Sophii
napsal(a):
Zjistíte plno. Zjistíte vzhled stáje. Zjistíte stav sena, výběhů, stáje a okolí. Zjistíte jsk vypadají ostatní koně a jak se k nim chovají a starají se o ně.
Tedy... Vy ne, možná nějaký dobrý koňák co ví jak mají správně věci vypadat.
Jestliže je to tak jak tvrdí Petra, tedy že se o koně vůbec nestarali, potom to bude vidět i na ostatních koních.
Nebo opravdu myslíte že je Petra taková chudí, že jenom jeden a jenom její kůň nikdy nikde nedostane tu péči co má?
Trochu mě mrzí, že se k těm obviněním ustajovatel, když už diskutoval, komplexněji nevyjádřil a to ani k neutěšenému stavu kobyly, z kterého je obviňován. Já bych měla potřebu se bránit, pokud by mi někdo křivdil a navíc to veřejně takto šířil.
Dotaz
napsal(a):
Trochu mě mrzí, že se k těm obviněním ustajovatel, když už diskutoval, komplexněji nevyjádřil a to ani k neutěšenému stavu kobyly, z kterého je obviňován. Já bych měla potřebu se bránit, pokud by mi někdo křivdil a navíc to veřejně takto šířil.
A je ustajovatel/ustajovatelé obeznámen s nařčením?
neverend
napsal(a):
Couďas já už se nadělal v životě blbostí.🙂 Jenže kolikrát to prostě nebylo tak jak jiní říkali.Pamatujete na spory kolem útulků? Horor pro koně a Meifi opovažte se tam jet.No a už to je rok co mám adoptovaného koně, kterému by se majitel(sponzor)hledal sakra těžko.Daika by právě tam taky jela "bydlet".A co jsem zjistil o stáji T? Dva rozporuplné názory a tak na to kašlu.Jet tam nevyřeší nic,protože co se dozvím? Zase jen názor z jedné strany a už vidím jak současní "zákazníci" půjdou proti majiteli stáje a cizímu chlapovi řeknou co se jim nelíbí a já to pak vyzvoním na netu,kde si to klidně majitel přečte.Tak takhle naivní "blb" opravdu nejsem.😀
Nedá mi to, ale jeden z Tebou preferovaných útulkov nedávno poslal koňa na bitúnok. Starého, "vyslúžilého".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
Ustajovatel to nebyl jen max stajnik. Ustajovatelka je zena.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Byvali ustajovatele, odkud se Zlatka prodavala v uvadenem sravu o narceni vedi, jsou to manzele a pan Petr44 sem psal. Ale jiz se tim nikdo nechce zabyvat a obe strany chteji mit klid. Takze zde se jiz nic konkretniho nedozvime.
Coudas
napsal(a):
Byvali ustajovatele, odkud se Zlatka prodavala v uvadenem sravu o narceni vedi, jsou to manzele a pan Petr44 sem psal. Ale jiz se tim nikdo nechce zabyvat a obe strany chteji mit klid. Takze zde se jiz nic konkretniho nedozvime.
Neměla tu někde být veterinární zpráva o stavu Zlatky? Vážně nestíhám číst vše ve všech diskuzích.
Zajímala mě čistě ta zpráva, protože Linda je taky dušná.Nejlépe nafocená. Nikoli kvůli P.K. nebo ustajovateli. To není můj spor.
neverend

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Útulek neuspává?
Já jim asi pojedu naplácat na holou za to.🙂 Jeden z těch mých preferovaných útulků to nebyl,protože žádný kůň nechybí a pokud to někdo jinde udělal,tak co s tím můžu dělat? Koukněte na eagri kolik lidí to svým koním udělalo.
Coudas

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Neměla tu někde být veterinární zpráva o stavu Zlatky? Vážně nestíhám číst vše ve všech diskuzích.
Zajímala mě čistě ta zpráva, protože Linda je taky dušná.Nejlépe nafocená. Nikoli kvůli P.K. nebo ustajovateli. To není můj spor.
Dle mne to mela byt vet.zprava od noveho majitele odhledne zanetu streva. Ne o dusnosti.
neverend

XXX.XXX.213.247
Dotaz
napsal(a):
Já pořád nechápu, Meifi, na co si tu hrajete. Když byla kobyla k mání, tak jste se neangažoval. Když je pryč, tak najednou pojedete Petru navštěvovat a budete kobyle zajišťovat nějaký útulek. Trochu s křížkem po funuse, ne? To ji jako seberete současnému majiteli?
Když byla kobča k mání,tak jsem dostal jasný rozkaz "opovaž se".Až později mě napadl ten útulek čili jsem "vybláznil" paní a na to se nejprve zeptat Petry jsem nějak zapomněl.A proč chci být s Petrou v kontaktu je podle mne zcela zřejmé,ne? Co když si to nový majitel rozmyslí? Tedy upřímně budu vypadat jak "blb" že nejdřív máme koně,v zápětí nemáme koně a teď zase už máme koně.😀 Jenže tady nejde o mě,ale o koně co už zkrátka nemá kam jít.Budu se jen modlit aby ještě paní v útulku byla ochotná.Já ho nemám jinam kam dát bohužel.😐
Coudas

XXX.XXX.87.254
Ceka se tady fronta na Zlatku, ze "co kdyby novy majitel ne?" Tak se radim do fronty, muzu nabidnout vlastni prostredi, ne utulek. Ale vhledem k tomu, ze mne Petra nesnasi, tak da radeji kone nekonecnymu do utulku.
neverend

XXX.XXX.213.247
Coudas
napsal(a):
Ceka se tady fronta na Zlatku, ze "co kdyby novy majitel ne?" Tak se radim do fronty, muzu nabidnout vlastni prostredi, ne utulek. Ale vhledem k tomu, ze mne Petra nesnasi, tak da radeji kone nekonecnymu do utulku.
Couďásku to jako doopravdy byste byla ochotná v případě nutnosti se jí ujmout? 🐎
Uživatel s deaktivovaným účtem

neverend
napsal(a):
Couďásku to jako doopravdy byste byla ochotná v případě nutnosti se jí ujmout? 🐎
To jako doopravdy jsem to byla já, kdo Katu přesvědčil a radši dohodil jinou starou zbytecnou kobylu, která si zaslouží důstojné dožít. Škoda pro žlutou.
Coudas

XXX.XXX.87.254
neverend
napsal(a):
Zeptejte se ty svy kamaradky od bratrance, ktery verite vice nez mne a ktera mne dobre zna.
neverend

XXX.XXX.213.247
Tak tahle možnost mě vůbec nenapadla.☺️ Couďas tedaaaa Vy jste větší frajerka než jsem si myslel.Uvidíme co bude,ale u Vás by to bylo stoprocentně nejlepší ze všech jiných možností.🐎
Coudas

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Nn, Petra psala "počkejte na večer, bude zpráva...". Jen bohužel nevím, ve které diskuzi.
Myslite toto?
neverend

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Nn, Petra psala "počkejte na večer, bude zpráva...". Jen bohužel nevím, ve které diskuzi.
Zuzko o Daiku se nebojte a Petra už sem těžko příjde.Mám jen takové tušení,že se dohodli na FB spolu s majitelem a divadlo veřejně nikomu nikdo z účastných dělat nebude.Alespoň toto jsem viděl v mé křišťálové kouli.🙂
Coudas

XXX.XXX.87.254
neverend
napsal(a):
Tak tahle možnost mě vůbec nenapadla.☺️ Couďas tedaaaa Vy jste větší frajerka než jsem si myslel.Uvidíme co bude,ale u Vás by to bylo stoprocentně nejlepší ze všech jiných možností.🐎
Jsem to myslela patrne jinak, nez jste to pochopil.
neverend
napsal(a):
Zuzko o Daiku se nebojte a Petra už sem těžko příjde.Mám jen takové tušení,že se dohodli na FB spolu s majitelem a divadlo veřejně nikomu nikdo z účastných dělat nebude.Alespoň toto jsem viděl v mé křišťálové kouli.🙂
Nebuďte si tak jistý,že nepřijde. Nevydrží to. I kdyby zase dostala spucunk. Vidím to tak do dvou měsíců.
neverend

XXX.XXX.213.247
Coudas
napsal(a):
Jsem to myslela patrne jinak, nez jste to pochopil.
Vysvětlit.😎
Coudas

XXX.XXX.87.254
neverend
napsal(a):
Vysvětlit.😎
🙂
Já se domnívám, že přijde, až tou prací na lonži a na udidle Soňa minimálně okulhá - tedy zase té nebohé kobyle přitíží už tak problémový zdravotní stav, protože proč takto netrénovat hříbě, kterému je rok a půl, že.... Kdyby ji učila raději aportovat klobouk, dát pusu, prostě podobné legrace, které ušetří ty její nohy a hubu.
Dotaz
napsal(a):
Já se domnívám, že přijde, až tou prací na lonži a na udidle Soňa minimálně okulhá - tedy zase té nebohé kobyle přitíží už tak problémový zdravotní stav, protože proč takto netrénovat hříbě, kterému je rok a půl, že.... Kdyby ji učila raději aportovat klobouk, dát pusu, prostě podobné legrace, které ušetří ty její nohy a hubu.
však jí to poadila nová ustajovatelka že na udidle s ní může pracovat... ne počkat! Ona koupila obří udidlo a chce ho vyměnit... Ne počkat ona chce radu na udidlo na práci za 5 let... ne počkat.... ona jí na udidle vůbec nechce mít... ne počkat.....
Tak počkat...
Ve výsledku je to vždycky tak že někam přijde, tam si polituje jak ji všichni pomlouvají.. Oni jí to věří, ze začátku to funguje, ona jim nabulíkuje svoje historky jak se snaží a jak sou všichni zlí... a pak začnou zřejmě vnímat změny v jejím chování. Že není tak úplně v pořádku a že její přístup ke zvířatům je osobního prospěchu. Začne experimentovat co kde s jakým krmením a za měsíc s dalším, však tohle se jí teď poradilo a tohle támhle četla. Možná začne chodit po stáji a dělat chodící encyklopedii... Teď už žádného pojízdného koně nemá, ale se Zlatkou to mohlo být tak že ač tvrdila jak s ní kobyla problém nemá, tak si všímají jak dušná kobyla kašle, možná se vrací splavená? Možná se jim to zkrátka nezdá??? Kor když ji pak vidí jak jí do huby narve westernovou páku s martingalem a chytají se za vlasy, rotože tahle holka není dostatečně schopná na to jezdit koně na páce a má to jen jako... no jako páku na toho koně.
A v hlavě jim šrotuje jak že to možná s tou pomluvou a tím jak jsou na ní všichni zlí vlastně je. A že možná ti lidé ji kritizují za to jak se chová. A tak se z blbých sepic co ji jen urážejí pro vzhled stanou lidé, kteří prostě jen nesnesli ten pohled na to, jak tenhle nemocný člověk jedná.
Kolik stájí prostřídala za těch pár let, kolik hříbat, kolik problémů (hlavně s kopyty) už řešila a řeší, a to klidně i když vypustím onu koliku. Vždyť Storm v jednu chvíli málem skončil bez kopyt a crčela mu z nich krev když ho dávala pryč. Ostatně kopyta u Soňi řeší furt a stále neustále...
neverend

XXX.XXX.213.247
To je sice hezký,ale nic to nevyřeší.Zabrání to něčemu? Ne.Ustajovatel se tu nevyjádřil k tématu a to už nikoho nezajímá proč,že.Ne že by Petra byla svatá,ale z nějakého důvodu se tam bála chodit.Bát se chodit k vlastnímu koni do komerčního ustájení? Co se tam dělo ví jen ona a aktéři v místě.Nikdo z nás tam nebyl a jestli byl někdo ochoten jí poradit a pomoci také ne.Jedno je jisté,že měla vše řádně placené a kůň v pořádku tedy rozhodně nebyl při prodeji.To potvrdil i kupující.
neverend

XXX.XXX.213.247
Dotaz
napsal(a):
Pokud se situace v ustájeních stále opakuje, vedlo by mě to k zamyšlení, co asi dělám špatně, že to tak pokaždé dopadne, že se s ustajovatelem rozkmotřím a jsem až na kordy. Pokud s ním jiní bez problémů vychází, chybu musím dělat já, to je logické.
Ano dotaz, to je právě to "pokud".Pokud s ním ostatní vychází.My nevíme nikdo kdo a jak s ním vychází a kolik lidí a z jakého důvodu odešlo.
Normálně ti lidé do té stáje chodí, to by asi ustajovatel zkrachoval, kdyby tam nepouštěl majitele koní či tam byla samá nepříjemná atmosféra. A u Petry to je poněkolikáté, co po neshodách odcházela z ustájení, vystřídala jich pěknou řádku. Nechcete mi doufám tvrdit, že všechna ustájení na Nymbursku jsou špatná, že tam člověk nevydrží...
neverend

XXX.XXX.213.247
Dotaz
napsal(a):
Normálně ti lidé do té stáje chodí, to by asi ustajovatel zkrachoval, kdyby tam nepouštěl majitele koní či tam byla samá nepříjemná atmosféra. A u Petry to je poněkolikáté, co po neshodách odcházela z ustájení, vystřídala jich pěknou řádku. Nechcete mi doufám tvrdit, že všechna ustájení na Nymbursku jsou špatná, že tam člověk nevydrží...
No to do hřebčína tenkrát taky chodili lidi a měli tam koně.Ovšem atmosféra nula a péče o koně taky pokulhávala tenkrát ke konci.Představte si,že tam někteří zůstali až do příchodu nového majitele a přebudování stáje na čistě komerční ustájení.Do té doby tam byli s takovým starým "kret*nem" co akorát řval a chlastal.Bohužel až takhle to tam skončilo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Sophii
napsal(a):
však jí to poadila nová ustajovatelka že na udidle s ní může pracovat... ne počkat! Ona koupila obří udidlo a chce ho vyměnit... Ne počkat ona chce radu na udidlo na práci za 5 let... ne počkat.... ona jí na udidle vůbec nechce mít... ne počkat.....
Tak počkat...
Ve výsledku je to vždycky tak že někam přijde, tam si polituje jak ji všichni pomlouvají.. Oni jí to věří, ze začátku to funguje, ona jim nabulíkuje svoje historky jak se snaží a jak sou všichni zlí... a pak začnou zřejmě vnímat změny v jejím chování. Že není tak úplně v pořádku a že její přístup ke zvířatům je osobního prospěchu. Začne experimentovat co kde s jakým krmením a za měsíc s dalším, však tohle se jí teď poradilo a tohle támhle četla. Možná začne chodit po stáji a dělat chodící encyklopedii... Teď už žádného pojízdného koně nemá, ale se Zlatkou to mohlo být tak že ač tvrdila jak s ní kobyla problém nemá, tak si všímají jak dušná kobyla kašle, možná se vrací splavená? Možná se jim to zkrátka nezdá??? Kor když ji pak vidí jak jí do huby narve westernovou páku s martingalem a chytají se za vlasy, rotože tahle holka není dostatečně schopná na to jezdit koně na páce a má to jen jako... no jako páku na toho koně.
A v hlavě jim šrotuje jak že to možná s tou pomluvou a tím jak jsou na ní všichni zlí vlastně je. A že možná ti lidé ji kritizují za to jak se chová. A tak se z blbých sepic co ji jen urážejí pro vzhled stanou lidé, kteří prostě jen nesnesli ten pohled na to, jak tenhle nemocný člověk jedná.
Kolik stájí prostřídala za těch pár let, kolik hříbat, kolik problémů (hlavně s kopyty) už řešila a řeší, a to klidně i když vypustím onu koliku. Vždyť Storm v jednu chvíli málem skončil bez kopyt a crčela mu z nich krev když ho dávala pryč. Ostatně kopyta u Soňi řeší furt a stále neustále...
Je fajn jak všechno víš a pak kdo si tu hraje na encyklopedii že?
Kdybys měla správné informace věděla bys že kopyta u Soni se neřeší už dobré 2 měsíce. Jaksi není co. Klisna prosperuje je v dobré kondici i náladě. Břicho má plně zhojené bez následků již je ve stádě a vídáme jí jak běhá a hraje si. Na vodítku je ovladatelná za každé situace. Uvázaná stojí a základní manipulace 100% Já si nemám vůbec na co stěžovat.
Hřebeček je taky zlatíčko mazliví. Nechá se odvést od stáda stojí též uvázaný manipulace včetně zvednutí noh též 100%. Ven bez koně ještě sice ne ale může být klidně na volno. A když se něčeho bojí nebo si není jistý stačí promluvit a taky Sonička která to neřeší tak proč by měl řešit on že? Prakticky se nechá provést každou situací. Co víc po něm chtít.
A nezapomen te zdrbnout to že má mladej provazovku na vycházku nebo že je jak dobytek. Ano je ale je v režimu 24/7 bez deky. Že zdrbnete mě s tím jsem smířená.
Jo a sofii doporučuji projet to kdy se nad N píše háček a kdy ne. SONI se píše bez háčku nad N protože je tam i. Taky jsem češtinář na hovno ale tohle ?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je fajn jak všechno víš a pak kdo si tu hraje na encyklopedii že?
Kdybys měla správné informace věděla bys že kopyta u Soni se neřeší už dobré 2 měsíce. Jaksi není co. Klisna prosperuje je v dobré kondici i náladě. Břicho má plně zhojené bez následků již je ve stádě a vídáme jí jak běhá a hraje si. Na vodítku je ovladatelná za každé situace. Uvázaná stojí a základní manipulace 100% Já si nemám vůbec na co stěžovat.
Hřebeček je taky zlatíčko mazliví. Nechá se odvést od stáda stojí též uvázaný manipulace včetně zvednutí noh též 100%. Ven bez koně ještě sice ne ale může být klidně na volno. A když se něčeho bojí nebo si není jistý stačí promluvit a taky Sonička která to neřeší tak proč by měl řešit on že? Prakticky se nechá provést každou situací. Co víc po něm chtít.
A nezapomen te zdrbnout to že má mladej provazovku na vycházku nebo že je jak dobytek. Ano je ale je v režimu 24/7 bez deky. Že zdrbnete mě s tím jsem smířená.
Jo a sofii doporučuji projet to kdy se nad N píše háček a kdy ne. SONI se píše bez háčku nad N protože je tam i. Taky jsem češtinář na hovno ale tohle ?
No jo, ň, a co to tvoje mazliví v tom případě, to je taky pěst na oko.
Ooo už dobré dva měsíce slyšíte to?🤦♀️ To jen potvrzuje co říkám. Není to divný? Poprvé si je řešila už v roce 2018, a pak před kolikou po kolice, očividně v listopadu... Na ročního koně super věc 👌
Proč bych měla řešit bahno to nevím, ale dostalo se mi do ruky to tvoje videjíčko. Viděla sem ho já viděli ho další. A viděli sme jsk Gasper kulhá. Jediný kdo to neviděl si ty. Taky... Nechat volně běhat dvouletého hřebce... 👏Ale jo, jen ať se to naučí. Bude pak sranda k počtení nad vínkem. 🍷
Coudas

XXX.XXX.87.254
neverend
napsal(a):
To je sice hezký,ale nic to nevyřeší.Zabrání to něčemu? Ne.Ustajovatel se tu nevyjádřil k tématu a to už nikoho nezajímá proč,že.Ne že by Petra byla svatá,ale z nějakého důvodu se tam bála chodit.Bát se chodit k vlastnímu koni do komerčního ustájení? Co se tam dělo ví jen ona a aktéři v místě.Nikdo z nás tam nebyl a jestli byl někdo ochoten jí poradit a pomoci také ne.Jedno je jisté,že měla vše řádně placené a kůň v pořádku tedy rozhodně nebyl při prodeji.To potvrdil i kupující.
Vzdyt vy ale vite, proc se zde ustajovatel nevyjadril.
neverend
napsal(a):
No to do hřebčína tenkrát taky chodili lidi a měli tam koně.Ovšem atmosféra nula a péče o koně taky pokulhávala tenkrát ke konci.Představte si,že tam někteří zůstali až do příchodu nového majitele a přebudování stáje na čistě komerční ustájení.Do té doby tam byli s takovým starým "kret*nem" co akorát řval a chlastal.Bohužel až takhle to tam skončilo.
Jste říkal, že už sem Petra nepřijde.
Sophii
napsal(a):
Ooo už dobré dva měsíce slyšíte to?🤦♀️ To jen potvrzuje co říkám. Není to divný? Poprvé si je řešila už v roce 2018, a pak před kolikou po kolice, očividně v listopadu... Na ročního koně super věc 👌
Proč bych měla řešit bahno to nevím, ale dostalo se mi do ruky to tvoje videjíčko. Viděla sem ho já viděli ho další. A viděli sme jsk Gasper kulhá. Jediný kdo to neviděl si ty. Taky... Nechat volně běhat dvouletého hřebce... 👏Ale jo, jen ať se to naučí. Bude pak sranda k počtení nad vínkem. 🍷
To video je neštěstí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Sophii
napsal(a):
Řešil se špalek který vznikl na3 něsíci nevhodnou úpravou kopyta před operací se už nic moc neřešilo ale po operaci se to muselo znovu trochu porovnat protože úprava kopyt nebyla možná ze začátku jak bylo potřeba jelikož rána dělala tehdy hrozný brikule.
Za video se nestydím. Ano hřebec kulhal všechny záběry jsou z cesty domů kdy jsem to registrovala taktéž a kulhal z důvodu toho že šlápl někde na kámen nebo klacek. Po návratu jsem kopyta vybrala a rejžákem s vodou omyla bylo to kontrolované i kovářem druhý den kdy už nekulhal a jednalo se jen o otlak právě z důvodu že na něco šlápl.
A Uprav si počty věk máš výrazně špatně. Když mi s oblibou lezeš na web tak si tam to datum přečti,
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Slon Indický
napsal(a):
No, po zhlédnutí videa je mi jasné, že každý Petry kůň je zdravý a nikdy neokulhá. :(
Vždyt vy víte že kulhál psali jsme si o tom soukromě. Tak nechápu toto ale budiž
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Řešil se špalek který vznikl na3 něsíci nevhodnou úpravou kopyta před operací se už nic moc neřešilo ale po operaci se to muselo znovu trochu porovnat protože úprava kopyt nebyla možná ze začátku jak bylo potřeba jelikož rána dělala tehdy hrozný brikule.
Za video se nestydím. Ano hřebec kulhal všechny záběry jsou z cesty domů kdy jsem to registrovala taktéž a kulhal z důvodu toho že šlápl někde na kámen nebo klacek. Po návratu jsem kopyta vybrala a rejžákem s vodou omyla bylo to kontrolované i kovářem druhý den kdy už nekulhal a jednalo se jen o otlak právě z důvodu že na něco šlápl.
A Uprav si počty věk máš výrazně špatně. Když mi s oblibou lezeš na web tak si tam to datum přečti,
To přeci nemůžete myslet vážně, že se za video nestydíte? Přeci nemůžete prezentovat, notabene veřejně, jakoukoli práci s koňmi, když vám tam takhle výrazně kulhá, ať z jakéhokoli důvodu. :( Pokud kůň teda začal kulhat po cestě domů, tak se přeci nenechá lítat kolem sebe a nenatáčí se, ale vezme se na vodítko a krokem se jde co nejrychleji domů. Copak máte rentgenové oči a vidíte, kde je problém? Přesně tím postupem, který máte, se vyrábí vážná zranění pohybového aparátu. Protože pokud kůň začne náhle kulhat, je tam nenulová pravděpodobnost toho, že je zranění vážné a dalším pohybem se bude zhoršovat. Je krajně nezodpovědné vůči tomu koni postupovat takhle, kdyby měl třeba jen nataženou šlachu, tak si tímhle postupem koledujete o to, že se objeví trhlina. A natažená šlacha u koně volně se pohybujícího v terénu může být hned, a na pohled to nepoznáte.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vždyť letos jí budou dva, takže minulý rok ji bylo kolik princezno? 8? Nebo tu chceš řešit že sem nepřidala půlrok???
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Slon Indický
napsal(a):
To přeci nemůžete myslet vážně, že se za video nestydíte? Přeci nemůžete prezentovat, notabene veřejně, jakoukoli práci s koňmi, když vám tam takhle výrazně kulhá, ať z jakéhokoli důvodu. :( Pokud kůň teda začal kulhat po cestě domů, tak se přeci nenechá lítat kolem sebe a nenatáčí se, ale vezme se na vodítko a krokem se jde co nejrychleji domů. Copak máte rentgenové oči a vidíte, kde je problém? Přesně tím postupem, který máte, se vyrábí vážná zranění pohybového aparátu. Protože pokud kůň začne náhle kulhat, je tam nenulová pravděpodobnost toho, že je zranění vážné a dalším pohybem se bude zhoršovat. Je krajně nezodpovědné vůči tomu koni postupovat takhle, kdyby měl třeba jen nataženou šlachu, tak si tímhle postupem koledujete o to, že se objeví trhlina. A natažená šlacha u koně volně se pohybujícího v terénu může být hned, a na pohled to nepoznáte.
Pustila jsem ho z vodítka jen na cestu domů. V kopytě nic neměl a protože se šlo krokem a vím že nikde nezakopl ani blbě nešlápl a z domu když se šlo nekulhal tak jsem ho pustila právě aby se dalo i rychleji domů na vodítku se dost táhl a nebyli jsme daleko. Myslela jsem si že na něco jen šlápl. doma pak ten absces a nakonec se potvrdilo že na něco šlápl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Sophii
napsal(a):
Vždyť letos jí budou dva, takže minulý rok ji bylo kolik princezno? 8? Nebo tu chceš řešit že sem nepřidala půlrok???
Píšeš o hřebci jako 2 letým takže po sobě čti.
cituji Nechat volně běhat dvouletého hřebce... 👏Ale jo, jen ať se to naučí. Bude pak sranda k počtení nad vínkem. 🍷
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Píšeš o hřebci jako 2 letým takže po sobě čti.
cituji Nechat volně běhat dvouletého hřebce... 👏Ale jo, jen ať se to naučí. Bude pak sranda k počtení nad vínkem. 🍷
Oukej boomer my bad...
Ale klidně i v roce.
Jakepak máte hrazení u výběhu? Páska, lanko, nebo jsou celé ze dřeva?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Sophii
napsal(a):
Oukej boomer my bad...
Ale klidně i v roce.
Jakepak máte hrazení u výběhu? Páska, lanko, nebo jsou celé ze dřeva?
si to zjisti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Sophii
napsal(a):
Takže kulhajícího koně pustí člověk z vodítka, aniž by věděl z čeho začal kulhat. Aby lítal jak splašený a ještě to fotí a natáčí a dá na net...
A najednou tu máme ještě absces
Tak zajímavé že po vyčištění daného kopyta kulhání přestalo měl tam bláto a drobné kamínky. Kdyby o něco šlo tak po sáhnutí na šlachu minimálně cukne a rozhodně po vybrání kopýtka nepřestane kulhat. Tak mě napadl případně absces nebo že na něco šlápl.
Je v režimu 24/7 klidně se mohlo stát že si mohl něco vrazit nebo si poranit rohovinu a venku ho to mohlo rozbolet. Je mokro je rozmáčeno takže stát se může hned. Po omytí doma ale nikde nebylo ani patrné zranění. Kovář to taky prohlížel druhý den už nekulhal ani v klusu.
U koní se vyskytují tři druhy lidí. Jedni padají,bez příčiny a s následky (nedoporučuji sedat na koně), druzí nepadají nikdy, pouze občas sesednou a ta třetí skupina, běžná koňská populace. To o jezdcích.
Ale zdá se, že totéž platí i o majitelích. Jsou tací, co jim koně jen kvetou a neodvažují se, mít nějaký zdravotní problém. Druhá skupina,ta největší,pečuje a podle míry štěstí má koně zdravé či nemocné. A pak jsou jedinci, co by se ke koním neměli vůbec přibližovat. Jejich koně mají všechny nemoci včetně "nadměrné kučeravosti vlny".( Cimrmani-Vražda v salónním coupé).
Smutná realita.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Sophii
napsal(a):
Ty si to zjisti. Bude sranda když ti hrebecek začne trhat pásky a utíkat ke kobylam a majitelé z toho taky budou celý žhaví
Já vím co máme ve výběhu
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak zajímavé že po vyčištění daného kopyta kulhání přestalo měl tam bláto a drobné kamínky. Kdyby o něco šlo tak po sáhnutí na šlachu minimálně cukne a rozhodně po vybrání kopýtka nepřestane kulhat. Tak mě napadl případně absces nebo že na něco šlápl.
Je v režimu 24/7 klidně se mohlo stát že si mohl něco vrazit nebo si poranit rohovinu a venku ho to mohlo rozbolet. Je mokro je rozmáčeno takže stát se může hned. Po omytí doma ale nikde nebylo ani patrné zranění. Kovář to taky prohlížel druhý den už nekulhal ani v klusu.
Tímhle obhajujete vaší ignoranci ve chvíli kdy kůň kulhal? Ve chvíli kdy kulhal měl být na vodítku a jít v kroku. Protože někde v lese nemáte ani ponětí co se mohlo stát. Ale místo toho tam lítal a vyváděl...
Ale coooooo on potom už nekulhal tak co jako.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Sophii
napsal(a):
Tímhle obhajujete vaší ignoranci ve chvíli kdy kůň kulhal? Ve chvíli kdy kulhal měl být na vodítku a jít v kroku. Protože někde v lese nemáte ani ponětí co se mohlo stát. Ale místo toho tam lítal a vyváděl...
Ale coooooo on potom už nekulhal tak co jako.
Najednou mi vykáš sakra ty si to v tý palici taky srovnej. Někde v lese na normální lesní cestě. Do lesního porostu nelezu. Pokud si chceš dopisovat pod na fcb ale na to nemáš koule
Někde venku na cestě tedy nemአani ponětí co to může být protože nevíš z čeho to má... Protože seš sakra venku a v lese! A kůň ti okulhal...
Příště řeknu holkám ve stáji, že když některé okulhá kůň na vyjížďce tak žádné sesedání a chůze v kroku domu, nene budeme domu tryskat protože sme neviděly že by na něco šlápl a tak to nebudeme hrotit. Druhej den si řekneme že to tryskání na kulhavém koni bylo ok protože teď už nekulhá.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Najednou mi vykáš sakra ty si to v tý palici taky srovnej. Někde v lese na normální lesní cestě. Do lesního porostu nelezu. Pokud si chceš dopisovat pod na fcb ale na to nemáš koule
"Pod na fcb, ale ma to nemas koule" sedi od nekoho, kdo na to nema taky a vse blokuje. Vlastni zkusenost.
Tohle uz i mne prijde jako zbytecny. Slecna je svepravna, kone ji kazdej bez mrknuti oka proda' kazdej ji ho ustaji, a nikdo ji nemuze kecat do toho co dela. Poradit si nenecha, vse bere jako utok, pripustit chybu si neumi. Zastance ma, kovare, veterinare, spokehlive ustajovatele take, kteri ji kone na jezdeni pujci. Rekla bych, ze neni ci resit. Zduvodnit a obhajit si take vse umi, ted ma uz i bohateho sponzora, takze cau babi.
Nicmene koni v jejich rukach mi je lito, ale v tehle republice je takovejch dost. Ti ale nestoji o popularitu a nechodi na ifaunu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Coudas
napsal(a):
"Pod na fcb, ale ma to nemas koule" sedi od nekoho, kdo na to nema taky a vse blokuje. Vlastni zkusenost.
Tohle uz i mne prijde jako zbytecny. Slecna je svepravna, kone ji kazdej bez mrknuti oka proda' kazdej ji ho ustaji, a nikdo ji nemuze kecat do toho co dela. Poradit si nenecha, vse bere jako utok, pripustit chybu si neumi. Zastance ma, kovare, veterinare, spokehlive ustajovatele take, kteri ji kone na jezdeni pujci. Rekla bych, ze neni ci resit. Zduvodnit a obhajit si take vse umi, ted ma uz i bohateho sponzora, takze cau babi.
Nicmene koni v jejich rukach mi je lito, ale v tehle republice je takovejch dost. Ti ale nestoji o popularitu a nechodi na ifaunu.
Rozdíl je že tebe jsem neměla schovanou v přátelích. Nechovala se jako kamarádka netahala informace který byli svěřený jako soukromé a pak je tu neprdelila na fauně a dělala ze sebe frajerku a nechat se plácat po rameni. A za co? Za to že soukromí mi nic neříká? Je-li to soukromé má to zůstat soukromé. Ano blokuji tě na FCB a blokuji i jiný. Nicméně někde tu na mě byl mail můžete napsat soukromou správu sem či přes web stránky. Nic z toho přeci nebyl problém.
O Zlatu sis si klidně mohla napsat. Za určitých podmínek bych jí klidně odprodala/darovala spíš tobě než úplně cizímu.
Jenže ono je lepší napsat že bych neprodala tak nemělo cenu ani zkoušet. Víš co se říká o líné hubě.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Rozdíl je že tebe jsem neměla schovanou v přátelích. Nechovala se jako kamarádka netahala informace který byli svěřený jako soukromé a pak je tu neprdelila na fauně a dělala ze sebe frajerku a nechat se plácat po rameni. A za co? Za to že soukromí mi nic neříká? Je-li to soukromé má to zůstat soukromé. Ano blokuji tě na FCB a blokuji i jiný. Nicméně někde tu na mě byl mail můžete napsat soukromou správu sem či přes web stránky. Nic z toho přeci nebyl problém.
O Zlatu sis si klidně mohla napsat. Za určitých podmínek bych jí klidně odprodala/darovala spíš tobě než úplně cizímu.
Jenže ono je lepší napsat že bych neprodala tak nemělo cenu ani zkoušet. Víš co se říká o líné hubě.
Mohla bych vedet odkdy si tykame?
Blokovala jste mne, nebo odpovidala jen kopanim kdekoliv, i na slusnou otazku. Co se Zlatky tyka jsem se zde celou situaci snazila vysvetlit, je mi jasny, ze marne. Takze na linou hubu ani nedoslo' ve smeru k optani se. Vite ja mam na staristi a k ziveni 6 plus 2 kone. Ty PSSM hajtry, jak jste psala, mam dokonce dve, a dusnou kobylu taky. Ted se nam dokonce vyloup stafylokok v oku u stare kobyly a vubec bych tu mohla popsat problemy vsech 8 koni. Ale ja to nepotrebuju resit na ifaune, ja to resim skutecne se skutecnymi lidmi. Jen jsem na ty kone relativne sama, nikdo z rodiny neni konak, manzel je tak hidny, ze pomaha ve hmotnem zajisteni, ale moji potrebu konim pomahat uplne nechape, takze ja se na kazdyho kone musim dovolovat. A take posloucham od uchvatnych konaku, ale i nekonaku, na co mam 6 koni, kdyz na nich nejezdim. Take muzu odpovedet, ze co jim je do toho. Ale manzelovi to hilt zduvodnit musim, jelikoz kdyz se na mne vykasle on, muzu ty kone opravdu sezrat.
Ale to zas pisu vic, nez je potreba. Ano, Zlatce jsem nepomohla, ted uz je to jedno, je u noveho majitele a snad v klidu uz nekde dozije, alespon na jednom miste, bych ji ptala. Sice by mne ty podminky pro zajimavost zajimaly, ale uz je to fuk. A mimochidem, jsem uplne stejne cizi jako nivy majitel Zlatky.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Omylem jsem vám dala hlas, fuj.
Nicmene ale. Vzhledem k tomu, že můžete být ráda, že jste se kobyly zbavila, byste místo kladení podmínek měla být ráda, že vůbec někdo projevil zájem. Nebo by měla coudas ještě prosit na kolenou o kobylu? Možná by neuškodilo trochu sebereflexe...
A pochopte už konečně, že co zveřejnite na internet, soukromé NENÍ, ať už máte nastavení soukromí jaké chcete. Nechcete-li, aby se vám lidi stourali v soukromí, nepostujte fotky a videa na internet. Jednoduché.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
Bodejt by malej nekulhal kdyz je behem dvou mesicu strouhanej dvakrat a ma otlaky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bodejt by malej nekulhal kdyz je behem dvou mesicu strouhanej dvakrat a ma otlaky.
Jano nechceš se probrat? A ty to tak víš co? Tvl byla si tam? Nebyla tak drž zobák! Byl strouhaný jednou a to 7.1 2020. Takže přestan šířit opět lži a nepodložený keci.
Coudas jen vám říkám že bych s tím dát jí vám problém neměla za určité podmínky ale ted už to nevyřešíme.
Cstmr jako prodávající jsem na to právo měla a ono by ta podmínka nebyla zas tak těžká
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Sophii
napsal(a):
"drž zobák" to je vyjadřování člověka nad 20 let?
😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jano nechceš se probrat? A ty to tak víš co? Tvl byla si tam? Nebyla tak drž zobák! Byl strouhaný jednou a to 7.1 2020. Takže přestan šířit opět lži a nepodložený keci.
Coudas jen vám říkám že bych s tím dát jí vám problém neměla za určité podmínky ale ted už to nevyřešíme.
Cstmr jako prodávající jsem na to právo měla a ono by ta podmínka nebyla zas tak těžká
Jasne ze svuj pruser verejne nepriznas. Nepriznas nikdy zadnou svoji chybu. Jo a to kulhani na videu prislo divny tolika lidem ze si ho radsi stahla co? Kdyz ti netleskame za to jak prasis dalsi hribe. Mezi nama obsedat nechces ale ani ne dvoulety hribe pripravujes na sedlo a honis na dvou opratich a shanis udidlo. Nezapomen ji zas honit po lruhovce jako kdysi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
Jinak ty nepodlozeny kecy ke me doputovaly od vic osob... Treba by se rad vyjadril i kovar ze? 😉
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
Jinak nektere veci na tvych strankach jakoze chovu podlehaji autorskym pravum. Profi fotky od fotografky ktera ti to urco osobne dovolila prezentovat. Nazev tve stanice a pozadi tveho webu by se filmovym spolecnostem jako propagace soukromych zajmu taky nelibilo... Vis ze na to musis mit souhlas? 😉
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jasne ze svuj pruser verejne nepriznas. Nepriznas nikdy zadnou svoji chybu. Jo a to kulhani na videu prislo divny tolika lidem ze si ho radsi stahla co? Kdyz ti netleskame za to jak prasis dalsi hribe. Mezi nama obsedat nechces ale ani ne dvoulety hribe pripravujes na sedlo a honis na dvou opratich a shanis udidlo. Nezapomen ji zas honit po lruhovce jako kdysi.
Ještě vím co platím. A co jako vzala jsem si jí na 2 lonže a chodila za ní na ohlávce. Nějaký problém?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Sophii
napsal(a):
proč na ohlávce z jakého důvodu co za pobídky si použila... nebo sis řekla no ám dva provazy, obřišák a koně tak to prostě dám nějak dohromady?
A modří už vědí.....
Protože na udidlo je zbytečně brzy.
Chodit na slovní pobídky umí už od mala a už od mala sem jí pouštěla před sebe na dlouhém vodítku a naučila si jí. Takže to moc dobře zná jen se přidala šnura na druhé straně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Protože na udidlo je zbytečně brzy.
Chodit na slovní pobídky umí už od mala a už od mala sem jí pouštěla před sebe na dlouhém vodítku a naučila si jí. Takže to moc dobře zná jen se přidala šnura na druhé straně.
A k cemu to to hribe potrebuje simte?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Ale pište si co chcete všechno víte nejlépe a i to kdy byl kdo strouhaný ač majitelem jsem já no evidentně nevím co platím a kdy. Přece máte křištalovou kouli ne. A majitel je ten co neví co se s jeho zvířaty dělá.
Já se vám tady zodpovídat nemusím a ani nebudu. Stejně bude vždy všechno špatně i kdybych to dělala správně. Jen lynč a hon na čarodějnice. Nemá cenu si tu cuchat nervy. Kdo chce psa bít hůl si vždy najde.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Atlantido, prosim vas. Kdyz mate tak velkou potrebu chovat hribata, ktera jsou na vychovu a starost velmi narocna, najdete si nekoho normalniho, kdo kinim rozumi a s kym byste byla schopna spolupracovat a ridit se jeho radami. Ne vasim stylem, ze ja to chci, tak to tak bude. Pry jste v ustajeni, kde jsou rozumni lide, tak si nechte poradit. Udelejte to kvuli tem zviratum. Nekonecnemu jste psala, ze na koni uz jezdit nebudete, tak s nema delejte ze zeme, proc ne, ale proboha s rozumem. Na co dymovnice, na co dve lonze, na co lonzovani. Kdyz pro ne chcete zabavu, udelejte "opici drahu". Chodte na prochazky, dejte si ale bacha na to volne pobihani. Ale co jim hlavne doprejte je klid na pastvine mezi dalsimi konmi. Chodte za nema tam, budte s nima "soucasti stada", cistete, drbejte. To ty hribata oceni nejvice. Ale hlavne, hlavne si nechte poradit. Ze vlastnite 3 roky kone z vas odbornika nedela, i kdyz tu vsichni vzdy doporucuji chodit dva roky ke konim, aby se neco clovek naucil. Ja mam kone 25 let a nekdy horko tezko hledam reseni situaci, ktere se mi treba nikdy nestaly. Popremyslejte nekdy nad tim, co vam tu nekteri pisou, i kdyz to berete jako utok a ze vam skodi a nic neprejou. Ono to boli, ja zo znam, kritika boli vzdy. Ale nejde jit slepe jen za svym zvlast kdyz musite sama videt, ze to neni uplne spravne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
By me zajimalo kestli aspon prcek je v jinym vybehu nez jeji mala a kdy hodla kastrovat neb hrebec jen za paskama bude za chvíli p rdel.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
By me zajimalo kestli aspon prcek je v jinym vybehu nez jeji mala a kdy hodla kastrovat neb hrebec jen za paskama bude za chvíli p rdel.
Myslim, ze to je tak trochu otazka i ustajovatele, ne? Jak to ma ve staji zarizene. Konexe mate, tak se poptejte primo a ne na verejne diskuzi, kde Vam stejne Atlantida neodpovi, a kdyz , tak ji verit stejne nebudete.
Dívala jsem se na portál Eagri, zda kobyla co se na ní chceme jet s kamarádkou podívat, patří opravdu majiteli co jí nabízí. No a ze zvědavosti jsem se podívala na Daiku (Zlatku). To už také proto, že Petra založila na FB stránky známí handláci a tyrani koní, tak by měla jít příkladem. Vím, že tam byla uvedené najitelka ještě nedávno Petra a teď najednou majitel neznámý. Docela by mě zajímalo, jak jde takto v dnešní době zašantročit koně.
Buď je kůň pořád můj a je někde v nájmu. Nebo prodám, mám kupní smlouvu a vím kdo je nový majitel a případně pokud se nemá k přepisu, tak nahlásím změnu já.
Docela by mě zajímalo, jak chudák kobyla skončila?

Senecur
napsal(a):
Dívala jsem se na portál Eagri, zda kobyla co se na ní chceme jet s kamarádkou podívat, patří opravdu majiteli co jí nabízí. No a ze zvědavosti jsem se podívala na Daiku (Zlatku). To už také proto, že Petra založila na FB stránky známí handláci a tyrani koní, tak by měla jít příkladem. Vím, že tam byla uvedené najitelka ještě nedávno Petra a teď najednou majitel neznámý. Docela by mě zajímalo, jak jde takto v dnešní době zašantročit koně.
Buď je kůň pořád můj a je někde v nájmu. Nebo prodám, mám kupní smlouvu a vím kdo je nový majitel a případně pokud se nemá k přepisu, tak nahlásím změnu já.
Docela by mě zajímalo, jak chudák kobyla skončila?
Kobyla se má dobře mám fotky jen majitel si jí nepřipsal ač dostal průkaz i s hlasenkou s ověřeným podpisem.
Já jí od sebe odhlasila s tím že jsem poslala hlasenku s ověřeným podpisem a vyplnenymi údaji na nového. To ze to napsali takto jejich rozhodnutí. Asi je to proto že jsem nemohla dodat průkaz.
Foto ani info zde poskytovat opravdu kvůli stvanicim na mojí osobu. Pěkný den
neverend

XXX.XXX.213.247
Aaa,to už tu dlouho nebylo.😀 Proč mám ten pocit, že ti to Peťo nebudou věřit? 😀

neverend
napsal(a):
Aaa,to už tu dlouho nebylo.😀 Proč mám ten pocit, že ti to Peťo nebudou věřit? 😀
Jejich problém. Já poslala hlasenku vyplnenou ale průkaz jsem neměla to že to evidence řešila takto za to já nemohu ale nechtěla jsem mít kobcu psanou na sebe pak něco vyvede a šlo by to za mnou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.26
napsal(a):
Jejich problém. Já poslala hlasenku vyplnenou ale průkaz jsem neměla to že to evidence řešila takto za to já nemohu ale nechtěla jsem mít kobcu psanou na sebe pak něco vyvede a šlo by to za mnou
To asi těžko kdyz mas smlouvu o prodeji tak timhle to neokecavej. Nejspis je stejne buhvikde nebo mrtva. Fotky sem stejne nehodi 😂 protoze sme zly a pak se ma verit

teď jsem to chtěla napsat, stačí smlouva o prodeji, kde je uveden kupující....poslat do Písku, tam přepíšou (já to tak měla) a ještě mi napsali do průkazu jméno, hříbě ho tam nemělo, říkali jí pracovně Belo, já jí jméno nechala, ale v průkazu je trochu jinak....Anabel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To asi těžko kdyz mas smlouvu o prodeji tak timhle to neokecavej. Nejspis je stejne buhvikde nebo mrtva. Fotky sem stejne nehodi 😂 protoze sme zly a pak se ma verit
Konkrétně ty začni u sebe já nevím kdo tady volal po ustajovatelích že. Tím že si mě blokneš na FCB ale přitom po mě neustále slídíš vyřešíš co?
Nemám důvod vám sem cokoliv dokazovala ani smlouvu ani foto prostě nic. Kdyby jste se chovali normálně to foto vám sem dám, ale bohužel. Ten kdo si o fot napsal ten jí dostal.
Já hlášenku poslala v červnu s uvedeným majitelem ale že UEK to řešila takto už jde mimo mě. Asi těžko pošlu průkaz když jsem ho odevzdala s koněm. a o tom že se podpis ověřoval na našem úřadě záznam je.
Dál k tomu nemám co napsat ale kobyla zašantročená není vím o ní a vím jak se má a že je v pořádku. A vy to vědět prostě nepotřebujete. Jedině dobře že tam je majitel neznámí protože by jste mu nedali pokoj.
napsal(a):
Konkrétně ty začni u sebe já nevím kdo tady volal po ustajovatelích že. Tím že si mě blokneš na FCB ale přitom po mě neustále slídíš vyřešíš co?
Nemám důvod vám sem cokoliv dokazovala ani smlouvu ani foto prostě nic. Kdyby jste se chovali normálně to foto vám sem dám, ale bohužel. Ten kdo si o fot napsal ten jí dostal.
Já hlášenku poslala v červnu s uvedeným majitelem ale že UEK to řešila takto už jde mimo mě. Asi těžko pošlu průkaz když jsem ho odevzdala s koněm. a o tom že se podpis ověřoval na našem úřadě záznam je.
Dál k tomu nemám co napsat ale kobyla zašantročená není vím o ní a vím jak se má a že je v pořádku. A vy to vědět prostě nepotřebujete. Jedině dobře že tam je majitel neznámí protože by jste mu nedali pokoj.
No majitele by jsme neměli důvod obtěžovat. Jen by jsme věděli, že je opravdu někdo nový a že kobyla žije. Ale většinou majitel neznámý se píše když nahlásím, že koňe mi např. někdo ukradl. Nevěřím, že v době, kdy ÚE dává vše do kupy a oslovuje např. majitele starých koní, zda žijí a neopomenuli vyřadit apod., že by dle kopie kupní smlouvy neupozornila nového vlastníka nebo nepřepsala. Já posílala také jen kupní smlouvu bez hlášenky, protože se nový majitel na to vybodl a přepsali hned ač neměli průkaz..
Prostě nemám dobrý pocit, že kobyla je v pořádku. Protože pokud ano, tak není problém dát několik fotek ať máte klid. Přotože vést FB o handlácích a sama to podporovat mi připadá nefér. Nechci zde rozpoutávat novou diskuzi o Vaší kobyle, jde mi jen o princip, když kritizuji někoho, tak bych si měla zamést před svým prahem. To znamená, pokud kobyla žije dát fotky jaký jste jí zajistala důstojný důchod.Bohužel můj dojem je, že skončila někde v Polsku na soukromých jatkách nebo kdoví kde.

Senecur
napsal(a):
No majitele by jsme neměli důvod obtěžovat. Jen by jsme věděli, že je opravdu někdo nový a že kobyla žije. Ale většinou majitel neznámý se píše když nahlásím, že koňe mi např. někdo ukradl. Nevěřím, že v době, kdy ÚE dává vše do kupy a oslovuje např. majitele starých koní, zda žijí a neopomenuli vyřadit apod., že by dle kopie kupní smlouvy neupozornila nového vlastníka nebo nepřepsala. Já posílala také jen kupní smlouvu bez hlášenky, protože se nový majitel na to vybodl a přepsali hned ač neměli průkaz..
Prostě nemám dobrý pocit, že kobyla je v pořádku. Protože pokud ano, tak není problém dát několik fotek ať máte klid. Přotože vést FB o handlácích a sama to podporovat mi připadá nefér. Nechci zde rozpoutávat novou diskuzi o Vaší kobyle, jde mi jen o princip, když kritizuji někoho, tak bych si měla zamést před svým prahem. To znamená, pokud kobyla žije dát fotky jaký jste jí zajistala důstojný důchod.Bohužel můj dojem je, že skončila někde v Polsku na soukromých jatkách nebo kdoví kde.
Já sem vám k tomu své napsala hlasenku jsem odeslala s novým majitelem. Jak tp evidence napsala tak to je já o kobyle vím.
To že sem nedám foto za to poděkuje te leda madam leithian a spolu který byli tak drzí že se nestitili obvolavat stáje a obtěžovat i chovatele. A jak jsem psala soukromě

Na UEK zasílá hlášenku o změně majitele majitel nový a to se svým podpisem. Pokud dostali hlášenku od prodávajícího bez podpisu nového majitele, tak ho v registru ani změnit nemohli.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Pokud jestě někoho zajímá osud Zlatky, dopadlo to dobře, je v dobrých rukách na Šumavě a tam již snad ve spokokenosti dožije. Dušnost je špatná, ale dělají pro ni, co můžou. Přeji jí i majitelce hodně štěstí do dalších let.
Coudas
napsal(a):
Pokud jestě někoho zajímá osud Zlatky, dopadlo to dobře, je v dobrých rukách na Šumavě a tam již snad ve spokokenosti dožije. Dušnost je špatná, ale dělají pro ni, co můžou. Přeji jí i majitelce hodně štěstí do dalších let.
schválne, kto si za to príde pripísať zásluhy.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Arbora
napsal(a):
Jedinou zasluhu ma pani, ktera ji vytahla z toho velkyho prusvihu a udelala vse mozne.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Se svolením majitelky dávám fotku. Současnější by musela jít fotit, ale myslím, že tohle je dostačující.
Ráda bych k tomuto připojila poznámku. Kdyby atla hned na začátku dala informace a tvrdošíjně nezamlčovala, kam kobyla šla, mohlo se kobče ušetřit spousty trápení. Jenže bývalá majitelka je příliš zahleděná do své dokonalosti a bezchybnosti na to, aby jí více záleželo na zvířatech, než na vlastním užitku. A to platí od doby, co jsem si zde o Atle přečetla až do současnosti. Bohužel. A není páka.
Ještě jednou díky nové majitelce. Jeden osud se šťastným koncem.

Couďas - díky za report. Jsem ráda, že se má Zlatka dobře :)
Coudas

XXX.XXX.87.254
Arbora
napsal(a):
Jediné, čo by pomohlo je to, že by táto osoba nikdy nevlastnila žiadneho koňa. Aspoň pre jedného je to happy end.
Ano, souhlasim. Ale jak toho dosahnout legalne. I chovatelka kinaka mi napsala, ze je to svepravna osoba, tak proc by ji kone nemohla prodat. Prusvih dnesni doby je ten, ze si kazdej muze koupit co chce a v pripade prusvihu je nepostizitelnej. Smula pro ta zvirata.

Arbora
napsal(a):
kdepak,vyrukuje s tím,jak byla podvedena,jak ji obelhali,nedali smlouvu a blabla
Zlatka vypadá opravdu hezky a spokojeně... No...můžeme jen doufat,že si Petra třeba uvědomí,co dělala špatně(kdo jsme kdy neudělal chybu) a nebude v tomto trendu pokračovat s ostatníma dvěma koňuchama..že si třeba uvědomí,že nemůže obsedat Soňu,že nejdřív udělá něco sama se sebou a nehupsne na mladá,nedospělá záda jako totální ignorant..
canka
napsal(a):
Zlatka vypadá opravdu hezky a spokojeně... No...můžeme jen doufat,že si Petra třeba uvědomí,co dělala špatně(kdo jsme kdy neudělal chybu) a nebude v tomto trendu pokračovat s ostatníma dvěma koňuchama..že si třeba uvědomí,že nemůže obsedat Soňu,že nejdřív udělá něco sama se sebou a nehupsne na mladá,nedospělá záda jako totální ignorant..
No než čekat jakékoli prozření a změnu trendů od Atlantidy , bych spíš doufala,že mladí,až je rozsedne a zničí ,taky najdou někoho,kdo jim dá aspoň zbytek života klidný a pěkný
Coudas

XXX.XXX.87.254
canka
napsal(a):
Bohuzel, k prozreni nedojde. Nedokaze si pripustit, ze by delala chybu. Ona to tak proste chce a jinak to nebude. Mlade uz "zkazila hubu", ale zkusenejsi kamaradka ji potvrdila, ze to vyresi hackamore, tak ted resi hackamore a jen hackamore. Radu "musite zacit jinak" neprijima, chce pouze slyset, jake hackamore je nejlepsi, a libi se ji kyticka. Tak bude mit kyticku. Kazdy pokus o radu konci blokaci a nadavkami, a mne nebavi zakladat jine profily, kdyz verejne pak je vse o trestnim oznameni, soukrome jsem zablokovana na vsech frontach, tak bohuzel, dosly mi prostredky, jak tem zviratum pomoct.
Potvrzuji, příspěvek jsem také viděla, uvádí tam, že Soňa projevuje nespokojenost s udidlem, které nosí už rok i jen na vycházky (Soně jsou letos v květnu 3 roky), proto se uvažuje o hackamore, protože jakýkoliv zásah do naužděné huby kobyle vadí.

Dotaz
napsal(a):
Potvrzuji, příspěvek jsem také viděla, uvádí tam, že Soňa projevuje nespokojenost s udidlem, které nosí už rok i jen na vycházky (Soně jsou letos v květnu 3 roky), proto se uvažuje o hackamore, protože jakýkoliv zásah do naužděné huby kobyle vadí.
A nerostou té kobyle vlčí zuby? proto začíná být s udidlem nespokojená? chtělo by to spíš veta...
napsal(a):
A nerostou té kobyle vlčí zuby? proto začíná být s udidlem nespokojená? chtělo by to spíš veta...
Tak zubní asi ještě neměla, v příspěvku píše, že je to možná v plánu. Vzhledem k tomu, že udidlo nosí, protože na ohlávce nebyla ovladatelná (odtáhla Petru), tak bych čekala, že udidlo je používané spíš jako brzda. V diskusi chtěla něco, na čem kobylu udrží. Nevyloučila bych tak ani jiné důvody nespokojenosti koně, než jen zdravotní.
Hubu už má mladá vyrajbovanou od neustálého venčení a vláčení na nesmyslné vycházky.A tak už pomačkáme i nos
Kdyby jí to tak aspoň jedno z těch hříbat chtělo všecko vrátit
Přece jen stará už neměla tolik energie, a asi ani náladu klást odpor. Ale ti mladí by se mohli zvetit a panince ukázat
Jsou na dobré cestě,jestli už Atlu neorganizovaně smýkají na stájovkách
Coudas
napsal(a):
Bohuzel, k prozreni nedojde. Nedokaze si pripustit, ze by delala chybu. Ona to tak proste chce a jinak to nebude. Mlade uz "zkazila hubu", ale zkusenejsi kamaradka ji potvrdila, ze to vyresi hackamore, tak ted resi hackamore a jen hackamore. Radu "musite zacit jinak" neprijima, chce pouze slyset, jake hackamore je nejlepsi, a libi se ji kyticka. Tak bude mit kyticku. Kazdy pokus o radu konci blokaci a nadavkami, a mne nebavi zakladat jine profily, kdyz verejne pak je vse o trestnim oznameni, soukrome jsem zablokovana na vsech frontach, tak bohuzel, dosly mi prostredky, jak tem zviratum pomoct.
Možno je na čas to vzdať a smerovať energiu a silu niekam, kde to zmysel má. Nedajú sa zachrániť všetci.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Arbora
napsal(a):
Možno je na čas to vzdať a smerovať energiu a silu niekam, kde to zmysel má. Nedajú sa zachrániť všetci.
Snazim se. Ale stale se to vraci jako bumerang, koupim kone, sup uz je u atly na jejich tyranech a handlacich a musim to resit, dnes mi na jine skupine olajkovala prispevek prave majitelka Zlatky, tak jsem se jen zeptala jak se kobca ma, atd. Radsi bych take resila veselejsi veci. Nebo proste nesmim cist nic na netu, o konich zvlaste 🙂
Coudas

XXX.XXX.87.254
Dotaz
napsal(a):
A v jakém kontextu končíte v její skupině?
Kobca, kterou jsem koupila, byla u nejake Egerove, kterou Atla "probirala", a nejaka pani se tam ptala, jestli to je ona.
Coudas
napsal(a):
Snazim se. Ale stale se to vraci jako bumerang, koupim kone, sup uz je u atly na jejich tyranech a handlacich a musim to resit, dnes mi na jine skupine olajkovala prispevek prave majitelka Zlatky, tak jsem se jen zeptala jak se kobca ma, atd. Radsi bych take resila veselejsi veci. Nebo proste nesmim cist nic na netu, o konich zvlaste 🙂
Táto osoba má stránku o týraných koňoch? Z akého dôvodu preboha.

Co vede dvou- až tříleté miminko k tomu, vláčet lidma na ohlávce?
Arbora
napsal(a):
Asi aby se o ní psalo. Jiný důvod neexistuje.
To je jak ty celebrity, které si udělají plastiku/jsou nevěrné/utratí miliony za nějakou blbost, a pak tu samou věc kritizují na jiných. Následně někdo poukáže na to pokrytectví - a už to jede.
Jsou lidi, kteří vyžadují pozornost. Kdyby Atlantida taková nebyla, tak prostě nepíše na internet ani o svých koních, ani o cizích. Minimálně by nepsala tak kontroverzní texty.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Arbora
napsal(a):
Spíše o lidech, kteří koně týrají, vykupují na jatka, přeprodávají a dělají jiné asi nesmyslné věci. Na fb "známí handláci a tyrani koní". Hodíte nepatřičnou fotku na net a už to jede.
https://www.facebook.com/groups/326007704407610/?ref=share&exp=3bcf
Text u skupiny mě tou popravou rozesmál.

Dotaz
napsal(a):
Ach ta gramatika...
Coudas

XXX.XXX.87.254
Dotaz
napsal(a):
A ty pravidla jsou ještě mnohem vtipnější.
Coudas

XXX.XXX.87.254
arte.P

XXX.XXX.40.32
Krutopřísný stránky a jejich zakladatelka pak prodá kobylu překupníkovi za 4 tisíce, bez smlouvy a lituje, že ji radši nedala na jatka.
To se tam asi neřeší, že ne?
Coudas

XXX.XXX.87.254
Dle slov atly, dostanete letenku.

Prosím pěkně já už na tohle téma narazila a letenku jsem dostala
Coudas

XXX.XXX.87.254
Ano, bude trestano letenkou. Tak.... kazdej jsme nejakej no.
Dotaz
napsal(a):
Tak zubní asi ještě neměla, v příspěvku píše, že je to možná v plánu. Vzhledem k tomu, že udidlo nosí, protože na ohlávce nebyla ovladatelná (odtáhla Petru), tak bych čekala, že udidlo je používané spíš jako brzda. V diskusi chtěla něco, na čem kobylu udrží. Nevyloučila bych tak ani jiné důvody nespokojenosti koně, než jen zdravotní.
Nejlépe pro kobylu, by byla absolutní negace. Takový koňský Mahátma Gándhí. Když to chvíli vydrží, půjde z domu. Je hezká, tak by mohla i na lepší.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Coudas

XXX.XXX.87.254
Ne, včera, ano je.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Pracovalo se s ní dobře, adekvatně jejim životním zkušenostem a stáří, a drobné problémečky, které chtěla majitelka vyřešit, se snad vyřešit povedlo. Pracuje s ní 14 letá holčina, která, když jsem jí ukázala co je potřeba, neměla problém. Kobča se má dobře, a děvčata jsou fajn, zdraví už bohužel moc opravit nejde.