjistili že tam to nemají šanci vyhrát tak přesedlali na cirkusy. Teď nám vezmou cirkusy poté ZOO, Dostihy parkury všestranost a popřípadě úplně jezdit na koni a jiné sporty se zvířaty ,,To přece není přirozené pro ta zvířata"

Když má stát na to aby zbudoval záchytnou stanici pro zabavená zvířata z cirkusu popřípadě je živil a poskytoval potřebnou péči tak proč nemá peníze na stanici pro opravdu týraná zvířata

A než brát výsluhy první bych vzala peníze politikům už ted berou 90 tisíc za měsíc a za nic a teď si opět přidali. Na sebe nezapomněli ale jaksi zapomněli na nás pracující. To jsou ti praví zloději.

Neregistrovaný uživatel

4.11.2018 16:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No když ono je popůlárnější řešit cirkusy než opravdu místa kde zvířata trpí. Ta kampaň proti cirkusům je pouze na odvedení pozornosti od množíren a opravdových tyranů!

Napřed hlas zvířat, svoboda zvířat a jiné neziskovky brečeli a brojili proti množírnám. Když zjistili že tam to nemají šanci vyhrát tak přesedlali na cirkusy. Teď nám vezmou cirkusy poté ZOO, Dostihy parkury všestranost a popřípadě úplně jezdit na koni a jiné sporty se zvířaty ,,To přece není přirozené pro ta zvířata"

Když má stát na to aby zbudoval záchytnou stanici pro zabavená zvířata z cirkusu popřípadě je živil a poskytoval potřebnou péči tak proč nemá peníze na stanici pro opravdu týraná zvířata

A než brát výsluhy první bych vzala peníze politikům už ted berou 90 tisíc za měsíc a za nic a teď si opět přidali. Na sebe nezapomněli ale jaksi zapomněli na nás pracující. To jsou ti praví zloději.

Přesně tohle jsem tady nedávno řešil.Záchytnou stanici pro zvířata v nouzi.Samo i koně.Prej to nejde.Vidíš a politici si hezky přidají dvacet procent a svět se točí dál.My jim to přece rádi zaplatíme. Kolik by takový útulek pro třicet koní mohl stát? U nás péči zvládá majitelka sama s trochou mé pomoci a několika děvčat.No rozhodně to stojí méně než to přidání poslancům.A o užitečnosti bych vážně pochyboval..U poslanců samozřejmě .

5.11.2018 20:04
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Vyjádření stáje ve Zbůchu, kde uhynul kůň.
https://www.facebook.com/barockhorse/posts/306623723276777

5.11.2018 20:26
saola

XXX.XXX.44.119

Tak mimo tu předanou pohlavní chorobu je to celé velmi k pláči a stále divné.
Nerozumím, jak může veterinářka zvíře v takovém stavu očkovat.

5.11.2018 20:50

Dotaz napsal(a):

Nemohu posoudit která ze dvou dotčených stran kecá a po pravdě mě to ani nezajímá. Zajímá mě chudák kůň, který na ten jejich propletenec blbých mezilidských vztahů zaplatil týdny až měsíci utrpení a nakonec i životem. Co je nám (a tomu koni) do toho kdo se s kým vyspal, pohádal, nebo co komu slíbil? To má být jako omluva proč se o to zvíře pořádně nestarali?

Z té pitevní zprávy jasně vyplývá, že kůň byl vyhublý do stavu, kdy jeho tělo na svou vlastní záchovu spotřebovalo veškeré tukové zásoby (což se nestane přes noc) + trpěl (patrně neléčenou) infekcí travícího traktu. A ano, kůň nakonec uhynul na oběhový šok poté co si polámal žebra a způsobil rozsáhlé podlitiny po celém boku, jak sebou mlátil. Ať mi nikdo neříká, že to nesouviselo se stavem v jakém to ubohé zvíře bylo a do kterého je dostali lidé, kteří se o ně měli starat. U koně v takhle katastrofálním stavu je to jen otázka toho, který orgán nebo soustava už nevydrží a selže jako první. A (debilní) rozhodnutí ho bez ohledu na to ještě naočkovat to jenom uspíšilo.

Jak to osoby o něj pečující mohly nechat dojít tak daleko? Teď budou plakat hlasem jak ho měli rádi a že měl všechno co potřeboval. Ale kůň, který má všechno co potřebuje takhle fakt nevypadá. A to, že když už ležel na zemi v posledním tažení ještě přemlouvali veterináře, aby ho dál držel naživu místo rychlého a bezbolestného utracení - a tím se jako ještě chlubí ? Když ho tak milovali, měli se starat dokud to mělo smysl a zajistit mu veterinární péči a takový příkrm, aby nevypadal jak vězeň z koncentráku. Nemám úplně ve zvyku se veřejně rozčilovat po diskuzích, ale tohle snad není pravda.

5.11.2018 21:00
lenacia

XXX.XXX.168.82

Nemohu posoudit která ze dvou dotčených stran kecá a po pravdě mě to ani nezajímá. Zajímá mě chudák kůň, který na ten jejich propletenec blbých mezilidských vztahů zaplatil týdny až měsíci utrpení a nakonec i životem. Co je nám (a tomu koni) do toho kdo se s kým vyspal, pohádal, nebo co komu slíbil? To má být jako omluva proč se o to zvíře pořádně nestarali?

Z té pitevní zprávy jasně vyplývá, že kůň byl vyhublý do stavu, kdy jeho tělo na svou vlastní záchovu spotřebovalo veškeré tukové zásoby (což se nestane přes noc) + trpěl (patrně neléčenou) infekcí travícího traktu. A ano, kůň nakonec uhynul na oběhový šok poté co si polámal žebra a způsobil rozsáhlé podlitiny po celém boku, jak sebou mlátil. Ať mi nikdo neříká, že to nesouviselo se stavem v jakém to ubohé zvíře bylo a do kterého je dostali lidé, kteří se o ně měli starat. U koně v takhle katastrofálním stavu je to jen otázka toho, který orgán nebo soustava už nevydrží a selže jako první. A (debilní) rozhodnutí ho bez ohledu na to ještě naočkovat to jenom uspíšilo.

Jak to osoby o něj pečující mohly nechat dojít tak daleko? Teď budou plakat hlasem jak ho měli rádi a že měl všechno co potřeboval. Ale kůň, který má všechno co potřebuje takhle fakt nevypadá. A to, že když už ležel na zemi v posledním tažení ještě přemlouvali veterináře, aby ho dál držel naživu místo rychlého a bezbolestného utracení - a tím se jako ještě chlubí ? Když ho tak milovali, měli se starat dokud to mělo smysl a zajistit mu veterinární péči a takový příkrm, aby nevypadal jak vězeň z koncentráku. Nemám úplně ve zvyku se veřejně rozčilovat po diskuzích, ale tohle snad není pravda.

chtěla sem napsat totéž... ale ono se není čemu divit. jaký další kůn tam byl hubený? Ta bělka, které je 18 let... takže plňas, co je náchyný na špatnou vykrmtelnost, a starší kůň se stejným problémem. Ostatní koně vypadají pěkně...
Takže seno a vodu zřejmě měli. A zřejmě na příděl. Co to znamená? Podle mě to, že valach a starší kobyla se k senu dostanou až jako poslední,pokud se dostanou. No a pokud je 18 letá kobyla přcijen trochu dominantnější a nepříjemně kopavá, tak už je to jasné....
Já věřím, že na obou stranách asi bude nějakej problém, u člověka co tam koně nechá jezdí si za jiným, a i u těch, kteří teda vyprávějí, jak se o koně slečna nestará, a přesto jí za 25 tisíc chtěli dát nejenom toho plňase, ale ještě i druhou kobylu...

5.11.2018 22:05
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Doporučuju i komentáře, prý potíže nejsou poprvé. Minimálně to stáj managementem nezvládá, protože už minulosti tam problémy podobného charakteru byly.

Je pravda, že paradoxem je, že člověku, který je podle nich není kompetentní, cpou se slevou dva koně? "Smrdí" to na obou stranách.

5.11.2018 22:12
koně

XXX.XXX.174.63

Dotaz napsal(a):

Aha,tak se nám to jasní
Slečna Tereza,jak jsem správně předpokládala,měla koně a nechtěla platit.
Takže chudák cestoval po ustájeních.
Odněkud ho vyplatili ho Barchánkovi,zmíněný Barock horse tedy asi .Protože se Tereza ještě kamarádila s Eliškou.Nechápu,co si mohl jakýsi Barock slibovat od nebohého volbluta,ale budiž
V tomto spolku se poté ženy rozhádaly a Tereza s chorobou odtáhla,takže jsem zase tipla dobře,až na tu chorobu
Barchánkovým zůstal plnokrevník,který už pravděpodobně měl leccos špatného za sebou,tudíž nevydržel to,co jejich ostatní koně a šel rapidně dolů.
Tereza se mezi tím radostně realizovala v Kozolupech a ženy ve Zbůchu se nehodlaly zdarma nadstandartně věnovat chudákovi.
Tak se dál propírají nechutnosti a dělají naschvály,včetně pouštění koní a Patrik už je na pokraji sil.Což je každému jedno
Tereza,která se značně neosvědčila v péči o koně jednoho,je najednou zas na obzoru,ale už bude mít koně dva
Chudák Patrik tedy už naštěstí umře,protože silně pochybuji,že by přežil další pobyt v majetku téhle osoby.
A jestlipak si vzala aspoň tu druhou ubožačku?? Další adeptka na kauzu .Až umře hladem a vyčerpáním,bude o ní slečna psát tragické výlevy na Face
Je to opravdu hnus

5.11.2018 23:11
Arbora

XXX.XXX.119.15

Ako rýchlo šiel ten nebohý kôň váhodou dolu by najlepšie ukázali priebežné fotky. Vzhľadom na popis v pitve- infekcia v tráviacom trakte to naozaj mohlo byť pár týždňov. To by ale zase odhaili nejaké krvné testy a doktor mohol spraviť viac, než len poradiť kŕmiť rezky.

Čo ma ale najviac prekvapuje, že prišla veterinárka a toho biedneho koňa naočkovala? Načo a prečo preboha?

Neregistrovaný uživatel

6.11.2018 00:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

No viděla jsem fotky Patrika než šel k Barchánkům a byl mírně hubenější ale ne toto. Barchánkovi koně koupili za 17 tisíc s možností že si ho majitelka odkoupí pak zpět. Asi tedy i vyplatili dluh v bývalé stáji ovšem zvíře bylo OK.

Proč koně kupovali nechápu možná kamarádka chtěla pomoci kamarádce a pak se rozhádali. Už v tu dobu tam byli problémy s péčí.

Tereza pochybila že prodala tam kde zjevně problémy vidět byli.

Co nedokážu pochopit proč koně nekrmí Barchánková. Podle infa od doby co má přítele již se nezajímala pomalu ani o tu svojí šimlu. Proč koně nekrmili, proč mu nedali krmivo co potřebuje A1/1 přece nemůže být pouze na seně. Většina A1/1 jsou hůře krmitelný. Proč neřešili zdravotní stav koně když začal jít dolů? Lidi se snažili z vesnice koním i pomoci že jim tam donesli občas seno ale co vím tak se Barchánků báli. KVS tam 14 dní před úmrtím Patrika byla a vše OK. KVS opět pochybila!!!

Další je to očkování. Co je to za veterináře píchnout očkování koni v tomto stavu! To ho si myslím tak zatížilo že to nezvládl. Podle toho co mi říkal veterinář koně po očkování si projdou takovou slabší chřipkou a to musí být pro tak vyčerpaný oslabený a unavený organismus prostě hrozná darda!
Kdyby ho neočkovali a namísto toho odvezli pomalu opatrně rozkrmili a pak až by byl ve slušnějším stavu znovu zaočkovali nic by se nestalo mohl se z toho možná i dostat. Veterinář mohl vypsat papír že kůň je zdravý a vzhledem ke špatnému výživovému stavu nebylo možné revakcinovat. Otázka je zda by převoz ustál a nesložil se třeba v hengru. Byl na tom fakt chuděrka špatně.

Infekce trávicího traktu. Zde si osobně myslím že zvíře tak dlouho živořilo že se proto rozjela ta infekce a tělo stravovalo samo sebe.

A když byla Tereza nekopententní proč jí chtěli prodat 2 koně? Tu kobylu má a taky na tom není bůh ví jak dobře.

Bůh ví jak to bylo a co tam bylo to ani jedna strana nepřizná každý má tu svou pravdu .

Tady zaplatil cenu nejvyší ten chudák Patrik.

6.11.2018 00:36
Horsana

XXX.XXX.40.140

Pri ťažkej kolitíde s hnačkou vám kôň odchádza pred očami. Extrémne rýchlo (často aj za pár dní) vychudne na kostru a zbiera sa z toho roky, ak to vôbec prežije. Stav je spojený s rozvratom vnútorného prostredia (ale nie každý vet má k dispozícii acidobázu)
Odreniny a olysalé miesta vzniknú za pár hodín. Áno, hodín, nie dní, stačí ležanie na vlkhej, tvrdej zemi. Takže ten kôň bol uľahnutý akútne, ak by to trvalo dlhšie, mal by regulérne preležaniny a tie vyzerajú úplne inak. Tá srsť s atakto zlúpne naozaj po pár hodinách ležania, samozrejme k tomu prispieva vychudnutosť a tvrdý podklad.

Ja chápem, že každý je odborník na všetko, ale obávam sa, že sa vyjadrujete k veciam, s ktorými máte nulovú skúsenosť a spoliehate sa iba na vaše pocity a dojmy.

O kauzu sa nezaujímam, strašne veľa nárekov tam je z každej strany a vzťahy tak spletité, že absolútne nemám energiu to lúštiť.

Vakcinácia - ak to naozaj bola vakcinácia, tak ho mohla kľudne položiť aj tá. Kone v takom stave sa skutočne nemajú vakcinovať.

6.11.2018 00:44
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Tak momentálně sl. Barchánková (ustajovatelka) tvrdí, že ke koupi koně nedošlo, majiteli nikdy nebyli, že pouze uhradili dluh v minulém ustájení. Koni měli poskytovat seno, platit kováře.
Papírově prý není vedena ani ta Tereza jako majitelka - tedy nedošlo asi k přepisu?
Tvrdí, že prodej za 17 000 není pravda, že ústní domluvu o prodeji neměli.
Prý na policii dodávala účtenky, takže se to zřejmě nějak oficiální cestou řeší.

Neregistrovaný uživatel

6.11.2018 00:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

NO Ona není majitelkou ani Tereza ani Barchánková. Podle registru je Patrik psaný na jinou slečnu pokud mi to vyjelo správně.
Hlavně i kdyby Barchánkové nakonec nebyl tak ale stále byl u nich ustájení. Čili tím není bez viny. Jako ustajovatel odpovídá za stav koně ( Výživa atd...). Pak je možné to co se dělalo dříve že se koník prožral ale přeci není možné v dnešní době aby ho nechali chcípnout hlady.

Pokud není smlouva tak slovo proti slovu. Evidence taky nepomůže když nebyl přehlášený

Neregistrovaný uživatel

6.11.2018 01:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Nevinný v téhle kauze asi neexistuje.Kůň tam umřel v takovém stavu a je jedno kdo a kde ho vzal.Člověk se vztahem ke koním by tohle zkrátka nedopustil.No a ty "ženštiny"? To jsou prostě "pacientky",kterým nedopatřením dal někdo občanku.Spíš na hubu by potřebovaly.Ono jsem docela zvědavý co se bude dít po medializaci.Nezapomínejme,že zákon o týrání zvířat je již "tužší".Uvidíme co policie.Každopádně vím kam bych si koně nedal ani za trest a jméno Tereza u koní vzbuzuje ostražitost od této chvíle.S podobnou "průserá*kou" jsem měl rok a něco kobču jako na půl.Nepochopitelné uvažování těchto lidí jako byla ona.Jeden průšvih řeší dalším a nabaluje to na sebe.Ovšem na tyhle lidi dojde a ani se nikdo nemusí snažit.Utlučou se sami.

6.11.2018 02:04
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Horsana napsal(a):
Pri ťažkej kolitíde s hnačkou vám kôň odchádza pred očami. Extrémne rýchlo (často aj za pár dní) vychudne na kostru a zbiera sa z toho roky, ak to vôbec prežije. Stav je spojený s rozvratom vnútorného prostredia (ale nie každý vet má k dispozícii acidobázu)
Odreniny a olysalé miesta vzniknú za pár hodín. Áno, hodín, nie dní, stačí ležanie na vlkhej, tvrdej zemi. Takže ten kôň bol uľahnutý akútne, ak by to trvalo dlhšie, mal by regulérne preležaniny a tie vyzerajú úplne inak. Tá srsť s atakto zlúpne naozaj po pár hodinách ležania, samozrejme k tomu prispieva vychudnutosť a tvrdý podklad.

Ja chápem, že každý je odborník na všetko, ale obávam sa, že sa vyjadrujete k veciam, s ktorými máte nulovú skúsenosť a spoliehate sa iba na vaše pocity a dojmy.

O kauzu sa nezaujímam, strašne veľa nárekov tam je z každej strany a vzťahy tak spletité, že absolútne nemám energiu to lúštiť.

Vakcinácia - ak to naozaj bola vakcinácia, tak ho mohla kľudne položiť aj tá. Kone v takom stave sa skutočne nemajú vakcinovať.

Chtěla bych se zeptat jen na tu kolitidu. Je tedy na bakteriálním podkladě a nebo jako u lidí může mít i autoimunitní původ? Když pomineme tohoto koně, čemu se vyvarovat, aby to koník (jakýkoliv) nechytil? Nebo co je původcem - bakteriální kontaminace třeba vody? Děkuji za vysvětlení.

Neregistrovaný uživatel

6.11.2018 02:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Horsana napsal(a):

I kdyby to bylo jak popisujete tak pokud má koník průjem a rychle hubne volám veterináře!!! V tomto případě se tak nestalo a ještě ho naočkovali. Když to nevěděla Tereza nebo jí to nedošlo od toho je tam veterinář. Říct v tomto stavě očkování opravdu neee s tím že vám napíšu na přepravu potřebný doklad. Veterinářce co to píchla vzít diplom. vrrrr!

6.11.2018 07:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

I kdyby to bylo jak popisujete tak pokud má koník průjem a rychle hubne volám veterináře!!! V tomto případě se tak nestalo a ještě ho naočkovali. Když to nevěděla Tereza nebo jí to nedošlo od toho je tam veterinář. Říct v tomto stavě očkování opravdu neee s tím že vám napíšu na přepravu potřebný doklad. Veterinářce co to píchla vzít diplom. vrrrr!

Mám kobylu festovní, ale tento rok měla, jako reakci na očkování, absces, že nemohla dát hlavu k zemi , vetka řezala, koby se naštěstí sesbírala do 14 dní.
Veterinářka běduje, že co přestali vyrábět Duvaxyn a začala používat ProteQ Flu-Te, narostl počet negativních reakcí koní, geometrickou řadou!
Takže místo injekce na uspání, dostal koník očkování. Výsledek byl vlastně stejný i když uspání by bylo humánnější.

6.11.2018 08:31
koně

XXX.XXX.174.63

Arbora napsal(a):
Ako rýchlo šiel ten nebohý kôň váhodou dolu by najlepšie ukázali priebežné fotky. Vzhľadom na popis v pitve- infekcia v tráviacom trakte to naozaj mohlo byť pár týždňov. To by ale zase odhaili nejaké krvné testy a doktor mohol spraviť viac, než len poradiť kŕmiť rezky.

Čo ma ale najviac prekvapuje, že prišla veterinárka a toho biedneho koňa naočkovala? Načo a prečo preboha?

Možná prostě jen brala krev?Kvůli plánovanému přemístění?
Je tam tolik nejasností,že to klidně mohl být pouze odběr,nikoli očkování.
To už asi nikdo nevyjasní .
Každopádně,koni už je to jedno a to je dobře

6.11.2018 13:14
Horsana

XXX.XXX.40.140

Dotaz napsal(a):
Chtěla bych se zeptat jen na tu kolitidu. Je tedy na bakteriálním podkladě a nebo jako u lidí může mít i autoimunitní původ? Když pomineme tohoto koně, čemu se vyvarovat, aby to koník (jakýkoliv) nechytil? Nebo co je původcem - bakteriální kontaminace třeba vody? Děkuji za vysvětlení.

Môže byť bakteriálna (Colitis X - spôsobená klostrídiami, salmonelóza, ale aj premnoženie menej patogénnej flóry v tráviacom trakte), ale áno, aj autoimunitná, alergická, kolitída vyvolaná užívaním protizápalových liekov, po antibiotikách, pri parazitózach, tých príčin je strašne veľa, dokonca existuje aj kolitída idiopatická - kedy sa skrátka nenájde žiadna objektívna príčina.

Takže ATB len ak sú nevyhnutné, lieky proti bolesti a zápalu tiež s mierou a rozvahou, no a klasika, dobrý odčervovací program, kvalitná výživa, nerobiť náhle zmeny v KD, neprekmovať nevhodnými škrobmi atď.

6.11.2018 15:37

Horsana napsal(a):

Jsem si naprosto vědomá jak rychle může zvíře (nebo i člověk - přežila jsem těžký zánět slinivky) sejít pokud trávící trakt a vstřebávání živin nefunguje jak má. Současně jsem ale přesvědčená, že u koně, který najednou prudce hubne má být veterinář pečený vařený, případně má stát někde zadekovaný na kapačkách, ne ve výběhu s dávkovaným senem (možná) dvakrát denně o které ještě musí bojovat se zbytkem stáda. To prostě ten kdo se o něj staral měl zajistit. A úplně nejvíc mě štve, že místo toho, aby si dotyčné osoby nasypali popel na hlavu, protože situaci např. podcenili, nebo nezvládli, tak hlasitě pláčou po netu, jak Patrika milovali a jak oni udělali všechno dobře. No, kůň je mrtvý a jak vypadal ve chvíli kdy zemřel jsme všichni viděli na fotkách a četli v pitevní zprávě. Mě tohle prostě nepřijde normální.

Neregistrovaný uživatel

6.11.2018 17:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jsem si naprosto vědomá jak rychle může zvíře (nebo i člověk - přežila jsem těžký zánět slinivky) sejít pokud trávící trakt a vstřebávání živin nefunguje jak má. Současně jsem ale přesvědčená, že u koně, který najednou prudce hubne má být veterinář pečený vařený, případně má stát někde zadekovaný na kapačkách, ne ve výběhu s dávkovaným senem (možná) dvakrát denně o které ještě musí bojovat se zbytkem stáda. To prostě ten kdo se o něj staral měl zajistit. A úplně nejvíc mě štve, že místo toho, aby si dotyčné osoby nasypali popel na hlavu, protože situaci např. podcenili, nebo nezvládli, tak hlasitě pláčou po netu, jak Patrika milovali a jak oni udělali všechno dobře. No, kůň je mrtvý a jak vypadal ve chvíli kdy zemřel jsme všichni viděli na fotkách a četli v pitevní zprávě. Mě tohle prostě nepřijde normální.

Majiteli hřebčína taky nebylo placeno vždy hned od některých a teda koně vždy měli vše co potřebovali.Dokonce i z vlastní lékárny kolikrát uvolňoval léčivo.Když přijel veterinář na dostiháky a byl nějaký problém s koněm ustájeným,tak vet prostě samozřejmě prohlédl i toho "cizího".Kdo to platil? Prej to už nějak rozchodíme povídal. Já pak cizímu koni kapal odpoledne do očka předepsané kapky z lékárny hřebčína. Ovšem nechat chcípnout koně tak jak se píše výš? Tak na to musí být člověk extra "svi*ě".To přece musím vědět,že kůň nežere a nebo ho tam ty ostatní nepustí.Takže odporné výmluvy tak akorát a z vysoka na něj kašlali na chudáka.

6.11.2018 19:37
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Tak to prostě je, když mají zvířata lidi co se tak akorát nějak postarají o sebe (často si jen lžou do kapsy jak to zvládají, žádné úspory, nemovitý majetek 0 nebo v žalostném stavu atd.) Je to vidět i na tom jak se chovají k sobě navzájem.
Já jim tu lásku k Patrikovi i věřím (je to jejich způsob lásky). Jenže neznalost kterou mu ublížili to neomlouvá. (umím si představit, že ráno dají koně ven - jdou na směnu do práce - vše okolo koní až po směně - a taky něco v domácnosti) Prostě to opravdu neviděli ve své bublině nevzdělanosti, nezkušenosti, rutině běžných dní...
Jenže je průšvih, že se za nos nechytí. Jejich okolí jim nedokáže říci tady jste udělali chybu, neopakujte ji. A zbudou z toho jenom dohady ...
No a normální člověk ve stáji vždycky pomůže postarat se o marodícího koně i cizího. Nestojí to přece tolik (nakapat, převázat, ostříkat, počkat na veta...) Nikdy nikdo neví kdy bude potřebovat pomoc od jiných. Tedy za předpokladu, že majitel je zrovna v práci (pečuje o rodinu), aby bylo dost peněz na léky.... Zase ale je dobré to majiteli koně říci, (pomohl jsem Tvému koni), někteří jsou nevděčníci a ani je nenapadne že dluží protislužbu kdyby něco....

Neregistrovaný uživatel

6.11.2018 19:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Manžel dnes byl tahat u sousedů uhynulou kobylu z přístřešku, protože by se tam nedostala kafilerka. Že je kůň vyhublý jsem si všimla už dávno. A co, měla jsem tam zazvonit a udělat co... Slečna či paní o chovu koní evidentně nic neví, kobyla byla sama na dvorečku 5x5 metrů, a ve finále se jí údajně i bála, kobyly. Prej tam měla veterináře, který nic nezjistil. Jsou prostě lidé, kteří se postarat neumí. Ale totéž si mohou ti lidé myslet o mně...

6.11.2018 22:00
Horsana

XXX.XXX.40.140

Iste, ani mne to nepríde normálne, ale ja som sa vyjadrovala k niektorým vyjadreniam tuná, že to nevznikne za pár dní.
Vznikne.

Absolútne nemám v úmysle študovať, kde ktorá zúčastnená nána urobila chybu a prečo.

Neregistrovaný uživatel

19.11.2018 22:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Noo to sice je hezké jak boží mlýny melou,ale to tam na ty koně v tomto případě policie koukala půl roku.Taková akce se totiž pečlivě připravuje minimálně tak dlouho dopředu.Sledují se i odpadní vody když je v místě kanalizace.Doufám,že nasbírali důkazy i o týrání koně(koní).Za to by měl být taky potrestán..

Přidejte reakci

Přidat smajlík