Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neraďte jí už raději.Aby to potom fidoni nebrali jako navádění k sebevradě.😂😂 Leni a ty se na to fakt vykašli dokud je čas.Choď s ní ven a Vinnetou z tebe zkrátka nebude.
A celkově zlepšit neohrabanost na ohrabanost.
I když led bývá zákeřný. Kdysi nás ledovka na dovolené u Kamenického Šenova překvapila tak, že jsem při ranním venčení musela psovi navléknout na všechny čtyři moje silné ponožky, jinak by nebyl schopen se v tom ledovém království ani vyčůrat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
koně
napsal(a):
Na tomto povrchu radši cokoli nacvičovat v helmě
Když on nikdo nenapsal, že je taky potřeba dbát na bezpečnost... 🙄 Něco jako že v mikrovlnce se kočka nesluší....
saola
napsal(a):
A celkově zlepšit neohrabanost na ohrabanost.
I když led bývá zákeřný. Kdysi nás ledovka na dovolené u Kamenického Šenova překvapila tak, že jsem při ranním venčení musela psovi navléknout na všechny čtyři moje silné ponožky, jinak by nebyl schopen se v tom ledovém království ani vyčůrat.
No tohleto bylo fakt napotvoru. Led tam byl pěkně schovaný, jinak všechno už kolem tálo. To bylo tak náhlý že sem nestihla nic udělat. Kdyby mi před tím třeba trochu podklouzla noha jako varování...
Ne já to musela sežrat komplet
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71
Se mi dneska zdálo,že už umím nasedat na koně..😂
https://youtu.be/4JL2_I8rvX0
Uživatel s deaktivovaným účtem

No potěš, takových dobrých rad a stále nic...
Reagovat je zřejmě ztráta času, nechceš Lenacie vidět co se ti nehodí, natož abys řešila svoji psychiku, která je alfou a omegou veškerých problémů se Sárou. Není to jednoduché, hrábnout si sama do sebe a nedejbože, jak ty píšeš, chodit za šarlatány na psychárnu... i když tu po tobě nikdo nechtěl.
Horsana ti to tu napsala názorně a velmi jemně na konkrétním příkladu, ostatní ti to tu také stále omílají horem dolem. Je to v tobě, v tvém smýšlení. A to má obrovskou sílu. Byla jsem podobně zatvrzelá jako ty. Měla jsem poničku po opakovaném komplikovaném úrazu, léčba nezabírala a já postupně nabyla přesvědčení, že je ji potřeba uspat, že se neuzdraví. Přijela veterinářka a řekla, že se jí zdá, že je to přece jen trochu lepší, ať tomu nechám čas. Dala jsem jí dalších pět měsíců, ale měla jsem pocit, že je to zbytečné, že tentokrát to nedá a ponička opravdu přes veškerou péči stále nebyla v pořádku, nemocnou nohu nedokázala zatížit. Pak mě přesvědčila dcera ať začnu pracovat sama na sobě, ať to pro poňu udělám. Že na mě visí a že cítí, že jsem to vzdala a vzdala to také. Bylo těžké si přiznat všechny emoce v mojí psychice, které s tím souvisely a zpracovat je . No jenomže když jsem to udělala, poňa se začala po třičtvrtě roce od úrazu rychle uzdravovat a to tak, že bys na ní teď, po roce, její hendikep nepoznala. Takže trochu pokory Lenacie a snahy nezazdit co se ti zrovna nelíbí, nebo nesouzní s tvým názorem a trochu snahy pracovat se svými strachy a emocemi a všechno půjde lépe.
napsal(a):
No potěš, takových dobrých rad a stále nic...
Reagovat je zřejmě ztráta času, nechceš Lenacie vidět co se ti nehodí, natož abys řešila svoji psychiku, která je alfou a omegou veškerých problémů se Sárou. Není to jednoduché, hrábnout si sama do sebe a nedejbože, jak ty píšeš, chodit za šarlatány na psychárnu... i když tu po tobě nikdo nechtěl.
Horsana ti to tu napsala názorně a velmi jemně na konkrétním příkladu, ostatní ti to tu také stále omílají horem dolem. Je to v tobě, v tvém smýšlení. A to má obrovskou sílu. Byla jsem podobně zatvrzelá jako ty. Měla jsem poničku po opakovaném komplikovaném úrazu, léčba nezabírala a já postupně nabyla přesvědčení, že je ji potřeba uspat, že se neuzdraví. Přijela veterinářka a řekla, že se jí zdá, že je to přece jen trochu lepší, ať tomu nechám čas. Dala jsem jí dalších pět měsíců, ale měla jsem pocit, že je to zbytečné, že tentokrát to nedá a ponička opravdu přes veškerou péči stále nebyla v pořádku, nemocnou nohu nedokázala zatížit. Pak mě přesvědčila dcera ať začnu pracovat sama na sobě, ať to pro poňu udělám. Že na mě visí a že cítí, že jsem to vzdala a vzdala to také. Bylo těžké si přiznat všechny emoce v mojí psychice, které s tím souvisely a zpracovat je . No jenomže když jsem to udělala, poňa se začala po třičtvrtě roce od úrazu rychle uzdravovat a to tak, že bys na ní teď, po roce, její hendikep nepoznala. Takže trochu pokory Lenacie a snahy nezazdit co se ti zrovna nelíbí, nebo nesouzní s tvým názorem a trochu snahy pracovat se svými strachy a emocemi a všechno půjde lépe.
asi to zase bude znít zle a špatně,ale já orpavdu nechci aby banda lidí z pár vět řešila můj psych. stav. Kor když o něm nic neví... neví jak jsem vypadala po pádu, když jsem měla jít do sedla. Jak sem brečela už při čištění... a vida, teď se tak maximálně musí párkrát zhluboka nadechnout, když mi ustoupí...
Svůj psych. stav si řeším prostě sama podle sebe a nepotřebuju jeho rozbor, navíc dost špatný rozbor...

Nezní to zle ani špatně, je to tvoje věc a tvůj život.
Reakce tady často nebývají pohlazením po duši, ale většinou nebývá jejich záměrem ani ublížit, spíš ukázat jiným směrem, kterým se tazatel nedívá. A samozřejmě nejde virtuálně fundovaně radit v čemkoli, co není jasně popsatelné, k čemu chybí detailní objektivní informace. Pokud radu žádáš a dáš určité vstupy, lidé vycházejí z nich a radí podle svých zkušeností. Tvoje právo je, přijmout to, co uznáš za vhodné a co přináší to, co je tvým cílem.

lenacia
napsal(a):
asi to zase bude znít zle a špatně,ale já orpavdu nechci aby banda lidí z pár vět řešila můj psych. stav. Kor když o něm nic neví... neví jak jsem vypadala po pádu, když jsem měla jít do sedla. Jak sem brečela už při čištění... a vida, teď se tak maximálně musí párkrát zhluboka nadechnout, když mi ustoupí...
Svůj psych. stav si řeším prostě sama podle sebe a nepotřebuju jeho rozbor, navíc dost špatný rozbor...
tak se priste neptej na rady,kdyz vlastně žádné poslouchat nechceš a nejsi přístupná možnostem. A neda mi to - i tehdy tebou odsuzovana Atlantida na sobě dokazala zapracovat a zmenit trochu svuj přístup. Tady je to marné...

lenacia
napsal(a):
banda lidi z par vět..jak dlouho prispivas na faunu? ja ji ctu tak 6let a drtivou většinu nejčastějších nicku si pamatuju vc. tvého. myslis ze všichni soudí jen z tohoto vlakna? myslím ze tady dost lidi pamatuje spoustu tvych problemu nejen od koni
napsal(a):
tak se priste neptej na rady,kdyz vlastně žádné poslouchat nechceš a nejsi přístupná možnostem. A neda mi to - i tehdy tebou odsuzovana Atlantida na sobě dokazala zapracovat a zmenit trochu svuj přístup. Tady je to marné...
mnou odsuzovaná? Cože?
Jako pardon, ale vy se tu furt motáte okolo toho že se mám jít někam léčit a další blbosti... přišla jsem o radu s tréninkem, ne o psychologický rozbor...

lenacia
napsal(a):
mnou odsuzovaná? Cože?
Jako pardon, ale vy se tu furt motáte okolo toho že se mám jít někam léčit a další blbosti... přišla jsem o radu s tréninkem, ne o psychologický rozbor...
holka pletes si pojmy s dojmy....vypichni vetu kde jsem te poslala na léčení. to ze napisu at si rozeberes svuj strach ci prijdes na prapuvod svych problémů neznamena ze mas jit za cvokarem ale treba si sedni ke stolu a napis si -z ceho mam strach,proč,co by me uklidnilo,jak by se tomu dalo předejít.proste si sama v sobe udelej pořádek. nikdo te tu k psychousovi neposila,to se nam furt snazis podsunout . a ano v několika prvnich diskuzich o atlantide ses do ni navezla dost nehezky...nedelej ze sebe svatouska
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Joo jezdectví je fyzicky náročný sport.Na to dost lidí zapomíná.I ta fyzička dodá člověku asi víc sebevědomí.Jenže Lenka co si pamatuji že ani běhat nesmí? To je pak těžké jak tu fyzičku zlepšit.Doktor to ježdění na koni schvaluje? To bych se dost divil když nemá ani běhat.No je to její věc,ale rozumné to není.Vztah se Sárou má dobrý jinak a byla by škoda aby se jí něco stalo kvůli takovým s prominutím pitomostem.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Joo jezdectví je fyzicky náročný sport.Na to dost lidí zapomíná.I ta fyzička dodá člověku asi víc sebevědomí.Jenže Lenka co si pamatuji že ani běhat nesmí? To je pak těžké jak tu fyzičku zlepšit.Doktor to ježdění na koni schvaluje? To bych se dost divil když nemá ani běhat.No je to její věc,ale rozumné to není.Vztah se Sárou má dobrý jinak a byla by škoda aby se jí něco stalo kvůli takovým s prominutím pitomostem.
Nemůžu běhat protože mi otéká kyčel a pak bolí, ale při ježdění neotéká ani nebolí. Doktor mi ježdění neschvaluje spíš kvůli koleni, ale nějak mě to netrápí
napsal(a):
holka pletes si pojmy s dojmy....vypichni vetu kde jsem te poslala na léčení. to ze napisu at si rozeberes svuj strach ci prijdes na prapuvod svych problémů neznamena ze mas jit za cvokarem ale treba si sedni ke stolu a napis si -z ceho mam strach,proč,co by me uklidnilo,jak by se tomu dalo předejít.proste si sama v sobe udelej pořádek. nikdo te tu k psychousovi neposila,to se nam furt snazis podsunout . a ano v několika prvnich diskuzich o atlantide ses do ni navezla dost nehezky...nedelej ze sebe svatouska
To teda ne, já se jí naopak zastavala.
Kde jsem napsala že to neřeším. Jen tohle prostě nechci řešit tady.
Neříkám že mě tam ženeš ty, ale už několikrát mě tam posílali, nebo na jiné 'akce' o sebezměně...
Co dělám... Zpívám si, mluvím sama se sebou, či se Sárou. Před tím si zatančím tanec odvahy. Doma často medituji....
Jak to ještě zlepšit? Jsem mnohem jistější když nasednu hned. Ano, když mi ukročí tak jsem pak trochu nervózní, takže zhluboka dýchám a pak si zase zpívám. A nakonec třeba na třetí postavení nasednu a opravdu se prakticky okamžitě uklidním.
Takže ano, naučit Sáru stát je jedna z věcí kterou bych ráda naučila jednak ji a jednak to pomůže i mě. A kdo ví možná se díky tomu uklidním zase o fous víc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Jako ne že se do mě vy více prostorově výraznější pustíte,ale koukám na různá videa kolem těžších lidí na koni a docházím k závěru,že si to lidi nepřipustí zkrátka.Koně tedy opravdu nevypadají šťastně s takovým nákladem na zádech.Většinou se právě takhle brání i nasednutí.Nechme stranou emoce,ale fakt to není ten problém Sáry? Pro lidi co mi chtějí hned vynadat,tak jak to mám sakra říct a zeptat se víc slušně? Nikomu nenadávám že je tlustý,ale nesnáším zavírat oči před něčím co je zkrátka realitou.Prostě se "stodvaceti" baletka nebude nikdo a nebudu ho v tom utvrzovat falešnými nadějemi.Je to zase blbě napsaný?🤗
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jako ne že se do mě vy více prostorově výraznější pustíte,ale koukám na různá videa kolem těžších lidí na koni a docházím k závěru,že si to lidi nepřipustí zkrátka.Koně tedy opravdu nevypadají šťastně s takovým nákladem na zádech.Většinou se právě takhle brání i nasednutí.Nechme stranou emoce,ale fakt to není ten problém Sáry? Pro lidi co mi chtějí hned vynadat,tak jak to mám sakra říct a zeptat se víc slušně? Nikomu nenadávám že je tlustý,ale nesnáším zavírat oči před něčím co je zkrátka realitou.Prostě se "stodvaceti" baletka nebude nikdo a nebudu ho v tom utvrzovat falešnými nadějemi.Je to zase blbě napsaný?🤗
To budou zas vypjaté emoce ,tahle předlouououhá diskuze nestačila?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Myslím že tohle zrovna s tebou řešit nebudu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
koně
napsal(a):
To budou zas vypjaté emoce ,tahle předlouououhá diskuze nestačila?
No Meifi totiž viděl v reálu takovou paní co se u nás byla svézt na jinak hodném koni a taky se snažil právě takhle jako ustupovat.Holkám co mají asi 57 kilo to vůbec nedělá.
Tak tomu se říká otáčet nůž v ráně
Dobře, tak já si taky tedy kopnu: a co takhle chodit plavat, alespoň jednou týdně, když běh ne? Nebo rotoped doma? Na kolo vás, lenacio, neposílám, to by za současného stavu komunikací bylo na další pozorování.
Lehy sedy, úklony, jóga ke zlepšení ohrabanosti? Omezení krmení? Pokud byste chtěla začít počítat kalorie, tak bazální metabolismus pro cca sedmdesátikilovou ženu obnáší též cca 6900kJ, vše ostatní, co sníte nad a nevypohybujete, jde do tuku.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No Meifi totiž viděl v reálu takovou paní co se u nás byla svézt na jinak hodném koni a taky se snažil právě takhle jako ustupovat.Holkám co mají asi 57 kilo to vůbec nedělá.
A Meifi nebo Marfis z tohoto jevu usoudil že kůň,jak vidí objemné těleso ,tak ustupuje?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
koně
napsal(a):
A Meifi nebo Marfis z tohoto jevu usoudil že kůň,jak vidí objemné těleso ,tak ustupuje?
Před neobjemnými tělesy to nedělá.🙂
https://youtu.be/9xeQRYGkstQ
Tenhle taky nejeví známky pohody.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přede mnou také koně uhýbají, mám ošklivou auru 🤫
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
Chudáci koně teda.😂 Zvlášť ty tvoje vypadají strašně vyděšené😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
saola
napsal(a):
A bylo to skutečně váhou? Ne třeba pro kobylu nesrozumitelnými pobídkami?
Můj taťka, cca 100 kg, možná ne, jednou sedl na mýho třičtvrtě quartera. Jen si na něj sedl, kůň stal. Když dosed, bylo slyšet ufff a kůň vytrestlil oči. Jen chvilku poseděl, a slezl dolů. Kůň po slezení udělal pár kroků stranou. Prostě na takovou váhu nebyl zvyklý. Jen postřeh z praxe.
Tak jasně že nepřivyklého koně vyšší váha překvapí, pokud na něm budou jezdit 50 kg dorostenky, vyvalí oči i pod někým, kdo má 70 kg. Na druhé straně nasvalenému trénovanému koni by to zas takový problém dělat nemělo. Můj strejda měří 190 cm, v mládí jezdil mistráky v parkuru. I když byl štíhlý, pochybuju, že měl pod 85 kg .Koně nebyli nijak zhuntovaní a chodili ochotně.
U Lenacie může mít vliv to současné opadnutí ze svalů a s tím spojená neochota chodit pod sedlo a následný kolotoč ukročení - nejistota jezdce - o to větší ukročení... Kobyle by podle mě primárně pomohla spolujízda, díky které by se kobča dostala zpátky do kondice, škoda, že se jí nedaří sehnat. A pak mě zaujala ta ironická věta, když stála - "prostě jsem jí požádala". To je totiž přesně cesta, jak se té nejistoty zbavit (bez ironie).
Přeji rychlé zotavení
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Na Hempflingovi mě zaujala jedna věc.Bývalý hudebník a po dvou letech první kniha o koních.To byl docela "speedy".☺️ Ke koním se dostal snad až ve třiceti.Talent od přírody zkrátka a umí to prodat.

Máš pravdu, Horsano, s Valym :-). Nespojila jsem si to a přitom jsem tuhle knížku četla dvakrát, díky. Člověk takovou přímost obvykle nerad slyší. Ale pro rozklíčování je dobré mít vnímavé a upřímné lidi okolo, protože to někdy sám na vědomé úrovni nevidí.
Koně jsou dokonalí čtenáři našich vnitřních hnutí, jen nám to, co děláme blbě, neumí říci tak polopaticky, jak bychom někdy potřebovali.

K jízdě na koni musí být člověk "celý"(psychicky a fyzicky fit) pokud není, musí mít spolehlivého koně (snese občasné "hysterické výlevy a strach" bez dalších následků, nerozčílí se pokud jezdec sedí jako pytel vody...).... to lenacia nesplňuje podle své prezentace zde ani v jednom, sama má se sebou co dělat a Sára není asi dost splachovací... ... má koně, kterého si vysnila, ale už na to nemá po dalších stránkách, sny a realita se dost dokáží lišit. (osobně si nedokážu představit bulet u koně když ho čistím, protože už mám strach , že na něj budu muset vlézt)
Závěr je asi každý si schopen vyvodit sám, tak prostě lenacia nebude jezdit, spadne z ní kámen, celkově se uvolní, osvobodí a koník to taky ocení, co by měla dělat se svou osobou nekomentuju (buď má někdo vůli nebo ne, jájí taky nemám )
Jedno se ale lenacii nedá upřít, její témata mají nejvíc příspěvků
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
K jízdě na koni musí být člověk "celý"(psychicky a fyzicky fit) pokud není, musí mít spolehlivého koně (snese občasné "hysterické výlevy a strach" bez dalších následků, nerozčílí se pokud jezdec sedí jako pytel vody...).... to lenacia nesplňuje podle své prezentace zde ani v jednom, sama má se sebou co dělat a Sára není asi dost splachovací... ... má koně, kterého si vysnila, ale už na to nemá po dalších stránkách, sny a realita se dost dokáží lišit. (osobně si nedokážu představit bulet u koně když ho čistím, protože už mám strach , že na něj budu muset vlézt)
Závěr je asi každý si schopen vyvodit sám, tak prostě lenacia nebude jezdit, spadne z ní kámen, celkově se uvolní, osvobodí a koník to taky ocení, co by měla dělat se svou osobou nekomentuju (buď má někdo vůli nebo ne, jájí taky nemám )
V hřebčíně když to majitele chytlo,tak malý holky lítaly jak hadr na koštěti.😂 A tam to přesně člověk viděl ten rozdíl mezi tou silnější psychikou a slabší.Třeba Áďa asi třináct let tohle nedávala.Měla z něj ukrutný strach když prostě na ní zařval.Třeba i při výcviku na koni což nebylo asi správně.Na holky co měly víc pro strach uděláno to ale vliv nemělo.Museli zkrátka poslouchat jak na vojně.Ovšem Áďa si mě hlídala a nehla se odemně,abych jí nikam neutekl když měla jít jezdit.😂 Noo normálně jsem tam musel stát a čumět jak se učí jezdit.😂 Ona opravdu klidně začala brečet na koni když na ní přitlačil víc.Tak jsem jí dělal psychickou oporu.Mě měli holky vůbec jako obranný val když něco neudělali co měly a majitel jim vyčinil.😂 Věděli že předemnou si netroufne na ně tolik řvát a já mu klidně byl schopný říct že u koní se nekřičí.😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
pupanec
napsal(a):
Otázka mimo téma.pro Sissi...koupily jsme podobný přístřešek,jen menší na dva koně..i když byl zabezpečený ohradníkem uvnitř i venku,stejně ti drbani rozervali...jak to,že u vás drží??
A co rozervali?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Ten přístřešek je kovová konstrukce na které je natažená plachta, dosti pevná plachta. Zřejmě se do ní koníci pustili zubama.
Já vím, mám totéž, tak se jen ptám, co drbanim rozervali. Mně to koně taky okusují.
napsal(a):
Určitě nejsem první ani poslední kdo po pádu a pobytu v nemocnici měl pak jezdecký blok. Spadla sem z ní před tím, spadla sem z ní i potom, ale prostě to pro mě mělo v té době po pádu za následek psychický blok až do té míry pláče... Sára možná není 'splachovací', ale má svatou trpělivost, je hodná, nikdy mi neudělala žádnou prasárnu schválně protože chtěla.
I proto na ní znova jezdím... I přes to jak mi jistí lidé házeli klacky pod nohy...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Meifi ví proč to někomu drží a jiný nadává.☺️ Čistě náhodou stejný velký přístřešek mají kravičky co se mi pasou za barákem.Ten je bytelný a celkově i ta "pouzdra" co do nich zapadají ty oblouky jsou alespoň trochu lépe přivařená.Plachta je taky celkem slušná "gramáž".No a kámoš si koupil ten malý.Tedy ne na koně,ale má tam uskladněné nějaké věci.To je dvakrát přeložený alobal a ty sváry škoda mluvit.Číňan hodně bumbal asi když to vařil.😂 Plachta samozřejmě taky odpovídala ceně.Sisi a Couďas mají ten velký.Ovšem pokud by se o to koně drbali,zřejmě by se jim povedlo to taky "zdolat".
lenacia
napsal(a):
Určitě nejsem první ani poslední kdo po pádu a pobytu v nemocnici měl pak jezdecký blok. Spadla sem z ní před tím, spadla sem z ní i potom, ale prostě to pro mě mělo v té době po pádu za následek psychický blok až do té míry pláče... Sára možná není 'splachovací', ale má svatou trpělivost, je hodná, nikdy mi neudělala žádnou prasárnu schválně protože chtěla.
I proto na ní znova jezdím... I přes to jak mi jistí lidé házeli klacky pod nohy...
Skôr na ňu lezieš kvôli tomu, aby si ľuďom ukázala, že nemajú pravdu.
Každý, kto chvíľu jazdí rôzne kone mal v jazdeckom živote momenty, kedy mu bolo úzko. Kedy mal pocit, že sa necíti dobre. Podstatné ale je, v takýchto situáciách triezvo uvažovať a neliezť do sedla, keď neviem, čo so sebou pri čistení. Kone na to neumrú, že sa nejazdia. Dokonca ani na to, keď strávia pár mesiacov iba tak vo výbehu, bez využitia. Veď zo zeme sa dá robiť toľko vecí, pri ktorých si oťukám reakcie svojho zvera, jeho náladu, rozpoloženie. A hneď viem, či dnes je fajn deň a môžem sa o neho “oprieť”, alebo raďsej nebudem riskovať a vyprdnem sa na to. A riskovať tak, že hocikedy skončíš v nemocnici, len aby si dokázala niekomu, na kom ti absolútne nemusí záležať, že niečo vieš spraviť, to je mentálna úroveň puberťácky.
Arbora
napsal(a):
Skôr na ňu lezieš kvôli tomu, aby si ľuďom ukázala, že nemajú pravdu.
Každý, kto chvíľu jazdí rôzne kone mal v jazdeckom živote momenty, kedy mu bolo úzko. Kedy mal pocit, že sa necíti dobre. Podstatné ale je, v takýchto situáciách triezvo uvažovať a neliezť do sedla, keď neviem, čo so sebou pri čistení. Kone na to neumrú, že sa nejazdia. Dokonca ani na to, keď strávia pár mesiacov iba tak vo výbehu, bez využitia. Veď zo zeme sa dá robiť toľko vecí, pri ktorých si oťukám reakcie svojho zvera, jeho náladu, rozpoloženie. A hneď viem, či dnes je fajn deň a môžem sa o neho “oprieť”, alebo raďsej nebudem riskovať a vyprdnem sa na to. A riskovať tak, že hocikedy skončíš v nemocnici, len aby si dokázala niekomu, na kom ti absolútne nemusí záležať, že niečo vieš spraviť, to je mentálna úroveň puberťácky.
Nejezdím na ní kvůli nikomu jinému než sobě. A nepotřebuju si nic dokazovat, jen mám vždy radost když na ní můžu sedět.
To prostě kdysi přes celou ČR přijela moje internetová kamarádka a řekla, že si na ní prostě sednu, protože sem na ní od pádu neseděla přes půl roku a furt měla výmluvy. Bylo jí jedno že brečím, stála tam se založenejma rukama a jen do mě ryla ať to urychlím a nakonec mě dokopala za pomoci ostatních do sedla.
Pak sem brečela ještě jednou, když mi odmítli už kobylu při nasedání držet a ani za mnou nepřišli aby tam aspoň byli. A světe div se Sára stála poprvé i podruhé když jsem se tak nervovala, a v obou případech sem nasedla.... Taková léčba šokem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Začni koukat na svět pozitivně.Hele mě včera někdo ukradl deku přímo z koně. Co je na tom pozitivního? No nemusím jí prát,ne? 😂 Vlastně ani nevím jestli jí ztratil někde v zadu,nebo jí fakt někdo štípnul.Ale jestli štípne druhou,to už dostane namláceno.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Začni koukat na svět pozitivně.Hele mě včera někdo ukradl deku přímo z koně. Co je na tom pozitivního? No nemusím jí prát,ne? 😂 Vlastně ani nevím jestli jí ztratil někde v zadu,nebo jí fakt někdo štípnul.Ale jestli štípne druhou,to už dostane namláceno.
Svět nevnímám nijak negativně... Nevím kdes na takovou blbost přišel....
Lidi nemám ráda a oprávněně
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
To já tady ty lidi úplně miluju.😘 Škoda že v reálu člověk potkává spíš takové nezajímavé osoby.Sem chodí totiž lidi které koně zajímají a něco vědí.Fakt věřte mi že dnes já "ucho" ,vím o např.schvácení víc než kdejaká "hobíčkářka".Což je vážně hrozný a ani neví co dělat.Jo "déčko" zná,"sněhuláka" taky a i jezdit docela umí,ale jinak..Tak je Lenko poslechni když ti radí.Kdybych chtěl jezdit,tak určitě budu hledat rady i tady.I naše trenérka se může v něčem mýlit a tady se dozvím v čem.Víc hlav víc ví.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To já tady ty lidi úplně miluju.😘 Škoda že v reálu člověk potkává spíš takové nezajímavé osoby.Sem chodí totiž lidi které koně zajímají a něco vědí.Fakt věřte mi že dnes já "ucho" ,vím o např.schvácení víc než kdejaká "hobíčkářka".Což je vážně hrozný a ani neví co dělat.Jo "déčko" zná,"sněhuláka" taky a i jezdit docela umí,ale jinak..Tak je Lenko poslechni když ti radí.Kdybych chtěl jezdit,tak určitě budu hledat rady i tady.I naše trenérka se může v něčem mýlit a tady se dozvím v čem.Víc hlav víc ví.
Přišla sem, a rady které skutečně byly k tomu co jsem cca hledala jsem si zapsala. Zbytek kyblů a psychiatrů nehodlám řešit. Jestli ti to vadí ok s tím nic nenadělám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Tolik lidí tady napsalo něco o tom, že máte jít k psychiatrovi.....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Tak napsala to jasně.Psychicky je v pohodě a strach asi Sáře nevadí.Kýble neřeší a potřebuje radu jen s bičíkem.To dostala a co víc?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Máš pravdu.
lenacia
napsal(a):
Nejezdím na ní kvůli nikomu jinému než sobě. A nepotřebuju si nic dokazovat, jen mám vždy radost když na ní můžu sedět.
To prostě kdysi přes celou ČR přijela moje internetová kamarádka a řekla, že si na ní prostě sednu, protože sem na ní od pádu neseděla přes půl roku a furt měla výmluvy. Bylo jí jedno že brečím, stála tam se založenejma rukama a jen do mě ryla ať to urychlím a nakonec mě dokopala za pomoci ostatních do sedla.
Pak sem brečela ještě jednou, když mi odmítli už kobylu při nasedání držet a ani za mnou nepřišli aby tam aspoň byli. A světe div se Sára stála poprvé i podruhé když jsem se tak nervovala, a v obou případech sem nasedla.... Taková léčba šokem
Ešteže ti internetová kamarátka nepovedala, aby si skočila z mosta.