Porod klidný, bez hlídání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Xxxxxxxxx.123

17.1.2021 20:19
Xxxxxxxxx.123

XXX.XXX.174.41

Dobrý den. Jaky mate názor na to když se klisna při porodu nehlída? Moje klisna bude rodit na pastvě. Já ji hlídat nemůžu bydlím poměrně daleko od pastvin a není tam kde spát. A ostatní řekli ze je to zbytečně ze se nemůže nic stát.

Neregistrovaný uživatel

17.1.2021 20:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):
Dobrý den. Jaky mate názor na to když se klisna při porodu nehlída? Moje klisna bude rodit na pastvě. Já ji hlídat nemůžu bydlím poměrně daleko od pastvin a není tam kde spát. A ostatní řekli ze je to zbytečně ze se nemůže nic stát.

Tak jste pitoma vy i ustajovatel a fakt nechapu kdyz neni hlidani a vedela jste to proc proboba z ni musite tahat hribe

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.1.2021 20:25

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):

Klisny obecně rodí dobře, ale stát se může leccos. Kamarádka takhle o hříbě přišla - podložená noha a nebyl nikdo, kdo by řešil.

17.1.2021 20:31
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):

Je to prvnička?

17.1.2021 20:37
evcusik

XXX.XXX.145.236

Co birth alarm? Nebyl by řešením pro vás? Nevím kdy má termín porodu - pokud je čas, tak nalézt stáj, která by uměla hlídat/poskytnout pomoc.

Když je všechno, jak má být, tak kobyla pomoc a hlídání nepotřebuje. Ale nikdo nemá křišťálovou kouli a podelat se to může i díky, nějaké snadno řešitelné situaci. A pak můžete přijít nejen o hříbě, ale i klisnu.

Myslíte si, že ti co vám rádi, že nic se nemůže stát, že se budou pak starat? Také bych chtěla být tak sebejistá jako vaší stajoví kolegové.

Xxxxxxxxx.123

17.1.2021 20:39
Xxxxxxxxx.123

XXX.XXX.174.41

Nikdo neví jestli to je prvnicka.

17.1.2021 20:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):
Nikdo neví jestli to je prvnicka.

Tak hodně štěstí a pohody v teple domova, až Vám kobyla vyhodí v tom mrazu hříbě na pastvině, a nedá mu třeba napít, protože je lechtivá, nebo ji bolí nalité vemínko, popř. hříbě nebude mít tolik síly aby se samo dokázalo napít, a vzhledem k teplotě venku už druhý pokus nebude...

17.1.2021 20:51
Horsana

XXX.XXX.40.140

Takže, čo sa môže stať:

Žriebä zabije nejaký člen stáda.
Žriebä kone v stáde "ukradnú". Nenapije sa včas mledziva, výsledkom bude ochroma, pár desiatok tisíc na liečbu.

Kobyla bude mať ťažký pôrod, ktorý bez asistencie nezvládne, prídete o kobylu aj žriebä.

Kobyla bude po pôrode krvácať a vykrváca. Ostane vám sirota a kopa starostí.
Kobyla bude po pôrode náchylnejšia na torziu veľkého kolonu, ak nepodchytíte včas, máte po kobyle, ostane vám sirota a kopa starostí.
Kobyla po pôrode vytlačí maternicu. To nechcete vidieť na druhý deň ráno, fakt nechcete. Ostane vám sirota a kopa starostí.

Porodí za ohradu/ohradník, žriebä tam uhynie, alebo sa nenapije mledziva v čase, kedy sa má. Výsledkom bude ochroma, pripravte si pár desiatok tisíc na liečbu, alebo budete mať mŕtvolku.
Slabé žriebä sa nepostaví v čase kedy má, nenapije sa mledziva, výsledok je zrejmý.
Neodsledujete, kedy vyšla placenta. Ak to nie je do 2-3 hodín, kobyle hrozí endotoxémia, laminitída a budete mať v lepšom prípade katastrofálne schvátenú kobylu, pekný účet u veterinára, v horšom sirotu a kopu starostí.
Dôjde k red bag delivery, vtedy rozhodujú sekundy!

A tak ďalej, a tak ďalej.
Rodičky sa nestrážia pre srandu králikov a stať sa môže úplne všetko.

17.1.2021 20:54

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Tak hodně štěstí a pohody v teple domova, až Vám kobyla vyhodí v tom mrazu hříbě na pastvině, a nedá mu třeba napít, protože je lechtivá, nebo ji bolí nalité vemínko, popř. hříbě nebude mít tolik síly aby se samo dokázalo napít, a vzhledem k teplotě venku už druhý pokus nebude...

To jsem se ani neptala, jestli se čeká porod teď v zimě. Protože snad každý ví, že by to nedopadlo dobře.

Xxxxxxxxx.123

17.1.2021 20:55
Xxxxxxxxx.123

XXX.XXX.174.41

Porod má být v dubnu.

17.1.2021 20:56

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):
Porod má být v dubnu.

Stejně platí viz výše.

arte.P

17.1.2021 20:58
arte.P

XXX.XXX.47.108

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):
Porod má být v dubnu.

To je ta problematická kobyla kupovaná jako 12ti letá, co má v papírech 19, takže usuzujete, že jí bude kolem 14ti, a jako bonus je připuštěná tažným hřebcem?

17.1.2021 20:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Horsana napsal(a):
Takže, čo sa môže stať:

Žriebä zabije nejaký člen stáda.
Žriebä kone v stáde "ukradnú". Nenapije sa včas mledziva, výsledkom bude ochroma, pár desiatok tisíc na liečbu.

Kobyla bude mať ťažký pôrod, ktorý bez asistencie nezvládne, prídete o kobylu aj žriebä.

Kobyla bude po pôrode krvácať a vykrváca. Ostane vám sirota a kopa starostí.
Kobyla bude po pôrode náchylnejšia na torziu veľkého kolonu, ak nepodchytíte včas, máte po kobyle, ostane vám sirota a kopa starostí.
Kobyla po pôrode vytlačí maternicu. To nechcete vidieť na druhý deň ráno, fakt nechcete. Ostane vám sirota a kopa starostí.

Porodí za ohradu/ohradník, žriebä tam uhynie, alebo sa nenapije mledziva v čase, kedy sa má. Výsledkom bude ochroma, pripravte si pár desiatok tisíc na liečbu, alebo budete mať mŕtvolku.
Slabé žriebä sa nepostaví v čase kedy má, nenapije sa mledziva, výsledok je zrejmý.
Neodsledujete, kedy vyšla placenta. Ak to nie je do 2-3 hodín, kobyle hrozí endotoxémia, laminitída a budete mať v lepšom prípade katastrofálne schvátenú kobylu, pekný účet u veterinára, v horšom sirotu a kopu starostí.
Dôjde k red bag delivery, vtedy rozhodujú sekundy!

A tak ďalej, a tak ďalej.
Rodičky sa nestrážia pre srandu králikov a stať sa môže úplne všetko.

Měla jsem za to, že ochroma je problém víceméně jen stájových odchovů🤔

... ale tím asi pozitiva končí. Na druhou stranu, pokud přijdou o kobylu, tak jim žádná sirota a kopa starostí neostane, protože to v tom mrazu nenapité hříbě nedá.

17.1.2021 21:04

arte.P napsal(a):
To je ta problematická kobyla kupovaná jako 12ti letá, co má v papírech 19, takže usuzujete, že jí bude kolem 14ti, a jako bonus je připuštěná tažným hřebcem?

Jste všímavá, stejná IP. Takže stará, březí kobyla bez dohledu?

17.1.2021 21:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jste všímavá, stejná IP. Takže stará, březí kobyla bez dohledu?

Kdo chce kam...

... ať tam je!

Xxxxxxxxx.123

17.1.2021 21:10
Xxxxxxxxx.123

XXX.XXX.174.41

Nene není to ona.

Neregistrovaný uživatel

17.1.2021 21:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):
Nene není to ona.

A ted tu o Karkulce. Proc pripoustite kobylu kdyz mate tedy vic koni a naprosto netusite co je kobyla zac co z ni vypadne a vubec nemate na hribe zazemi? Proc?

17.1.2021 21:13

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):
Nene není to ona.

A která to tedy je? Máte jich víc?

17.1.2021 21:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

A která to tedy je? Máte jich víc?

Nějaká jiná, se stejně záhadným původem 🤫

17.1.2021 21:23
Horsana

XXX.XXX.40.140

Měla jsem za to, že ochroma je problém víceméně jen stájových odchovů🤔

... ale tím asi pozitiva končí. Na druhou stranu, pokud přijdou o kobylu, tak jim žádná sirota a kopa starostí neostane, protože to v tom mrazu nenapité hříbě nedá.

Ochroma v skutočnosti vzniká väčšinou v dôsledku zlyhania pasívneho transferu protilátok (je ich málo v mledzive, žriebä ich nezíska v časovom okne na to určenom = nepostaví sa, nenapije sa).

17.1.2021 21:24
Horsana

XXX.XXX.40.140

Moja kobyla rodila v dubnu, jasne si pamätám, že mrzlo, fúkal severák a deň predtým snežilo, bolo to 16.4.

Xxxxxxxxx.123

17.1.2021 21:25
Xxxxxxxxx.123

XXX.XXX.174.41

Mám jen jednoho koně. Ještě mi tu budete vnucovat nějakého koně. Nebo tedy nevím o tom ze by jsem měla víc koni.

17.1.2021 21:35

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):
Mám jen jednoho koně. Ještě mi tu budete vnucovat nějakého koně. Nebo tedy nevím o tom ze by jsem měla víc koni.

Nic vám nevnucujeme. 9.1. jste založila diskuzi (stejná IP) na téma stáří kobyly. Dneska se ptáte na eventuální porod a nene, to není ona. Takže??

17.1.2021 21:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Horsana napsal(a):
Ochroma v skutočnosti vzniká väčšinou v dôsledku zlyhania pasívneho transferu protilátok (je ich málo v mledzive, žriebä ich nezíska v časovom okne na to určenom = nepostaví sa, nenapije sa).

Literatura uvádí, že při pastevních porodech se ochroma prakticky nevyskytuje - to neumím objektivně posoudit, protože ve všech chovech, kde jsem působila se porody odehrávaly ve stáji.

Xxxxxxxxx.123

17.1.2021 21:43
Xxxxxxxxx.123

XXX.XXX.174.41

Ale myslím o diskuzi o nějakém tom hrebci nebo co.

17.1.2021 21:45

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):

???Prostě plácáte a nevíte, kudy z toho ven.

arte.P

17.1.2021 21:50
arte.P

XXX.XXX.47.108

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):

Tak to pardón. To bude patrně hloupá shoda všeho. O Vaší klisně nic nevíme, tak těžko posoudit, kdyby to byla ta druhá, tak rozhodně rodit pod dohledem, ono na hafo hladkých porodů vždycky připadá jeden, co je průserovej a stará kobyla s neznámou historií, připuštěná chlaďasem je dobrej kandidát.

Kromě hlídání porodu, řešíte správnou výživu březího zvířete, nebo žije kobyla z pastevka?

Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):

Proste je dost velka sance ze vam chcipne hribe kobyla nebo oboji. Kort kdyz je pofiderniho veku a puvodu pripustena buhvicim jenom abyste mohla. Mazlinkovat zzibatko. Pak nejspi pude stara nepotrebna kobyla o dum dal. A dle toho jak je pece nepece v ustajku a vase zkusebosti a nechavate si nakecat hlouposti silne pochybuju ze kobyla ma kondici na dobrej porod

Slon Indický

XXX.XXX.241.190

Takže si to shrneme. Stará klisna (minimálně 19, možná i víc let), o které nikdo neví, jestli je prvnička. A majitelka, která ji hodlá nechat na pastvině na pospas osudu. Paráda. To už je celkem pěkné riziko.
Nechte kobylu převést do stáje, kde se zabývají reprodukcí koní (hřebčíny nebo soukromníci, výběr je veliký), a kde nabízejí hlídané porody.
No, a nebo si připravte řádný balík na záchranu, případně pokus o záchranu a kafilerii.

Xxxxxxxxx.123

17.1.2021 22:01
Xxxxxxxxx.123

XXX.XXX.174.41

K tomu věku jasné jsem řekla ze ji je 15. Nevím proc by měla chcipat. Chtěla jsem slyšet názor. Když jsi tobtak vezmete tak koně volné žijící. Jsou březí klidně ve 25. A rodí hribata každý rok naprosto v pohodě.

17.1.2021 22:06

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):
K tomu věku jasné jsem řekla ze ji je 15. Nevím proc by měla chcipat. Chtěla jsem slyšet názor. Když jsi tobtak vezmete tak koně volné žijící. Jsou březí klidně ve 25. A rodí hribata každý rok naprosto v pohodě.

A my jsme jasně řekli, že jí 15 není. A názor jste slyšela. Ale je to marný, je to marný, je to...Akorát, že to odnese zvíře, které za nic nemůže.

17.1.2021 22:10
koně

XXX.XXX.174.63

To je ta zaručená mladice, se zuby jako tygr?
Chuděra a ještě má někde rodit ,sama venku.
Je to celé sázka do loterie ,buď přežije ona,nebo oba,nebo taky žádný, ale těžko říct. .Obzvlášť v takovém pofidérním ustájení ,když pastvina je někde daleko a nikdo není schopen dát rodící kobylu aspoň na noc do boxu,aby byla pod dohledem .Tak se řekne,že je normální neřešit a nehlídat

17.1.2021 22:13
Horsana

XXX.XXX.40.140

Literatura uvádí, že při pastevních porodech se ochroma prakticky nevyskytuje - to neumím objektivně posoudit, protože ve všech chovech, kde jsem působila se porody odehrávaly ve stáji.

Takmer všetky žriebätá, ktoré sa k nám dostanú sú narodené vonku, nikto netuší, či a kedy sa napili mledziva.
To sa kedysi myslelo, že ide o infekciu pupku, ale je to iba jeden z faktorov.

Jedno bolo porodené za ohradníkovú pásku, ono sa to fakt stáva.

Ale veľmi závisí na kvalite mledziva a predošlej anamnéze kobyly, ak už také žriebä mala, je dobré mať v zásobe namrazené kvalitné, kolostomer veľa napovie.

17.1.2021 22:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.1

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):

Volně žijící koně se 25 let nedožijí, ne tak aby u toho byli ještě nedejbože březí.
Vzpamatujte se!

Xxxxxxxxx.123

17.1.2021 22:29
Xxxxxxxxx.123

XXX.XXX.174.41

A když se klisna dožije v přírodě 25 let. Tak se chrání aby na ni neskocil hřebec nebo jak to udělá. Asi nijak. A kůň prevalsky se dožívá 20-30 let.

17.1.2021 22:36
bflmp

XXX.XXX.209.178

Pardon, omylem jsem se uklikla a dala Vám hlas.. průměrný kůň převalský žije v přírodě okolo 20 let, spíše méně. Ano, jsou i rekordmani, nejstarší se dožil 36 let, ale v zajetí..

17.1.2021 22:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.1

bflmp napsal(a):
Pardon, omylem jsem se uklikla a dala Vám hlas.. průměrný kůň převalský žije v přírodě okolo 20 let, spíše méně. Ano, jsou i rekordmani, nejstarší se dožil 36 let, ale v zajetí..

V "zajetí" se 36 let dožil i plnokrevný plemeník Lyphard.

17.1.2021 22:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.1

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):
A když se klisna dožije v přírodě 25 let. Tak se chrání aby na ni neskocil hřebec nebo jak to udělá. Asi nijak. A kůň prevalsky se dožívá 20-30 let.

Vy jste tak hloupá, nebo to jenom hrajete...?! 🤡

17.1.2021 22:41
evcusik

XXX.XXX.145.236

Pokud máte aspoň trošku svého koně ráda (nebo peněženku). Prokonzultujte toto s reprodukčním veterinářem. Snad jste dostatečně soudná že takový člověk má mnohem víc informací a vědomosti o porodech než ustajovatel či nájemci.

17.1.2021 22:42
Arbora

XXX.XXX.232.61

Presne, neviem čo tu všetci vymýšľate katastrofické scenáre, je úplne normálne, źe kobyla si poradí sama. A keď nie, no tak čo. Príroda predsa, nie?! Zozěrú ju vlci. Alebo niekto.

(A pre tých, ktorí nepoznajú sarkazmus)
Nie, nie je to normálne pripustiť kobylu a potom sa na ňu vyprdnúť a nechať to na prírodu. Môžete prísť o žriebä, o kobylu, o obe. Už nemáte veľa času, bolo by fajn premiesniť ju niekam, kde ju niekto aspoň(!) 2x za noc skontroluje. Alebo zariadiť to minimálne tak, aby kobyla rodila sama, oddelená od stáda, keď neviete aké má pôrody, ako to zvláda, keď tam nie je nikto ochotný kontrolovať.

Xxxxxxxxx.123

17.1.2021 22:46
Xxxxxxxxx.123

XXX.XXX.174.41

Mě spíše přijde ze v přírodě se ty koně dožijí docela dost. Nic jim nechybí. Ano pokud jim nějaký zvíře něco udělá. Tak to je asi jasné ze zemřou. Ale někde jsem četla ze rodila snad 25 léta kobyla a naprosto v pohodě porod. Důležité je ze kobyla nemá zdravotní problemi a je v kondici.

17.1.2021 22:48
bflmp

XXX.XXX.209.178

Já myslela čistě mezi koňmi převalskými

17.1.2021 22:49
bflmp

XXX.XXX.209.178

Ale vážně, Vy jste troll, nebo si jen přehnaně stojíte za svými názory?

17.1.2021 22:54
lenacia

XXX.XXX.173.31

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):
Mě spíše přijde ze v přírodě se ty koně dožijí docela dost. Nic jim nechybí. Ano pokud jim nějaký zvíře něco udělá. Tak to je asi jasné ze zemřou. Ale někde jsem četla ze rodila snad 25 léta kobyla a naprosto v pohodě porod. Důležité je ze kobyla nemá zdravotní problemi a je v kondici.

A taky rodila kobyla a hříbě jí spadlo přímo do díry v zemi, nebýt velkého štěstí na člověka v okolí, umřelo by...

17.1.2021 22:55
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.1

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):

To byste koukala, jaké problémy, bránící vysokému věku dožití mají divocí koně - parazitozy, infekce, úrazy, často období chudé na pastvu i vodu...

Neregistrovaný uživatel

17.1.2021 22:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Zadavatelko do toho. Jen doufam ze vam oba chcipnou a vas to konecne probere.

Xxxxxxxxx.123

17.1.2021 23:06
Xxxxxxxxx.123

XXX.XXX.174.41

Výtejte v roce 2020. Kde se všichni chovají jako koko** a místo toho aby člověku prali trochu štěstí tak mu budou házet klacky pod nohy. Ale asi kdyby kobyla byla v dobe pripouštění moje tak březí není a tohle neřeším. Je mi až do breku jak se lidé v dnešní době umí zachovat. Když se podívat na diskuze z roku 2003-2011 lidé alespoň poradili. Nebo alespoň slušně řekli svůj názor. Já jen doufám ze se probereme vy...

arte.P

17.1.2021 23:10
arte.P

XXX.XXX.47.108

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):
Výtejte v roce 2020. Kde se všichni chovají jako koko** a místo toho aby člověku prali trochu štěstí tak mu budou házet klacky pod nohy. Ale asi kdyby kobyla byla v dobe pripouštění moje tak březí není a tohle neřeším. Je mi až do breku jak se lidé v dnešní době umí zachovat. Když se podívat na diskuze z roku 2003-2011 lidé alespoň poradili. Nebo alespoň slušně řekli svůj názor. Já jen doufám ze se probereme vy...

Vítejte v roce 2021!

Co chcete poradit, když ani nepřiznáte, že ta vzpomínaná kobyla je Vaše. Rady tu máte, dejte ji do ustájení kde se o ní postarají zkušenější.

17.1.2021 23:11
lenacia

XXX.XXX.173.31

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):

Je mi až do breku, že člověk který neví vůbec nic o koni, ani zda rodí poprvé či poněkolikáté, jí plánuje nechávat rodit na odlehlých pastvinách bez dozoru a jeho jediný argument je, že někde četl, že koně v divočině taky rodí sami.

17.1.2021 23:12
bflmp

XXX.XXX.209.178

Vy jste cestovatelka časem? Protože je rok 2021

17.1.2021 23:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.1

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):

Když pomineme, že je rok 2021, a ve slově "vítejte" se píše měkké I, tak si čím dál víc myslím, že jste troll, protože takto vygumovaný nikdo být nemůže... 🤔

17.1.2021 23:17
Slon Indický

XXX.XXX.241.190

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):

Ale oni všichni radili - převézt kobylu někam, kde lze hlídaný porod.
To mají všichni mazat med kolem huby s tím, že to je pohoda a vše zvládne příroda? Ono prostě i porod mladé klisny je riziko. Porod starší klisny je větší riziko, a čím starší, tím větší to riziko je. Porod na pastvině je další riziko. Porod ve stádě je taky riziko. Porod prvničky je riziko vždy - některé klisny dávají hříbata větší, mají užší porodní cesty. Porod staré kobyly, ve stádě a ve výběhu, bez dozoru, je prostě neomluvitelný hazard se zdravím koně. A pokud je majitel koně takový idiot, že je mu to jedno, tak co na to říct?

Xxxxxxxxx.123

17.1.2021 23:25
Xxxxxxxxx.123

XXX.XXX.174.41

A vy si myslíte ze jsem z této situace nadšena. Kupte si koně o kterém nic nevíte. A uvidíte jak je to úžasný pocit opravdu vám to přeji. Ano byla to moje blbost ze jsem to udělala. Ale udělala. Už to nenapravim nebo mi snad radite ji poslat na jatka. Kobyla má před sebou klidně 10 let normálního života jak pod sedlo tak klidně na PK. Nebýt toho ze jsem toho koně koupila tak by nejspíš stala na jatkach protože to byl nezvladatelný kůň. A teď je to kůň který se umí ovládat chodit pod sedlo a nechat se v klidu povodit. A taky má dá krásné zdravé hříbe. Je to neuvěřitelne co lidé dokážou napsat...

17.1.2021 23:29

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):
A vy si myslíte ze jsem z této situace nadšena. Kupte si koně o kterém nic nevíte. A uvidíte jak je to úžasný pocit opravdu vám to přeji. Ano byla to moje blbost ze jsem to udělala. Ale udělala. Už to nenapravim nebo mi snad radite ji poslat na jatka. Kobyla má před sebou klidně 10 let normálního života jak pod sedlo tak klidně na PK. Nebýt toho ze jsem toho koně koupila tak by nejspíš stala na jatkach protože to byl nezvladatelný kůň. A teď je to kůň který se umí ovládat chodit pod sedlo a nechat se v klidu povodit. A taky má dá krásné zdravé hříbe. Je to neuvěřitelne co lidé dokážou napsat...

Znovu-nikdo neradi poslat ji na jatka. Všichni naopak radí-dat ji někam,kde bude vic hlidana. Jestli ji mate ráda,tak proč ty tanečky kolem? Horsana je vet a přesně vam popsala,co se může stát,tak proč jste k tomu slepá...

17.1.2021 23:31
Slon Indický

XXX.XXX.241.190

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):

No a co přesně vám teda brání v tom kobylu poslat na porod třeba do nějakého hřebčína?
Nač je taková "úžasná dojemná zachrana", když kobyla chcípne u nehlídaného porodu? A bude to jen a jen vaše vina, na těch jatkách by to měla rychle, zatímco takto může umírat xy hodin, ona i to hříbě...
Vy jste si ji koupila, vy máte zodpovědnost. Chovejte se podle toho.

17.1.2021 23:45
lenacia

XXX.XXX.173.31

Slon Indický napsal(a):
No a co přesně vám teda brání v tom kobylu poslat na porod třeba do nějakého hřebčína?
Nač je taková "úžasná dojemná zachrana", když kobyla chcípne u nehlídaného porodu? A bude to jen a jen vaše vina, na těch jatkách by to měla rychle, zatímco takto může umírat xy hodin, ona i to hříbě...
Vy jste si ji koupila, vy máte zodpovědnost. Chovejte se podle toho.

V hřebčíně to nebude stát 800-1500 korun víme😅🤦‍♀️

Xxxxxxxxx.123

17.1.2021 23:47
Xxxxxxxxx.123

XXX.XXX.174.41

O peníze mi opravdu nejde. Ale kde ten hřebčín mám sebrat mám si ho vykouzlit nebo co. Tady poblíž nic takového není.

17.1.2021 23:51
Slon Indický

XXX.XXX.241.190

Myslím, že v každém kraji existuje stáj zaměřená na reprodukci. Případně lze dopravit i dál, všechno je lepší, než nechat kobylu prostě napospas.
Když napíšete kraj, dá se stáj doporučit.

17.1.2021 23:58
lenacia

XXX.XXX.173.31

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):
O peníze mi opravdu nejde. Ale kde ten hřebčín mám sebrat mám si ho vykouzlit nebo co. Tady poblíž nic takového není.

Tak si ho sežeňte trochu dál. Pokud je termín v dubnu ještě teď v lednu stíháte převoz klisny bez větších problémů. Pokud se nebojíte tak řekněte svou lokalitu a určitě vám tu pomůžou najít vhodnou stáj

18.1.2021 00:07
tereza1122

XXX.XXX.174.41

Nemyslím si že je úplně normální tady psát ať její kobča zemře ptala se tady jen o názor ne o přání k smrti 😕

Xxxxxxxxx.123

18.1.2021 00:08
Xxxxxxxxx.123

XXX.XXX.174.41

Dekuju

18.1.2021 00:13
Dotaz

XXX.XXX.235.225

tereza1122 napsal(a):
Nemyslím si že je úplně normální tady psát ať její kobča zemře ptala se tady jen o názor ne o přání k smrti 😕

Vy máte se zadavatelkou stejnou IP adresu? :)

EDIT: Jinak co je kobyla za plemeno, že jste si tak jistá, že to v pohodě sama v tomhle věku dá a že stále argumentujete divokými koňmi?

18.1.2021 00:27
Slon Indický

XXX.XXX.241.190

Dotaz napsal(a):
Vy máte se zadavatelkou stejnou IP adresu? :)

EDIT: Jinak co je kobyla za plemeno, že jste si tak jistá, že to v pohodě sama v tomhle věku dá a že stále argumentujete divokými koňmi?

Plemeno není, je bez původu a v průkazu má 19 let, a připustil ji nějaký tažný mladý hřebec - zadavatelka už založila několik diskusí.
I kdyby nebyla starší než 19 (tj v období porodu 20), tak je to dost šílená kombinace. A nehlídat porod, i když ví, že je otec chladnokrevník, tj hříbě může být mohutné, to je opravdu recept na katastrofu.

Xxxxxxxxx.123

18.1.2021 00:29
Xxxxxxxxx.123

XXX.XXX.174.41

Aha tohle jsem o svém koni nevěděla. Dobre vědět.

18.1.2021 00:33
Slon Indický

XXX.XXX.241.190

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):

Tak si hlavně otevřte Google a fofrem najděte stáj, kde nabízejí hlídané porody klisen. Pravděpodobně bude třeba ještě doočkovat (většinou chtějí i HPV) nebo nabrat krve kvůli přepravě, tak ať to zavčas stihnete. Opravdu není třeba kvůli vlastní tvrdohlavosti a víře v to, že si "příroda poradí" přijít o klisnu, hříbě, nebo oba.

18.1.2021 00:35
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):

Můžu se zeptat, proč jste kobylu zachraňovala, když jí nechcete pomoct a krutě ji necháte osudu a riskujete zdraví a možná i životy dvou tvorů - kobyly i hříběte? Peníze problém nejsou, aspoň jste to psala, tak nechápu, proč jí tedy odpíráte odpovídající péči. Domnívala jsem se, možná bláhově, že chcete kobyle připravit lepší život. Takhle to ale opravdu nevypadá.

18.1.2021 00:40
Slon Indický

XXX.XXX.241.190

https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3736481/kobylka-nechce-stat-a-nenecha-se-oddelit-od-stada

https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3769640/kolik-let-by-jste-koni-tipli

Tady jsou ty ostatní diskuse - holčina není plnoletá, takže bohužel ustájení těžko změní. Kobylu nezvládá, podmínky asi nic moc, no takhle to dopadá, když rodiče kupují koně dětem a nemají finance ani zkušenosti. V první diskusi navíc psala, že je kobyla opadlá ze svalů, tj nejspíš není vůbec v kondici na to, aby poslední stadium březosti, porod a laktaci zvládla. Chudák kůň.

18.1.2021 00:45
tereza1122

XXX.XXX.174.41

Kobylku zvládá v pořádku,podmínky má dobré, finance mají. Nevím kde jste tyto informace zjistila :) zkušenosti mají. Koník se má dobře neznáte ho tak nevím podle čeho soudíte:)

18.1.2021 00:50
Dotaz

XXX.XXX.235.225

tereza1122 napsal(a):
Kobylku zvládá v pořádku,podmínky má dobré, finance mají. Nevím kde jste tyto informace zjistila :) zkušenosti mají. Koník se má dobře neznáte ho tak nevím podle čeho soudíte:)

Tak proč se o tu kobylu nechce postarat? To byste nám mohla sdělit, když jste tak informovaná. ;)

Xxxxxxxxx.123

18.1.2021 00:51
Xxxxxxxxx.123

XXX.XXX.174.41

Pardon kobyla je naprosto v pohodě zvladatelny kůň. Finace problém nejsou. Jinak by jsem si nekupovala koně. S tím konem jsem udělal velký kus práce. Nasvalena je. Kondici má skvělou. Musím říct ze více energického a koně co am chuť do práce jsem neviděla. Podmínky nechci měnit protože tam kde kobyla je je spokojena. Má tam svoje stádo a velké pastviny.

18.1.2021 00:56
Slon Indický

XXX.XXX.241.190

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):
Pardon kobyla je naprosto v pohodě zvladatelny kůň. Finace problém nejsou. Jinak by jsem si nekupovala koně. S tím konem jsem udělal velký kus práce. Nasvalena je. Kondici má skvělou. Musím říct ze více energického a koně co am chuť do práce jsem neviděla. Podmínky nechci měnit protože tam kde kobyla je je spokojena. Má tam svoje stádo a velké pastviny.

No, akorát tam není možnost hlídání porodu. Což je u březí klisny zásadní požadavek.
Pokud nastane situace, že kobyla, hříbě nebo oba uhynou, budete celý život žít s tím, že je to kvůli vám? Že by se jim dalo pomoct, pokud by u nich někdo byl a hlídal?
Pokud finance nejsou problém, proč chcete takhle pitomě riskovat?

18.1.2021 01:02
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):

A k čemu jí to stádo a pastviny budou, až bude rodit? Jak to jako zabrání komplikacím, co tu jmenovala Horsana?

18.1.2021 07:23
deauville

XXX.XXX.46.69

Tak nám ta diskuse zase hezky bobtná, jsou tady dvě přispěvatelky se stejnou IP adresou, které se navzájem podporují...

Čili buď troll, nebo (podle pravopisu a úrovně vyjadřovaní) adolescent, který je úplně mimo a žádné argumenty stejně nepřipustí... Děvčata, stojí za to se k tématu vyjadřovat a rozčilovat se nad nedostatkem inteligence přispěvatelky?

Přispěvatelka si nepřišla pro radu, chtěla poplácat po ramenou a dozvědět se, že to kobyla bez problémů zvládne. Jakékoliv opačné reakce (ať "po dobrém" či "po zlém") jsou úplně zbytečné.

18.1.2021 07:37
lenacia

XXX.XXX.173.31

Tak doufejme, že to zvládne, když je majitelka absolutně neschopná se o Kobylu postarat, a raději ji nechá napospas přírodě jak koně převalský, protože to někde četla.

18.1.2021 08:16

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):

Chrání se třeba tím, že už není plodná nebo nedokáže hříbě vyživit, takže se embryo vstřebá. Ale vy si stejně povedete svou, že je všechno OK.

18.1.2021 08:19

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):

A fotka té kobyly by nebyla? Už jsme si ji přáli vidět několikrát. Jestli je v kondici, tak se nemusíte bát, že vám ji zkritizujeme.

Xxxxxxxxx.123

18.1.2021 08:50
Xxxxxxxxx.123

XXX.XXX.174.41

To je tak nepochopitelné ze nechci kobylu dávat na internet pokud tak moc stojíte o fotku tak si mě najdete třeba na instagramu.

18.1.2021 08:54
kallisto

XXX.XXX.237.35

Takže jestli se tý kobyle nebo hříběti něco stane, máš je na svědomí. Celej život si pak dobře pamatuj, že kvůli tobě třeba chcípli.

Kobylu odvez někam, kde mají zkušenosti!

Peníze nepeníze, ona i ta kafilerka tě bude stát hodně peněz.

18.1.2021 09:05
Arbora

XXX.XXX.232.61

A presne takýmto ľuďom, čo si prečítajú na internete, že v divočine kone rodia aj do 25 rokov, sa narodí zdravé žrieba bez komplikácií. Kým inym budú platiť kliniky a sra*ky, aj keď predvídali.

Nemáte skúsenosti s chovom, neviete ako previeha pôrod, neviete čo všetko sa môže pos*ať počas prvých desiatich dní. Ak naozaj nie sú problém peniaze, čomu úplne neverím, obehnite stajne v okolí, poinformujte sa, či majú niekoho skúseného v oblasti pôrodníctva a kobylu tam prevezte. Nemusí to byť nutne veľký chov. Zodpovedný človek urobí všetko pre to, aby pôrod prebehol v poriadku. Nehádže sa o zem, lebo mu niekto povedal, že to vôbec nemusí prebehnúť bez problémov.

18.1.2021 09:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.1

Arbora napsal(a):
A presne takýmto ľuďom, čo si prečítajú na internete, že v divočine kone rodia aj do 25 rokov, sa narodí zdravé žrieba bez komplikácií. Kým inym budú platiť kliniky a sra*ky, aj keď predvídali.

Nemáte skúsenosti s chovom, neviete ako previeha pôrod, neviete čo všetko sa môže pos*ať počas prvých desiatich dní. Ak naozaj nie sú problém peniaze, čomu úplne neverím, obehnite stajne v okolí, poinformujte sa, či majú niekoho skúseného v oblasti pôrodníctva a kobylu tam prevezte. Nemusí to byť nutne veľký chov. Zodpovedný človek urobí všetko pre to, aby pôrod prebehol v poriadku. Nehádže sa o zem, lebo mu niekto povedal, že to vôbec nemusí prebehnúť bez problémov.

No, ono to v konečně fázi výjde i levněji než pak ta kafilerka - za těžkou kobylu to teď bude s cesťákem tak 8000.

18.1.2021 09:33

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):

Ámen.

Xxxxxxxxx.123

18.1.2021 09:43
Xxxxxxxxx.123

XXX.XXX.174.41

A proc hned hledat kafilerku. Haloooo kobyla neumírá a rozhodne to nemá v plánu.

18.1.2021 09:46

Hodně štěstí.

18.1.2021 09:49
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Tak pár let zpátky jsme ve stáji měli kobylu jen na porod (mladá pony klisna). Také to bylo cca v dubnu. Ustájená byla na pastevku. Majitelka si to chtěla hlídat sama ve stanu, ale sama naznala na poslední chvíli, že to nedá. Ustajovatelka jí hodně pomohla tím, že rozhodila síť dotazů po známých a zkušených. Naše to tehdy vzala, protože boxy jsou na dvoře u rodinného domku a ona pracuje z domu. A bylo to řádně zaplaceno - ono vážně kontroly vícekrát za noc něco stojí. Na pastvu se vracela 14 dnů po porodu. Hříbě bylo krásné, pupík ošetřovaný. Hlavně bylo jasné kdy pilo a kolik. Taky že si ho matka hlídá, že mají pevný vztah a hříbě se nenechá jen tak ukrást atd.

Není nic snazšího než si podat inzerát na 4 hlavních místech. Ono je fakt, že kobyle jsou na porody cítě (opravdu vím co se může přihodit a co projde např. u krav, to je u kobyly hrozné trápení končící prostě utracením). Taky je potřeba aby na to měla správnou krmnou kondici - ne obézní ani ne podvýživa (to je potřeba zkušeností, se nedá jen vyčíst). Prostě ač se to nezdá, rizik je hodně a na nápravu už pak není prostor. Proč by jinak i velké hřebčíny co se snaží mít kobyly co nejvíc na pastvě, stahovali okolo porodu kobyly ke stáji a do boxů?

18.1.2021 09:54
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):
A proc hned hledat kafilerku. Haloooo kobyla neumírá a rozhodne to nemá v plánu.

Hlas dán omylem. Kafilerka se nehledá, každý držitel koně na ni tel. č. zná. Každý zodpovědný majitel koně totiž ví, že se smrt stává kdykoliv. A hlavně má těch pár tisíc vždy na účtu, aby si na to nemusil půjčovat.

Mluví se o kafilerii proto, že přístup nechám kobylu rodit v dubnu na pastvě bez dozoru si prostě o ten úhyn koleduje. (ale hloupí mívají štěstí)

A ano vím o chovu koní kde to tak dělají. Je to v pohraničí u Polska. Mršiny tam likvidují vlci (a pak si troufají i na strhávání hříbat). O koně tam v tom chovu až tolik nejde. Jsou tam živý z dotací za pastvu. Co se nedaří jde na jatky atd.

18.1.2021 10:00
Arbora

XXX.XXX.232.61

Ona ani ten box až taký nutný nie je, hlavne ak ho kôň nepozná a nie je v ňom v pohode. Ale aspoň tie kontroly pravidelné, nočné. Známa má sirotu, skúsena matka, žrieba sa pri pôrode tak vzpriečilo, že matku museli rozrezať na kusy, aby zachranili aspoň žriebä. V bývalej práci sme na noc boxovali kobyly pred pôrodom, cez deň bývali v stáde- otvorená maštal, výbehy spevnené betónom. Samozrejme, že tá najposlednejšia kobyla v stáde sa rozhoda rodiť predčasne, rovno na tom betóne. A kým porodila, už naď ňou ostatné krúžili ako supy, nebyť zásahu ošetrovateľov, nemuselo to mať happy end.

18.1.2021 10:01

Pipilota napsal(a):
Hlas dán omylem. Kafilerka se nehledá, každý držitel koně na ni tel. č. zná. Každý zodpovědný majitel koně totiž ví, že se smrt stává kdykoliv. A hlavně má těch pár tisíc vždy na účtu, aby si na to nemusil půjčovat.

Mluví se o kafilerii proto, že přístup nechám kobylu rodit v dubnu na pastvě bez dozoru si prostě o ten úhyn koleduje. (ale hloupí mívají štěstí)

A ano vím o chovu koní kde to tak dělají. Je to v pohraničí u Polska. Mršiny tam likvidují vlci (a pak si troufají i na strhávání hříbat). O koně tam v tom chovu až tolik nejde. Jsou tam živý z dotací za pastvu. Co se nedaří jde na jatky atd.

To je ten Broumov, že? Já se zděsila, když jsem v článku na nějakých internetových novinách četla, že chovatel netuší, kdy o hříbě přišel (a tedy mu stát neuzná náhradu za domnělý útok vlků), protože pět dní (slovy PĚT) nebyl u stáda na kontrole. U novorozených hříbat. Tak už chápu.

18.1.2021 10:06

Je tu někdo, kdo věří, že ta kobyla (aneb dětský výplod fantazie) fakt existuje?

18.1.2021 10:11
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Mě když se hřebila kobyla na pastvině, tak byla oddělená od stáda ohradou v menším výběhu, kde měla podestlaný přístřešek a dostatečný přísun sena.
Taky jsem to měla z domu daleko, ale pár nocí v autě u výběhu přežijete.
Chytla jsem to třetí noc, ve 3 ráno si opica počkala až zalezl měsíc a mrně bylo na světě během 15min. A ano, hned po ohřebení začala kolem ohrady obíhat její stájová kolegyně, která před nějakou dobou o své hříbě přišla a pokoušela se ho mojí kobyle ukrást, takže trochu psycho než jsem ji dokázala dostatečně odehnat a přestala se extrémně zajímat.

Pro porod na pastvině ale musíte mít kontakt na dobrého veta ochotného na ty pastviny přijet v případě potíží. Mě se na to tehdy ten můj vybodnul, prý na co ho budím a že přijde až jindy a to to bylo pastevní ustájení přímo v jeho majetku...

18.1.2021 10:11

Zadavatelko - a tak v čem je konkrétně problém, tu kobylu převézt někde do stáje, kde ji budou hlídat (mají tam box, zpevněn plochy). Ona ta pastvina zní hrozně romanticky, ale na porod je to dost nepraktické, pokud u ní nehodláte třeba měsíc v kuse ve stanu nocovat a hlídat....V čem je teda problém, když ne v penězích? Vy budete víc v klidu, že se o ní někde postarají, kobyla bude oddělená na porod a bude mít více klidu na hříbě i žrádlo...

18.1.2021 10:12
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Je tu někdo, kdo věří, že ta kobyla (aneb dětský výplod fantazie) fakt existuje?

Bohužel jo. (si pamatuji i EQ a co tam se kolikrát dělo v diskuzích) Opravdu takoví lidé v reálu u koní existují a koně jim hynou a pořizují si je opakovaně - dokonce se s nimi stěhují do různých okresů (neb slušní ustajovatelé s nimi nechtějí nic mít - opravdu raději prázdný box, než takový majitelé koní v maštali)

18.1.2021 10:50

Pipilota napsal(a):
Bohužel jo. (si pamatuji i EQ a co tam se kolikrát dělo v diskuzích) Opravdu takoví lidé v reálu u koní existují a koně jim hynou a pořizují si je opakovaně - dokonce se s nimi stěhují do různých okresů (neb slušní ustajovatelé s nimi nechtějí nic mít - opravdu raději prázdný box, než takový majitelé koní v maštali)

Jako ok, to beru. Ale tahle holčina si sama sobě kecá do trika, popírá, co už několikrát napsala atd. Tak mi to připadá, že si to vymýšlí tak nějak za pochodu...

18.1.2021 11:04
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jako ok, to beru. Ale tahle holčina si sama sobě kecá do trika, popírá, co už několikrát napsala atd. Tak mi to připadá, že si to vymýšlí tak nějak za pochodu...

Ano i to že každému řeknou něco jiného...

Taky bych radši když tohle bude nějaký troll. Chápu že je to takové na hranici. Ale opravdu mám i takhle hrozně špatné zkušenosti. A ještě s více "kousky".

18.1.2021 11:22
Slon Indický

XXX.XXX.241.190

Pipilota napsal(a):
Ano i to že každému řeknou něco jiného...

Taky bych radši když tohle bude nějaký troll. Chápu že je to takové na hranici. Ale opravdu mám i takhle hrozně špatné zkušenosti. A ještě s více "kousky".

Taky bych řekla, že je skutečná - první diskuse s ní byla někdy loni v listopadu, pak odmlka a teď se ptala na ty zuby, tam byla fotka. No a teď ten porod.

Xxxxxxxxx.123

18.1.2021 11:29
Xxxxxxxxx.123

XXX.XXX.174.41

Je pravd až jsem se chtěla pobavit. A něco málo je trosku dokreselene. Ale ze mám březí kobylu to nepopírám. Zajímala mě reakce lidi jestli se budou snažit pomoc nebo budou prát lidem jen to nejhorší. A asi se nic nezměnilo jak tak koukám. Nemusíte se bát klisna sice bude rodit na pastve ale majitel stáje koně chodí kontrolovat. Pozdě večer a brzo ráno. A když bude vidět ze kobyla bude rodit. Tak mi logicky zavolá a přijedu a bude se kobyla kontrolovat. Bude oddělena od stáda aby ji ostatní koně neotravovali. Rodit v boxe by bylo nereálné nemáme porodní box. A navíc kobyla by sama ve stáji být nemohla. Na pastvě bude moct v pohodě porodit. Veterinář chci aby ráno přijel a kobylu a hribatko skontroloval zda je všechno v pohodě. A hribě se bude asi očkovat ale nejsem majitel hribete takže moje starost už ti nebude. Nemusíte se bát kobyla porodí úplně v pohodě a kdyby náhodou tak je tam majitel stáje a vet na telefonu. Veterinář je schopny dojet klidně ve 3 ráno.

arte.P

18.1.2021 11:39
arte.P

XXX.XXX.248.186

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):
Je pravd až jsem se chtěla pobavit. A něco málo je trosku dokreselene. Ale ze mám březí kobylu to nepopírám. Zajímala mě reakce lidi jestli se budou snažit pomoc nebo budou prát lidem jen to nejhorší. A asi se nic nezměnilo jak tak koukám. Nemusíte se bát klisna sice bude rodit na pastve ale majitel stáje koně chodí kontrolovat. Pozdě večer a brzo ráno. A když bude vidět ze kobyla bude rodit. Tak mi logicky zavolá a přijedu a bude se kobyla kontrolovat. Bude oddělena od stáda aby ji ostatní koně neotravovali. Rodit v boxe by bylo nereálné nemáme porodní box. A navíc kobyla by sama ve stáji být nemohla. Na pastvě bude moct v pohodě porodit. Veterinář chci aby ráno přijel a kobylu a hribatko skontroloval zda je všechno v pohodě. A hribě se bude asi očkovat ale nejsem majitel hribete takže moje starost už ti nebude. Nemusíte se bát kobyla porodí úplně v pohodě a kdyby náhodou tak je tam majitel stáje a vet na telefonu. Veterinář je schopny dojet klidně ve 3 ráno.

Takže je vlastně všechno zalité sluncem a není co řešit.

Pokud nejste majitelem hříběte, tak předpokládám, že je to takový ten "výhodný" kšeftík - kobyla zdarma, pokud odchováte a vrátíte hříbě. No hodně štěstí, když už Vám rady není.

18.1.2021 11:48
Slon Indický

XXX.XXX.241.190

No, tak to opravdu hodně štěstí. Kontrola ráno a večer je u porodu úplně k prdu - většina kobyl rodí v noci, pokud k průseru dojde, ráno je pozdě. A nevím, co si představujete pod pojmem "když to bude vypadat k porodu". Kobyla je prvnička, některé kobyly známky porodu vykazují klidně i 3 týdny předem (např. nalívají vemínko), některé bez nějakých známek rovnou porodí (a vemínko nalejí až po porodu), u prvničky nikdo neví, jak to má.
Stejně tak nepoznáte, jestli hříběti odešla smolka, jestli byla celá placenta, atd.

Neregistrovaný uživatel

18.1.2021 11:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.211

Me by teda zajimal ten slecny instagram kdyz se mame podivat tam 😁

18.1.2021 11:53

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Me by teda zajimal ten slecny instagram kdyz se mame podivat tam 😁

Ten si přece musíte sama najít!!

18.1.2021 12:11
koně

XXX.XXX.174.63

tereza1122 napsal(a):

Máte stejnou IP adresu s Xxxxx
A pak taky Laskynka a s tou Janča ,co zadávala drahé levné ustájení
Tak bych řekla,že si vy děti ,o pauzách mezi on line výukou ,samy se sebou schízujete a dělíte osobnosti po netu

Xxxxxxxxx.123

18.1.2021 12:45
Xxxxxxxxx.123

XXX.XXX.174.41

Takže z žádnou janickou nemám nic společného. Alespoň vidím realitu a vím ze ustajko v dnešní době za 800 měsíčně nejde. Instagram- clea_life.😹 Kontrola kobyly z největší pravděpodobnosti se stane ze prijdu a bude hribě.

Xxxxxxxxx.123

18.1.2021 13:02
Xxxxxxxxx.123

XXX.XXX.174.41

Teda pardon _cleas_life_😅. Žádný výhodný kšeftík to není jen se mi kobyla líbila a je fajn. Ale měla hribe a já hribe nechtěla. Tak mi ustajovatel nabídl ze si ho vezme. Nic víc.😉

18.1.2021 14:37
keira

XXX.XXX.164.213

Přidám další příběh, co se může stát při porodu - kobyla prvnička, hříbě z ni vypadlo a ona absolutní nezájem, pásla se dál. Hříbě mělo blány přes nos a nebýt toho, že na kobylu majitel dohlížel, do pár minut by bylo hříbě mrtvé. Takhle mu očistil nozdry a následně pomohl, aby mohlo začít pít (samo od sebe se totiž zmateně vydalo jiným směrem, než byla klisna)

A jednalo se o apaloosu, takže velice přírodní plemeno, které by mělo mít instinkty ještě v pořádku.

Neregistrovaný uživatel

18.1.2021 15:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):
Takže z žádnou janickou nemám nic společného. Alespoň vidím realitu a vím ze ustajko v dnešní době za 800 měsíčně nejde. Instagram- clea_life.😹 Kontrola kobyly z největší pravděpodobnosti se stane ze prijdu a bude hribě.

Tak Cleas life nenašlo nic. Na Clea life mě to hodilo na naky profil nely_horses. Tak kdopak jste? Jestli trefa, potvrďte sledování jinak jaksi fotky neuvidíme. Pokud ne řekla jste schválně špatný údaje.

18.1.2021 16:50

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):
Teda pardon _cleas_life_😅. Žádný výhodný kšeftík to není jen se mi kobyla líbila a je fajn. Ale měla hribe a já hribe nechtěla. Tak mi ustajovatel nabídl ze si ho vezme. Nic víc.😉

Proč takhle normálně nepíšete od začátku? Chtěla jste se bavit našimi příspěvky?

Neregistrovaný uživatel

18.1.2021 18:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Pro ty kdo zajímá vzhled diskutované kobyly. Zadavatelko nezlobte sr je to rychlejsi nez aby vas x lidi lovilo na instaci. Sorry lip mi to nešlo na mobilu

18.1.2021 18:41
tereza1122

XXX.XXX.174.41

Žádnou laskynku ani janču neznám :)

Xxxxxxxxx.123

18.1.2021 18:42
Xxxxxxxxx.123

XXX.XXX.174.41

Okamžitě to smažte proto jsem to nedával jsem jse asi úplně blba. Logicky jsem to sem nechtěla dávat. Ale ne vy to jsem dáte. Bravo dospěly člověk.🤣 ze by soukromí ale to asi neznáte co.

Neregistrovaný uživatel

18.1.2021 18:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):
Okamžitě to smažte proto jsem to nedával jsem jse asi úplně blba. Logicky jsem to sem nechtěla dávat. Ale ne vy to jsem dáte. Bravo dospěly člověk.🤣 ze by soukromí ale to asi neznáte co.

Sim te bud se nemas za co stydet a pam ti to vadit nemuze a kdyz by si te deset lidi na instaci tady odsud naslo je to to samy.
Nicmene je videt ze zkusenosti nula.
To ti fakt nevadi ze kdyz se neco pose re budes ty bez kobyly? Ustajovateli to bude sumak. On neprijde o nic. Dpufam aspon ze za to hribe mas slevy na ustajku nebo ti ho zaplati jinak bys byla dost hloupa. Nest vsecka rizika na svy triko. A ten dozor ji zajisti i kdybys tam mela stanovat.

18.1.2021 18:53
bflmp

XXX.XXX.209.178

Necheš se trochu uklidnit?

Xxxxxxxxx.123

18.1.2021 19:13
Xxxxxxxxx.123

XXX.XXX.174.41

Prosím o smazání. Myslíte ze jsem nadšena ze tu někdo udílí moje fotky. Nechci být jen tak googlu. Prostě to smažte!!!!!

18.1.2021 19:19

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):
Prosím o smazání. Myslíte ze jsem nadšena ze tu někdo udílí moje fotky. Nechci být jen tak googlu. Prostě to smažte!!!!!

když jsi na instáči, tak už na googlu všude seš.

18.1.2021 19:22
tereza1122

XXX.XXX.174.41

Měla soukromý účet a nechtěla tyto fotky zveřejňovat tak to pochopte;)

18.1.2021 19:25

tereza1122 napsal(a):

ale zveřejnila jméno účtu, aby se každý mohl podívat?

nechápu.

18.1.2021 19:45
lenacia

XXX.XXX.214.1

Tak si to řekněme jinak...
Mám též kobylu. 16 let. Měla dokladatelně dvě hříbata.
Znám ji 6 let, je zdravá, není zlá, viděla sem ji dělat tetičku hříbatům, je též pod veterinárním dohledem, takže vím že nečeká dvojčata, je očkovaná na herpes, ve stádě není otloukánek... Přesto bych ji bez dozoru prostě nenechala. Už sou v jednání kamery na porod, postavily se extra boxy aby se teď na zimu zaviraly, dostávají krmení pro březí, vápník a lněné semínko, pořízené je i kolostrum a náhradní mléko, též i deky pro hribata v případě nutnosti...
A vy sem přijdete, věk klisny hádáte, zda již měla hříbata nevíte, zachránila ste ji ze špatných podmínek a jakž takž spravila... A necháte ji venku napospas protože doufáte, že se nic nestane. Jenže víte co? Just by fakt mělo, ne nic fatálniho ale něco co vás donutí odvést koně na kliniku a vypláznout 100k, aby vám skutečně došla hláška "o peníze nejde".

18.1.2021 20:16
majkulka

XXX.XXX.152.184

tereza1122 napsal(a):

a ty si prosím uvědom či nastuduj základy moderní techniky, ať nejsi stále za úplného hlupáka Jelikož když odpovídáš jakože za tereza1122 a přitom máš naprostou stejnou IP počítače, je bohužel zcela neoddiskutovatelné, že jsi zároveň i Xxxxxxxxx.123 - tedy zadavatelka. To je zkrátka fakt

18.1.2021 20:37

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pro ty kdo zajímá vzhled diskutované kobyly. Zadavatelko nezlobte sr je to rychlejsi nez aby vas x lidi lovilo na instaci. Sorry lip mi to nešlo na mobilu

Jediná trochu vypovídající fotka je ta první. Vzhledem k věku to zase taková katastrofa není.

18.1.2021 20:38
koně

XXX.XXX.174.63

majkulka napsal(a):
a ty si prosím uvědom či nastuduj základy moderní techniky, ať nejsi stále za úplného hlupáka Jelikož když odpovídáš jakože za tereza1122 a přitom máš naprostou stejnou IP počítače, je bohužel zcela neoddiskutovatelné, že jsi zároveň i Xxxxxxxxx.123 - tedy zadavatelka. To je zkrátka fakt

Já už na to upozorňovala.
Je tu ještě jedna taková dvojí osobnost
Tahle Xxx a Tereza neví asi skorem nic
O koních ani o internetu
I když tedy pravopis oproti jiným podobným je celkem OK

18.1.2021 20:55
tereza1122

XXX.XXX.174.41

Ne nejsem zadavatelka píši z telefonu nechápu jak můžu mít stejnou IP adresu takže znovu NE NEJSEM TO JÁ a nevím podle čeho soudíte že nevím o koních nic . mám své dva koně jednoho jsem si sama obsedala :) píši sem pouze své názory 🤭

18.1.2021 21:00
lenacia

XXX.XXX.173.31

tereza1122 napsal(a):
Ne nejsem zadavatelka píši z telefonu nechápu jak můžu mít stejnou IP adresu takže znovu NE NEJSEM TO JÁ a nevím podle čeho soudíte že nevím o koních nic . mám své dva koně jednoho jsem si sama obsedala :) píši sem pouze své názory 🤭

jak, tím že áš stejný data/wifi... už jen samotný styl psaní to vypovídá včetně té sebechvály s obsedáním která nikoho nezajímá le msuíš ji říct, stejně jako chlubení se o záchraně kobyly...
Obojí lež. člověk co jednou obsedal by nikdy na koně bez helmy už nesednul, ale hloupé nezletilé děck o co potřebuje hezu fotešku na istagamešek si helmu neveme

18.1.2021 21:07
tereza1122

XXX.XXX.174.41

Taky že já na koně bez helmy nesedám :) a žádnou kobylu jsem nezachránila

18.1.2021 21:10
Dotaz

XXX.XXX.235.225

majkulka napsal(a):

Tak možné to je, pokud mají třeba stejného poskytovatele. Spíš bych sázela na stylistiku příspěvků.

18.1.2021 21:13
tereza1122

XXX.XXX.174.41

Pokud vás to nezajímá tak to nemusíte číst a můžete to přeskočit 😉

18.1.2021 21:31

Dotaz napsal(a):
Tak možné to je, pokud mají třeba stejného poskytovatele. Spíš bych sázela na stylistiku příspěvků.

Je to zvláštní, ale teď je tu se stejným stylem psaní, gramatickými chybami a IP adresou další anonym, tentokrát vyzvídá ve vedlejší diskuzi něco o vhodném sedle. A zase mu odpovídá stejná IP. Tolik náhod :-D

18.1.2021 21:39

Je to zvláštní, ale teď je tu se stejným stylem psaní, gramatickými chybami a IP adresou další anonym, tentokrát vyzvídá ve vedlejší diskuzi něco o vhodném sedle. A zase mu odpovídá stejná IP. Tolik náhod :-D

Taky jsem si všimla. A reagovala.

18.1.2021 21:41

Pokud píše z mobilu, může se stát, že IP adresu u příspěvků nevidí - nezobrazuje se. Ale je to všechno jedna a ta samá divná osoba.

Chudák šimlatá kobyla, ta si změnou majitele teda pomohla.

18.1.2021 21:46
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Já tento konkrétní případ nerozporuji, jen jsem chtěla říct, že ne vždy to musí být pravda s tou stejnou IP adresou - u nás má jednu IP adresu několik tisíc lidí - je to poskytovatelem a strukturou jeho sítě.

18.1.2021 21:57

Dotaz napsal(a):
Já tento konkrétní případ nerozporuji, jen jsem chtěla říct, že ne vždy to musí být pravda s tou stejnou IP adresou - u nás má jednu IP adresu několik tisíc lidí - je to poskytovatelem a strukturou jeho sítě.

Já se v tomhle neorientuju, jenom mi přijde zvláštní, že se z této adresy najednou vyrojila vlákna na téma kamarádka shání sedlo nebo jaké známe hry ze země. Asi sem paranoidní.

18.1.2021 22:04
kallisto

XXX.XXX.132.36

Tady by se melo diskutovat jen s registrací overenou mobilem. Jinak tady clovek mluvi se schizofrennimi prezdivkami a je to az nedustojne, ze nas v tom ifauna necha takhle se hrabat a prispivani lepe nezabezpeci.

18.1.2021 22:08

kallisto napsal(a):
Tady by se melo diskutovat jen s registrací overenou mobilem. Jinak tady clovek mluvi se schizofrennimi prezdivkami a je to az nedustojne, ze nas v tom ifauna necha takhle se hrabat a prispivani lepe nezabezpeci.

A další téma od pepsi...Kolik jich ještě bude?

18.1.2021 22:42
koně

XXX.XXX.174.63

A další téma od pepsi...Kolik jich ještě bude?

Ta jede
Pepsi ,Jupik ,Tereza ,Xxxxx to už je na medikaci ,skorem

18.1.2021 22:45
Dotaz

XXX.XXX.235.225

koně napsal(a):
Ta jede
Pepsi ,Jupik ,Tereza ,Xxxxx to už je na medikaci ,skorem

Spíš na ban. :)

18.1.2021 22:48
koně

XXX.XXX.174.63

lenacia napsal(a):
jak, tím že áš stejný data/wifi... už jen samotný styl psaní to vypovídá včetně té sebechvály s obsedáním která nikoho nezajímá le msuíš ji říct, stejně jako chlubení se o záchraně kobyly...
Obojí lež. člověk co jednou obsedal by nikdy na koně bez helmy už nesednul, ale hloupé nezletilé děck o co potřebuje hezu fotešku na istagamešek si helmu neveme

K té helmě jakožto ukazateli nezletilosti .Já zletilá už pradávno ,obsedám koně celkem běžně.A helma mi u toho skutečně nechybí .Nejsem na ní zvyklá ,takže na stará kolena už nemám potřebu
Jinak s IP adresou a ostatním souhlasím

18.1.2021 22:55

Dotaz napsal(a):
Spíš na ban. :)

Nahlásila jsem, třeba to pomůže.

19.1.2021 03:11
Moyda

XXX.XXX.147.89

Když vy si s ní nepovídáte, tak to musí zvládnout sama. Jako hrát sama se sebou šachy není taková zábava. Vznese doraz, sama si odpoví a pak se poplácá po rameni jak je chytrá a šikovná.

19.1.2021 09:13

Tak jsem dolouskala včerejší diskuze a holšiška už přispívá pod pěti nicky.

NAVRHUJI NEREAGOVAT NA IP xxxx174.41. Jinak se toho nezbavíme.

19.1.2021 09:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak jsem dolouskala včerejší diskuze a holšiška už přispívá pod pěti nicky.

NAVRHUJI NEREAGOVAT NA IP xxxx174.41. Jinak se toho nezbavíme.

Ježíš, tak si nemá s kým povidat, no...

... furt lepší, než kdyby třeba fetovala😉

19.1.2021 09:19
majkulka

XXX.XXX.152.184

a proto je lepší trollit??? To snad né Má rovnou napsat - chci si pokecat a né vytvářet dokola nové a nové pseudodotazy

19.1.2021 09:35

Ale jooo, to já jí neberu, ať si sama se sebou povídá. Ale navrhuju, abychom do toho my ostatní nevstupovali

19.1.2021 09:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ale jooo, to já jí neberu, ať si sama se sebou povídá. Ale navrhuju, abychom do toho my ostatní nevstupovali

No, a co jí založit nějaké téma, kam jí můžou lidi dát zajímavé odkazy třeba na videa, nebo literaturu - zabaví se, něco se dozví, a nebude vymýšlet krávoviny😉

... a třeba to zabaví i někoho dalšího 👍

19.1.2021 09:55

No, a co jí založit nějaké téma, kam jí můžou lidi dát zajímavé odkazy třeba na videa, nebo literaturu - zabaví se, něco se dozví, a nebude vymýšlet krávoviny😉

... a třeba to zabaví i někoho dalšího 👍

To je dobrý nápad, ačkoliv pochybuji, že cílovou skupinou budou právě tyto děti. Ale já si počtu rozhodně moc ráda!

19.1.2021 11:58

Jenže vždycky se někdo v dobré víře nachytá, než zjistí, o co kráčí. A laik nepozná, že ta diskuze je k ničemu. A může si vytvořit mylnou představu.

19.1.2021 12:12

Jenže vždycky se někdo v dobré víře nachytá, než zjistí, o co kráčí. A laik nepozná, že ta diskuze je k ničemu. A může si vytvořit mylnou představu.

Chytrý laik si nepřečte jen jedno vlákno. A blbý laik si stejně poradit nenechá. Šak to známe.

19.1.2021 12:14

Chytrý laik si nepřečte jen jedno vlákno. A blbý laik si stejně poradit nenechá. Šak to známe.

A vlastně jo.

31.1.2021 13:06
Zuzule121

XXX.XXX.136.165

Xxxxxxxxx.123 napsal(a):

Dobrý den,
Mám některé klisny, ustájené pastevně a taktéž nechávám na porod v jejich prostředí. Tyto mám cca 2 km od domu a v životě bych je nenechala bez dozoru. Hlídám ve stanu, pro letošní rok jsme koupili karavan na stání a budu spát v něm.

I kdybych měla kobylu, u které bych věděla, že nikdy s porodem neměla problém, neriskovala bych to. Předcházíte tím komplikacím a nedej bože úmrtí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík