Uživatel s deaktivovaným účtem

Dotaz
napsal(a):
Koukám, že se těm chovatelům množí čtyřleté appy s nálezy na RTG...
Jinak k poničce - vůbec jsem to nepochopila. Tolik zbytečné omáčky a člověk se nedozví, jestli je vůbec zdravá - ta neochota zvedat nohy a že to neustojí. Ale hlavně že víme, kolik má paní dětí, jak dlouho byla v karanténě a že je kobyla tajnůstkářka, co rodině neoznámila, že je březí. To s velkým koněm a boxy jsem musela číst několikrát a stejně si nejsem jistá, jestli jsem ten slovní salát dobře pochopila.
Jak píše jesie . od Spurných je těch inzerátů víc. Ve čtyřech letech artróza - to o něčem vypovídá - špatný odchov, brzké obsedání? + teda ty spěnky....
A ten druhý inzerát je takový hodně neobvyklý.

napsal(a):
Ach jo
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/145434484/appa-klisna.php
A taky tenhle poníček:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/145323168/mini-pony-kobylka-s-hribetem.php
Edit.
Jak píše jesie - rodina Spurných. Čtyřleté zvíře s artrózou (špatný odchov, brzké obsednutí?) + slepé + se mi nelíbí spěnky za 75 000? Ale jak se říká, každé zboží má svého kupce.
A ta ponička, vlastně dvě - takový zajímavý inzerát. Ale paní aspoň nic nezastírá. I když - ta oholená fotka... Muchařina?
Co znamená u té chuděry co vypadá jak mizerný volblut ,nicméně je to Appa že je "znalá práce s dětmi" ?
Mám si představit že čtyřletka je mizerná tak,že sotva leze a sotva kouká? Tudíž na ní od začátku posazují jen děti? Protože pod dospělým,který by jí měl korektně přijezdit k rekreaci, by padla?Nebo ještě víc zchromla?
A ta kobylka si s dětmi umí poradit,umravnit je?Když je znalá?
Aby dělaly jen co ona sama dovolí ? Případně je sestřelí , kousne či kopne,jak potřebuje?
Za mě dost nešťastná slovní kombinace
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Edit.
Jak píše jesie - rodina Spurných. Čtyřleté zvíře s artrózou (špatný odchov, brzké obsednutí?) + slepé + se mi nelíbí spěnky za 75 000? Ale jak se říká, každé zboží má svého kupce.
A ta ponička, vlastně dvě - takový zajímavý inzerát. Ale paní aspoň nic nezastírá. I když - ta oholená fotka... Muchařina?
Tím špatným odchovem máte namysli co? Špatná kombinace rodičů, nebo následný špatný management atd?
Fugis

XXX.XXX.132.3
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/144186461/koupim-stare.php
Věk slečny tipuju na 8-14 let 😀
Taky poníky holíme, na jaře línají pomalu a když jde počasí hned do letních hodnot a poníci stojí a čůrkem z nich leje pot, je to nejlepší řešení. Takže tam bych přemýšlela tímhle směrem.
Ad. Spurný - měli jsme od něj valacha. Křížence haflinga. Projeli jsme si ho u nich a ok, hezky šlapal.
Doma si odpočinul a byl z něj kr.tén, totální žlutej kr.tén, kterého jsme měli problém prodat. (Dva roky tu byl, jezdili k nám trenéři, on jezdil s majitelkou po kurzech, a nic.)
U Spurných koně málo žerou a hodně chodí pod klienty, navíc měl ochozená kopyta a tak byl takový miloučký, doma se všechno rychle obrátilo k horšímu.
Nekoupila bych od nich nic, už nikdy. Koně mají hubené, rachitické, hřbety do krve a na každém koni mechanické hackamore, aby přece klienti nerycali v hubě.

Coudas
napsal(a):
Tím špatným odchovem máte namysli co? Špatná kombinace rodičů, nebo následný špatný management atd?
Klidně obojí.
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Klidně obojí.
A když mám tedy koně od chovatelky, která prodává hříbata v řádu statisíců a někteří jsou úspěšní sportovci, i v zahraničí, tudíž předpokládám, že rodiče vybrat umí, koupila jsem jej v jeho 15 měsících, od té doby jej mám, nebyl nikde jindne, a ani jsem na něm nikdy před diagnozou neseděla, a ve 4 letech diagnostika artrozy na obou hleznech. Pastevně ustájen ve stádě 7 koní. Jaký by podle Vás měl mít správný management?
Coudas
napsal(a):
A když mám tedy koně od chovatelky, která prodává hříbata v řádu statisíců a někteří jsou úspěšní sportovci, i v zahraničí, tudíž předpokládám, že rodiče vybrat umí, koupila jsem jej v jeho 15 měsících, od té doby jej mám, nebyl nikde jindne, a ani jsem na něm nikdy před diagnozou neseděla, a ve 4 letech diagnostika artrozy na obou hleznech. Pastevně ustájen ve stádě 7 koní. Jaký by podle Vás měl mít správný management?
Artroza je prukazna už i v mladém věku,muže být podmíněna geneticky. Já bych si koně bez rtg vyšetření nekoupila. Když jsme chtěli kupovat 17 ti měsíčního PRE ,udělali jsme předkupní prohlidku a měl artrozu. Majitelka byla hodně rozčílená a nevěřila nám,nicméně hříbě z inzerce stáhla. Takže i při správném managementu muže mít hříbě nález.
Z chovu by se striktně měla vyřazovat rodiče,kteří mají takovýto nález už v nízkém věku. Chapu,že 20ti lety sportak už nějaký nález mít bude,ale v 8 letech nález…to je na pováženou

Coudas
napsal(a):
Tak jste si holt vytáhla černého Petra. Jako na psím vlákně - teď si nevzpomenu na nick - vybrala pečlivě psa z CHS po prověřených rodičích a stejně je to sbírka nemocí. Ale ti koně v probíraných inzerátech už od pohledu nevypadají dobře. A ta poslední slepá na jedno oko?
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Tak jste si holt vytáhla černého Petra. Jako na psím vlákně - teď si nevzpomenu na nick - vybrala pečlivě psa z CHS po prověřených rodičích a stejně je to sbírka nemocí. Ale ti koně v probíraných inzerátech už od pohledu nevypadají dobře. A ta poslední slepá na jedno oko?
Já reagovala pouze na to co jste napsala, že artroza ve 4 letech je brzkým ježděním nebo špatným odchovem, tak jsem jen chtěla vědět, co jsem odmenežovala špatně, když ostatní Vaše položky by měly být v pořádku. Jo, rentgen mně nějak u hříběte nenapad, já si kupovala zbarvení, ne koně na závody. Sice by to byl pro mou tíhu vhodnej kůň, ale tak co tak se na něm nejezdí. Na psy nechodím, to je snad ještě horší, než koně. Na inzeráty zde uvedené jsem nekoukala takže k tomu nemůžu nic napsat, navíc tomu nerozumím.

Coudas
napsal(a):
Já reagovala pouze na to co jste napsala, že artroza ve 4 letech je brzkým ježděním nebo špatným odchovem, tak jsem jen chtěla vědět, co jsem odmenežovala špatně, když ostatní Vaše položky by měly být v pořádku. Jo, rentgen mně nějak u hříběte nenapad, já si kupovala zbarvení, ne koně na závody. Sice by to byl pro mou tíhu vhodnej kůň, ale tak co tak se na něm nejezdí. Na psy nechodím, to je snad ještě horší, než koně. Na inzeráty zde uvedené jsem nekoukala takže k tomu nemůžu nic napsat, navíc tomu nerozumím.
No protože to bylo první, co mě napadlo, když jsem viděla fotky toho "kvalitního" odchovu.
Coudas, a to vase zvire kulha? Vcelku by me zajimalo, jestli u koni neexistuje bezpriznakova artroza. On ten rozvoj diangostickych metod (zdravy pacient je jen nedostatecne vysetreny pacient) je v nekterych ohledech az desivy. Co ja vim, treba bychom se divili, kdyby se udelalo rtg vsem konim, na kterych jsme kdy normalne jezdili. Jen me to napadlo, protoze s lidskym ortopedem jsem pred casem resila lidskou artrozu a objektivni nalez na MRI pry casto neodpovida pocitu pacienta (v dobrem i ve zlem)
Coudas

XXX.XXX.87.254
Nekulhá, nezvedá nohy, tahá kopyta po zemi, místo špiček má plošky.
akscha
napsal(a):
Coudas, a to vase zvire kulha? Vcelku by me zajimalo, jestli u koni neexistuje bezpriznakova artroza. On ten rozvoj diangostickych metod (zdravy pacient je jen nedostatecne vysetreny pacient) je v nekterych ohledech az desivy. Co ja vim, treba bychom se divili, kdyby se udelalo rtg vsem konim, na kterych jsme kdy normalne jezdili. Jen me to napadlo, protoze s lidskym ortopedem jsem pred casem resila lidskou artrozu a objektivni nalez na MRI pry casto neodpovida pocitu pacienta (v dobrem i ve zlem)
Jenže na pacientovi nikdo nejezdi a nenutí ho sportovat 😉. Samozřejmě ,že i koně můžou být bezpriznakovy s artrozou,nicméně jejich zátěž bývá na jiné úrovni než člověk 👍
jesie
napsal(a):
Jenže na pacientovi nikdo nejezdi a nenutí ho sportovat 😉. Samozřejmě ,že i koně můžou být bezpriznakovy s artrozou,nicméně jejich zátěž bývá na jiné úrovni než člověk 👍
Nemyslela jsem jezdeni na bolavem koni, ale spis jestli se nekdo nesetkal se situaci, ze by mlademu a jinak zdravemu koni vysla na snimkach artroza. Jestli nejaka mirna artroza neni vcelku bezna vec, jen se o ni nevi, protoze se jeste relativne nedavno se snimky mladym a zdravym konim takhle rutinne nedelaly. Podobne je to s cipy, ma je hodne koni a normalne funguji, ale bez predkupnich prohlidek by se na cast vubec neprislo. Kazdopadne asi uvazuju spatnym smerem, protoze artroza je degenerativni onemocneni, a to asi nevznikne jen tak.
Ve stáji jsem zaznamenala případ 4 letého koníka. Narozena v místě, péče příkladná, bez úrazu či zakulhani (nebo hříběcích potíží jako preklubovani). Prodávala se, předkupní prohlídka objevila zkostnatělé chrupavky (nepovím přesně co). Moc hezká kobyla, stavbou i charakterem.
S koněm se začínalo, focená byla v čase, kdy největší "zátěž" byla procházka se sedlem bez jezdce.
Shit hapens.
akscha
napsal(a):
Nemyslela jsem jezdeni na bolavem koni, ale spis jestli se nekdo nesetkal se situaci, ze by mlademu a jinak zdravemu koni vysla na snimkach artroza. Jestli nejaka mirna artroza neni vcelku bezna vec, jen se o ni nevi, protoze se jeste relativne nedavno se snimky mladym a zdravym konim takhle rutinne nedelaly. Podobne je to s cipy, ma je hodne koni a normalne funguji, ale bez predkupnich prohlidek by se na cast vubec neprislo. Kazdopadne asi uvazuju spatnym smerem, protoze artroza je degenerativni onemocneni, a to asi nevznikne jen tak.
Psala jsem výše,nevhodným zvolením rodičů muže být artroza s genetickým základem. Jen abychom si ujasnili,ve velmi mladém věku se přijde na artrozu počínající,tedy teprve změny na chrupavcw,které ke zhoršení nálezu povedou časem,klidně až za 20 let.
Ad ježdění na bolavem koni…tak tady jsem vždycky s naběhlou žilou na krku. Z mych zkusenosti i ze závodu 80% !!!!!! majitelů koni nepozná bolest koně,ani diskomfort a částo jezdí na kulhavem koni!!! A i po mem upozornění jsem byla usměrněná ,že kůň kulha už roky a pořad skáče,tak proč to řešit.
Takže si tu nebudeme nalhavat,že koni s nálezem není tak moc,neb by se na nich nejezdilo…to je nesmysl.
Kritéria a požadavky na chovne koně v dnešní době nejsou dostatečně propracované ,aby reagovaly na zvýšený výskyt nemoci,ať už způsobené nevhodným výběrem rodičů nebo absenci předkupní prohlídky veterináře

akscha
napsal(a):
Ne, neuvažujete, artróza může vzniknout "jen tak". Pamatuji, jak před léty kamarádce (necelých 30) doktor říkal, že prostě nemůže mít v tomhle věku artrózu! A nakonec šla na operaci.

jesie
napsal(a):
Psala jsem výše,nevhodným zvolením rodičů muže být artroza s genetickým základem. Jen abychom si ujasnili,ve velmi mladém věku se přijde na artrozu počínající,tedy teprve změny na chrupavcw,které ke zhoršení nálezu povedou časem,klidně až za 20 let.
Ad ježdění na bolavem koni…tak tady jsem vždycky s naběhlou žilou na krku. Z mych zkusenosti i ze závodu 80% !!!!!! majitelů koni nepozná bolest koně,ani diskomfort a částo jezdí na kulhavem koni!!! A i po mem upozornění jsem byla usměrněná ,že kůň kulha už roky a pořad skáče,tak proč to řešit.
Takže si tu nebudeme nalhavat,že koni s nálezem není tak moc,neb by se na nich nejezdilo…to je nesmysl.
Kritéria a požadavky na chovne koně v dnešní době nejsou dostatečně propracované ,aby reagovaly na zvýšený výskyt nemoci,ať už způsobené nevhodným výběrem rodičů nebo absenci předkupní prohlídky veterináře
Mimochodem, včera jsem byla na večírku, kde se sešly mé dlouholeté kamarádky od koní. Jedna teď hledá znovu vlastního koně. Teď se jí podařilo vrátit kobylu za 120 000 (!), dodatečně posouzený RTG nález jiným veterinářem. Prodávající byla naštěstí solidní, vzala koně zpět, peníze vrátila. A kamarádka se veta ptala, jak je to možné, když před léty jsme v podstatě všechny kupovaly koně bez veterináře a RTG a fungovalo to. Odpověď - dneska se připouští všechno vším a selekce se nekoná.
Přešvědčil by vás tento kvalitní inzerát ke koupi??
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/145558290/prodam-norika-klisnu.php

canka
napsal(a):
no a mrkni na další jejich inzeráty :(

napsal(a):
Mimochodem, včera jsem byla na večírku, kde se sešly mé dlouholeté kamarádky od koní. Jedna teď hledá znovu vlastního koně. Teď se jí podařilo vrátit kobylu za 120 000 (!), dodatečně posouzený RTG nález jiným veterinářem. Prodávající byla naštěstí solidní, vzala koně zpět, peníze vrátila. A kamarádka se veta ptala, jak je to možné, když před léty jsme v podstatě všechny kupovaly koně bez veterináře a RTG a fungovalo to. Odpověď - dneska se připouští všechno vším a selekce se nekoná.
Proto bych dnes už pro koně nešla jinam než do ověřéného chovu s kvalitním vetem a RTG aspoň základní snímkováním. Za ty ušetřené problémy ty peníze stojí. Po svých zkušenostech už u koní nevěřím skoro nikomu-pouze tomu, jehož práci mohu dlouhodobě sledovat.

canka
napsal(a):
To je další věc, která potvrzuje, že sehnat kvalitního, zdravého, nezkaženého chlaďase a neobsedlého na dvou letech, je opravdu věc nelehká.
napsal(a):
Jo,o tom přesně mluvím 👍. Pokud to má vyskakane S nebo T,jde to do chovu,hotovo….Alespoň A1/1 si ještě drzi přísnější kritéria,ale jinak drezura a parkury počítají s koňmi,co závodí 1-3 sezóny a konec,zdravotně se rozsypou…a proto jdou do chovu 🤦♀️
jesie
napsal(a):
A myslíte ,že se takový kůň fakt proda? Já si vždycky říkám,co za člověka na takový inzerát zavola 🤔
Proč ne ?
Na kupované koně stejně jedete osobně,koukat se ,zkoušet .Nezávazně. Tak pokud bydlíte někde v rozumném dojezdu,proč nezajet a nekouknout?
Vidíte že je to fuksa ,asi zvyklá na úvaz,když je focená štontě ,a na další posouzení vám jí stejně musí někdo vyvést
Bůhví ,odkud je ve skutečnosti ,a jak dlouho tam stojí .To je naděje,že se dozvíte ,nebo vykoukáte,při osobním kontaktu
Že prodejce neumí fotit,nebo pravopis, neznamená,že nemá zvířata v cajku

jesie
napsal(a):
A myslíte ,že se takový kůň fakt proda? Já si vždycky říkám,co za člověka na takový inzerát zavola 🤔
Prodá. Levné chlaďase kupují hlavně začátečníci/lidé, co se bojí jezdit s tím, že bude určitě hodný. Nebo se prodá jako "rodinný kůň, který uveze i chlapa. Ne že to tak vždycky není, ale častější problém jsou ty zdravotní problémy.
Ale opravdu se prodá, viděno nejednou.

canka
napsal(a):
Ne.

Varaxi
napsal(a):
Tak je tam krásná fotka zadku. Třeba ji prodávají za „jiným“ účelem než k tahu. Neboť zadek je to vskutku luxusní. :)
No, třeba aby ji někdo sežral:(
canka
napsal(a):
Tak už je tam jedna aktuální fotka přidaná (taky "top vypovídající kvalita").
Ale myslím, že se prodá jestli je to norik (ne slezský norik). Oni mají dlouhověkost ve vínku a v 25 letech normálně fungují, šetřící režim jim začíná až později. Jinak když se podíváte obecně do inzerce, tažní koně se tam moc dlouho nezdrží. Zvlášť pokud umí tahat a i nosit. Ač je inzerát z těch až směšně špatných - kobyla se nejspíš prodá (nejpozději na jaře).
akscha
napsal(a):
No jee, takých bude. Raz som bola s kamarátkou na prekúpnej prehliadke, kôň vyzeral úžasne, strašne šikovné zviera, ani na ohybovky nereagoval a na rtg teda artrózy a artrózy. Samozrejme, kôň mohol byť opichaný, ale predávajúci vedel, že prídeme s vetom a budeme robiť prehliadku, takže si nemyslím, že by to napriek tomu urobil.
jesie
napsal(a):
Jo,o tom přesně mluvím 👍. Pokud to má vyskakane S nebo T,jde to do chovu,hotovo….Alespoň A1/1 si ještě drzi přísnější kritéria,ale jinak drezura a parkury počítají s koňmi,co závodí 1-3 sezóny a konec,zdravotně se rozsypou…a proto jdou do chovu 🤦♀️
Najnovší trend a1/1 je uchovňovať žrebce, ktoré končia kariéru v dvoch rokoch. Top žrebce idú do chovu po klasickej sezóne, to sú často 1-2 sezóny na dráhe a selekcia na povahu, ani zdravie nie je žiadna. Nemám pocit, že by tam boli prísne kritériá.
Pri mladých koňoch RTG skôr odhalí čipy, vyberú sa a kôň sa predá bez nich, to je bežná prax.
Nedávno som videla RTG dvojročka, skostnatelé chrupavky, celkom dosť.
Občas sa nájde nejaká tá cysta, občas podotrochlóza.
Horšie je, pokiaľ sa ľudia pri predkúpnom vyšetrení uspokoja s RTG a koňovi sa neurobí endoskopia, potom si kúpia koňa s čistými RTG a on píska.
Zo zahraničných kúp nebolo zriedkavé, keď sa pri príprave na operáciu našla stará jazva...
Poník nevoják. :)
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/145251078/pony.php
Wednesday

XXX.XXX.11.14
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/146172088/kun-kinsky-cremlo-4-podkolenky-vyssi-cena.php
Že by konec jedné éry?
Coudas

XXX.XXX.87.254
A jedeeeeeeem 🤣🤣🤣
Wednesday
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/146172088/kun-kinsky-cremlo-4-podkolenky-vyssi-cena.php
Že by konec jedné éry?
Kdopak asi potřebuje zas něco prodat ,tak Atle zošklivil i tohohle .
Aby jí vzápětí ,zas momentálně nejlepší kamarádka od dobré kamarádky, dohodila další koňskou akvizici .
Pro Atlu samozřejmě nejvíc vhodnou.O moc vhodnější,než byl tenhle, a samozřejmě než kdy byli všichni předchozí .Od tehdá nejvíc nejlepších kámošek
Wednesday

XXX.XXX.11.14
Nejvíc se mi líbí ,,Po přiježdění i pro začínajícího jezdce" Že by si ten charakterní kůň, pojmenovaný nejprve po jejím, asi, šéfovi a teď po nabíječi z Outlander, už nechtěl nechat kydat na hlavu??Hmm
Coudas

XXX.XXX.87.254
Také to hodnotím jako pozitivní. Ať si hraje s králíčkama, a koním dále neničí život.
Coudas

XXX.XXX.87.254
xanti
napsal(a):
Co to je za příběh?
dlooooooooooouhyyyyyyyyyyyy
Wednesday
napsal(a):
Že by konec jedné éry?
Tak to je největší vánoční překvapení
Opět další,kterého přeci nikdy neprodá,no ja mám dost
Ale jak píší ostatní,hodnotím to jako nejlepší rozhodnutí...

Super rozhodnutí,doufám,ze zadny dalsi uz nebude a přestane si nalhavat,jak to konim u ní prospívá .To,ze nedodržela slib,ze žádného z nich nikdy neprodá-nejlepší věc,
co ty kone mohlo potkat. Hezky napsaný inzerat....
Coudas

XXX.XXX.87.254
koně
napsal(a):
Takový,nekonečný
Nekonečný příběh je zas něco jinýho 🤫😆
Coudas

XXX.XXX.87.254
Arbora
napsal(a):
Ale zase, inzerát je veľmi pekný a snáď aj bez chýb, akoby to ani nepísala samotná atla…
Ona umí, když se spustředí.
Je to jen můj dojem,nebo většina těch inzerátů na Bazosi ze Slovenska je katastrofa?
Tady příklad..2-letý chudák..druha fotka s udidlem nebudu ani komentovat
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/146197143/wels-poni.php
No tak ten druhý inzerát...
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/146196997/predam.php
Obávám se, že to je na Slovensku prostě realita (spíš cikánští handláci, než chovatelé ve smyslu rozumného držení, ne produkce). Ten úvazový řemen na krku a jeden ohlav s klapkami pro oba poníky. Hřebec v 5 letech, stav nohou, kopyt a hřbetu (a to je to vlastně pod zimní srstí spíš schované).
Kdyby alespoň uvedl cenu, spíš by se dalo něco dělat. Není tam ani lokalita odkud jsou, ani email (kdo si jen tak zavolá do zahraničí...). Upřímně být za 10000Kč a někde v rozumné vzdálenost, tak mají šanci. Ale kdo to bude zjišťovat.
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3827169/miniponicka-zajimaveho-zbarveni/
aby to nevypadalo, že jenom v zahraničí mají divné majitele poníků - text o možné březosti je fakt perla "zvyšující cenu"
Pipilota
napsal(a):
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3827169/miniponicka-zajimaveho-zbarveni/
aby to nevypadalo, že jenom v zahraničí mají divné majitele poníků - text o možné březosti je fakt perla "zvyšující cenu"
1,5 letou poničku a v klidu napíše,že jí možná jejich mladý hřebec připustil?
Tak asi mu přijde,že to zvýší cenu,když bude kobylka připuštěná ještě sama jako hříbě mladým nelicentovaným hřebcem..hned by to zvedlo můj zájem o koupi A určitě bych za ní hned dala ty peníze,co chce
Zase Slovenská perla..ty kopyta..ty špalky na zadkách
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/146253396/prodam-nebo-vymsnit-10letu-kobilu.php
Nevíte někdo,proč má ten provaz kolem dokola a na tom ten červený k ohlávce?Co tor je?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/146317378/prodam-kobylu.php
canka
napsal(a):
Nevíte někdo,proč má ten provaz kolem dokola a na tom ten červený k ohlávce?Co tor je?
nemám tušení - možná měřili obvod hrudníku..., možná chtěli zkusit sednout na ni a aby se měl čeho přidržet jezdec...
důvěru u mě nebudí ani jeden z inzerátů (koně z Maďarska, žádná fotka papírů, bordel ve kterém fotí...) ALE cena je hezká, příznivá
Pipilota
napsal(a):
nemám tušení - možná měřili obvod hrudníku..., možná chtěli zkusit sednout na ni a aby se měl čeho přidržet jezdec...
důvěru u mě nebudí ani jeden z inzerátů (koně z Maďarska, žádná fotka papírů, bordel ve kterém fotí...) ALE cena je hezká, příznivá
Vypadá spíš jak Polka,tahle Percheronka

canka
napsal(a):
Není to něco jako proti škubání na úvazu, aby se neutrhla...zatáhne a stáhne se jí to za nohama...
napsal(a):
Není to něco jako proti škubání na úvazu, aby se neutrhla...zatáhne a stáhne se jí to za nohama...
neznám, ale takový fígl by mohl nějakou chvíli fungovat... (jen vím, že když se tažák rozhodne, tak odejde i s celou boudičkou v jaké tahle kobyla stojí)
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/146556211/vymenim-kobylu-za-starsiho-kone.php
Můžu se zeptat, v cenách koni jsem dost mimo...nějak to ke svému štěstí naštěstí nepotřebuju, neprodavam ani nekupuji.
Ale fakt má někdo pocit, že tento kůň má stejnou hodnotu jako hotový kůň pro juniora??
Nezzie
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/146556211/vymenim-kobylu-za-starsiho-kone.php
Můžu se zeptat, v cenách koni jsem dost mimo...nějak to ke svému štěstí naštěstí nepotřebuju, neprodavam ani nekupuji.
Ale fakt má někdo pocit, že tento kůň má stejnou hodnotu jako hotový kůň pro juniora??
Plavé neštěstí na poslední fotce je inzerovaný otec?
Plemeník IC ,jako vystřižený
Výsledná kobylka z tohoto mixu ,za 60tis ? No nevím,jestli si najde kupce .
Koníka inzeruje paní Petrašová z Ranche M Brno. A pokud je otec IC, může to být hřebec od paní Špiříkové, která měla, možná má, koně kousek od Ranche M. I když poslední fotka na IC moc nevypadá…
Paní Petrašová je v Brně celkem známá osoba, pro někoho v negativním, pro někoho v pozitivním smyslu.
Na jejím ranči je různých koňských křižovatek, hlavně s americkými plemen, vícero.
Věřím, že paní zvládne někoho přesvědčit, aby jí za toho koníka 60000,- zaplatil a ještě ho nechal u ní ustájeného.🙂

Souhlas s Arborou. "Kůň pro juniora" si může paní představovat prostě něco většího, než je tenhle poník, klidně na stejném stupni výcviku :-) Juniorem může myslet teenagera, nikoli juniorského sportovce. Ceny všeho jdou nahoru, věřím, že se takovýhle poníček za 60 může prodat v závislosti jak řečeno na povaze a zdr. stavu.
Matka pony, otec pony, hříbě pony
napsal(a):
Souhlas s Arborou. "Kůň pro juniora" si může paní představovat prostě něco většího, než je tenhle poník, klidně na stejném stupni výcviku :-) Juniorem může myslet teenagera, nikoli juniorského sportovce. Ceny všeho jdou nahoru, věřím, že se takovýhle poníček za 60 může prodat v závislosti jak řečeno na povaze a zdr. stavu.
Matka pony, otec pony, hříbě pony
Pozor, otec je přece psaný irský cob žádný jen tak pony

koně
napsal(a):
Pozor, otec je přece psaný irský cob žádný jen tak pony
jako by to hrálo nějakou roli, i kdyby v průkazu neměl psáno "typ"

napsal(a):
Pro mě by to byla role "okamžitě a střelhbitě ruce pryč"!
napsal(a):
Kupci se spíš vysvětlí,že nijaké malé hříbě za 60 ještě naroste,zmohutní,zrousnatí ... podle toho,co chce slyšet.
Ale samozřejmě až časem ,a u něj doma,přeci má předpoklady po otci
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/145579065/maly-zrzavy-kun-s-velkym-srdcem.php
Nic špatného na koníkovi, ale ten jeho popisek je tak krásnej že myslím, že do perliček na odlehčení určitě neuškodí

lenacia
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/145579065/maly-zrzavy-kun-s-velkym-srdcem.php
Nic špatného na koníkovi, ale ten jeho popisek je tak krásnej že myslím, že do perliček na odlehčení určitě neuškodí
Já teda vidím spíš hnědáka než ryzáka. A to rybí oko je zvláštní. Nicméně souhlasím, že s inzerátem si dali práci, aspoň po češtinářské stránce, je až poetický.

anobbona
napsal(a):
Je to ryzak...
Tak blbě vidím nebo hra světla - mně se zobrazuje kůň s černou hřívou a ocasem. Ale pravda, čekala bych i černé spodky končetin. Nicméně se shodneme, inzerát je propracovaný.
jj čeština je mocná... zase tam chybí zootechnická fotka - za mě tedy jsou na koni záměrně foceny "gatě" aby se líbil, čtu tam cílení na western (a za mě hodně dobrý jak najít kupce pro tohoto A1/1)
Víc takových inzerátů! (ani mi tu nevadí, že je kůň "přirozeně zablácený" - tady se to prostě povedlo a ladí jim fotky s textem)
.tak tohle se mi teda nelíbí - ve skupině facebook Bezplatný pronájem, pronájem koně....
přijde mi to, že teď nevydělávaj, tak co je krmit a starat se o ně, lepší je někam dát na měsíc, dva, tři do kdoví jakých rukou. Určitě to musí být super pro koně se začleňovat, zvykat si na nové místo, lidi.... A pak hop zpět zas makat pod dětičkami....
místo, aby zaslouženě dostali odpočinek
etnies86
napsal(a):
.tak tohle se mi teda nelíbí - ve skupině facebook Bezplatný pronájem, pronájem koně....
přijde mi to, že teď nevydělávaj, tak co je krmit a starat se o ně, lepší je někam dát na měsíc, dva, tři do kdoví jakých rukou. Určitě to musí být super pro koně se začleňovat, zvykat si na nové místo, lidi.... A pak hop zpět zas makat pod dětičkami....
Přece je nebude živit za nicnedělání, že?
etnies86
napsal(a):
No ,už vidím toho ,kdo si vezme cizího koně na krk, zrovna v nejvíc plonkových 3 měsících?
Na venkovní, kdy koně nejvíc prožerou ,a je věčně tma ,hnusně a bahno ,takže si stejně nezajezdíte ? Proč si brát další ?
A že by někdo nahonem sháněl box a halu ,aby tedy ty asi tři měsíce od před Vánoc do března ,mohl jezdit? Takových zájemců asi taky moc nebude
Myslím,že paní se bude muset postarat a krmit své koně sama
koně
napsal(a):
No ,už vidím toho ,kdo si vezme cizího koně na krk, zrovna v nejvíc plonkových 3 měsících?
Na venkovní, kdy koně nejvíc prožerou ,a je věčně tma ,hnusně a bahno ,takže si stejně nezajezdíte ? Proč si brát další ?
A že by někdo nahonem sháněl box a halu ,aby tedy ty asi tři měsíce od před Vánoc do března ,mohl jezdit? Takových zájemců asi taky moc nebude
Myslím,že paní se bude muset postarat a krmit své koně sama
Bohužel se ji tam hlasili dost lidi :( nechapu
etnies86
napsal(a):
Bohužel se ji tam hlasili dost lidi :( nechapu
Já to chápu - hloupí lidé si myslí že je to zadarmo a podle toho to taky tak dopadne!
(jsem si koupila poníka co 3 měsíce pracoval na letním táboře a pak byl takhle zadarmo odložen s tím že na léto zase půjde na tábor - proto, že se mi toho chudáka zželelo, ani nažrat pořádně nedostal natož to ostatní)
Wednesday

XXX.XXX.38.208
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/146859961/valach-ct-10-let-spolecniklehka-rekreace.php
Po jakém zranění může kůň trvale kulhat, ale být stále na lehkou rekreaci? Dokonce i plný elánu.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/146714674/prodej-2-konu-1-ponika-v-insolvencnim-rizeni-ksos-25-ins-2.php
to je perla - poníka nevidět, cenu atd.
Pipilota
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/146714674/prodej-2-konu-1-ponika-v-insolvencnim-rizeni-ksos-25-ins-2.php
to je perla - poníka nevidět, cenu atd.
Tohle není perla, tohle je hole neštěstí pro dlužníka.... :(
Cena není uvedena, jelikož je to vedeno formou "kdo dá víc", bohužel v insolvenci se na nějakou odhadní/prodejní cenu nehraje, tam jde o to rychle prodat.....
Většinou se zvířata dostanou zpět ke svému původnímu majiteli přes prostředníka, takže chce to přihodit sumu a čekat jestli je i jiný "zajemce"
anobbona
napsal(a):
Tohle není perla, tohle je hole neštěstí pro dlužníka.... :(
Cena není uvedena, jelikož je to vedeno formou "kdo dá víc", bohužel v insolvenci se na nějakou odhadní/prodejní cenu nehraje, tam jde o to rychle prodat.....
Většinou se zvířata dostanou zpět ke svému původnímu majiteli přes prostředníka, takže chce to přihodit sumu a čekat jestli je i jiný "zajemce"
Tuhle stránku života fakt neznám. Ale předpokládám, že když je cílem prodat slušně, aby to pokrylo dluh, bude tam slušná fotka a info. Jestli je to jedno kolik peněz se získá a cílem je vyrobit dlužníka nadosmrti, není systém správně.

Wednesday
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/146859961/valach-ct-10-let-spolecniklehka-rekreace.php
Po jakém zranění může kůň trvale kulhat, ale být stále na lehkou rekreaci? Dokonce i plný elánu.
Kůň kulhá, přesto se na něm dá jezdit , ale současně není vhodný pro začátečníka. By mě zajímalo, kdo si takového koně koupí. I když - kolik stojí sekačka na trávu?

napsal(a):
Kůň kulhá, přesto se na něm dá jezdit , ale současně není vhodný pro začátečníka. By mě zajímalo, kdo si takového koně koupí. I když - kolik stojí sekačka na trávu?
Ale je hezký,to se musi nechat

Wednesday
napsal(a):
To může být, že má na té noze zkrácené šlachy, špatně srostlé vazy, sníženou pohyblivost nějakého kloubu, nemusí to bolet, ale kulhat může. Taky to může být prostě pohybový stereotyp po tom úraze, kdy ten kůň bez cílené rehabilitace nemá potřebu svůj pohybový vzorec narovnat, ačkoli by to už šlo. Samozřejmě je třeba pak brát ohled na různé kompenzace tím vzniklé, případně nechat sedlo upravit na míru, ale nemusí to působit bolest a nemusí to omezovat ve využití (teda odhlédneme-li od toho, že na kulhavém koni se prostě nejezdí, protože je to nekulturní). Myšleno, že zátěž problém už nezhorší, pokud ostatní oblasti tomu budou přizpůsobené (tj. třeba fyzio rovnání častěji, spešl kutí, pasování sedla).
No a "plný elánu" se může jevit neerudovanému pozorovateli i kůň na pokraji smrti, bohužel. Pokud tím myslí, že pod sedlem je náročnější - a pod tím si lze představit leccos - tak to může být krásně i projev nepohodlí, který prostě jezdec nerozklíčoval.
Pipilota
napsal(a):
Tuhle stránku života fakt neznám. Ale předpokládám, že když je cílem prodat slušně, aby to pokrylo dluh, bude tam slušná fotka a info. Jestli je to jedno kolik peněz se získá a cílem je vyrobit dlužníka nadosmrti, není systém správně.
To fakt nie, väčšinou tí exekútori ani nemajú prístup k zvieratám, či domom, takže fotia niekde z diaľky. Často bývajú tie dlhy tak vysoké, že ani predaj nehnuteľnosti ich nepokryje.

Varaxi
napsal(a):
Já žila v domnění, že na zvířata se exekuce nevztahují.
Já si taky myslím, že se to týká jenom pet zvířat.
Wednesday

XXX.XXX.38.208
napsal(a):
To může být, že má na té noze zkrácené šlachy, špatně srostlé vazy, sníženou pohyblivost nějakého kloubu, nemusí to bolet, ale kulhat může. Taky to může být prostě pohybový stereotyp po tom úraze, kdy ten kůň bez cílené rehabilitace nemá potřebu svůj pohybový vzorec narovnat, ačkoli by to už šlo. Samozřejmě je třeba pak brát ohled na různé kompenzace tím vzniklé, případně nechat sedlo upravit na míru, ale nemusí to působit bolest a nemusí to omezovat ve využití (teda odhlédneme-li od toho, že na kulhavém koni se prostě nejezdí, protože je to nekulturní). Myšleno, že zátěž problém už nezhorší, pokud ostatní oblasti tomu budou přizpůsobené (tj. třeba fyzio rovnání častěji, spešl kutí, pasování sedla).
No a "plný elánu" se může jevit neerudovanému pozorovateli i kůň na pokraji smrti, bohužel. Pokud tím myslí, že pod sedlem je náročnější - a pod tím si lze představit leccos - tak to může být krásně i projev nepohodlí, který prostě jezdec nerozklíčoval.
Děkuju.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/146974560/friska-klisna-a-hrebec.php
Krásní fríští koně

KariBOB
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/146974560/friska-klisna-a-hrebec.php
Krásní fríští koně
A safra! Tak já to děti učím blbě! Že fríský kůň je jenom v černé barvě a střední KVH.
Je jasné,že 30 je tam nastřeleno,aby si je honem rychle někdo objednal a nechal dovézt
Nedávno proběhla podobná kauza ,jestli jste někdo nezaznamenal.
Jakási ,no bl...bka ,jinak se to snad nedá říct,si takhle ,na základě inzerátu nechávala dovézt dva amíky, za 40
Posílala peníze,pak tedy ještě nějaké peníze ,pak už jí to vyšlo asi na 150 a koně měla mít konkrétní den už přistavené ,ve vleku v Liberci
Překvapivě tam nikdo nic nezaparkoval ,tak ona žena ,děsně překvapena,začala situaci řešit.
Ukázalo se ,že fotky koní byli staženy od někoho z facebookového profilu a peníze posílala někam na zcela anonymní účet,karanténu a dovoz a blbá blá
Podobný postup jako praktikují se štěňaty.
Takže je dost možné ,že tady za fríské šimlíky někdo někam statisíce taky naposílá .Hloupost lidská je evidentně neomezená, tak proč to nezkusit.

koně
napsal(a):
Je jasné,že 30 je tam nastřeleno,aby si je honem rychle někdo objednal a nechal dovézt
Nedávno proběhla podobná kauza ,jestli jste někdo nezaznamenal.
Jakási ,no bl...bka ,jinak se to snad nedá říct,si takhle ,na základě inzerátu nechávala dovézt dva amíky, za 40
Posílala peníze,pak tedy ještě nějaké peníze ,pak už jí to vyšlo asi na 150 a koně měla mít konkrétní den už přistavené ,ve vleku v Liberci
Překvapivě tam nikdo nic nezaparkoval ,tak ona žena ,děsně překvapena,začala situaci řešit.
Ukázalo se ,že fotky koní byli staženy od někoho z facebookového profilu a peníze posílala někam na zcela anonymní účet,karanténu a dovoz a blbá blá
Podobný postup jako praktikují se štěňaty.
Takže je dost možné ,že tady za fríské šimlíky někdo někam statisíce taky naposílá .Hloupost lidská je evidentně neomezená, tak proč to nezkusit.
Jo, Liberec, pamatuji si. Paní byla strašně překvapená a pohoršená, že koně nikde. Prostě vesmír a lidská blbost jsou nekonečné.
Já si pamatuju, že se to před ní cca 7-8lety dělalo i s technikou, přesněji traktory. Tenkrát jsem byla s chlapem, co ten traktor chtěl takto koupit, psaly mu z překladače a traktor stal údajně v Británii. Chtěli taky poplatky předem , že to naloží na loď atd. Tenkrát jsem mu to rozmluvila, že se mi to nezdá, naštěstí poslechl. I když to byly traktory tam používané, jejich cena byla až moc podezřelé levna a komunikace dost divná.

Jj, vlek v Liberci si taky pamatuju. Můj údiv nezná mezí...
Podobně na FB, kde lidi ve všech možných skupinách sdílí příspěvky, jak nějaká firma za sdílení daruje barák, auto, loď.... atd. To jako lidi nemaj mozky v hlavách? Já to fakt nechápu, kam se podělo kritické myšlení?
napsal(a):
Podobně na FB, kde lidi ve všech možných skupinách sdílí příspěvky, jak nějaká firma za sdílení daruje barák, auto, loď.... atd. To jako lidi nemaj mozky v hlavách? Já to fakt nechápu, kam se podělo kritické myšlení?
Bylo ho poskrovnu vždy. Kritické myšlení je dar od pána Boha a ještě musí jít ruku v ruce s potlačením vlastního ega (do jisté míry), teprve potom funguje.

napsal(a):
Vidina snadného zbohatnutí je holt silnější. Však tyhle podvody frčí, co svět světem stojí. Blahoslavení chudí duchem

napsal(a):
Vidina snadného zbohatnutí je holt silnější. Však tyhle podvody frčí, co svět světem stojí. Blahoslavení chudí duchem
No mně spíš přijde, že lidi s internetem vypínaj mozek a ten krní...

napsal(a):
No mně spíš přijde, že lidi s internetem vypínaj mozek a ten krní...
To taky. Tím se zakrňování ještě urychlilo.

napsal(a):
To taky. Tím se zakrňování ještě urychlilo.
OT: začalo to mobilem, kdy už si nepamatujete ani vlastní tel. číslo, o číslech rodiny ani nemluvím...
Coudas

XXX.XXX.87.254
Wednesday
napsal(a):
Že by konec jedné éry?
Chtěla bych poděkovat té nadpřitozené síle, která donutila umělkyni prodat všechny koně. A skláním se nad jejím velkým umem. Neboť koupit hříbě za 60 tisíc, naučit ho snášet dýmovnice, a za rok a půl prodat za 150 tisíc, to neumí každej. Tak teď už jen doufám, že vyhráli králíčci, a i když nikdy nikdy nikdy nikdy své milivané koně neprodá, tak ze už nikdy nikdy nikdy žádného nekoupí. Moc prosím.

Coudas
napsal(a):
Chtěla bych poděkovat té nadpřitozené síle, která donutila umělkyni prodat všechny koně. A skláním se nad jejím velkým umem. Neboť koupit hříbě za 60 tisíc, naučit ho snášet dýmovnice, a za rok a půl prodat za 150 tisíc, to neumí každej. Tak teď už jen doufám, že vyhráli králíčci, a i když nikdy nikdy nikdy nikdy své milivané koně neprodá, tak ze už nikdy nikdy nikdy žádného nekoupí. Moc prosím.
Už je prodaný?
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Už je prodaný?
Ano.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/146805995/prodam-chovneho-hrebce-milana-ctkk.php
Tohle je taky taková perlička. Prodávají ho, jen co já vím, už tak dobrých pět let.
NUtno podotknout, že ten hřebec je opravdu charakter.
napsal(a):
OT: začalo to mobilem, kdy už si nepamatujete ani vlastní tel. číslo, o číslech rodiny ani nemluvím...
Máte pravdu. Přitom ale jsem schopná z hlavy složit původní čísla pevných linek spolužaček ze základky - a to už je přes třicet let stará záležitost. :)

Coudas
napsal(a):
Že by závist? Vy víte za kolik se prodal? Opět víte víc než já tak čmuchejte dál. Buďte na sebe hrdá vy nádhero. Ted už koně nemám tak si servítky brát nebudu.
A až vy se ukážete na dráze s jedním králíkem můžeme se bavit o tom kdo si hraje. Nikdo sem nepsal ale opět vy musíte.
Za kolik se prodalo vám může být u zadele. jako to co jsem ho naučila nebo nenaučila. Valach je v novém domově a víc vám do toho není! nebo si chcete udělat další výlet za zvířetem které viděl na fotkách?
A to jestli si do budoucna pořídím koně nebo ne tak do toho už je vám tuplem hov//no. Jenže vás mrzí že se dokážu dát i dohromady a vy nemáte terč na své mindráky. Pro vás tituly nejsou vy chudáku zamindrákovanej, zabšklej. Ani neumíte přijít a vyříkat si to z očí do očí hrdina za klávesnicí. A když už jsme u toho jste taky pěkně oplácaná takže se jděte vycpat a začněte všichni u sebe nádhero! Je mi z vás na blití. Zdar at vám koně jdou

lenacia
napsal(a):
.....
Je tohle všechno opravdu potřeba?
Evidentně ano protože Kateřina neví kdy je dost
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.129
Ja Coudas taky nechapu. Petra kone nema. Malej je pryč. Ne musi rejt furt jak pitoma. Timhle dosahne max ale pravyho opaku nez po jakym touží.. Coudas. Jdi radsi za svejma konma a dej si svatek. Nebo spis panaka na nervika.

Těším se až se sejdeme na závodech já mám zvířata furt připravená :-) vybírat je z čeho 30 závodních zvířat tu mám od sportovnvích zvířat s PP po zvířata z chovu mimo sport. Takže pohoda od mladých po starší kdy nejstarší jsou důchodci ve věku 10let. A to se mnou ještě loni vyhrál takže asi tak. Ono když už je ten sport na profi úrovni tak ano hrajeme si. Já výhry a tituly nehoním ale až vycvičíte byt jednoho toho králíka tak si můžeme popovídat.
https://www.youtube.com/watch?v=kHbyvCMNILw&ab_channel=PetraKar%C3%A1skov%C3%A1
Coudas

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja Coudas taky nechapu. Petra kone nema. Malej je pryč. Ne musi rejt furt jak pitoma. Timhle dosahne max ale pravyho opaku nez po jakym touží.. Coudas. Jdi radsi za svejma konma a dej si svatek. Nebo spis panaka na nervika.
Buďte té lásky, a přestaňte mi tykat, děkuji.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Můžem si to rozdat přes ty králičí překážky na vlastní tělo, když jsme obě tak pěkně oplácaný 💪 do toho jdu.

Dotaz
napsal(a):
Máte pravdu. Přitom ale jsem schopná z hlavy složit původní čísla pevných linek spolužaček ze základky - a to už je přes třicet let stará záležitost. :)
To je ten Alzheimer. Pamatujete si 30 let stará telefonní čísla (to jste dobrá, já ani jedno), ale ne to, co jste měla k obědu.

Coudas
napsal(a):
Můžem si to rozdat přes ty králičí překážky na vlastní tělo, když jsme obě tak pěkně oplácaný 💪 do toho jdu.
S tím problém též nemám a klidně výšku skoků 50cm to skáču běžně. Nemám problém ani přidat slalom na rozestup tyček 65cm pojedeme na čas nebo čistotu dráhy?
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
To je ten Alzheimer. Pamatujete si 30 let stará telefonní čísla (to jste dobrá, já ani jedno), ale ne to, co jste měla k obědu.
Neni to spíše stařecká demence? Pamatujete si celé mládí, ale ne co bylo včera. Jak já rada poslouchala starky vyprávění, i když jsem to slyšela 100x za sebou, pořád to stálo za to.

Dotaz
napsal(a):
Videa a fotodokumentace - to tu dlouho nebylo. :)
A proč ne. Nic špatného tam není :-) konečně něco co znám a umím zde mi nějaké rýpání je u zadele. Ono když už je to sport vrcholové úrovně může si to každý zkusit. Směle do toho nikomu nebráním. Jen doporučuji králíka už sportovního aby jste to neměli tak těžké.

Coudas
napsal(a):
Neni to spíše stařecká demence? Pamatujete si celé mládí, ale ne co bylo včera. Jak já rada poslouchala starky vyprávění, i když jsem to slyšela 100x za sebou, pořád to stálo za to.
A není to jedno? Demence je obecný pojem ztráty duševních funkcí, jednou z příčin je Alzheimer. Nebo Parkinson. Nebo Creutzfeld-Jacobs. Nebo alkoholismus. Výsledek je bohužel stejný.
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
A není to jedno? Demence je obecný pojem ztráty duševních funkcí, jednou z příčin je Alzheimer. Nebo Parkinson. Nebo Creutzfeld-Jacobs. Nebo alkoholismus. Výsledek je bohužel stejný.
A při těchto nemocech se člověku vybavuje mládí a vypráví o tom, jako by to bylo včera?
Coudas

XXX.XXX.87.254
Dotaz
napsal(a):
Spíš se ztrácí v čase, prostoru, nepoznávají známé lidi - Alzheimer. Parkinsonici tuhnou, špatně začínají pohyb, můžou mít deprese, u části třes, později demence.
No právě 🙂 že staříci asi jen vzpomínají.

OT - slovo "zabšklej" se píše s P - "zapšklej".......sorry nedalo mi to
Jmenuje se to perličky z inzercí....valášek v inzerci byl, takže mimo téma to úplně nebylo. Hříběti přeji spokojený život a tobě, abys zůstala u ušáků, když ti to tak jde....
a teď už pokoj......
napsal(a):
Tady mám vědecké vysvětlení
Můžou za to dveře
napsal(a):
OT - slovo "zabšklej" se píše s P - "zapšklej".......sorry nedalo mi to
Jmenuje se to perličky z inzercí....valášek v inzerci byl, takže mimo téma to úplně nebylo. Hříběti přeji spokojený život a tobě, abys zůstala u ušáků, když ti to tak jde....
a teď už pokoj......
Králíci vydrží o dost míň než koně a v profi parkurové maštali,co podle popisu má teď Atla ,to bude rotace

koně
napsal(a):
Králíci vydrží o dost míň než koně a v profi parkurové maštali,co podle popisu má teď Atla ,to bude rotace
Ano Valach v inzerci byl a už není nevím kdo to opět začal a teď hraje já nic ona sama. Evidentně někoho zajímalo za kolik jsem prodala a užírá ho závist. No příjemnou zábavu 😂
K té sportovní maštali. Držet ve sportu zvíře které to nebaví a mlátí se o překážky není můj styl. Na lámání zvířat a hrubé zacházení tam jsou jiný přeborníci. Já to nedělám mám starou školu hold když na sport není tak odchází na mazlíčka. Ono se tomu říká selekce. Bohužel nemám nafukovací prostory a k udržení nějakého standardu chovu si nemohu nechat každého králíka kterého to nebaví nebo se u mě narodí. I tak jsem si nechala ze svého chovu 7 mláďat z 11 a musím mít prostor i pro zvířata co sem si dovezla z Dánska. Takže tolik k té maštali
Coudas

XXX.XXX.87.254
koně
napsal(a):
No to abysme se přesunuli na králíky.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Jinak já měla na mysli toto 🤟
https://m.youtube.com/watch?v=BN2ntzBCTDM
Coudas

XXX.XXX.87.254
Varaxi
napsal(a):
Tak ten je dobrej! Má trochu divnou techniku cvalu a sem tam je vidět, že dosáhl nejspíš na své skokové maximum, ale je dobrej.
Jo, cval by měl nacvičit 🙂 Borci skáčou i překážky, co maj nad hlavou 😱 machři.
https://m.youtube.com/watch?v=XPVbljk6GJc
napsal(a):
Ano Valach v inzerci byl a už není nevím kdo to opět začal a teď hraje já nic ona sama. Evidentně někoho zajímalo za kolik jsem prodala a užírá ho závist. No příjemnou zábavu 😂
K té sportovní maštali. Držet ve sportu zvíře které to nebaví a mlátí se o překážky není můj styl. Na lámání zvířat a hrubé zacházení tam jsou jiný přeborníci. Já to nedělám mám starou školu hold když na sport není tak odchází na mazlíčka. Ono se tomu říká selekce. Bohužel nemám nafukovací prostory a k udržení nějakého standardu chovu si nemohu nechat každého králíka kterého to nebaví nebo se u mě narodí. I tak jsem si nechala ze svého chovu 7 mláďat z 11 a musím mít prostor i pro zvířata co sem si dovezla z Dánska. Takže tolik k té maštali
Závist ,kvůli vašemu poslednímu valachovi ,asi nikoho neužírá .
Protože jste se v minulosti nijak netajila,že si půjčujete,pravděpodobně jedním valachem všecky dosavadní záseky nezaplácnete .
A dluhy fakt nikdo nemá důvod závidět.
Možná jste se konečně našla.Když vám nechodili koně a asi ani psi,tak snad králíci všecko vynahradí
Ať se vám daří ,králíkům taky
Králičí diskuzi mívali rozdělenou na pekáčové a pet.Tam by už třeba nemělo docházet k nedorozuměním a vzájemnému nepochopení

A zase to samé pořád dokola. Někdo se opováží zmínit Petry koně a ona nás zasype argumentací a fotkama, které tu nikoho nezajímají a s tématem absolutně nesouvisí...

Coudas
napsal(a):
A při těchto nemocech se člověku vybavuje mládí a vypráví o tom, jako by to bylo včera?
Vesměs ano.

koně
napsal(a):
Závist ,kvůli vašemu poslednímu valachovi ,asi nikoho neužírá .
Protože jste se v minulosti nijak netajila,že si půjčujete,pravděpodobně jedním valachem všecky dosavadní záseky nezaplácnete .
A dluhy fakt nikdo nemá důvod závidět.
Možná jste se konečně našla.Když vám nechodili koně a asi ani psi,tak snad králíci všecko vynahradí
Ať se vám daří ,králíkům taky
Králičí diskuzi mívali rozdělenou na pekáčové a pet.Tam by už třeba nemělo docházet k nedorozuměním a vzájemnému nepochopení
Dochází stále.
napsal(a):
Dochází stále.
To už nám může být jedno
Já tam taky chvíli chodila, na Králíky. Bylo to docela v pohodě. Ale jelikož produkujeme výhradně pekáčové směsi ,nedokázala jsem se v průběhu času ztotožnit s pojetím králíka ,místo dítěte .Které tam bylo povinně všem podsouváno
Třeba sportovní tam budou perlit
Coudas

XXX.XXX.87.254
Já už ke všemu kolem Atly nemám co říct, vyjádřila jsem se pouze k inzerátu, který tu byl zveřejněný, a ke konci éry. Kdo ví, co vše naplácala za tu dobu, tak pochopí. Nevím, co bych si měla vyříkávat do očí, když ji s leithian baví mně urážet, ať si poslouží, já se takovýmto lidem snažím vyhýbat. Nemám Atle co závidět, nezajímá mně, za kolik koně prodala, pro mně ten kůňměl cenu obyčejného hříběte Kinského, jestli to někdp vidí jinak je jeho věc, některé to možná zajímá, ale nikdo už se neopováží k ní cokoliv říct, protože vznikne akorát tenhle cirkus. K dalším mám zákaz už několik let je komentovat. Zbytek, co mi psala, polykám, když nemá na to to řešit soukromě, já nemám potřebu to řešit veřejně. Ale taky mám právo si říct svůj názor. Nebo si to aspoň myslím.

Coudas
napsal(a):
Já už ke všemu kolem Atly nemám co říct, vyjádřila jsem se pouze k inzerátu, který tu byl zveřejněný, a ke konci éry. Kdo ví, co vše naplácala za tu dobu, tak pochopí. Nevím, co bych si měla vyříkávat do očí, když ji s leithian baví mně urážet, ať si poslouží, já se takovýmto lidem snažím vyhýbat. Nemám Atle co závidět, nezajímá mně, za kolik koně prodala, pro mně ten kůňměl cenu obyčejného hříběte Kinského, jestli to někdp vidí jinak je jeho věc, některé to možná zajímá, ale nikdo už se neopováží k ní cokoliv říct, protože vznikne akorát tenhle cirkus. K dalším mám zákaz už několik let je komentovat. Zbytek, co mi psala, polykám, když nemá na to to řešit soukromě, já nemám potřebu to řešit veřejně. Ale taky mám právo si říct svůj názor. Nebo si to aspoň myslím.
Soukromě a kde? Na neregistrovaném účtu na fauně. Vám šlo jen o to mě vyprovokovat.
Co se týče králíků tak za
A sem se vratila k něčemu u čeho jsem už byla ale díky novému Moru tenkrát o zvířata přišla a dala jsem si pauzu
Za B nemám v úmyslu se dělit skrz své těžce nabité a i kolikrát vykoupené znalosti ať si lidi koupí knihy. Já měla fajn učitele a co hopu se týče kdo přijde tomu milé ráda poradím pomohu. Je to v zájmu těch zvířat aby se učilo welfare a ne jak s králíkem drbnout nebo s ním šmíknout vodítkem
Za C zrovna na fauně diskutovat se nedá vyskytují se tam lidi co mají spíše pekáčové chovy
napsal(a):
Soukromě a kde? Na neregistrovaném účtu na fauně. Vám šlo jen o to mě vyprovokovat.
A sem se vratila k něčemu u čeho jsem už byla ale díky novému Moru tenkrát o zvířata přišla a dala jsem si pauzu
Za B nemám v úmyslu se dělit skrz své těžce nabité a i kolikrát vykoupené znalosti ať si lidi koupí knihy. Já měla fajn učitele a co hopu se týče kdo přijde tomu milé ráda poradím pomohu. Je to v zájmu těch zvířat aby se učilo welfare a ne jak s králíkem drbnout nebo s ním šmíknout vodítkem
Za C zrovna na fauně diskutovat se nedá vyskytují se tam lidi co mají spíše pekáčové chovy
A proč myslíte,že zrovna Coudas by z vás tahala rozumy ,ohledně králičích skoků ?
Soukromě nebo veřejně a na koňské diskuzi?

napsal(a):
..nezlobte se, ale tohle tady asi opravdu nikoho nezajímá a pokud ano, jistě by se dalo obrátit na lidi v tomto "sportu" povolanějši.....
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Napíše ten, co chodí tahat rozumy z lidi na internetu. Dobré rady a zkušenosti jsou "peklo na zemi". Soukromě, třeba na fb, ten dobře znáte, když víte, jak jsem oplácaná. Ale blokace, nejsilnější to zbraň. Tak u těch králíků prosím zůstaňte, klidně buďte mistr světa, všichni Vám to přejou, jen abyste už proboha dala pokoj koním. Nic víc si já osobně nepřeju.

napsal(a):
..a co se týká vámi zmiňovaného "welfare" tak u koní a u psů jste ho nijak neprojevila, takže vám ho u těch králíků nevěřím už vůbec.....

napsal(a):
Nabyté. Nabíjí se střelná zbraň.
Coudas

XXX.XXX.87.254
koně
napsal(a):
To už nám může být jedno
Já tam taky chvíli chodila, na Králíky. Bylo to docela v pohodě. Ale jelikož produkujeme výhradně pekáčové směsi ,nedokázala jsem se v průběhu času ztotožnit s pojetím králíka ,místo dítěte .Které tam bylo povinně všem podsouváno
Třeba sportovní tam budou perlit
Králíka můžu tak na smetaně, pečenej mi nechutná, proto je ani nechováme, tak se nemám v čem vzdělávat. Uvařit omáčku s masem snad ještě zvládnu.

Coudas
napsal(a):
Králíka můžu tak na smetaně, pečenej mi nechutná, proto je ani nechováme, tak se nemám v čem vzdělávat. Uvařit omáčku s masem snad ještě zvládnu.
Ale když ho upečete s bůčkem na česneku, je taky super
To je tak to jediný, co mě ke králíkům zajímá. Zbytek si pls Petro řeš v k tomu určené diskuzi. Dík.
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Ale když ho upečete s bůčkem na česneku, je taky super
To je tak to jediný, co mě ke králíkům zajímá. Zbytek si pls Petro řeš v k tomu určené diskuzi. Dík.
A tak ten bůček je škoda kazit králíkem.
"Nechcete králíka? Ty potfory se letos přemnožily a žadny už to nechce jesť" Asi tak 🙈
není apa jako apa ... pobavilo https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3852986/krasna-appaloosa/
Coudas
napsal(a):
Já ve všech formách
Byla tu původně řeč o sportu, maximálně domácích mazlíčcích ,a ne o jídle
Tak to nebudem rozmazávat a popřejem některým králíkům výdrž a trvanlivost

Ta apa to je pony ne?

napsal(a):
Ta apa to je pony ne?
Píšou dvouletá. A podle oka to appa bude.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Pipilota
napsal(a):
není apa jako apa ... pobavilo https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3852986/krasna-appaloosa/
Jestli to není miniapaloosa, ty maj u nás v zoo.
Coudas
napsal(a):
Jestli to není miniapaloosa, ty maj u nás v zoo.
ta by zase byla vedle oslíka velká...
hele prostě inzerát má zaujmout - hodně lidí říká úž jen té barvě apa (protože pod čabrakovým hermelínem si nic nepředstaví) - mě právě pobavilo i to jak z první fotky vykoukne spíš oslík než apa
napsal(a):
Tak koupit knihy je jedna věc, ale otevřít je, přečíst a něco se z nich naučit, to je vec druhá. :)
Coudas

XXX.XXX.87.254
Pipilota
napsal(a):
ta by zase byla vedle oslíka velká...
hele prostě inzerát má zaujmout - hodně lidí říká úž jen té barvě apa (protože pod čabrakovým hermelínem si nic nepředstaví) - mě právě pobavilo i to jak z první fotky vykoukne spíš oslík než apa
Podle tech v zoo by velká nebyla.Myslim vedle oslika.
Coudas
napsal(a):
Podle tech v zoo by velká nebyla.Myslim vedle oslika.
zas píšu nejednoznačně - myslím si, že by vedle oslíka měla být menší než on - ale i těch křižovatek oslíků je u nás spousta... (já si nějaké miniapa prohlížela v ZOO Liberec a tedy byli hodně zanedbané, přerostlá kopyta, olezlé oči a tlamky asi ze slunka - nic hezkého)
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/146226975/prodam-klisnu-ct.php
jaký máte názor na tuhle?

Dotaz
napsal(a):
Tak koupit knihy je jedna věc, ale otevřít je, přečíst a něco se z nich naučit, to je vec druhá. :)
Ale tak to je už věc těch lidí. Já si je znovu zakoupila a oprašuji znalosti genetiky i když u sportovních se to neřeší co se genotypů týče. Kdo se vzdělat chce ten se vzdělá.
Co welfar se týče nedrbu vodítkem netahám za vodítko a moje zvířata vedu k samostatné práci kdy já jen poskytuji oporu a vedu směr. Krmení míchám ze 3 složek dávám i vytamíny a zeleninu.
napsal(a):
Ale tak to je už věc těch lidí. Já si je znovu zakoupila a oprašuji znalosti genetiky i když u sportovních se to neřeší co se genotypů týče. Kdo se vzdělat chce ten se vzdělá.
Co welfar se týče nedrbu vodítkem netahám za vodítko a moje zvířata vedu k samostatné práci kdy já jen poskytuji oporu a vedu směr. Krmení míchám ze 3 složek dávám i vytamíny a zeleninu.
No já právě narážela na ten váš knižní výprodej několika desítek koňských knih, kde jste uváděla, že jsou nečtené a
tedy nepoužité. Podobně jste prodávala nedávno DVD ohledně výcviku mladého koně, taky nerozbalené.
Pak mi přijde vaše doporučování ostatním se sebevzdělávat z knih trochu alibistické. :)

Dotaz
napsal(a):
No já právě narážela na ten váš knižní výprodej několika desítek koňských knih, kde jste uváděla, že jsou nečtené a
tedy nepoužité. Podobně jste prodávala nedávno DVD ohledně výcviku mladého koně, taky nerozbalené.
Pak mi přijde vaše doporučování ostatním se sebevzdělávat z knih trochu alibistické. :)
Knihy jsem četla jen některé ale ty si brala některé kamarádka a dvd jsem od Ingrid shlédla a nesedlo mi to. Zájemci o stavu konkrétních knih dostali pravdivé info. Některé knihy jsem tu měla jak se říká v archivu když nejdou skoro sehnat

napsal(a):
..a co se týká vámi zmiňovaného "welfare" tak u koní a u psů jste ho nijak neprojevila, takže vám ho u těch králíků nevěřím už vůbec.....
Soudíte podle jednoho pořadu? Nebo podle fotek? Pokud vím nikdy jste se nepřijeli podívat jak s konmi se psy dělám/nedělám? Popřípadě s králíky. V tom případě doporučuji zakoupení České knihy rekordů z roku 2013 asi budete překvapený u koho najdete zapsané dva rekordy
Nemám potřebu být na zvířata zlá nebo hrubá ba naopak a to může i problém být.
V říjnu jsem dovezla za 5tis králíka který byl kostra s dravčíkem vypelichaný na kůži i mám fotodokumentaci výživového stavu. Za 14 dní to byl jiný králík. Takže prosím kde se nechovám ke králíkům slušně? Jsou v čistém prostorném nakrmený s vodou nonstop
Ale ano pes je chudáček samý šrám a trpí to samý králíci žijou ve hnoji podvyživený. Já se za chov nestydím a za tyhle fotky už vůbec ne

Zde králík rozdíl ani ne měsíce první foto je stav v jakém přišel. Video Vela 2 letá samice, které ke mě přišla jako 2letá po miminech. Jsem prý první s kým skáče. Naše druhé závody složená chovnost 75cm skok vysoký, 3 závody 1.místo skok vysoký + certifikát ještě dva Certy a dostane titul Champión takže čekám na popis chyby jak to zvíře strádá a kde je porušený welfare kde se má špatně. Králík jde bez vodítka na dobré slovo a pobídku.
Chápu že by jste mě nejradši viděli pod drnem ale smolík. A protože jistá osoba si nemohla odpustit rejpání tak tady mě máte
Video se zpracovává...

Teď už jen čekám, kdy přijde srdcervoucí psaníčko o tom, že valacha prodala v dobré víře do dobrých rukou, na splátky, na radu kamarádek a on se má špatně.....tak jako to bylo u Zlatky a Soni.....
Petro, tady jsme na koních....nikoho ty tvoje úchvatné úspěchy nezajímají

napsal(a):
Soudíte podle jednoho pořadu? Nebo podle fotek? Pokud vím nikdy jste se nepřijeli podívat jak s konmi se psy dělám/nedělám? Popřípadě s králíky. V tom případě doporučuji zakoupení České knihy rekordů z roku 2013 asi budete překvapený u koho najdete zapsané dva rekordy
Nemám potřebu být na zvířata zlá nebo hrubá ba naopak a to může i problém být.
V říjnu jsem dovezla za 5tis králíka který byl kostra s dravčíkem vypelichaný na kůži i mám fotodokumentaci výživového stavu. Za 14 dní to byl jiný králík. Takže prosím kde se nechovám ke králíkům slušně? Jsou v čistém prostorném nakrmený s vodou nonstop
Ale ano pes je chudáček samý šrám a trpí to samý králíci žijou ve hnoji podvyživený. Já se za chov nestydím a za tyhle fotky už vůbec ne
..pořad, fotky, vaše příspěvky zde a názory lidi kteří koně opravdu miluji a rozumí jim a v neposlední řadě vaše stránky...sečteno a potvrzeno není proč pátrat dal...hodně štěstí vaším kralikům, snad se budou mít lépe než vše co jste doposavad chovala.....tím s dovolením naší diskuzi končím....

lenacia
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/146226975/prodam-klisnu-ct.php
jaký máte názor na tuhle?
Jak píše evcusik - málo fotek a málo informací. Jestli odpovídá cena, netuším.

napsal(a):
Vitamíny.
Coudas

XXX.XXX.87.254
"A až vy se ukážete na dráze s jedním králíkem můžeme se bavit o tom kdo si hraje."
Králíka nemám, a nemám ani závodní ambice. Ale můžu dát jiný challenge, když o to stojíte. Pro mne to je hra, hobby. Já přidám fotky mých staveb, které jsem za pomoci manžela, postavila vlastníma rukama od základu, některé zcela sama (falešná roubenka s houpačkou, venkovní posezení i s lavicí, bouda z posezení je nyní sedlovna -mobilní traktorem převezeníschopná, bouda pro psy, napaječka na pastvině), stáj pro koně za pomocí traktoru, protože zvedat 6 metrů dlouhý trám 16x16 cm do dvou metrů to už fakt nedám. Známí si mně pozvali na dřevník a kolovnu. Kolik jste toho, milá slečno Karásková, postavila Vy?
Coudas
napsal(a):
"A až vy se ukážete na dráze s jedním králíkem můžeme se bavit o tom kdo si hraje."
Králíka nemám, a nemám ani závodní ambice. Ale můžu dát jiný challenge, když o to stojíte. Pro mne to je hra, hobby. Já přidám fotky mých staveb, které jsem za pomoci manžela, postavila vlastníma rukama od základu, některé zcela sama (falešná roubenka s houpačkou, venkovní posezení i s lavicí, bouda z posezení je nyní sedlovna -mobilní traktorem převezeníschopná, bouda pro psy, napaječka na pastvině), stáj pro koně za pomocí traktoru, protože zvedat 6 metrů dlouhý trám 16x16 cm do dvou metrů to už fakt nedám. Známí si mně pozvali na dřevník a kolovnu. Kolik jste toho, milá slečno Karásková, postavila Vy?
tak to nad vámi smekám... já si nezašiju ani ponožky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.129
Coudas
napsal(a):
Paráda. Fakt. Mazec. Před tímhle klobouk dolu.
Wednesday

XXX.XXX.37.224
Coudas
napsal(a):
Nádhera.

Coudas
napsal(a):
..zírám...poklona....
Coudas

XXX.XXX.87.254
A když se bude jednat o zvířata, s koněma jsem nedokázala nic. To je pravda. V porovnání se psy, Vy, slečno Karásková, jste nesložila zkoušky, potřebovala jste radu od odborníka. Já jsem sice nijak nezávodila, nemám za sebou žádný světový ani jiný rekord, v pořadu jsem nebyla. Já ty psy pro státní správu přímo cvičila. Sice chvíli, a už jsem to jednou tady psala. V tomhle je můj největší úspěch jen pomoc dvěma chlapům udělat zkoušky, 1.mistr Evropy ve vyhledávání drog je můj nejlepší kamarád, jsem na pohlednici ke 4. mistrovství Evropy služebních psů a článek v časopise Svėt psů ( v archivu rok 2006, číslo 4, čivava na titulní stránce). Tak buďte té lásky, jestli něco chcete řešit, víte kde mne najdete, a jestli nemáte argumenty, nebuďte sprostá a dejte pokoj. Howk.

To je paráda.....
Coudas

XXX.XXX.87.254
Děkuji všem. Jak píšu, je to moje hobby. Jen trochu dražší než koně, i když je to s nimi velmi spojené, ale zase trochu stálejší 🙂
Tak, téma můžeme nechat zapadnput, a Coudas bude zase ufňukaná chudinka, co si na ifaunu chodí léčit mindráky.
PetrKaraskova789

XXX.XXX.23.2
Coudas
napsal(a):
Děkuji všem. Jak píšu, je to moje hobby. Jen trochu dražší než koně, i když je to s nimi velmi spojené, ale zase trochu stálejší 🙂
Tak, téma můžeme nechat zapadnput, a Coudas bude zase ufňukaná chudinka, co si na ifaunu chodí léčit mindráky.
já nemám ale potřebu neustále do někoho kopat.
Ano žádala jsem radu od odborníka od toho je to odborník ale uměla jsem si přiznat že problém mám. Hold jsem si s plemenem nesedla jako s NO se kterou jsem měla zkoušky složené jak na poslušnost tak na agility. S fenou jsem chodila pracovní i sportovní kynologii jezdila na tábory a měla jsem to pro radost. Bohužel fence nebylo dáno a v 7letech nám odešla s rakovinou. I když to byl blbý kříženec.
S ausikem jsme měli smůlu ale ono když nikdo do toho pořádně nevidí soudí se dobře člověka kterého znáte leda z netu a když byla možnost se setkat zalezla jste si do stínu. Se psem byli problémy od začátku počínaje bojácností a svrabem po problémech i na cvičáku kdy mi pesan neodbíhal na volno a obran se bál. Niméně je to spokojený pes kterýmu nic nechybí.
Stavby máte hezké je vidět že tomu rozumíte. Nemám problém pochválit kvalitní práci
Ale já si taky udělám / předělám sama co potřebuji v chovu.
Nicméně koně nemám úkol si můžete odškrtnout tak ted mě nechte na pokoji a přestante mi hanit práci s králíky. Kor když ani tedy nevíce co výchova a příprava obnáší.
Já nemám závodní ambice dělám to pro radost když vyhrajem tak vyrajem když ne nevyčítám jim nic a jsem ráda že se vracíme domů ve zdraví.

Coudas, nemám slov, máš to krásné, já jsem tenkrát už mlsně koukala na ten můstek na soutěži, to jsem ale ještě evidentně nic neviděla! Jen technická, ty stavby na patkách (stáj, skleník...) se musejí jen ohlašovat? Máš je v betonu? Dííky.
Coudas

XXX.XXX.87.254
PetrKaraskova789
napsal(a):
já nemám ale potřebu neustále do někoho kopat.
Ano žádala jsem radu od odborníka od toho je to odborník ale uměla jsem si přiznat že problém mám. Hold jsem si s plemenem nesedla jako s NO se kterou jsem měla zkoušky složené jak na poslušnost tak na agility. S fenou jsem chodila pracovní i sportovní kynologii jezdila na tábory a měla jsem to pro radost. Bohužel fence nebylo dáno a v 7letech nám odešla s rakovinou. I když to byl blbý kříženec.
S ausikem jsme měli smůlu ale ono když nikdo do toho pořádně nevidí soudí se dobře člověka kterého znáte leda z netu a když byla možnost se setkat zalezla jste si do stínu. Se psem byli problémy od začátku počínaje bojácností a svrabem po problémech i na cvičáku kdy mi pesan neodbíhal na volno a obran se bál. Niméně je to spokojený pes kterýmu nic nechybí.
Stavby máte hezké je vidět že tomu rozumíte. Nemám problém pochválit kvalitní práci
Ale já si taky udělám / předělám sama co potřebuji v chovu.
Nicméně koně nemám úkol si můžete odškrtnout tak ted mě nechte na pokoji a přestante mi hanit práci s králíky. Kor když ani tedy nevíce co výchova a příprava obnáší.
Já nemám závodní ambice dělám to pro radost když vyhrajem tak vyrajem když ne nevyčítám jim nic a jsem ráda že se vracíme domů ve zdraví.
Vyčítáte něco druhým, a sama děláte totéž, viz vaše stránky o tyranech a handlácích.
Nikam jsem nezalezla, sedela jsem vzorně na lavičce, ale já se jela podivat na koně, ne se bavit s člověkem, se kterým si nemám co říct.
Jak říct slušně "srab", člověk, který neustojí asi 2 psané věty soukromě. Nemáte koně, konečně, nemám se s váma o čem bavit.
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Coudas, nemám slov, máš to krásné, já jsem tenkrát už mlsně koukala na ten můstek na soutěži, to jsem ale ještě evidentně nic neviděla! Jen technická, ty stavby na patkách (stáj, skleník...) se musejí jen ohlašovat? Máš je v betonu? Dííky.
Díky. Nemůžu ti jednoznačně odpovědět, protože to záleží na "druhu pozemku", něco se dá postavit bez - skleník na stavebním pozemku, stavby do 25 m², ale taky ne vše, něco jednoduchým náčrkem a přípisem o záměru stavby, stáj konkrétně je třeba na projekt a územní rozhodnutí, je na nezadtavitelné ploše, něco nevymlátíš ani železnou tyčí a s právníkem, protože úředník nechce. Patky - všeobecně stavím na závrtných kotvách, jednak je to jednodušší, jednak po zkušenostech, kdy jeden rok postavím, druhý rok bourám, je to jednodušší na odstranění 🙂, opět stáj je na betonech, protože uz je to skoro barák, těžký velký trámy a řekla jsem, že tohle už nebourám.
tohle už mi přijde jako perla... na prodej to dává už tak 2 roky https://zvirata.bazos.cz/inzerat/152561445/ohlavka-ksiry-na-kone.php
mám pocit že bych to nezvala i kdyby ty 2 stovky nabízela ona mě

lenacia
napsal(a):
tohle už mi přijde jako perla... na prodej to dává už tak 2 roky https://zvirata.bazos.cz/inzerat/152561445/ohlavka-ksiry-na-kone.php
mám pocit že bych to nezvala i kdyby ty 2 stovky nabízela ona mě
jak se říká...smrdí to i na fotce.

lopik
napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/152639841/koupim-klisnu-do-50tis.php
Tak to vypadá jako lehce upravený překlad z automatického překladače. To může být cizinec, který si ještě netroufne napsat inzerát kompletně sám (vypadají na to i jeho další inzeráty). O jeho přístupu ke koním to nic nevypovídá. Možná ta představa o ceně je naivní, ale tak nepíše, jak má být kobyla stará, že to má být plemeno... Vlastně toho píše dost málo. Tak možná bude zpřesňovat po prvním kontaktu..