Knižní novinky - květen

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.5.2021 00:05
mortis

XXX.XXX.39.31

Tak tu máme další dotisky knih:

Po krátké nedostupnosti tu opět mezi námi budou:
Drezurní cviky (www.konskeknihy.cz/drezurni-cviky-schoffmann/)
Omyly moderní drezury (www.konskeknihy.cz/omyly-moderni-drezury--philipe-karl/)
V harmonii (/www.konskeknihy.cz/v-harmonii-s-konem--ray-hunt/) - nová obálka, nové fotky, obsah stejný.
Za hlasem ztracených koní (www.konskeknihy.cz/za-hlasem-ztracenych-koni--buck-brannaman/) - nový rozměr, snad i nějaké ty slova navíc.

A novinky:

Jízda na koni pro začínající jezdce - Něco pro začínající jezdce. Příručka, která nevypadá marně ani přeplácaně a po prolistování by mohla dát jezdci i nějaké to moudro než jen: kůň má hlavu, nohy, kopyta a ocas (www.konskeknihy.cz/jizda-na-koni-pro-zacatecniky--elzbieta-grodekova/)

Chlapec, krtek, liška a kůň - Za mne nádherná kniha. Nečekejte román ani jezdecká moudra ohledně výcviku. Tato kniha je co do počtu slov dost skromná, ovšem zasáhnou o to víc. Stejně tak ilustrace. Nádherné je, že můžete začít číst odkudkoliv (www.konskeknihy.cz/chlapec--krtek--liska-a-kun--charlie-mackesy/) - mrkněte na fotogalerii pro lepší představu :)

Josef Dobeš - kompletní dílo - kdo má rád staré vojenské mistry, tak si přijde na své. Jednu dobu byla revydaná Jízda na koni od tohoto autora, ostatní ne. Celkově to je 5 knih v pěkném boxu (kdo nechce, mít ho nutně nemusí, knihy lze koupit i jednotlivě - ale není tam pak příjemná sleva) (www.konskeknihy.cz/josef-dobes-kompletni-dilo/)

Kůň Převalského - román. A pěkně tlustý skoro 500 stran textu. Zatím odložený stranou, ale je to od autorky bestselleru Historie včel (otázkou je, jak moc to bude best pro každého z nás) (www.konskeknihy.cz/kun-prevalskeho--maja-lunde/).

Koně v životě a obrazech malíře Ludvíka Vacátka - kniha není úplně novinkou, ale objevila se tam nově. Publikace pro čtenáře, kteří milují umění (tenhle styl malby mne osobně moc neoslovil...) (www.konskeknihy.cz/kone-v-zivote-a-obrazech-malire-ludvika-vacatka--petr-kmosek/)

Lidé a koně v díle grafika a malíře Emila Kotrby - tohle je ovšem letošní novinka a musím přiznat, že ač jsem kulturní barbar, tak díla od Kotrby se mi celkem líbí (www.konskeknihy.cz/lide-a-kone-v-dile-grafika-a-malire-emila-kotrby--kmosek-petr/)

Akademické jezdecké umění - UF. Tak tahle kniha mezi námi měla být už před Vánoci 2020, potom se to přesunulo na jaro, dále na 11.5. a nyní to už konečně vypadá, že bude ode dneška k dispozici. Překladatelka si neklade malé cíle a prezentuje ji jako publikaci, která může zásadně změnit váš jezdecký život. Těšila jsem se na ni, ale jsem zklamaná celkem vysokou cenou (stejně jako u Hucula). Nu což, vážím si každé koňské knihy, zvláště, když tam najdu aspoň jednu myšlenku, která mne posune dál (www.nechsenest.cz/produkt/akademicke-jezdecke-umeni-bent-branderup/).

Tak směle do čtení

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.5.2021 13:35

Nó?! pěkně děkuju, začíná se mi ten jeden kůň pěkně prodržovat.... Branderup objednaný....

22.5.2021 14:14
mortis

XXX.XXX.39.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nó?! pěkně děkuju, začíná se mi ten jeden kůň pěkně prodržovat.... Branderup objednaný....

Od toho se distancuji! Já jen průběžně informuji :)

22.5.2021 14:18
mortis

XXX.XXX.39.31

A ještě jedna budoucí novinka (těžko říct, kdy bude). Blíží se k nám titul Karola Hollého
(www.konskeknihy.cz/aktuality-recenze/pripravujeme-novy-titul-od-karola-holleho/). Ve slovenštině a češtině s pěknými ilustracemi

22.5.2021 16:58
Dotaz

XXX.XXX.235.225

mortis napsal(a):
A ještě jedna budoucí novinka (těžko říct, kdy bude). Blíží se k nám titul Karola Hollého
(www.konskeknihy.cz/aktuality-recenze/pripravujeme-novy-titul-od-karola-holleho/). Ve slovenštině a češtině s pěknými ilustracemi

To je nová kniha, nebo je to jako Ježdění pro samouky - jen v novém hávu?

23.5.2021 00:09
mortis

XXX.XXX.39.31

Dotaz napsal(a):
To je nová kniha, nebo je to jako Ježdění pro samouky - jen v novém hávu?

Podle titulku by to měl být nový titul a ne dotisk.

23.5.2021 00:10
Dotaz

XXX.XXX.235.225

mortis napsal(a):
Podle titulku by to měl být nový titul a ne dotisk.

Děkuji.

23.5.2021 07:18
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No taky jsem jak v cukrárně a nějakou korunu pustím (Dobešovy obrázky mám hodně hluboko v hlavě - za komára nebylo nic jiného a asi začínám jít do vzpomínání...)

Těším se na tohle, mohlo by tam být něco pro poníky atd.
https://www.konskeknihy.cz/hry-s-konmi--jutta-wiemers/

24.5.2021 11:49
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Dobeše jsem si koupila. Jsou to šikovné malé knížky, do kabelky, do baťohu. Ale ženy pozor, je to na brýle a to žádné nemám :)
Mají v pdf i Výcvik remont od vojáků, to je asi nejlepší kniha o výcviku koní, kterou jsem kdy četla.

24.5.2021 12:54
jesie

XXX.XXX.224.171

Rif Du Madon napsal(a):
Dobeše jsem si koupila. Jsou to šikovné malé knížky, do kabelky, do baťohu. Ale ženy pozor, je to na brýle a to žádné nemám :)
Mají v pdf i Výcvik remont od vojáků, to je asi nejlepší kniha o výcviku koní, kterou jsem kdy četla.

Ještě je v připravovaných,není dostupná,ale taky se na ni těším :)

27.5.2021 21:41

Tak Branderup došel....no, dlouhý plášť si asi nekoupím...ale jo, něco se dá použít, stejně to tak plácám od každého něco, aby dobře bylo.

16.6.2021 11:09
mortis

XXX.XXX.8.234

Rif Du Madon napsal(a):

Dobeše mám v originále a každá kniha je jinak velká. Pokud je to v jedné velikosti... Tak tak asi byly nějaké ústupky .

16.6.2021 11:11
mortis

XXX.XXX.8.234

Tak Branderup došel....no, dlouhý plášť si asi nekoupím...ale jo, něco se dá použít, stejně to tak plácám od každého něco, aby dobře bylo.

Zajímal by mne názor na kvalitu obsahu vs cena. Když jsem psala paní Šmídové, že se mi zdá celkem přemrštěná, tak se dušovala, že ta kniha za ty peníze opravdu stojí... Osobně jsem ještě nějak nenašla peníze na to si ji pořídit...

16.6.2021 14:42

už jsem to někam psala na straně 36 je chyba, u první fotky, měla být zrcadlově obráceně aby ten bič byl opravdu v levé ruce.

16.6.2021 15:24
kallisto

XXX.XXX.217.242

https://www.megaknihy.cz/kone/2363-jizda-na-koni.html

Já mám tuto a spolu s Paalmanem to byly mé první knihy a považuji je za takový základ, selský rozum a takové to staré dobré ježdění, jak to chodívalo v oddílech třeba... prostě nostalgie. Zdroj informací doteď.

16.6.2021 16:03

Paalman je zatím nejlepší základ, další( drezura od A ....omyly..., kdyby koně mohly....biomechanika....teď ten branderup...a.t.d. ) už jsou taková nadstavba, když už tomu člověk trochu rozumí, ví co je vnější a vnitřní
+ ráda koukám na videa Amelie Newcomb na you tube.

16.6.2021 16:42
Dotaz

XXX.XXX.68.167

Omyly moderní drezury mi taky přišly podnětné.

16.6.2021 20:59

Dotaz napsal(a):
Omyly moderní drezury mi taky přišly podnětné.

Ano jsou, ale když chcete jezdit podle K. Phillipa je to úplný jiný systém, než v Paalmanovi, než to normální ježdění.
Edit: při normálním ježdění aktivujete záď aby se koník podsadil a ve předu vzpřímil u K. P. vzpřimujete aby jste koně posadila na záď.

16.6.2021 23:22
etnies86

XXX.XXX.245.26

https://www.megaknihy.cz/kone/234293-jezdeni-podle-sally-swift.html?cat_pos=5#reviews-header
co tato knížka? silně o ní uvažuji
recenze jsou nadšené
kdo viděl, doporučíte ji?

16.6.2021 23:28
Terven

XXX.XXX.110.191

etnies86 napsal(a):
https://www.megaknihy.cz/kone/234293-jezdeni-podle-sally-swift.html?cat_pos=5#reviews-header
co tato knížka? silně o ní uvažuji
recenze jsou nadšené
kdo viděl, doporučíte ji?

Určitě doporučuju

16.6.2021 23:32

Nedočetla jsem to, občas otevřu, mám toho u postele na výběr víc, podle toho, na co se cítím ten večer mentálně zralá....
Edit: jsem aktivní jezdec.
Taková klasika je ještě: S respektem A. Beran

17.6.2021 01:35
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Ano jsou, ale když chcete jezdit podle K. Phillipa je to úplný jiný systém, než v Paalmanovi, než to normální ježdění.
Edit: při normálním ježdění aktivujete záď aby se koník podsadil a ve předu vzpřímil u K. P. vzpřimujete aby jste koně posadila na záď.

Ano, jsou to jiné výcvikové systémy, ale líbí se mi, že ten svůj systém zdůvodňuje, cituje i ten "oficiální" a člověk si tak může vyzkoušet oboje sám a porovnávat.

Vlastně on i Paalman se liší v pomůckách pro mladého koně a koně pokročilého. Taky učí odžvýknutí (práci s hubou).

Měla jsem doma ještě Knopfharta, ale moc mě to neupoutalo.

Sally Swift se podle mě hodí spíš k tomu si uvědomit svoje tělo. Je fakt, že i na mne víc působí, když mi někdo řekne, že mám jet hrdě jako princezna/Španěl, ne že se nemám hrbit. Nedokážu to vysvětlit, ale prostě ty příměry fungují líp.

17.6.2021 07:32
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Dotaz napsal(a):
Ano, jsou to jiné výcvikové systémy, ale líbí se mi, že ten svůj systém zdůvodňuje, cituje i ten "oficiální" a člověk si tak může vyzkoušet oboje sám a porovnávat.

Vlastně on i Paalman se liší v pomůckách pro mladého koně a koně pokročilého. Taky učí odžvýknutí (práci s hubou).

Měla jsem doma ještě Knopfharta, ale moc mě to neupoutalo.

Sally Swift se podle mě hodí spíš k tomu si uvědomit svoje tělo. Je fakt, že i na mne víc působí, když mi někdo řekne, že mám jet hrdě jako princezna/Španěl, ne že se nemám hrbit. Nedokážu to vysvětlit, ale prostě ty příměry fungují líp.

To je přece pozitivní motivace!
O tohle jsem se snažila u dětí (ale mám pod kůží zažraný jiný model - ne, nedělej, nehrb se, neběhej, nebrblej...).
Jak vidno funguje to parádně i na dospělé...

17.6.2021 09:06

Pipilota napsal(a):
To je přece pozitivní motivace!
O tohle jsem se snažila u dětí (ale mám pod kůží zažraný jiný model - ne, nedělej, nehrb se, neběhej, nebrblej...).
Jak vidno funguje to parádně i na dospělé...

Jo jo, náš bývalý trenér (dej mu pán bůh věčné nebe) vždycky říkal - holky, pořádně se vyprsete, ať se mám na co dívat! A kamarádka odvětila - na nás toho moc neuvidíte! Sešly jsme se v oddělení 3 a všechny jsme měly prsa po tatínkovi

17.6.2021 09:13

Mohu potvrdit, že děti daleko lépe chápou pomocí příměrů, než pomocí mechanických pokynů. A naprosto nejlepší je si dítě do té pozice napohybovat a naskládat pomocí cviků - dítě nad tím už vůbec nemusí přemýšlet, a děje se to "samo" :-)

Jsem tuhle pětileté holce potřebovala vysvětlit, jak dát pomůcky sedem pro ustupování na holeň (nechtěli jsme "ustoupit na holeň", ale změnit vyjetou kolej na cestě), a pochopila až když jsem jí řekla "představ si, že toho koně celým tělem chňapneš a postavíš ho sem"

Co se týče Swift, zkoušela na mě tyhle příměry známá, kterou jsem si párkrát zavolala na srovnání na koni, používá i nějaké ty balonky a podobné pomůcky. Taky mi chtěla naštelovat tělo pomocí příměrů, a já se pořád ptala "takže podsadit pánev?" a "takže nohy volně svěsit?" a podobně - tak to na mě nemělo asi ten žádoucí efekt Navíc jsem vůbec nepochopila pokyn "dýchej do břicha", musela jsem si to nechat ukázat na těle a pak jsem se lakonicky optala, jestli to znamená prostě narovnat bedra - bylo to ono - jak prosté

17.6.2021 15:10

Mohu potvrdit, že děti daleko lépe chápou pomocí příměrů, než pomocí mechanických pokynů. A naprosto nejlepší je si dítě do té pozice napohybovat a naskládat pomocí cviků - dítě nad tím už vůbec nemusí přemýšlet, a děje se to "samo" :-)

Jsem tuhle pětileté holce potřebovala vysvětlit, jak dát pomůcky sedem pro ustupování na holeň (nechtěli jsme "ustoupit na holeň", ale změnit vyjetou kolej na cestě), a pochopila až když jsem jí řekla "představ si, že toho koně celým tělem chňapneš a postavíš ho sem"

Co se týče Swift, zkoušela na mě tyhle příměry známá, kterou jsem si párkrát zavolala na srovnání na koni, používá i nějaké ty balonky a podobné pomůcky. Taky mi chtěla naštelovat tělo pomocí příměrů, a já se pořád ptala "takže podsadit pánev?" a "takže nohy volně svěsit?" a podobně - tak to na mě nemělo asi ten žádoucí efekt Navíc jsem vůbec nepochopila pokyn "dýchej do břicha", musela jsem si to nechat ukázat na těle a pak jsem se lakonicky optala, jestli to znamená prostě narovnat bedra - bylo to ono - jak prosté

OT: když mi někdo řekne , dýchej do břicha, představím si žábu, nafouknutou brčkem...

17.6.2021 15:29
Dotaz

XXX.XXX.235.225

OT: když mi někdo řekne , dýchej do břicha, představím si žábu, nafouknutou brčkem...

O tohle se snaží, marně, každý fyzioterapeut. Nemám návštěvu bez takové instruktáže. :) Jsem ženská, přirozeně dýchám spíš hrudníkem a mám to prostě na automatiku takhle. Dýchat do břicha musím vědomě a fakt nezvládnu během dne řešit každý dech. Ale mučí mě s tím pravidelně. :)

17.6.2021 16:32
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Dotaz napsal(a):
O tohle se snaží, marně, každý fyzioterapeut. Nemám návštěvu bez takové instruktáže. :) Jsem ženská, přirozeně dýchám spíš hrudníkem a mám to prostě na automatiku takhle. Dýchat do břicha musím vědomě a fakt nezvládnu během dne řešit každý dech. Ale mučí mě s tím pravidelně. :)

Mám to fyzioterapeuta stejně ;-)

19.6.2021 11:30
mortis

XXX.XXX.8.234

už jsem to někam psala na straně 36 je chyba, u první fotky, měla být zrcadlově obráceně aby ten bič byl opravdu v levé ruce.

Je to škoda, ale stát se to může. Snad na to budou při případném dotisku brát zřetel...

Přidejte reakci

Přidat smajlík