Dobrý den, podělí se prosím někdo o zkušenosti s drezurnimi sedly?
Nejvíce mě zajímají sedla euroriding diamant, wintec Isabel, případně passiery. proč jste si vybrali konkrétní sedlo, jak jste spokojeni, jak sedí koní a jaký typ koně mate, případně v jakých drezurních sedlech jste seděli, a co jste vybrali.
Pak u konkrétního sedla euroriding diamant mě zajímá velikost komory, a kde je na tomto sedle toto číslo uvedené, prý naší kentaur dvojce odpovídá jejich číslování 3.
Moc děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3254074/drezurni-sedlo
https://www.ifauna.cz/kone/nemodforum/r/detail/1541431/drezurni-sedlo
Já mám drezurního Kieffera a v ničem jiném jsem zřejmě neseděla (drezurním), takže více nepomohu.
Jana48

XXX.XXX.168.34
U nás máme KenTaur Elektru, Cliff Barnsby, Kieffery, Euroriding Opal. Elektra a Cliff vyrazí do světa (bylo nutno se smířit, že zadek už mi v mém věku nedoroste a sháním sedla s posedlím 16”), Euroriding, i když v 17” ale oproti Elektře třeba sedí velmi dobře, číslování je opravdu rozdílné. Komora 2 u Opalu je mnohem užší než komora 2 u Kentauru, alespoň co jsem mohla porovnat s dalšími dvěma (Elektra a Ikaros). Euroriding mě pozitivně překvapil svojí kvalitou, vyloženě oproti Kentauru, ale to vlastně všechna zmíněná sedla výše, vypadají stále velmi dobře i přes intenzivní ježdění, Kentaur se velmi často rozešíval na posedlí (u nás dvě sedla ze dvou, mazaná a opečovávaná pravidelně, až občas přehnaně).
Už jsem kdysi kamsi psala. Na teplokrevného valacha jsem měla Passier Grand Gibert. Když jsem se usadila, v nadsázce jsem řekla, že bych radši vyměnila koně jak to sedlo. Prostě jedna báseň.
Před Passierem jsem seděla v Elektře a ta pro mě byla hrůza vyopěrkovaná. Ten Passier je neskutečně prostupný, opěrka větší krásně drží a přitom dovolí noze pracovat s polohou. Sedlo jsem si velmi oblíbila, jezdila v něm všude, do terénu a při lehčí gymnastice na jízdárně nebyl problém skočit do metru. Kvalita zpracování se potvrdila, sedlo jsem kupovala jako dvacet let staré a nebylo to na něm při nejmenším poznat.
Svého času to bylo nejprodávanější profesionální drezurní sedlo světa.

Sbírám sedla....
1. Passier GG, 2. Albion SL, 3.Albion SLK II Adjusta, 4. Prestige Venus, 5. Karl Niedersüß Symfonie
v pětce jsem neseděla, kobyle je malé, kostra pravděpodobně dřevěná, nelze zvětšit.
ve čtyřce taky ne, ale komoru si pravděpodobně nechám upravit na kobylu v nejlepší kondici
trojka je moje topovka, to sedlo miluju, jenže: musela jsem ho nechat roztáhnout (komoru), ale: sice sedí okolo kohoutku, ale tím pádem potřebuje i docpat (dělá trochu most) jenže do toho se mi moc nechce, Albiony to memají rády, mají tak trochu "obecně" míň naducané polštáře....
dvojka tam jsem si nechala přecpat polštáře a sedlo nesedělo...tak šlo, pocit dobrý
jednička měla jsem ho krátce, kobyle nesedělo, pocit dobrý
Seděla jsem i v Euro. Diamantovi- sedlo mi sedělo, vyhovovalo, ale nebylo to na mojí kobyle.
Je to tak, že co sedí vám, nemusí sedět koni a naopak a celý život hledáte kompromis.
Niedersüße a Prestige (zatím) prodávám.
Já právě teď taky sháním, po 20 letech v univerzalech a teď naposledy skočka Prestige elastic. Mám navíc problém hlavně sama se sebou se usadit, mám drezurne najezdeneho koně profesionálem do S, s výrazným pohybem v klusu, a zatím jsem nenarazila na sedlo, ve kterém by mi byl jeho klus příjemný. Za sebou mám drezurní sedla Prestige Roma, kieffer Ulla salzberger a Wintec countorblocks s výraznými opěrkami, pak sedlo devoucoux milady, to by bylo fajn, jenže já potřebuju posedlí spíše 18, mám dlouhé nohy a skoro 180, to devoucoux bylo psáno 17,5 ale reálně sotva 17. Zatím vše sedla od paní Dohnalove z a- sedel, bohužel ve velikosti 18 tam moc výběr není, kůň potřebuje komoru dvojku. Teď jsem narazila na inzerát od soukromého prodejce, právě na ten euroriding diamant v 18 a dvojce komoře, po přečtení různých diskuzíc zde a na equichannelu jsem toto sedlo naznala jako jedno z velmi oblíbených, dále se hodně řešila ta wintec Isabella a passiery grand Gilbert. Jiné sedlo od nikoho nemám možnost vyzkoušet, u nás se nikdo drezuře nevěnuje.
Já teda jezdila v Albion SLK a veliká spokojenost,jsem vysoká a dlouhé nohy,dokázala jsem se v pohodě usadit.
Ale úplně největší euforii si užívám,když si půjčuji manželovo Childeric (nevím,který typ přesně),tam se prostě posadím a sedím,nikam mě to neháže,nepřekáží,kůň se velmi dobře hýbe....prostě báseň.
Jana48

XXX.XXX.168.34
petraaart
napsal(a):
Já právě teď taky sháním, po 20 letech v univerzalech a teď naposledy skočka Prestige elastic. Mám navíc problém hlavně sama se sebou se usadit, mám drezurne najezdeneho koně profesionálem do S, s výrazným pohybem v klusu, a zatím jsem nenarazila na sedlo, ve kterém by mi byl jeho klus příjemný. Za sebou mám drezurní sedla Prestige Roma, kieffer Ulla salzberger a Wintec countorblocks s výraznými opěrkami, pak sedlo devoucoux milady, to by bylo fajn, jenže já potřebuju posedlí spíše 18, mám dlouhé nohy a skoro 180, to devoucoux bylo psáno 17,5 ale reálně sotva 17. Zatím vše sedla od paní Dohnalove z a- sedel, bohužel ve velikosti 18 tam moc výběr není, kůň potřebuje komoru dvojku. Teď jsem narazila na inzerát od soukromého prodejce, právě na ten euroriding diamant v 18 a dvojce komoře, po přečtení různých diskuzíc zde a na equichannelu jsem toto sedlo naznala jako jedno z velmi oblíbených, dále se hodně řešila ta wintec Isabella a passiery grand Gilbert. Jiné sedlo od nikoho nemám možnost vyzkoušet, u nás se nikdo drezuře nevěnuje.
Pokud byste měla zájem, mám Elektru v 18,5” a komora 2.0 Mně tedy výrazně opěrky u sedla nevadí, Elektra mi párkrát zachránila zadek před pěkným karambolem, ale spoustě lidem nevyhovuje. Já jsem u Kentaurů spíš nejistá kvalitou, protože úplně levná sedla to také nejsou, ale je pravda, že obě sedla se ke mně dostala ne úplně opečovávaná bývalými majiteli.
S dovolením si tady udělám prodejní okénko, kdyby měl někdo zájem o Kentaur Elektra posedlí 18,5” komora 2, Cliff Barnsby posedlí 17,5” komora 2, Kieffer Udolange posedlí 16,5”, komora 2 (na obsedání, pro nenáročného jezdce, estetické vady či opravu u sedláře) za symbolickou cenu, a Kentaur Ikaros III, posedlí 17,5 a komora 2.
A sháním více sedel, drezurní, na všelijak stavěné plnokrevníky a ideálně posedlí 16-16,5”.

Jana 48 , nejste "zelená" a nemůžu vám napsat zprávu....
(Prestige Venus posedlí 17 (velikost jako u kentauru cca16,5-16) komora 32...chci si jí nechat rozšířit pro svou kobylu, ale kdyby se prodala nejsem proti.
Líbí se mi Kentaur Ithaka s krátkou venkovní opěrkou na horní část stehna.