Stehenní sed

Americký jezdecký kůň
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Veruna32

13.9.2019 09:53
Veruna32

XXX.XXX.153.139

Ahoj chtěla bych se zeptat jak zlepšit stehenní sed

Veruna32

13.9.2019 13:55
Veruna32

XXX.XXX.226.211

Jen chci vědět jestli se mám vysednout se sedla a jen se držet stehny a chodidlama se vůbec neopírat o třmeny

13.9.2019 14:07
akscha

XXX.XXX.56.141

Tak na držení se koleny tu taky byla před časem debata :) Každopádně za mě svěsit nohu dolu a naslapnout "hluboko" do třmenu, kolena přiložena, ale nijak křečovitě se jimi nedrzet. Držení se koleny se dost učilo driv, ale může vést ke křečovitému sedu a lítající holeni.

Veruna32

13.9.2019 14:53
Veruna32

XXX.XXX.226.211

akscha napsal(a):
Tak na držení se koleny tu taky byla před časem debata :) Každopádně za mě svěsit nohu dolu a naslapnout "hluboko" do třmenu, kolena přiložena, ale nijak křečovitě se jimi nedrzet. Držení se koleny se dost učilo driv, ale může vést ke křečovitému sedu a lítající holeni.

Děkuji

13.9.2019 15:03
koně

XXX.XXX.174.63

Veruna32 napsal(a):
Ahoj chtěla bych se zeptat jak zlepšit stehenní sed

Celkově držení a rovnováhu si zlepšíte ježděním bez třmenů
Takže zkuste vysedat,bez třmenů ,bez jejich opory.
Tím se naučíte a přijdete na to jak se nohama přidržet ,zadek mít přizvednutý ,a přitom koni nevadit

Veruna32

13.9.2019 15:48
Veruna32

XXX.XXX.226.211

koně napsal(a):
Tím se naučíte a přijdete na to jak se nohama přidržet ,zadek mít přizvednutý ,a přitom koni nevadit

Jo děkuji jsem teprve začátečník a moc jezdi neumím a každá rada se mi hodí

13.9.2019 15:55
koně

XXX.XXX.174.63

Veruna32 napsal(a):
Jo děkuji jsem teprve začátečník a moc jezdi neumím a každá rada se mi hodí

Hlavně jezděte pod trenérem ,kdo vás vidí by vám měl nejlépe poradit
Ježdění části hodiny bez třmenů dříve bylo běžnou součástí výcviku

Veruna32

13.9.2019 18:00
Veruna32

XXX.XXX.226.211

koně napsal(a):
Hlavně jezděte pod trenérem ,kdo vás vidí by vám měl nejlépe poradit
Ježdění části hodiny bez třmenů dříve bylo běžnou součástí výcviku

Jo děkuji a myslíš že není špatný začít jezdit v patnácti jezdila bych dřív ale nebyla ta možnost protože tam bylo špatně spojení a jezdím teprve 3 měsíce

Veruna32

13.9.2019 18:17
Veruna32

XXX.XXX.226.211

koně napsal(a):

Jo a ještě abych koně ze cavalu do klusu zpomalila tím abych přitáhla otěže ale já chci zpomalovat tlakem a ne taháním za hubu a nevíš jak to udělat proto bych chtěla soukromého trenéra protože naše trenérka nas nic nenaučí a do jiné stáje nemohu a soukromého trenéra si dovolit nemůžu a s jež děním přestat rozhodně nechci

13.9.2019 18:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

Veruna32 napsal(a):
Jo děkuji a myslíš že není špatný začít jezdit v patnácti jezdila bych dřív ale nebyla ta možnost protože tam bylo špatně spojení a jezdím teprve 3 měsíce

Začala jsem jezdit ve 30 letech. Nevýhodou bylo, že už jsem se poněkud bála. Ani ne tak o sebe, to si člověk nějak nepřipouští, ale o to, co by bylo s dětmi, kdybych se zmrzačila.
Na ježdění v dětství a mládi je krásné to, že žádné obavy nemáte a jdete do toho naplno.

13.9.2019 18:36
koně

XXX.XXX.174.63

Začít jezdit je dobré v každém věku
Jak zpomalit ,optejte se přímo trenérky.Ideálně,ať vám to předvede .
Teoreticky vám těžko poradím,když jezdíte 3měsíce,tak pravděpodobně umíte sotva vysedat.
Takže můj návod se může minout účinkem.Protože ještě nebudete schopna cvik provést,případně vůbec nevíte ,o čem píšu.
Také, dneska je už málo korektně přiježděných koní .
Takže si ,třeba zrovna u vás můžete vymáčknout oči ,křečové žíly a hemeroidy najednou a kůň stejně nebude vědět ,co po něm chcete ,dokud řádně nedrbnete do huby
Obecně tedy, zasednu,trošku ztuhnu ,čímž cval zkrátím.Mohu přidat slovní povel. A pak přejdu do klusu .Aby byl přechod plynulý a neházelo to s vámi

Veruna32

13.9.2019 19:07
Veruna32

XXX.XXX.226.211

koně napsal(a):
Začít jezdit je dobré v každém věku
Jak zpomalit ,optejte se přímo trenérky.Ideálně,ať vám to předvede .
Teoreticky vám těžko poradím,když jezdíte 3měsíce,tak pravděpodobně umíte sotva vysedat.
Takže můj návod se může minout účinkem.Protože ještě nebudete schopna cvik provést,případně vůbec nevíte ,o čem píšu.
Také, dneska je už málo korektně přiježděných koní .
Takže si ,třeba zrovna u vás můžete vymáčknout oči ,křečové žíly a hemeroidy najednou a kůň stejně nebude vědět ,co po něm chcete ,dokud řádně nedrbnete do huby
Obecně tedy, zasednu,trošku ztuhnu ,čímž cval zkrátím.Mohu přidat slovní povel. A pak přejdu do klusu .Aby byl přechod plynulý a neházelo to s vámi

Jo děkuji a promiňte že vám tykam

14.9.2019 06:50
kapička

XXX.XXX.10.241

Někde se ještě používá hluboký výdech pro přechod do nižšího chodu. Plus sedové pomůcky, jak psala koně.
Dobré je si pamatovat, že i při brzdění můžu potřebovat holeň, takže ji necpou nikam dopředu, i když se jí chce. Strašně blbě se tenhle zlozvyk odnaučuje.

Někde se na koně mluví a někde jsou hlasové pomůcky zakázané, takže záleží jak u vás ve stáji. Já "brzdím" mimo jiné i slovně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.9.2019 09:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

kapička napsal(a):
Někde se ještě používá hluboký výdech pro přechod do nižšího chodu. Plus sedové pomůcky, jak psala koně.
Dobré je si pamatovat, že i při brzdění můžu potřebovat holeň, takže ji necpou nikam dopředu, i když se jí chce. Strašně blbě se tenhle zlozvyk odnaučuje.

Někde se na koně mluví a někde jsou hlasové pomůcky zakázané, takže záleží jak u vás ve stáji. Já "brzdím" mimo jiné i slovně.

Ano, v každé stáji je to jinak. Já jsem "rozmazlená" od přiježděných koní - stačí zatnout břišní svaly a dát špičky ke koni. Ale uznávám, že to funguje na 100 % na jízdárně, venku občas za tu hubu člověk zabere (když není čas na hrdinství).

Přidejte reakci

Přidat smajlík