Perličky z inzercí V.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.8.2021 10:37

Přímo perla

"Něco o mně
Ahoj je mi 13 a jezdím už 4 roky a jezdím Anglii. A parkury závodně a hledám.
- Kobylu nebo valach.
- Může být i pony ale do sportu.
- Do 20 000 Kč
-nejlépe s tím co na něj používáte vy na to je zvyklí a tím myslím sedlo atd.
- Ale nechci hřebce
- Na plemeni mi nezáleží
- Jezdím momentálně na plemeni haflinga
Toto bych si představovala ale cena i víš za ty věci hlavně kůň musí bít zdraví děkuju za to že jste si to přečetli a ahoj."

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/140652199/hledam-kone.php

25.8.2021 11:07
gerbera

XXX.XXX.174.77

Mně tyhle dětské inzeráty nepřipadají, že je třeba se nad nimi pozastavovat nebo dokonce pohoršovat. Dnes to není nic složitého, poslat na net. Myslím, že bych v tom věku (mít takovou možnost) taky psala (psa, koně, cokoliv...).

25.8.2021 11:17

gerbera: ani byste se neoptala rodičů, zda vám to budou financovat?

Mně připadá paradoxní výčet požadavků vůči předpokládané ceně.

25.8.2021 11:31

Že by uživatel haflinghaflinghafling viz. dotaz níže na udidlo?

25.8.2021 11:48
Arbora

XXX.XXX.149.42

Tak deti houby vedia. Keď som mala asi 12- 13 rokov, v stajni sa predávala kobyla, po uráze a dostihovej kariére asi za 15.000. Súdny človek mal jasno, že to nie je kôň pre decko, ale ja už som chodila klusať aj 4-5 kôl na dráhu, tak už som "vedela". Rodičom som vysvetľovala, aká je to výhodná kúpa a že na to určite máme.
Tipujem, že rodičia nič o nákladoch na koňa nevedia a hodili nejakú sumu do placu, aby mali od dieťaťa pokoj a dieťa teda hľadá.

25.8.2021 13:53
gerbera

XXX.XXX.174.77

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Rodiče ani o tom vědět nemusí...
Dítě může mít prostě velký sen a možnost internetu.
Proto bych to nesoudila, mám tuhle věkovou kategorii teď doma a vím, jak nesmyslné (z mého pohledu) někdy mají představy... a požadavky...

25.8.2021 14:09
lenacia

XXX.XXX.173.31

Děti sou ještě v pohodě. Horší je, když pro ně tyhle levný koně shánějí ti rodiče

25.8.2021 14:12

Já to dítě vlastně ani nesoudím. Prostě perlička :-)

25.8.2021 20:05
koně

XXX.XXX.174.63

Mě náhodou to děvče přijde ještě v obraze oproti jiným
Ví že se nehodí hřebec ,ví že je dobré koni nechat cajky,na které je zvyklý a ví ,že je dobré koupit zdravého.
Že nemá představu o penězích bych jí zatím odpustila,prozře pravěpodobně brzy .
Pravopis jen dvě chyby,které já vidím Sloh ,jakž takž srozumitelný ,za mě dobrý

25.8.2021 20:41

koně napsal(a):
Mě náhodou to děvče přijde ještě v obraze oproti jiným
Ví že se nehodí hřebec ,ví že je dobré koni nechat cajky,na které je zvyklý a ví ,že je dobré koupit zdravého.
Že nemá představu o penězích bych jí zatím odpustila,prozře pravěpodobně brzy .
Pravopis jen dvě chyby,které já vidím Sloh ,jakž takž srozumitelný ,za mě dobrý

Já vidím 5 hrubek a 8 chyb v interpunkci. Ale souhlasím, příspěvek má aspoň hlavu a patu.

25.8.2021 20:46
koně

XXX.XXX.174.63

Já vidím 5 hrubek a 8 chyb v interpunkci. Ale souhlasím, příspěvek má aspoň hlavu a patu.

V interpunkci dělám chyby též,tak je asi už nevidím.Hrubky taky vyplodím,tak mě asi trkly jen ty nejhrubší .
Ale děvče to určo vypiluje

25.8.2021 22:26
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Píší lipicán, ale otec bude asi nějaká shagya? To lze zapsat jako lipicána?

Jinak já bych teda za tu sumu ocenila lepší prezentaci, sice tam je jakože zootechnický postoj, ale ostatní fotky nic moc.
Co se vám líbí a nelíbí? Je levá zadní OK?

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/140734266/nadherna-kobyla-lipican-siglavy-capriola-sisy.php

25.8.2021 22:33
lenacia

XXX.XXX.168.148

Dotaz napsal(a):

Jinak já bych teda za tu sumu ocenila lepší prezentaci, sice tam je jakože zootechnický postoj, ale ostatní fotky nic moc.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/140734266/nadherna-kobyla-lipican-siglavy-capriola-sisy.php

to nevím, Siglavy Capriola je název hřebčínu kde se údajně věnují chovu Lipckých koní
https://www.idatabaze.cz/firma/225882-hrebcin-jankov-siglavy-capriola-sro/

jinak ovšem souhlasím, každá cena by měla mít adekvátní prezentaci

25.8.2021 22:36
lenacia

XXX.XXX.168.148

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/140426026/prodam-klisnu.php
co říkáte na tuto, na FB ohledně jí proběhla krátká diskuze že cena moc neodpovídá, pokud vyhazuje.
Za mě už sem dostatečně "z-Ifaunovaná" aby mi vyhazování ve cvalu přišlo podezřelé zdravotně

Neregistrovaný uživatel

25.8.2021 22:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.58

lenacia napsal(a):
co říkáte na tuto, na FB ohledně jí proběhla krátká diskuze že cena moc neodpovídá, pokud vyhazuje.
Za mě už sem dostatečně "z-Ifaunovaná" aby mi vyhazování ve cvalu přišlo podezřelé zdravotně

Nevypada ani jako qh, ani jako paa, na jezdeni problemovy. Vzhled podprumer a 150 ze ma amerikan pp? Debzo koupi normal se nanto vykvakne. Kdo jest bl by at si to pořídí

25.8.2021 22:48
lenacia

XXX.XXX.168.148

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nevypada ani jako qh, ani jako paa, na jezdeni problemovy. Vzhled podprumer a 150 ze ma amerikan pp? Debzo koupi normal se nanto vykvakne. Kdo jest bl by at si to pořídí

no... za mě vypadá, jako klasický kříženec appy a QH, vzhled těla má jakž takž jako QH a v obličeji mý appoosa 'smrtixicht" - nevím jak to popsat, možná se semnou zhádáte, ale ony ty appy občas fakt vypadají trochu jako by je deptal celý jejich život.
Ale zaráží mě pravidelně argument: "Dneska sou ty ceny víc adekvátní a nejsou absurdně nízké"

25.8.2021 22:51
Dotaz

XXX.XXX.110.178

lenacia napsal(a):
to nevím, Siglavy Capriola je název hřebčínu kde se údajně věnují chovu Lipckých koní

Díky za rozšíření obzorů.

Jinak u toho vyhazujícího koně - taky bych hledala problém, nejste jediná zifaunovaná. :)

26.8.2021 06:43
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Dotaz napsal(a):

Ona ta jména nesou význam.
Siglavy Capriola Sisy, tj. klisna Sisi z linie Siglavy Capriola. Každý syn zakládajícího hřebce Siglavy Capriola by se měl jmenovat Siglavy Capriola (+ případně jméno matky nebo něčeho důležitého, třeba se tam dává koncovka CZ jako český chov apod.). Sisin otec se jmenuje Siglavy Capriola Jövevény, tj. z linie Siglavy Capriola. Jövevény v maďarštině znamená „nováček“, tak tím asi chtěl chovatel něco říct.
Klisny se dále pojmenovávají na stejné písmeno jako matky, ale to už nemusí být dogma. Např. Apassionata je z matky Amfory, ta je z matky Austria, ale ta je z matky Danesia. Takže ta inklinace k rodině je zřejmá, ale není tesaná do kamene.
Tím pádem na první přečtení víte, do které linie klisna náleží, a možná víte i rodinu (podle počátečního jména lze odhadnout rodinu S, tady teda zrovna blbě, protože matka i bába jsou obě pojmenované na D). A pokud se v chovu lipicánů vyznáte, něco Vám to řekne.
Já se v chovu lipicánů nevyznám, ale asi bych se nechlubila vynikajícím původem u koně, který ten původ nemá ze strany matky kompletně vypsaný. Doznávám, že netuším, jestli mají lipicáni uzavřenou plemennou knihu - doteď jsem myslela, že jo.
Jinak je to koník celkem pěkný, lipicáni mívají vesměs dobré zdraví, nepříliš komplikované povahy (i když specifické, proto mohou mít požadavek na zkušeného jezdce z tohoto důvodu a vlastně to nemusí znamenat nic negativního) a dlouhou životnost; pokud nebyla podražená a pokud se respektovalo, že je pozdní plemeno a při práci ji nezkyselili nebo zdravotně neodrovnali, za ty peníze vlastně stojí.
Levá zadní.. Nevím. Všude je klisna v pohybu a tam, kde stojí, mi splývá ta spěnka ve stínu.

26.8.2021 07:16
lenacia

XXX.XXX.173.31

Varaxi napsal(a):
Ona ta jména nesou význam.
Siglavy Capriola Sisy, tj. klisna Sisi z linie Siglavy Capriola. Každý syn zakládajícího hřebce Siglavy Capriola by se měl jmenovat Siglavy Capriola (+ případně jméno matky nebo něčeho důležitého, třeba se tam dává koncovka CZ jako český chov apod.). Sisin otec se jmenuje Siglavy Capriola Jövevény, tj. z linie Siglavy Capriola. Jövevény v maďarštině znamená „nováček“, tak tím asi chtěl chovatel něco říct.
Klisny se dále pojmenovávají na stejné písmeno jako matky, ale to už nemusí být dogma. Např. Apassionata je z matky Amfory, ta je z matky Austria, ale ta je z matky Danesia. Takže ta inklinace k rodině je zřejmá, ale není tesaná do kamene.
Tím pádem na první přečtení víte, do které linie klisna náleží, a možná víte i rodinu (podle počátečního jména lze odhadnout rodinu S, tady teda zrovna blbě, protože matka i bába jsou obě pojmenované na D). A pokud se v chovu lipicánů vyznáte, něco Vám to řekne.
Já se v chovu lipicánů nevyznám, ale asi bych se nechlubila vynikajícím původem u koně, který ten původ nemá ze strany matky kompletně vypsaný. Doznávám, že netuším, jestli mají lipicáni uzavřenou plemennou knihu - doteď jsem myslela, že jo.
Jinak je to koník celkem pěkný, lipicáni mívají vesměs dobré zdraví, nepříliš komplikované povahy (i když specifické, proto mohou mít požadavek na zkušeného jezdce z tohoto důvodu a vlastně to nemusí znamenat nic negativního) a dlouhou životnost; pokud nebyla podražená a pokud se respektovalo, že je pozdní plemeno a při práci ji nezkyselili nebo zdravotně neodrovnali, za ty peníze vlastně stojí.
Levá zadní.. Nevím. Všude je klisna v pohybu a tam, kde stojí, mi splývá ta spěnka ve stínu.

Doznávám, že netuším, jestli mají lipicáni uzavřenou plemennou knihu - doteď jsem myslela, že jo.

teď ji zavřenou mít mohou, ale v době, kdy třeb žila některá z babiček mohla být otevřená a tím pádem moli přijmout i bez vypsaného původu... to ovšem pouze hádám

26.8.2021 07:55
Arbora

XXX.XXX.149.42

Dotaz napsal(a):

Siglavy je normálne línia v chove lipicánov, tak isto ako Maestoso, Conversano, či Gidran. Mám pocit, že z Piberu, ale to len tipujem. Z fotiek sa nič posúdiť nedá, na všetkých stojí ako blbeček, ináč na lipicána celkom pekná kobyla.

26.8.2021 07:59

lenacia napsal(a):

Typický věk pro první příznaky PSSM - viz. vyhazování ve cvalu. Jinak američani dospívají déle, moje kobyla (taky kříženka ameriky) rostla až do osmi let a až potom vypadala jako kůň, do té doby ošklivé cosi. Jinak appy teda taky rozhodně nejsou můj šálek kávy.

26.8.2021 08:35
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Ale zaráží mě pravidelně argument: "Dneska sou ty ceny víc adekvátní a nejsou absurdně nízké"

Jo jo, když to člověk porovná s cenou masného býčka. No co vlastně mají navíc? Kousek výcviku (ve většině opravdu nic světoborného) a papír až z Ameriky...

26.8.2021 12:49
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Varaxi, děkuji za podrobné vysvětlení.

26.8.2021 14:06
Horsana

XXX.XXX.40.140

Arbora napsal(a):
Siglavy je normálne línia v chove lipicánov, tak isto ako Maestoso, Conversano, či Gidran. Mám pocit, že z Piberu, ale to len tipujem. Z fotiek sa nič posúdiť nedá, na všetkých stojí ako blbeček, ináč na lipicána celkom pekná kobyla.

Siglavy a Siglavy Bagdady, skoro podobné a predsa nie je

26.8.2021 16:07
Arbora

XXX.XXX.149.42

Mám dojem, že to spolu súvisí, verila by som celkom tomu, že na oživenie nejakého shagyu použili, kedysi pradávno. Čo si tak pamätam z cca 80 ks stáda, tie Siglavy boli ušľachtilejšie a jemnejšie, než trebárs Conversano, či Napoletano. To boli fakt obludky, oproti Gidranom, či Siglavy.

26.8.2021 20:45
Horsana

XXX.XXX.40.140

Arbora napsal(a):
Mám dojem, že to spolu súvisí, verila by som celkom tomu, že na oživenie nejakého shagyu použili, kedysi pradávno. Čo si tak pamätam z cca 80 ks stáda, tie Siglavy boli ušľachtilejšie a jemnejšie, než trebárs Conversano, či Napoletano. To boli fakt obludky, oproti Gidranom, či Siglavy.

Súvisí, určite, len na rozlíšenie, shagyáci tam mají to "Bagdady", ale ako dlho, to neviem, lipicáni ma fakt dosť obišli a ničím nezaujali, hoci na kone, čo pekne chodia v koči sa vždy rada pozriem.

Videla som ich vo Viedni, aj u nás, aj v Piberi a proste neprebehlo spojenie.

30.8.2021 19:48
lenacia

XXX.XXX.168.148

https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=5155622&idphone=272893&jmeno=apinka

tak teď nevím, po netu i tady v hodnocení se šíří, že prý prodává kobylu, u níž nesedí věk?
🤔

30.8.2021 20:15

lenacia napsal(a):
https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=5155622&idphone=272893&jmeno=apinka

tak teď nevím, po netu i tady v hodnocení se šíří, že prý prodává kobylu, u níž nesedí věk?
🤔

Mně spíš zaujalo . není to klisna, ale kobyla??

30.8.2021 20:16
lenacia

XXX.XXX.168.148

Mně spíš zaujalo . není to klisna, ale kobyla??

joo, to mě taky zaujalo... oni někteří maj zato, že klisna a kobyla je koňský ekvivalent k Jalovice -kráva

Neregistrovaný uživatel

30.8.2021 20:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.58

lenacia napsal(a):
joo, to mě taky zaujalo... oni někteří maj zato, že klisna a kobyla je koňský ekvivalent k Jalovice -kráva

A tak chapu oznaceni klisna u ne rodičky. A kobyla u zensky po hribatech. Coz dulezity info je ne ze ne.

30.8.2021 20:38

A tak chapu oznaceni klisna u ne rodičky. A kobyla u zensky po hribatech. Coz dulezity info je ne ze ne.

Jenže to tak není. Běžně se používá spojení klisna s hříbětem, klisna po hříběti. Je to stejné, jako když někdo napíše, že to není fena, ale čuba. Rozlišuje se třeba jalovice a kráva, ba dokonce prvotelka, jehnice a bahnice, prasnička a prasnice, ale to je tuším všechno.

30.8.2021 21:16

Obecně se používá klisnička (do tří let)
kobyla je spíše hovorové označení spisovné klisny?

30.8.2021 21:23
Dotaz

XXX.XXX.17.146

Taky jsem se setkala s dělením, že klisna neměla hříbě, kobyla ano.

30.8.2021 21:29

Klisna je česky, kobyla slovensky. Vzhledem k nejen lingvistické blízkosti našich východních bratrů používáme obě označení.

31.8.2021 00:08
koně

XXX.XXX.174.63

A co hřebička,nebo hřebice ? To hodně použivali hospodáři.Měla jsem z toho dojem,že šlo o mladé kobylky.Tudíž ještě nerodily,ale čekal je hřebec
Jinak mezi kobylou a klisnou bych rozdíl neviděla.

31.8.2021 03:11
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Nový typ balíku, nebo co to vlastně prodává?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/140991668/prodam-seno.php

31.8.2021 03:31
lenacia

XXX.XXX.168.148

Dotaz napsal(a):

Možná by se to ale líp koulelo :D

31.8.2021 07:23

Dotaz napsal(a):

Prodává "seno v koulích". Co je na tom nesrozumitelného? To je prostě nevykastrované seno

31.8.2021 10:26

Klisna je česky, kobyla slovensky. Vzhledem k nejen lingvistické blízkosti našich východních bratrů používáme obě označení.

Ale kobyla je česky, vždyž je i ve vyjmenovaných slovech.

31.8.2021 10:30

Koule, kotouč...asi místní mluva. Balík...pro někoho je to také spíš hranata krabice ovázaná motouzem, ležící na poště.

31.8.2021 10:39
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Ale kobyla je česky, vždyž je i ve vyjmenovaných slovech.

Tam jsou i lyže, které česky rozhodně nejsou. :)
Nevím, můj slovník uvádí jako rozdíl skutečně to, že kobyla měla hříbě, klisna ne. Slovníček v knížce o koních píše, že kobyla je určena na chov, klisna do sportu a k rekreaci.

31.8.2021 12:09

Varaxi napsal(a):
Tam jsou i lyže, které česky rozhodně nejsou. :)
Nevím, můj slovník uvádí jako rozdíl skutečně to, že kobyla měla hříbě, klisna ne. Slovníček v knížce o koních píše, že kobyla je určena na chov, klisna do sportu a k rekreaci.

Může být. Ale očividně to ne každý rozlišuje, včetně mě.

31.8.2021 13:01
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Ještě znám takvou kouli sena. Pro koně dle množství spíš taková jednohubka. :)

31.8.2021 13:40
liva

XXX.XXX.227.29

lenacia napsal(a):

Já znám koně i prodávajícího osobně.
Nevyjadřuji se k ceně ani k prezentaci fotografií, ale kobča je v reálu velice hezká a vychovaná. Prodávající se orientuje na vozatajství, takže je perfektně zatahaná a když jsem ji viděla naposledy, byla zdravá.🙂
A je to opravdu lipicán přivezený z Maďarska😉

31.8.2021 15:13
lenacia

XXX.XXX.173.31

liva napsal(a):
Já znám koně i prodávajícího osobně.
Nevyjadřuji se k ceně ani k prezentaci fotografií, ale kobča je v reálu velice hezká a vychovaná. Prodávající se orientuje na vozatajství, takže je perfektně zatahaná a když jsem ji viděla naposledy, byla zdravá.🙂
A je to opravdu lipicán přivezený z Maďarska😉

V tom případě naopak veliká škoda tak špatné prezentace

1.9.2021 16:18
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Ta dětská sebedůvěra a představy mě občas pobaví.

1.9.2021 19:20

To je tak pro úchyla, holku někam vylákat...

2.9.2021 07:23

To je tak pro úchyla, holku někam vylákat...

Taky mě to napadlo

21.9.2021 22:05
Dotaz

XXX.XXX.19.147

Já vím, že člověk nezná pozadí, ale přijde mi to prostě jako nevděk. Uvádí, že jsou de facto bezproblémoví, žádnou extra péči nedostávají, jen kobyla nemůže už rodit a z valacha asi taky nic nekouká. Ale majitele si budou pečlivě vybírat, asi aby se starali líp než oni sami. 😞

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/141945823/starsi-kobylka-jako-spolecnice.php

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/141946006/starsi-valasek-jako-spolecnik.php

21.9.2021 22:43

ale jsou fakt pekni....🙂

22.9.2021 07:24

Snad se ten valášek dostane k někomu, kdo mu začne věnovat péči. Ale kdo takový by si takového koně bral, že.

Coudas

22.9.2021 07:27
Coudas

XXX.XXX.87.254

On někdo takový je, jenže nemá nafukovací prpstory, aby zachránil všechno kolem a zvencnul se z toho.

22.9.2021 07:55
Pipilota

XXX.XXX.46.93

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/141843153/prodam-pony-klisnu.php

vedle v diskuzi zapadla - ty patky, má tu někdo zkušenost že se dají dát do pořádku? (se mi zdá, že úzké a nízké jsou u welšu k vidění častěji)

22.9.2021 08:01

Coudas napsal(a):
On někdo takový je, jenže nemá nafukovací prpstory, aby zachránil všechno kolem a zvencnul se z toho.

no právě. Takoví lidé mají zdroje omezené, třeba útulky nebo dobří lidé jako jsi ty :-) A je vás takových pochopitelně málo. Nelze zachránit všechny koně světa. To je holt realita...

22.9.2021 08:10

Pipilota napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/141843153/prodam-pony-klisnu.php

vedle v diskuzi zapadla - ty patky, má tu někdo zkušenost že se dají dát do pořádku? (se mi zdá, že úzké a nízké jsou u welšu k vidění častěji)

Jo, tam klidně mohlo proběhnout nějaké schvácení, a proto ten postoj. Opravit se to samozřejmě dá. Někdo by to uměl opravit klíny během jednoho kování Ale to by pochopitelně nebylo šikovné. Prostě se budou při strouhání nechávat patky vyšší a špice ubírat, usnadnění překlopení. Na heboučký klínek se taky dá nakovat, aby se struktury nohy začaly přizpůsobovat (šlachy...). Pokud jsou patky úzké (nevidno), tak i patky se dají pochopitelně rozšířit. Na kopytě je krásné, že se dá v čase modelovat jako modelína - do jakéhokoli tvaru, pokud ví kovář, jak toho docílit, aby do toho tvaru dorůstalo.

Samozřejmě pokud je jinak v tomto ohledu kůň zdravý - tj. rohovina odrůstá standardně, nejsou následky úrazů, nejsou poškozené šlachové struktury, nejsou zkostnatělé chrupavky, klouby, protože tady se musí měnit i úhlení končetiny, a pokud by to nešlo z důvodu, že toto je pro koně třeba úlevový stav, a při porovnání by přestal chodit, tak si umím představit, že se kůň nechá dožít takto a nehrabe se do toho.

22.9.2021 08:54
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jo, tam klidně mohlo proběhnout nějaké schvácení, a proto ten postoj. Opravit se to samozřejmě dá. Někdo by to uměl opravit klíny během jednoho kování Ale to by pochopitelně nebylo šikovné. Prostě se budou při strouhání nechávat patky vyšší a špice ubírat, usnadnění překlopení. Na heboučký klínek se taky dá nakovat, aby se struktury nohy začaly přizpůsobovat (šlachy...). Pokud jsou patky úzké (nevidno), tak i patky se dají pochopitelně rozšířit. Na kopytě je krásné, že se dá v čase modelovat jako modelína - do jakéhokoli tvaru, pokud ví kovář, jak toho docílit, aby do toho tvaru dorůstalo.

Samozřejmě pokud je jinak v tomto ohledu kůň zdravý - tj. rohovina odrůstá standardně, nejsou následky úrazů, nejsou poškozené šlachové struktury, nejsou zkostnatělé chrupavky, klouby, protože tady se musí měnit i úhlení končetiny, a pokud by to nešlo z důvodu, že toto je pro koně třeba úlevový stav, a při porovnání by přestal chodit, tak si umím představit, že se kůň nechá dožít takto a nehrabe se do toho.

Takže zase začít RTG kopyt. To tak asi hrozí u poncla za tyhle peníze....

Ona je tak škaredá, až je zajímavá.

22.9.2021 09:00

Pipilota napsal(a):
Takže zase začít RTG kopyt. To tak asi hrozí u poncla za tyhle peníze....

Ona je tak škaredá, až je zajímavá.

Tak u "divných" kopyt by se vždy měly dělat RTG, aby se správně strouhalo podle nálezu.

Ale samozřejmě se to dá standardně řešit i bez RTG s tím, že pokud by kůň reagoval na zásahy divně, buď by se vrátilo zpátky, a nebo by se ty RTG udělaly. Ono ale moc možností, co by vevnitř mohlo být jinak, není... Spousta se toho zkušeným okem dá vykoukat také podle toho, jak odrůstá rohovina a z tvaru kopyta.

Holt nežije každý kůň v ideál podmínkách... Ani ti naši. Jeden jediný z nich nemá RTG, a možná bychom se hodně divili, kdybychom je udělali :-)

Coudas

22.9.2021 09:18
Coudas

XXX.XXX.87.254

no právě. Takoví lidé mají zdroje omezené, třeba útulky nebo dobří lidé jako jsi ty :-) A je vás takových pochopitelně málo. Nelze zachránit všechny koně světa. To je holt realita...

Já nejsem dobrej člověk. Tohle celý "zachraňování a pomáhání" je jen o možnostech, hlavně finančních. Kdyby měli ti, co si koně pořizují dostatečné možnosti, finanční a prostorové, ne kazdá holčička by potřebovala kobylku, protože si po ní nechá hříbátko a hlavne by tady nebyl pro tyto "majitele" prostor, ubo by takto potřebných koní. Jenže s tím člověk nic neudělá.

22.9.2021 09:38
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Tak u "divných" kopyt by se vždy měly dělat RTG, aby se správně strouhalo podle nálezu.

Ale samozřejmě se to dá standardně řešit i bez RTG s tím, že pokud by kůň reagoval na zásahy divně, buď by se vrátilo zpátky, a nebo by se ty RTG udělaly. Ono ale moc možností, co by vevnitř mohlo být jinak, není... Spousta se toho zkušeným okem dá vykoukat také podle toho, jak odrůstá rohovina a z tvaru kopyta.

Holt nežije každý kůň v ideál podmínkách... Ani ti naši. Jeden jediný z nich nemá RTG, a možná bychom se hodně divili, kdybychom je udělali :-)

Taky jsem zatím jen RTG zubů s kazy

A tady jsou ta kopyta na fotce tak špinavá, že se nic o schvácení nevytusi...

24.9.2021 22:09
Dotaz

XXX.XXX.8.106

Vždycky mě fascinují ty kecy, jak jim chtějí dopřát ten zasloužený důchod...

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/140175827/klisny-20-jako-spolecnice-ke-koni-nebo-jako-dobjednotka.php

25.9.2021 07:50
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Dotaz napsal(a):

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/140175827/klisny-20-jako-spolecnice-ke-koni-nebo-jako-dobjednotka.php

Spousta lidí zapomíná (nebo ani neví), že kůň po 20. potřebuje k normálnímu fungování o 20% více energie v krmení. Když se k tomu přidá častější veterina... Opravdu nedává rozum si takového koně pořizovat. (jo mám jednoho doma, ale od jeho 13 let a už jsme tedy něco zažily)

25.9.2021 07:56

Dotaz napsal(a):

Jasně, určitě si někdo pořídí seniora, na kterém nebude jezdit ani z něj tahat hříbata a s radostí do něj bude cpát nemalé peníze A jak vyselektovat ty pofidérní zájemce?

Coudas

25.9.2021 08:04
Coudas

XXX.XXX.87.254

Jasně, určitě si někdo pořídí seniora, na kterém nebude jezdit ani z něj tahat hříbata a s radostí do něj bude cpát nemalé peníze A jak vyselektovat ty pofidérní zájemce?

Jo, on se vždycky nejakej takovej najde, proto tenhle "byznys" tak dobře funguje. Vyselektovat se dá hodné špantě, když nemáte osobní zkušenost. Oni lidi totiž dost rádi lžou.

25.9.2021 08:34

Coudas napsal(a):
Jo, on se vždycky nejakej takovej najde, proto tenhle "byznys" tak dobře funguje. Vyselektovat se dá hodné špantě, když nemáte osobní zkušenost. Oni lidi totiž dost rádi lžou.

Přesně to jsem měla na mysli.

26.9.2021 13:02

liva napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/141847041/aph-hrebec.php 🤔🤔

??? APH, 1,5 let v chomoutu? Nemám vidiny, že ne? + ta kopyta.

26.9.2021 20:36
koně

XXX.XXX.174.63

Chomout na něj mohli dát jen jako prezentaci,co všecko vydrží.Pořád lepší než western, a na něm trůnící vysmátý prodejce.
Ale ty nožky má fakt děsné

26.9.2021 21:24
Slon Indický

XXX.XXX.248.35

koně napsal(a):
Chomout na něj mohli dát jen jako prezentaci,co všecko vydrží.Pořád lepší než western, a na něm trůnící vysmátý prodejce.
Ale ty nožky má fakt děsné

Nemyslím si, že to je jen k prezentaci. V hubě má dvoukroužkovou vozovou fugu, a uvázaný je napevno za parelku - hezky karabina na karabinu v kroužku. Nebudí to ve mně dojem lidí, kteří se nějak zajímají o bezpečnost a zdraví koní...

26.9.2021 21:24
lenacia

XXX.XXX.155.128

No on ten jejich druhý inzerát na "Festovního" koně taky stojí za to

27.9.2021 08:20
Arbora

XXX.XXX.149.42

lenacia napsal(a):
No on ten jejich druhý inzerát na "Festovního" koně taky stojí za to

asi je to kôň na rôzne "festy".

vyzerá ako klusák, dosť slabo kŕmený klusák.

27.9.2021 10:35
koně

XXX.XXX.174.63

Slon Indický napsal(a):
Nemyslím si, že to je jen k prezentaci. V hubě má dvoukroužkovou vozovou fugu, a uvázaný je napevno za parelku - hezky karabina na karabinu v kroužku. Nebudí to ve mně dojem lidí, kteří se nějak zajímají o bezpečnost a zdraví koní...

Vydrží stát uvázaný ,to je taky dobře,ne?
Udidlo v hubě má,tak nějak visací.Opratě k němu ne.
Za mě jsou tam problém nohy

27.9.2021 12:19
liva

XXX.XXX.227.29

Arbora napsal(a):
asi je to kôň na rôzne "festy".

vyzerá ako klusák, dosť slabo kŕmený klusák.

https://chovkoni.wbs.cz/

27.9.2021 12:38

liva napsal(a):

Mě jako kupce by takové fotky spíš odradily, ale budiž.

27.9.2021 13:13
liva

XXX.XXX.227.29

To mě taky…😉

27.9.2021 13:35
Arbora

XXX.XXX.149.42

liva napsal(a):

Nj, tak som trafila, Honey Kora.

27.9.2021 13:36
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Ale co se Vám nezdá, děvčata, líbivé barvičky, palomino, strakoši, všichni koně zdraví nebo hodní, někteří i zdraví a hodní (píšou to tam, ne?), co víc si přát! Tak kupovat a nepřemýšlet a nehledat sebemenší chybičky. Kůň za sto klacků mít žádné nebude, to by si prodávající nedovolil, aby lhal o koni v této cenové relaci.

Teď vážně - i když odmyslím všechno, co odmyslet jde - ti koně focení v takovýchhle úhlech vypadají strašně šišatě. To nejde přehlídnout, ať se snažím, jak chci. A fotit proti světlu, to vyvolává dojem, že prodávají tmavej flek s vočima. Stejně tak ryzáka prezentovat s rezavými vraty na pozadí, to se zrovna nemusejí obtěžovat toho koně vůbec fotit.
Je tak těžké postavit čistého koně na pevný povrch, kde je kontrastní pozadí, sundat sedlo, stoupnout si v dostatečné vzdálenosti a toho koně z boku vyfotit? Nepotřebuji zootechnický postoj, nepotřebuji koně načesané a načančané, nepotřebuji speciální udělátka a nesmysly. Stačí mi obyčejná přehledná fotka z boku, abych prostě viděla, jak to zvíře vypadá. To chci tak moc?

27.9.2021 13:42
Horsana

XXX.XXX.40.140

Sunny Day Hollywood je chromá dýchavičná hajtra, divím sa, že ešte žije, naviac je to kryptorchid a ako kryptorchid bol aj uchovnený, čo považujem za výsmech všetkým chovateľom.

Pripúšťal vždy všetko, čo malo 4 nohy, sám je izabelák, takže farba a nič iné.

Na druhej strane viem, kde Sunny vyrástol a čo s ním stvárali, než ho zničili a mimochodom, tiež ťahal.

Jeho potomstvo sú samí zdochliaci, väčšinou žltí, ale s kopou zdravotných problémov, aj Lina s ním bola žrebná, výsledkom bol Vec...njn...

Cena 130 000 ma dosť pobavila, heh.

27.9.2021 14:30
bongani

XXX.XXX.45.91

Taky si říkám, že ti koně jsou strašně oškliví. :-) Ale ono to bude spíš těma fotkama.

27.9.2021 15:04
Arbora

XXX.XXX.149.42

tých 90, pôvodne 110. za klusáka je tiež dosť dobrý vtip.

29.9.2021 12:37

Ten chomout i postroj na fotce je tomu koni obří (to sundali z nějakého norického hřebce) a ani určo nemuseli sundavat podušku, aby mu to navlíkli na hlavu. S touhle kombinací by fakt nešlo nic významného tahat :-) Max tak pneumatika po kruhovce. Podle mého má ten postroj stejnou funkci jako na vedlejší fotce ten žok na zádech.

inzercee

2.10.2021 19:29
inzercee

XXX.XXX.169.240

Koupi nemám v plánu, ale při prohlížení nabídky mě zarazila kopyta, která mi přijdou prostě miniaturní, a to i vzhledem k věku koně... co myslíte?
https://www.katalog-rocku.cz/kone/lady-go

2.10.2021 19:39

inzercee napsal(a):
Koupi nemám v plánu, ale při prohlížení nabídky mě zarazila kopyta, která mi přijdou prostě miniaturní, a to i vzhledem k věku koně... co myslíte?

Je to hříbě. Ale nakoukaná je nemám.

2.10.2021 20:21
koně

XXX.XXX.246.38

Je to hříbě v krvi ,jde do druhého roku ,za mě je to pěkná kobylka

3.10.2021 07:09
akscha

XXX.XXX.26.89

Procházím ten katalog rocku, a to je moc hezky udelana inzerce. Je tam presne videt, ze k zakladni fotoprezentaci kone staci jedna solidni fotka v zootechnickem postoji. A nechápu, proč jsou ty fotky koni v inzerci tak tragické. Nedavno jsme kupovali auto, obcas kupujeme motorky - a tam jsou forky i popisy uplne normální. Nestava se, ze vuz byl vyfoceny potme, zablaceny a v pohledu sikmo zepředu :)

3.10.2021 15:58
Varaxi

XXX.XXX.129.250

akscha napsal(a):
Procházím ten katalog rocku, a to je moc hezky udelana inzerce. Je tam presne videt, ze k zakladni fotoprezentaci kone staci jedna solidni fotka v zootechnickem postoji. A nechápu, proč jsou ty fotky koni v inzerci tak tragické. Nedavno jsme kupovali auto, obcas kupujeme motorky - a tam jsou forky i popisy uplne normální. Nestava se, ze vuz byl vyfoceny potme, zablaceny a v pohledu sikmo zepředu :)

Nojo, ale to jsou jen plnokrevníci, tj. většinou chovaní profesionály. To samé je https://www.katalog-plemeniku.cz/ a https://www.katalog-plnokrevniku.cz/; jsou to stránky vzniklé na podporu plnokrevníků a dostihového sportu.
Oproti tomu když obyčejný člověk, který koním moc nerozumí, nemá znalosti a vědomosti a vlastně ani zázemí, začne chovat, tak se to projeví. Mimo jiné i těmi vyloženě amatérskými fotkami.
Takže ono pro zájemce má své výhody, že se dá už na první pohled oddělit zrno od plev. :)

5.10.2021 10:40
Moyda

XXX.XXX.147.89

inzercee napsal(a):

Foto je staré podle mně někdy z jara, teď jsem vydělá její aktuální a je dvakrát taková. Já nepochopím proč když prodavají mladého koně nedají aktuální foto.

6.10.2021 09:57
lenacia

XXX.XXX.173.31

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/142627345/kobyla-ct.php?fbclid=IwAR0HXiGFRMSbk9Otu9hpspwFy82hhGgFOnIa1484PlTtCtKrMMKuqukTSjw

Tyjo, možná raději preferuji prodeje s těžkým srdcem, než takhle vágní inzerát na prodej babičky.

6.10.2021 10:30

Těžká srdce aspoň vypíší zdravotní potíže, se kterými kupec může při koupi počítat.

6.10.2021 12:57
akscha

XXX.XXX.26.89

Těžká srdce aspoň vypíší zdravotní potíže, se kterými kupec může při koupi počítat.

Tak 24leteho kone si prece nikdo normalni nekoupí, ani kdyby byl uplne zdravy, ne? Leda na to sekani travy a ani k tomu se podle me stary kun nijak extra nehodi. Poridila bych si ovce :/ a nebo jako společnik, ale zase - kolik lidi realne spolecnika potrebuje? A proc si brat pytel problemu (=stareho kone)?

Tyhle inzeraty jsou proste hnus a je jedno, jak jsou podane.

6.10.2021 13:20

akscha napsal(a):
Tak 24leteho kone si prece nikdo normalni nekoupí, ani kdyby byl uplne zdravy, ne? Leda na to sekani travy a ani k tomu se podle me stary kun nijak extra nehodi. Poridila bych si ovce :/ a nebo jako společnik, ale zase - kolik lidi realne spolecnika potrebuje? A proc si brat pytel problemu (=stareho kone)?

Tyhle inzeraty jsou proste hnus a je jedno, jak jsou podane.

Jste za, aby takové koně raději uspali?

Neregistrovaný uživatel

6.10.2021 13:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.128

Uspat nebo jatka. Proč ne.

6.10.2021 13:56
akscha

XXX.XXX.26.89

Ten kun by mel idealne dozit u toho, kdo ho vyuzival, když byl mlady. Ale nez ho poslat dal, tak asi uspat. Protože ja neverim tomu, ze by si takoveho kone koupil nekdo rozumný a zajisteny a staral se o nej jen kvůli jeho hnedym ocim. Mozna se jeden ze sta do takoveho raje dostane, ale zbytek skonci u indiviudi, ktera ziji prinejlepsim od vyplaty k výplatě a budou si chtit zalevno zajezdit. Ale mozna jsem jen pesimista :/

Jinak jatka u nas kdysi davno kone brala, ale jen do 20 let.

6.10.2021 14:03
evcusik

XXX.XXX.145.236

jednoznačně - pokud nelze držet takového koně. A abych neházela jen plané kecy, i to tak aplikujeme (prevážně v souvislosti se zhoršeným zdravím koně*).

*na klinice, nebo 24/7 péči by asi kůň byl spoko a jen se stařeckými bolístkami. Ale ve fyzických možnostech to již není, tak je mi příjemnější takovou babičku/dědečka uspat doma.

6.10.2021 15:28

Kdo mě trochu zná, ví, že já jsem rozhodně za řešení starých nepotřebných koní (jatky či) uspáním :-) Jen jsem byla zvědavá. Dříve jsem za to na diskusích sklízela facky, teď už je situace racionálnější, zdá se :-)

6.10.2021 15:37
evcusik

XXX.XXX.145.236

Kdo mě trochu zná, ví, že já jsem rozhodně za řešení starých nepotřebných koní (jatky či) uspáním :-) Jen jsem byla zvědavá. Dříve jsem za to na diskusích sklízela facky, teď už je situace racionálnější, zdá se :-)

Já si říkala :D facky člověk asi zklizi od lidí co raději zodpovědnost přehazují na druhé?! (Alibisticky)

ano-nym

6.10.2021 16:01
ano-nym

XXX.XXX.102.252

evcusik napsal(a):
Já si říkala :D facky člověk asi zklizi od lidí co raději zodpovědnost přehazují na druhé?! (Alibisticky)

...já bych upředňostnovala ještě takovou mezivariantu - humánní "porážka" na místě, kde kůň žije, kdyby to bylo možné... koně nemuset nikam stresovat, vozit, ale kdyby si "řezník" nebo která osoba by to byla, přijela s chlaďákem, kůň by se co nejšetrnějším/nejrychlejším způsobem porazil v klidu, ve svém domácím prostředí, beze stresu, a zároveň by mohl alespoň být na krmení pro psy či jiná zvířata... nemyslím to vůbec zle, jen mi to přijde správné, a nemuselo by se řešit, zda doktor uspání uzná za vhodné, či ne (protože samozřejmě nemůže ukončovat život zdravého zvířete atd.)

6.10.2021 16:13
evcusik

XXX.XXX.145.236

ano-nym napsal(a):
...já bych upředňostnovala ještě takovou mezivariantu - humánní "porážka" na místě, kde kůň žije, kdyby to bylo možné... koně nemuset nikam stresovat, vozit, ale kdyby si "řezník" nebo která osoba by to byla, přijela s chlaďákem, kůň by se co nejšetrnějším/nejrychlejším způsobem porazil v klidu, ve svém domácím prostředí, beze stresu, a zároveň by mohl alespoň být na krmení pro psy či jiná zvířata... nemyslím to vůbec zle, jen mi to přijde správné, a nemuselo by se řešit, zda doktor uspání uzná za vhodné, či ne (protože samozřejmě nemůže ukončovat život zdravého zvířete atd.)

Jednou se tu řešila problematika uspání (že taky není vždycky úplně všechno na kytickach ustláno). Mrkněte, je tam drobná inspirace.

6.10.2021 19:12
Pipilota

XXX.XXX.46.93

ano-nym napsal(a):

Ano, ano - někdo kdo se věnuje barfu by to snad mohl takhle provozovat...

Kdysi kolovalo tel.č. na Berouska - ten tedy prý bral i nadopované léky, nebo čerstvý úhyn. (pro své kočkovité šelmy, jak se později ukázalo na tygří masox a jiné)

6.10.2021 20:16
lenacia

XXX.XXX.168.148

víte, ne že bych to potřebovala, nebo tak... ale kde se dá zjistit zda jatka přijímají či nepřijímají koňovité?

6.10.2021 20:53
Varaxi

XXX.XXX.129.250

lenacia napsal(a):
víte, ne že bych to potřebovala, nebo tak... ale kde se dá zjistit zda jatka přijímají či nepřijímají koňovité?

Zavolat tam a zeptat se. To mi přijde jako nejméně náročné.

6.10.2021 21:43

Máte staré rodiče? cca takových 85 let, sem tam bolístka, ale vcelku důstojný život. (dojde si na záchod a nají se sám)
Jsem pro aby dožil ve stávajícím ustájení, to by byl ideál. Chápu, že se někomu nechce dát na jatka koně, který je vcelku sice důchodce , ale stále s chutí do života, někdo na to prostě žaludek, koule...cokoliv , nemá. Diskuse, jestli je etičtější utratit nebo dát na jatka nebo prodat koně, co je jen starý, nemá závažný zdravotní poblém, jen je jeho chyba v tom, že nechce stále umřít nebo strašně kulhat, je bez řešení.
Já občas mám pocit, že kdo je zde v diskusích víc radikálnější, racionálnější je víc plácán po ramenou. Zabijem ho, a bude to to nejlepší. Nebude, kdyby měl koník k tomu co říct, nepřál by si to-umřít, tak i by si nepřál být prodán. On ho stejně nikdo nekoupí a bude tam kde je. Doufám.
edit: jak píš ano-nym, vet se se může pozastavit nad tím, utrácet životaschopné zájmové zvíře.
píšu zájmové, protože v masném průmyslu jsou to všechno životaschopná zvířata.

6.10.2021 22:14
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Máte staré rodiče? cca takových 85 let, sem tam bolístka, ale vcelku důstojný život. (dojde si na záchod a nají se sám)
Jsem pro aby dožil ve stávajícím ustájení, to by byl ideál. Chápu, že se někomu nechce dát na jatka koně, který je vcelku sice důchodce , ale stále s chutí do života, někdo na to prostě žaludek, koule...cokoliv , nemá. Diskuse, jestli je etičtější utratit nebo dát na jatka nebo prodat koně, co je jen starý, nemá závažný zdravotní poblém, jen je jeho chyba v tom, že nechce stále umřít nebo strašně kulhat, je bez řešení.
Já občas mám pocit, že kdo je zde v diskusích víc radikálnější, racionálnější je víc plácán po ramenou. Zabijem ho, a bude to to nejlepší. Nebude, kdyby měl koník k tomu co říct, nepřál by si to-umřít, tak i by si nepřál být prodán. On ho stejně nikdo nekoupí a bude tam kde je. Doufám.
edit: jak píš ano-nym, vet se se může pozastavit nad tím, utrácet životaschopné zájmové zvíře.

Ano, naprosto a bez výjimky souhlasím.
Ale Buggyra píše o nepotřebných koních, tj. nechtěných.
koně, který je vcelku sice důchodce , ale stále s chutí do života
Přesně takový kůň, kterého ale majitel už dál nechce. Je to neetické, ale koně nepotřebuje a tím pádem ani nechce. Tak ať tomu koni ukončí život nějakým humánním způsobem, pořád lepší, než „daruji do dobrých rukou“.

6.10.2021 23:08
canka

XXX.XXX.215.25

Do puntíku souhlasím,amen

6.10.2021 23:21
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Taky je ještě varianta zůstat majitelem a pokud je koník prostě plný života, tak ho pronajmout dál, ale zachovat si kontrolu nad jeho stavem. Nejde to u všech, to je jasné, ale než funkčního koně poslat na rok dva dál, kde na to dojede, nebo rovnou na jatky, přijde mi lepší ho pronajmout a pohlídat si to.

7.10.2021 07:52

evcusik napsal(a):

Spíš od růžových holčiček, které si prostě neumějí představit nechat svoji lásenku odejít.... Se zkušenostmi potom člověku začne docházet, že je to skutečně mnohdy to nejlepší, co pro kamaráda udělat. (jakéhokoli)

7.10.2021 07:53

ano-nym napsal(a):

To by byl ovšem ideál. Třeba za nižší výkup a nebo zadarmo s tím, že dotyčný pracovník jatek potom vyřídí formality. Spoustě lidí, kteří nemají na kafinu, by to ulehčilo rozhodování.

7.10.2021 08:06

verun: rozhodně by byl ideál, kdyby zůstal tam, kde je, pokud by se o něj dobře postarali. A to za tím slovem "pokud" je dost podstatné. Nepotřebným jsem skutečně chtěla naznačit zvíře, které prostě jeho majitel chce-musí dát pryč. Co je radikálnější? Pojmout uspání/utracení jako jednu z možností, jak se postarat o nechtěné zvíře, a nebo za jedinou správnou variantu mít pečovat o zvíře dokud ono chce žít, ať již k tomu máme vůli a podmínky nebo ne? (A poznají všichni bezpečně, že chce žít? Podobná diskuse teď nedávno proběhla na psech.)

Napíši vám něco k tomu ještě soukromě, máme takovou osobní situaci...

7.10.2021 08:08
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Proč vlastně u nás není možné, aby "jatky" přijely za zvířaty domů? V Anglii to, tuším, existuje.

7.10.2021 08:10
Huskyjanina

XXX.XXX.253.12

To by byl ovšem ideál. Třeba za nižší výkup a nebo zadarmo s tím, že dotyčný pracovník jatek potom vyřídí formality. Spoustě lidí, kteří nemají na kafinu, by to ulehčilo rozhodování.

Na kolik tak vlastně prijde uspani koně a kafina?

7.10.2021 08:16

Huskyjanina napsal(a):
Na kolik tak vlastně prijde uspani koně a kafina?

Úplně nevím. Za kafinu před lety dávala za haflinga (do půl tuny) kamarádka pět tisíc. To už holt je zásah do rozpočtu... A teď to bude nejspíš už dražší.

7.10.2021 09:00

Úplně nevím. Za kafinu před lety dávala za haflinga (do půl tuny) kamarádka pět tisíc. To už holt je zásah do rozpočtu... A teď to bude nejspíš už dražší.

+ to uspání, takže u průměrného ČT bych počítala tak s 8 000 Kč.

7.10.2021 21:42
canka

XXX.XXX.215.25

Další chudák,co ho nenechají dožít doma,když jim ,,sloužil,, A hubený jak lunt

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/142695176/pony-jmenem-princ.php

11.10.2021 15:31
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Co si představit pod tou adopcí? Jako pronájem?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/141857949/pronajem-lipickeho-hrebce.php

Neregistrovaný uživatel

11.10.2021 15:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Dotaz napsal(a):
Co si představit pod tou adopcí? Jako pronájem?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/141857949/pronajem-lipickeho-hrebce.php

Hlavne na foto to neni on že. Takze nejspis naka prichcipla chudinka ktery se chce zbavit na placeni ake zaroven ne uplne protože ego.

11.10.2021 15:46
Arbora

XXX.XXX.149.42

Prečo by to nebol on, na fotkách je veľmi pravdepodobne slepý kôň.

11.10.2021 16:12
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Já se přiznám, že jsem se zasekla na slovech adopce a slepý a vůbec mi nedošlo (nevšimla jsem si), že kůň není bílý jako většina lipicánů. Ale koukla jsem na tu adresu a tam podobného koníka jako plemenného hřebce mají na fotkách, je to lipický hřebčín, tak to podvod asi nebude.
Jen jsem z toho nepochopila, co vlastně inzerují, co si pod adopcí představit.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2021 18:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Arbora napsal(a):
Prečo by to nebol on, na fotkách je veľmi pravdepodobne slepý kôň.

Tmavej x. Letej lipican s hnedou hubou? Odkdy?

Neregistrovaný uživatel

11.10.2021 18:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Dotaz napsal(a):
Já se přiznám, že jsem se zasekla na slovech adopce a slepý a vůbec mi nedošlo (nevšimla jsem si), že kůň není bílý jako většina lipicánů. Ale koukla jsem na tu adresu a tam podobného koníka jako plemenného hřebce mají na fotkách, je to lipický hřebčín, tak to podvod asi nebude.
Jen jsem z toho nepochopila, co vlastně inzerují, co si pod adopcí představit.

I pokud by to byl on nechapu proc ma porad koule

11.10.2021 18:38
Arbora

XXX.XXX.228.152

Tmavej x. Letej lipican s hnedou hubou? Odkdy?

Braune Lipizzaner sind selten. Es gehört allerdings zur Tradition der Spansichen Hofreitschule Wien, dass immer mindestens ein brauner Lipizzaner in den Stallungen der Hofreitschule zu finden ist.

11.10.2021 18:53
lenacia

XXX.XXX.168.148

Arbora napsal(a):
Braune Lipizzaner sind selten. Es gehört allerdings zur Tradition der Spansichen Hofreitschule Wien, dass immer mindestens ein brauner Lipizzaner in den Stallungen der Hofreitschule zu finden ist.

též na české wikipedii stojí totéž:
Jako u starokladrubského bělouše se hříbata rodí téměř černá, postupně začínají šednout, až srst zbělá – tento proces může trvat i desítky let. Příležitostně se vyskytnou i hnědáci, ti však nejsou zařazeni do chovu, avšak je tradicí Španělské školy mít jednoho hnědáka

11.10.2021 19:30
lenacia

XXX.XXX.168.148

Dotaz napsal(a):
Je to on?
https://www.facebook.com/Jezdeck%C3%A9-sdru%C5%BEen%C3%AD-H%C5%99eb%C4%8D%C3%ADn-Siglavy-595566333892900/photos/a.595575387225328/595576943891839

ano, dle odznaku na čele by to měl být on

11.10.2021 19:38
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Když namátkou proťukám pár koní, tak jsou tam tmaví hnědáci, dokonce snad vraník.

https://schlk.wbs.cz/Plemenna-kniha-online.html

11.10.2021 19:50
Arbora

XXX.XXX.228.152

Mali sme dokonca aj plaváka. Keby sa to nenarodilo u nás, kde bola jediná možnosť, že bol otec fakt lipicán, tak neverím. Matka dala takých dvoch, z rôznych otcov.

11.10.2021 19:58
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Já ještě edit: Žádný z těch tmavých hřebců v chovu nebyl, co jsem tak ťukala.

Jinak tady, když člověk ťukne na Plemenní hřebci, tak se pak prokliká na stejné fotky. Ale jestli teda může být plemeník tmavý? V úvodu píší u Neapolitano, že to byl hnědák.
https://hrebcinsinglavy.webnode.cz/sluzby/plemenny-hrebec/

11.10.2021 20:06
lenacia

XXX.XXX.168.148

Arbora napsal(a):
Mali sme dokonca aj plaváka. Keby sa to nenarodilo u nás, kde bola jediná možnosť, že bol otec fakt lipicán, tak neverím. Matka dala takých dvoch, z rôznych otcov.

dle všeho se v chovu již před téměř 100 lety vyskytla plavá kobyla
https://lipidata.org/db/pedigree/689-neapolitano-ira/

v roce 2012 Christian Manz odchovla plavou Mirabelle, ta by též měla být čistokrevná

dle historických kreseb z 18. století je celkem možné, že lipicáni byli i ve zbarvení jako perlino.
http://www.artnet.com/WebServices/images/ll00122lldC5kFFgVeECfDrCWvaHBOcoMG/johann-georg-de-hamilton-a-lipizzaner-stallion.jpg

dokonce i jiná zbarvení, Johann Georg by známý že maloval právě lipicány
https://www.myartprints.cz/a/hamilton-johann-georg/the-imperial-stud-with-li.html

12.10.2021 01:23
lenacia

XXX.XXX.168.148

nic špatného, jen jim dole ujela jedna nula z 90 na 900 tisíc... na druhou stranu, možná to naláká kupce
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/142878353/prodam-valach-a-11.php

12.10.2021 08:53

lenacia napsal(a):
nic špatného, jen jim dole ujela jedna nula z 90 na 900 tisíc... na druhou stranu, možná to naláká kupce
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/142878353/prodam-valach-a-11.php

Už to opravili.

Ale: to se fakt A1/1 po dostihové kariéře prodávají za takové prachy?

12.10.2021 08:59
Arbora

XXX.XXX.149.42

Asi nie všetci, ale ak je to zdravý kôň, ktorý to má v hlave zrovnané a je dobre prijazdený, nevidím dôvod, prečo by nemohol mať tú cenu.

14.10.2021 23:30
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Slečna to má dobře vymyšlené, ta se v životě neztratí. :)

15.10.2021 06:56
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Dotaz napsal(a):
Slečna to má dobře vymyšlené, ta se v životě neztratí. :)

Tedy jestli jí rodiče pořádně nevyčiní... (tyhle inzeráty jsou fakt tak pro úchyly)

15.10.2021 19:04
lenacia

XXX.XXX.168.148

na tohle orpavdu nemám co říct na ktraší už jí vyvázat ani nezvládli
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/143006599/3-leta-klisna-aqh.php

A tohle taky nevím jak ten úvaz funguje
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/143006444/predam.php

15.10.2021 19:08

lenacia napsal(a):

Ach jo!

15.10.2021 20:58
anobbona

XXX.XXX.84.98

lenacia napsal(a):

To druhý je "polský uvaz", buď je na škrtící smyčku nebo pevné oko, kůň se nemůže urvat z uvazu.
Vodítko je klasicky zaple v ohlavce a vede ještě přes krk, skubajici kůň nemá možnost roztrhnout ohlavku. Tady na foto to vypadá na pevné oko kolem krku, dost spolehlivý uvaz

15.10.2021 21:17
lenacia

XXX.XXX.168.148

anobbona napsal(a):
To druhý je "polský uvaz", buď je na škrtící smyčku nebo pevné oko, kůň se nemůže urvat z uvazu.
Vodítko je klasicky zaple v ohlavce a vede ještě přes krk, skubajici kůň nemá možnost roztrhnout ohlavku. Tady na foto to vypadá na pevné oko kolem krku, dost spolehlivý uvaz

no... pěkná prasárna...

15.10.2021 21:22
Slon Indický

XXX.XXX.244.232

lenacia napsal(a):

Bodejť by ta kobyla z prvního inzerátu nebyla hodná, když je vyvázaná tak, že nemůže hýbat hlavou

16.10.2021 08:03
jesie

XXX.XXX.215.38

lenacia napsal(a):

Ta vyvazana kobyla - to je specialita pana Vojty Bodnara,aktuálně bydlí na Litoměřicku,ale dost se stěhuje (podle toho kde se zamiluje).
U nás,když ho ještě nikdo neznal,tak začal trénovat. Koně mi vyvazal tímhle styl a kůň se okamžitě převrátil,svihnul sebou o lambrinu a několik minut jen ležel jako mrtvý. Nic se mu nestalo,naštěstí,ale tímhle jsme tréninky s nim ukončili.
Naprosto běžně takhle svoje koně vyvazuje s argumentem,že takhle je to jediné správné. Já u nej videla koně zlomené,s vyhaslym pohledem.
Je to strašná prasárna a odtud ho lidi časem vyprovodili a to je co říct,protože vždycky se najde někdo od koni,kdo má tvrdou ruku. Ale i tak tady skončil a nikdo s nim trénovat nechtěl.

16.10.2021 08:40
lenacia

XXX.XXX.173.31

jesie napsal(a):
Ta vyvazana kobyla - to je specialita pana Vojty Bodnara,aktuálně bydlí na Litoměřicku,ale dost se stěhuje (podle toho kde se zamiluje).
U nás,když ho ještě nikdo neznal,tak začal trénovat. Koně mi vyvazal tímhle styl a kůň se okamžitě převrátil,svihnul sebou o lambrinu a několik minut jen ležel jako mrtvý. Nic se mu nestalo,naštěstí,ale tímhle jsme tréninky s nim ukončili.
Naprosto běžně takhle svoje koně vyvazuje s argumentem,že takhle je to jediné správné. Já u nej videla koně zlomené,s vyhaslym pohledem.
Je to strašná prasárna a odtud ho lidi časem vyprovodili a to je co říct,protože vždycky se najde někdo od koni,kdo má tvrdou ruku. Ale i tak tady skončil a nikdo s nim trénovat nechtěl.

mám pocit, že kdejakej ten 'lonžovací postroj' kde vedou gumy od udidla k poprudům pod zadek koně, je pořád lepší varianta jak tohle. To přece musí vidět že není správně. A když už takhle koně lámou tak to aspoň neukazovat

16.10.2021 13:31
etnies86

XXX.XXX.245.26

hrozná prasárna, očividně si zatím stojí a myslí si, že to je správně, když to dá veřejně

16.10.2021 14:53
Dotaz

XXX.XXX.23.39

Já to mám jen na mobilu, tak to moc dobře nevidím. To je utáhnutý chambon?

16.10.2021 14:55
lenacia

XXX.XXX.173.31

Dotaz napsal(a):
Já to mám jen na mobilu, tak to moc dobře nevidím. To je utáhnutý chambon?

https://www.bazos.cz/img/3/599/143006599.jpg kupodivu Bazoš tuhle fotku nabízí i větím rozlišení, ano vypadá to jako chambon.

17.10.2021 05:23
lenacia

XXX.XXX.168.148

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/143051769/prodam-klisnu-isabelu.php?fbclid=IwAR2Aw88szucZWqjcaeEPfjIEb5EFAiFtX1YeIEoLTZFmI3gZZFP9oMLcfU0

Kobyla je v pořádku, původní cena, 170k, dle popisu co by měla zvládat též absolutně adekvátní (na fb se jela diskuze na to téma= hádám že pro nyní jsou komentáře zcela vypnuty).
Jaký máte názor na poslední odstavec? Samozřejmě, že je zcela na majiteli komu koně prodá, avšak pokud bych byla já potenciální zájemce, pomyslela bych si cosi o konci zad a šla se poohlížet jinam.

17.10.2021 09:05
canka

XXX.XXX.215.25

Noooo,tak já bych si o posledním odstavci pomyslela přesně to,co vy......jako ano,samozřejmě,jde i o peníze,ale myslím si,že by jí mělo jít hlavně o blaho toho koně a to,jak si s jezdcem budou sednout a do jakých podmínek půjde...když sakra uvidí,že přijde někdo,s kým si budou sedět jak hrnec na prd.el a ten by nabídl ,,jen,, 170 000,- kč a ona ho prodala třeba nějakými pracháčovi,co se sotva udrží v sedle,ale nabídne 185 000,- kč,tak jí nejde o blaho koně,ale čistě jen o prachy....

Ta formulace,že prodá nejvyšší nabídce,to je jako prodávat věc nebo nemovitost,ale ne živého tvora...

17.10.2021 10:00

...o kobylu je zájem, v dnešní době se prachy hodí každému, obvzlášť, pokud máte další koně, neviděla bych v tom, žádnou podlost, píše se tam, že prodá tomu, kdo si přijede osobně vyzkoušet, prodávající sama bude vidět...a kdo chce opici, musí mít na banány. Mám to za rohem, ale svojí " čtyřnohou hypotéku" už mám a hlavně skoro 200papírů
Na jedni stranu může jít o kupujícího, který se vydá z veškerých úspor a pak může bulet nad nemocným koněm, nebo nad koněm , kterého nemůže solidně ustájit.
Na druhou stranu ten pracháč se naučí na takové kobyle jezdit(je to provozák) a kobyla bude mít komfort. A spousta dalších kombinací...

17.10.2021 17:28
lenacia

XXX.XXX.228.226

...o kobylu je zájem, v dnešní době se prachy hodí každému, obvzlášť, pokud máte další koně, neviděla bych v tom, žádnou podlost, píše se tam, že prodá tomu, kdo si přijede osobně vyzkoušet, prodávající sama bude vidět...a kdo chce opici, musí mít na banány. Mám to za rohem, ale svojí " čtyřnohou hypotéku" už mám a hlavně skoro 200papírů
Na jedni stranu může jít o kupujícího, který se vydá z veškerých úspor a pak může bulet nad nemocným koněm, nebo nad koněm , kterého nemůže solidně ustájit.
Na druhou stranu ten pracháč se naučí na takové kobyle jezdit(je to provozák) a kobyla bude mít komfort. A spousta dalších kombinací...

Ale jistě. Tomu rozumím. Jen že kdybych se chtěla dohadovat o koně a předhazovat vyšší částky, jdu na aukci ne na bazoš.
Prostě, člověka, který by mi oznámil, že mu teď napsal někdo jiný a nabídl mu víc a jestli já Teda nenabídnu ještě víc, tak mu bez odpovědi zavěsím.

17.10.2021 18:30

lenacia napsal(a):
Ale jistě. Tomu rozumím. Jen že kdybych se chtěla dohadovat o koně a předhazovat vyšší částky, jdu na aukci ne na bazoš.
Prostě, člověka, který by mi oznámil, že mu teď napsal někdo jiný a nabídl mu víc a jestli já Teda nenabídnu ještě víc, tak mu bez odpovědi zavěsím.

Tak pořád mu zbyde ten, co dá víc než vy, to je prostě obchod...tím že zavěsíte ho asi nepotrestáte...

17.10.2021 18:54
lenacia

XXX.XXX.168.148

Tak pořád mu zbyde ten, co dá víc než vy, to je prostě obchod...tím že zavěsíte ho asi nepotrestáte...

To samozřejmě ne a to ani nebyla má otázka. Jen sem se ptala jak byste se na takový přístup tvářili.

17.10.2021 19:01
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Tak každý majitel by o tom asi zauvažoval, ale nedělal by z toho veřejnou aukci. Já bych se asi taky nechtěla přehazovat třeba i s imaginárním kupcem. Kdybych do koně chtěla jít, tak za sebe bych asi jen oznámila, že původní cena je akceptovatelná a nabízím koni to a to. Na nějaké přehazování bych nepřistoupila. Buď prodají a nebo ne. Není to jediný zetkař v republice, a co si tak z inzerce pamatuju, byli za tu cenu i lepší koně.

Neregistrovaný uživatel

17.10.2021 19:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.80

Tak já prodávám hady a mám zkušenost že drtivá většina těch co si něco zamlouvaj a jsou ochotni akceptovat vyšší částky z toho vycouvá aniž by řekla bu nebo na poslední chvíli. Takže když řekne ten mi slíbil 190 popřeju jí good luck a je dost šance že z toho bude mít prd. A nebude mít ani 190 ani mejch 170. Stává se to často.

18.10.2021 16:46
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Prodaný kůň je zaplacený kůň.

Zas jako je hezké, že to nějak zkouší - ono je u koní drahé všecko... Ale za mě je to takové divné. Zas když někdo dojede vyzkoušet, líbí se mu - tak může vytáhnout smlouvu k podpisu, peníze se jen ciknou z účtu na účet a kůň jede do nového...

18.10.2021 21:43
canka

XXX.XXX.215.25

Setkal jste se někdo s tiky ze stresových situací? Určitě věřím,že to,že byl koník mlácen u bývalého majitele na něm zanechá těžké následky...ale nikdy jsem o takovýchto tikách neslyšela.. Jinak je to moc hezká kobylka..

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/143166052/daruji-kone-dohodou.php

Lenka100o

18.10.2021 22:29
Lenka100o

XXX.XXX.7.158

Holky, co říkáte na tohoto valáška? Přemýšlím, že bych se paní ozvala:-)

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/143180777/rodinny-partak-valach-salamista.php

18.10.2021 23:43
lenacia

XXX.XXX.173.31

Lenka100o napsal(a):

Za mě tam zajeďte. Slečnu osobně znám. Valáška jen od vidění, ale o koně se starají dobře, chodí tam s mladými koňmi na procházky, čistí je, trénují nastupování do přepravníku... Mám tam na odstav kobylku

19.10.2021 00:22

Tu třetí fotku odspoda bych dala pryč, je trochu nelichotivá. Pohybování v kruhovce bych zkrátila na minimum, je to dost hluboký (nestabilní ) povrch, který namáhá šlachy, pokud se ptáte jako zainteresovaná osoba.

Jinak koník nevypadá špatně, pokud se ptáte jako kupec.

19.10.2021 01:03
lenacia

XXX.XXX.173.31

Tu třetí fotku odspoda bych dala pryč, je trochu nelichotivá. Pohybování v kruhovce bych zkrátila na minimum, je to dost hluboký (nestabilní ) povrch, který namáhá šlachy, pokud se ptáte jako zainteresovaná osoba.

Jinak koník nevypadá špatně, pokud se ptáte jako kupec.

Za mě jak je znám, tak jen valáška chtěli nafotit v klusu, tam se ročci v kruhovce určitě nehoní

19.10.2021 08:23

canka napsal(a):
Setkal jste se někdo s tiky ze stresových situací? Určitě věřím,že to,že byl koník mlácen u bývalého majitele na něm zanechá těžké následky...ale nikdy jsem o takovýchto tikách neslyšela.. Jinak je to moc hezká kobylka..

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/143166052/daruji-kone-dohodou.php

Tuhle kobylu znám osobně. Škoda, že ji paní prodává, vypadalo to, že má na ni trpělivost, ale myslím, že na ní hoodně zapracovala, tak to už bude trochu jinde. O bití nic nevím, pokud jsem měla před 6 lety tedy od nabyvatelky správné informace, kobyla byla několik let nadivoko někde na pastvině, vykupovala ji právě s tím asi ročním hříbětem. V té době kobyla nemanipulovatelná. Tuším o rok později jsem ji vezla znovu, to už byla u této paní v majetku, a ušla s ní obr kus cesty, nakládání bylo náročné, ale vše se povedlo v klidu, paní věděla, co dělá. Dle tehdejších informací byl ten "tik" nervového původu, čemuž bych dost věřila, prostě jako když zatlačíte na nervově zhrouceného a on se vám rozklepe a začne máchat rukama a vyřvávat. Nemyslím si osobně, že to je následek bití, ale třeba mezitím majitelka odhalila minulost koně před odložením na pastviny...

Jinak neurotické reakce ze stresů bývají viditelné u psů - to je takové to počůrávání, klepání, hryzání kloubů. I koně se umějí ze stresu dobře dohryzat, i když u nich to nebývá běžný projev, ale znala jsem takového. Umím si představit, že kobyla měla nějaký potenciál k problémům s nervy, a díky špatnému zacházení se rozvinul. Vzhledem k tomu, jaký tenkrát udělala majitelka pokrok za ten pouhý rok, si umím představit to ve stabilním prostředí s empatickým majitelem úplně odbourat. Ale je to jen domněnka, viděla jsem ji dvakrát.

19.10.2021 19:02
koně

XXX.XXX.174.63

Lenka100o napsal(a):

Mě připadá takový,jako podražený .Má matnou dlouhou srst a celkově na mě působí ,zanedbaně?
Jestli nedostal nažrat,proto nedorostl a je salámista? Až ho někdo odčerví a nakrmí,možná se rozveselí
Jen moje domněnky na základě fotek ,neznám ho osobně,ani jsem neviděla prostředí,ve kterém vyrostl

20.10.2021 07:47

No, je to zvíře rok a půl, třeba ještě doroste. Také jsem se trochu zarazila u jejich představy "velmi atraktivního vzhledu" - asi tím myslí, že je barevný...

20.10.2021 08:06
jesie

XXX.XXX.15.26

Při té ceně- já bych nekoupila. Původ neni nijak oslnivy a luxusní hribe si představuji úplně jinak.

My jsme kupovali s plným puvodem slovenského teplokrevnika,za úplně jinou,nizsi cenu a i v mnohem lepším exteriéru. (Na fotce ten tmavý)
Souhlas,nezdá se mi ta srst a ani stavba těla.

26.10.2021 22:24
canka

XXX.XXX.215.25

Vážně? 20 měsíční chudák,co tahá jezdce?

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/143498470/lusitano.php

26.10.2021 23:43
koně

XXX.XXX.174.63

canka napsal(a):
Vážně? 20 měsíční chudák,co tahá jezdce?

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/143498470/lusitano.php

Mě by zajímalo,jak přišel Fero na lusitána ?
Spíš zatím vypadá jako welš,pěkný koníček
Spíš ho zapřáhli a sedli na něj,aby bylo jasné ,jak je hřebec "velmi kludné"

27.10.2021 07:11

Jo, ale nějak se na tu silnici dostat musel, že... Jako Fero docela odvaha. A ten postroj... A není náhodou ten kůň ve voze napocený? Ono se to dělává tak, když se s tím nechce člověk s**t, že se kůň prožene do mrtva a pak se zapřáhne, a je vděčný, že může jít krokem, že. No, jsou to jen spekulace.

Jako asi bude to zvíře "velmi kludné" o tom žádná. Napapkané to taky je. Asi se nemá vyloženě blbě, no v odloučených lokalitách v CZ i SK k vidění kde co...

NovakovaL.

4.11.2021 15:36
NovakovaL.

XXX.XXX.89.72

Minule se tu někdo ptal na mlaďocha, tak by mě zajímalo, co říkáte na tohoto?

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/142465334/hrebecek-qh.php

5.11.2021 06:27

Vypadá to na pěkného koníka od základně znalého a zodpovědného chovatele. Za mě by mohl být malinko štíhlejší. Jak tu u vašeho tématu s hříbětem podotýkali, bylo by dobré mít ten test u hříběte. Efe by mohla poradit, zda je matka původově podezřelá na PSSM a podobné srandy. Cenovka by dle mého odpovídala i za tu cenu, že je to kříženec (pokud bude zdravý).

5.11.2021 11:17

Vzhledem k původu otce je dobře, že má čistý 5 panel test (ale chtěla bych ho vidět). Matka má v pedigree na straně QH vícekrát Doc Bara, takže bych rozhodně test taky chtěla vidět - ta ho ale určitě nemá. Takže by bylo prostě ideální nechat udělat panel test přímo tomu hříběti.
Bohužel to ale nic nevypoví o možné pozitivitě na PSSM2.

13.11.2021 13:40
KariBOB

XXX.XXX.71.247

13.11.2021 13:51

KariBOB napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/144333967/prodam-pony-kobylku.php

Proč má to sedlo takhle na krku?

Mimo to paní nabízí štěnda labradorů a tak vypasená štěňata jsem teda dlouho neviděla

13.11.2021 16:51

KariBOB napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/144333967/prodam-pony-kobylku.php

Proč má to sedlo takhle na krku?

+ ta přerostlá jezdkyně...

15.11.2021 07:15

15.11.2021 09:35

to je tahle? https://zvirata.bazos.cz/inzerat/144393782/prodam-pony-kobylku-8let.php

Původní inzerát vymazán, ale asi je to tahle.

15.11.2021 10:29

No, škoda toho velkého špatně umístěného sedla. Jezdkyně mi nevadí, sedí slušně, třeba ji na poníka strčili kvůli předvedení, ale i kdyby ne, tak zdá se poníkovi neva. Co va, je ta pozice sedla, to posouvá děvče před těžiště a nic moc. Vypadá to, že se to holka snaží i kompenzovat a sedí v posedlí spíš v zadní polovině. Moc se toho vykoukat nedá, fotky jsou takové různé... Ale aspoň jich je dost a je na nich různorodá činnost.

Neregistrovaný uživatel

15.11.2021 13:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

No, škoda toho velkého špatně umístěného sedla. Jezdkyně mi nevadí, sedí slušně, třeba ji na poníka strčili kvůli předvedení, ale i kdyby ne, tak zdá se poníkovi neva. Co va, je ta pozice sedla, to posouvá děvče před těžiště a nic moc. Vypadá to, že se to holka snaží i kompenzovat a sedí v posedlí spíš v zadní polovině. Moc se toho vykoukat nedá, fotky jsou takové různé... Ale aspoň jich je dost a je na nich různorodá činnost.

Odpovedeli ze lepsi sedlo a jezdce nanni nemaj. Takže je jezdena takhle.

15.11.2021 13:07

Odpovedeli ze lepsi sedlo a jezdce nanni nemaj. Takže je jezdena takhle.

No tak nakonec dobře, že ji prodávají, třeba bude mít štěstí

15.11.2021 13:56

On ten poník pro dítě potřebuje občas od někoho poopravit, slečna bude asi dost čahoun cca přes 175cm. Je vždy výhoda, kdy je ve stáj někdo drobný a malý a umí jezdit.
Na tom druhém inzerátu je to o chlup lepší(sedlo a jezdec) dost zkresluje podsedlovka, důležité je, kde je koleno a holeň a rameno přední rozsochy...samozřejmě sedlo nesmí zasahovat do beder.

15.11.2021 14:01
KariBOB

XXX.XXX.142.44

Jako on ten poník samotný je docela hezký, jen ta prezentace pokulhává

21.11.2021 08:07
jesie

XXX.XXX.215.38

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/144620301/1-r-zrebec-furioso-xonor.php

Ajaj….tak co tam vidíte vy? Mě jako první praštily do oči přední nohy a krk…

21.11.2021 08:27

jesie napsal(a):

Krk - je to půlroční hříbě a blbě stojí. Přední spěnky se mi nelíbí. Vidím já (možná taky blbě).

21.11.2021 09:02
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Taky se mi nezdají spěnky na předních. Zbytek je těžko posouditelný, protože hříbata prostě bývají všelijaká. Tenhle hříbek nemá ani 10 měsíců... to bývá všelijaké. (no nikdo není dokonalý, ale do sportu ty měkké spěnky asi nebudou OK)

21.11.2021 10:14
koně

XXX.XXX.174.63

Mě přijde buď přikleklý,nebo má tu nožku blíž k fotografovi nějak vytočenou.
Jako by neměl žádná prsa,ale jen nohy ,hned ,děsně vepředu
Fotka taky není nic extra ,fotograf hříběti nelichotil
Je tam ještě podobně ošklivá kobylka ,ale ročník 20.Ten zbytek vypadá trošku lépe.
Ale třeba jsem úplně mimo,koupí ho někdo kdo mu dá dobré bydlo a koník se z ošklivého káčátka vyloupne

21.11.2021 13:55

jesie napsal(a):

....dlouhá spěnka.

21.11.2021 18:35

koně napsal(a):
Mě přijde buď přikleklý,nebo má tu nožku blíž k fotografovi nějak vytočenou.
Jako by neměl žádná prsa,ale jen nohy ,hned ,děsně vepředu
Fotka taky není nic extra ,fotograf hříběti nelichotil
Je tam ještě podobně ošklivá kobylka ,ale ročník 20.Ten zbytek vypadá trošku lépe.
Ale třeba jsem úplně mimo,koupí ho někdo kdo mu dá dobré bydlo a koník se z ošklivého káčátka vyloupne

Nejste mimo. Já se zaměřila na dlouhou a měkkou spěnku a teď vidím i ten přikleklý postoj. Osobně bych na vyloupnutí nespoléhala.

21.11.2021 20:05
koně

XXX.XXX.174.63

Nejste mimo. Já se zaměřila na dlouhou a měkkou spěnku a teď vidím i ten přikleklý postoj. Osobně bych na vyloupnutí nespoléhala.

Všechna hříbata z nabídky té paní jsou ošklivá .Respektive, mizerně prezentovaná .
Mě osobně přijde o dost víc podražená ta bílá kobylka o rok starší.Jestli je její fotka aktuální. Jo ,oni jsou oba v "polokrvnom type "
Ale jsou to hříbata a mladému organismu se spíš pomůže
Ovšem za ty peníze,jestli se někdo najde ??

22.11.2021 08:27
Arbora

XXX.XXX.149.42

To sú Motešice, resp. Čierna Voda. Koní milión, nepodarky predávajú. Myslím, že sa tu každé jarné a jesenné triedenie opakujú inzeráty od nich, s podobnými typmi koní. Nohaté, chlpaté a škaredé.

22.11.2021 10:19

Teď na tu nabídku koukám, ale třeba ta 13 l. ryzka se mi moc líbí, kdybych sháněla koně, tak se na ní zajedu podívat (jako lesojezdec).

27.11.2021 09:56
canka

XXX.XXX.215.25

Působí na mědojmem podraženého hříběte a ne 4,5 letého koně

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/144966022/appaloosa-klisna.php

27.11.2021 10:34
jesie

XXX.XXX.215.38

canka napsal(a):

To už se opakovaně psalo bohuzel….rodina Spurnych z Brna,ještě jsem od nich neviděla hezké,dobře rostle hřibě. Podle nich je vše v poradku,já vidím podražena a podvyzivena zvířata. Ještě je i otázka odcerveni,tam bych videla taky problém podle srsti. Od nich bych si nikdy nic nekoupila.

27.11.2021 10:41
evcusik

XXX.XXX.212.29

jesie napsal(a):
To už se opakovaně psalo bohuzel….rodina Spurnych z Brna,ještě jsem od nich neviděla hezké,dobře rostle hřibě. Podle nich je vše v poradku,já vidím podražena a podvyzivena zvířata. Ještě je i otázka odcerveni,tam bych videla taky problém podle srsti. Od nich bych si nikdy nic nekoupila.

4,5 let...dyt ani nevypadá jak dvouletek :/ to je síla. A za 75 klacků...i zadarmo drahá.

27.11.2021 12:50

canka napsal(a):

Děs běs! Ale na KVS to očividně není, když teda fungujou. A kupci to asi nevidí.

27.11.2021 13:00
etnies86

XXX.XXX.245.26

canka napsal(a):

ty vogo, 4,5 let to je hodně špatný, chudinka koník

27.11.2021 14:13

etnies86 napsal(a):
ty vogo, 4,5 let to je hodně špatný, chudinka koník

Hlavně, že píšou "reprezentativní stavba těla". To je výsměch.

27.11.2021 14:57
Dotaz

XXX.XXX.29.128

Jejich inzerát ohledně vysloužilé chovné kobyly mě taky dojímá.
Hříbě by chtěli, ale senné granule a péči včetně boxu má obstarat jiný.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/144446552/plnokrevna-babicka.php

27.11.2021 19:10
koně

XXX.XXX.174.63

Dotaz napsal(a):

Chuděra stará ,že jí nenechají aspoň porodit doma ,když už
To by mě zajímalo ,jestli se najde takový zoufalec,co by dal peníze za bábinu,poskytl jí požadované super podmínky ,odchoval hříbě do odstavu, a pak ho dal těm hodným majitelům?
Aby oni ho v dalších letech podrazili ,udělali z něj tak repre postavičku,jako je chuděrka z inzerátu co sdílela Canka .A jali se prodávat ,jakože je to kvalitní mladý kůň

27.11.2021 20:34

Dotaz napsal(a):

Taky dobrý

27.11.2021 21:27

Apalosa je poník , opravdu nejsou velké...
ta z inzerce by jistě pár kilo na vic ke kráse ale zvládla...
porovnejte, z mého odkazu, ne každá se povede...
http://www.appaloosa.cz/index.php/20-inzerce

27.11.2021 21:50
etnies86

XXX.XXX.245.26

proč si koupit apalloosu? co má za dobré vlastnosti? vzhledově mi to přijde náky nijaký stavbou, tak jestli má nějaký výhody :)

28.11.2021 09:01

Apalosa je poník , opravdu nejsou velké...
ta z inzerce by jistě pár kilo na vic ke kráse ale zvládla...
porovnejte, z mého odkazu, ne každá se povede...
http://www.appaloosa.cz/index.php/20-inzerce

Tady nejde o velikost. Pár appaloos jsem znala a znám a rozhodně nevypadají jako přerostlé hříbě, na která bych si nesedla. Jsou malí, ale udělaní. Ne jako ta chudinka v inzerátu.

28.11.2021 09:52

Tady nejde o velikost. Pár appaloos jsem znala a znám a rozhodně nevypadají jako přerostlé hříbě, na která bych si nesedla. Jsou malí, ale udělaní. Ne jako ta chudinka v inzerátu.

já to přece píšu, že pár kilo na víc by zvládla, jen je třeba se podívat na koně i trochu v tomto případě, zda je dorostlý jinak, než jestli je nasvalený.
Malý koník s čtvercovým rámcem, leckomu to může připomínat hříbě...

28.11.2021 12:05
evcusik

XXX.XXX.212.29

já to přece píšu, že pár kilo na víc by zvládla, jen je třeba se podívat na koně i trochu v tomto případě, zda je dorostlý jinak, než jestli je nasvalený.
Malý koník s čtvercovým rámcem, leckomu to může připomínat hříbě...

Toto snad není malý koník s čtvercovým rámcem...nebo já mám jiné oči a spíš vidím dost podrazeneho koně.

28.11.2021 12:31

evcusik napsal(a):
Toto snad není malý koník s čtvercovým rámcem...nebo já mám jiné oči a spíš vidím dost podrazeneho koně.

V čem konkrétně z té jedné fotky vidíte podrazeneho koně?

28.11.2021 14:32

V čem konkrétně z té jedné fotky vidíte podrazeneho koně?

Já vidím hubeného, chlupatého, s velkou hlavou.

28.11.2021 15:08
evcusik

XXX.XXX.145.236

Asi takto vypadá zdravý TOP kůň a já jsem moc přísná :)

Výška, hubenost (zarážení mě velikost krku při těch chlupech), hlava, proporčně je to hříbě, nehezká záď. V jiných úhlech to bude spíš horší než lepší. Zajímali by mě zblízka, z jiných úhlů klouby, o silné holeni taky dost pochybuju.

100% zdravá a dole nález v hlezně? Dobře rostlé klouby s nálezy?

Taky mám pozdní plemeno, ale takhle 4,5 letek nemá vypadat. Rozhodně ne po létě. Zrovna jejího dědka jsem znala a spoustu nejen jeho hříbat - ve slušně vedeném chovu.

29.11.2021 01:18

Dotaz napsal(a):
Pro zajímavost dvouletá appa.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/143126443/prodam-klisna-appaloosa-2-let.php

hm? a je to apaloosa nebo huculoappaloosa,nebo fjordohuculoappaloosa,nebo teplokrevná appaloosa?

29.11.2021 08:35

Dotaz napsal(a):

To není čistá appa.

29.11.2021 08:54
anobbona

XXX.XXX.84.98

Dotaz napsal(a):

To není appa a ani to není pěkný pony

Neregistrovaný uživatel

29.11.2021 09:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.101

Tady mate par dvouletejch app. Jestli vam verun ta hnusna podrazrna herka z inzeratu prijde jako primereny zvore tak si prosim kupte brejle. Tak falt nemaj vypadat ani appy s prikrizenym plnasem. A popravde to co ma v sobe plnase a chybi tomu pulka appa znaku vcetne barvy coz je zaklad za appu neppvazuju ani s tunou amerik papiru. Pro chovatele opravdpvy chovatele je takovy zvire bezcennny.

29.11.2021 10:01

Taky jsem teď koukala na ty inzeráty od Chexys tady od nás. Jenže ti mají prostě všechny koně takovéhle, jak přes kopírák. Fakt se tomu věnují.

29.11.2021 11:12
koně

XXX.XXX.174.63

Dotaz napsal(a):

Kobylka je hezká,zajímalo by mě kolik má v kohoutku?
Z popisu vyplývá že její mámy tatík byl nějaký King,takže asi appaloosa ? Máma Gita. Zbytek předků utajený
Ovšem proč takové zvíře prodávat zrovna jako pony apaloosa ?? Myslí tím malá appalosa?
Nebo to znamená že je to pony ,s barvou appa?
Co myslíte vy? Co vede prodejce k vytvoření pony appa koně?
Když ve skutečnosti by stačilo napsat hezká ,silná kříženka na akorát noze, výšku v kohoutku a mají popis.Který prodeji nijak nebrání
Jestli kupci,co absolutně ničemu nerozumí ,spíš zaberou na to kouzelné slovo appa?

29.11.2021 11:42

koně: no přece proto, že je to plesnivý!

29.11.2021 11:46
koně

XXX.XXX.174.63

koně: no přece proto, že je to plesnivý!

Tahle spíš možná vyšimlatí a puntíky nevidět

29.11.2021 12:13

koně napsal(a):
Kobylka je hezká,zajímalo by mě kolik má v kohoutku?
Z popisu vyplývá že její mámy tatík byl nějaký King,takže asi appaloosa ? Máma Gita. Zbytek předků utajený
Ovšem proč takové zvíře prodávat zrovna jako pony apaloosa ?? Myslí tím malá appalosa?
Nebo to znamená že je to pony ,s barvou appa?
Co myslíte vy? Co vede prodejce k vytvoření pony appa koně?
Když ve skutečnosti by stačilo napsat hezká ,silná kříženka na akorát noze, výšku v kohoutku a mají popis.Který prodeji nijak nebrání
Jestli kupci,co absolutně ničemu nerozumí ,spíš zaberou na to kouzelné slovo appa?

http://www.malaekologickazeme.cz/kone - Pony appalosy mají dokonce kdesi v Německu svoji plemenou knihu. Jen nevím, jestli do ní spadá konkrétně tento inzerát. Ty koně z odkazu jsem viděla na vlastní oči - nevím, jak povahově, ale v kohoutku měli tak kolem sto padesáti a pro podsaditého jezdce (ne tlustého!) konstitučně značka ideál - kéž by byli takhle velcí huculové. Kdybych se nebála povahově té kombinace hucul x appaloosa, tak bych do něj šla.

Ta plesňa s inzerátu se mi líbí taky a pokud je zdravá, tak si myslím, že cena/výkon velice solidní. Myslím si, že bude mít taky něco mezi 140 až 150 cm. Zároveň mi přijde, že je opravdu dobře odchovaná, americké papíry by mne fakt nezajímaly, ale mohl by z ní být velmi dobrý turistický kůň.

Takže si myslím, že je hlavně blbý, že se v inzerátu vlastně lže, ale to ještě neznamená, že se nejedná o kvalitního hobby koně.

29.11.2021 13:14
koně

XXX.XXX.174.63

http://www.malaekologickazeme.cz/kone - Pony appalosy mají dokonce kdesi v Německu svoji plemenou knihu. Jen nevím, jestli do ní spadá konkrétně tento inzerát. Ty koně z odkazu jsem viděla na vlastní oči - nevím, jak povahově, ale v kohoutku měli tak kolem sto padesáti a pro podsaditého jezdce (ne tlustého!) konstitučně značka ideál - kéž by byli takhle velcí huculové. Kdybych se nebála povahově té kombinace hucul x appaloosa, tak bych do něj šla.

Ta plesňa s inzerátu se mi líbí taky a pokud je zdravá, tak si myslím, že cena/výkon velice solidní. Myslím si, že bude mít taky něco mezi 140 až 150 cm. Zároveň mi přijde, že je opravdu dobře odchovaná, americké papíry by mne fakt nezajímaly, ale mohl by z ní být velmi dobrý turistický kůň.

Takže si myslím, že je hlavně blbý, že se v inzerátu vlastně lže, ale to ještě neznamená, že se nejedná o kvalitního hobby koně.

Přesně to jsem měla na mysli ,že taková kobyla,má li kolem 150 v kohoutku,je pro rekre kupce značka ideál .
A vůbec se při tom nemusí zmiňovat Emerika
Aniž bych jen náznakem tušila,že ofiko existují pony appy

29.11.2021 13:20

Tady mate par dvouletejch app. Jestli vam verun ta hnusna podrazrna herka z inzeratu prijde jako primereny zvore tak si prosim kupte brejle. Tak falt nemaj vypadat ani appy s prikrizenym plnasem. A popravde to co ma v sobe plnase a chybi tomu pulka appa znaku vcetne barvy coz je zaklad za appu neppvazuju ani s tunou amerik papiru. Pro chovatele opravdpvy chovatele je takovy zvire bezcennny.

Nevím kdo z nás má oči z Kašparovi krávy, , na inzerátech jsou koníci stejného rámce, poník se čtvercovým rámcem...oni se ani už věkem neprodlouží ani už moc nevyrostou, jediný rozdíl je, že jsou víc osvalení, což jsem inzerátu uváděnému cankou také vytkla, že by mohla mít víc kilo, hned by vypadala jinak...holt se budete muset smířit s tím, že jiní můžou vidět věci v souvislostech a nehodnotit jen momentální vzhled.
Výše zazněl dotaz, co je to podražený kůň, jaké má znaky, že není dožraný?
Edit: a v neposlední řadě si geny natolik nemusí sednout a budete mít prťavého koně a můžete se snažit ho nakrmit aby vyrostl jak chcete, ale nepůjde to. Jen bude malý a tlustý.

29.11.2021 13:35

Nevím kdo z nás má oči z Kašparovi krávy, , na inzerátech jsou koníci stejného rámce, poník se čtvercovým rámcem...oni se ani už věkem neprodlouží ani už moc nevyrostou, jediný rozdíl je, že jsou víc osvalení, což jsem inzerátu uváděnému cankou také vytkla, že by mohla mít víc kilo, hned by vypadala jinak...holt se budete muset smířit s tím, že jiní můžou vidět věci v souvislostech a nehodnotit jen momentální vzhled.
Edit: a v neposlední řadě si geny natolik nemusí sednout a budete mít prťavého koně a můžete se snažit ho nakrmit aby vyrostl jak chcete, ale nepůjde to. Jen bude malý a tlustý.

Však jsem psala - hubený, chlupatý, s velkou hlavou. A možná i přestavěný, ale to pod tím westernem není dobře vidět. Já bych si takového koně prostě nekoupila. Ani se na něj nejela podívat.

29.11.2021 15:04
evcusik

XXX.XXX.145.236

Nemyslím si že podřazený je nedozrany. Pro mě podražený je kůň co má hříběcí proporce. Prostě správná výživa a prostředí by podpořila správný vývoj, jeho nedostatek nikoliv

Podražený kůň nerovná se kůň, který se "nepovedl" (genetikou). Jak se to řekne trošku odborněji?! :D

29.11.2021 15:11

Podražený je podle mě disproporčně nevyvážený, každá část těla roste jinak a v jiném období vývoje ( alometrie růstu )

29.11.2021 15:19

Ta německá plemenná kniha je i pro jiné barevné koně....barok pinto, neuchovnění KK v ČR a.t.d. ne že by jim to tady neprošlo, ale myslím , že tam není jezdecká zkouška? jen předvedení a skok ve volnosti?
Známý má hřebce , který připouští pod touto plemennou knihou. (no možná už ho prodal)

29.11.2021 15:33

Podražený je podle mě disproporčně nevyvážený, každá část těla roste jinak a v jiném období vývoje ( alometrie růstu )

Já (a asi nejen já) si pod pojmem podražený představím jedince, kterému se v období růstu nedostali kvalitní péče, hlavně kvalitního krmení. Proto si nerozumíme. Jedinec disproporčně nevyvážený je něco jiného. Pro mě.

29.11.2021 15:35

evcusik napsal(a):
Nemyslím si že podřazený je nedozrany. Pro mě podražený je kůň co má hříběcí proporce. Prostě správná výživa a prostředí by podpořila správný vývoj, jeho nedostatek nikoliv

Podražený kůň nerovná se kůň, který se "nepovedl" (genetikou). Jak se to řekne trošku odborněji?! :D

V podtatě jste to trefila - geneticky podmíněné. Jako třeba známý habsburský ret.

29.11.2021 18:27
Dotaz

XXX.XXX.235.225

hm? a je to apaloosa nebo huculoappaloosa,nebo fjordohuculoappaloosa,nebo teplokrevná appaloosa?

OK, ale tak i plňas, QH, APH nebo jiný nepodražený koník bude v tomto věku vypadat líp, než tohle nedochůdče.

29.11.2021 18:34

Já (a asi nejen já) si pod pojmem podražený představím jedince, kterému se v období růstu nedostali kvalitní péče, hlavně kvalitního krmení. Proto si nerozumíme. Jedinec disproporčně nevyvážený je něco jiného. Pro mě.

tím pádem se u něj projeví nestejnoměrný růst , (co potřebuje taková Appa k růstu? trávu seno? minerálku, něco málo do kyblíku, ale není nutnost, vzhledem k plemenu ), a vznikají disproporce, co je jedinec disproporčně nevyvážený teda pro vás, jak to nazvete, kůň podražený je myslím myšleno v růstu podražený ne co se týče do objemu-váhy koně.
marně hledám fotku nějakého podraženého pazgřivce, v jezdectví byl, 3 letá ct , tělo dospělého koně , malá výška , krk hubený, velká hlava.a celkově sražené k sobě, krátké....
tento inkriminovaný kůň tomu neodpovídá, až přibere nepoznáte ho.

29.11.2021 18:50

evcusik napsal(a):

kůň, co se nepovedl genetikou- špatný mix genů, není podražený, to já nikde nepíšu, jen jsem tím chtěla vyjádřit, že i při dobrém úmyslu dopřát kobyle kvalitního plemeníka, a při dobrém mamagementu se to nepovede, buď je koník souladný, ale nedosahuje výšky svých rodičů nebo je nesouladný, hrubý, malý, velký , ale to neznamená že je podražený.

Neregistrovaný uživatel

29.11.2021 19:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.179

kůň, co se nepovedl genetikou- špatný mix genů, není podražený, to já nikde nepíšu, jen jsem tím chtěla vyjádřit, že i při dobrém úmyslu dopřát kobyle kvalitního plemeníka, a při dobrém mamagementu se to nepovede, buď je koník souladný, ale nedosahuje výšky svých rodičů nebo je nesouladný, hrubý, malý, velký , ale to neznamená že je podražený.

Tohle zvire je ale proste zrudicka. Mozna se. Zlepsi ale. Ukázková appa z ni nebude nikdy.

Neregistrovaný uživatel

29.11.2021 19:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.179

Navíc na cistou appu je silene mrnava a štíhlounce stavena. Pokud to co na ni sedi nema 180.

29.11.2021 20:01

Navíc na cistou appu je silene mrnava a štíhlounce stavena. Pokud to co na ni sedi nema 180.

Appaloosa je poník s kohoutkovou výškou cca plus mínus 145-150 cm, dle historie plemene byly i menší

Neregistrovaný uživatel

29.11.2021 20:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.179

Appaloosa je poník s kohoutkovou výškou cca plus mínus 145-150 cm, dle historie plemene byly i menší

Verun to zvire je proste hnusny s blbou peci odmalicka a koupi si ho jen vůl.

29.11.2021 21:28
lenacia

XXX.XXX.214.80

Já bych vás chtěla trochu osvětlit... Že je hezké, že se tu zná historie vzrůstu appaloos ještě za doby, kdy tito koně vskutku často měřili jen okolo 145cm...ale je asi vhodné doplnit, že původní appy byly téměř vyhlazeny v 19. Století. Jejich současný vzhled tedy za posledních 100 let prošel velké změny.
Tyto tvrzení o vzhledu appaloos sou častou výmluvou peo tyto chovatele. Však mají být malé...
Viděla sem dost čistokrevných app s 100%FPD tedy bez příměsi QH nebo A1/1, abych poznala, že to rozhodně nemají být poníci... Ono se často v Americe i o Quarterech referuje coby o ponících- a kde jsou ony doby, kdy byli nejrychlejšími koňmi na čtvrt míle, dnes už dávno pryč.

29.11.2021 23:12

Proto jsou také ve dvou rázech...třeba jako frís. Starého a moderního typu. Appa byla vždy pro mě indiánský poník. Když jsem jí viděla poprvé na živo, dost ně to udivilo, co je to za "malýho zmetka". ( stejný údiv mě bral při spatření Železníka-pidi koník s velkou zadelí, prostě motor vzadu)
Quarter taky není žádný čahoun... průměr 155cm?

Neregistrovaný uživatel

29.11.2021 23:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Proto jsou také ve dvou rázech...třeba jako frís. Starého a moderního typu. Appa byla vždy pro mě indiánský poník. Když jsem jí viděla poprvé na živo, dost ně to udivilo, co je to za "malýho zmetka". ( stejný údiv mě bral při spatření Železníka-pidi koník s velkou zadelí, prostě motor vzadu)

My netvrdime ze to maj bejt obri. Ale rozhodne ne takovyhle zouzvicky. Mozna nabere trochu tuku. Ale rozhodne se nerozsiri (max pupek) zustane tonuzonka zizala s mizernym krkem divnou hlavou a nejspis dokuwrnyma nozickama, kloubama a zadama. A to faaakt krmenim nesrovna.

30.11.2021 00:27

My netvrdime ze to maj bejt obri. Ale rozhodne ne takovyhle zouzvicky. Mozna nabere trochu tuku. Ale rozhodne se nerozsiri (max pupek) zustane tonuzonka zizala s mizernym krkem divnou hlavou a nejspis dokuwrnyma nozickama, kloubama a zadama. A to faaakt krmenim nesrovna.

...svaly nerostou jen krmením, ale i prací...většina svalů je dynamická záležitost a ještě ovlivněná způsobem pohybu.
...nevím, co se mi snažíte dokázat, kobyla potřebuje nabrat, to jsem nikdy nepopřela, mě zas až tak hnusná prostě nepřipadá, nařachaná asi nikdy nebude, ale totální průser to taky není z té fotky(snad nemá pod sedlem lavor ) zkuste kouknout na béčkový Welše, taky hubený nudle? A zrovna ty , co jsi měla Achala budeš ukazovat prstem na hubenou nudli
Fotka je z internetu...

30.11.2021 09:17
anobbona

XXX.XXX.226.18

Ne dnešní apalosy rozhodně nejsou flekaty ponici, nejen že se zuslechtily stavbou, ale prochovaly se do vyšší KV.

To co je na foto v inzerátu a co tak hajite, je prostě špatně, nepovedené zvíře se špatnou stavbou těla, špatnou výškou a velmi špatnou vyzivovou kondici

30.11.2021 09:36
jesie

XXX.XXX.224.171

anobbona napsal(a):
Ne dnešní apalosy rozhodně nejsou flekaty ponici, nejen že se zuslechtily stavbou, ale prochovaly se do vyšší KV.

To co je na foto v inzerátu a co tak hajite, je prostě špatně, nepovedené zvíře se špatnou stavbou těla, špatnou výškou a velmi špatnou vyzivovou kondici

Appaloosy opravdu nejsou poníci a ani ve své domovině nikdy takto prezentováni nejsou. Jejich "nižší" výška je dána místem výskytu,to už je takové zoologické okénko,že se druh přizpůsobuje prostředí ve kterém žije. Počítám,že cílem indiánů nebylo vyšlechtit poníka,ale odolné a kvalitní zvíře - což se jim přísnou selekcí povedlo.

Obhajovat podražené a nepovedené hříbě (teď mluvím o paní Verun) jako kůň se čtvercovou stavbou těla je prostě klasicky česká vlastnost. Pojďme z nepodařeného zvířete udělat nový druh - tady pony appa nebo co to má jako být.

Sama appa valacha mám,jeho výška je okolo 150,na silné a pevné noze,podsaditý,silný,pevný krk. POchází z chovu původních appa dovezených z USA - ranč Lažínky

30.11.2021 09:48
evcusik

XXX.XXX.145.236

Tak někdo holt vidí disproporčního koně (=pro mě synonymum pro podrazene, protože má hříběcí proporce). A protože nevěřim, že nakrmení ovlivní délku a šířku kosti, tak ty proporce zůstanou.

Někdo vidí jen nepovedene, co se vykrmí a bude vypadat :)

30.11.2021 10:08

Ona ta hříbata z téhle kobyly po tomhle otci (praví sourozenci) vypadají trochu divoce, každý pes jiná ves, takže buď to bude skutečně odchovem (podle toho, jak zrovna bylo/nebylo v zimě seno, jak rychle narostla jarní tráva, jak brzy začínala zima, zda bylo v létě sucho...) a nebo do toho vstupuje původ rodičů, který připouští, aby se z toho vyštěpilo pokaždé něco jiného...

Já bych na základě téhle fotky asi neuměla tak nějak najisto posoudit. Divné sedlání, nedobře vybraný a sedící jezdec, opticky zkrácený krk s hlavou na kolmici, nevyčištěný kůň + zimní srst, spoustu toho kryje sedlo (záměrně?), možná i úhel fotky (foceno svrchu)....

30.11.2021 10:33
lenacia

XXX.XXX.173.31

Tady sou ti indiánský poníci 😉
Všechno fotky kmene Nez-Perce

30.11.2021 11:07

evcusik napsal(a):
Tak někdo holt vidí disproporčního koně (=pro mě synonymum pro podrazene, protože má hříběcí proporce). A protože nevěřim, že nakrmení ovlivní délku a šířku kosti, tak ty proporce zůstanou.

Někdo vidí jen nepovedene, co se vykrmí a bude vypadat :)

Asi tak , Jen já si disproporce představuju jako, že každý kus koně je jinak narostlý.... k té délce a šířce kostí . jak postupuje osifikace? od spoda nahoru, poslední osifikuje pánev spodní čelist v cca5- 6 letech uplně naposled obratle, na "holeni" nevím kolik má appa mít a z fotky to nevyčtu...vy jo? jaké by teda měla mít proporce, popište to, ale nepište nic o osvalení.
Jen já si disproporce představuju jako, že každý kus koně je jinak narostlý....tady to prostě nevidím.

jesie- nic lehčího, než dát fotku svého koně...

Neregistrovaný uživatel

30.11.2021 11:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

Asi tak , Jen já si disproporce představuju jako, že každý kus koně je jinak narostlý.... k té délce a šířce kostí . jak postupuje osifikace? od spoda nahoru, poslední osifikuje pánev spodní čelist v cca5- 6 letech uplně naposled obratle, na "holeni" nevím kolik má appa mít a z fotky to nevyčtu...vy jo? jaké by teda měla mít proporce, popište to, ale nepište nic o osvalení.
Jen já si disproporce představuju jako, že každý kus koně je jinak narostlý....tady to prostě nevidím.

jesie- nic lehčího, než dát fotku svého koně...

Verun ta kobyla se nakrmenim proste nerozsiri. Zustane to uzounky vyzle. A jo mela sem achalu a co jako? To jako majotel chrta nemuze roct ze treba no je hubenej? Boha jeho fakt?

30.11.2021 11:31

tím pádem se u něj projeví nestejnoměrný růst , (co potřebuje taková Appa k růstu? trávu seno? minerálku, něco málo do kyblíku, ale není nutnost, vzhledem k plemenu ), a vznikají disproporce, co je jedinec disproporčně nevyvážený teda pro vás, jak to nazvete, kůň podražený je myslím myšleno v růstu podražený ne co se týče do objemu-váhy koně.
marně hledám fotku nějakého podraženého pazgřivce, v jezdectví byl, 3 letá ct , tělo dospělého koně , malá výška , krk hubený, velká hlava.a celkově sražené k sobě, krátké....
tento inkriminovaný kůň tomu neodpovídá, až přibere nepoznáte ho.

Však jo - podražený v růstu = špatná výživa v hříběcím období. Disproporční kůň - třeba, když sprsknu begana s volblutem. Pak může být výsledkem soudek na tenkých nožkách. A to výživou neovlivním.

30.11.2021 11:33

Ale tady nejde o KVH, ale osvalení a vývin kostí. To tam prostě nevidím. Za mě je to 4,5 letý kůň, který vypadá jak dvouleté hříbě. Tam mě disproporce nepřekvapí a počítám, že se ještě změní. U toho z inzerátu vidím tu podraženost.

1.12.2021 07:44
jesie

XXX.XXX.21.104

1.12.2021 16:15

Wednesday napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/145175985/krasny-valach-na-prodej.php Dvouletej

Na dvou letech obsedlej a Bůhví jak a kým ježděnej, no nekup ho pro děti!

Wednesday

1.12.2021 16:45
Wednesday

XXX.XXX.41.177

Na dvou letech obsedlej a Bůhví jak a kým ježděnej, no nekup ho pro děti!

Lepší než Postinor

1.12.2021 17:55
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Wednesday napsal(a):
Lepší než Postinor

Dražší a nevíš jestli usmrtí či je časem zmrzačí. (černý humor můžu)

1.12.2021 18:02
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Koník má v inzerátu moc hezké fotky. Opravdu povedené - jen ta nejdůležitější v zootechnická opět chybí. A na poslední fotce se mi ta zadní zdá hrbatá - může to být jenom stín, ale stejně tak už něco horšího...
A taky tam není napsaný původ a datum narození. (to bych pak byla ochotná přivřít oko, že se jelo krokem na téměř tříletém) Ani info zda hřebec či už valach. Ale co čekat za ty peníze, že?

1.12.2021 19:17
Arbora

XXX.XXX.229.39

Je to květnový koník, otec francúz, takže bude dosť neskorý, ešte sa to môže zrovnať. V tejto stajni obsadali a skákali aj s dvojročnými furioskami, takže obsadnutý a relatívne raný klusák nie je také prekvapenie.

1.12.2021 20:51
lenacia

XXX.XXX.214.141

Tak to "k dětem" může znamenat že je jimi ošezřován, že se nešklebí a nekouše

Wednesday

1.12.2021 21:55
Wednesday

XXX.XXX.41.150

Pipilota napsal(a):
Dražší a nevíš jestli usmrtí či je časem zmrzačí. (černý humor můžu)

Ale zase se dá použít vícekrát, pilulka se polkne a není, ale kůň zůstane

9.12.2021 03:01
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Koukám, že se těm chovatelům množí čtyřleté appy s nálezy na RTG...

Jinak k poničce - vůbec jsem to nepochopila. Tolik zbytečné omáčky a člověk se nedozví, jestli je vůbec zdravá - ta neochota zvedat nohy a že to neustojí. Ale hlavně že víme, kolik má paní dětí, jak dlouho byla v karanténě a že je kobyla tajnůstkářka, co rodině neoznámila, že je březí. To s velkým koněm a boxy jsem musela číst několikrát a stejně si nejsem jistá, jestli jsem ten slovní salát dobře pochopila.

9.12.2021 07:35
jesie

XXX.XXX.224.171

Ach jo
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/145434484/appa-klisna.php

A taky tenhle poníček:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/145323168/mini-pony-kobylka-s-hribetem.php

Ta Appa,to je zase rodina Spurných,to se tu řešilo,jak má podražená hříbata....tam vidím problém,že to tam mydlí hlava nehlava někde na pastvinách bez nějakého smyslu a záměru,pak to stáhnou,udělají pseudofotky a prodají nějakým hlupákům....strašný,normální množka

Přidejte reakci

Přidat smajlík